Episodes

NytårsMåltidsKassen 2016  

NytårsMåltidsKassen til 4 eller 6 personer indeholder alle råvarer samt opskrifter til nytårsmåltidet. Noget af arbejdet med menuen kan sagtens klares i god tid, så du ikke skal stresse nytårsaften. Bestil kassen på aarstiderne.com/Kasser/NytaarsMaaltidsKasse-4pers eller aarstiderne.com/Kasser/NytaarsMaaltidsKasse-6pers

Menuen byder på
- røget torsk, dressing af creme fraiche, sort ræddike, revet citron, krydderurter & sprødt rugbrød
- forskellige teksturer af blomkål med saltet citron, ristet boghvede & parmesan
- miso, forårsløg & tofu
- cote du boeuf, grønkålstartar i mild vinaigrette, papirbagt knoldselleri, knuste kartofler, brunet smør med soya & ingefær og grov salsa på grillede peberfrugter
- tæt chokoladecreme, med syltet græskar, bagt marengs og ristede cashew

Roastbeef med hasselback-kartofler, peberfrugtcreme og snackgrønt  

Roastbeef med hasselback-kartofler, peberfrugtcreme og snackgrønt fra Livretter uge 49.

Tænd ovnen på 200 grader.

Skrub kartoflerne, og skær en tynd skive af bunden, så kartoflerne kan ligge plant på en bageplade med bagepapir. Skær tynde skiver 2/3 ned i kartoflen (pas på ikke at skære igennem). 

Smelt en klat smør i en gryde. Tilsæt lidt salt og peber, og tag det af varmen. Pensl kartoflerne med det smeltede smør. Bag kartoflerne 35 minutter i den varme ovn, til de er gyldne og møre.  

Skær 1 peberfrugt i små tern. Pil og hak rødløg fint. Hak lidt chili fint. Rør creme fraichen med peberfrugt, rødløg, lidt chili, limesaft og salt.  

Skræl gulerødderne, og skær dem, 1 peberfrugt og agurken i stave. Kom gulerødder, agurk og peberfrugt på et lille fad.

Opvarm en pande, og brun roastbeefen kort på alle sider i lidt olivenolie. Krydr med salt og peber, og skær den i tynde skiver. Husk, at kødet er færdigtilberedt, så det skal kun brunes kort.  

Server skiver af roastbeef med hasselback-kartofler, peberfrugtcreme og snackgrønt.

Tip: Chilien, som er tilovers, kan du hakke og bruge til en chiliolie. Hak chilien og evt. 1 fed hvidløg fint. Kom det i en gryde sammen med ½ dl olivenolie eller anden olie. Det skal kun opvarmes kort og derefter afkøles. Hæld det olien på et lille glas og afkøl. Opbevar chiliolien i køleskabet, til du skal bruge den - krydr fx salater, saucer eller pastaretter med den.


Helstegt fladfisk med kartofler og blomkålssalat med ristede mandler  

Helstegt fladfisk med kartofler og blomkålssalat med ristede mandler fra Livretter uge 49.

Sæt vand over til kartofler, og tænd ovnen på 200 grader.

Skrub kartoflerne, og kog dem i saltet vand, ca. 12 minutter. Tag dem af varmen, og lad dem trække færdig i 10 minutter under låg. 

Steg fiskene gyldne på en pande i lidt olivenolie og evt. lidt smør i 2 minutter på hver side. Læg fiskene på en bageplade med bagepapir, og krydr med salt og peber. Steg dem færdig i ovnen, 10-12 minutter.  

Tip: Tjek, om fiskene er færdige ved at stikke en kniv ind ved benet. Hvis fiskekødet er hvidt og løsner sig fra benet, er fisken færdigtilberedt. 

Hak mandlerne groft, og rist dem let gyldne på en tør pande. Drys med lidt salt.  

Riv skallen af citronen på den fine side af et rivejern, og pres saften.

Del blomkålen i grove buketter, og skær dem i tynde skiver (gem lidt til snackgrønt). Skær ½ peberfrugt i små tern, og resten i stave til snackgrønt.

Bland blomkålen med peberfrugtternene, 1 spsk. olivenolie, yoghurt, citronskal og lidt citronsaft, og smag til med salt og peber. Anret det på et fad, og drys med ristede mandler.Skær agurk i stave, og anret et lille fad med rå blomkål, peberfrugt og agurk.


