99mac poddradio

99mac poddradio

Sweden

En svenska poddradio om Apple, äpplen och ibland lite annan frukt. Ida Lindkvist och Adrian Bengtson pratar nyheter, coola prylar, teknik, rykten och bjuder ibland in gäster.

Episodes

#172 – En shopaholics födelse  

Denna vecka behandlar 99mac-podden glädjen över att använda Samsung Pay, raseri över att det är så svårt att på tag på en bra SL-app, den otåliga väntan på Apples mars-event som kanske blivit ett april-event och vikten av källkritik.

#171: Äpplen på elden  

Veckan har gått ovanligt fort och det är redan dags för veckans poddradio. Amanda, Andreas och Jakob samlas i studion för prata om den gångna veckan. Amanda och Andreas var på pressevent när Samsung Pay lanserades i Sverige. Jakob och Amanda installerade det smarta låset Glue och Andreas ska på lördag spela Nintendo Switch för hela slanten tillsammans med Geeks Gaming.

Vi pratar även om hur svårt det kan vara att få ner opassande material och konton på Facebook, hur orimligt det är att köpa ett skal för 12 000 kronor samt batteriets framtid.

#170: Trion är tillbaka  

Varje vecka sänder 99mac poddradio om de stora tekniknyheterna och livet på kontoret. Den här gången berättar Jakob som sina ensamma vecka och äventyr med Nintendos nya spelkonsol, Andreas om sina upplevelser i Barcelona och Amanda återhämtar sig från en skada samt är Netflix-otrogen.

#169: Underskatta inte fantasiteknik  

Varje vecka sänder 99mac poddradio om de stora tekniknyheterna och livet på kontoret. Den här gången berättar Jakob som sina äventyr i Apple-butiken och sina nya hörlurar, Andreas packar för en resa och Amanda spekulerar kring nya Ipad-modeller.

#168: Är inte appar coolt?  

Varje vecka sänder 99mac #poddradio om de stora tekniknyheterna och livet på kontoret. Den här gången rasar Andreas över ett kommande TV-program, Amanda hoppas på en nygammal telefon med vackert skal och Jakob har fått ett datum att skriva upp i kalendern.

#167: Amandas fulraseri  

Podden denna vecka handlar om nya kontakter, Microsoft Surface och den smarta klockans framtid.

 

Ämneslista:

Inget kaffe Beställningar Helger Amanda testar hörlurar LG-skärmen modifieras Den "nya" anslutningen UAC Kan inte allt använda samma kontakt? Hur tjock är för tjockt? Skulle Apple göra ett papper om de kunde? Amanda drömmer om framtidens material Jakobs första möte med Lenovo Yoga Book Android Wear 2.0 är här LG:s nya smartklocka är det fulaste Amanda sett Vad gär Googles strategi? Amandas konspirationsteori Jakobs konspirationsteori Pinga mobilen Ska en klocka vara rund eller fyrkantig? Veckans minst intressanta nyhet Kaoset bakom kulisserna Synkar Tim Cooks Icloud? Surface Book Jakobs fördomar om Microsoft Nästa grej: Mesh-nätverk
#166: Samarbeta aldrig med terrorister  

Redaktionen spånar denna vecka kring plattans framtid, vad Apple tjänat asmycket pengar på, molntjänster och vad en gör om cyberbrottslingar hindrar en från att komma in i sitt hotellrum.

Början på slutet för Jakob Var är vår tårta?!  Andreas har varit i London Vad är egentligen crossfit och varför heter det spinning?  Jakob testar lagom stora hörlurar Asmycket pengar, för att använda finansspråk Känsliga skärmen och Apples kupp Jakob minns tillbaka till Atari  Samsung presenterar något under MWC Samsungkännaren Andreas spekulerar  Plattans framtid  Amandas misshandel av sin förra mobil Vilket Nokia är tillbaka?  Bestämt nej till selfiestick  Andreas blir med aktiebolag när Dropbox släpper ny funktion Vad tusan är molnet?!  Jakob hjälper Dropbox - Paper borde heta Dropdox Lyxhotellet som blev utsatta för cyberbrottslingar  Alla paket ska till Eklöv!  En sen överraskning
#165 – Trendkänsliga trion  

Vi följer upp Jakobs andra omgång med Airpods, diskuterar Apples nya betaversioner och rankar det coolaste retroformatet.

Ämneslista:

Viktigt med bild! Avsnitt 165 Andreas testar Oneplus Läsare tycker till Äppleuppdateringar Lyfta eller icke lyfta IOS får APFS, coolt! Utvecklare kan svara Hitta mina hörlurar! Blodhundsmobil Jakobs huvudbry Galaxy S8 och mobilen som kan bli dator Amandas mobilspel Ha kartan i telefonen, inte i Switch Brädspel, DVD-skivor och VHS "Minidisc är här för att stanna, skit i MP3" Matrix och tidsmarkören Kassetten och hipsters När blir MP3 retro? Det måste synas att man är retro
#164 – Fågelvägen går alltid fortare  

 

Amanda och Jakob pratar årets kommande mobiltelefoner, bluetooth, mutskandaler och flygande bilar.

