AK 24syv

AK 24syv

Denmark

Det er programmet med tid og lyst til kultur. Et nysgerrigt program, der både afsøger og afspejler hvad der rør sig, både i Danmark og resten af verden, men som også gerne vil gå i dybden med detaljerne og udfordre dogmerne. Vi er fascinerede og engagerede - men nægter samtidig at lade os imponere af det vedtagne. Fordi det er seriøst behøver det ikke være kedeligt!

Episodes

Sommer Lowlights: Farveguide til blinde (blå og sort) (2)  

Vi skal have to afsnit af vores serie farveguide til blinde. En guide, hvor vi udfordrer påstanden om, at man ikke kan forklare farver til en blindfødt. Denne gang er det blå og sort.

AK 24syv 0

Jay Z’s undskyldning og en verdenskendt dansk jonglør (1)  

Først kom Beyoncés ‘Lemonade’-album, og nu er Jay Z’s undskyldnings-album landet. Vi undersøger undskyldningens kvalitet, og spørger, om den i virkeligheden bare er et pr-stunt, der tager fokus fra musikken. Den verdenskendte jonglør og gadegøgler Nils Poll er død. Poll var et kendt navn i internationale street-performance-kredse, han var ikke bare en af verdens bedste jonglører, han var også opfinder af en hat, som alle jonglører i dag enten bruger eller kender til. Hør hans ven og kollega, Mugge fortælle om ham. Og så sender vi 7. afsnit af lydbogen Transfervindue af Maria Gerhardt.

AK 24syv 0

Sommer Lowlights: Lort i rummet, Cyborgs på Nationalmuseet og unge vestjyders...  

I april måned blev det offentliggjort at, Nationalmuseet får en ny direktør, antropolog Rane Willerslev. Vi tog på Nationalmuseet med Rane for at finde ud af, hvad han synes, den gode udstilling er. Vi skal sammen med en professor i rumfart se på vinderen af "Space Poop Challenge". En konkurrence i, hvordan man bedst muligt får afskaffet og genanvendt astronauters afføring. Og så skal vi høre om unge vestjyders dialekt.

AK 24syv 0

De magiske tal (1)  

Nummer 27 er Thürmer-familiens lykketal. Tallet er ført videre igennem generationer og har haft stor betydning for alt hvad familievirksomheden har ejet. Vi taler med direktør for firmaet Thürmer Tools om lykketallet 27 og ikke mindst hans eget forhold til numerologi og spiritualitet. Derudover fortæller vært Kristoffer Lind om sin egen (måske) problematiske tilknytning til tallet 10 og sin evne til at tælle bogstaver

AK 24syv 0

Ugens Romkugle:  Biblioteksdebat & What The Health (2)  

Er biblioteket i krise? Og hvordan bør fremtidens bibliotek egentlig se ud? Vi tager debatten med repræsentanter for biblioteksverdenen, samt Ole Münster som har udtalt at "bibliotekerne snorksover". Derudover kan du høre om dokumentaren What the Health, der sætter fokus på sundhedsfaren ved den profitbaserede, moderne industrialiserede kost.

AK 24syv 0

Ugens Romkugle: The L Word & hvem skal fortælle historien om Freddie Mercury?...  

Hvem skal fortælle historien om Freddie Mercury? I lang tid lignede det at komikeren Sacha Baron Cohen skulle spille den ikoniske Queen-forsanger, men den idé er nu lagt i graven. Angiveligt fordi Queen ikke ville give ham tilladelse til at fortælle den vilde, ucensurerede historie om Mercurys liv. TV-serien The L Word, der følger en gruppe lesbiske i L.A., vender tilbage i 2018 efter 9 års pause. Det var første gang lesbisk hverdagsliv blev vist på TV. Vi spørger, hvad serien har betydet for bl.a. dj’en Rosa Lux og journalisten Naja Helene Hertzum.

AK 24syv 0

Sommer Lowlights: Historier fra musikkens verden (2)  

I den her time skal vi høre om den klassiske musiks Da Vinci Mysterie, den engelske komponist Edward Elgars Enigma Variationer. En mand fra texas mener nemlig, at han har løst mysteriet ved hjælp af anagrammer, kryptografi, digteren Longfellow, ligklæde i Torino og Jesu liv. Vi skal også høre, hvordan Sods senere Sort Sol blev dannet.

AK 24syv 0

‘What the Health’ og råbende fodboldfans (1)  

Dokumentarfilmen 'What the Health' har skabt debat i kost-kredse. Filmen argumenterer for, at forarbejdet kød er kræftfremkaldende på linje med cigaretter – og det har fået Morten Elsøe til at kalde filmen uvidenskabelig og det rene bullshit. Vi prøver at finde hoved og hale i filmens argumentation. Og så fortæller kvindefodboldlandsholdets mentaltræner, hvordan spillerne holder fokus, når flere tusinde hollandske fans i aften står klar til at heppe på deres landsfæller under EM i Holland.

AK 24syv 0

Sommer Lowlights (2)  

AK24syv Sommer Lowlights. Hør nogle af de bedste historier fra årets løb.

AK 24syv 0

Hvem skal fortælle historien om Freddie Mercury? Og kan vi finde en rød tråd...  

Hvem skal fortælle historien om Freddie Mercury? I lang tid lignede det at komikeren Sacha Baron Cohen skulle spille den ikoniske Queen-forsanger, men den idé er nu lagt i graven. Angiveligt fordi Queen ikke ville give ham tilladelse til at fortælle den vilde, ucensurerede historie om Mercurys liv. Derudover skal det handle om 87-årige Clint Eastwood, som er i gang med sin tredje film om virkelige, amerikanske helte. Vi forsøger at finde en rød tråd i Eastwoods filmproduktion.