Server helstegt fladfisk med kartofler, blomkålssalat med ristede mandler og snackgrønt.


Timian-hakkebøf med bløde løg, ovnfritter og clementinsalat  

Timian-hakkebøf med bløde løg, ovnfritter og clementinsalat fra Livretter uge 49.

Tænd ovnen på 200 grader.

Skyl alle grøntsager, og dryp dem fri for vand.

Skrub kartoflerne fri for jord, eller skræl dem. Kom dem på en bageplade med bagepapir, vend dem med olivenolie, og krydr med salt og peber. Bag kartoflerne i ca. 35 minutter, til de er møre. 

Skær løget i tynde både. Opvarm en pande, og steg løgene gyldne og møre i olivenolie og evt. lidt smør - det tager ca. 15 minutter. Smag til med salt, peber og 1 tsk. eddike. Tør panden af, og brug den til stegning af hakkebøffer.

Pluk timianen, og bland det hakkede oksekød med det. Form kødet til 4 hakkebøffer. Opvarm en pande med lidt olivenolie, og steg hakkebøfferne i ca. 3 minutter på hver side. Krydr med salt og peber. Kom de bløde løg på panden det sidste minut af stegetiden.

Lav salaten, imens bøfferne steger.

Pluk salaten groft. Skær agurken i grove tern. Pil clementinerne, og del dem i både. 

Vend salaten med agurk, lidt olivenolie, salt og peber. Kom det på et fad, og fordel clementinbådene på toppen.  

Servering

Server timian-hakkebøf med bløde løg, ovnfritter og clementinsalat.


Kalvesteak med svampesauce, pasta og spinat  

Kalvesteak med svampesauce, pasta og spinat fra Livretter uge 49.

Skyl alle grøntsager, og dryp dem fri for vand. Sæt vand over til pasta.

Pil og hak hvidløg fint. Skær champignonerne i skiver. Rens porrerne, og skær dem i ringe - brug både det hvide og det grønne.

Steg champignon gyldne og møre på en pande med lidt olivenolie. Skub dem lidt til side, og steg porrer og hvidløg i nogle minutter. Tilsæt piskefløde, og lad det simre i 2-3 minutter. Smag til med salt og peber. 

Kog pastaen i rigeligt vand med salt, til den er al dente, 9-11 minutter. Hæld vandet fra, og vend pastaen med lidt olivenolie. 

Opvarm en stor pande, tilsæt olivenolie, og steg kalvesteaks ved høj varme i ½-1 minutter på hver side. Krydr med salt og peber.

Rør 1 tsk. dijonsennep med 1½ spsk. eddike, 3 spsk. olivenolie, salt og peber. Pluk spinaten groft, og vend den med dressingen. Anret spinaten på et fad, og fordel cherrytomater henover. 

Server pasta toppet med svampesauce, kalvesteak og spinatsalat med tomat.Wok med svinekød, broccoli, ris og grønt  

Wok med svinekød, broccoli, ris og grønt fra Livretter uge 49.

Skyl risene i koldt vand, og sæt dem over i 1 liter kogende vand uden salt. Kog dem under låg ved svag varme i ca. 30 minutter. Lad risene hvile i 5 minutter, og smag til med salt inden servering.  

Skyl alle grøntsagerne. Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver. Skær squash og tomater i mindre tern. Pil hvidløget, og skær det i skiver. Del broccolien i små buketter, skræl stokken, og skær den i små tern. 

Tip: Brug evt. halvdelen af gulerødderne og broccolien til snackgrønt, som hhv. gulerodsstave og letkogte broccolibuketter.

Opvarm en wok, og steg gulerødderne kort i lidt olivenolie. Tilsæt hvidløg, squash og broccoli, og steg det i 2 minutter. 

Tag grøntsagerne af wokken, og læg dem på en tallerken. Brun kødet godt af på alle sider i lidt ny olie, 2-3 minutter i alt. Tilsæt ½ dl vand til panden, og vend tomater, kød og grøntsager sammen. Smag til med salt, peber, limesaft og evt. et par dråber soja. 

Server ris toppet med wok med svinekød og broccoli, og kom plukket brøndkarse over retten.  


Svinefilet med dildkartofler, stegte løg og æble  

Svinefilet med dildkartofler, stegte løg og æble fra KvikKassen uge 49.

