24syv Dokumentar

24syv Dokumentar

Denmark

24syv Dokumentar er resultatet af ugens samlede Råbånd, klippet sammen til en dokumentar på en time. En monteret udsendelse, hvor de syv råbånd er klippet sammen til en helstøbt dokumentar af tilrettelægger og tovholder på konceptet, Kim G. Hansen

Episodes

Særudgave - Til kamp for klimaet  

I denne særudgave af Radio24syv Dokumentar har vi samlet klip fra en række af vores udsendelser, der handler om klimaforandringerne og om nogle af de mennesker, der forsøger at gøre verden opmærksom på de problemer som forandringerne i klimaet kan medføre. Der spilles klip fra dokumentarerne “Klima-Knud”, “Project Pressure” og “Klimakrig i Paris”. Vært: Morten Narvedsen.

 

CÆCILIES SMERTE – en monolog  

Cæcilie var danser, men måtte stoppe sin karriere, da hun pludselig blev ramt af stærke smerter i kroppen. Efter flere år fik hun diagnosen fibromyalgi.

Fibromyalgi er et symptomkompleks eller syndrom, karakteriseret af diffust udbredt smerte i mindst 3 af kroppens 4 kvadranter og med varighed i mindst 3 måneder. Træthed, søvnproblemer, angst/depression og en række andre uspecifikke symptomer er ofte ledsagende symptomerManglende forståelse af syndromets årsag har gjort, at man terapeutisk kun har haft lidt at tilbydeDiagnosen er omstridt med hensyn til ætiologi (Kilde: Lægehåndbogen)

Radiomontagen undersøger Cæcilies historie og hendes nuværende tilstand. Det er et forsøg på at indkredse en usynlig tilstand, der befinder sig mellem sprog og krop.

Optagelse og tilrettelæggelse: Line Kallmayer. Musik og mix: Kim G. Hansen

Et Kokkeliv  

Et Kokkeliv. Første dag som kokkeelev på Kong Frederik, fik Per en bøjle skruet om halsen og sat ind i et skab. En elev højere i hierarkiet ville vise hvem der bestemte. Per fik dog sin hævn senere. Allerede som barn vidste Per Thøstesen at han ville være kok og hans største drøm var at arbejde under den legendariske Michelin kok Poul Bocuse. Begge ting går i opfyldelse, men det er ikke altid drømme går som man håber. Optagelse og Klip: Nikolaj Kirk. Speak: Karsten Pharao. Redaktør: Kim G. Hansen.

Drabet  

En sommeraften i 2003 forsvinder den 12-årige Mia Teglgaard Sprotte pludselig på en legeplads i byen Benløse ved Ringsted. Byen belejres af en blanding af politi, pressefolk og nysgerrige der strømmer til for at hjælpe med at finde pigen. Hvad er der sket? Og kan pigens fodboldtræner være manden bag pigens forsvinden og tragiske død, der fulgte efter? For første gang fortæller fodboldtræneren og tre af den afdøde piges fodboldveninder historien om de hektiske dage i 2003, hvor sommerferien begyndte med den mest rædselsfulde begivenhed, man kan forestille sig. Optagelse og klip: Kasper Søegaard

Bodies on the Move  

Bodies on the Move. Situationen for flygtningene i Grækenland er usikker og trukket i langdrag. Det sociale danseprojekt “Bodies on the Move” bestående af Xiri Tara Noir, Phyllis Akinyi og Mohammed Nour Horia er taget til øen Chios, hvor de igennem dans forsøger at skabe et frirum for de mange børn og familier som har siddet fast på øen i månedsvis. Optagelse og tilretelæggelse: Xiri Tara Noir og Phyllis Akinyi. Klip: Morten Narvedsen.

Fra Ærø med kærlighed  

Fra Ærø med kærlighed. En tidlig forårsmorgen drager Iben Maria Zeuthen til Ærø for at indsamle de kærlighedshistorier der måtte befinde sig på en ø, der overlever på at sælge bryllupper til forelskede par fra hele verden. Kærlighedshistorier der rækker langt ud i både tid og sted: kærligheden under krigen, kærligheden mellem sømænd og deres efterladte kvinder, kærligheden i gamle breve gemt på loftet og kærligheden der overlever en billykke i en underjordisk tunnel i Holland. Optagelse, tilrettelæggelse og klip: Iben Maria Zeuthen. Mix: Kim G. Hansen.

