99mac poddradio

99mac poddradio

Sweden

En svenska poddradio om Apple, äpplen och ibland lite annan frukt. Ida Lindkvist och Adrian Bengtson pratar nyheter, coola prylar, teknik, rykten och bjuder ibland in gäster.

Episodes

#177 – Ulrika och Måns hälsar på  

99mac får finbesök i form av Ulrika Viklund och Måns Kronkvist Brusbäck från filmtjänsten Plejmo. Det blir snack om bio, film, videoformat och ett supersvårt quiz i slutet.

#176 – LP3  

Denna vecka pratar Andreas, Jakob och Hipster-Amanda om Googles lönepolicy, Samsungs röstassistent Bixby Voice och inte minst gamla format som återvänder i form av Tamagotchi och vinylskivor.

Ämneslista:

Tårta Konstig vecka Klockor och sömn Tidsmätning Matanalys Googles löner Taltid hos kvinnor och män Bixby Voice Röstassistans på dialekt Mobiltelefonpolitik Mobila betalningar Tamagotchi Nokia 3310 Vinylskivor Spotify kan börja med exlusiva albumsläpp Remastrade vinylutgåvor Sepultura The Beatles Mickes Skivor vid Hornstull Discogs
#175 – Hur smart är en lampa?  

 Det har varit en händelserik vecka på kontoret. Vi har testat både Ikeas nya lampkollektion Trådfri och Apples nya Ipad och detta avhandlas givetvis i veckans avsnitt. Apple uppdaterade även Mac Pro och utlovade en kommande Mac Pro, men som inte kommer i år. Amanda och Jakob funderar på vad som egentligen gör en lampa smart, hur viktigt discobelysning är samt vad man begär från sitt smarta hem.

#174 – Samsung-frossa  

Amanda, Jakob och Andreas går igenom veckans stora händelse; Samsungs event där de bland annat presenterade Galaxy S8 och S8 Plus. Vad överraskade? Vad överraskade inte alls? Vad skulle Jakob göra om han var Samsungs pressansvarig och kommer Andreas byta mobil? Dessa är några av de frågor som avhandlas i veckans poddavsnitt.

#173 – Att vara ihop med Apple  

Så släppte Apple till slut nya produkter, men ett event lyste med sin frånvaro. I veckans podd spånar och spekulerar Amanda och Jakob kring vad som hände, och när den omtalade Ipad Pro ska dyka upp. Dessutom har Amandas favoritapp uppdaterats, Jakob har drabbats av ett I-landsproblem och Andreas Eklöv är drabbad av sjukfrånvaro.

Ämneslista

Sjukdomar Dustin Expo - kom och säg hej! Eventet som inte blev av En röd Iphone 7 Ny Ipad Iphone SE och Ipad Mini 4 fick mer lagringsutrymme Är detta slutet på Ipad Mini? Vårkollektionen av armband och skal Vad är orimligt dyrt för ett armband? Swift Playground Amanda ska bli kodare Clips Workflow Snapchat Lite Zelda-snack Snapseed Smart retuschering Lite Mass Effect-snack Android O Notiser När kommer Ipad Pro? Behöver vi nya Ipad Pro? Jakob I-landsproblem Stackars Pro-användarna Att vara ihop med ett teknikföretag Samsung-event 29 mars
#172 – En shopaholics födelse  

Denna vecka behandlar 99mac-podden glädjen över att använda Samsung Pay, raseri över att det är så svårt att på tag på en bra SL-app, den otåliga väntan på Apples mars-event som kanske blivit ett april-event och vikten av källkritik.

#171: Äpplen på elden  

Veckan har gått ovanligt fort och det är redan dags för veckans poddradio. Amanda, Andreas och Jakob samlas i studion för prata om den gångna veckan. Amanda och Andreas var på pressevent när Samsung Pay lanserades i Sverige. Jakob och Amanda installerade det smarta låset Glue och Andreas ska på lördag spela Nintendo Switch för hela slanten tillsammans med Geeks Gaming.

Vi pratar även om hur svårt det kan vara att få ner opassande material och konton på Facebook, hur orimligt det är att köpa ett skal för 12 000 kronor samt batteriets framtid.

#170: Trion är tillbaka  

Varje vecka sänder 99mac poddradio om de stora tekniknyheterna och livet på kontoret. Den här gången berättar Jakob som sina ensamma vecka och äventyr med Nintendos nya spelkonsol, Andreas om sina upplevelser i Barcelona och Amanda återhämtar sig från en skada samt är Netflix-otrogen.

#169: Underskatta inte fantasiteknik  

Varje vecka sänder 99mac poddradio om de stora tekniknyheterna och livet på kontoret. Den här gången berättar Jakob som sina äventyr i Apple-butiken och sina nya hörlurar, Andreas packar för en resa och Amanda spekulerar kring nya Ipad-modeller.

#168: Är inte appar coolt?  

Varje vecka sänder 99mac #poddradio om de stora tekniknyheterna och livet på kontoret. Den här gången rasar Andreas över ett kommande TV-program, Amanda hoppas på en nygammal telefon med vackert skal och Jakob har fått ett datum att skriva upp i kalendern.

