Episodes

Mørt spidsbryst i cherrytomatsauce med pasta og snack-grønt  

Mørt spidsbryst i cherrytomatsauce med pasta og snack-grønt fra Livretter uge 43.

Skyl alle grøntsagerne, og dryp dem fri for vand. 

Pil, og hak løg og hvidløg fint. Skær lidt af top og rod af porrerne, og kasser det. Skær porrerne i skiver. Riv squashen på den grove side af et rivejern. 

Opvarm en gryde med lidt olivenolie, og steg løg og porrer let møre. Tilsæt hvidløg og squash i gryden, og steg kort. Tilsæt cherrytomatsauce og 1 dl vand, og lad det hele simre i 5-6 minutter. Krydr med salt, peber og evt. et par dråber eddike.

Sæt en gryde med rigeligt, letsaltet vand over til pastaen.

Skær spidsbrystet i små tern - gem fonden som er ved kødet i posen. Kom kød og fond i cherrytomatsaucen, og lad det simre 6-7 minutter. Smag til med salt, peber og evt. lidt ekstra eddike. 

Kog pastaen i 9-11 minutter, til den er al dente. Hæld næsten alt vandet fra (lad lidt hænge ved), og vend pastaen med lidt olivenolie.

Skræl gulerødderne, og skær dem, agurken og peberfrugten i stave. Anret det på et fad.

Server spidsbryst i cherrytomatsauce med pasta og snack-grønt.

Svinekoteletter med ovnbagt grønt, kartofler og gremolata  

Svinekoteletter med ovnbagt grønt, kartofler og gremolata fra Livretter uge 43.

Tænd ovnen på 200 grader. 

Skrub, eller skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Pil, og skær løgene i både. Skræl alle pastinakkerne, og skær dem i skiver eller grove tern. Skyl og halver peberfrugterne, fjern kernerne, og skær dem i grove stykker.

Bland kartofler, løg, peberfrugt og pastinakker med olivenolie, salt og peber. Fordel det på en bageplade med bagepapir, og bag det ca. 35 minutter, til det er mørt og gyldent. 

Skyl, og afdryp persillen. Pluk, og hak persillen fint. Riv skallen af citronen på den fine side af et rivejern. Pil, og hak hvidløg fint. Bland persille med revet citronskal, hvidløg og lidt salt.

Opvarm en pande og steg koteletterne 2-3 minutter på hver side ved høj varme, til de er gyldne og færdigtilberedte. Krydr med salt og peber.    

Krydr de bagte kartofler og grøntsager med salt, peber og citronsaft. Server stegte svinekoteletter med ovnbagt grønt og kartofler, og drys med gremolata.

Pitabrød med kalkun, sprødt grønt, cremefraiche og majssalsa  

Pitabrød med kalkun, sprødt grønt, cremefraiche og majssalsa fra Livretter uge 43.

Skyl alle grøntsagerne, og dryp dem fri for vand. Skær spidskål i strimler og agurken i skiver. Anret det på et fad. 

Tænd ovnen på 200 grader.

Træk bladene af majskolben, og skær de friske majs af med en skarp kniv. Hak hvidløg og chili fint (gem evt. lidt af hver til dressing og kalkun). Bland majs, chili og hvidløg med lidt salt, olivenolie og lidt eddike. 

Rør creme fraiche med salt, peber og evt. lidt finthakket chili.    

Opvarm en pande, og steg kalkunkødet i olivenolie i 10-12 minutter i alt. Krydr med salt, peber og evt. lidt finthakket hvidløg.

Lun pitabrødene i ovnen i 3-4 minutter. 

Server pitabrød med kalkun, sprødt grønt, cremefraiche og majssalsa.

Frikadeller og kartoffelsalat med sennepsvinaigrette, tomater og broccoli  

Frikadeller og kartoffelsalat med sennepsvinaigrette, tomater og broccoli fra Livretter uge 43.

Pil løget, og hak det fint (gem halvdelen til kartoffelsalaten). Rør det hakkede kød med salt, peber, æg, 1-2 spsk. mel eller havregryn og lidt mælk eller vand, til farsen får en god konsistens. Tilsæt løg, og lad farsen trække.  

