Analyspodden

Analyspodden

Sweden

I Analyspodden tar Dagens industris reportrar pulsen på börsen.

Episodes

Den biometriska revolutionen  

Di:s Magnus Dagel och Richard Bråse analyserar Precise Biometrics försäljning och hur elbilar kommer att påverka olje- och fordonsindustrin. Dessutom ser de framemot H&M:s rapport som kommer nästa vecka.

Vinnare och förlorare  

Di:s Johanna Jeansson och Magnus Dagel analyserar valet i Storbritannien och vilka implikationer det får för marknaderna. De diskuterar även Astra Zenecas aktie, bostadsmarknaden och hur centralbankerna ska minska sina balansräkningar.

Tempen på sommarbörsen  

Di:s Martin Blomgren och Ulf Petersson ger råd om hur man som investerare ska tänka inför sommaren. Det pratar dessutom om Christer Gardells intåg i Ericsson och mycket mer.

En munsbit för Gardell Episode  

Aktieaktivisten Christer Gardells intresse för Ericsson är ett av ämnena för Johanna Jeansson och Ulf Petersson i veckans Analyspodden.

Hellre Latour än Robur  

Di:s Martin Blomgren och Richard Bråse diskuterar passiva kontra aktiva ägare på börsen. De analyserar även veckans börsfall och ser framemot nästa veckas stora händelser.

Som Autolivaktien på 1990-talet  

Di:s Martin Blomgren och Magnus Dagel går bland annat på djupet i H&M efter bolagets turbulenta vecka. De sammanfattar även rapportperioden och analyserar hur börsen kommer att gå fram till årsskiftet.

Déjà vu från 1999  

Di:s Johanna Jeansson och Magnus Dagel pratar om värderingarna på börsen, vad som skulle ske om Sverige hade 2 procents ränta och vilka fastighetsaktier man inte vill äga. Dessutom ser de fram emot det franska valet och dess eventuella ekonomiska effekter.

Otroligt lyckad rapportvecka  

Ulf Petersson och Martin Blomgren rapporterar om en lyckad rapportvecka i detta avsnitt av Analyspodden.

Att hantera höga värderingar  

Di:s Magnus Dagel och Richard Bråse går igenom de höga p/e-talen på mellanbolagslistan och diskuterar bubbelvarningen i Tesla. Dessutom diskuterar de Fingerprints stämma som var i veckan och ser framemot nästa vecka som kommer att vara fullspäckad med rapporter.

Dags att köpa B-laget  

Di:s Johanna Jeansson och Ulf Petersson går i genom p/e-talen för börsens största bolag och hittar de köpvärda aktierna. Dessutom diskuteras de ökade geopolitiska riskerna i världen och hur det påverkar marknaden och vad man bör tänka på inför det franska presidentvalet.

Tulpanlöksmarknad på småbolagslistorna  

Di:s Martin Blomgren och Richard Bråse går på djupet i SKF och Electrolux. De analyserar också om börsen är för högt värderad och ser framemot nästa vecka, då några av de amerikanska jättarna ska rapportera.

Stora värden på spel  

Di:s Johanna Jeansson och Magnus Dagel går igenom konsekvenserna för börsbolagen efter fredagens presentation av spelutredningen. De analyserar även H&M:s rapport, Ericssons miljardsmäll och brexit. De ser också framemot nästa veckas stora besked.

Rekylläge på börsen  

Dagens industris Martin Blomgren och Ulf Petersson tar tempen på Stcokhlmsbörsen. Det går även igenom riskkapitalisternas senaste försäljningar och analyserar nästa veckas spelutredning, som kommer att få stor påverkan på spelbolagen. Dessutom ser de framemot H&M:s rapport på torsdag.

Riskaptiten är på topp  

Di:s Johanna Jeansson och Magnus Dagel diskuterar USA där optimismen är hög. De analyserar även veckans alla centralbanksbesked och ger tips om aktien som är tillräckligt billig för att slå till på.

Fingerprint nära rekord.  

Di:s Martin Blomgren och Richard Bråse diskuterar blankarnas nya favorit, Fingerprint cards. Dessutom analyserar de veckans oljeprisfall och ser framemot nästa vecka som är späckad med viktiga siffror från detaljhandelsbolagen och även flera centralbanker.

Sveriges Berkshire Hathaway  

Di:s Magnus Dagel och Ulf Petersson analyserar bland annat Kungsledens nyemission, veckans BNP-siffror och jättenoteringen av Snapchat i USA. Dessutom diskuterar de storbolaget som lite oväntat har börjat arbeta som Warren Buffetts legendariska bolag Berkshire Hathaway.

Vinnarna på Trumps politik  

Di:s Johanna Jeansson och Ulf Peterson analyserar hur svenska börsbolag påverkas av presidentens tänkta skattereform. Dessutom går de igenom nästa vecka, som är späckad med viktiga makrosiffror. Och tittar tillbaka på börsens kortvariga rekordnotering i veckan.

Grekland på tapeten – igen  

I veckans Analyspodden summerar Martin Blomgren rapportperioden och Viktor Munkhammar konstaterar att Greklandskrisen fortfarande är aktuell.

Räkna med lägre tillväxt  

Di:s Johanna Jeansson och Magnus Dagel går i genom veckans rapporter och ser framemot nästa veckas räntebesked från Riksbanken.

0:00/0:00
Video player is in betaClose