#167: Amandas fulraseri  

Podden denna vecka handlar om nya kontakter, Microsoft Surface och den smarta klockans framtid.

 

Ämneslista:

Inget kaffe Beställningar Helger Amanda testar hörlurar LG-skärmen modifieras Den "nya" anslutningen UAC Kan inte allt använda samma kontakt? Hur tjock är för tjockt? Skulle Apple göra ett papper om de kunde? Amanda drömmer om framtidens material Jakobs första möte med Lenovo Yoga Book Android Wear 2.0 är här LG:s nya smartklocka är det fulaste Amanda sett Vad gär Googles strategi? Amandas konspirationsteori Jakobs konspirationsteori Pinga mobilen Ska en klocka vara rund eller fyrkantig? Veckans minst intressanta nyhet Kaoset bakom kulisserna Synkar Tim Cooks Icloud? Surface Book Jakobs fördomar om Microsoft Nästa grej: Mesh-nätverk
#166: Samarbeta aldrig med terrorister  

Redaktionen spånar denna vecka kring plattans framtid, vad Apple tjänat asmycket pengar på, molntjänster och vad en gör om cyberbrottslingar hindrar en från att komma in i sitt hotellrum.

Början på slutet för Jakob Var är vår tårta?!  Andreas har varit i London Vad är egentligen crossfit och varför heter det spinning?  Jakob testar lagom stora hörlurar Asmycket pengar, för att använda finansspråk Känsliga skärmen och Apples kupp Jakob minns tillbaka till Atari  Samsung presenterar något under MWC Samsungkännaren Andreas spekulerar  Plattans framtid  Amandas misshandel av sin förra mobil Vilket Nokia är tillbaka?  Bestämt nej till selfiestick  Andreas blir med aktiebolag när Dropbox släpper ny funktion Vad tusan är molnet?!  Jakob hjälper Dropbox - Paper borde heta Dropdox Lyxhotellet som blev utsatta för cyberbrottslingar  Alla paket ska till Eklöv!  En sen överraskning
#165 – Trendkänsliga trion  

Vi följer upp Jakobs andra omgång med Airpods, diskuterar Apples nya betaversioner och rankar det coolaste retroformatet.

Ämneslista:

Viktigt med bild! Avsnitt 165 Andreas testar Oneplus Läsare tycker till Äppleuppdateringar Lyfta eller icke lyfta IOS får APFS, coolt! Utvecklare kan svara Hitta mina hörlurar! Blodhundsmobil Jakobs huvudbry Galaxy S8 och mobilen som kan bli dator Amandas mobilspel Ha kartan i telefonen, inte i Switch Brädspel, DVD-skivor och VHS "Minidisc är här för att stanna, skit i MP3" Matrix och tidsmarkören Kassetten och hipsters När blir MP3 retro? Det måste synas att man är retro
#164 – Fågelvägen går alltid fortare  

 

Amanda och Jakob pratar årets kommande mobiltelefoner, bluetooth, mutskandaler och flygande bilar.

Mobilerna 2017 Iphone Samsung Galaxy  LG G6 Nokia HTC Huawei Oneplus Microsoft Surface Phone Google Pixel De stora mobiltrenderna 2017 Super Mario Run till Android Fire Emblem Heroes Amanda har svårt för turbaserade spel Airpods - igen! Bluetooth är fortfarande lite lurigt Silikonkuddar till Airpods Korruptionsskandalen i Sydkorea Denpok och Gavin Belson i Silicon Valley Likheterna mellan Samsung och Ikea Eftersnack: Flygande bilar
#163 – Smart svinborst  

99mac sammanfattar förra veckans CES-mässa, och pratar smarta hemmet, självkörande bilar, trådlösa hörlurar och nätverkssäkerhet.

#162 – The Man in Black  

i veckans poddavsnitt pratar Amanda och Jakob om bland annat CES, Vasaloppet, Snapchat, rekommendationer i strömmande tjänster och så Jakobs nya svarta Iphone.

#161 – Årskrönika 2016 del 2  

99mac fortsätter att sammanfatta året 2016. Hösten bjöd på ny Iphone, Macbook Pro, Pokémon, brinnande telefoner och Super Mario.

#160 – Årskrönika 2016 del 1  

Denna gång har hela 99mac-redaktionen samlats kring mickarna för att samtala om det gångna året.

Avsnitt #159 – Amanda mot Siri  

Veckans höjdpunkt är givetvis 99:s #podcast som den här veckan inleds med ett gästspel från Geeks frilansskribent Jörgen Städje, en man med många strängar på sin lyra. Idag delar han med sig av sina bästa tips kring datasäkerhet. Därefter fortsätter programmet med Amanda och Jakob i studion. Ämnet för dagen är Siri, som nu flyttat in i SVT Play på Apple TV. Siri har också flyttat in hemma hos Amanda.

#158 – Ner i lavan  

Nintendo, simdollar, Google och solenergi är några av ämnena som avhandlas i veckans poddavsnitt.

0:00/0:00
Video player is in betaClose