Skrub kartoflerne, og kog dem i saltet vand under låg i ca. 15 minutter. Sluk for varmen, og lad dem trække færdig i vandet. Skær kartoflerne i grove stykker, og lad dem afkøle lidt.  

Skyl alle grøntsagerne, og dryp dem fri for vand. Del broccolien i små buketter. Halver cherrytomaterne, og pil, og skær hvidløg i skiver. 

Opvarm en pande, og steg broccoli, løg og hvidløg let mørt, 3-4 minutter, i lidt olivenolie. Vend det med cherrytomater, og smag til med salt og peber. 

Rør dijonsennep med lidt olivenolie, salt og peber. Bland kartoflerne med vinaigretten, og anret det på et fad. Kom broccoli og tomater ovenpå. 

Tip: Tag lidt broccoli, tomater og kogte kartofler fra, inden du blander det med sennepsvinaigrette, og anret det på et lille fad. 

Form farsen til små frikadeller, og steg dem i olivenolie i 5-6 minutter på hver side, til de er gennemstegte. 

Pluk salaten, og dryp den med lidt olivenolie, eddike, salt og peber. Skær æblet i tern, og bland det med salaten. 

Server frikadeller og kartoffelsalat med sennepsvinaigrette, tomater og broccoli og salat med æble.

Fish and chips med karsecreme, peberfrugtsalat og snack-grønt  

Fish and chips med karsecreme, peberfrugtsalat og snack-grønt fra Livretter uge 43.

Tænd ovnen på 200 grader.

Skrub, eller skræl kartoflerne, og skær dem i stave. Kom dem på bageplade med bagepapir, og vend dem med olivenolie, salt og peber. Bag dem i 35-40 minutter, til de er gyldne, sprøde og møre.  


Klip karsen. Rør græsk yoghurt med dijonsennep, salt, peber og karse.   


Skyl grøntsagerne, og dryp dem fri for vand. Skær 1 peberfrugt og ½ agurk i små tern. Pil og hak hvidløg fint. Bland peberfrugt med agurk, hvidløg, lidt eddike og olivenolie. Tilsmag med salt og peber. 

Skræl, og skær gulerødderne, den anden peberfrugt og resten af agurken i stave til snack. Anret dem i en skål.

Bland 200 g hvedemel med 1 spsk. olivenolie, lidt salt og 3 dl koldt vand eller øl. Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggehviderne stive. Rør 1 æggeblomme i dejen, og vend herefter stiftpiskede æggehvider forsigtigt i. Gem den anden æggeblomme til dag 2.  

Tip: Hvis du ikke har tid til at lave dejen til fisken. Så vend blot fiskestykkerne i sammenpisket æg og rasp.

Skær fisken i portionsstykker, og krydr med lidt salt og peber. Opvarm en pande med olie på (mere olie, end du ellers ville bruge). 

Dyp fiskestykkerne i dejen og steg dem i den varme olie 2-3 minutter på hver side, til de er gyldne, sprøde og færdigtilberedte. 

Server fish and chips med karsecreme, peberfrugtsalat, ovnfritter og snack-grønt.

Steak af inderlår med ovnfritter, coleslaw med ristede mandler og snack-grøn  

Steak af inderlår med ovnfritter, coleslaw med ristede mandler og snack-grøn fra Livretter uge 42.

Tænd ovnen på 200 grader.

Skrub eller skræl kartoflerne, og skær dem i både. Pluk bladene af rosmarinkvisten. Kom kartofler og rosmarin på en bageplade med bagepapir, krydr med salt og peber, og vend dem med olivenolie. Bag kartoflerne i 35-40 minutter, til de er gyldne og møre.

Hak mandlerne groft, og rist dem gyldne på en tør pande. 

Skær spidskålen i tynde strimler. Pil og skær rødløg i tynde både. Skræl og riv gulerødderne på den grove side af et rivejern (gem evt. lidt revet gulerødder og spidskål som snack-grønt til børnene). Rør creme fraichen op med lidt dijonsennep, citronsaft, salt og peber, og bland spidskål, rødløg, spinat og gulerødder med creme fraiche-dressingen. Anret i en skål, og drys med ristede mandler.   

Skær agurken i stave, og kom dem i en skål til snack-grønt. 

