Episodes

Flemming om vejret i Spanien  

Vejret i Spanien giver store udfordringer lige nu. Først var der voldsomme oversvømmelser, der ramte Sydspanien. Derefter frost og sne i det nordlige Spanien.

Brændende kærlighed med chorizo, kartoffelmos og salat med appelsin  

Brændende kærlighed med chorizo, kartoffelmos og salat med appelsin fra Livretter uge 08.

Skræl kartoflerne, og skær dem i grove stykker. Kom dem i en gryde med usaltet vand, der lige dækker, og kog dem møre, ca. 20 minutter.

Skyl imens alle grøntsagerne, og dryp dem fri for vand. Skær porren i ringe. Skræl persillerødderne, og skær dem i tern. Pluk timian fra kvistene. Pil hvidløget, og hak det fint.  

Skær chorizoen i mindre tern. Opvarm en pande, og steg chorizoternene gyldne og let sprøde. Tag chorizoternene af panden, og læg dem på en tallerken. 

Kom persillerødder og porre på panden, og steg det let mørt, 3-4 minutter. Kom chorizoen tilbage på panden, og bland den sammen med det stegte grønt samt timian og hvidløg. Smag til med salt og peber.   

Skræl appelsinerne, og skær dem i halvmåner. Vend salatblandingen med lidt olivenolie og eddike. Kom salaten på et fad, og top med appelsinstykker.  

Hæld vandet fra kartoflerne, og mos dem groft. Rør mosen med lidt mælk eller vand og evt. en lille klat smør. Krydr med salt, peber og evt. lidt revet muskatnød.

Server kartoffelmos toppet med brændende kærlighed med chorizo, og spis salat med appelsin til.

BBQ-kylling med hasselback-kartofler, raita og spidskål  

BBQ-kylling med hasselback-kartofler, raita og spidskål fra Livretter uge 08.

Tænd ovnen på 200 grader.

Skyl alle grøntsagerne, og dryp dem fri for vand.

Skrub eller skræl kartofler og gulerødder. Pil hvidløg.

Skær en tynd skive af bunden af kartoflerne, så de kan ligge plant på en bageplade med bagepapir. Skær tynde skiver 2/3 ned i kartoflerne (pas på med ikke at skære hele vejen igennem). 

Smelt en klat smør i en gryde, og hak 1 fed hvidløg fint. Tilsæt hvidløg, salt og peber til smørret, og tag det af varmen. 

Kom smeltet smør på kartoflerne, og bag dem i ovnen, ca. 35 minutter, til de er møre og gyldne. 

Skær gulerødderne i skiver. Skær 2 fed hvidløg i tynde skiver. 

Kom skiver af gulerødder og hvidløg i et ovnfast fad, og læg kyllingekødet ovenpå. Kom lidt olivenolie, BBQ, salt og peber henover. 

Sæt fadet i ovnen sammen med hasselback-kartoflerne. Steg det ca. 30 minutter, til kyllingekødet er gennemstegt, og gulerødderne er møre. 

Skær ½ agurk i små tern. Skær ½ bakke cherrytomater i kvarte. Riv skallen af citronen, og gem den til spidskålen. 

Rør yoghurten med agurk, cherrytomater, lidt citronsaft, salt og peber. 

Snit spidskålen meget fint, og pres saften af citronen. Kom spidskålen i en skål, og kram/masser den lidt med salt og citronskal. Smag til med citronsaft, olivenolie og peber. 

Skær resten af agurken i stave, og kom dem i en lille skål sammen med hele cherrytomater til snackgrønt.

Server BBQ-kylling med hasselback-kartofler, raita, citron-spidskål og snackgrønt.


Fiskefilet med remoulade, kartofler og salat med fennikel og æble  

Fiskefilet med remoulade, kartofler og salat med fennikel og æble fra Livretter uge 08.

Sæt vand over til kartofler.

Skrub kartoflerne, og sæt dem over i kogende vand, så det dækker. Tilsæt salt, og læg låg på gryden. Kog i ca. 15 minutter, sluk for varmen, og lad kartoflerne trække færdig.

