Amerikansk Fotball Podkast

Amerikansk Fotball Podkast

Norway

Amerikansk Fotball Podkast er podcasten til www.amfotball.com. Vi publiserer episoder annenhver uke, med fokus på amerikansk fotball. Vi dekker alt innen sporten; NFL, CFL, Arena fotball, college fotball, high school, taktikk, terminologi, treningstips, spillerprofiler, europeisk og norsk amerikansk fotball er blant noen av temaene som dukker opp. Vi har flere som bidrar som programledere, og intervjuer med interessante mennesker innen sporten er noe av det som vil dukke opp jevnlig!

Episodes

Amerikansk Fotball Podkast - Episode 14  

- Vi har fått en utenlandsk trener med solid kompetanse til å se nærmere på norsk Eliteserie og de to finale-lagene i Norgesmesterskapet 2016 spesielt. Hans observasjoner får du i 1.periode av sendingen! - I 2.periode snakker vi med hovedtrener Jesse Alderfer hos Oslo Vikings om den kommende NM-finalen - I 3.periode snakker vi med hovedtrener Greg Kleidon hos Eidsvoll 1814s om den kommende NM-finalen - Til slutt i sendingen går vi igjennom vårsesongen 2016, og tar for oss hvordan seniorseriene har endt, sammenlignet med det vi trodde på forhånd. Vi oppsummerer skuffelser og positive overraskelser, og ser litt fremover også!

Amerikansk Fotball Podkast - Episode 13  

- 1.periode av sendingen har fokuset rettet på U17-finalen, og vi snakker med begge lags hovedtrenere! - I 2.periode er det treffende nok 2.divisjon som er fokuset. Hva har skjedd der siden sist, og hva gjenstår? - Hudl - hva er det? Vi snakker om filmanalyseverktøyet Hudl, og spesifikt om filmdelingsløsningen som eksisterer for klubbene i de fleste norske seriene! - NM-sluttspillet er her! I siste periode av sendingen ser vi på kampene som har vært spilt i NM så langt, og semifinalene som er rett rundt hjørnet.

Amerikansk Fotball Podkast - Episode 12  

- Odd Sverre Aasbø er forfatter, og senere denne måneden lanserer han boka 'Drømmen om Amerika - fra vikingferd til Super Bowl'. Vi har snakket med ham og blitt bedre kjent med boka! - Petter Vogt er Styrke & kondisjonstrener hos Oslo Vikings. Hva er hans bakgrunn, hva innebærer rollen, hvordan trener laget, og hvordan ligger vi an i Norge på dette aspektet av det å drive amerikansk fotball? Det er blant spørsmålene som tas opp i 2.periode av sendingen. - Hva har skjedd i Eliteserien siden sist? Vårt tremanns-panel ser nærmere på det i 3.periode! - 1.divisjon er ferdigspilt. Hvordan gikk det på slutten, og hvordan ser det ut nå i åttendedels-finalene av NM?

Amerikansk Fotball Podkast - Episode 11  

- Jon T. Bakken er primus motor for Norges beste og mest erfarne livestreamings-team. Vi har snakket med ham og fått forklart hvordan de opererer for å få til det de til stadighet leverer på en ypperlig måte! - Vi nærmer oss NM-sluttspillet, og kikker på hva som har skjedd de siste ukene i Eliteserien, hvor mange av lagene som kan vinne Norgesmesterskapet befinner seg. - I tredje periode av sendingen er det 1. og 2.divisjon som får fokuset vårt. Hvilke lag snuser på NM blant 1.divisjonslagene? Hvordan står det til i 2.divisjon? Hvem er på vei oppover, og hvem har brattere oppoverbakke enn de andre for tiden? - Fjerde periode er på løpende tid i denne sendingen, og er derfor kort! Her nevner vi litt rundt statistikker og Amerikansk Fotball wiki'en, samt kommer med noen oppfordringer til deg som lytter - vi vil gjerne ha innspill!