Steaks af inderlår

Opvarm en pande, og steg bøfferne i olivenolie ved høj varme i 2-3 minutter på hver side. Krydr med salt og peber.  

Server steak af inderlår med ovnfritter, coleslaw med spidskål og ristede mandler, og server snack-grønt ved siden af.

Svinekød i kormakarry med grøntsager, kokosmælk og ris  

Svinekød i kormakarry med grøntsager, kokosmælk og ris fra Livretter uge 42.

Skyl risene i koldt vand, og kom dem i en gryde med 1 liter kogende vand uden salt. Kog risene i ca. 30 minutter, og lad dem trække under låg i 5 minutter. Smag til med salt inden servering.

Skyl alle grøntsagerne, og dryp dem fri for vand. Skræl gulerødderne, og skær halvdelen i skiver og resten i stave til snack-grønt. Pil og skær løg og hvidløg i tynde skiver (gem et par skiver rå løg til salaten). Skær lidt af top og bund af porren, og kasser det. Skær porren i ringe (både det hvide og det grønne af porren).

Skær ½ peberfrugt i tern og resten i stave til snack-grønt. Pluk salaten groft, og kom den på et fad. Rør 2 spsk. eddike med 3 spsk. olivenolie, salt og peber. Kom dressing, løg og peberfrugt over salaten, og krydr med friskkværnet peber.

Anret snack-grønt på et lille fad. 

Opvarm en dyb pande eller en gryde med olivenolie, og steg svinekødet i 4-5 minutter. Drys med 1-1½ spsk. hvedemel, og lad det stege kort. Kom løg, hvidløg, gulerødder og porre ved, og lad det stege i 2 minutter. Tilsæt 1½ dl vand, og lad det simre i 3 minutter. Tilsæt kormakarry, peberfrugt, spinat og kokosmælk, og varm det igennem i 3 minutter. Krydr med salt, peber og citronsaft.

Server svinekød i kormakarry med grøntsager, kokosmælk og ris. Spis grøn salat, snack-gulerødder og snack-peberfrugt til.

Ovnstegte kyllingelår med græskar og couscous med mild chili og persille  

Ovnstegte kyllingelår med græskar og couscous med mild chili og persille fra Livretter uge 42.

Pil og hak hvidløg fint. Kom kyllingelårene på en bageplade med bagepapir, og krydr med salt, peber, olivenolie og halvdelen af hvidløget. Sæt kyllingelårene i ovnen og steg dem i 45-50 minutter, til de er gennemstegte og gyldne.

Halver hokkaido-græskarret, skrab kernerne ud, og kassser dem. Skær de to halve hokkaido-græskar i 8 både hver. Pil løgene, og halver dem. Kom græskar og løg på en bageplade med bagepapir, og vend dem med resten af hvidløget og olivenolie, salt og peber. Kom det med i ovnen til kyllingelårene, når kyllingelårene har været i ovnen i ca. 20 minutter. Bag det hele i ca. 30 minutter mere, til græskar og løg er gyldne. Krydr de færdigbagte græskar med lidt citronsaft.

Kom couscous i en skål, tilsæt 5½ dl kogende vand, salt og 2 spsk. olie, dæk skålen med film, og lad det trække i 5-10 minutter. Rør i couscoussen med en gaffel for at løsne grynene lidt.

Pluk og hak persillen. Riv skal af citronen, og pres saften. Skær peberfrugt i små tern, og halver cherrytomaterne. Hak chilien fint. Bland couscous med persille, citronskal, lidt citronsaft, peberfrugt og salt. Anret på et fad, og kom halve cherrytomater over. Tip: Tag evt. lidt peberfrugt og tomater fra til snack-grønt til børnene, inden du blander couscous med chili og grønt.

Server ovnstegte kyllingelår med græskar og couscous med mild chili og persille.

Rosmarin-kødboller med grøntsagstomatsauce, pasta og snack-grønt  

Rosmarin-kødboller med grøntsagstomatsauce, pasta og snack-grønt fra Livretter uge 42.

Skyl alle grøntsager.

Pil og hak løget og 2 fed hvidløg fint. Riv squash på den grove side af et rivejern. 

Opvarm en gryde med lidt olivenolie, og steg løgene let møre. Tilsæt hvidløg og squash i gryden, og steg kort. Tilsæt de mosede tomater og 1 dl vand, og lad det hele simre i 8-10 minutter. Krydr med salt, peber og evt. et par dråber eddike.

