Alltid_se

Alltid_se

Sweden

Alltid är ett nytt sätt att köpa el till din lägenhet. Vi har helt fast månadskostnad ger dig kontinuerlig feedback på din konsumtion. Alltid fast månadskostnad. Alltid svensk vattenkraft. Alltid för ett hållbart samhälle. Med ett tydligt fokus på hållbarhet vill Alltid stimulera sina kunder till att hålla en låg elkonsumtion. Via appar och ny digital teknik ger Alltid kontinuerlig feedback och skapar incitament för energieffektivisering. Alltidpodden handlar dock om allt möjligt som grundaren Anton Johansson brinner för: företagsamhet, digitala prylar, innovativa tankar och så klart: internet. Välkommen!

Episodes

Alltidpodden #2  

Välkommen till andra avsnittet av Alltidpodden! Alltidpodden är en intervjupodd om el, beteendeförändring, digitalisering, entreprenörskap och hållbarhet som kommer ut ungefär en gång per månad. I det här avsnittet pratar jag med Sandra Uddbäck på företaget Tink. Tink är en app som hjälper dig få en bra översikt över din ekonomi på ett smidigt sätt. Genom att appen har koll på när, var och varför du gör av med pengar, kan du snabbt få reda på saker om dig själv du kanske inte visste. Till exempel hur mycket pengar du lägger på alkohol varje månad eller bara på att äta lunch ute istället för att ta med matlåda. Tink vill att vi ska lyckas förändra sättet vi konsumerar till någonting som personligen funkar, och har därför skapat denna app - för att vi ska slippa sitta med excel ark och kvitton. Jag och Sandra pratar i det här avsnittet om Tink som helhet, men också om beteendeförändring gällande ekonomi, varför Tink ligger ett steg före många stora banker och hur framtiden ser ut gällande konsumtions-medvetenhet. Tack till Apear för studio/inspelning och till Greenhill Relations för producerande/redaktörande.

Alltid_se 0

Alltidpodden #1  

Första avsnittet! Alltidpodden är en intervjupodd om el, beteendeförändring, digitalisering, entreprenörskap och hållbarhet (samt mycket mer!) som kommer ut ungefär en gång per månad. I det här premiäravsnittet intervjuar jag Niklas Laninge, psykologkandidat inblandad i många intressanta projekt. Niklas har startat en tjänst som heter Dailybitsof, ett psykologkollektiv som heter Psykologifabriken, appföretaget Hoa’s Tool Shop och jobbar även på reklambyrån Rodolfo. Han är dessutom omåttligt intresserad av lifelogging och tipsar bland annat om Misfit Shine som är hans favorit bland ”health trackers” just nu. Intervjun handlar mycket om Niklas specialisering beteendeekonomi, varför vi gör vissa val och hur viktigt det är att förenkla för att göra det lättare för konsumenten. Dessutom tipsar han om sina bästa tips för att skapa beteendeförändring och förklarar varför det är viktigt att skaffa sig verktyg för att få data på sitt beteendemönster. Enligt Niklas är Rescuetime.com det kanske smartaste sättet att lära sig om sina beteenden idag.

Alltid_se 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose