99mac poddradio

99mac poddradio

Sweden

En svenska poddradio om Apple, äpplen och ibland lite annan frukt. Ida Lindkvist och Adrian Bengtson pratar nyheter, coola prylar, teknik, rykten och bjuder ibland in gäster.

Episodes

#188 –Processorpodden 2  

Veckans podd innehåller en gäst, nämligen Jacob Hugosson från SweClockers som hälsar på Jakob Nilsson för att prata processorer.

#187 – Jakobs snabbvisit till Berlin  

Jakob har rest till Berlin för att hämta hem mobilen Honor 9. Hör mer om resan och hur det gick att klara sig med en Iphone och en Ipad Pro hela dagen i det här avsnittet.

Dessutom pratas det om den publika IOS 11-betan och om våra första Iphone-modeller med anledning av tioårsjublieet. 

Det här är sista gången innan årets semestrar som hela redaktionen finns samlade. Nästa vecka gästar Jacob Hugosson från SweClockers i "Processorpodden 2.0".

#186 – Fullt upp före midsommar  

Andreas har varit iväg på Dreamhack Summer 2017 och testar One Plus 5 för fullt. Ida rapporterar mer om hur det går med Ipad Pro-testandet och Amanda suckar över ljudbokstjänsterna hon testar – den perfekta kanske inte ens finns?

#185 – Ipad Pro är här  

Amanda, Ida och Jakob har fått nya Ipad Pro till redaktionen och pratar om sina första intryck. Ida har äntligen fått spela Monument Valley 2 och avsnittet avrundas med snack om självkörande bilar.

#184 – WWDC-special  

Apples stora utvecklarkonferens inleddes i måndags med deras traditionsenliga keynote. Amanda, Andreas och Jakob går igenom allt som hände och delar med sig av sina intryck från presentationen.

#183 – Allt om peppen  

Amanda, Andreas och Jakob samlas kring poddutrustningen för att peppa inför WWDC som går av stapeln på måndag nästa vecka.

Avsnitt #182: Topp 5 teknikprylar  

Den här veckan listar Jakob och Andreas sina respektive topp fem teknikprylar genom tiderna.

Avsnitt #181: Skenet  

En ny vecka innebär ett nytt avsnitt av 99mac:s poddradio. Den här veckan pratar Andreas och Jakob om Andreas fortsatta äventyr i Apples ekosystem, och det blir inte mindre än tre olika raserier över bristfällig teknik och undermåliga gränssnitt. Dessutom: Det mesta och det bästa från Googles utvecklarkonferens I/O.

#180 – Livet från den ljusa sidan  

Den här veckan pratar Andreas och Jakob om ett nytt experiment som Andreas har inlett, och så ser vi vad Microsoft visat upp på sin utvecklarkonferens Build, och spekulerar kring Googles planer för det gåtfulla operativsystemet Fuchsia.

#19 – Fiendens fiende  

Ämneslista:

Galaxy S8 Apples kvartalsrapport Jakobs senaste inköp Babblarna och Kraftwerk Windows 10 S Surface Laptop Microsoft satsar på kreatörer Gamla portar + raseri Windows RT-spöket Typiskt Microsoft Studenter som målgrupp - var är Apple? Nya mörka Youtube
#178 – Fienden  

Den här veckan hos 99mac: Samsung Galaxy S8, Spotifys nya hårdvara och Office-assistenten.


Ämneslista

Amanda borta Andreas har mycket att göra Spotify bygger något Jakob använder fortfarande både Spotify och Apple Music Hur spelar Andreas musik hemma? Sonos Playbase Vilka högtalare ska Jakob köpa? Bluetooth 5 Today at Apple Microsofts butiker 3D Paint Samsung Galaxy S8 Iphone 8, eller vad den nu kommer heta Andreas, mobiloperatörernas nagel i ögat Mobila betalsystem Fingeravtrycksläsare Röstassistenter Clippy, Office-assistenten
#177 – Ulrika och Måns hälsar på  

99mac får finbesök i form av Ulrika Viklund och Måns Kronkvist Brusbäck från filmtjänsten Plejmo. Det blir snack om bio, film, videoformat och ett supersvårt quiz i slutet.