Sæt vand over i din elkedel til kartofler. Skyl/skrub kartoflerne, og kom dem i kogende, saltet vand. Kog dem møre under låg, 12-15 minutter.
Brun kødet i lidt olivenolie på en stor, varm pande. Brun det grundigt på alle sider, og steg det videre ved middel varme, til det er akkurat gennemstegt, 10-15 minutter i alt. Krydr med salt og peber.
Pil løgene, og snit dem og æblet i både. Pil hvidløg, og snit det i tynde skiver. Lad løg og hvidløg stege med ved siden af kødet, når det er brunet af. Steg dem gyldne og møre, ca. 10-15 minutter. Tilsæt æble de sidste 5 minutter. 
Krydr med salt og peber. 
Skyl alle grøntsager. Skær salaten i både og agurken i skiver. Hak dilden fint.Anret salat og agurk på et fad. Dryp med olivenolie og eddike, og krydr med salt og peber lige inden servering. Top med halvdelen af dilden.
Dryp kartoflerne godt af, og vend dem med lidt olivenolie og resten af dilden.Skær kødet i skiver eller i portionsstykker, og server kød med løg, æble og dildkartofler på store tallerkener. Server salat til.

Lynstegt oksekød i pitabrød med hummus og løgsalat  

Lynstegt oksekød i pitabrød med hummus og løgsalat fra KvikKassen uge 49.

Kom couscous i en skål, tilsæt 2 dl kogende vand, salt og 1 spsk. olie, dæk skålen med film, og lad trække i 5-10 minutter. Rør i couscoussen med en gaffel for at løsne grynene lidt. 
Skær squashen i tern (ca. 2 x 2 cm). Pil hvidløget, og snit det i tynde skiver. Halver tomatene.
Sæt vand over i din elkedel, du skal bruge ca. 2 dl.Brun kødet i lidt olivenolie i en stor, varm gryde. Kom squash og hvidløg ved, og sauter i 1-2 minutter. Opløs lidt bouillon i 1-2 dl kogende vand. Kom bouillonen på kød og grønt, og tilsæt rosmarinstilk og tomater. Kog kort op, og tilsæt evt. en smule smør. Smag til.
Anret couscoussen i store skåle eller dybe tallerkener, og top med kød, grønt og lidt af bouillonen. Server straks. 

Kalvetern, små tomater og squash i rosmarinbouillon  

Kalvetern, små tomater og squash i rosmarinbouillon fra KvikKassen uge 49.

Kom couscous i en skål, tilsæt 2 dl kogende vand, salt og 1 spsk. olie, dæk skålen med film, og lad trække i 5-10 minutter. Rør i couscoussen med en gaffel for at løsne grynene lidt. 
Skær squashen i tern (ca. 2 x 2 cm). Pil hvidløget, og snit det i tynde skiver. Halver tomatene.
Sæt vand over i din elkedel, du skal bruge ca. 2 dl.Brun kødet i lidt olivenolie i en stor, varm gryde. Kom squash og hvidløg ved, og sauter i 1-2 minutter. Opløs lidt bouillon i 1-2 dl kogende vand. Kom bouillonen på kød og grønt, og tilsæt rosmarinstilk og tomater. Kog kort op, og tilsæt evt. en smule smør. Smag til.
Anret couscoussen i store skåle eller dybe tallerkener, og top med kød, grønt og lidt af bouillonen. Server straks.

Kylling i karry med broccoli, kokos og ris  

Kylling i karry med broccoli, kokos og ris fra KvikKassen uge 49.

Skyl risene i koldt vand, og sæt dem over i 4 dl kogende vand uden salt. Kog dem under låg ved svag varme i ca. 12 minutter. Lad risene hvile i 5-10 minutter, og smag til med salt inden servering.  
Skær kyllingen i 2-3 stykker hver. Vær ikke bekymret for det fedt, der sidder på, det skal bare stege med. Steg kødet i lidt olie i en stor, varm gryde. Brun det godt på alle sider. 
Skyl imens alle grøntsager. Pil løget, og skær det i både. Pil hvidløg, og skær det i tynde skiver. Del broccolien i mundrette buketter. Brug også stokken, skræl den, og skær den i stave. Skær gulerødderne i skiver. 
Kom løg og hvidløg i gryden til kyllingen, og sauter det i et minuts tid. Kom karry på kyllingen, og tilsæt kokosmælk. Lad det koge op. Tilsæt broccoli og gulerødder, og sæt låg på gryden. Lad retten dampe under låg i 3-4 minutter, til broccolien er mør. Tjek undervejs, om der mangler vand. 
Smag til med salt og peber. Snit chilien fint. Anret ris i store, dybe tallerkener. Top med kylling og chili efter smag, og server straks. 

