#ampolcast

#ampolcast

Norway

Podkast fra AmerikanskPolitikk.no

Episodes

Ep 81: Wow. To uker føles som en evighet  

De to siste ukene føles ut som en evighet, og det hele startet med sparkingen av FBI-direktør James Comey. Det er også der vi starter ukas episode. Siden den tid har det kommet nesten daglige scoops og alt skandale-snakket har nå glidd over i riksrettdiskusjoner. Hva skjer, og hva stikker seg ut nå vi ser tilbake på de to siste ukene? Vi snakker i tillegg om Trumps første utenlandstur og om uka som ligger foran oss. Med AmerikanskPolitikk.nos Henrik Østensen Heldahl, Vårin Alme og Are Tågvold Flaten.

Ep 80: AHCA gjennom Huset og Hillary Clinton er tilbake  

Hvordan fikk republikanerne Obamacare-"erstatningen" gjennom Representantenes hus, og hva gjør Senatet med saken? Hvor mye hadde egentlig Comey-brevet å si for valgutfallet i fjor, og hvorfor snakker Hillary Clinton fortsatt om det? Og hva er egentlig status i etterforskningen av russernes innblanding i 2016-valgkampen? Med AmerikanskPolitikk.nos Henrik Østensen Heldahl, Vårin Alme og Are Tågvold Flaten. Produsert av sistnevnte for AmerikanskPolitikk.no.

Ep 79: Trump i 100 dager  

Donald Trump har sittet som president i mer enn 100 dager. Hvordan klarte han seg, og hvor går veien videre? Med AmerikanskPolitikk.nos Henrik Østensen Heldahl, Vårin Alme og Are Tågvold Flaten. Produsert av sistnevnte for AmerikanskPolitikk.no.

Ep 78: Trumps utenrikspolitikk og Bill O'Reillys exit, live  

I ukas AMPOLCAST snakker vi om Trump og Nord-Korea, Jon Ossoff og suppleringsvalget i Georgia, og Bill O'Reillys exit fra Fox News. Med AmerikanskPolitikk.nos Henrik Østensen Heldahl, Vårin Alme og Are Tågvold Flaten. Produsert av sistnevnte.

Ep 77: Trump, Syria, Gorsuch og påskenøtter(med noko attåt!)  

I ukas påskespesial av AMPOLCAST snakker vi om Trump, Syria og USAs nye Høyesterettsdommer. Vi byr også på påskenøtter med en fin-fin premie og lydbok-utdrag fra Sirkuset... God påske! Med AmerikanskPolitikk.nos Henrik Østensen Heldahl og Are Tågvold Flaten. Produsert av sistnevnte for AmerikanskPolitikk.no.

Ep 76: Trumps første store nederlag som president  

Det ble aldri noen avstemning om Trump og republikanernes "repeal and replace"-forslag i Representantenes hus. Obamacare lever dermed videre, og Donald Trump har gått på sitt første store nederlag som president. Hva skjedde? Med AmerikanskPolitikk.nos Henrik Østensen Heldahl og Are Tågvold Flaten. Produsert av sistnevnte.

Ep 75: Russland, hacking, og avlytting: FBI-direktøren tar bladet fra munnen  

FBI-direktøren har tatt bladet fra munnen og i ukas AMPOLCAST snakker vi om Trump, Russland, hacking og avlytting. Vi tar i tillegg for oss Trumps budsjettforslag, utsiktene til Trumps utpekte til Høyesterett og Angela Merkels USA-besøk. Med AmerikanskPolitikk.nos Henrik Østensen Heldahl, Vårin Alme og Are Tågvold Flaten. Produsert av sistnevnte for AmerikanskPolitikk.no.

Ep 74: AHCA! Det du trenger å vite om republikanernes helsereform  

Republikanerne har snakket om å fjerne "Obamacare" i årevis og nå har de omsider muligheten. Hva foreslår de, og kan de egentlig lykkes med "repeal and replace"? Med AmerikanskPolitikk.nos Henrik Østensen Heldahl, Vårin Alme og Are Tågvold Flaten. Produsert av sistnevnte.

Ep 73: "Presidential" i 60 minutter  

I ukas AMPOLCAST snakker vi om Donald Trumps første tale til Kongressen, Jeff Sessions, russere og Trumps Twitter-tirade om Obama, avlytting og "McCarthyism". Enjoy! Med AmerikanskPolitikk.nos Henrik Østensen Heldahl og Are Tågvold Flaten. Produsert av sistnevnte.

Ep 72: Making The Democrats Great Again!  

Ukas AMPOLCAST sponses av boka "USAs ledervilje svikter" av Svein Melby, utgitt på Fagbokforlaget. Boka tar for seg USAs maktpolitiske utfordringer og nye nasjonale forutsetninger. Den anbefales for alle som interesserer seg for det som nå rører seg i amerikansk politikk. Og jadda, vi har et eksemplar du kan vinne! I episode 72 snakker vi om ledervalget i demokratenes nasjonale komité og om Indivisible-bevegelsen som nå brer om seg i USA. Hvem er de, og hva vil de? Vi snakker også om Donald Trumps beslutning om å holde seg unna årets White House Correspondents Dinner og om hva vi har i vente fra Trumps første tale til Kongressen. Med AmerikanskPolitikk.nos Henrik Østensen Heldahl, Vårin Alme og Are Tågvold Flaten. Produsert av sistnevnte.

