Aftenposten teknologi

Aftenposten teknologi

Norway

Aftenposten teknologi snakker om alle de spennende tingene fra teknologiens verden.

Episodes

Teknologimagasinet kikker på Googles I/O-konferanse, Samsungs irriterende problem og elsykler  

Teknologimagasinet har denne uken kikket på Google I/O-konferanse, Samsungs irriterende problem når du skal logge på mobilen og elsykler.

Teknologimagasinet ser nærmere Teslas nye solcelletak, echo dot fra Amazon og søvnanalyse  

I denne uken av Teknologimagasinet tar vi for oss Tesla-gründer Elon Musks nye solceller med takstein-utseende, som over tid i praksis gjør det gratis å legge nytt tak. Men her er det flere måter å regne på. Vi har også vært på det grå markedet for å få tak i Amazons Echo Dot. Denne lille dingsen styres med stemmen og kan langt på vei bli hjertet i smarthuset ditt, men den selges foreløpig ikke i norske butikker. Helt til slutt er vi innom søvnteknologi, som Apple viser interesse for.

Teknologimagasinet diskuterer Musks nye prosjekter, Microsofts Macbook-killer og laserprintere  

Teknologimagasinet diskuterer denne uken Elon Musks to nye prosjekter, tuneller og tungtransport. Vi tar også en første titt på Microsofts nye Macbook-killer, Surface Laptop, som kjører med nye Windows 10 S. Helt på tampen tar vi også for oss det evigvarende printer-problemet. Per Kristian tror nemlig han har funnet en løsning.

Har du like bra motesans som denne roboten? Nå kommer kameraet med innebygget klessmak.  

Kunstig intelligens skal nå ha svaret på hva du skal ha på deg. Teknologimagasinet har testet Amazon Echo Look.

Ikea lanserer smartlys som banker konkurrentene på pris. Men holder de mål?  

Teknologimagasinet har denne uken testet Ikea Trådfri, et nytt lyssystem som gjør selv gamle lamper du får kjøpt på loppemarked til en del av smarthjemmet. Men hvordan funker det i bruk? Vi diskuterer også Facebooks visjon for fremtiden. Nå vil giganten (delvis) inn i hodene våres. Per Kristian har også testet Samsungs nye telefonen i en kort periode, dette er førsteinntrykket.

Teknologimagasinets matspesial: Hvorfor krydrer vi påskelammet med lakris?  

Teknologimagasinet har denne uken satt seg inn i hvordan teknologi og mat hører sammen. For det gjør det. Da Joacim var på South By Southwest i år, var mat et tema. Der kom han over et spennende nytt konsept, som har analysert matvarer ned på molekylnivå. Resultatet av analysene er blitt en nettside. Her kan du ta utgangspunkt i hva du har i kjøleskapet og deretter legge til andre råvarer som rent smaksmessig passer perfekt sammen. Det var sånn vi kom frem til å droppe potetmos og timian og heller kjøpe gresskar og lakris til påskelammet. Vi tar også for oss dyrking av både planter og kjøtt. Og til tross for at vi skulle holde oss til mat i dette programmet, klarte ikke Per Kristian å la være å ta med seg en høyttaler inn i studio. Så noe for enhver smak denne uken, altså.

Teknologimagasinet: Nye lynladere er på vei, men de passer ikke helt nye elbiler  

Teknologimagasinet har i denne episoden tatt en nærmere titt på lynlading av elbiler, de heteste nyhetene fra South by Southwest samt en ny oppdatering på hvorfor Nintendo Switch fungerer så bra. Dette og litt til får du i denne sendingen av Teknologimagasinet.

Teknologimagasinet har testet Nintendo Switch, GETs nye tv-tilbud og diskuterer Barcelona-messen  

Teknologimagasinet har i denne uken prøvd Nintendo Switch, fått en innføring i Gets nye TV-tilbud og har med noen smånyheter fra mobilmessen i Barcelona.

Teknologimagasinet diskuterer Opel Ampera-E, Tango og Horizon Zero Dawn  

Teknologimagasinet diskuterer i denne sendingen Opel Ampera-e, som Per Kristian tror kan blir knekkpunktet selv for de med rekkeviddeangst og hytte på fjellet. Geir er noe mer skeptisk. Vi er også innom Lenovos nye smarttelefon utstyrt med Tango og har fått teste Horizon Zero Dawn, som slippes 1. mars.

Teknologimagasinet om trådløs lading, persondroner og Apples app-idé  

I denne episoden diskuterer vi trådløs lading, en flyvende fremtid for fiffen og hvermansen samt et Apple-konsept vi ikke helt har troen på.