Fiskefilet med blomkål og brøndkarse  

Fiskefilet med blomkål og brøndkarse fra KvikKassen uge 49.

Sæt vand over til kartofler. Skyl/skrub kartoflerne, og kom dem i kogende, saltet vand. Kog dem møre under låg. Dryp de kogte kartofler godt af. 
Del blomkålen i 4-6 stykker. Lad endelig stokken sidde på!Steg blomkålen i olivenolie på en stor, varm pande i 8-12 minutter ved middel varme. Vend dem jævnligt, og krydr med salt og citronsaft undervejs. Smag til. 
Skær resten af citronen i både. 
Rør yoghurten med lidt revet hvidløg. Smag til med salt og peber. 
Vend fiskefileterne med lidt groft mel, og steg dem gyldne og lækre i olie og evt. lidt smør på en stor pande. Steg dem i ca. 1 minut på hver side. Krydr dem med salt.
Anret blomkål på store tallerkener. Top med brøndkarse, og anret kartofler, fisk og yoghurt ved siden af. 
Server straks med citronbåde til.

Pulled pork i wraps med kålsalat og aioli  

Pulled pork i wraps med kålsalat og aioli fra KvikKassen uge 48.

Skyl alle grøntsager. Kom 1 dl eddike og 1 dl sukker i en gryde, og lad det koge op, til sukkeret er smeltet.Tag eddiken af varmen, og lad den køle lidt af. Snit agurken i tynde skiver, og vend den i eddiken. Smag til med sort peber.
Kom pulled pork i en gryde sammen med den væde, det ligger i. Lad det varme igennem under låg i 10 minutters tid. 
Snit kålen fint. Pil rødløget, og snit det i tynde skiver. Hak chilien fint. Rør en dressing af saft af 1 lime, lidt sukker og 2-3 spsk. olivenolie. Klem kålen med hænderne, og vend den med dressingen. Smag til med salt og chili (efter smag). 
Lun dine tortillas på en tør, varm pande eller i en mikroovn. Hold dine tortillas varme i et rent viskestykke.
Pluk kødet fra hinanden med to gafler. Smag til med salt og evt. ketchup eller BBQ-sauce. Server kød, kålsalat, løg og agurkesalat ved bordet sammen med lune tortillas og aioli, og fyld selv.

Pasta med oksetern, tomat og rucola  

Pasta med oksetern, tomat og rucola fra KvikKassen uge 48.

Sæt vand over til pasta. Skyl alle grøntsagerne. Pil hvidløg, og snit det i tynde skiver. Pil løg, og hak det og bladsellerien fint. Skrub gulerødderne, og flæk dem. Halver tomaterne. Skyl rucolaen, og dryp den af. 
Tip: Hvis du har tid, så steg gulerødderne i olivenolie på en varm pande i 8-10 minutter. Krydr med salt og peber, og anret dem på et fad toppet med rucola. Ellers spis dem som snackgrønt.
Kom pastaen i kogende, saltet vand, og kog den al dente, ca. 10 minutter. Dræn vandet fra pastaen, men lad lidt hænge ved.
Brun kødet i olivenolie i en varm gryde. Brun det ved superhøj varme i 2-3 minutter. Krydr med salt og peber, og tag kødet op af gryden.Kom løg, hvidløg og bladselleri i gryden, og lad det sautere kort, 1-2 minutter, til det er let mørt. Tilsæt de halve tomater, lidt kogevand og 1 spsk. smør, og smag til med salt og peber. Vend kødet i, og smag til igen. 
Vend pastaen i sovsen, smag til, og anret det hele i dybe tallerkener. Top med rucola, og server straks med snackgulerødder til

Kylling med citrongræs, kokos, wasabina og ris  

Kylling med citrongræs, kokos, wasabina og ris fra KvikKassen uge 48.