Mobilerna 2017 Iphone Samsung Galaxy  LG G6 Nokia HTC Huawei Oneplus Microsoft Surface Phone Google Pixel De stora mobiltrenderna 2017 Super Mario Run till Android Fire Emblem Heroes Amanda har svårt för turbaserade spel Airpods - igen! Bluetooth är fortfarande lite lurigt Silikonkuddar till Airpods Korruptionsskandalen i Sydkorea Denpok och Gavin Belson i Silicon Valley Likheterna mellan Samsung och Ikea Eftersnack: Flygande bilar
#163 – Smart svinborst  

99mac sammanfattar förra veckans CES-mässa, och pratar smarta hemmet, självkörande bilar, trådlösa hörlurar och nätverkssäkerhet.

#162 – The Man in Black  

i veckans poddavsnitt pratar Amanda och Jakob om bland annat CES, Vasaloppet, Snapchat, rekommendationer i strömmande tjänster och så Jakobs nya svarta Iphone.

#161 – Årskrönika 2016 del 2  

99mac fortsätter att sammanfatta året 2016. Hösten bjöd på ny Iphone, Macbook Pro, Pokémon, brinnande telefoner och Super Mario.

#160 – Årskrönika 2016 del 1  

Denna gång har hela 99mac-redaktionen samlats kring mickarna för att samtala om det gångna året.

Avsnitt #159 – Amanda mot Siri  

Veckans höjdpunkt är givetvis 99:s #podcast som den här veckan inleds med ett gästspel från Geeks frilansskribent Jörgen Städje, en man med många strängar på sin lyra. Idag delar han med sig av sina bästa tips kring datasäkerhet. Därefter fortsätter programmet med Amanda och Jakob i studion. Ämnet för dagen är Siri, som nu flyttat in i SVT Play på Apple TV. Siri har också flyttat in hemma hos Amanda.

#158 – Ner i lavan  

Nintendo, simdollar, Google och solenergi är några av ämnena som avhandlas i veckans poddavsnitt.

#157 – Snillen spekulerar  

Denna veckan är poddstudion spekulationernas högborg. Amanda, Jakob och Andreas pratar om ett kommande mystiskt möte hos Apple, Iphone 8-rykten och julen som närmar sig.

#156 – U Can´t Touch Bar This  

I podden den här veckan: Jakob är tillbaka, och hela redaktionen har provat på nya Macbook Pro med Touch Bar. Är det här framtiden för Mac?

Innehåll:

Jakob är tillbaka Tangentbordet på nya Macbook Pro Mac OS är byggt för Trackpad Amanda har spelat viktig match i Örebro Andreas har jobbat helg Svårigheten att exportera ut en video Jakob har ägnat sig åt familjen Jakob har besökt Apple Store i Täby Centrum Enklaste Macbook Pro är i princip en Macbook Air Kommer det ändå en ny Macbook Air? Prosumer-användare och "riktiga" proffsanvändare Den eviga frågan: Köpa nu eller vänta? Allt är bra, och det kommer bara bli bättre Macbook Pro säljer bra – åtminstone i början Andreas slutomdöme om nya Macbook Pro Touch ID – lösenordens dagar är räknade SVT Dold – finns ditt lösenord på nätet? 99mac tipsar: använd lösenordshanterar Ännu mer om adapters När Amanda gick i skolan Vad sliter mest på batteriet? Att beskriva ett fläktljud Lite mer om USB Type-C Vändbar USB-A? Amandas intryck av Touch Bar och flikar SSD-hastigheten i nya Macbook Pro Black Magic vs Quickbench Drömmen om den perfekta datorn 99mac firar 1 advent, och börjar räkna ner till jul
#155 – Amanda och Andreas i evigheten  

I veckans avsnitt är Amanda och Andreas ensamma i poddstudion. Inledningsvis befarade vi att det skulle vara svårt att fylla 45 minuter. Efter att ha pratat om portar, Macbook Pro, Nintendo, Mario, smarta glasögon, sociala nätverk och svenskars internetvanor i över en timme insåg vi att det var dags att knyta ihop säcken.  

#154 – Avsnittet Jakob inte får lyssna på  

Denna vecka passar Amanda Reventlid, Andreas Eklöv och Ida Blix på att snacka hemlisar när Jakob Nilsson inte är i studion.

#153 – Gisslandramat  

99mac-redaktionen är tillbaka med ännu mer Mac-snack.

0:00/0:00
Video player is in betaClose