Aftenposten teknologi

Aftenposten teknologi

Norway

Aftenposten teknologi snakker om alle de spennende tingene fra teknologiens verden.

Episodes

Test av Google Pixel og Huaweis banebrytende mobilkamerateknologi  

I Teknologimagasinet denne uken tester vi den helt nye Google Pixel-telefonen, og sammenligner den mot Huaweis nye flaggskip Mate 9 pro. Den nye Macbook Pros «Touch bar» er også testet, det samme er Snapchats egne videobriller.

Fremtidens lysteknologi er allerede her - på Ikea  

Vi ser på smarte lysløsninger – tingenes internett har inntatt Ikea, men er trådløs styring av belysningen i stua i egentlig moden for å investeres i? Og vi tester blant annet 4K-konsollen Playstation 4 Pro, i tillegg til å snakke om Hyperloop i Dubai og Adobes stemme-photoshop.

Selvkjørende bilbane er kanskje den perfekte julegave for tekno-nerder  

Vi tester en magnetisk og selvkjørende bilbane i vårt TV-studio, og kan Elon Musk redde verden litt med solcelle-takstein? Og nå vil blåtann-drevet overvåkning gi deg billetter med mobilen i lommen.

Ny, svindyr Macbook pro og Microsoft vil kapre Imac-markedet  

Teknologimagasinet: Apple-lanseringen viste oss det ryktene i forkant skulle ha det til: Splitter ny Macbook Pro, men kan Microsofts utfordrere ta opp kampen? I tillegg snakker vi om Ubers selvkjørende lastebil og deres flyvende bil-idé, pluss Nintendo-konsollen Switch.

Tesla med fullstendig selvkjøring og vi tok tempen på Oslo innovation week  

I tillegg ser vi på en robot som svetter, og teknologimagasinets Geir og Per Kristian har sett på Spiri og Blueeye under Oslo innovation week. Og så klart må vi jo snakke om Teslas vanvittige hardware-oppgradering.

Playstation VR er ikke akkurat tådløst: – Steike, tenk å sette opp alt dette på julekvelden!  

Teknologimagasinet denne uken tar for seg Samsungs eksploderende batterier, og at et lys i tunnelen er at de nå har kjøpt Siri-gründerens nye assistent Viv. Vi svømmetester Apple Watch series 2, og har testet ut Playstation VR. I tillegg snakker vi om hvordan Facebook vil gjøre VR sosialt gjennom Oculus.

Med dette går Google rett i strupen på Apple og Samsung  

Google går rett i strupen på Apple og Samsung på en gang med sin smarttelefon Pixel. I tillegg får forbrukerne snart muligheten til å kjøpe Chromecast med 4K-støtte. Dessuten lanserte de det trådløse ruter-systemet Google Wifi, som kommer i pakker på tre. VR-brillene Daydream stiller det seg store forventninger til, og Google Home og Google Assistant viser hvor mye AI betyr for Google.

Tesla-gründeren skal lage koloni på Mars og test av ny portrettfunksjon på Iphone  

Teknologimagasinet: Snapchat lanserer videobrille, og uventede problemer med Iphone 7 Plus’ «portrettfunksjon». Og kan Elon Musk redde menneskearten? Vi tar også opp DJIs nye sammenleggbare drone, lansert kun én uke etter Gopro sin. Dét - og mer - i ukens Teknologimagasin.

Test-bonanza: Iphone 7, Google Allo og Hololens  

Teknologimagasinet denne uken tar for seg bildekvaliteten til nye Iphone 7 og vi tester i studio om den er så vannbestandig som Apple skal ha det til. I tillegg snakker vi om en dings som fanger Pokémon for deg, og GoPros nye drone.

Våre fem beste Ios 10-tips, Tesla-radaren og koding for kidsa  

Teknologimagasinet: det beste ved Apples Ios 10. Teslas nye oppdatering tar i bruk radaren, en hacker utfordrer på selvkjørende biler, nytt Apple-Ios og koding for kidsa er temaene i ukens Teknologimagasinet.

Apple lanserings-spesial, BONUSSPOR  

Aftenpostens teknologimagasin fikk ikke snakket ferdig, og kjører videre om kabeloverganger, lydkvalitet, Iphone 7-lansering og mye annet i forbindelse med Apple-lanseringen, i denne bonus-podkasten.

Det beste, nyttigste og kjipeste fra Apple-lanseringen  

Nye Iphone 7 skal tåle vann, men øretelefonutgangen forsvinner. Teknologimagasinet går gjennom de viktigste nyhetene fra Apple-lansering, punkt for punkt.

Derfor kan det være lurt at Apple kutter hodetelfon-utgangen på ny Iphone 7  

Teknologimagasinet: Playstation VR i studio, roboten Pepper er på plass i Oslo, Samsung S3 smart-klokke og siste nytt om Iphone 7, som trolig lanseres onsdag.

Derfor er det risikabelt å kjøpe elbil nå.  

Aftenpostens teknologimagasin er tilbake etter sommerferien. Vi ser på spillet som tar «Pokémon-teknologien» inn i stua, tester tastatur til Ipad pro, og snakker om el-bil-batterier og autonome, selvkjørende, biler.

Teknologimagasinets Oculus Rift BONUS-SPOR  

Vi testet Oculus Rift og guttene hadde mer på hjertet enn på sendingen, så her er en dedikert VR-test med dybdestoff om de gode og dårlige sidene.

Teknologimagasinet har testet Oculus Rift og Chromebook - og smart bilteknologi på vei til Norge  

Teknologimagasinet med Geir Amundsen og Per Kristian Bjørkeng tar deg denne uken med på test av VR-systemet Oculus Rift, snakker om bilteknologi som skal redde liv med personvernutfordrende metoder og er Chromebook PCen til 3.000kr alt du trenger?

Teknologimagasinets Apple WWDC BONUS-SPOR  

Det var mye spennende som skjedde på to timer hos Apple i California mandag, så vi tok tak i noen flere viktige deler vi ikke rakk i hovedsendingen vår.

Apple OS-spesial - nytt iOS og Watch OS pluss Xbox One S  

Teknologimagasinet tar for seg det viktigste fra WWDC-konferansen til Apple og snakker om nytt Ios til Iphone, nytt Watch Os3 og både Siri og Home. Samtidig ble verdens største spillmesse holdt, E3, og der kom Microsoft ut med midtlivsoppdatering av Xbox One.

Vi har testet beta-OSet Android N, Google tar innersvingen på Iphones bilder og VR-sekker  

I tillegg til selskapet som kan produsere plast ut fra kupromp. Det og mer spennende saker snakker teknologijournalistene Per Kristian Bjørkeng fra Aftenposten og Geir Amundsen fra Schibsted Riks om i ukens teknologimagasin.

Dekningskrigen mellom Telia og Telenor, nå er 4G-lyd på Iphone her og Googles modultelefon  

I tillegg snakker vi om kinesiske tunnelbusser og de forente arabiske emiratene skal få et hinsides ansiktsgjenkjenningssystem til bruk for politiet.

0:00/0:00
Video player is in betaClose