Skyl risene i koldt vand, og sæt dem over i 4 dl kogende vand uden salt. Kog dem under låg ved svag varme i ca. 12 minutter. Lad risene hvile i 5-10 minutter, og smag til med salt inden servering.  
Skyl alle grøntsager. Pil løg og hvidløg. Skær løg i både og hvidløg i tynde skiver. Del broccolien i mundrette buketter. Skræl stokken, og skær den i stave. Pluk wasabinaen groft. Pil de yderste 1-2 blade af citrongræsset. Knus bunden af citrongræsset med skaftet af en stor, tung kniv. Hak det nederste, hvide af citrongræsset helt fint, du skal bruge ca. 1 tsk. (smid ikke resten væk).
Skær hvert stykke kylling i 3-4 stykker. Brun det i olie på en stor, varm pande eller i en varm wok. Tilsæt broccoli og løg, og steg kort. Kom hakket citrongræs og Bangkok-krydderi på, og tilsæt kokosmælk. Damp under låg i 2-3 minutter. Vend wasabina i retten, og smag til med salt eller soja.
Anret ris i store skåle eller dybe tallerkener, og top kyllingeretten på den varme ris. Server straks. 

Torskefisk med bagte rødder, salat og karsecreme  

Torskefisk med bagte rødder, salat og karsecreme fra KvikKassen uge 48.

Tænd ovnen på 220 grader.
RødderSkrub kartoflerne, og skær dem i kvarte. Skyl gulerødderne, skær toppen af, og flæk gulerødderne. Vend begge dele med salt og lidt olivenolie, og bred det hele ud i et lag på en bageplade med bagepapir. Bag hele balladen i den varme ovn i 30 minutter, eller det er til mørt. Afslut gerne med grill.
Pluk salaten. Snit fenniklen i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Vend salat og fennikel med citronsaft, 2-3 spsk. olivenolie, salt og peber.
Pil hvidløg. Rør yoghurten med lidt revet hvidløg og lidt klippet karse. Klip resten af karsen over salaten. 
Skyl og skær peberfrugten i strimler. 
Tjek fisken for ben, og skær evt. benene fra med en skarp kniv. Vend fisken med mel, og steg den i lidt olivenolie og lidt smør, til den er gylden, 3-4 minutter i alt. Krydr med salt. 
Anret fisken med bagte rødder på store tallerkener og salat og karsecreme ved siden af. Spis peberfrugt som snack. 

Burger med grillet aubergine og tomatrelish  

Burger med grillet aubergine og tomatrelish fra KvikKassen uge 48.

Tænd ovnen på 220 grader. Sæt vand over i din elkedel.
Skrub kartoflerne, og skær dem i både. Kom dem i en gryde med kogende, saltet vand, og kog dem i 5 minutter. Dryp dem af. Dup dem tørre, og vend dem med olivenolie og salt. Bred dem ud på en bageplade med bagepapir, og bag dem møre og gyldne i den varme ovn. Afslut gerne med grill.
Skær imens auberginen i skiver. Drys dem med lidt salt, og lad dem trække i 5 minutters tid. Pensl dem med olivenolie, og grill dem på en varm grillpande, eller steg dem i olivenolie på en varm pande, til de er gyldne og møre.
Stænk bollerne med lidt vand, og bag dem i den varme ovn under kartoflerne i 12 minutter, eller til de er sprøde og gennemvarme. 
Steg bøfferne på den varme (grill)pande fra auberginen. Steg dem i 8-10 minutter i alt. Husk, at de allerede er saltede.
Skyl tomaterne, og skær dem i skiver. Pil rødløget, og snit det i tynde skiver.
Flæk bollerne, smør dem med aioli, og fyld dem med bøffer, aubergine, tomat og løg. Server kartoffelbåde og tomatrelish til.

Kylling i karry med grøntsager, ris og snackgrønt  

Kylling i karry med grøntsager, ris og snackgrønt fra Livretter uge 47.

Skyl risene i koldt vand, og sæt dem over i 1 liter kogende vand uden salt. Kog dem under låg ved svag varme i ca. 30 minutter. Lad risene hvile i 5 minutter, og smag til med salt inden servering. 

Skyl alle grøntsagerne, og dryp dem fri for vand.

Skær lidt af rod og top af porren, og skær porren i ringe - både det hvide og det grønne. Skræl og skær pastinakkerne i små tern. Skær peberfrugt i små tern.   

Skær kyllingekødet i mindre stykker. Opvarm en dyb pande eller en gryde med olivenolie, og steg kyllingekødet i 4-5 minutter. Drys med ½ spsk. hvedemel, og lad det stege kort. 

Kom pastinak, porre og karry ved, og lad det stege i 2 minutter. Tilsæt 1 dl vand, og lad det simre i 3-4 minutter. Tilsæt peberfrugt og kokosmælk, og varm det igennem i 3 minutter. Smag til med salt og peber.