Sæt en gryde med rigeligt, letsaltet vand over til pastaen.

Pluk og hak rosmarin fint. Riv 1 gulerod på den fine side af et rivejern, og pil og hak 1 fed hvidløg fint. 

Rør hakket kød med salt, peber, revet gulerod, hvidløg og rosmarin. Form farsen til små kødboller, og steg dem på en pande med lidt olivenolie (kødbollerne skal steges let gyldne på alle sider). Skru lidt ned for varmen, tilsæt tomatsaucen, og lad det simre i 4-5 minutter.

Skræl resten af gulerødderne, og skær dem og agurken i stave. Anret det på et fad.

Kog pastaen i 9-11 minutter, til den er al dente. Hæld næsten alt vandet fra (lad lidt hænge ved), og vend pastaen med lidt olivenolie.

Server rosmarin-kødboller med grøntsagstomatsauce og pasta. Server snack-grønt ved siden af. 

Tip: Drys evt. pastaen med lidt revet ost, hvis du har det hjemme.

Laks med tzatziki, kartofler og dampet blomkål med æbletopping  

Laks med tzatziki, kartofler og dampet blomkål med æbletopping fra Livretter uge 42.

Skyl alle grøntsagerne, og dryp dem fri for vand.

Skrub kartoflerne, og kog dem knapt møre ved lav varme i saltet vand, 12-15 minutter. Sluk for varmen, og lad kartoflerne trække færdig i vandet.

Riv agurken på den grove side af et rivejern. Kom den revne agurk i en skål, drys med lidt salt, og lad den trække i 10 minutter. Pres vandet fra agurken med hænderne. Pil og hak hvidløget fint. Rør græsk yoghurt op med hvidløg, salt, peber og revet agurk.

Klip karsen, og skær æblet i små tern. Vend æblestykkerne med lidt olivenolie, salt, peber og karse.

Del blomkålen i små buketter, og skær stokken i tern. Kom blomkål i en gryde, hæld ca. 1½ cm vand i bunden af gryden, og krydr med salt og peber. Læg låg på gryden, og damp blomkålen mør i 5-6 minutter. Hæld overskydende vand fra, og vend evt. blomkålen med lidt smør og revet muskatnød. 

Skær laksen i 4 stykker. Opvarm en pande med lidt olivenolie, og steg laksen med skindsiden nedad i 5 minutter. Krydr med salt og peber, vend laksestykkerne, og steg dem i 1-2 minutter på den anden side. 

Anret stegt laks på et fad med dampet blomkål toppet med æbletopping, og server med kartofler og tzatziki til. 


Wraps med stegte oksetern, peberfrugt og søde kartofler  

Wraps med stegte oksetern, peberfrugt og søde kartofler fra KvikKassen uge 42.

Tænd ovnen på 220 grader.
Skrub de søde kartofler, og skær dem i både. Vend dem med olivenolie og lidt salt, og bred dem ud på en bageplade på bagepapir. Bag dem i den varme ovn i 25-30 minutter. 
Snit kålen fint, gerne på et mandolinjern. Skær peberfrugten i strimler, og snit chilien fint. Pil løg og hvidløg. Skær løget i både, og snit hvidløget i tynde skiver. 
Steg kødet i olivenolie ved superhøj varme, til det er flot brunet (et par minutter). Krydr det med salt og evt. tørret spidskommen, og tag det af varmen. 
Kom lidt ny olie på panden, tilsæt peberfrugt, løg og hvidløg på panden, og steg kort. Kom kødet tilbage på panden. Varm igennem, og smag til med salt, peber, chili, eddike og gerne spidskommen.
Lun wrapsene på en tør, varm pande (lun bare hele stakken på én gang, og vend den en enkelt gang) og hold dem varme i et viskestykke. Fyld dem med søde kartofler, kød og peberfrugt. Top med kål og lidt mere chili (efter smag). Server straks, eller fyld selv ved bordet. 

Pitaburger med tzatziki og stegt peberfrugt  

Pitaburger med tzatziki og stegt peberfrugt fra KvikKassen uge 42.

