Aftenposten teknologi

Aftenposten teknologi

Norway

Aftenposten teknologi snakker om alle de spennende tingene fra teknologiens verden.

Episodes

Planlegger du en aktiv ferie? Nå kan du få Spotify på smartklokken.  

Nå kan du få Spotify rett på klokken. Du slipper dermed å stroppe mobilen rundt armen og dinglende ørepropper for å få musikk på løpeturen. Vi snakker også om nettleseren som gjør at du ikke sliter ut tommelen på de stadig større mobilskjermene. Per Kristian har også noen mer eller mindre lettvinte tips for deg som er bekymret for å bruke opp datamengden på telefonen når du er borte fra hjemmenettverket i sommer.

Norskutviklet app lærer barnet ditt å lese. Den bryter alle regler, men funker overveldende  bra  

Det er sommer og både Per Kristian og Joacim har barn som skal begynne på skolen til høsten. Det har gjort at Per Kristian har snublet over en app som skal hjelpe barn som ennå ikke har knekt lesekoden. Den helt nye norske appen fungerer svært bra, men det er noen problemer ved den også. Vi har også testet Gets nye tv-løsning samt tatt en kikk på fremtidens SMS, som blir stadig mer lik på hva man kjenner fra Messenger-universet.

Vi har fått tak i den nyeste Ipaden og Microsofts Surface Laptop. Hva velger vi?  

Teknologimagasinet har tatt turen til København for å være de første i Norge til å teste Apples splitter nye Ipad. Vi er imponert. Samtidig har vi fått teste Microsofts nye Surface Laptop-maskin. Det er i bunn og grunn bare tastaturet som skiller de to produktene, ifølge Per Kristian. Vi diskuterer også E3-messen og gleder oss til å prøve ut Xbox One X, som nå gjør det mulig å spille i 4K. Og forskjellen opp til 4K er mye større når man spiller enn når man ser på TV, ifølge Per Kristian.

Teknologimagasinet diskuterer roaming i utlandet, nytt streaming-kamera, projektor-pc og Nintendo  

Teknologimagasinet har dykket ned i begrepet «roam like home». For det er ikke like enkelt som leverandørene vil ha det til. Vi har også testet et splitter nytt streaming-kamera, som ved hjelp av skyhøy oppløsning gjør det mulig å lage flerkameraproduksjoner med ett kamera. Vi er også innom Sonys nye projektor-PC som gjør alle flater om til en touch-skjerm, og hvorfor Nintendos gamle/nye spillmaskin ikke er å finne i butikken.

Vi ser på hvordan matleveranser bli mye mer praktiske fremover og nyheter rundt IKEA Trådfri  

Teknologimagasinet har denne uken tatt en kikk på hvordan maten leveres til oss. For både Per Kristian og Joacim sliter med at det sjeldent passer perfekt å vente på at noen skal levere maten. Dette jobber både Brødboksen og Kolonial.no med å fikse. Vi ser på løsningene de pønsker på. Videre er vi tilbake til Ikea Trådfri, for her skjer det ting fra uke til uke. Vi er helt på tampen også innom det som skal bli neste generasjon Bluetooth. Det blir raskere og får bedre rekkevidde, men overgangsfasen kan by på problemer.

Teknologimagasinet kikker på Googles I/O-konferanse, Samsungs irriterende problem og elsykler  

Teknologimagasinet har denne uken kikket på Google I/O-konferanse, Samsungs irriterende problem når du skal logge på mobilen og elsykler.

Teknologimagasinet ser nærmere Teslas nye solcelletak, echo dot fra Amazon og søvnanalyse  

I denne uken av Teknologimagasinet tar vi for oss Tesla-gründer Elon Musks nye solceller med takstein-utseende, som over tid i praksis gjør det gratis å legge nytt tak. Men her er det flere måter å regne på. Vi har også vært på det grå markedet for å få tak i Amazons Echo Dot. Denne lille dingsen styres med stemmen og kan langt på vei bli hjertet i smarthuset ditt, men den selges foreløpig ikke i norske butikker. Helt til slutt er vi innom søvnteknologi, som Apple viser interesse for.

Teknologimagasinet diskuterer Musks nye prosjekter, Microsofts Macbook-killer og laserprintere  

Teknologimagasinet diskuterer denne uken Elon Musks to nye prosjekter, tuneller og tungtransport. Vi tar også en første titt på Microsofts nye Macbook-killer, Surface Laptop, som kjører med nye Windows 10 S. Helt på tampen tar vi også for oss det evigvarende printer-problemet. Per Kristian tror nemlig han har funnet en løsning.

Har du like bra motesans som denne roboten? Nå kommer kameraet med innebygget klessmak.  

Kunstig intelligens skal nå ha svaret på hva du skal ha på deg. Teknologimagasinet har testet Amazon Echo Look.

Ikea lanserer smartlys som banker konkurrentene på pris. Men holder de mål?  