Rør pickles med creme fraiche, og smag til med salt og peber.    

Skyl grøntsagerne, og dryp dem fri for vand. Skær fenniklen i tynde skiver, fx på et mandolinjern. Pil og skær rødløg i tynde både. Skær også æblet i tynde både, og klip karsen. 

Vend fennikel med rødløg, æble, olivenolie og lidt eddike. Smag til med salt og peber. Anret salaten på et fad, og drys med karse. 

Krydr fiskefileterne med salt og peber, og vend dem i groft mel eller rasp. Steg dem i 1-2 minutter på hver side på en pande med lidt olie og evt. smør, til de er gyldne og færdigstegte. 

Skær imens limen i både.

Server fiskefilet med limebåde, remoulade, kartofler og salat med fennikel, æble og karse.


Italienske kødboller i tomatsauce med pasta og snackgrønt  

Italienske kødboller i tomatsauce med pasta og snackgrønt fra Livretter uge 08.


Skyl alle grøntsagerne, og dryp dem fri for vand.

Pil løg og hvidløg, og hak det fint. Riv 1-2 gulerødder groft. 

Opvarm en gryde med lidt olivenolie, og steg løgene let møre. Tilsæt hvidløg og revne gulerødder, og steg kort. Tilsæt de mosede tomater og 1 dl vand, og lad det hele simre i 8-10 minutter. Krydr med salt, peber og evt. et par dråber eddike.

Sæt en gryde med rigeligt, letsaltet vand over til pastaen.

Riv 1 gulerod fint. Rør hakket kød med salt, peber, revet gulerod og ½-1 brev napoli-krydderiblanding. 

Form farsen til små kødboller, og steg dem på en pande med lidt olivenolie (kødbollerne skal steges let gyldne på alle sider). 

Skru lidt ned for varmen, tilsæt tomatsaucen, og lad det simre indtil servering.

Kog pastaen i 9-11 minutter, til den er al dente. 

Skræl resten af gulerødderne, og skær dem, agurken og peberfrugten i stave. Anret snackgrønt på et fad.

Hæld næsten alt vandet fra pastaen (lad lidt hænge ved), og vend pastaen med lidt olivenolie.

Server pasta med italienske kødboller i tomatsauce, drys frisk brøndkarse over retten, og spis snackgrønt til.

Misobagt aubergine og blomkålstabouleh med solsikkekerner  

Tænd ovnen på 200 grader. Skyl auberginen, og flæk den. Rids skærefladen i gittermønster, og drys med salt. Lad auberginen trække i 5-10 minutter.

Kom couscous i en skål, tilsæt 2 dl kogende vand, salt og 1 spsk. olie, dæk skålen med film, og lad trække i 5-10 minutter. Rør i couscoussen med en gaffel for at løsne grynene lidt, og afkøl. Skyl og afdryp grøntsagerne. Pil løg og hvidløg. Hak chilien fint. Skrab saltet af auberginen, og dup den tør. Pensl med olie, og bag den gylden og mør i ovnen i ca. 15 minutter.

Kom solsikkekernerne i et lille fad, og rist dem gyldne i ovnen, 5-6 minutter. Afkøl. Rør miso med lidt citronsaft, 1 presset fed hvidløg, 1 tsk. finthakket chili, og 1-2 spsk. olie. Skær agurken i små tern, og riv blomkålen groft. Skær rødløget i små tern, og snit brøndkarsen groft.

Fordel misomarinaden over auberginerne, og bag dem i yderligere 5-8 minutter. Vend couscoussen med citronsaft, olivenolie, ½-1 presset fed hvidløg, chili, agurk og reven blomkål. Smag til med salt, peber og evt. lidt eddike. Vend brøndkarse i lige inden servering, og drys med ristede solsikkekerner. Server misobagt aubergine med tabouleh.

