4Health med Anna Sparre

4Health med Anna Sparre

Sweden

En podcast om hälsa och hur kroppen fungerar.

Episodes

161: Hormonella obalanser! Symtom, tester och behandling  

Hormoner, hormontester och hormonella obalanser!

Du får 10 minuter att lyssna på i bilen, på promenaden eller medan du städar!

Kursen med Dr Carrie Jones hittar du här

Så här gör du:

Lyssna på din dator

Antingen kan du lyssna direkt här på bloggen genom att trycka på den grå playknappen i respektive avsnitt, dvs längst ner här i inlägget (alla avsnitt hittar du här: http://4health.se/category/podcast) Eller så kan … läs mer
160: Ewa Berthagen – hypotyreos, underfunktion i sköldkörteln  

Sköldkörteln och hypotyreos – underfunktion i sköldkörteln!

Ewa Berthagen pratar om kost, kosttillskott, träning och medicinering vid underfunktion i sköldkörteln.

Vad kan hypotyreos bero på? Hur ska man göra för att få behandling? Vad är rätt behandling? Vad händer när det gäller forskning kring hypotyreos?

Detta och mycket annat får du lyssna på i dagens avsnitt.

Du får en timme att lyssna på i bilen, på promenaden eller medan du … läs mer

159b: Dr Carrie Jones – Hormonal imbalances! Symptoms, testing and treatment  

The English version of the interview with Dr Carrie Jones!

Today you’ll learn about hormonal imbalances; as well as symtoms, testing and treatment of hormonal imbalances!

Carrie Jones explains this huge complicated subject in a way that everyone can understand it. And you’ll get a lot of great and practical tips and tricks of how to improve your hormonal imbalances with food, supplements and other lifestyle factors

If you prefer … läs mer

159: Dr Carrie Jones –  Hormonella obalanser! Symtom, tester och behandling  

Hormoner och hormonella obalanser! Vi pratar med fantastiska Dr Carrie Jones som har lång klinisk erfarenhet av hormonbehandlingar och kvinnohälsa. Hon är dessutom grym på att förklara så att du förstår, och ger massor med tips på kost, tillskott och annat.

I den här versionen av intervjun finns det några korta svenska sammanfattningar. Vill du hellre lyssna på den helengelska intervjun så lyssna på avsnitt 159b.

Du får 1,5h att … läs mer

158b: Inälvsmat – konkreta tips och recept  

Idag får du de konkreta recepten och tipsen för att bli evolutionär och lära dig äta paleo på riktigt! Här får du recept och tips på inälvsmat! Bl.a lär du dig hur du gör egen enkel och nyttig leverpastej som är fri från både mjöl och mjölk.

Dessutom får du inte missa den fantastiska lyssnarberättelsen i det här avsnittet.

Lyssna gärna också på avsnitt 158, där du får alla … läs mer

158: Lär dig äta inälvsmat  

Inälvsmat är en av de viktigaste komponenterna i en stenålderskost. Det är dags att lära dig att äta paleo på riktigt, och du kommer att förstå varför du ska göra det! Vi ska prata om varför du bör äta inälvsmat som tex lever, och hur lär du dig att tycka om det. Och så får du konkreta tips och recept.

Du får 20 minuter att lyssna på i bilen, på … läs mer

157: Funktionsmedicin och nutrition  

Vad är funktionsmedicin, functional medicine, och vilka ramverk utgår man ifrån inom funktionsmedicin? Vad är functional Nutrition?

Dessutom så får du tips på näringsämnen och tillskott som kan hjälpa dig att sova bättre, några faktorer som är involverade i cancer, och ett par tips för hur du håller din hjärna frisk.

Du får 20 minuter att lyssna på i bilen, på promenaden eller medan du städar!

Kursen med Diana Noland läs mer

156: Patrik Olsson – Reversera DIABETES och gå ner i VIKT med tre konkreta metoder. Hur BÖNOR och resistent stärkelse kan förändra ditt liv  

Kan bönor och resistent stärkelse förändra ditt liv?

Diabetes, blodsockerkontroll och viktnedgång. Idag blir det konkreta tips på hur du reverserar diabetes och går ner i vikt i en intervju med Patrik Olsson. Han berättar både väldigt personligt om sin enastående hälsoresa, och så ger han konkreta råd kring hur du enklare går ner i vikt eller håller dig frisk från din diabetes.

Vi pratar både typ 1 och typ … läs mer

155b: Diana Noland – The functional medicine matrix & Nutritional imbalances  

The English version of the interview with Diana Noland!

Today you’ll learn about functional medicine and nutritional imbalances. We dive into the functional medicine frameworks and nutritional therapy. In this interview we also cover a lot of practical tips and examples, regarding everything from sleep to cancer

If you prefer the Swedish version, go to episode 155.

Here you have almost two hours to listen to during a walk, … läs mer

155: Diana Noland – Funktionsmedicin och nutrition  

Den kända funktionsmedicinaren Diana Noland berättar i dagens avsnitt om näringsmässiga obalanser och funktionsmedicin!

Diana Noland är en av USAs främsta utövare inom funktionsmedicin. Idag pratar vi om allt från funktionsmedicin som sådan, till cancer, och tips för att sova bättre. Diana har massor med spännande tips och konkreta exempel!

I den här versionen av intervjun finns det några korta svenska sammanfattningar. Vill du hellre lyssna på den helengelska intervjun … läs mer

154: Näringsbrister och symtom – håravfall, kroppslukt, sockersug och röda prickar (sommartips del 4)  

Några vanliga näringsbrister och några hälsobesvär som kan bero på dessa brister. Vi pratar håravfall, illaluktande kroppslukt, röda prickar och sockersug.

