Analyspodden

Analyspodden

Sweden

I Analyspodden tar Dagens industris reportrar pulsen på börsen.

Episodes

Falskt alarm  

Den strida strömmen av vinstvarningar var ingen vägvisare för rapportfloden. Tvärtom så har de positiva överraskningarna dominerat och i veckans Analyspodd går Ulf Petersson och Martin Blomgren igenom de mest intressanta rapporterna - där bland annat Atlas Copco har höjt ribban inför nästa veckas verkstadsrapporter. ​

Turbulent börsvecka  

Vinstvarningarna har stått som spön i backen och flera svenska nationalklenoder är satta i gungning. Di:s Johanna Jeansson och Martin Blomgren summerar en stökig vecka. "Det är en giftig cocktail", säger de båda apropå problemen i Ericsson.

Pundet och fastighetsaktierna i brygga.  

Förväntningarna på en hård brexit fortsätter pressa pundet, vilket påverkar flera svenska börsbolag. Samtidigt har oron för högre räntor vaknat till liv och fått fastighetsaktiernas himlafärd på börsen att ta en paus. ”Visst gör det ont när knoppar brister”, säger Viktor Munkhammar, som analyserar de viktigaste händelserna i veckans Analyspodd tillsammans med Ulf Petersson.

Övergripande god stämning på börsen i Sverige.  

Aptiten är fortsatt hög på aktiemarknaden, med en bubbelartad rusning i det nynoterade bolaget Engelska Skolan. Jätten H&M levererar däremot en besvikelse, även om det finns skäl till optimism för Stockholmsbörsens största bolag. Deutsche Bank tynger visserligen humöret på marknaden, efter en serie problem som kulminerade i en jättestämning från USA:s justitiedepartement. ”Det går tvärt emot resten av börs-humöret”, säger Di:s börskrönikör Magnus Dagel i det senaste avsnittet av Di:s Analyspodd.

För generösa utdelningar?  

Utdelningsandelen på Stockholmsbörsen är nu 79 procent, inräknat återköp. Frågan är hur bolagen ska värderas när hela vinsten delas ut istället för att investeras för framtida vinster.

Varningssignal för börsen  

Börsen står och stampar och det finns ett par faktorer som oroar inför hösten.

Tuff månad för börsen  

Efter en riktigt stark börssommar där framför allt de mindre bolagen dragit iväg väntar svårare tider.

Det stora missförståndet  

Osäkerheten om vart allt ska ta vägen är stor när marknaden och centralbankerna pratar olika språk.

Efterfest  

Höjdpunkter och magplask när rapportsäsongen går i mål.

Orosmolnen skingras  

Flera frågetecken för börsutvecklingen har rätats ut under sommaren.

USA avgör börshösten  

Börsen har klarat både brexit och bankkris, det amerikanska presidentvalet blir en tuffare utmaning.

Skakigt läge i börsjätten  

Di:s experter Viktor Munkhammar och Love Strandberg om veckans stora marknadshändelser. I veckans avsnitt: Dramatiken i Ericsson, Astrazeneca och en intensiv makrovecka.

Stökig höst väntar  

Di:s experter blickar framåt efter en rapportperiod som överlag varit bättre än väntat.

Upp till bevis för banker och verkstad  

Di:s experter diskuterar om marknaden gör rätt som ignorerar ökade politiska risker och vad som krävs av den pågående rapportfloden.

Bankskräck i Europa  

I veckans avsnitt av Analyspodden diskuterar Viktor Munkhammar och Love Strandberg Europas krisande banker, välfärdsbolagens utmaningar, nya bottennoteringar för världens räntor och den stundande rapportfloden.

Ha pengar redo  

Det är upplagt för en stökig sommar på börsen, se till att ha pengar tillgängliga för att köpa när det blir en dipp.

Osäkert in i det sista  

Osäkert in i det sista. Har marknaden tagit ut lättnadsrallyt i förhand? Hör Martin Blomgren och Johanna Jeansson i Analyspodden.

Brexit - bremain - bremaybe?  

Spänningen stiger inför H&M:s rapport på torsdag. På ett år har en fjärdedel av börsvärdet gått upp i rök. Men det finns ett bra sätt att blidka placerarna, enligt veckans avsnitt av Analyspodden.

Scenförändring i USA  

I veckans Analyspodden pratar Ulf Petersson och Viktor Munkhammar om den amerikanska räntehöjningen som gick upp i rök. De avhandlar också auktionssajten Lauritz noteringsfiasko och blickar framåt mot brexitomröstningen som får finansmarknaden att sitta som på nålar.

0:00/0:00
Video player is in betaClose