Chili sin carne med korianderfrø og avocadosalat  

Tag bønnerne ud af køleskabet. Pil løg og hvidløg. Skur gulerødderne, og skyl grøntsagerne, efterhånden, som du skal bruge dem. Hak løg og 2 fed hvidløg fint. Skær gulerødder og peberfrugt i tern. Hak chilien fint. Knus korianderfrøene i en morter eller med bladet på en kniv.

Varm lidt olivenolie op i en tykbundet gryde. Tilsæt løg, hvidløg, gulerødder, peberfrugt, lidt chili og 1/4-½ brev knuste korianderfrø, og sauter til løgene er klare. Hæld mosede tomater på, og lad retten småsimre under låg i 10-15 minutter.
Flæk avocadoen, skrab kødet ud af skallen, og skær det i små tern. Pluk salaten i mindre stykker. Vend salat med avocadotern, citronsaft, ½-1 knust fed hvidløg, olivenolie, salt og peber.

Dræn kogevandet fra bønnerne, men gem lidt af det. Kom de møre bønner i tomatsaucen, kog igennem, og spæd med ½-1 dl bønnevand. Smag til med finthakket chili (gem lidt til drys), salt, sort peber og evt. lidt knuste korianderfrø. Server chili sin carne i skåle, drys med finthakket chili, og spis avocadosalat til.

Kikærtepandekage med karryristet blomkål og brøndkarse  

Sigt kikærtemelet ned i en skål, tilsæt peber og 1 tsk. salt. Pisk kærnemælk, 1-1½ dl vand og 2 spsk. olie i, dæk skålen til, og lad dejen hvile, imens du forbereder grønt.

Skyl alle grøntsagerne, og afdryp dem. Snit bladbedestilkene fint, og skær bladene i strimler - hold stilke og blade adskilt. Pil løg og hvidløg, og snit begge dele i tynde både. Del blomkålen i små buketter. Hak chilien fint. Dræn vandet fra kikærterne, og skyl dem. Varm en pande op med lidt olie. Tilsæt bladbedestilke, og steg et par minutter. Kom bladene på, og lad dem akkurat falde sammen. Krydr med salt og peber.

Spæd evt. dejen til med lidt mere vand. Hæld dejen på, og vip forsigtigt panden rundt, så dejen fordeler sig mellem bladbederne. Steg i 5-6 minutter, til dejen har sat sig, og kanten begynder at blive gylden og sprød.

Læg en tallerken over panden, vend pandekagen ud på tallerkenen, og lad pandekagen glide ned på panden igen. Steg pandekagen gylden på den anden side, 4-5 minutter. Tag pandekagen af panden, og genbrug panden til blomkål.

Varm panden op igen, og tilsæt lidt olie. Kom løg, hvidløg og blomkål på, og steg det let gyldent. Kom kikærterne ved, og steg dem gennemvarme. Drys karry over, og steg, til grøntsagerne er sprødmøre. Smag til med finthakket chili, salt og peber. Top pandekagen med karryristet blomkål og brøndkarse . Skær kikærtepandekagen i lagkagestykker, og server.

Lasagne med tomat, bladbeder og salat med lynsyltet rødløg  

Tænd ovnen på 200 grader.

Pil løg og hvidløg, og hak dem. Skyl og afdryp gulerødder og bladbeder. Del bladbederne i stilke og blade. Snit stilkene i skiver à 1 cm, og skær bladene i strimler - hold stilke og blade adskilt. Riv gulerødderne. Sauter løg og hvidløg i olie, til de er klare og bløde. Tilsæt gulerødder og bladbedestilke, og sauter i 3-4 minutter. Vend mosede tomater og ½-1 dl vand i, og lad det simre i 5 minutter. Vend bladene i, og smag til med salt og sort peber.

Kom lidt sauce i bunden af et fad, læg lasagneplader på, drys med lidt ost, og gentag, til der ikke er mere sauce (der er nok lidt plader i overskud). Drys resten af osten på toppen. Dæk lasagnen med bagepapir, og bag den i 20 minutter. Fjern bagepapiret, og bag videre, til osten er gylden på toppen, ca. 5 minutter. Pil rødløget, flæk det, og skær det i smalle både. Kom løget i en skål, og drys med lidt salt.

