#ampolcast

#ampolcast

Norway

Podkast fra AmerikanskPolitikk.no

Episodes

Ep 65: Debattspesial fra Las Vegas!  

Den tredje og siste tv-debatten er unnagjort og Hillary Clinton er enda et steg nærmere Det hvite hus. Vi oppsummerer debatten, bringer noen inntrykk fra spinrommet, og snakker kort om veien videre. Med Henrik Østensen Heldahl i Trondheim og Are Tågvold Flaten i Las Vegas, Nevada. Produsert av sistnevnte for AmerikanskPolitikk.no.

Ep 64: Trump mot verden  

Nye anklager og nye konspirasjoner. I ukas AMPOLCAST oppsummerer vi en helt vill uke og ser fram til den tredje og siste tv-debatten mellom Hillary Clinton og Donald Trump. Med Henrik Østensen Heldahl i Trondheim og Are Tågvold Flaten i Las Vegas. Vårin Alme og Matias Trygsland deltar i panelet fra henholdsvis Oslo og Glasgow. Produsert av Are Tågvold Flaten for AmerikanskPolitikk.no.

Ep 63 - Debattnachspiel fra den andre presidentdebatten  

Den andre presidentdebatten mellom Hillary Clinton og Donald Trump er unnagjort. Og for en debatt det ble. Med Henrik Østensen Heldahl og Are Tågvold Flaten i St. Louis, Missouri.

Ep 62 - Sjokkerende Trump-video ryster GOP  

Fredag var vi vitne til en av de villeste dagene i #2016sirkuset, og det sier sitt. Washington Post publiserte lyd og video av Donald Trumps ufine og kvinnediskriminerende uttalelser fra 2005. WikiLeaks dumpet samtidig nye e-poster som inneholder Clintons mye omtalte Wall Street-taler. For en dag. Vi spilte derfor inn en spesialutgave av AMPOLCAST. Med Henrik Østensen Heldahl og Are Tågvold Flaten i Dayton, Ohio.

Ep 61 - Debattnachspiel fra visepresidentdebatten  

Visepresidentdebatten mellom Mike Pence og Tim Kaine er unnagjort og vi oppsummerer debatten etter en runde i spinrommet. Med Henrik Østensen Heldahl og Are Tågvold Flaten i Farmville, Virginia. Hyggelig om du hører på!

Ep 60: Debattnachspiel etter den første TV-debatten  

Den første runden mellom Clinton og Trump er unnagjort og vi oppsummerer debatten og våre umiddelbare tanker. Med Are Tågvold Flaten i spinnrommet ved Hofstra University i New York og Henrik Østensen Heldahl i Trondheim.

Ep 59: Debattpreview!  

Natt til tirsdag er det duket for den første av tre tv-debatter mellom Hillary Clinton og Donald Trump. Vi byr på en liten preview, skrur tida tilbake til to tidligere debattøyeblikk i Sirkuset, og diskuterer et par godsaker i Panelet. Med Are Tågvold Flaten i en varm bil i Americus, Georgia, Henrik Østensen Heldahl i Trondheim, Vårin Alme i Oslo og Matias Trygsland i Glasgow. PS: Episoden er mikset på flyet fra Atlanta til New York, så beklager eventuelle feil i miksen.

Ep 58: Eks-birtheren Trump tar innpå Clinton  

Hillary Clinton har hatt en vanskelig uke mens Donald Trump stiger og stiger på meningsmålingene. Demokratene er nervøse og vi ser litt på ulike veier til de 270 valgmannsstemmene som avgjør valget. Vi snakker i tillegg om birther-saken, og kommer inn på en rekke dagsaktuelle tema i ukas utgave av panelet. Med Henrik Østensen Heldahl i Trondheim, Are Tågvold Flaten i Columbus, Ohio, Vårin Alme i Oslo og Matias Trygsland i Glasgow. Produsert av Are Tågvold Flaten.

Ep 57: Hvor var du da Hillary Clinton måtte hjelpes inn i bilen?  

Det har vært litt av en uke i amerikansk politikk, og vi tar for oss de viktigste sakene. Hva skjedde egentlig med Hillary Clinton under 9/11-minnesmarkeringen? Hva er "basket of deplorables" for noe? Hva står c-en for i Clintons e-poster, og hva er Aleppo? Dette, samt Commander in Chief-forumet, et nytt dypdykk i amerikansk valgkamphistorie, og ukas utgave av panelet. Med Henrik Østensen Heldahl i Trondheim, Are Tågvold Flaten i Washington, D.C., og Vårin Alme i Oslo. Produsert av Are Tågvold Flaten.

Ep 56: Til Mexico og tilbake igjen!  

Trump viste seg fra en ny side i Mexico, men så var han sitt gamle jeg igjen i Phoenix samme kveld. Vi snakker om turen og returen, og status på meningsmålingene. Vi lanserer deretter Panelet, der Henrik og Are får selskap av Vårin Alme og Matias Trygsland fra redaksjonen på AmerikanskPolitikk.no. I ukas panel snakker vi blant annet om Anthony Weiner og Maine-guvernør Paul LePage. Hyggelig om du deler! Med AmerikanskPolitikk.nos Henrik Østensen Heldahl, Are Tågvold Flaten, Vårin Alme og Matias Trygsland. Produsert av Are Tågvold Flaten.

