Ali ja Husu

Ali ja Husu

Finland

Ali Jahangiri on iranilaistaustainen stand up -koomikko. Abdirahim Husu Hussein, on Somaliassa syntynyt yrittäjä ja tulkki, joka on toiminut mm. vaalitarkkailijana Somalimaan presidentinvaaleissa. Suorapuheinen kaksikko tarkastelee suomalaista yhteiskuntaa ja ilmiöitä maahanmuuttajien näkökulmasta. Etnisten suhteiden neuvottelukunta on myöntänyt Vuoden asenteellisin mediateko 2014 -palkinnon Y Ali ja Husu -ohjelmalle

Episodes

Ali ja Husu: Ja tähän se loppuu: 02.06.2016 14.10  

Ali ja Husu -ohjelman viimeisessä osiossa herrat palaavat alkujuurilleen ja muistelevat ensimmäisiä lähetyksiä. He pohtivat myös kahdestaan millainen vaikutus heillä on ollut Suomen muuttuvassa mediakentässä. Tervetuloa kuuntelemaan tätä historiallista lähetystä!

Ali ja Husu: YT-neuvottelut: 26.05.2016 14.10  

Nyt toimitaan niin kuin muutkin, normaalit kuihtumisellaan olevat yhteisöt, eli järjestetään ennen viimeistä lähetystä suuret YT-neuvottelut. Vieraan, erään valtion omistaman valtakunnallisen logistiikkayrityksen YT-neuvottelurumbassa keittyneen, Joonas Korhosen kanssa, keskustellaan miten YT-neuvotteluissa selvitään ja mihin muuhun YT-menettelyä voi soveltaa?

Ali ja Husu: SääntöSuomi: 19.05.2016 14.10  

Nyt pistetään SääntöSuomi uuteen uskoon. Studiossa keskustellaan millainen Suomi olisi ilman turhia sääntöjä? Studiossa vieraiana käsikirjoittaja Yasir Gaily sekä toimitusjohtaja Mikael Jungner

Ali ja Husu: Somalit Suomessa - miten menee?: 12.05.2016 14.10  

Käsittelyssä rakastetuimman vähemmistön asema Suomessa. Ohjelmassa keskustellaan Suomen somalialaisten asemasta nyt ja tulevaisuudessa. Vieraina Helsingin kaupungin työntekijä Kadar Gelle, kasvatustieteen opiskelija Khadan Ahmed sekä bloggaaja Nimo Samatar.

Ali ja Husu: Suomen tulevaisuus: 05.05.2016 13.00  

Ali ja Husu keskustelevat Suomen tulevaisuudesta yhdessä vieraidensa kanssa Slava Khaled, Oskar Kouvalainen sekä Shaheryar Qasi. Studiossa pohditaan mm. millaisessa Suomessa asumme 15 vuoden päästä? Mitkä asiat askarruttavat nuorta sukupolvea sekä mitä vieraat ovat valmiita tekemään paremman Suomen puolesta?

Ali ja Husu: Duunipaikan basgimmat työntekijät: 28.04.2016 14.10  

Tänään paneudutaan piirteisiin, joista hyvä työntekijä tunnetaan sekä puhutaan virheistä, joista voi saada itselleen huonon tyontekijän maineen. Ohjelmassa laaditaan selkeä ohjeistus, jonka avulla uusi tulija voi varmistaa itselleen hyvän maineen. Vieraina henkilöstökonsultti Taija Stoat sekä yrittäjä Pezhman Ahmadi.

Ali ja Husu: Mitä jos Trumpista tuleekin pressa?: 21.04.2016 14.10  

Ali ja Husu vetävät maton Trumpin jalkojen alta - tai ainakin peruukin hänen päästään. Miten hän on ylipäätään päässyt näin pitkälle poliittisessa taistossa? Millainen maailma olisi mikäli Trump valittaisiin USA:n presidentiksi? Vieraina studiossa Uutisraportin vetäjä sekä Hesarin toimittaja Tuomas Peltomäki sekä Hesarin ulkomaantoimituksen uutistuottaja Petja Pelli.

Ali ja Husu: Mamusavisa: 14.04.2016 13.00  

Vuorossa on Ali ja Husu:n suuri musavisa! Lähetyksessä käsitellään suomalaisen musiikin vaikutusta maahanmuuttaja nuoriin sekä testataan vieraiden tietämystä suomalaisesta musiikista. Vieraina studiossa Seksikäs Suklaa, Dosdela sekä Joonatan Pitkänen.

Ali ja Husu: Kotieläin mamukotiin?: 08.04.2016 11.20  

Miten Suomeen muuttaneet eri kulttuurien edustajat eroavat suhteessaan kotieläimiin, kuten koiriin ja kissoihin? Vaikeutuuko monikulttuurinen parisuhde koiran hankinnan jälkeen? Onko lemmikin hankinta suomalaisuuden ehto? Vieraana Fatbardhe Hetemaj ja Leena Sarvi.