24syv Dokumentar uge 36, 2016  

Særdudgave - Parforhold. I denne særudgave af Radio24syv Dokumentar har vi samlet klip fra en række dokumentarudsendelser, der alle fokuserer på parforholdet - og ikke mindst på de op og nedture, der følger med den størrelse. Hvor finder man den store kærlighed? Hvordan opleves mødet med den? Og hvordan ser kærligheden ud, når man har levet sammen i 42 år? Der spilles klip fra dokumentarerne "Gyngen og Isvandpytten", "Anne & Toms rejse", ”Alexander og Lizethe” samt "Spørgeskemaet til mine eks’er". Klip: Morten Narvedsen.

Det ligner vat  

Abort er tabu. Hvert år er der mere en tusind kvinder der får en langstrakt psykisk nedtur efter en provokeret abort. Ofte er omverdenens reaktion ”Du kunne jo bare have valgt anderledes...”. Det vil Brit P. Jensen og Rosa Marie Frang ændre på....også selvom de er 100% for den frie abort! Optagelse, tilrettelæggelse og klip: Rosa Marie Frang og Brit Pliestik Jensen. Lyddesign og mix: Kim G Hansen.

 

 

Den brændende mand – nedklippet – 7. afsnit  

Den brændende mand – nedklippet – 7. afsnit. Vi sender nu Den Brændende Mand i koncentreret udgave. Dette er sidste og 7. afsnit. Den Brændende Mand er produceret af Radio24syv Dokumentar, og tilrettelagt af Nanna Westh og Birgitte Elleman Høeg. For montage stod Kim G Hansen, Morten Narvedsen, Nikolaj Kirk og Ole Fugl Hørkilde.

24syv Dokumentar uge 33, 2016  

Den brændende mand – nedklippet – 6. afsnit. Vi sender nu Den Brændende Mand i koncentreret udgave. Dette er 3 afsnit af ialt 7. Det sidste og 7. afsnit indeholder nye og afgørende oplysninger. Den Brændende Mand er produceret af Radio24syv Dokumentar, og tilrettelagt af Nanna Westh og Birgitte Elleman Høeg. For montage stod Kim G Hansen, Morten Narvedsen, Nikolaj Kirk og Ole Fugl Hørkilde..

24syv Dokumentar uge 32, 2016  

Den brændende mand – nedklippet – 5. afsnit. Vi sender nu Den Brændende Mand i koncentreret udgave. Dette er 3 afsnit af ialt 7. Det sidste og 7. afsnit indeholder nye og afgørende oplysninger. Den Brændende Mand er produceret af Radio24syv Dokumentar, og tilrettelagt af Nanna Westh og Birgitte Elleman Høeg. For montage stod Kim G Hansen, Morten Narvedsen, Nikolaj Kirk og Ole Fugl Hørkilde.

Den brændende mand – nedklippet – 4. afsnit  

Den brændende mand – nedklippet – 4. afsnit. Vi sender nu Den Brændende Mand i koncentreret udgave. Dette er 3 afsnit af ialt 7. Det sidste og 7. afsnit indeholder nye og afgørende oplysninger. Den Brændende Mand er produceret af Radio24syv Dokumentar, og tilrettelagt af Nanna Westh og Birgitte Elleman Høeg. For montage stod Kim G Hansen, Morten Narvedsen, Nikolaj Kirk og Ole Fugl Hørkilde.

24syv Dokumentar uge 30, 2016  

Den brændende mand – nedklippet – 3. afsnit. Vi sender nu Den Brændende Mand i koncentreret udgave. Dette er 3 afsnit af ialt 7. Det sidste og 7ende afsnit indeholder nye og afgørende oplysninger. Den Brændende Mand er produceret af Radio24syv Dokumentar, og tilrettelagt af Nanna Westh og Birgitte Elleman Høeg. For montage stod Kim G Hansen, Morten Narvedsen, Nikolaj Kirk og Ole Fugl Hørkilde.