Varm ½ dl eddike, 1-2 spsk. sukker og ½ tsk. korianderfrø op, til sukkeret smelter. Hæld lagen over løgene, og afkøl dem. Skyl imens salaten, og afdryp den. Del salaten i blade, og anret dem på et fad. Fordel drænede, syltede løg over salaten, og dryp med lidt olivenolie, salt og peber. Server lasagnen med salaten ved siden af.

Lune kikærter og cime di rapa med varm citron, avocado og pocherede æg  

Hæld iblødsætningsvandet fra kikærterne, kom dem i en gryde med rigeligt frisk vand, og kog dem møre, 30-35 minutter. Tilsæt salt, og lad dem trække i 5 minutter.

Skyl imens grøntsagerne og afdryp.

Pil løg og hvidløg. Flæk begge dele, og skær dem i smalle både. Kasser bunden af cime di rapaen, og skær cime di rapaen i grove stykker.

Varm en lille pande op, og rist solsikkekernerne gyldne. Kom dem i en skål , og tør panden af.

Opvarm panden med en smule olie, og steg citronen gylden på skærefladen ved lav varme. Citronen skal være gennemvarm.

Sæt ½ liter vand over til pocherede æg.

Skær tomaterne i små tern. Flæk avocadoen, kasser stenen, og skær kødet i grove stykker. Vend dem med lidt varm citronsaft, tomattern, salt og peber.

Varm en stor pande op med lidt olivenolie, og sauter cime di rapa i et par minutter. Tilsæt løg og hvidløg, og sauter til løgene er klare.

Tilsæt 2 dl kogevand fra kikærterne, og damp det hele under låg i 5-8 minutter.

Pocher æggene imens. Se hvordan i tippet på første side.

Tip: Hvis du ikke orker at pochere dine æg, så kan du koge dem smilende (5 minutter) eller spejle dem i stedet.

Dræn vandet fra cime di rapaen, og vend cime de rapaen med de lune kikærter. Smag til med olivenolie, salt og peber.

Anret på tallerkener, og pres varm citronsaft over. Drys med ristede solsikkekerner, top med pocherede æg, og spis avocado-tomatsalat til.

Linse-polpetter med pasta, spicy tomatsauce og rucola  

Kom de kogte linser i en skål, og mos dem med et piskeris. Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint.

Vend halvdelen af både løg og hvidløg i linserne (gem resten til tomatsauce). Tilsæt 1 dl havregryn og 1 tsk. BBQ-krydderi, og smag til med salt og sort peber. Vend 1 æg i, og lad dejen trække i 10-15 minutter.

Tænd ovnen på 200 grader.

Skur gulerødderne, og skær dem i små tern, eller riv dem groft. Hak chilien fint.

Sauter løg, hvidløg og gulerødder let møre i olivenolie. Drys lidt BBQ-krydderi over, og vend det rundt. Hæld ½ dl vand og cherrytomatsaucen på, og lad saucen simre. Smag til med salt, peber og finthakket chili.

Sæt vand over til pasta, gerne i en elkedel.

Form linsefarsen til små boller, og læg dem på en plade med bagepapir. Bag dem i ovnen i 15-20 minutter, til de er faste og gennemtilberedte.

Kom pastaen i det spilkogende vand, og tilsæt salt. Kog conchiglioni al dente, ca. 10 minutter. Dræn vandet fra, og vend pastaen med tomatsaucen.

Skyl og afdryp rucola.

Anret pasta og tomatsauce i dybe tallerkener, og top med linse-polpetter og rucola.

Kartoffelpizza med rosmarin, rucola, blodappelsin og hjertesalat  

Tænd ovnen på 225 grader. Sæt en plade eller en pizzasten i ovnen, og varm den godt op. Rul pizzadejen ud på køkkenbordet, og lad den blive på bagepapiret. Lad den hvile, imens du forbereder fyldet. Pil 2 fed hvidløg, og pres dem ned i en lille skål. Tilsæt ½ dl olivenolie, og lad det trække.