Ali ja Husu: Mamuvankien sopeutuminen siviiliin: 31.03.2016 14.10  

Tänään studiossa puhutaan elämästä vankilassa ja sen jälkeen. Millaisiin olosuhteisiin maahanmuuttajataustaiset vangit sopeutuvat vankilan jälkeen. Vieraina projektipäällikkö Timo Heikkonen Kriminaalihuollon tukisäätiöstä sekä entiset vangit Oleg ja Hamse.

Ali ja Husu: Mamut ja suomalainen sosiaaliturva: 24.03.2016 14.10  

Tänään Ali ja Husu pohtivat suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan vaikutusta maahanmuuttajiin. Passivoiko suomalainen sosiaaliturva vai luoko se mahdollisuudet parempaan elämään. Vieraina somalialainen yrittäjä Abdi Osman sekä Helsingin Vasemmistoliiton puheenjohtaja Hannah Mithiku.

Ali ja Husu: Miten syntyi Tuntematon pakolainen: 17.03.2016 14.10  

Ohjelmassa tänään käsitellään pakolaisten matkaa lähtömaista länteen, eli Eurooppaan. Kuulemme kuinka palkittu dokumentti Tuntematon pakolainen syntyi. Vieraina dokumentin tekijät ohjaaja Hamy Ramezan ja tekninen tuottaja Mikko Mäkitalo

Ali ja Husu: Sisuradiolaiset Ruotsista kylässä: 10.03.2016 14.10  

Tänään tutkitaan ulkosuomalaisen arkea kun studioon saapuvat Ruotsin Sisuradion humoristit, maamme tulevaisuus -ohjeman vetäjät, Lina Puranen sekä Maziar Farzin. Ohjelmassa käsitellään Ruotsissa asuviin suomalaisiin kohdistuvia stereotypioita sekä ennakkoluuloja

Ali ja Husu: Miten erilaisissa kulttuureissa riidellään?: 03.03.2016 14.10  

Käsittelyssä riitelemisen alkeet monikulttuurisesta näkökulmasta. Miten erilaisissa kulttuureissa riidellään sekä millaisista asioista konfliktit syntyvät? Lisäksi puhelinlangat studioon avataan monikulttuurisiin riitoihinsa kyllästyneille kansalaisille, jotka voivat hakea ratkaisua ongelmiinsa studiovierailta; parisuhdenneuvoja Hanna Kinnuselta, sekä naapurisovittelija Miriam Attiakselta.

Ali ja Husu: Mamut UMK:ssa: 18.02.2016 14.10  

Ali ja Husu käsittelevät musiikin vaikutusta monikulttuurisessa perheessä. Vieraina UMK -kilpailijat Guzani Brothers sekä Sandhja. He kertovat asioista, jotka ovat vaikuttaneet heidän musiikkiinsa. Millaisia haasteita he ovat kokeneet bisneksessä ja mitä odottavat UMK:n ja mahdollisen Euroviisuedustuksen jälkeen?

Ali ja Husu: Suuri rasistinen keskustelu täällä jälleen!: 11.02.2016 14.10  

Alin ja Husun legendaariseksi muodostunut suuri rasistinen keskustelu on jälleen täällä. Moni asia on muuttunut sitten vuoden takaisen 3.0 keskustelun, mutta rasismi voi paremmin kuin koskaan aikaisemmin. Lähetyksessä palkitaan studion leppoisin rasisti. Vieraina tällä kertaa kirjailija Antto Terras sekä Yle X3M:n toimittaja Janne Grönroos.

Ali ja Husu: 04.02.2016 14.10  

Tulevana torstaina Ali ja Husu keskustelevat kansoista ilman valtiota. Näistä parhaiten ovat yleisön tiedossa palestiinalaiset ja kurdit lähi-idästä sekä skotit ja baskit euroopasta. Studiossa poikien kanssa teemasta keskustelemassa Welat Nehiri sekä Sadeq Elwani.

Ali ja Husu: Pahimmat mokat mitä mamu voi Suomessa tehdä: 28.01.2016 14.10  

Ali ja Husu käsittelevät ohjelmassaan mokaamista. Mitkä ovat maahanmuuttajin tekemät klassiset mokat. Johtuvatko nämä kulttuurista vai kommunikaatiokatkoista. Heidän vieraakseen saapuu Sanna Stellan.

Ali ja Husu: Voiko suomalaisille rakkaimmat urheilulajit toimia mamuille väylänä suomalaisuuteen: 21.01.2016 14.10  

Ali ja Husu pohtivat tulevassa ohjelmassaan urheilun merkitystä osana suomalaisuutta. Voiko urheilu toimia lääkkeenä integroitumiseen? Millaisia kokemuksia maahanmuuttajilla on suomalaisille merkityksellisistä lajeista, miten he fanittavat ja miten he keskustelevat lajeista työpaikallaan? Vieraana Juha "Perusvarma" Perälä.

Ali ja Husu: Kansan oikeustaju: 14.01.2016 14.10  

Onko kansa ottamassa oikeutta omiin käsiinsä vai onko kyseessä nopea reagointi tuntemattomaan. Entä miten yleisellä tasolla ylläpidetään kansan oikeustajua. Vieraana entinen poliisiylijohtaja Mikko Paatero

0:00/0:00
Video player is in betaClose