Amerikansk Fotball Podkast - Episode 10  

Episode 10 av Amerikansk Fotball Podkast. I denne episoden finner du: - Åsane Seahawks har trukket seg fra U19-serien. Hvilken betydning får det? Vi har intervjuet forbundets Marie Solhaug, fått en uttalelse fra Åsane, og diskuterer det mer generelle rundt situasjonen. - Vålerenga Trolls sitt damelag har vært i Finland for å spille Nordisk klubbmesterskap! Patrick Hamnøy intervjuer trener Yrjan Fraschetti om turen og kampen! - I tredje periode av sendingen tar vi for oss Eliteserien og 1.divisjon. Hva har skjedd der de siste par ukene, og hvordan ser det ut fremover? - I fjerde periode diskuterer vi 2.divisjon, både resultater hittil, hvordan det ser ut fremover, og ikke minst situasjonen rundt at Tromsø Trailblazers trakk seg fra helgens kamp mot Tønsberg Raiders

Amerikansk Fotball Podkast - Episode 9  

Episode 9 av Amerikansk Fotball Podkast. I denne episoden finner du: - Vi snakker med Mattis Holt om NFL Draft og live-sendingen som M&M NFL Podcast m/venner har under første runde av draften natt til fredag 29.april! - I andre periode tar vi et blikk på Eliteserien og hva som har foregått der de to første serierundene! Vi gir våre synspunkter på en del av det vi har sett, og hva vi tenker om fortsettelsen. - I tredje periode flyttes fokuset til 1.divisjon og 2.divisjon, og vi fortsetter gjennomgangen fra forrige periode av sendingen, men altså med de to lavere seniornivåene. - Til slutt i sendingen får du høre hva det svenske forbundet (SAFF) har gjort sammen med TV4 for å få på plass en dekning av årets Superserie - det høyeste liganivået i Sverige. Kanskje noe å lære for oss i Norge

Amerikansk Fotball Podkast - Episode 8  

Episode 8 of Amerikansk Fotball Podkast is entirely in English! In this episode you'll find: - We talk to Lura Bulls head coach Alexander Durazo about his team, the season and how he ended up signing for the Bulls! - Jesse Alderfer, head coach of the Oslo Vikings joins us for an interview, talking about the Vikings and the season ahead. - We talk to head coach Greg Kleidon of the Eidsvoll 1814s about his new role in the club, about the team, and about the 2016 season. - Scott Boer of the Vålerenga Trolls talks to us about his team and the season to come!

Amerikansk Fotball Podkast - Episode 7  

Episode 7 av Amerikansk Fotball Podkast. I denne episoden finner du: - Tidligere i dag publiserte vi en sak på Amfotball.com om de nye språkkravene som treffer forbundet og klubbene med full kraft fra og med 2016. I første periode av podkasten går vi mer inn på denne utfordringen. - Onsdag publiserte vi et innlegg av Mette Isaksen med hennes synspunkter rundt at Dameserien ikke leder til et NM. Vi ser nærmere på dette, og har med en gjest fra forbundsstyret i NAIF som gir oss en annen vinkling på det hele! - I tredje periode av sendingen har vi med oss Simen N. Kristensen, og diskuterer betydningen for, og tankene bak, å gå fra 11-mannsfotball til 9-mannsfotball på U19-nivået. - Bergen Storm trakk seg fra seriespill før påske. Vi har snakket med Storm sin hovedtrener og en annen ressursperson med lang fartstid i klubben, som begge gir oss sine perspektiver rundt hva som har skjedd, og hva som vil skje i fortsettelsen.

Amerikansk Fotball Podkast - Episode 6  

Episode 6 av Amerikansk Fotball Podkast. I denne episoden finner du: - Vi har med oss den mangeårige ungdomstrener-guruen Truls Bråthen som gir sine tanker om det å bygge kultur og å lykkes på treningsfeltet og dermed også banen. - Det skjer MYE i NFL! Legender legger opp, lag handler spillere med hverandre, free agency gir en rekke spillere som skifter lag, og draften nærmer seg med stormskritt! Edvin Jenssen og Jesper Hagen gir sine tanker om hva som har skjedd den siste tiden. - Bergen Storm trakk seg fra seriespill for en knapp uke siden. Det danner bakteppet når vi diskuterer både den nåværende situasjonen og det generelle rundt at lag trekker seg. - I fjerde og siste periode av sendingen er fokuset rettet mot norsk 2.divisjon 2016!

