Aktiepodden

Aktiepodden

Sweden

Aktiespararens analytiker går igenom marknaden samt de senaste analyserna i tidningen.

Episodes

Aktiepodden Ep32 – Värme i bilhallen  

Vad ligger bakom den svaga utvecklingen på börsen och vad kan vi förvänta oss härnäst? Aktiespararnas analytiker pratar i vanlig ordning börs, makro och sina nyligen skriva aktierekar. Lyssna på senaste avsnittet av Aktiepodden här!

Aktiepodden Ep31 – Så ska aktietipsen låta  

Finns det någon ytterligare uppsida på börsen? Vad tror analytikerna om sommaren och kommande rapportperiod? I podcasten pratas det i sedvanlig ordning om börsläget och om nya aktierekar i Aktiespararen.

Aktiepodden Ep30 – Kan börsen kollapsa uppåt?  

I det senaste avsnittet diskuteras alltifrån crowdfunding till makro och börs. I sedvanlig ordning går analytikerna även igenom sina senaste aktierekar.

Aktiepodden Ep29 – Börsen står vid ett viktigt vägskäl  

Aktiespararnas analytiker diskuterar såväl makroekonomi och börs samt bjuder i vanlig ordning på nya, heta aktietips.

Aktiepodden Ep28 – Uppsida i sprit och inkasso  

Ett nytt avsnitt av Aktiepodden är här. Stämningen är god bland analytikerna och på börsen i allmänhet. Finns det någon ytterligare uppsida på marknaden? Eller bör man vara mer försiktig? Sedan diskuteras ett gäng spännande analyser. Lyssna redan i dag! Bolag som diskuteras: Ahlsell, Arcus, Hexpol, Kinnevik, Intrum Justitia.

Aktiepodden Ep27 – Norska guldkorn  

Aktiepodden är tillbaka. Utöver den sedvanliga börsgenomgången och aktieanalyserna blir det norskt fokus i årets första avsnitt. Fortsätter börsuppgången under 2017 eller väntar en tvärnit? Podden gästas även av norrmannen Sebastian Harung från det spännande crowdfunding-bolaget Kameo. Är crowdfunding ett vettigt alternativ till den magra bankräntan? Hur ser riskbilden ut i sådana fall? Missa inte årets första avsnitt!

Aktiepodden Ep 26 - Skattmasen gillar tobaksbolagen  

I det senaste avsnittet av Aktiepodden diskuteras börsutvecklingen och de aktuella bolagsanalyserna. Är det lönsamt att investera i ett tobaksbolag som STG? Eller ska man fånga upp aktier i Hexagon efter nedgången? Det blir ett annorlunda avsnitt av Aktiepodden då Carl-Henrik Söderberg och Gösta Carlberg är bortresta. Medverkande i podcasten är Dag Rolander och Christoffer Ahnemark. Märta Skog hoppar dessutom in som programledare i avsnittet och gör en hjälteinsats. Missa inte detta specialavsnitt!

Aktiepodden Ep25 – "Trump drar igång inflationen"  

I det senaste avsnittet av Aktiepodden avhandlar analytikerna det amerikanska presidentvalet. Vad innebär Donald Trump för den amerikanska ekonomin och för börsen? Är det nu räntorna börjar stiga? Eller får vi i stället se utökade stimulanser i form av helikopterpengar? Analytikerna har även grävt fram en rad köpvärda bolag. Ett klassiskt svenskt verkstadsbolag synas i sömmarna och två spännande danska bolag letar sig in i podden. E-handel är en annan spännande sektor som avhandlas. Detta avsnitt missar ni på egen risk!

Aktiepodden Ep24 – Garanterad turbulens  

I dagens avsnitt av den populära Aktiepodden diskuteras börsläget, de senaste aktieanalyserna och den europeiska bankkrisen. Behöver sparare oroa sig för en ny bankkris? Eller är oron obefogad? Analytikerna är oense om de europeiska bankerna och Deutsche Banks öde i synnerhet. Finns det någon uppsida i guldpriset? Eller går utvecklingen åt andra hållet? En sak är dock säker på aktiemarknaden – den stora osäkerheten kommer förr eller senare sätta spår i aktiekurserna.

Aktiepodden Ep23 – Kollaps i oktober?  

