Aktiespararnas Sommarpodd

Aktiespararnas Sommarpodd

Sweden

I Aktiespararnas sommarpodd träffar du välkända profiler inom förbundet som delar med sig av sina erfarenheter inom börs- och aktiemarknad.

Episodes

Aktiespararnas sommarpodd Ep14 – Vi lever i en intressant tid  

I det sista avsnittet av sommarpodden för 2016 berättar analytikerproffset Christoffer Ahnemark för junioranalytiker David Flatbacke-Karlsson om hur hans första aktierekar har utvecklat sig. Han avslöjar även en hel del av sin analysstrategi. Duon diskuterar också om vad OS kan ge ett ekonomiskt sargat Brasilien, om vad som egentligen händer i Venezuela, om den italienska bankkrisen och om vad Bank of Englands räntesänkning innebär. Bland annat. Ett samtal som inte får missas!

Aktiespararnas sommarpodd Ep13 – Den spännande satsningen  

I det sjätte avsnittet av Aktiespararnas sommarpodd kommer välkände Aron Sigblad på besök och gästar junioranalytiker David Flatbacke-Karlsson. Fondredaktör'n berättar om en intressant redaktionssatsning som kommer att ske under hösten, och som han själv spelar huvudroll i. Dessutom diskuteras marknadsläget och duon gör sitt bästa för att spå om framtiden. Fondredaktör'n har, i vanlig ordning, mycket att säga om sitt favoritämne. Ett samtal som inte får missas!

Aktiespararnas sommarpodd Ep12 – Vestberg fick bli offer  

Ett nytt avsnitt av Aktiespararnas sommarpodd är här. Chefredaktör Agnetha Jönsson, analytikerstjärnan Carl-Henrik Söderberg och junioranalytikerlöftet David Flatbacke-Karlsson diskuterar aktuella börs- och ekonomihändelser. Rapportsäsongen, vd-bytet i Ericsson och såväl svenska som europeiska banker. Vilken utveckling kommer marknaden att ta framöver? Vad är det för eget, spännande redaktionsprojekt som avslöjas? Det här samtalet får inte missas!

Aktiespararnas Sommarpodd Ep11 – I huvudet på en jurist  

I det senaste avsnittet av sommarpodden kommer Nicolas Kortesluoma på besök och gästar junioranalytiker David Flatbacke-Karlsson. Han arbetar som jurist på Aktiespararnas marknadsbevakning, och berättar om striderna som tagits mot stora bolag som bland annat Swedbank för småspararnas räkning. Hur kan en arbetsdag se ut, såväl mitt i mediecentrum som bakom kulisserna, egentligen? Vad är avdelningens olika uppgifter? Det bjuds även på diskussioner om hur man ska agera i det ekonomiska klimatet som råder och om den politiska oro som uppstått. Se till att ta del av viktig information!

Aktiespararnas Sommarpodd Ep10 – Gottodix  

Sommar betyder att Sommarpodden återvänder. I dagens avsnitt har Aktiespararnas Christoffer Ahnemark bjudit in Jacob Henriksson, mer känd som superbloggaren Gottodix. Deltagarna berör mycket aktuella ämnen som aktier, börsläget, skulder och centralbanker. Därtill får miljömässiga aspekter ett stort utrymme i programmet. ”Peak Oil”-teorin presenteras och debatteras. Christoffer är mycket bekymrad av utvecklingen inom energisektorn, medan Jacob tar det hela med ro. Även Jacobs spännande projekt ”Aktieskolan” diskuteras. Kort och gott: ett avsnitt med ovärderlig information som ni inte vill missa!

Aktiespararnas Sommarpodd Ep9 – Framtidsfeministen  

Sommar betyder sommarpodd. I dagens avsnitt har Aktiespararnas Christoffer Ahnemark bjudit in Sandra Lindqvist som driver projektet Framtidsfeministen. Hur investerar en feminist? Vad innebär det att ha en jämställd portfölj? Och hur får vi fler kvinnor att intressera sig för börsen? Det är alla högst befogade frågeställningar som belyses i avsnittet. Investera en kvart av Er tid genom lyssna på avsnittet!

Aktiespararnas Sommarpodd Ep8 – Allt om Brexit  

Storbritannien har röstat för att lämna EU. Vad händer nu? Vilka svenska bolag kommer att påverkas? Är det möjligt att fler länder kommer att slå följe med britterna ur unionen? Aktiespararnas analytiker försöker att reda ut det kaos som uppstått – allt ifrån börsrasen till den politiska turbulensen och hur framtiden kan te sig. Panelen ger även tips på hur en sparare bör navigera i det rådande ekonomiska klimatet. Detta avsnitt har ni inte råd att missa!

0:00/0:00
Video player is in betaClose