Du får en kvart att lyssna på i solstolen, bilen, på promenaden eller medan du tränar eller städar!

Så här gör du:

Lyssna på din dator

Antingen kan du lyssna direkt här på bloggen genom att trycka på den grå playknappen i respektive avsnitt, dvs längst ner här i … läs mer
153: Ingefära – Så blir du självförsörjande och så använder du denna antiinflammatoriska guldklimp.  Konkreta tips och recept (sommartips del 3)  

Varför du ska använda ingefära, hur du kan använda den, och hur du enkelt odlar den själv. Vet du hur enkelt det är att slippa köpa besprutad kinesisk ingefära och istället odla den hemma själv?

Du får drygt 10 minuter att lyssna på i solstolen, bilen, på promenaden eller medan du tränar eller städar!

Så här gör du:

Lyssna på din dator

Antingen kan du lyssna direkt här på bloggen … läs mer
152: Anders Lönedals svar på era frågor, och kokos-spread istället för smör – konkreta tips (sommartips del 2)  

Idag ska du dels få höra vad Anders Lönedal svarat på ett par viktiga frågor som kom efter hans populära avsnitt om syra-basbalans, avsnitt 145. Dels så ska jag ge dig ett konkret tips på ett gott tillbehör som kan användas både till mat och som ett ”spread” på fröknäcken och annat istället för smör. Dels för att det kan vara bra att få i sig mer kortkedjiga fettsyror … läs mer

151: Söta naturligt! Om socker, sötningsmedel och konkreta tips och recept på hur du istället sötar naturligt (sommartips del 1)  

Vad händer i kroppen av socker och sötningsmedel?

Och framförallt; hur kan du söta din mat utan att använda socker, men också utan att använda konstgjorda sötningsmedel? Vad finns det för hälsosamma alternativ?

Dessutom ett par naturligt sötade recept på godsaker

Du får drygt 20 minuter att lyssna på i solstolen, bilen, på promenaden eller medan du tränar eller städar!

Så här gör du:

Lyssna på din dator

Antingen kan … läs mer
150: Dr Cecilia Fürst – Mat till barn och vuxna  

Idag berättar den kunniga och populära läkaren Cecilia Fürst om hur hon gör med mat till sin son och till sig själv. Hur gör man med mat i skola, förskola och hos släktingar? Hur lagar Cecilia snabbt och enkelt nyttig mat till sig själv?

Här får du 20 minuter att lyssna på! På promenaden, stranden eller i bilen tex.

Så här gör du:

Lyssna på din dator

Antingen kan du … läs mer
149: Dr Cecilia Fürst – Kosten som passar din genetik, och hur du åldras långsammare  
Hur påverkar du din epigenetik, så att du kan hålla dig frisk? Hur bevarar du dina telomerer så att du åldras långsammare? Hur äter du för just din genetik?

Hur kan en persons kost behöva skilja sig från en annans beroende på genetik? Hur använder Cecilia genetiska tester för att anpassa kost och livsstil, och hur kan ditt mående och behov av tillskott påverkas av dina gener?

Vad är epigenetik … läs mer

148: Våra 7 ursprungsrörelser – Varför du bör, och hur du gör för att få in dem i vardag och träning  

Träna, stretcha och rör dig funktionellt på riktigt genom att inkludera våra basrörelser, vårt ursprungliga rörelsemönster!

Visste du att vi har sju grundrörelser som vi är gjorda för att använda dagligen? Men en del av dem försvinner med vår moderna livsstil. Idag får du reda på varför, och hur, du ska få in dem i din vardag eller träning.

Bli balanserad och stark, få snygg hållning, koordination och rörlighet!

Du … läs mer

147: Anders Lönedal – Gratis och ätbart i naturen  

Skafferiet i din egen trädgård eller närmaste glänta! Och (!) dessutom spännande gratis tips för din naturliga hud- och hårvård, tips mot myggbett och annat!

Vi pratar om det som är gratis, nyttigt och ätbart i naturen. Men inte bara det, hur överlever du långt ifrån civilisationen? Vad ska du tänka på om du går vilse i skogen? Men mest av allt – hur får du godare och nyttigare mat … läs mer

146: Dr Cecilia Fürst – SSRI, depression och utmattning  

Utmattning, stress och nedstämdhet. SSRI, antidepressiva läkemedel. Enormt vanliga diagnoser och mycket vanliga läkemedel. Läkaren i funktionsmedicin, Cecilia Fürst, denna enormt kunniga och välutbildade kvinna hjälper oss att reda ut ämnet.

I avsnittet pratar vi både om orsakerna till depression, utmattning och obalanser i signalsubstanser. Vi pratar om hur du ska ställa dig till antidepressiva läkemedel, hur du kommer av dem och mycket annat. Dessutom kommer vi in på andra … läs mer

145: Anders Lönedal – Syra-basbalans. Sanningen. Hur du påverkar kroppens pH, och vad det gör för din hälsa  

Syra-basbalans! Populäre Anders Lönedal är tillbaka för att idag berätta sanningen om kroppens pH!

Vad spelar det för roll? Vilka är de vanligaste myterna kring syra-basbalans, och hur påverkar du kroppens pH?

I det här avsnittet får du mycket information om hur kroppen fungerar, och orsakerna till dina hälsobesvär. Dessutom får du konkreta tips och övningar som kan förbättra och förändra din hälsa i grunden!

Här får du över en … läs mer

0:00/0:00
Video player is in betaClose