Tænd ovnen på 220 grader.
Skyl alle grøntsager. Pil og riv hvidløget. Riv agurken groft, vend den med revet hvidløg og 1 tsk. salt, og kom den i en si. Lad den dryppe af, imens du ordner resten af grøntsagerne.
Pil løget. Skær peberfrugt og løg i både, og steg dem hårdt i olivenolie på en stor, varm pande. Smag til med et nip sukker, lidt eddike, salt og peber. 
Lun pitabrødene i den varme ovn i ca. 7 minutter. 
Steg bøfferne i olivenolie på en stor, varm pande i 6-8 minutter, til de er gennemtilberedte. Husk, at de er krydret. 
Klem væden af agurken, og vend den revne agurk med yoghurt. Smag til. 
Fyld bøffer, peberfrugt, løg og tzatziki i pitabrødene, og server straks.

Salat med belugalinser, sprød kylling og kærnemælksdressing  

Salat med belugalinser, sprød kylling og kærnemælksdressing fra KvikKassen uge 42.

Skyl linserne, og kom dem i usaltet vand. Kog dem under låg i ca. 20 minutter, eller til de er møre. Dryp dem af, og salt dem.
Pluk eller skær kyllingekødet fra benet. Kødet kan virke rosa, men det er tilberedt. Steg kødet i olivenolie på en stor, varm pande, til det er sprødt, gyldent og gennemvarmt. Det skal varmes i mindst 15 minutter, så det ikke er koldt i midten. Krydr kødet med salt.
Skyl imens grøntsagerne. Pil rødløget, og snit det i tynde skiver. Pluk salaten. Flæk agurken, og skær den i skrå skiver. Halver tomaterne. 
Pisk kærnemælken med ½-1 tsk. sukker og saften af ½ citron. Smag til med salt og evt. tabasco.
Vend salaten med linserne, og anret på et stort fad sammen med kylling, tomater, agurk og løg. Top med dressingen og server straks. 

Stegte ris med store rejer, ingefær og kål  

Stegte ris med store rejer, ingefær og kål fra KvikKassen uge 42.

Sæt vand over til ris, og kog dem efter anvisningen på pakken. Pil løg og hvidløg. Snit løgene i tynde både, og hak hvidløg. Skrub eller skræl gulerødderne, og snit dem i skrå skiver. Skær chilien i tynde skiver, og riv ingefæren fint. Snit rødkålen helt fint, gerne på et mandolinjern.
Vend rødkålen med saften af ½ citron, en smule revet ingefær og lidt sukker, og lad den trække indtil servering.
Sauter gulerødder, løg og hvidløg i olie på en stor, varm pande i ca. 3 minutter. Tag det af panden.
Dryp rejerne af, og steg dem i olie på panden fra løg og gulerødder. Steg i 1-2 minutter, og tag dem af panden.
Steg risene i lidt ny olie på den varme pande i 5 minutter. Skub risene til side på panden, slå æggene ud, og tilbered, til du har en blød og cremet portion røræg. 
Vend stegt grønt, ris, røræg og rejer sammen. Smag til med revet ingefær, sukker og soja. Server stegte ris med rejer og sprød kål til, eller top den ovenpå. Drys med chili.

Hotdogs med syltede løg og tomatsalsa  

Hotdogs med syltede løg og tomatsalsa fra Livretter uge 41.

Skyl alle grøntsager og dryp dem fri for vand. Tænd evt. ovnen på 200 grader, hvis du vil lune dine hotdogbrød i den (ellers brug en brødrister).
Pil og skær rødløget i tynde både. Kom ½ dl eddike og ½ dl sukker i en gryde og bring det til kogepunktet. Kog og rør, til sukkeret er opløst. Kom rødløgene i gryden og krydr med friskkværnet peber og bring det til kogepunktet igen. Hæld løg og sukkerlage i en skål og lad det trække indtil spisetid.   
Skær tomater i små tern. Bland tomattern med lidt olivenolie, salt, peber og tomatrelish. 
Rør 1 tsk. dijonsennep med 1 spsk. eddike og 2 spsk. olivenolie. Skær salaten i grove strimler og agurk i små tern. Pluk brøndkarsen og bland den med salat, agurk og dressing.  
Skræl og skær gulerødder i stave. Anret dem i en lille skål (hvis du vil, kan du rive lidt gulerod groft på et rivejern og bruge det som topping oven på dine hotdogs).  
Opvarm en pande og steg pølserne i 8-10 minutter på en pande med lidt olie, til de er gyldne og gennemstegte (husk, at pølserne er rå. De bliver mest saftige, når de steges ved jævn/middel varme). Varm hotdogbrødene på en brødrister eller i ovnen i 5-6 minutter.
Server hotdogs med syltede rødløg, tomatsalsa og salat med brøndkarse. Spis snack-gulerødder til.

