99mac poddradio

99mac poddradio

Sweden

En svenska poddradio om Apple, äpplen och ibland lite annan frukt. Ida Lindkvist och Adrian Bengtson pratar nyheter, coola prylar, teknik, rykten och bjuder ibland in gäster.

Episodes

#104 – Skepticismalgoritmen  

Äntligen är vi tillbaka med ett färskt avsnitt av vår poddradio. Det var ett tag sedan sist så samtalsämnena sträcker sig från semestern som varit till IFA i Berlin och till Apples event den 9 september. 

#103 – Skiftbyte i 99-fabriken  

Ida lämnar över rodret på 99mac till Jakob som precis återvänt från sin regniga semester. Det blir snack om Apple Watch, Apple Music och Ipod-uppdateringen innan Ida packar ihop och sticker iväg på förhoppningsvis soliga äventyr.

#102 – Oh boy, vilket vackert väder  

För några dagar sedan släppte Apple sin musiktjänst Apple Music. Både Ida och Jakob har hunnit påbörja varsin gratis testperiod och delar med sig av de första intrycken. Beslutet om huruvida prenumerationen på Spotify ska sägas upp eller inte kan som tur är vänta till i höst för det verkar bli en jämn kamp tjänsterna emellan.

Nästa avsnitt av poddradion dröjer ungefär tre veckor. Tills dess önskar vi er sol och många glassar!

#101 – Processorpodden  

Ida och Jakob har besök av Jacob Hugosson från Sweclockers och pratar om processorer.   Kan Apple börja göra egna också till bärbara? När kommer Intel Skylake och vad ska man tänka på när man köper Mac är några av frågorna som får svar i Processorpodden.

#100 – Dags att fira  

För hundrade gången slår sig 99mac-redaktionen ner i studion för att spela in podd. Det känns stort. Mycket har hänt sedan den 5 oktober 2012 då det första avsnittet sändes, men samtidigt är mycket sig likt.

I det här avsnittet blickar vi först tillbaka och sedan drar vi på oss tänkarmössorna och spekulerar hej vilt om framtiden. Vad händer med podden? Vad händer med Apple? När får vi flygande bilar? 

#99 – Apple Music  

Nu är WWDC slut för i år och det har gått nästan en vecka sedan presentationen. Den största nyheten som vi får många frågor om är Apple Music så det blir det självklara ämnet.

Ida har testat Pebble Time så det pratas också lite om smarta klockor också. Hon har tyvärr fått lämna den vidare till ägaren och är nu tillbaka med en helt vanlig klocka – den visar i alla fall tiden.

 

#98 – Försnack inför WWDC  

På måndag nästa vecka är det dags för WWDC så Ida och Jakob summerar ryktena som cirkulerat inför och vad de tror kommer att hända.

#97 – Howarth & Smith  

Den här veckan återvänder Ida och Jakob till Apples hemliga designstudio, och diskuterar Jony Ives nya titel och de två herrarna Richard Howarth och Alan Dye som nu blivit befodrade.

#96 – Live från Slagthuset  

Ida och Jakob försöker hitta ett tyst hörn på Nordic Game i Malmö för att prata om spelmässan, 99mac-puben på Pickwick i Malmö och hur det går för Ida att leva med en Android-telefon. 

#95: Om inte Apple, vadå?  

Det är snart dags för WWDC och 99mac funderar på vad de vill ska lanseras, men också på vad de skulle prova för plattform om Apple inte fanns att tillgå.

#94: Jake the Snake  

Ida kallar Jakob till studion för att berätta nyheterna om återkomsten av ett fenomen som framkallar blandade minnen. I veckans avsnitt av 99mac:s #poddradio diskuteras också det nya verktygsprogrammet Disk Sensei, trim-kommandon, grälet mellan Apple och Spotify samt musikgenren Adult Contemporary.

#93 – Siffror, klockan och önskningar  

Jakob är tillbaka från New York och hörs betydligt bättre än förra veckan. Samtalet i studion handlar om Apples senaste rekordkvartal, om Apple Watch och om önskningar till IOS 9.

#92 – Jakob ringer hem  

Jakob är fortfarande i New York, men ringer självklart in till studion för att det ska bli ett avsnitt även denna helg. Sedan några timmar är han ägare av en Apple Watch och Ida har tusen frågor.

#91 – New York, New York  

Vårsolen har inte letat sig in i studion, men Ida och Jakob är glada ändå och spelar in ett nytt avsnitt som handlar om Apple Watch, WWDC, Nordic Game Conference, Macpub i Malmö och Jakobs kommande resa till New York.

#90 – Mycket att fira  

Det finns mycket att fira! Vi är upp i avsnitt 90 av podden och Jakob fyller år. Hurra! Efter en seg start på veckan styrde Apple upp allt med nya uppdateringar till IOS och OS X som bjuder på Siri på svenska och nya programmet Bilder.

Dessutom går det att beställa både Macbook och Apple Watch nu, även om klockan bara går att köpa i nio länder än så länge. 

#89 – Äggstra Glad Påsk!  

Det är påsk runt om i stugorna, men självklart kommer här ett nytt avsnitt av vår poddradio. Röda dagar hindrar inte oss. Veckans avsnitt handlar lite om påsk, en hel del om Fitbit Surge och om den nya tjänsten Tidal.

#88 – Känner du trycket?  

Redaktionsmedlemmarna är friska och samlade i studion. Den här veckan handlar det om våren och allt spännande som händer i april-maj. Redaktionen har testat Apples nya Force Touch-styrplatta och tycker det är det bästa som hänt sedan bredband. 

#87 - Framtidens dator  

Redaktionen är tillbaka i Sverige, och landade precis i tid för att hinna rapportera från Apples mediaevent i måndags. I veckans avsnitt av 99mac:s #poddradio diskuterar Jakob och Ida självklart allt som visades upp på scenen. Det blir mycket Apple Watch givetvis, men också en het diskussion om Apples nya bärbara dator - är det lyx eller vardag, framtiden för datorer eller den sista sucken?

#86 – Saludos desde Barcelona!  

99mac har spenderat veckan i Barcelona på Mobile World Congress och pratar i det här avsnittet om allt som de varit med om och de stora trenderna från mässan.

#85 - Det våras för Europa  

Ida och Jakob har resfeber inför sitt besök i Barcelona, och även Tim Cook är på resande fot. Den här veckan handlar 99mac:s poddradio om Europa, där Apple snart kan lansera både klockor, mobila betalsystem och Siri på olika språk.

0:00/0:00
Video player is in betaClose