Skyl rosmarinen, og skur bagekartoflerne. Skær kartoflerne i tynde skiver, gerne på et mandolinjern.
Drys revet ost på pizzabunden, og fordel kartoflerne i et tyndt lag ovenpå. Dryp med hvidløgsolie, og drys rosmarinblade, salt og peber over. Flyt pizzaen over på den varme plade, og bag den gylden og sprød i ovnen, 8-10 minutter. Ordn rucola og salat imens.

Skyl rucola og salat, og afdryp grundigt. Skær skrællen og den hvide hinde af appelsinen, og skær den i fileter eller tern. Pluk salaten i mindre stykker, og anret den på et fad. Fordel blodappelsin over, og dryp med olivenolie, salt og peber. Server den sprøde pizza toppet med lidt rucola, og spis salaten ved siden af.

Bombay-linsedaal med ristet broccoli og grøn mango-kokossalat  

Skyl linserne i koldt vand, og sæt dem over at koge i rigeligt frisk vand. Kog dem møre, ca. 15 minutter, under låg. Tag halvdelen af de kogte linser fra, og opbevar dem på køl til dag 4. Brug resten af linserne samt kogevandet til daal.

Rist kokosmel gyldent på en tør pande. Skræl mangoen, kasser stenen, og skær mangoen i fine tern. Hak chili meget fint. Vend mango med chili og kokosmel, og smag til med lidt citronsaft og salt. Anret på et fad. Pil løg og hvidløg, og hak begge dele groft. Skur gulerødderne, og skær dem i skiver.

Skyl broccoli og fennikel. Skræl broccolistokken, og skær broccolien i smalle både ned gennem stokken. Skær også fenniklen i smalle både. Steg løg, hvidløg og gulerødder gyldne og møre i olie i ca. 5 minutter. Tilføj ca. ½ brev bombay-krydderi (det er spicy), og rør godt.

Tilsæt de kogte linser samt kogevandet, og kog det sammen til en cremet daal. Smag til med salt, citron og sort peber. Varm en pande op med lidt olie, og steg broccoli og fennikel gyldent og let mørt, 5-6 minutter. Krydr med bombay-krydderi, salt og citron. Server daal i dybe tallerkener, top med ristet grønt og en klat yoghurt. Spis mangosalaten ved siden af.

Lynstegt lomo og polenta med portobello, porre og oliven  

Lynstegt lomo og polenta med portobello, porre og oliven fra Livretter uge 07.

Skyl alle grøntsagerne, og dryp dem fri for vand.Sæt 1 liter vand over i en gryde til polenta.
Skær porren i ringe, og rens dem grundigt for sand og jord. Skær portobellosvampene i tern og yukinaen i strimler (både bladene og det sprøde hvide). Pil hvidløget, og hak det fint. Hak chilien fint (fjern evt. frø og frøstole først, hvis du ønsker det knapt så stærkt).
Drys polenta i det kogende vand, og rør godt rundt. Kog polentaen glat og cremet, 4-5 minutter, og spæd evt. til med 1-2 dl vand, hvis polentaen er for fast. Smag til med salt, sort peber og evt. lidt smør.
Opvarm en pande, og steg portobelloternene let gyldne i et par minutter i lidt olivenolie. Tilsæt porre, yukina og hvidløg, og steg det i 2-3 minutter. Smag til med frisk chili, lidt eddike, salt og peber.
Opvarm en pande, og steg kødet ved høj varme i ca. 2 minutter på hver side. Krydr med lidt salt og peber.Hæld vandet fra olivenskiverne, og afdryp dem.

Fordel oliven på det stegte kød, og server det med polenta toppet med portobello, porre og yukina.

Tykstegsmedaljon med peberfrugtrelish og pasta fra Livretter uge 07.  