Ep 71: Trump i kampmodus  

I ukas AMPOLCAST snakker vi om president Donald Trumps kaotiske pressekonferanse, valgkamparrangementet hans i Florida, samt Det republikanske partiets interne utenrikspolitiske splid. Med AmerikanskPolitikk.nos Henrik Østensen Heldahl, Vårin Alme og Are Tågvold Flaten. Produsert av sistnevnte.

Ep 70: Innvandringsordre og interessekonflikter  

AMPOLCAST er tilbake med ny sesong! I første episode av sesong 3 snakker vi om Trumps kontroversielle innvandringsordre, hans nominasjon til Høyesterett og interessekonflikter innad i administrasjonen. Vi introduserer også vår nye spalte med historiske tilbakeblikk. Med AmerikanskPolitikk.nos Henrik Østensen Heldahl i Trondheim og Vårin Alme i Oslo. Produsert av Are Tågvold Flaten.

Sesong 3 er like rundt hjørnet!  

Sesong 3 av AMPOLCAST er like rundt hjørnet og det er bare å glede seg! Med AmerikanskPolitikk.nos Henrik Østensen Heldahl, Vårin Alme og Are Tågvold Flaten.

#Recount2016, oppdatering om veien videre – og konkurranse!  

Henrik Østensen Heldahl kommer med en oppdatering om veien videre for AMPOLCAST og gir deretter en liten gjennomgang av #recount2016. I ventetiden fram til neste episode byr vi også på en liten konkurranse: Hvem blir Trumps utenriksminister? Send svaret til ampolcast@ampol.no (og oppgi samtidig hvilket av klistremerkene på bildet du ønsker deg).

Ep 69: Trump vant! Hva skjedde?  

Tidlig om morgenen den 9. november ble det klart at Donald Trump hadde vunnet presidentvalget mot Hillary Clinton. Hva skjedde, og hva har vi i vente? Med Henrik Østensen Heldahl i Trondheim, Vårin Alme i Oslo og Are Tågvold Flaten i Washington, D.C. (Episoden ble tatt opp før det ble kjent at Breitbarts Steven Bannon blir seniorrådgiver og strateg i Trump-administrasjonen). Produsert av Are Tågvold Flaten for AmerikanskPolitikk.no.

Ep 68: Valgspesial!  

Vi har fulgt valgkampen helt fra starten og nå skal det endelig avgjøres hvem som blir USAs 45. president. Vi snakker om hva som har skjedd den siste uka, og kommer med vårt endelige stalltips for tirsdagens presidentvalg. Med Henrik Østensen Heldahl i Trondheim og Are Tågvold Flaten i Woodstock, Virginia. Produsert av sistnevnte for AmerikanskPolitikk.no.

Ep 67: FBIs oktober-overraskelse  

På fredag serverte FBI en ny oktober-overraskelse med kun 11 dager igjen til valget. Hva dreier det seg om, og hvordan kommer dette til å påvirke innspurten? Vi diskuterer, svarer på lytterspørsmål, tar enda en titt på valgmannskartet, og runder av med en ny utgave av panelet. Med undertegnede i Daytona Beach, Florida, Henrik Østensen Heldahl i Trondheim, Vårin Alme i Oslo og Matias Trygsland i Glasgow. Produsert av Are Tågvold Flaten for AmerikanskPolitikk.no.

Ep 66: Clinton leder, men hva med Senatet!?  

Det er kun to uker igjen til valget og Hillary Clinton ligger meget godt an. Vi tar en ny prat om 2016-sirkuset, men hva skjer egentlig i kampen om Senatet? Med Henrik Østensen Heldahl i Trondheim, Are Tågvold Flaten i Fort Lauderdale, Florida, Vårin Alme i Oslo og Matias Trygsland i Glasgow. Produsert av Are Tågvold Flaten for AmerikanskPolitikk.no.

Ep 65: Debattspesial fra Las Vegas!  

Den tredje og siste tv-debatten er unnagjort og Hillary Clinton er enda et steg nærmere Det hvite hus. Vi oppsummerer debatten, bringer noen inntrykk fra spinrommet, og snakker kort om veien videre. Med Henrik Østensen Heldahl i Trondheim og Are Tågvold Flaten i Las Vegas, Nevada. Produsert av sistnevnte for AmerikanskPolitikk.no.

Ep 64: Trump mot verden  

Nye anklager og nye konspirasjoner. I ukas AMPOLCAST oppsummerer vi en helt vill uke og ser fram til den tredje og siste tv-debatten mellom Hillary Clinton og Donald Trump. Med Henrik Østensen Heldahl i Trondheim og Are Tågvold Flaten i Las Vegas. Vårin Alme og Matias Trygsland deltar i panelet fra henholdsvis Oslo og Glasgow. Produsert av Are Tågvold Flaten for AmerikanskPolitikk.no.

0:00/0:00
Video player is in betaClose