Svinemedaljon med rösti, svampecreme og sprød salat med æble  

Svinemedaljon med rösti, svampecreme og sprød salat med æble fra Livretter uge 41.

Skræl bagekartofler og pastinakker. Pil og hak 1-2 fed hvidløg fint. Riv kartofler og pastinakker på den grove side af et rivejern. Pres væden fra kartoflerne fra med hænderne. Bland kartofler og pastinak med hvidløg og krydr med salt og peber. 

Form skefulde af rösti-massen til flade röstier (pres dem gerne let sammen med hænderne). Opvarm en pande med olivenolie og steg dem møre og gyldne, ca. 6 minutter på hver side. Krydr med salt og peber. 

Tip: Du kan også brune röstierne på panden og stege dem i 20 minutter i ovnen ved 200 grader på en bageplade med bagepapir. 

Pluk salaten i mindre stykker. Skær æblet i små tern. Rør en dressing af 1 tsk. dijonsennep, 1 spsk. eddike, 2 spsk. olivenolie, salt og peber. Bland salaten med dressingen, anret på et fad, kom æblestykker over og drys med klippet karse. 

Pil og hak 1 fed hvidløg fint. Skær champignonerne i kvarte. Skær kødet ud i 4 medaljoner. Opvarm en pande og steg kødet i ca. 3 minutter på hver side ved høj varme og krydr med salt og peber. Læg det stegte kød på en tallerken.  

Steg champignonerne gyldne på panden. Tilsæt hvidløg og steg kort. Hæld piskefløde ved og lad det koge, til det får en cremet konsistens. Krydr med salt og peber.

Server svinemedaljon med rösti, svampecreme og sprød salat med æble.

Spaghetti med oksekød, broccoli og mild chili og romainesalat  

Spaghetti med oksekød, broccoli og mild chili og romainesalat fra Livretter uge 41.

Sæt en gryde med rigeligt vand og salt over til spaghetti. Skyl alle grøntsager.

Pil og skær løg i tynde både. Pil hvidløg og hak det fint. Hak chili fint. Skær broccoli i små buketter, skræl stokken og skær den i små tern. Skræl og skær 2 gulerødder i tynde skiver og skær resten i stave til snack-grønt. 

Skær agurken i stave og anret dem i en skål sammen med gulerodsstavene.

Kog spaghettien i letsaltet vand i 9-11 minutter, til den er al dente. Hæld næsten al vandet fra (lad en smule hænge ved) og vend pastaen med lidt olivenolie.

Skær salaten i grove stykker. Pres saften af citronen og rør den med lidt flydende honning og evt. lidt finthakket chili (gem lidt chili til kødet). Hæld det over salaten og anret på et fad.  

Opvarm en pande og steg løg, broccoli og gulerødder i 2-3 minutter, til det er let mørt. Tilsæt hvidløg og steg fortsat 1 minut og krydr med salt og peber. Hæld ½ dl vand ved, vend rundt og tag grøntsagerne af panden. 

Tør panden af og opvarm den igen. Lynsteg kødet i olivenolie i ½-1 minut på hver side ved meget høj varme og krydr med lidt chili, salt og peber. Bland grøntsager og oksekød.    

Server spaghetti med oksekød, broccoli og mild chili, og drys evt. med lidt revet ost. Spis snack-grønt og grøn salat til.

Ovnbagt fisk med timian, peberfrugt, tomat og kartofler  

Ovnbagt fisk med timian, peberfrugt, tomat og kartofler fra Livretter uge 41.

Skrub kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i 12-15 minutter. Lad dem trække færdig i vandet under låg og hæld derefter vandet fra. 