24syv Dokumentar uge 29, 2016  

Den brændende mand – nedklippet – 2. afsnit. Vi sender nu Den Brændende Mand i koncentreret udgave. Dette er 2det afsnit af ialt 7. Det sidste og 7ende afsnit indeholder nye og afgørende oplysninger. Den Brændende Mand er produceret af Radio24syv Dokumentar, og tilrettelagt af Nanna Westh og Birgitte Elleman Høeg. For montage stod Kim G. Hansen, Morten Narvedsen, Nikolaj Kirk og Ole Fugl Hørkilde.

24syv Dokumentar uge 28, 2016  

Den brændende mand – nedklippet – 1ste afsnit. Vi sender nu Den Brændende Mand i koncentreret udgave. Dette er 1 afsnit af ialt 7. Det sidste og 7ende afsnit indeholder nye og afgørende oplysninger. Den Brændende Mand er produceret af Radio24syv Dokumentar, og tilrettelagt af Nanna Westh og Birgitte Elleman Høeg. For montage stod Kim G Hansen, Morten Narvedsen, Nikolaj Kirk og Ole Fugl Hørkilde.

24syv Dokumentar uge 27, 2016  

Det unge kærestepar Theis Molin og Mathilde Bess rejser til Budapest. Rejsen har to formål: 1 – at lave en rejsedokumentar. 2 – at vække deres kriseramte forhold til live. Optagelse og tilrettelæggelse: Theis Molin og Mathilde Bess. Klippet af Kim G. Hansen.

24syv Dokumentar uge 26, 2016  

Særudgave - Litteratur. Du kan møde forfattere I denne særudgave af Radio24syv Dokumentar har vi samlet klip fra en række dokumentarudsendelser, der fokuserer på det skrevne ord - og måske aller mest på dem der holder blyanten. I denne særudgave kan du derfor møde forfatterne Suzanne Brøgger, Bent Vinn Nielsen og Naja Marie Aidt - samt manuskriftforfatterne Simon og Mike. Der spilles klp fra dokumentarerne "På Bar med Bent", "Suzanne Brøgger er stadig sulten", "Alting Blinker" og "Hollywood Hills". Klip: Morten Narvedsen

24syv Dokumentar uge 25, 2016  

'540 dage i Danmark'. Flere end 10.000 syriske flygtninge er kommet til Danmark i løbet af de sidste to år. De fleste af dem har fået asyl og er nu i gang med at blive integreret i det danske samfund. Men hvordan er det at starte sit liv forfra i et nyt land? Hvordan opleves danskundervisningen, praktikprogrammerne og integrationskravene af flygtningene? Og hvad betyder fortiden og familien i Syrien for det nye liv i sikkerhed i Danmark? Vi følger Naif Awda, en af de mange syriske flygtninge, gennem hans første 540 dage i Danmark. Programmet er tilrettelagt og produceret af Mathilde Nordenlund og Ingeborg Lohfert Haslund-Vinding Speak: Ingeborg Lohfert Haslund-Vinding.

24syv Dokumentar uge 24, 2016  

Lygtemændene - 4. afsnit. Vil de underjordiske hævne sig, når mennesker forstyrrer det magiske system, der spænder sig som et net over øen mellem gravhøje, tætte skove og klippegrotter? Og hvilken hævn kommer?

Lygtemændene - 3. afsnit  

“Det er simpelthen ikke muligt at forrente de store investeringer indefor fiskeriet, ” lyder dommen i det bornholmske fiskeris regnskaber fra årene 1986-1988. Bornholmerbanken går konkurs i 1992, og imens kæmper de små kommuner med store stigninger i arbejdsløshed og emigration af arbejdsstyrken. Men vil Lygtemændene vise vej, eller vildlede os? Er der nogen, der ved noget om de mærkelige, underjordiske væsener, der bebor klippeøen mod øst? Optagelse og tilrettelæggelse: Julie Køie. Klip og mix: Kim G Hansen.
NB! Vi gør opmærksom på, at Preben Pedersen, der er interviewet i programmet omkring BornholmerBankens konkurs, ikke arbejdede i Nordea, men var erhvervsrådgiver i Danske Bank.

0:00/0:00
Video player is in betaClose