Aftenposten teknologi

Aftenposten teknologi

Norway

Aftenposten teknologi snakker om alle de spennende tingene fra teknologiens verden.

Episodes

Teknologimagasinets Oculus Rift BONUS-SPOR  

Vi testet Oculus Rift og guttene hadde mer på hjertet enn på sendingen, så her er en dedikert VR-test med dybdestoff om de gode og dårlige sidene.

Teknologimagasinet har testet Oculus Rift og Chromebook - og smart bilteknologi på vei til Norge  

Teknologimagasinet med Geir Amundsen og Per Kristian Bjørkeng tar deg denne uken med på test av VR-systemet Oculus Rift, snakker om bilteknologi som skal redde liv med personvernutfordrende metoder og er Chromebook PCen til 3.000kr alt du trenger?

Teknologimagasinets Apple WWDC BONUS-SPOR  

Det var mye spennende som skjedde på to timer hos Apple i California mandag, så vi tok tak i noen flere viktige deler vi ikke rakk i hovedsendingen vår.

Apple OS-spesial - nytt iOS og Watch OS pluss Xbox One S  

Teknologimagasinet tar for seg det viktigste fra WWDC-konferansen til Apple og snakker om nytt Ios til Iphone, nytt Watch Os3 og både Siri og Home. Samtidig ble verdens største spillmesse holdt, E3, og der kom Microsoft ut med midtlivsoppdatering av Xbox One.

Vi har testet beta-OSet Android N, Google tar innersvingen på Iphones bilder og VR-sekker  

I tillegg til selskapet som kan produsere plast ut fra kupromp. Det og mer spennende saker snakker teknologijournalistene Per Kristian Bjørkeng fra Aftenposten og Geir Amundsen fra Schibsted Riks om i ukens teknologimagasin.

Dekningskrigen mellom Telia og Telenor, nå er 4G-lyd på Iphone her og Googles modultelefon  

I tillegg snakker vi om kinesiske tunnelbusser og de forente arabiske emiratene skal få et hinsides ansiktsgjenkjenningssystem til bruk for politiet.

Google-spesial: Nå vil teknologigiganten innta hjemmet ditt og hjelpe deg meg alt i hverdagen  

Googles egen I/O-konferanse gikk denne uken av stabelen. Nå skal Google vinne chattekrigen med kunstig intelligens, ta over face time-brukere med videosamtaletjeneste og lansere sitt eget VR-system de også.

Bøyde hologram-mobiler, norsk Siri-etterkommer og vi har testet HTCs VR-sett,  

Vi dro til Hamar og testet HTC Vive, i tillegg snakker vi om Nvidias nye grafikkort, en holotelefon og norsk-amerikaneren Dag solgte Siri til Apple - hans nye oppfinnelse Viv tar steget videre.

Roaming i utlandet blir gratis - men til hvilken pris for forbrukeren?  

I tillegg snakker vi om hvordan Apple for første gang på 13 år har synkende omsetning, ny Nintendo-konsoll og en selfie-drone på 200 gram som passer ned i veska.

Vi har testet 4 Android-telefoner, Netflix-aksjen går ned og Facebook rammet av virus  

Netflix-aksjen daler på børsen tross 6,7 millioner nye kunder, hvordan skal man unngå å gå i virus-fella og er en ny telefon til 1500,- kroner alt du trenger?

Netflix øker prisen, Facebooks nye «chat bot» og Hawking med laser i verdensrommet  

Nok en økt utgift i måneden - er Netflix verdt sin nye pris? Teknologijournalistene Geir Amundsen og Per Kristian Bjørkeng i Aftenpostens teknologimagasin går blant annet gjennom de viktigste nyhetene fra F8, hvor Facebooks Mark Zuckerberg snakket om både live-kamera for massene og en lansering av Messenger som plattform.

Test av nye Iphone SE og Ipad Pro. Selvkjørende vogntog og Facebook Live  

Vi har testet Iphone SE og nye Ipad Pro i Teknologimagasinet. I tillegg snakker teknologijournalistene Geir Amundsen fra Schibsted Riks og Per Kristian Amundsen fra Aftenposten om selvkjørende vogntog, Facebook Live og VR-syke.

- Jeg la 10.000,- på bordet og forhåndsbestilte en Tesla 3  

Aftenpostens teknologijournalist Per Kristian Bjørkeng lot seg definitivt rive med da Tesla presenterte sin nye bil Tesla 3 natt til fredag. Han diskuterer bilen med teknologijournalist i Schibsted Riks, Geir Amundsen.

Kan vi synes synd på en robot?  

Roboter med menneskelige egenskaper og kunstig intelligens. Hva kommer og hvor menneskelige vil vi egentlig at de skal bli? Teknologijournalistene Geir Amundsen og Per Kristian Bjørkeng snakker om roboter i ukens teknologimagasin fra Aftenposten.

De viktigste mobilnyhetene akkurat nå  

Samsung S7 Edge og LG G5 er noen av de mest omtalte nyhetene fra mobilmessen Mobile World Congress i Barcelona. Teknologijournalistene Geir Amundsen og Per Kristian Bjørkeng i Aftenpostens teknologimagasin går gjennom de viktigste nyhetene fra messen, hvor blant annet Mark Zuckerberg og Samsung stod på samme scene da de nye produkter ble lansert.

Multilydstrømming: test av tre produkter og drømmen om den frie lyd  

Aftenpostens teknologimagasin drømmer om "den frie lyd": om perfekt multilydstrømming. Derfor har vi testet tre viktige produkter, og forsøker å gi noen gode råd.

Om kabel-tv og det som skal til for å klare seg uten  

Med disse dingsene klarer du deg uten kabel-TV. Teknologijournalistene Per Kristian Bjørkeng fra Aftenposten og Geir Amundsen fra Schibsted Riks gir noen løsninger for deg som vil kutte kabelen i ukens teknologimagasin fra Aftenposten.

Droner: selfiedroner, postdroner, persondroner og gigadroner  

Droner er ikke lenger en fremtidsvisjon. Nå jobbes det med selfiedroner, postdroner, persondroner, gigantdroner og mye mer spennende. Det snakker teknologijournalistene Per Kristian Bjørkeng fra Aftenposten og Geir Amundsen fra Schibsted Riks om i ukens teknologimagasin.

Virtual Reality (VR) og 360-graders video for alle?  

Geir Amundsen og Per Kristian Bjørkeng fra Aftenposten og RIKS diskuterer de mest spennende tingene innen teknologiens verden akkurat nå. Denne uken: VR og 360-graders video.

0:00/0:00
Video player is in betaClose