Tænd ovnen på 200 grader. Skyl grøntsager og timian. Pil og skær hvidløg i tynde skiver. Skær tomater og squash i grove tern. Halver peberfrugterne, fjern kernerne og skær peberfrugterne i grove stave. Pluk timianbladene fra kvistene. Skær citronen i både. 

Bland tomat, squash, peberfrugt og hvidløg med lidt olivenolie, salt, peber og frisk timian. Kom det hele i et ovnfast fad og bag det i ovnen i 10 minutter, til det er let mørt. Skær fisken i 4 stykker. Tag fadet ud, kom fiskestykkerne ovenpå og kom fadet tilbage i ovnen. Giv det 8-10 minutter mere, til fiskestykkerne er gennemtilberedt og grøntsagerne møre.    

Skræl gulerødderne, skær dem i stave og kom dem i en lille skål. 

Vend gerne kartoflerne med lidt smør. Træk skindet af fiskestykkerne. Drys de ovnbagte grøntsager og fiskestykker med lidt ekstra timian, salt og peber, og kom citronbåde ved. Server ovnbagt fisk med timian, peberfrugt, tomat og kartofler, og snack-grønt til.  

Tip: Hvis du hellere vil have kartoflerne tilberedt i ovnen sammen med grøntsagerne, så skrub og skær kartoflerne i både. Kom dem på en bageplade med bagepapir og vend dem med olivenolie, salt og peber. Bag dem møre og gyldne i ca. 35 minutter. 

Kalvekød i cherrytomatsauce med grønt og ris  

Kalvekød i cherrytomatsauce med grønt og ris fra Livretter uge 41.

Skyl risene i koldt vand og sæt dem over i 1 liter kogende vand uden salt. Kog dem under låg ved svag varme i ca. 30 minutter. Lad risene hvile i 5 minutter og smag til med salt inden servering.   

Skyl grøntsagerne. Pil løg og hvidløg, og hak begge dele. Skær lidt af top og bund af porren og kasser det. Skær porren i ringe og snit lidt af den lysegrønne porretop i tynde strimler. Skær peberfrugt og squash i tern. Pluk og hak persille.

Opvarm en dyb pande eller en gryde med olivenolie og brun kalvekødet kort ved høj varme. Drys kødet med 1 spsk. hvedemel og lad det stege videre et øjeblik. Tag kødet af panden og læg det på en tallerken. 

Tør panden af og steg løg og hvidløg i olivenolie et par minutter. Tilsæt cherrytomatsauce og lad det simre 2 minutter mere. Hæld 1½ dl vand ved og kom kalvekød, porre, peberfrugt og squash i gryden, og lad det simre i 3-4 minutter. Smag til med salt og peber.    

Server kalvekød i cherrytomatsauce med grønt og ris, og top med lidt fintsnittet porretop og hakket persille.

Lynstegt lomo med lun salat af grillede grøntsager og rucola  

Lynstegt lomo med lun salat af grillede grøntsager og rucola fra KvikKassen uge 40.

Sæt vand over til kartoflerne, hvis du ikke kogte dem på dag 1.
Hvis du ikke allerede har kogt kartoflerne, så skrub eller skyl dem og kom dem i kogende, saltet vand. Kog kartoflerne møre under låg og dryp dem af. 
Halver kartoflerne og vend dem med salt og olivenolie. Steg kartoflerne gyldne på en varm pande. 
Skyl grøntsagerne og pil løg og hvidløg. Skær aubergine og squash i aflange skiver og drys dem med lidt salt. Dryp dem med olivenolie og steg dem på en varm (grill)pande.
Skær løget i grove både, vend dem med olivenolie og grill dem på den varme pande. Krydr grøntsagerne med ekstra salt, hvis nødvendigt.
Halver tomaterne.Dryp kødet med lidt olivenolie og grill det på den varme pande i 1-2 minutter på hver side, eller til det er gennemstegt. Kødet er letsaltet - salt mere, hvis nødvendigt.
Rør yoghurt med salt, peber og fintrevet hvidløg.
Vend de varme grøntsager med rucola, olivenolie, lidt eddike, peber og halve tomater. Vend de stegte kartofler med den lune, grillede salat og anret på store tallerkener med kød på toppen og yoghurtdressing til.

0:00/0:00
Video player is in betaClose