Teknologimagasinet kutter tv-kabelen, flyr droner og gleder seg til Zelda på Nintendo Switch  

Per Kristian og Geir har to forskjellige måter å se TV på. Der Per Kristian kuttet kabelen for tre år siden, har Geir fortsatt en kanalpakke. Nå som Geir ikke lenger trener å abonnere på TV-pakken for å få internett, vurderer han å gjøre det samme. Hva er den beste løsningen? Vi har også testet droner. Er det noe for alle, eller blir det for vanskelig? På tampen ser vi også på Nintendo Switch, den nye konsollen som kan være det siste spillgiganten gjør på konsollfronten, frykter Per Kristian.

Teknologimagasinet med langtest av Apple Airpods, dab-triks og CES-sladder  

Teknologimagasinets Per Kristian Bjørkeng var svært begeistret for Apple Airpods da han fikk dem, men etter tre ukers daglig bruk er han noe mer skeptisk. Vi ser også på Kolonial.nos nye droneleveranser og diskuterer Alexa, som er den store bransjesnakkisen etter CES-messen. Per Kristian har også gått gått kreativt til verks for å løse en av flere floker rundt internettradio.

Teknologimagasinet tar tempen på CES-messen  

Teknologimagasinet er tilbake etter juleferie og har fulgt CES-messen med argusøyne. Vi har plukket ut noen produkter og vi tror kommer til å gjøre seg gjeldene i årene som kommer, vi har også tatt med noen produkter vi tror kommer til å floppe totalt: For hva tenker du om en undervannsdrone som gjør at du kan fiske ved hjelp av VR-briller og en fjernkontroll?

Teknologimagasinets julespesial, episode to  

Andre del av Teknologimagasinets julespesial handler om julegaver til hjemmet. Listen er lang og inneholder både spillkonsoller, belysning, VR-briller med mer. Budsjettet strekker seg fra like under 800 kroner til drøye 30 000 kroner, og listen inneholder både favoritter fra året som gikk og noen nyheter som vi tror kommer til å bli en hit under juletreet. God jul!

Teknologimagasinets julespesial, episode én  

Første del av Teknologimagasinets julespesial handler om bærbare duppeditter. Listen er fylt med julegavetips og strekker seg prismessig fra 109 kroner til rundt 4000 kroner. Vi har samlet opp noen ting som har imponert oss i løpet av året, men også fylt opp med noen nyheter. God jul!

Teknologimagasinet tester LGs nyeste tv-stolthet, trådløse øretelefoner og ser på delingsforsikring.  

Teknologimagasinet har tester denne uken den nye OLED-skjermen til LG. Det svarte har aldri vært svarte, ifølge LG. Hvordan funker den når man spiller playstation eller ser på netflix? Vi har også testet trådløse hodetelefoner. Bose og Sonys flaggskip er på blokka, koster de mer enn det smaker? Per Kristian har også vært på teknologikonferanse i Finland siden sist. Der fikk han en smakebit på det som kan bli det neste store innen delingsøkonomi.

Test av Google Pixel og Huaweis banebrytende mobilkamerateknologi  

I Teknologimagasinet denne uken tester vi den helt nye Google Pixel-telefonen, og sammenligner den mot Huaweis nye flaggskip Mate 9 pro. Den nye Macbook Pros «Touch bar» er også testet, det samme er Snapchats egne videobriller.

Fremtidens lysteknologi er allerede her - på Ikea  

Vi ser på smarte lysløsninger – tingenes internett har inntatt Ikea, men er trådløs styring av belysningen i stua i egentlig moden for å investeres i? Og vi tester blant annet 4K-konsollen Playstation 4 Pro, i tillegg til å snakke om Hyperloop i Dubai og Adobes stemme-photoshop.

Selvkjørende bilbane er kanskje den perfekte julegave for tekno-nerder  

Vi tester en magnetisk og selvkjørende bilbane i vårt TV-studio, og kan Elon Musk redde verden litt med solcelle-takstein? Og nå vil blåtann-drevet overvåkning gi deg billetter med mobilen i lommen.

Ny, svindyr Macbook pro og Microsoft vil kapre Imac-markedet  

Teknologimagasinet: Apple-lanseringen viste oss det ryktene i forkant skulle ha det til: Splitter ny Macbook Pro, men kan Microsofts utfordrere ta opp kampen? I tillegg snakker vi om Ubers selvkjørende lastebil og deres flyvende bil-idé, pluss Nintendo-konsollen Switch.

0:00/0:00
Video player is in betaClose