Aftenpodden

Aftenpodden

Norway

Få med deg ukens mest engasjerende saker innenfor politikk og samfunn, med Aftenpostens politiske journalist Lars Glomnes, politisk redaktør Trine Eilertsen og kulturredaktør Sarah Sørheim.

Episodes

Clinton, Trump, galskap og bistandsmillioner  

En litt nyhetsfattig uke reddes av nok en ellevill presidentdebatt i USA. Så blir det en runde hjemom også.

Heftig Johaug-debatt, Trumps nedtur og KKK  

Trine og Sarah har ganske ulike oppfatninger av Therese Johaugs pressekonferanse, denne uken, Trump har kanskje alt tapt valget, og Trine har vært på et herlig nerdeseminar.

Statsbudsjettet 2017: Er Venstre-kritikken reell og overraskelsene ekte?  

Panelet diskuterer statsbudsjettet og reaksjonene på det. Og Trine Eilertsen har sitt å si om "folkelige" politikere på boksekamp.

Jens Stoltenbergs godtepose av en bok, og en fersk regjeringskrise  

Det er fest i studio når Jens Stoltenberg gir ut bok.

Erikssons kamp, Trines hjørne og et oppgjør med Ferrante  

Eriksson har gitt ut bok om seg selv, Trine Eilertsen oppdaterer om regionreformen, vi snakker om organisert skattesvindel og det tas et kraftig oppgjør om Ferrante-bøkene.

Clinton-helse, SV-kamp og norsk narkodebatt  

Clinton-helse, SV-kamp og norsk narkodebatt by Aftenposten

Facebook-krigen, Høyre-program, boligpriser og fraværsgrense  

Facebook-krigen, Høyre-program, boligpriser og fraværsgrense by Aftenposten

Makt-Norge, sykehjemsdebatt og intern podkastduell  

Trine er kåret blant de mektigste i Norge, debatten om offentlige og private sykehjem har gått høyt, og debatten mellom Sarah og Trine om kjønnsroller og forbilder er ikke noe slappere.

Grandes pokemon-forsvar, burkini og Høyres skole-sving  

Trine Skei Grande skjerpes av Pokemon Go, Trine Eilertsen forteller om Forsvarets langtidsplan, burkini-forbudet diskuteres, og panelet snakker om moderne skolepolitikk.

Arendal-abstinenser, Støre mot Solberg og talentflukt fra politikken  

Fra Rio og den glade kysten er Trine Eilertsen og Sarah Sørheim med på telefon, når Aftenpodden ser på Arendalsuka, hvordan Erna Solberg og Støre girer om, og hvordan en generasjon særlig mannlige politikere forlater Stortinget. Er det grunn til å være bekymret?

Folkedomstolen, Clemet som Tyrion Lannister og Twitter-Trump  

Voldtektsdebatten og den farlige folkedomstolen, Agendas forsøk på en ny storkoalisjon og Twitter-Trumps personligheter.

Terror-sommeren, Crazy-Trump og voldtektsdebatt (Beklager lydproblemer)  

NB: Vi beklager tidvis skurrete lyd denne episoden. Eilertsen, Sørheim og Glomnes er tilbake etter sommeren, og ser på om verden har endret seg. Også Trump og Hemsedal-voldtektssaken som opprører.

Boxit, House of Cards-reality og sommer  

Boris Johnson vil ikke bli leder, men har han blitt falt i ryggen, eller spiller han et langsiktig spill? Det er ikke mindre drama på Labour-siden. Trine har et lite reformhjørne, og det blir obligatorisk refleksjon.

Brexit, feige Labour, Listhaugs opprør mot Erna Solberg og FruHjorth  

Brexit-bonanza, ukens store debatt i andedammen, lunsjkrangler mellom Sylvi Listhaug og Erna Solberg, og obligatorisk refleksjon. Her går det unna! I løpet av noen dager er Aftenpodden også på Facebook. Lik oss, er du snill.

Fredsforhandlinger fra innsiden, «rødgrønt kaos» og Brexit  

Trine Eilertsen, Sarah Sørheim og Lars Glomnes snakker om Eilertsens opphold med verdensdiplomater, går inn i anklagene om rødgrønt kaos før valget neste år, og ser på siste uken før Brexit-folkeavstemningen.

Politikernes heteslag, Frp-strategi og en fersk måling  

Trine Eilertsen og Lars Glomnes snakker om kaos-ukene i norsk politikk, der den ene saken etter den andre har gått til omkamper og krøll. Og de analyserer en fersk måling.

Brexit, billige fly og billige poenger  

Eilertsen og Rossavik har vært i London, og diskuterer muligheten for at Storbritannia forlater EU. Rygge-dramma og politisk kluss. Trines reformhjørne og Clintons epostsurr.

Sarah Sørheims retur og to av norsk politikks mest brennbare saker  

Sarah Sørheim (pluss én) er tilbake, og vi ser på to av norsk politikks mest omstridte tema: Olje i Nord og Ulv noensteds.

Siv Jensens ekstramilliarder og Sylvi Listhaugs melding  

Trine Eilertsen, Lars Glomnes og Helene Skjeggestad ser på Siv Jensens oljesmurte reviderte nasjonalbudsjett, og på integreringsmeldingen som kom fra Sylvi Listhaug onsdag.

Trine-turné, tyskerjenter og verdens beste russetid  

Trine Eilertsen har besøkt næringslivet på Nordvestlandet. A-magasinets Helle Aarnes har skrevet bok om tyskerjentene, og panelet tar debatten om russetiden.

0:00/0:00
Video player is in betaClose