2 Fruntimmer

2 Fruntimmer

Sweden

2 fruntimmer är en podcast startad av de snippbegåvade komikerna Felicia Tomala och Therese Sandin. I podcasten pratar vi om stand up, humor, feminism, dagsaktuella händelser och livet i allmänhet.

Episodes

Avsnitt 64. Vi flyttar till Acast  


Kära lyssnare, stora saker händer för 2 Fruntimmer. Vi ska flytta till Acast, vilket kommer att innebära en del stora förändringar i podden och världen. I detta sista avsnitt innan relaunch pratar vi om Felicias närkontakt av tredje graden med ett dött ting, Therese firande av St Patrick, raggningsknep och en massa annat.

Avsnitt 63. Busted special  


Äntligen kommer här ett nytt avsnitt. Detta avsnitt är något utöver det vanliga. Med oss har vi Elena Gabets, ryskan som flyttat till Sverige där hon funnit sin kärlek till standup. Vi har även med oss Maria Shehata och Liz Miele och laddar inför en av vårens roligaste kvällar. Hör försnacket inför Busted - An Evening of Funny Women som gick av stapeln 2/3 på Bonden Bar. Vad vi pratar om? Standup och om hur det är att vara kvinna i en skruvad standup-värld.

Avsnitt 62. Karma och sånt  


I veckans avsnitt pratar vi om kvinnohat, ta hjälp av andra och karma.

Avsnitt 61. Blivande byfånen Henrik Nyblom  


I veckans avsnitt gästas vi av den kroniskt rolige bartendern Henrik Nyblom och vi pratar humor och byfånar. Bland annat. För mer skoj från Henrik bl.a. Nybloms Instagram show och andra tokerier, följ honom på Twitter och Instagram, @henriknyblom.

Avsnitt 60. Den där brösten är i vägen.  


I veckans avsnitt pratar vi om våra nyårsaftnar, att lämna ut sitt innersta, att skriva material i grupp, ett bra exempel på icke-konstruktiv diskussion där härskarteknikerna regnar och Felicia efterlyser Yngve.

Avsnitt 59. Söta och sura nyårskarameller  


Vi summerar året som varit och tar upp det bästa och sämsta på personliga plan och pratar om årets största händelser inom humorbranschen. Vi pratar också om maskulinitet och feminism. Gott nytt år kära lyssnare!

Avsnitt 58. Ömmar du för hemlösa?  


Therese är hes och har kört stand-up på jobbfest. Felicia har räddat katter i träd. Vi har skämtat till förmån för hemlösa och pratar julfirande. Allt för att få er i riktig julstämning. God jul på er kära lyssnare!

Avsnitt 57. Jag ska skaffa en personlig assistent  


Vi har varit på komikerjulfest, Therese har för första gången kört på Norra Brunn och Felicia har svimmat. Vi pratar om krogpersonals bemötande av komiker, prisutdelningar och close-talkers.

Avsnitt 56. Arbetslösa pensionärer  


Äntligen dags för 2 Fruntimmer igen. Vi pratar omval, Therese laddar för Norra Brunn med hjälp av tips från andra och Felicia har skaffat Tinder. Världen är upp och ner helt enkelt.

Avsnitt 55. Förhållandebefriade fruntimmer  


Sedan senaste gästfria avsnittet har fruntimrens liv innehållit sköna komplimanger, materialstress och sexuella trakasserier på tunnelbanan. Therese var en sväng till Skåne och Göteborg medan Felicia förlorade sin oskuld till Norra Brunn. Vi konstaterar att vi är förhållandebefriade och inser att en av anledningarna kan vara att så många bor på fel t-banelinjer.

Avsnitt 54. Hur känns det att vara andrahandsvalet?  


Gästdags! I veckans avsnitt presenterar vi fantastiska Fia Lou Almström och pratar om Sveriges yngsta mästerkock, svensk TV, vidriga kändisar, Tinder, singellivet och en och annan fyllehistoria.

Avsnitt 53. Raw man  


Sedan senaste avsnittet har Therese jobbat häcken av sig och samtidigt varit i Skåne och Göteborg. Felicia har varit med i Verkligheten i P3. Vi konstaterar att för att bli rolig ska man öva, precis enligt den manlige komikermyten. Vi laddar för gig runtom. Therese kör på MACK i Malmö 6/11, TICK (Göteborg) 7/11 och Felicia kör premiär på Norra Brunn 7/11. Missa inte!

Avsnitt 52. ... Eller ska jag kalla dig lilla stumpan?  


Ägg-stock har äntligen varit och pratar om hur kvällen var. Vi pratar nybörjare med talang, humor i Irland och Sverige och om att skapa solo show. Therese har mött den irländska motsvarigheten till Seth Rogen och vi pratar om att möta idoler.

Avsnitt 51. I'm gonna give you gnäll  


I veckans avsnitt pratar vi upplopp inför Ägg-stock, temakvällar, naivitet som straffat sig, nätdejting och om hur svårt det kan vara att sälja sig själv.

Avsnitt 50. Ska vi inte hångle lite?  


I veckans avsnitt pratar vi om klickar i branschen, om "komplimanger" såsom "Jag är ditt enda fan". Therese har hört den mest ytliga konversationen ever och vi pratar skönhetsideal, plastikoperationer och generaliseringar. Vi pratar även om att ragga och Therese har läst bok om legenden Lena Nyman.

Avsnitt 49. Barnkalas och härskartekniker  


Therese har fyllt 30 och firat det genom att ha barnkalas. Felicia har planerat sin soloföreställning. Vi pratar härskartekniker, om att känna sig värdelös och vad som hänt sedan senast.

Avsnitt 48. Mitt nya hälsosamma liv  


I veckans avsnitt har Felicia varit på utflykt. Vi pratar om folk i relationer, Therese har börjat titta på tv-serien Louie, och Felicia har börjat sitt nya hälsosamma liv. Therese minns tillbaka till skolgymnastiken med skräckblandad förtjusning.

Avsnitt 47. Jag gillar folk i hatt  


Denna vecka pratar vi om att gråta som en liten pojke, Therese kärlek till folk i hatt, skönhetsfix, Joan Rivers tragiska bortgång. Therese har fått en förhandstitt på Teater Brunnsgatan Fyra. Felicia pratar om livet på folkhögskola och vi pratar givetvis om valet. Var ligger era hjärtefrågor?

Avsnitt 46. Reunion  


Efter ett alldeles för långt sommaruppehåll är vi nu tillbaka och försöker sammanfatta vad vi hittat på senaste tiden. Vi pratar om Standupgalan, Skämskudden och efterfester. Felicia har fått en ny Facebook-vän (Henrik Schyffert) och Therese har varit i London. Vi pratar Ägg-stock och om varför Karin Adelsköld tackade nej till att delta. Glöm inte att biljetter till Ägg-stock nu ligger ute på ticnet.se.

Avsnitt 45. Feministkräk  


Vi beslutade oss för att det var typ ettårsjubileum. Det firar vi genom att fundera över huruvida vi ångrat att vi blivit mer pålästa feminister. Vi pratar om andras reaktioner på framför allt kvinnliga komiker. Vi pratar om rookies som tipsar rookies och om självklara tips man ger. Och så har Therese skaffat en kattunge.

0:00/0:00
Video player is in betaClose