Aftenposten teknologi

Aftenposten teknologi

Norway

Aftenposten teknologi snakker om alle de spennende tingene fra teknologiens verden.

Episodes

Teknologimagasinet: Nye lynladere er på vei, men de passer ikke helt nye elbiler  

Teknologimagasinet har i denne episoden tatt en nærmere titt på lynlading av elbiler, de heteste nyhetene fra South by Southwest samt en ny oppdatering på hvorfor Nintendo Switch fungerer så bra. Dette og litt til får du i denne sendingen av Teknologimagasinet.

Teknologimagasinet har testet Nintendo Switch, GETs nye tv-tilbud og diskuterer Barcelona-messen  

Teknologimagasinet har i denne uken prøvd Nintendo Switch, fått en innføring i Gets nye TV-tilbud og har med noen smånyheter fra mobilmessen i Barcelona.

Teknologimagasinet diskuterer Opel Ampera-E, Tango og Horizon Zero Dawn  

Teknologimagasinet diskuterer i denne sendingen Opel Ampera-e, som Per Kristian tror kan blir knekkpunktet selv for de med rekkeviddeangst og hytte på fjellet. Geir er noe mer skeptisk. Vi er også innom Lenovos nye smarttelefon utstyrt med Tango og har fått teste Horizon Zero Dawn, som slippes 1. mars.

Teknologimagasinet om trådløs lading, persondroner og Apples app-idé  

I denne episoden diskuterer vi trådløs lading, en flyvende fremtid for fiffen og hvermansen samt et Apple-konsept vi ikke helt har troen på.

Teknologimagasinet kutter tv-kabelen, flyr droner og gleder seg til Zelda på Nintendo Switch  

Per Kristian og Geir har to forskjellige måter å se TV på. Der Per Kristian kuttet kabelen for tre år siden, har Geir fortsatt en kanalpakke. Nå som Geir ikke lenger trener å abonnere på TV-pakken for å få internett, vurderer han å gjøre det samme. Hva er den beste løsningen? Vi har også testet droner. Er det noe for alle, eller blir det for vanskelig? På tampen ser vi også på Nintendo Switch, den nye konsollen som kan være det siste spillgiganten gjør på konsollfronten, frykter Per Kristian.

Teknologimagasinet med langtest av Apple Airpods, dab-triks og CES-sladder  

Teknologimagasinets Per Kristian Bjørkeng var svært begeistret for Apple Airpods da han fikk dem, men etter tre ukers daglig bruk er han noe mer skeptisk. Vi ser også på Kolonial.nos nye droneleveranser og diskuterer Alexa, som er den store bransjesnakkisen etter CES-messen. Per Kristian har også gått gått kreativt til verks for å løse en av flere floker rundt internettradio.

Teknologimagasinet tar tempen på CES-messen  

Teknologimagasinet er tilbake etter juleferie og har fulgt CES-messen med argusøyne. Vi har plukket ut noen produkter og vi tror kommer til å gjøre seg gjeldene i årene som kommer, vi har også tatt med noen produkter vi tror kommer til å floppe totalt: For hva tenker du om en undervannsdrone som gjør at du kan fiske ved hjelp av VR-briller og en fjernkontroll?

Teknologimagasinets julespesial, episode to  

Andre del av Teknologimagasinets julespesial handler om julegaver til hjemmet. Listen er lang og inneholder både spillkonsoller, belysning, VR-briller med mer. Budsjettet strekker seg fra like under 800 kroner til drøye 30 000 kroner, og listen inneholder både favoritter fra året som gikk og noen nyheter som vi tror kommer til å bli en hit under juletreet. God jul!

Teknologimagasinets julespesial, episode én  

Første del av Teknologimagasinets julespesial handler om bærbare duppeditter. Listen er fylt med julegavetips og strekker seg prismessig fra 109 kroner til rundt 4000 kroner. Vi har samlet opp noen ting som har imponert oss i løpet av året, men også fylt opp med noen nyheter. God jul!

Teknologimagasinet tester LGs nyeste tv-stolthet, trådløse øretelefoner og ser på delingsforsikring.  