#176 – LP3  

Denna vecka pratar Andreas, Jakob och Hipster-Amanda om Googles lönepolicy, Samsungs röstassistent Bixby Voice och inte minst gamla format som återvänder i form av Tamagotchi och vinylskivor.

Ämneslista:

Tårta Konstig vecka Klockor och sömn Tidsmätning Matanalys Googles löner Taltid hos kvinnor och män Bixby Voice Röstassistans på dialekt Mobiltelefonpolitik Mobila betalningar Tamagotchi Nokia 3310 Vinylskivor Spotify kan börja med exlusiva albumsläpp Remastrade vinylutgåvor Sepultura The Beatles Mickes Skivor vid Hornstull Discogs
#175 – Hur smart är en lampa?  

 Det har varit en händelserik vecka på kontoret. Vi har testat både Ikeas nya lampkollektion Trådfri och Apples nya Ipad och detta avhandlas givetvis i veckans avsnitt. Apple uppdaterade även Mac Pro och utlovade en kommande Mac Pro, men som inte kommer i år. Amanda och Jakob funderar på vad som egentligen gör en lampa smart, hur viktigt discobelysning är samt vad man begär från sitt smarta hem.

#174 – Samsung-frossa  

Amanda, Jakob och Andreas går igenom veckans stora händelse; Samsungs event där de bland annat presenterade Galaxy S8 och S8 Plus. Vad överraskade? Vad överraskade inte alls? Vad skulle Jakob göra om han var Samsungs pressansvarig och kommer Andreas byta mobil? Dessa är några av de frågor som avhandlas i veckans poddavsnitt.

#173 – Att vara ihop med Apple  

Så släppte Apple till slut nya produkter, men ett event lyste med sin frånvaro. I veckans podd spånar och spekulerar Amanda och Jakob kring vad som hände, och när den omtalade Ipad Pro ska dyka upp. Dessutom har Amandas favoritapp uppdaterats, Jakob har drabbats av ett I-landsproblem och Andreas Eklöv är drabbad av sjukfrånvaro.

Ämneslista

Sjukdomar Dustin Expo - kom och säg hej! Eventet som inte blev av En röd Iphone 7 Ny Ipad Iphone SE och Ipad Mini 4 fick mer lagringsutrymme Är detta slutet på Ipad Mini? Vårkollektionen av armband och skal Vad är orimligt dyrt för ett armband? Swift Playground Amanda ska bli kodare Clips Workflow Snapchat Lite Zelda-snack Snapseed Smart retuschering Lite Mass Effect-snack Android O Notiser När kommer Ipad Pro? Behöver vi nya Ipad Pro? Jakob I-landsproblem Stackars Pro-användarna Att vara ihop med ett teknikföretag Samsung-event 29 mars
#172 – En shopaholics födelse  

Denna vecka behandlar 99mac-podden glädjen över att använda Samsung Pay, raseri över att det är så svårt att på tag på en bra SL-app, den otåliga väntan på Apples mars-event som kanske blivit ett april-event och vikten av källkritik.

#171: Äpplen på elden  

Veckan har gått ovanligt fort och det är redan dags för veckans poddradio. Amanda, Andreas och Jakob samlas i studion för prata om den gångna veckan. Amanda och Andreas var på pressevent när Samsung Pay lanserades i Sverige. Jakob och Amanda installerade det smarta låset Glue och Andreas ska på lördag spela Nintendo Switch för hela slanten tillsammans med Geeks Gaming.

Vi pratar även om hur svårt det kan vara att få ner opassande material och konton på Facebook, hur orimligt det är att köpa ett skal för 12 000 kronor samt batteriets framtid.

#170: Trion är tillbaka  

Varje vecka sänder 99mac poddradio om de stora tekniknyheterna och livet på kontoret. Den här gången berättar Jakob som sina ensamma vecka och äventyr med Nintendos nya spelkonsol, Andreas om sina upplevelser i Barcelona och Amanda återhämtar sig från en skada samt är Netflix-otrogen.

#169: Underskatta inte fantasiteknik  

Varje vecka sänder 99mac poddradio om de stora tekniknyheterna och livet på kontoret. Den här gången berättar Jakob som sina äventyr i Apple-butiken och sina nya hörlurar, Andreas packar för en resa och Amanda spekulerar kring nya Ipad-modeller.

0:00/0:00
Video player is in betaClose