Anret snacktomater og -peberfrugter i en lille skål. 

Server kylling i karry med grøntsager, ris og snackgrønt. 


Svinemedaljon med flødebagte kartofler og spinatsalat med granatæble  

Svinemedaljon med flødebagte kartofler og spinatsalat med granatæble fra Livretter uge 47.

Tænd ovnen på 200 grader.

Skræl bagekartofler og jordskokker, og skær dem i tynde skiver. Pil og hak hvidløg fint. Læg kartofler og jordskokker lagvis i et ovnfast fad, drys hvidløg over, og krydr evt. med lidt revet muskatnød. Hæld ½ dl vand og piskefløde over, sæt fadet i ovnen, og bag kartofler og jordskokker møre i ca. 40 minutter. 

Pluk og skyl spinaten grundigt. Pil og skær løget i tynde både. Halver granatæblet. Hold skærefladen af granatæblet over en skål, og bank hårdt med en (træ)ske, så kernerne drysser ned i skålen. Sørg for, at der ikke kommer noget af det hvide med.

Bland spinat med løg, lidt olivenolie, salt og peber. Anret det på et fad, og drys med granatæblekerner.

Skær kødet i 4 medaljoner. Opvarm en pande, og steg kødet i ca. 3 minutter på hver side ved høj varme, og krydr med salt og peber. 

Server svinemedaljon med flødebagte kartofler og jordskokker samt spinatsalat med granatæble. 


Burger med tomatsalsa, sprødt grønt og ovnfritter  

Burger med tomatsalsa, sprødt grønt og ovnfritter fra Livretter uge 47.

Tænd ovnen på 200 grader.

Skrub eller skræl kartoflerne, og skær dem i både. Kom kartoffelbådene på en bageplade med bagepapir, vend dem med olivenolie, og krydr dem med salt og peber. Bag kartoffelbådene i ovnen i 40-45 minutter, til de er møre og gyldne. 

Skær tomaterne i små tern. Vend tomatternene med tomatrelishen i en skål.       

Pil rødløget, og skær det i skiver. Skær også agurken i skiver, og pluk salaten groft. Skær peberfrugterne i strimler.

Opvarm en pande, og steg burgerbøfferne ved høj varme i ca. 3 minutter på hver side. Kødet er krydret med salt, så vær varsom med ekstra krydring. 

Lun burgerbollerne i den varme ovn. Kom dem på en rist i ovnen sammen med kartoflerne. De skal varmes i 3-5 minutter.  

Server burger med tomatsalsa, sprødt grønt og ovnfritter. 

Tip: Server evt. din burger med ketchup, sennep og/eller mayo, hvis du har det i dit køkken.  

Fiskefilet med tzatziki, kartofler og dampede grøntsager  

Fiskefilet med tzatziki, kartofler og dampede grøntsager fra Livretter uge 47.

Skyl alle grøntsagerne, og dryp dem fri for vand.

Skrub kartoflerne, og kog dem knapt møre ved lav varme i saltet vand, 12-15 minutter. Sluk for varmen, og lad dem trække færdig i vandet.    

Riv ½-1 agurk på den grove side af et rivejern. Kom den revne agurk i en skål, drys med lidt salt, og lad den trække i 10 minutter. Pres vandet fra agurken med hænderne. Pil og hak hvidløg fint. Pluk og hak mynte fint. Rør yoghurten med hvidløg, mynte, salt, peber og revet agurk. 

Skræl gulerødderne. Skær halvdelen af gulerødderne og 1 agurk i stave, og anret begge dele i en skål.  

Skær resten af gulerødderne i grove stykker. Del broccoli i små buketter. Skræl stokken, og skær den i tern. Pluk og hak dild groft.

Kom 2 dl vand i bunden af en gryde, og damp broccoli og gulerødder i 3-4 minutter, til det er mørt, men stadig har bid. Hæld evt. overskydende vand fra. Smag til med salt og peber, og evt. lidt koldt smør. Vend til sidst dilden i.    

Krydr fiskefileterne med salt og peber, og vend dem i mel eller rasp. Steg dem på en pande i lidt olie, 1 minut på hver side, til de er gennemstegte.

Server fiskefilet med tzatziki, kartofler, dampet grønt og snackgrønt. 

0:00/0:00
Video player is in betaClose