AK 24syv 0

Sommer lowlights: Suzanne Brøgger om Lou Andreas-Salomé (2)  

Forfatteren Lou Andreas-Salomé, der blev født i Rusland i 1861 vendte 1900-tallets kvindesyn og de gængse opfattelser af kærlighed og ægteskab på hovedet. I den her time kan du høre Suzanne Brøgger fortælle om Lou, der har været en inspirationskilde for hende livet igennem.

AK 24syv 0

Landsholdets mentaltræner og lesbisk tv-drama (1)  

Hvordan påvirker modstanderens fans spillerne på banen? Hvad betyder angriberens ego for sammenholdet? Og hvordan genvinder man styrke efter et nederlag? Vi har besøg af kvindefodboldlandsholdets mentaltræner, der svarer på de spørgsmål. TV-serien The Word, der følger en gruppe lesbiske i L.A., vender tilbage i 2018 efter 9 års pause. Det var første gang lesbisk hverdagsliv blev vist på TV. Vi spørger, hvad serien har betydet for bl.a. dj’en Rosa Lux og journalisten Naja Helene Hertzum. Og så er det tid til endnu et afsnit af lydbogen 'Transfervindue', skrevet og læst op af Maria Gerhardt.

AK 24syv 0

Sommer Lowlights: Farveguide til blinde & affektionsforsikring (2)  

Hvordan forklarer man farven hvid til en blindfødt? Det kan du få svar på i aftens sommer lowlights, hvor Anders Christiansen forsøger at forklare farven hvid til journalist Ove Gibskov, der er blindfødt. Derudover forsikrer musiker Katinka Bjerregaard en genstand, som har stor affektionsværdi for hende hos forsikringsselskabet Affexsurance.

AK 24syv 0

Debat om fremtidens bibliotek, fokus på teleportation og livemusik af bandet...  

Er biblioteket i krise? Og hvordan bør fremtidens bibliotek egentlig se ud? Vi tager debatten med repræsentanter for biblioteksverdenen, samt Ole Münster som har udtalt at "bibliotekerne snorksover". Derudover ser en fysiker på, om det snart er muligt at teleportere mennesker fra et sted til et andet. Musikken leveres af bandet Tårn.

AK 24syv 0

Ugens Romkugle: Det Oddset mener, at kvinder ikke forstår & Bandoneón (2)  

Du kan høre et afsnit af vores sommerserie 'Hvorfor fanden spiller du ikke bare guitar?', hvor vi sætter fokus på de mere obskure og måske også undervurderede musikinstrumenter. Derudover kan du høre

AK 24syv 0

Ugens Romkugle: Gyldendal vs. 32 forfattere, Donna Summers 'I feel love' &...  

32 forfattere beder Gyldendal om at sætte en stævning mod Claus Clausen, stifteren af forlaget Tiderne Skifter, på pause. Peter Kemp, der tog initiativ til at samle forfatterne, forklarer hvorfor. Derudover debatterer vi, hvorvidt begrebet "graphic novel" er snobbet og elitært? Og om Dennis Rosenfeld har ret i, at vi igen er i en tid, hvor det betragtes som barnligt at læse tegneserier. Hør også hvordan Donna Summers 40 år gamle hit “I Feel Love” blev til.

AK 24syv 0

Sommer Lowlights: Borgmester på stoffer (2)  

I 2010 stod tidligere venstre borgmester i Fredericia Kommune Thomas Banke i en spejderhytte til et arrangement for unge. Thomas Banke der på det her tidspunkt havde været borgmester i 4 måneder var i rigtig godt humør. Han brændte igennem den aften som borgmester, og han følte sig uovervindelig, men Thomas Banke gemte på en hemmelighed. Han var på stoffer.

I maj måned udkom tidligere borgmester i Fredericia kommune Thomas Banke med bogen 'Borgmester på stoffer'. I denne time kan du høre Thomas Banke fortælle om sit tidligere stofmisbrug.

AK 24syv 0

EM og alt det kvinder ikke forstår (1)  

Der er EM i Holland og på søndag spiller Danmark sin første kamp mod Belgien. Oddset, der er kendt for sloganet “Der er så meget kvinder ikke forstår”, er hovedsponsor for kvindelandsholdet og i den anledning har vi bedt to reklamefolk om at brainstorme på et nyt slogan til Oddset. Vi ringer også til Oddset for at høre, hvad de siger til de nye bud på slogans. Vi sender også endnu et afsnit af lydbogen Transfervindue af Maria Gerhardt.

AK 24syv 0

AK 24syv 12-07-2017 (2)  

Programmet med tid og lyst til kultur. Et nysgerrigt program, der både afsøger og afspejler hvad der rører sig, både i Danmark og resten af verden, men som også gerne vil gå i dybden med detaljerne og udfordre dogmerne.

AK 24syv 0

Er der mening bag galskaben? Hør hvad en Lynch-ekspert og én som aldrig har...  

Twin Peaks er tilbage efter 26 års pause. Mærkeligere end nogensinde. Men kan du overhovedet forstå den nye sæson af Twin Peaks, uden at have set den oprindelige serie fra 90'erne? Vi taler med en Lynch-ekspert og en folkeskolelærer, som kun har set den nye version af Twin Peaks. Derudover kan du høre musiker Paolo Russo tale passioneret om musikinstrumentet bandadeon

AK 24syv 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose