Analyspodden

Analyspodden

Sweden

I Analyspodden tar Dagens industris reportrar pulsen på börsen.

Episodes

Listigt drag av Draghi  

ECB-chefens manöver gjorde alla nöjda – och Fingerprints prognoser ifrågasätts.

Gamla Opec tillbaka  

Opec kom i veckan överens om att sänka produktionen – frågan är om det håller.

Det sista Ericsson behövde  

Kan Ericsson vinna mot amerikanska myndigheter? Den frågan ställer sig Ulf Petersson och Magnus Dagel i veckans avsnitt av Analyspodden.

Ny tideräkning efter Trump  

Tio dagar efter att Donald Trump tog hem det amerikanska valet är det fortfarande de positiva tolkningarna som har företräde. Men jämförelsen med Ronald Reagan haltar. ”Marknaden överskattar vad han faktiskt kan göra”, säger Johanna Jeansson som tillsammans med Viktor Munkhammar reder ut effekterna av valet i veckans avsnitt av Analyspodden.

Trumps två ansikten  

Sällan har en politikers kommentarer haft så stor marknadspåverkan.

Smärtsam väntan  

Stockholmsbörsen är ned 4 procent i veckan och USA-börsen har fallit åtta dagar i rad, något som inte har hänt på över fem år, i skräck för resultatet i det amerikanska presidentvalet.

Som att bli beskjuten med hagelgevär  

Ulf Petersson och Martin Blomgren sammanfattar en ovanligt intensiv vecka – och blickar framåt.

Falskt alarm  

Den strida strömmen av vinstvarningar var ingen vägvisare för rapportfloden. Tvärtom så har de positiva överraskningarna dominerat och i veckans Analyspodd går Ulf Petersson och Martin Blomgren igenom de mest intressanta rapporterna - där bland annat Atlas Copco har höjt ribban inför nästa veckas verkstadsrapporter. ​

Turbulent börsvecka  

Vinstvarningarna har stått som spön i backen och flera svenska nationalklenoder är satta i gungning. Di:s Johanna Jeansson och Martin Blomgren summerar en stökig vecka. "Det är en giftig cocktail", säger de båda apropå problemen i Ericsson.

Pundet och fastighetsaktierna i brygga.  

Förväntningarna på en hård brexit fortsätter pressa pundet, vilket påverkar flera svenska börsbolag. Samtidigt har oron för högre räntor vaknat till liv och fått fastighetsaktiernas himlafärd på börsen att ta en paus. ”Visst gör det ont när knoppar brister”, säger Viktor Munkhammar, som analyserar de viktigaste händelserna i veckans Analyspodd tillsammans med Ulf Petersson.

Övergripande god stämning på börsen i Sverige.  

Aptiten är fortsatt hög på aktiemarknaden, med en bubbelartad rusning i det nynoterade bolaget Engelska Skolan. Jätten H&M levererar däremot en besvikelse, även om det finns skäl till optimism för Stockholmsbörsens största bolag. Deutsche Bank tynger visserligen humöret på marknaden, efter en serie problem som kulminerade i en jättestämning från USA:s justitiedepartement. ”Det går tvärt emot resten av börs-humöret”, säger Di:s börskrönikör Magnus Dagel i det senaste avsnittet av Di:s Analyspodd.

För generösa utdelningar?  

Utdelningsandelen på Stockholmsbörsen är nu 79 procent, inräknat återköp. Frågan är hur bolagen ska värderas när hela vinsten delas ut istället för att investeras för framtida vinster.

Varningssignal för börsen  

Börsen står och stampar och det finns ett par faktorer som oroar inför hösten.

Tuff månad för börsen  

Efter en riktigt stark börssommar där framför allt de mindre bolagen dragit iväg väntar svårare tider.

Det stora missförståndet  

Osäkerheten om vart allt ska ta vägen är stor när marknaden och centralbankerna pratar olika språk.

Efterfest  

Höjdpunkter och magplask när rapportsäsongen går i mål.

Orosmolnen skingras  

Flera frågetecken för börsutvecklingen har rätats ut under sommaren.

USA avgör börshösten  

Börsen har klarat både brexit och bankkris, det amerikanska presidentvalet blir en tuffare utmaning.

Skakigt läge i börsjätten  

Di:s experter Viktor Munkhammar och Love Strandberg om veckans stora marknadshändelser. I veckans avsnitt: Dramatiken i Ericsson, Astrazeneca och en intensiv makrovecka.

0:00/0:00
Video player is in betaClose