Andra sätt

Andra sätt

Sweden

En podcast med människor som bryter normer och lever ett alternativt liv.

Episodes

39 – Kenny Abramsson – Karlavagnen  

Veckans gäst heter Kenny Abramsson – vi pratar om den vagn som han och frun Mirja Li byggde tillsammans för ett par år sedan. Vi pratar också om hur vagnen har skapat ett visst liv för deras familj.

∼ Continue Reading ∼

38 – Eva Solhäll – Färentuna Hälsoträdgård  

Eva Solhäll driver Färentuna Hälsoträdgård. Vi snackar om de små frågorna, så som meningen med livet och att vara. Och massa annat!

∼ Continue Reading ∼

37 – The Stockholm Act  

Det här är ett sommarspecial-avsnitt, det är ingen vanlig intervju. Många följare av den här podden är intresserade av ett mer hållbart liv och nu i augusti uppstår ett initiativ som heter The Stockholm Act (www.stockholmact.se).

∼ Continue Reading ∼

36 – David Sennerstrand – Ett liv utan bil  

David Sennerstrand driver bloggen www.livutanbil.se, där han bloggar om ett av sina stora intressen, cyklismen!
Hela avsnittet är egentligen en hyllning till det fordon som för ca 200 år sen uppfanns pga den tidens största klimatkris.

∼ Continue Reading ∼

35 – Syntesen  

Jag spelar ett stycke gitarr från en känd gammal låt, kan du lista ut vilken? Det finns vissa ledtrådar i avsnittet. Jag pratar om vad som kan hända med en när en börjar vila och helt plötsligt får mer tid i hängmattan.

∼ Continue Reading ∼

34 – En hycklare!  

Återigen ett avsnitt utan gäst, jag pratar om det faktum att vi som gör ett aktivt val alltid kommer vara hycklare i ögonen hos många. Jag håller högläsning från https://haricas.wordpress.com

∼ Continue Reading ∼

33 – Oskar Lindberg – Fantastiska Farbror Fri  

Oskar Lindberg lever med sin fru och deras tre barn i en villa i Leksand. Han är mest känd på nätet som Fantastiska Farbror Fri, ett alias han använde under de åren han som anonym bloggare skrev om privatekonomi samt filosoferat om ett enklare liv.

∼ Continue Reading ∼

32 – Niklas & Lisa – Ekohuset i Gammelsträng  

Niklas och Lisa håller på och bygger hus på Lisas föräldrars gamla åker, ca 200 meter från där Lisa själv växte upp. Ett ekohus, där tanken är att tillföra så lite energi som möjligt i själva byggprocessen. Ingen av dem hade någon byggerfarenhet sen tidigare, men nu ett par år senare står de där med ett nästan färdigt hus. Utöver huset pratar vi också en del om livet, och om mikrolivet!

∼ Continue Reading ∼

31 – Rania Rönntoft – Inspiratören  

Rania Rönntoft är fotograf och influencer via bloggen www.rowantree.se, där skriver hon om hållbarhet och sitt liv där hon försöker praktisera begreppet slow på det mesta hon gör.

∼ Continue Reading ∼

30 – Tove & Thomas – 12 olika friår  

De hade sparat ihop en hel årslön för att åka på drömresan till Australien, men ångrade sig och bestämde sig för att ta ett friår på hemmaplan. Friåret blev till ett experiment där de dels skulle få tid att tänka, men också få prova på olika livsstilar samt olika sätt och ställen att leva på.

∼ Continue Reading ∼

29 – Joppe Svensson – Strävan efter balans  

I det här avsnittet pratar jag och Joppe Svensson om balans. Jag tror många upplever samma sak som Joppe, de flesta exempel en ser i tidningar och på internet handlar om människor som gör stora drastiska förändringar. Men för Joppe är det svårt att se sig själv göra för stora förändringar på en gång då hon känner att olika saker i hennes liv ”befruktar” de olika delarna.

∼ Continue Reading ∼

28 – Annie Andersson – Det enkla livet  

I dagens avsnitt pratar jag med Annie Andersson som driver bloggen www.anniesenkla.se
Hon lever på en gård utanför Jönköping tillsammans med sin man, sin dotter och sina olika djur.

∼ Continue Reading ∼

27 – Maria Richter Simsek – Frihet  

I samband med att Maria flyttade hem till sin gamla hemby utanför Växjö såg hon dokumentären Hippieland och Markus Skoog. Hon blev inspirerad av det enkla billiga livet i vagn och bestämde sig för att utan någon som helst byggerfarenhet bygga sig en egen vagn.

∼ Continue Reading ∼

26 – Om downshifting  

Premiär för en ny typ av avsnitt, jag sitter och luftar funderingar jag har haft – helt själv. Ingen gäst den här veckan.

∼ Continue Reading ∼

25 – Melanie Olsson – Den o-upp-shiftade  

Jag var intresserad av att snacka med någon som ännu inte har hunnit växla upp livet. Så jag kontaktade Melanie Olsson. Hon kommer fån Karlstad och är född i början på 90-talet. En del av er lyssnare känner säkerligen till henne då hon startade Facebook-gruppen Frivillig Enkelhet – Mer med mindre.

∼ Continue Reading ∼

24 – Angeliqa Mejstedt – Vandraren  

Angeliqa Mejstedt är född och uppvuxen i Västerås och driver sedan några år tillbaka Vandringsbloggen.com, Sveriges största blogg om vandring. Hon har nyligen lämnat ett liv som heltidsarbetande personalvetare inom ett större bolag, till ett downshiftat liv där bloggen står för intäkterna.

∼ Continue Reading ∼

23 – Rolf Elmström – Downshiftad VD och exil-08:a  

Rolf Elmström bor tillsammans med sin fru Irénepå Gården Gröna Ånäs i Bergslagen. Att det skulle bli just där var inte helt självklart dock. Det hela började för ca 2,5 år sedan då Rolf och Irene kände att de behövde förändra livet, och de ville arbeta på ett annat sätt, vilket resulterade i ett 5 dagar långt fnulade på frågan ”Vad ska vi göra nu?”

∼ Continue Reading ∼

22 – Linda Hammarberg – Jordenruntseglaren  

För ca 2 år sen sändes programmet Familjer på Äventyr på SVT, där fick vi träffa familjen Hammarberg som var i slutet på sin 4 år långa världsomsegling. I det här podavsnittet berättar Linda om resan, vad som hände sen och hur de förberedde sig på att vara borta så länge.

∼ Continue Reading ∼

21 – Maria Österåker – Våga  

Maria Österåker är en härligt positiv person som vågar drömma. Hon är kanske mest känd för bloggen levmerpamindre.blogspot.se där hon skriver om framförallt självhushållning, men avsnittet handlar inte om det. Det handlar om att våga.

∼ Continue Reading ∼

20 – Jörgen Larsson – Forskning om tid, downshifting, frivillig enkelhet och tidsnöjdhet  

Jörgen Larsson arbetar som forskare inom miljö och tid. Han var också med och startade föreningen Tidsverkstaden tillsammans med Fredrik Warberg, de skrev också tillammans boken boken Rik på riktigt.

∼ Continue Reading ∼

0:00/0:00
Video player is in betaClose