99mac poddradio

99mac poddradio

Sweden

En svensk poddradio om Apple-världen. 99mac:s redaktörer Ida Lindkvist och Jakob Nilsson pratar om arbetet på redaktionen, nyheter, coola prylar, teknik, rykten och bjuder ibland in gäster.

Episodes

#196 – Boksnack om skärmliv med Johanna och Petra  

Denna vecka har vi besök av författarna Johanna Stenius och Petra Jankov, aktuella med boken På skärmen – sociala medier för nybörjare som riktar sig till framför allt yngre barn. I studion finns också Ida Blix och Amanda Reventlid.

#195 – Dags för tårta  

Ida Blix, Amanda Reventlid och Andreas Eklöv pratar om nya 99.se, teknikmässan IFA och vad som är på gång på redaktionen just nu.

 

#194 – Smygpremiären  

Amanda, Ida och Andreas pratar om den gångna veckan som varit fullspäckad av möten, rykten och produktsläpp.

#193 – Tv-program för 8 miljarder kronor  

Den här veckan pratar Ida Blix och Andreas Eklöv om Apples planer för eget videomaterial, rykten om Apple Watch, nya Nokia 8 och om Apples Smart Connector.

#192 – Carpool Karaoke-peppen  

Den här veckan pratar Ida, Amanda och Andreas Carpool Karaoke, nya Iphone-rykten, om hur man får sparken i Silicon Valley och om strömmande videotjänster. 

#191 – Ida vill hjula  

Den här veckans ämnen; mobila betaltjänster (Wavy, Swish, Apple Pay och Samsung Pay), livet med Samsung-mobil och hur många appar behövs det för att parkera bilen i Stockholm utan att betala direkt med kort.

#190 – Apropå döden  

Amanda, Ida och Andreas snackar program som dött och återuppstått, hur många Iphone-event det egentligen ska vara i höst och hur gärna eller ogärna vi vill att företag säljer kartdata över våra hem.

#189 – Tjoho för surf på semestern  

Efter ett kort sommaruppehåll är vår poddradio tillbaka. I studion finns Ida Blix och Amanda Reventlid för att prata om semestern som nu är över, nästa Iphone, Ipad Pro-testet och hur många meddelandeappar som det möjligen kan behöva finnas.

#188 – Processorpodden 2  

Veckans podd innehåller en gäst, nämligen Jacob Hugosson från SweClockers som hälsar på Jakob Nilsson för att prata processorer.

#187 – Jakobs snabbvisit till Berlin  

Jakob har rest till Berlin för att hämta hem mobilen Honor 9. Hör mer om resan och hur det gick att klara sig med en Iphone och en Ipad Pro hela dagen i det här avsnittet.

Dessutom pratas det om den publika IOS 11-betan och om våra första Iphone-modeller med anledning av tioårsjublieet. 

Det här är sista gången innan årets semestrar som hela redaktionen finns samlade. Nästa vecka gästar Jacob Hugosson från SweClockers i "Processorpodden 2.0".

#186 – Fullt upp före midsommar  

Andreas har varit iväg på Dreamhack Summer 2017 och testar One Plus 5 för fullt. Ida rapporterar mer om hur det går med Ipad Pro-testandet och Amanda suckar över ljudbokstjänsterna hon testar – den perfekta kanske inte ens finns?

#185 – Ipad Pro är här  

Amanda, Ida och Jakob har fått nya Ipad Pro till redaktionen och pratar om sina första intryck. Ida har äntligen fått spela Monument Valley 2 och avsnittet avrundas med snack om självkörande bilar.

#184 – WWDC-special  

Apples stora utvecklarkonferens inleddes i måndags med deras traditionsenliga keynote. Amanda, Andreas och Jakob går igenom allt som hände och delar med sig av sina intryck från presentationen.

#183 – Allt om peppen  

Amanda, Andreas och Jakob samlas kring poddutrustningen för att peppa inför WWDC som går av stapeln på måndag nästa vecka.

#182 – Topp 5 teknikprylar  

Den här veckan listar Jakob och Andreas sina respektive topp fem teknikprylar genom tiderna.

#181 – Skynet  

En ny vecka innebär ett nytt avsnitt av 99mac:s poddradio. Den här veckan pratar Andreas och Jakob om Andreas fortsatta äventyr i Apples ekosystem, och det blir inte mindre än tre olika raserier över bristfällig teknik och undermåliga gränssnitt. Dessutom: Det mesta och det bästa från Googles utvecklarkonferens I/O.

#180 – Livet från den ljusa sidan  

Den här veckan pratar Andreas och Jakob om ett nytt experiment som Andreas har inlett, och så ser vi vad Microsoft visat upp på sin utvecklarkonferens Build, och spekulerar kring Googles planer för det gåtfulla operativsystemet Fuchsia.

#179 – Fiendens fiende  

Ämneslista:

Galaxy S8 Apples kvartalsrapport Jakobs senaste inköp Babblarna och Kraftwerk Windows 10 S Surface Laptop Microsoft satsar på kreatörer Gamla portar + raseri Windows RT-spöket Typiskt Microsoft Studenter som målgrupp - var är Apple? Nya mörka Youtube
#178 – Fienden  

Den här veckan hos 99mac: Samsung Galaxy S8, Spotifys nya hårdvara och Office-assistenten.


Ämneslista

Amanda borta Andreas har mycket att göra Spotify bygger något Jakob använder fortfarande både Spotify och Apple Music Hur spelar Andreas musik hemma? Sonos Playbase Vilka högtalare ska Jakob köpa? Bluetooth 5 Today at Apple Microsofts butiker 3D Paint Samsung Galaxy S8 Iphone 8, eller vad den nu kommer heta Andreas, mobiloperatörernas nagel i ögat Mobila betalsystem Fingeravtrycksläsare Röstassistenter Clippy, Office-assistenten
#177 – Ulrika och Måns hälsar på  

99mac får finbesök i form av Ulrika Viklund och Måns Kronkvist Brusbäck från filmtjänsten Plejmo. Det blir snack om bio, film, videoformat och ett supersvårt quiz i slutet.

0:00/0:00
Video player is in betaClose