Aftenpodden

Aftenpodden

Norway

Få med deg ukens mest engasjerende saker innenfor politikk og samfunn, med Aftenpostens politiske journalist Lars Glomnes, politisk redaktør Trine Eilertsen og kulturredaktør Sarah Sørheim.

Episodes

Riking-mas, Formuesskatt, Hjorth og Fugelli  

Valgkampen er igang når Hagen klager på livet som rik, innvandring splitter de borgerlige, Hjorth-familien tar familiefeider til et nytt nivå, og Fugelli tar avskjed med offentligheten med et meningstestamente. Følg oss på Facebook, og se informasjon om live-arrangementer i valgkampen. Tips og innspill kan sendes til larsmg@aftenposten.no

Idiotisk verdidebatt, latterlige bilder og valkampens store saker  

Vi er tilbake! Trine Eilertsen og Sarah Sørheim har fra fluktstolen irritert seg over debatten rundt norske verdier, og politikernes plutselige religiøsitet.

Sommerekstra fra Aftenpodden  

Trine forklarer hvorfor Aftenposten ikke skrev om professoren som kontakter damer på Facebook og vi diskuterer om politikerne har grunn til sin misnøye med faktasjekkene.

Goodiebags, politisk spill og klar melding om Utøya  

Goodiebags, politisk spill og klar melding om Utøya by Aftenposten

Selvkritikk, gamle gubber og unge fritenkere  

Lars tok helt feil om britenes valg, Trine mener hun hadde rett om post-its, gamle bør ikke få styre land, men unge må gjerne skrive om kulturkonflikter.

Comey, Corbyn, og kamp mot post it-kampanjer  

Aftenpodden bygger en dør vi kan møte oss selv i, og Trine Eilertsen har lite til overs for en ny post it-kampanje.

Trump-covfefe, May-trøbbel og mangel på humor i norsk politikk  

Trump tvitrer og dropper Paris-avtalen, May kan felles av egen hybris og Erna Solberg demonstrerer surmaget norsk politikk.

Terror-hverdagen, vårens vakreste eventyr og NRK-kritikk  

Hva betyr terroren for oss når det blir en vane? Trine og Lars oppsummerer landsmøtevåren og Trine kritiserer NRKs saker om Helse Sørøst.

MDG-moralisme, terrorfrykt og tigging  

MDGs Lage Nøst er på besøk og snakker om landsmøtet og moralistiske grønne. French er fri, 17. mai foregikk uten terror og Lars klager på tiggertrend i Oslo.

Frp-brunost, Trump og et forsvar for Paradise Hotel  

Trine Eilertsen har vært på Frp-landsmøtet, Donald Trump har sparket FBI-sjefen, og Lars har satt seg inn i Paradise Hotel denne våren.

Sp-Dylan, Frp-landsmøtefest og Macron-lærerinnen  

Ove Vanebo fra Frp er gjest, og går gjennom både Dylan, landsmøtemusikk og Frp-stemningen.

Støres sang, KrFs veivalg og Sylvis kors  

Kjell Ingolf Ropstad er på besøk før KrF-landsmøtet, vi snakker om politikere som synger og dummer seg ut, og KrFs mange veivalg.

Jette Christensen er gjest, Ap-landsmøtet, valg i UK og Lars ved fjorden  

Jette Christensen snakker om Arbeiderpartiets landsmøte, Theresa May har varslet nyvalg og Lars sitter ved fjorden og tenker.

Klagemur, kneskudd og kampen om Vestlandet  

Lars oppsummerer Venstres landsmøte, Trine snakker om Vestlandskampen, det kommer en fersk måling og Sarah snakker om privatlivet som har forsvunnet.

Venstre, borgerlig kaos og politikk på TV  

Sveinung Rotevatn fra Venstre er på besøk, og stilles til veggs om borgerlig kaos, eller det hyggelige og gode samarbeidet, som han kaller det.

Tidenes Sp-fest, elite-debatt og verdien av et godt nei  

Geir Pollestad fra Sp er på plass, og utfordres om partiets mange nei-standpunkter og elite-kritikk. Han gir også en liten innføring i Norges beste festparti.

Tore Tang-Høyre, og SV-spesial med Snorre Valen  

Lars oppsummerer tidenes mest folkelige Høyre-landsmøte, og Snorre Valen er gjest fra SV. Vi snakker landsmøte, men også et oppgjør om Tony Blair.

Høyre-spesial med Tina Bru, mediemangfold og 8. mars  

Hva skjer egentlig på Høyres landsmøte? Tina Bru er med i podkasten og snakker om dét, dyre medieforslag og 8. mars.

Politikernes skrytetur, Aps kvinneproblem og Ski-galskap  

Vi diskuterer motvillig NTP, og politikernes skryterunder. Aps klarer ikke å gi kvinner sjansen i fylkespolitikken og Sarah Sørheim avslører ski-galskap.

Reform-spesial, Sverige, Facebook & Jäger - og lærer Bjørndal  

Reform-spesial, Sverige, Facebook & Jäger - og lærer Bjørndal by Aftenposten

0:00/0:00
Video player is in betaClose