Teknologimagasinet har denne uken testet Ikea Trådfri, et nytt lyssystem som gjør selv gamle lamper du får kjøpt på loppemarked til en del av smarthjemmet. Men hvordan funker det i bruk? Vi diskuterer også Facebooks visjon for fremtiden. Nå vil giganten (delvis) inn i hodene våres. Per Kristian har også testet Samsungs nye telefonen i en kort periode, dette er førsteinntrykket.

Teknologimagasinets matspesial: Hvorfor krydrer vi påskelammet med lakris?  

Teknologimagasinet har denne uken satt seg inn i hvordan teknologi og mat hører sammen. For det gjør det. Da Joacim var på South By Southwest i år, var mat et tema. Der kom han over et spennende nytt konsept, som har analysert matvarer ned på molekylnivå. Resultatet av analysene er blitt en nettside. Her kan du ta utgangspunkt i hva du har i kjøleskapet og deretter legge til andre råvarer som rent smaksmessig passer perfekt sammen. Det var sånn vi kom frem til å droppe potetmos og timian og heller kjøpe gresskar og lakris til påskelammet. Vi tar også for oss dyrking av både planter og kjøtt. Og til tross for at vi skulle holde oss til mat i dette programmet, klarte ikke Per Kristian å la være å ta med seg en høyttaler inn i studio. Så noe for enhver smak denne uken, altså.

Teknologimagasinet: Nye lynladere er på vei, men de passer ikke helt nye elbiler  

Teknologimagasinet har i denne episoden tatt en nærmere titt på lynlading av elbiler, de heteste nyhetene fra South by Southwest samt en ny oppdatering på hvorfor Nintendo Switch fungerer så bra. Dette og litt til får du i denne sendingen av Teknologimagasinet.

Teknologimagasinet har testet Nintendo Switch, GETs nye tv-tilbud og diskuterer Barcelona-messen  

Teknologimagasinet har i denne uken prøvd Nintendo Switch, fått en innføring i Gets nye TV-tilbud og har med noen smånyheter fra mobilmessen i Barcelona.

Teknologimagasinet diskuterer Opel Ampera-E, Tango og Horizon Zero Dawn  

Teknologimagasinet diskuterer i denne sendingen Opel Ampera-e, som Per Kristian tror kan blir knekkpunktet selv for de med rekkeviddeangst og hytte på fjellet. Geir er noe mer skeptisk. Vi er også innom Lenovos nye smarttelefon utstyrt med Tango og har fått teste Horizon Zero Dawn, som slippes 1. mars.

Teknologimagasinet om trådløs lading, persondroner og Apples app-idé  

I denne episoden diskuterer vi trådløs lading, en flyvende fremtid for fiffen og hvermansen samt et Apple-konsept vi ikke helt har troen på.

Teknologimagasinet kutter tv-kabelen, flyr droner og gleder seg til Zelda på Nintendo Switch  

Per Kristian og Geir har to forskjellige måter å se TV på. Der Per Kristian kuttet kabelen for tre år siden, har Geir fortsatt en kanalpakke. Nå som Geir ikke lenger trener å abonnere på TV-pakken for å få internett, vurderer han å gjøre det samme. Hva er den beste løsningen? Vi har også testet droner. Er det noe for alle, eller blir det for vanskelig? På tampen ser vi også på Nintendo Switch, den nye konsollen som kan være det siste spillgiganten gjør på konsollfronten, frykter Per Kristian.

Teknologimagasinet med langtest av Apple Airpods, dab-triks og CES-sladder  

Teknologimagasinets Per Kristian Bjørkeng var svært begeistret for Apple Airpods da han fikk dem, men etter tre ukers daglig bruk er han noe mer skeptisk. Vi ser også på Kolonial.nos nye droneleveranser og diskuterer Alexa, som er den store bransjesnakkisen etter CES-messen. Per Kristian har også gått gått kreativt til verks for å løse en av flere floker rundt internettradio.

Teknologimagasinet tar tempen på CES-messen  

Teknologimagasinet er tilbake etter juleferie og har fulgt CES-messen med argusøyne. Vi har plukket ut noen produkter og vi tror kommer til å gjøre seg gjeldene i årene som kommer, vi har også tatt med noen produkter vi tror kommer til å floppe totalt: For hva tenker du om en undervannsdrone som gjør at du kan fiske ved hjelp av VR-briller og en fjernkontroll?

Teknologimagasinets julespesial, episode to  

Andre del av Teknologimagasinets julespesial handler om julegaver til hjemmet. Listen er lang og inneholder både spillkonsoller, belysning, VR-briller med mer. Budsjettet strekker seg fra like under 800 kroner til drøye 30 000 kroner, og listen inneholder både favoritter fra året som gikk og noen nyheter som vi tror kommer til å bli en hit under juletreet. God jul!

Teknologimagasinets julespesial, episode én  

Første del av Teknologimagasinets julespesial handler om bærbare duppeditter. Listen er fylt med julegavetips og strekker seg prismessig fra 109 kroner til rundt 4000 kroner. Vi har samlet opp noen ting som har imponert oss i løpet av året, men også fylt opp med noen nyheter. God jul!

0:00/0:00
Video player is in betaClose