Tykstegsmedaljon med peberfrugtrelish og pasta fra Livretter uge 07.

Skyl alle grøntsagerne, og dryp dem fri for vand. Sæt en gryde med rigeligt vand og salt over til pastaen. 
Pil løget, og skær det i både. Pil hvidløget, og skær det i skiver. Skær spidskålen i strimler.
Pluk og hak persillen, og skær peberfrugten i små tern. Bland persille og peberfrugt med tomatrelish, lidt olivenolie, salt og peber.
Skræl gulerødderne, og skær dem og snackagurken i stave.
Kom pastaen i det spilkogende vand, og kog den al dente, ca. 10 minutter.
Opvarm en pande, og steg bøfferne i lidt olivenolie ved høj varme i 2-3 minutter på hver side. Tilsæt løg og hvidløg efter de første 2 minutter af kødets stegetid.
Krydr med salt og peber. Anret medaljoner og de stegte løg på et lille fad. 

Tør panden af, og kom lidt ny olie på. Lynsteg spidskålen, og smag til med salt, peber og lidt eddike. Kom spidskålen på fadet med kødet.
Hæld vandet fra pastaen, og vend den med lidt olivenolie og peberfrugtrelish.

Server tykstegsmedaljon med løg, spidskål og pasta penne vendt med peberfrugtrelish. Spis snackgrønt til.


Köfte og lun kartoffelsalat med broccoli og cherrytomater  

Köfte og lun kartoffelsalat med broccoli og cherrytomater fra Livretter uge 07.

Skrub kartoflerne, og kog dem næsten møre ved lav varme i saltet vand i 12-15 minutter. Sluk for varmen, og lad dem trække færdig i vandet.   
Skyl alle grøntsagerne, og dryp dem fri for vand. Skræl persillerødderne, og skær dem i tern. Del broccolien i små buketter, skræl stokken, og skær den i tern. Halver cherrytomaterne.Sæt en gryde med vand og salt over til broccoli.
Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint. Rør det hakkede kød med salt, peber, løg, hvidløg og spidskommen. Tip: Kom evt. lidt finthakkede persillestilke i farsen.

Steg persillerødderne på en pande med olivenolie, til de er gyldne og møre. Kom dem på et fad.
Form farsen til små kødboller, og steg dem på panden (fra persillerødderne) i lidt ny olivenolie, til de er let gyldne på alle sider, 5-6 minutter i alt, afhængig af størrelsen på kødbollerne. 
Kog broccolien let mør i gryden med saltet vand, ca. 3 minutter. Hæld vandet fra, og krydr broccolien med lidt olivenolie, salt og peber.
Rør 1½ tsk. dijonsennep med 1½ spsk. eddike, 3½ spsk. olivenolie samt salt og peber.Halver de lune kartofler, og kom dem på et fad. Fordel dressing, broccoli og cherrytomater hen over kartoflerne.
Server köfte med stegte persillerødder og lun kartoffelsalat med broccoli og cherrytomater.

Fiskekrebinetter med avocado-creme fraiche, ovnbagte kartofler og salat  

Fiskekrebinetter med avocado-creme fraiche, ovnbagte kartofler og salat fra Livretter uge 07.

Tænd ovnen på 200 grader.
Skrub kartoflerne, og halver dem. Kom kartoflerne på en bageplade med bagepapir, og vend dem med lidt olivenolie, salt og peber. Bag dem gyldne og møre i ovnen i 35 minutter. 
Halver avocadoen, fjern stenen, og tag avocadokødet ud med en ske. Mos det med en gaffel, og rør med creme fraiche, salt, peber og evt. lidt eddike.  

Tip: Hvis du har lyst til hvidløg, så pil og finthak 1 fed hvidløg, og bland det med avocado og creme fraiche.
Pil rødløget, og skær det i tynde både. Skær halvdelen af peberfrugten og halvdelen af agurken i små tern. Bland agurk, peberfrugt og rødløg med lidt olivenolie og eddike, og smag til med salt og peber. 