Amerikansk Fotball Podkast - Episode 5  

Episode 5 av Amerikansk Fotball Podkast. I denne episoden finner du: - Vi har med oss den svenske topptreneren Leo Billgren og diskuterer, med bakgrunn i eksempler fra Norge og Sverige, hva som skal til for å bygge en vinnerkultur. - Vi ser nærmere på hva som foregår i NFL, og da primært NFL Scouting Combine som nettopp er gjennomført, samt en del rundt NFL-draften. - I tredje periode er det igjen programleder Patrick Hamnøy som styrer ordet, med Leo Billgren og JM Henriksen som gjester. Vi diskuterer importrekruttering på bakgrunn av en sak som nylig dukket opp, og kikker nærmere på hvordan importrekruttering gjøres i to toppdivisjonsklubber i Sverige og Norge. - I fjerde og siste periode av sendingen er det JM Henriksen som er programleder, og han har med seg Morten Midtsund som kan fortelle om en omfattende artikkelserie som han har laget hvor alle de norske klubbene med seniorlag kommer til orde. Hvor omfattende de bruker den anledningen er det forskjell på, og det er en av de tingene som diskuteres i denne perioden!

Amerikansk Fotball Podkast - Episode 4  

Episode 4 av Amerikansk Fotball Podkast. I denne episoden finner du: - Vi snakker med toppdommeren Einar Bolstad om regelendringer som treffer seriene i 2016. Einar tar oss gjennom de mest sentrale endringene som du bør kjenne til! - Vi var tilstede på Linjecampen 2016 som foregikk helgen 13-14.februar. Du får høre noen opptak vi gjorde der, inkludert et intervju, og vi forteller om Trenerhjelpen og fremtidige planer rundt tilsvarende arrangementer som Linjecampen. - I tredje periode har programleder Patrick Hamnøy med seg damefotball-ildsjelen Hege Indresand som forteller oss status på…nettopp damefotballen! - I fjerde periode av sendingen er det Studentligaen i amerikansk fotball som står i fokus! Vi har med oss Edvin Jenssen som forteller en del om både historien til college fotballen i Norge, og hva vi står foran nå kommende helg.

Amerikansk Fotball Podkast - Episode 3  

Episode 3 av Amerikansk Fotball Podkast. I denne episoden finner du: - Vi er på Super Bowl-fest og intervjuer flere der om kampen, arrangementet, maten og en konkurranse i tilknytning til å ha Super Bowl-fest. - Vi har med oss Jesper Hagen og snakker om Super Bowl 50; kampen, forhåndstipsene, hvordan det hele utviklet seg. - I tredje periode er det også Jesper Hagen og Jarle Magnus Henriksen i studio. Da snakker de blant annet om Peyton Manning og Cam Newton - både opp mot Super Bowl 50 og frem i tid. - Landslagsleiren 19-21.februar er avlyst! Patrick Hamnøy, Morten Midtsund og Jarle Magnus Henriksen diskuterer det, og betydningen av avgjørelsen, samt sparrer på en del tanker rundt landslag generelt.

Amerikansk Fotball Podkast - Episode 2  

Episode 2 av Amerikansk Fotball Podkast. I denne episoden finner du: - Vi snakker om Super Bowl og hva Amfotball.com legger ut av saker i tilknytning til Super Bowl 50! - Vi har med oss mannen bak VGs omfattende forhåndsartikkel før 2015-sesongen, samt fast deltaker i Viasat sitt Super Bowl-studio, Jørgen B. Hoff, som snakker med oss om sesongen og Super Bowl 50 - Vi gjør et intervju med Martin Söderberg hos det svenske forbundet angående den store endringen de har gjort i serieoppsettet hos søta bror - Vi gjør et intervju med hovedtrener for landslaget, Jørgen Benestad-Johansen, om landslagsåret 2016!

Amerikansk Fotball Podkast - Episode 1  

Episode 1 av Amerikansk Fotball Podkast. I denne episoden finner du: - Vi snakker om NFL-sluttspillet med Amfotball.com sin skribent Jesper Hagen - Intervju med en norsk Seattle Seahawks-fan som er sesongkortholder og del av 12th Man ved hver hjemmekamp - Vi ser på det svenske serieoppsettet 2016 og nyhetene der - Vi gir deg noen tidlige tanker om Norgesmesterskapet 2016

0:00/0:00
Video player is in betaClose