Analyspodden

Analyspodden

Sweden

I Analyspodden tar Dagens industris reportrar pulsen på börsen.

Episodes

Rekylläge på börsen  

Dagens industris Martin Blomgren och Ulf Petersson tar tempen på Stcokhlmsbörsen. Det går även igenom riskkapitalisternas senaste försäljningar och analyserar nästa veckas spelutredning, som kommer att få stor påverkan på spelbolagen. Dessutom ser de framemot H&M:s rapport på torsdag.

Riskaptiten är på topp  

Di:s Johanna Jeansson och Magnus Dagel diskuterar USA där optimismen är hög. De analyserar även veckans alla centralbanksbesked och ger tips om aktien som är tillräckligt billig för att slå till på.

Fingerprint nära rekord.  

Di:s Martin Blomgren och Richard Bråse diskuterar blankarnas nya favorit, Fingerprint cards. Dessutom analyserar de veckans oljeprisfall och ser framemot nästa vecka som är späckad med viktiga siffror från detaljhandelsbolagen och även flera centralbanker.

Sveriges Berkshire Hathaway  

Di:s Magnus Dagel och Ulf Petersson analyserar bland annat Kungsledens nyemission, veckans BNP-siffror och jättenoteringen av Snapchat i USA. Dessutom diskuterar de storbolaget som lite oväntat har börjat arbeta som Warren Buffetts legendariska bolag Berkshire Hathaway.

Vinnarna på Trumps politik  

Di:s Johanna Jeansson och Ulf Peterson analyserar hur svenska börsbolag påverkas av presidentens tänkta skattereform. Dessutom går de igenom nästa vecka, som är späckad med viktiga makrosiffror. Och tittar tillbaka på börsens kortvariga rekordnotering i veckan.

Grekland på tapeten – igen  

I veckans Analyspodden summerar Martin Blomgren rapportperioden och Viktor Munkhammar konstaterar att Greklandskrisen fortfarande är aktuell.

Räkna med lägre tillväxt  

Di:s Johanna Jeansson och Magnus Dagel går i genom veckans rapporter och ser framemot nästa veckas räntebesked från Riksbanken.

Bra rapportsignaler  

De tunga bolagen på börsen har i veckan kommit med mestadels positiva signaler. En ny utdelningstrend blir också allt starkare, men är det bra eller dåligt? I veckans Analyspodden ger Ulf Petersson och Martin Blomgren sin syn.

Bra start på rapportsäsongen  

Dagens industris Martin Blomgren och Ulf Petersson analyserar veckans rapporter och stora händelser samt blickar framåt mot nästa veckas tyngsta rapporter.

Faran med de tre T:na  

Di:s Johanna Jeansson och Magnus Dagel analyserar Trump, Theresa och tillväxten. Och tar tempen inför rapportsäsongen.

Allt om storaffärerna  

Di:s Martin Blomgren och Richard Bråse analyserar avslöjandena om Atlas Copco och Sandvik. Och tar tempen på bland annat Fingerprint och MTG.

Ingves håller emot  

Räntorna står i fokus i årets första Analyspodden och frågan är vad som händer när Riksbanken släpper greppet. Även tronskiftet på börsen diskuteras.

Årets skräll på börsen  

Analyspodden blickar tillbaka på ett dramatiskt 2016 och tar en titt i kristallkulan inför 2017.

Inflation på väg  

Tecknen på att inflationen är på väg att göra comeback blir allt fler. Vad det betyder för räntorna och aktiemarknaden inför 2017 reder Di:s Viktor Munkhammar och Magnus Dagel ut i veckans avsnitt av Analyspodden.

Balansgång för Ica  

Axfood trappar upp e-handelskampen i matbranschen med köpet av Mat.se. Och för Ica blir det en delikat fråga.

Listigt drag av Draghi  

ECB-chefens manöver gjorde alla nöjda – och Fingerprints prognoser ifrågasätts.

Gamla Opec tillbaka  

Opec kom i veckan överens om att sänka produktionen – frågan är om det håller.

Det sista Ericsson behövde  

Kan Ericsson vinna mot amerikanska myndigheter? Den frågan ställer sig Ulf Petersson och Magnus Dagel i veckans avsnitt av Analyspodden.

Ny tideräkning efter Trump  

Tio dagar efter att Donald Trump tog hem det amerikanska valet är det fortfarande de positiva tolkningarna som har företräde. Men jämförelsen med Ronald Reagan haltar. ”Marknaden överskattar vad han faktiskt kan göra”, säger Johanna Jeansson som tillsammans med Viktor Munkhammar reder ut effekterna av valet i veckans avsnitt av Analyspodden.

Trumps två ansikten  

Sällan har en politikers kommentarer haft så stor marknadspåverkan.

0:00/0:00
Video player is in betaClose