Teknologimagasinet har tester denne uken den nye OLED-skjermen til LG. Det svarte har aldri vært svarte, ifølge LG. Hvordan funker den når man spiller playstation eller ser på netflix? Vi har også testet trådløse hodetelefoner. Bose og Sonys flaggskip er på blokka, koster de mer enn det smaker? Per Kristian har også vært på teknologikonferanse i Finland siden sist. Der fikk han en smakebit på det som kan bli det neste store innen delingsøkonomi.

Test av Google Pixel og Huaweis banebrytende mobilkamerateknologi  

I Teknologimagasinet denne uken tester vi den helt nye Google Pixel-telefonen, og sammenligner den mot Huaweis nye flaggskip Mate 9 pro. Den nye Macbook Pros «Touch bar» er også testet, det samme er Snapchats egne videobriller.

Fremtidens lysteknologi er allerede her - på Ikea  

Vi ser på smarte lysløsninger – tingenes internett har inntatt Ikea, men er trådløs styring av belysningen i stua i egentlig moden for å investeres i? Og vi tester blant annet 4K-konsollen Playstation 4 Pro, i tillegg til å snakke om Hyperloop i Dubai og Adobes stemme-photoshop.

Selvkjørende bilbane er kanskje den perfekte julegave for tekno-nerder  

Vi tester en magnetisk og selvkjørende bilbane i vårt TV-studio, og kan Elon Musk redde verden litt med solcelle-takstein? Og nå vil blåtann-drevet overvåkning gi deg billetter med mobilen i lommen.

Ny, svindyr Macbook pro og Microsoft vil kapre Imac-markedet  

Teknologimagasinet: Apple-lanseringen viste oss det ryktene i forkant skulle ha det til: Splitter ny Macbook Pro, men kan Microsofts utfordrere ta opp kampen? I tillegg snakker vi om Ubers selvkjørende lastebil og deres flyvende bil-idé, pluss Nintendo-konsollen Switch.

Tesla med fullstendig selvkjøring og vi tok tempen på Oslo innovation week  

I tillegg ser vi på en robot som svetter, og teknologimagasinets Geir og Per Kristian har sett på Spiri og Blueeye under Oslo innovation week. Og så klart må vi jo snakke om Teslas vanvittige hardware-oppgradering.

Playstation VR er ikke akkurat tådløst: – Steike, tenk å sette opp alt dette på julekvelden!  

Teknologimagasinet denne uken tar for seg Samsungs eksploderende batterier, og at et lys i tunnelen er at de nå har kjøpt Siri-gründerens nye assistent Viv. Vi svømmetester Apple Watch series 2, og har testet ut Playstation VR. I tillegg snakker vi om hvordan Facebook vil gjøre VR sosialt gjennom Oculus.

Med dette går Google rett i strupen på Apple og Samsung  

Google går rett i strupen på Apple og Samsung på en gang med sin smarttelefon Pixel. I tillegg får forbrukerne snart muligheten til å kjøpe Chromecast med 4K-støtte. Dessuten lanserte de det trådløse ruter-systemet Google Wifi, som kommer i pakker på tre. VR-brillene Daydream stiller det seg store forventninger til, og Google Home og Google Assistant viser hvor mye AI betyr for Google.

Tesla-gründeren skal lage koloni på Mars og test av ny portrettfunksjon på Iphone  

Teknologimagasinet: Snapchat lanserer videobrille, og uventede problemer med Iphone 7 Plus’ «portrettfunksjon». Og kan Elon Musk redde menneskearten? Vi tar også opp DJIs nye sammenleggbare drone, lansert kun én uke etter Gopro sin. Dét - og mer - i ukens Teknologimagasin.

Test-bonanza: Iphone 7, Google Allo og Hololens  

Teknologimagasinet denne uken tar for seg bildekvaliteten til nye Iphone 7 og vi tester i studio om den er så vannbestandig som Apple skal ha det til. I tillegg snakker vi om en dings som fanger Pokémon for deg, og GoPros nye drone.

Våre fem beste Ios 10-tips, Tesla-radaren og koding for kidsa  

Teknologimagasinet: det beste ved Apples Ios 10. Teslas nye oppdatering tar i bruk radaren, en hacker utfordrer på selvkjørende biler, nytt Apple-Ios og koding for kidsa er temaene i ukens Teknologimagasinet.

0:00/0:00
Video player is in betaClose