Episode 55: Personangrep, e-poster og konspirasjonsteorier  

Ukas AMPOLCAST sponses av boka Amerikansk valgkamp: Image, penger og moderne politikk, utgitt av Cappelen Damm. Hallvard Notakers nye bok gir en aktuell, skarp, og underholdende introduksjon til mekanismene for moderne politikk. En hakkespettbok om høstens valgkamp, om du vil. I slutten av ukas podkast får du også muligheten til å vinne en bok, om du klarer å svare riktig på spørsmålet vårt... Med AmerikanskPolitikk.nos Henrik Østensen Heldahl og Are Tågvold Flaten. Produsert av Are Tågvold Flaten.

Episode 54: Trump sliter. "Says who?" "Polls."  

Meningsmålingene ("All of them...") peker fortsatt i retning av en Hillary Clinton-seier i november. Donald Trump har samtidig vært igjennom en ny vanskelig uke og nylig gjort endringer i ledelsen av Trump-kampanjen. Vi tar for oss målingene, endringene og prøver oss med en helt ny spalte på slutten. Med AmerikanskPolitikk.nos Henrik Østensen Heldahl og Are Tågvold Flaten. Produsert av Are Tågvold Flaten.

Episode 53: Trumps begredelige uke og våre første stalltips for valgmannskartet  

Donald Trump har hatt en begredelig uke og meningsmålingene smiler til Hillary Clinton om dagen. Vi snakker om uka som har gått og presenterer våre første stalltips for høstens valgmannskart. Det ser bra ut for Hillary. Vi runder av med en ny utgave av "Sirkuset" før vi hopper inn med "Breaking news" helt på tampen av sendingen.... Med AmerikanskPolitikk.nos Henrik Østensen Heldahl og Are Tågvold Flaten.

Episode 52: Hva skjedde i Philadelphia? Og hva foretar Trump seg om dagen?  

Demokratenes landsmøte i Philadelphia er unnagjort og Hillary Clinton har blitt historisk som tidenes første kvinnelige presidentkandidat i et av USAs to store partier. Vi snakker om uka som har gått og tar for oss et par ferske Trump-kontroverser. På tampen av podkasten hører du også et utdrag av et intervju med Venstre-leder Trine Skei Grande og Klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H). De fikk med seg landsmøtet i Philadelphia og deler sine tanker i AMPOLCAST. Med Henrik Østensen Heldahl i Norge og Are Tågvold Flaten i Philadelphia.

Landsmøtedagbok fra Philadelphia, dag 4: Hillarys historiske kveld  

Chelsea Clinton introduserte moren torsdag kveld. Hillary Clinton aksepterte deretter den demokratiske presidentnominasjonen. Hun skapte historie, og fortalte velgerne hvorfor hun - og ikke Trump - bør bli USAs neste president. Ballongene og konfettien markerte deretter slutten på demokratenes landsmøte. Med Are Tågvold Flaten på plass i Wells Fargo Center i Philadelphia.

Landsmøtedagbok fra Philadelphia, dag 3: Obama-Biden rider igjen  

President Barack Obama og visepresident Joe Biden leverte to store, gode taler for Hillary Clinton onsdag kveld. Her hører du mer om hvorfor, og om hva som preget tredje dag av demokratenes landsmøte. Med Are Tågvold Flaten i Philadelphia.

Landsmøtedagbok fra Philadelphia, dag 2: En historisk kveld  

Tirsdag kveld ble Hillary Clinton formelt nominert som Det demokratiske partiets presidentkandidat, og Bernie Sanders spilte en sentral rolle. Senere på kvelden var det Bill Clintons tur, før Hillary selv dukket opp på storskjermen live fra New York. Her hører du Are Tågvold Flatens rapport fra en historisk kveld i Philadelphia.

Landsmøtedagbok fra Philadelphia, dag 1: Warren hoppet etter Michelle, så kom Bernie  

Denne uken er demokratene samlet til kroningen av Hillary Clinton i Philadelphia. Her hører du Are Tågvold Flatens oppsummering av landsmøtets første, turbulente dag.

Episode 51: Hva skjedde i Cleveland, og hva kan vi vente oss i Philadelphia?  

Republikanernes landsmøte er historie, Hillary Clinton har valgt Tim Kaine som sin visepresidentkandidat, lekkede e-poster har skapt krise innad i Det demokratiske partiet og Clinton-kampanjen gjør seg klar til et historisk øyeblikk i Philadelphia. Vi har med andre ord mye å snakke om i episode 51 av AMPOLCAST. Henrik Østensen Heldahl leder sendingen fra Norge, mens Are Tågvold Flaten er med på tråden fra Philadelphia, Pennsylvania. Noen av temaene: - Høydepunktene i Cleveland - Nedturene i Cleveland - Hvem er Tim Kaine, og hvorfor valgte Hillary Clinton ham som sin visepresidentkandidat? - Hva er #DNCLeaks, og hva sier det om demokratenes nominasjonskamp? - Hvordan preger de lekkede e-postene demokratenes landsmøte i Philadelphia? - Hvilken rolle kommer Bernie Sanders til å spille oppe i det hele? Dette, samt småprat og historiske tilbakeblikk i en ny utgave av "Sirkuset". Det er som alltid hyggelig om du hører, deler, og forteller oss hva du synes om ukas episode.

Landsmøtedagbok fra Cleveland, dag 4: Trump har talt og konfettien har dalt  

Denne uken var republikanerne samlet til kroningen av Donald Trump i Cleveland. Nå har Trump talt, konfettien har dalt, og det er midnatt i Amerika. Her hører du Are Tågvold Flatens oppsummering av landsmøtets fjerde og siste dag. Neste uke går turen til demokratenes landsmøte i Philadelphia.

0:00/0:00
Video player is in betaClose