Dagens avsnitt av Aktiepodden bjuder på helt unika insikter i vad som kommer att driva världsekonomin och den globala börsutvecklingen framöver, utöver ett flertal intressanta bolagsanalyser. Kritiska händelser som folkomröstningen i Italien och den kinesiska yuanens introduktion i IMF:s valutakorg (SDR) från den 1 oktober i år, avhandlas under avsnittet. Den låga volatiliteten på aktiemarknaden under sommaren har även medfört att många investerare har släppt garden. Men - i den stormiga börshösten som väntar - kan det vara ett ödesdigert beslut. Aktiespararens avgående chefredaktör Agnetha Jönsson leder analytikerna i sitt sista avsnitt av den populära podcasten. Helt enkelt ett avsnitt som ni inte har råd att missa.

Medverkande i programmet: Agnetha Jönsson, Christoffer Ahnemark, Carl-Henrik Söderberg, Dag Rolander och Gösta Carlberg. 

Aktiepodden Ep22 - Är Sampo en hund?  

Aktiepodden är tillbaka efter sommaruppehållet. Analytikerna är utvilade och redo inför en spännande höst. På agendan står 5 köptips och en aktie som sparare bör avvakta med. Rapportsäsongen analyseras och centralbankernas agerande kritiseras. Kort och gott ett avsnitt ni inte har råd att missa.

Aktiepodden Ep21 - Ett klockrent case  

Ett rykande, färskt avsnitt av den uppskattade Aktiepodden. I episoden avsnitt avhandlas allt från hälsotillståndet i världsekonomin, den europeiska banksektorns utmaningar och naturligtvis aktieanalyserna som presenterats i senaste numret av Aktiespararen. Experterna ryker ihop i en het debatt om kontanters vara eller icke-vara, där en analytiker är övertygad om kontanthanteringsbolaget Loomis förträfflighet. Lyckas han övertyga de andra om sitt unika case? Eller är han ute och cyklar? Lyssna för att veta.

Aktiepodden Ep20 – En missförståd aktie!  

Delade uppfattningar om storbankerna, högre oljepriser och livliga diskussioner om fastigheter avhandlas  i Aktiepodden denna gång. Som vanligt bjuds på dissekering av sex nya analyser. Fyra köpcase har vaskats fram – ett är en missförstådd aktie med stor potential.

Aktiepodden Ep19 – Utdelningar piggar upp!  

Aktiepodden ser ljusare på börsen. Utdelningar som ska återinvesteras, högre oljepris och stundande rapporter är några orsaker. Dessutom avhandlas sex färska analyser – det bjuds på fyra köptips, en aktie att köpa på rekyl och som är tveksam.

Aktiepodden Ep18 - Fortsatt drag i fjolårsvinnaren  

Ny månad och nytt avsnitt av Aktiepodden. I dagens avsnitt gör Aktiespararens nye analytiker Christoffer Ahnemark sitt första framträdande samtidigt som färska analyser av Autoliv, H&M, Itab, Cellavision och Pricer presenteras. Utvecklingen av oljepriset diskuteras och dess effekt på börsen och den globala tillväxten. Även centralbankernas återkommande inslag i börsutvecklingen berörs och analytikerna ryker ihop i en spännande debatt.

Aktiepodden Ep17 - Hagströmers största tabbe  

I det sjuttonde avsnittet av Aktiepodden har tidningens analysteam samlat ihop en fem-etta i köp- och säljrekommendationer. Dag Rolander upprepar sin köprekommendation i Fingerprint Cards från maj 2013. Då stod aktiekursen i 34 kronor, i dag handlas aktien i 375 kronor.

Aktiepodden Ep16 - Varje portföljs grundplåt  

Aktiepodden levererar i sitt senaste avsnitt en fem-etta på börsen. Det vill säga, fem köpanalyser och en avvakta. En av aktierna i slagläge är en riktig gammal trotjänare på börsen.

Aktiepodden Ep15 - En ovanlig oljeaktie  

I den 15e episoden av Aktiepodden diskuteras tre köpcase och två case där rådet blir att avvakta. Bolagen som poddens analytiker anser är värda att lyfta in i portföljen är Tethys Oil, Nobina och Collector.

Aktiepodden Ep14 - Torsten och päroncider  

Tre köpvärda case och två aktier att avvakta med i 14e episoden av Aktiepodden. Bravida, Haldex och New Wave är värda att plocka in i portföljen, menar poddens analytiker. 

Aktiepodden Ep13 - Potentiell vändning i B&B Tools  

Aktiepodden är tillbaka med sin 13e episod. Den här gången har tidningens analytiker gått på djupet med sex olika bolag; Thule, KappAhl, B&B Tools, Gunnebo, Wallenstam och Peab.

0:00/0:00
Video player is in betaClose