Snit salaten groft, og anret den på et fad. Fordel peberfrugt-agurkeblandingen over salaten.  
Skær resten af agurken og peberfrugten i stave til snackgrønt.  

Form farsen til små krebinetter. Vend dem i rasp, og steg dem på en pande med lidt olivenolie i 4-5 minutter på hver side, til de er gennemstegte.
Server fiskekrebinetter med avocado-creme fraiche, ovnbagte kartofler og salat.


Kalkun i kormakarry med ris og æble-selleritopping  

Kalkun i kormakarry med ris og æble-selleritopping fra Livretter uge 07.

Sæt vand over til ris.

Skyl risene i koldt vand, og kom dem i en gryde med 8 dl kogende vand uden salt. Kog risene i ca. 12 minutter, og lad dem trække under låg i 5-10 minutter. Smag til med salt.
Skyl alle grøntsagerne, og dryp dem fri for vand. 

Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver. Pil hvidløget, og skær det i tynde skiver. Skær spidskålen i grove stykker.   

Tip: Gem evt. lidt gulerødder til snackgrønt.
Skær æblet i små tern og bladsellerien i tynde skiver. Bland det sammen, og krydr med lidt olivenolie, salt, peber og eddike. 
Opvarm en dyb pande eller en gryde med olivenolie, og steg kalkunkødet i 4-5 minutter. Drys med 1 spsk. hvedemel, og lad det stege kort.
Kom hvidløg og gulerødder ved, og lad det stege i 2 minutter. Tilsæt 1-1½ dl vand, og lad det simre i 3 minutter. Tilsæt spidskål, kokosmælk og ca. halvdelen af korma-karryen, og varm det igennem i 3 minutter. Krydr med salt og peber. Smag evt. til med mere kormakarry.

Server jasminris med kalkun i kormakarry i dybe tallerkener, og kom æble-selleritopping henover.

Pasta à la bolognese og sprøde grøntsager  

Pasta à la bolognese og sprøde grøntsager fra KvikKassen uge 7.

Sæt vand over til pasta. Skyl og afdryp alle grøntsager, efterhånden som du skal bruge dem. 
Pil og hak løg og hvidløg, og riv 1 gulerod groft. Sauter det hele i lidt olivenolie i en stor, varm gryde, uden at det tager farve. 

Kom kødet ved, og sauter kort. Tilsæt kogelagen fra kødet samt hakkede tomater. Lad det hele koge i 15 minutter. Smag til med salt, peber og evt. lidt sukker. 
Kom pasta i kogende, saltet vand, og kog den al dente, ca. 10 minutter. Skær agurk, peberfrugt og resten af gulerødderne i stave til snacks. Dryp pastaen af, og anret den toppet med bolognese og rucola. Server snackgrønt til. 

Filet à la mørbrad, græskar og hvidkålsslaw med æble og peberrod  

Filet à la mørbrad, græskar og hvidkålsslaw med æble og peberrod fra KvikKassen uge 7.

Tænd ovnen på 250 grader. Flæk butternutsquashen, og skrab kernerne ud med en ske. Dryp græskarret med olivenolie, og bag det med skærefladen opad i den varme ovn, til det er helt mørt, 25-30 minutter. Krydr med salt.
Brun kødet i lidt olivenolie på en stor, varm pande. Brun det grundigt, og krydr det med salt og peber. Steg det færdigt i 4-8 minutter i den varme ovn (eller til det er gennemstegt).

Rør en dressing af yoghurt, revet hvidløg og revet peberrod efter smag. Smag til med salt og et nip sukker. 

Skyl og afdryp hvidkål og æble. Snit kålen i tynde strimler. Skær æblet i tynde både, og vend begge dele med dressingen. Smag til igen. Salaten må gerne være stærk af peberrod. 

Skær kødet i skiver. Server butternut i skrællen, og tag selv det møre græskarkød ud ved bordet. Nyd med kålsalat til. 

0:00/0:00
Video player is in betaClose