Annejagt

Annejagt

Denmark

Hvem er jægeren, og hvem er byttet? Det er spørgsmålet når Anne Sophia Hermansen går i studiet i debatprogrammet Annejagt. Hvis der er nogen som har sine meningers mod, så er det debattøren og bloggeren Anne Sophia Hermansen. Man ved aldrig hvor man har hende, og bedst som man tror at man har regnet hende ud, siger hun det stik modsatte.

Episodes

Annejagt uge 39, 2016 (2)  

Panelet vokser: Politisk kommentator Søs Marie Serup, europaparlamentariker Morten Messerschmidt, folketingsmedlem for Venstre, Jakob Engel-Schmidt, teaterchef Jon Stephensen og blogger på Ekstra Bladet og snart klummeskribent på Berlingske Geeti Amiri.
Nu skal det handle om mænd, der hader kvinder. For det gør de - eller hvad? Kønsdebattør Henrik Marstal er med på en telefon og advarer mod den giftige maskulinitet. Vi skal også snakke om aktiv dødshjælp, barnebrude og fejre Facebooks 10 års fødselsdag.

Annejagt 0

Annejagt uge 39, 2016 (1)  

Politisk kommentator Søs Marie Serup, europaparlamentariker Morten Messerschmidt og blogger på Ekstra Bladet og snart klummeskribent på Berlingske Geeti Amiri.
debatterer den stigende politikerlede, hvad er danskhed og hvad er danskhed ikke. Det skal også handle om Nye Borgerlige, hvis skatteudspil koster mellem 101 og 106 mia. kr. - hvor skal pengene komme fra? Har Pernille Vermund et pengetræ?

Annejagt 0

Annejagt uge 38, 2016 (2)  

Vi indleder med at se på Nye Borgerliges chancer for at komme i Folketinget. Dernæst på om DF kommer til at ligge i regerings-ske med Socialdemokratiet, hvis der bliver udskrevet valg i efteråret, og vi skal debattere rygeforbud på Palæ Bar og selvfølgelig have kåret Ugens Mest Opsigtsvækkende Citat.

Panel er: blogger på Ekstra Bladet Geeti Amiri, kunstkritiker og Zetlandskribent Torben Sangild, tidligere formand for Liberal Alliances Ungdom og nu klummeskribent for Politiken Alex Vanopslagh og Søren Jakobsen Damm, kommende debatredaktør på Altinget.dk.

Annejagt 0

Annejagt uge 38, 2016 (1)  

Det har været en herlig uge for os, der elsker debat. I første time debatterer vi Pernille Skippers brug af forældrekøbsfidusen - en fidus, som hun har tordnet imod, men altså selv benyttet sig af. Vi ser på Alternativets forslag om et kulturklippekort, på om aktiv dødshjælp skal være tilladt og på om det er en god idé med Danmarks første muslimske gymnasium eller om det er første skridt på vejen til et parallelsamfund.

Panel er: Blogger på Ekstra Bladet Geeti Amiri, kunstkritiker og Zetlandskribent Torben Sangild og tidligere formand for Liberal Alliances Ungdom og nu klummeskribent for Politiken Alex Vanopslagh.

Annejagt 0

Annejagt uge 37, 2016 (2)  

Facebook har det lidt stramt med nøgenbilleder. For nylig fjernede mediet et verdensberømt billede af en nøgen pige, der løber fra et napalmangreb under Vietnamkrigen. Ensretter Facebook den offentlige samtale, eller er det helt forståeligt, at mediet må sætte foden ned, så det ikke flyder over med bryster og kønsbehåring? Vi skal også have genåbnet debatten om etnisk opdelte gymnasier og have kåret Ugens Mest Opsigtsvækkende Citat. Panel er fortsat: Folketingsmedlem for Venstre, Jakob Engel-Schmidt, teaterdirektør på Aveny-T Jon Stephensen og journalist på Information Niels Ivar Larsen.

Annejagt 0

Annejagt uge 37, 2016 (1)  

Må en socialist blive kæreste med en direktør og købe en millionvilla? Helst ikke hvis det står til Facebookdemokratiet, der i denne uge blev meget forarget over Johanne Schmidt-Nielsens indkøb af en murermestervilla i Valby. Facebookdemokratiet blev dog endnu mere forarget over, at advokaten Eva Persson kun tog en uges barsel og så endda kaldte det "fri". Hun var både en dårlig mor og kvinde og egoist og meget andet, men hvorfor er det så kontroversielt at arbejde, når et spædbarn sover? Vi tager debatterne, også om debatterne, og vi er:
Folketingsmedlem for Venstre, Jakob Engel-Schmidt, teaterdirektør på Aveny-T Jon Stephensen og journalist på Information Niels Ivar Larsen

Annejagt 0

Annejagt uge 36, 2016 (2)  

Er det i orden, når rektor på Langkær Gymnasium i Aarhus opdeler gymnasieklasser efter etnicitet? Eller er det en slags apartheid? Vi skal også kaste et blik på Yahya Hassans retssag og deroute - er Yahya Hassan efterhånden mere kriminel end digter og mere kriminel end samfundsdebattør? Og endelig skal vi ride en yndlingskæphest: Kommer der valg i utide? Anders Samuelsen fra LA kræver flere topskattelettelser, men statsminister Lars Løkke siger nul - mon de kan finde en kompromis? I panel er: Forfatter Morten Pape, journalist på Weekendavisen Søren K. Villemoes, politisk kommentator Søs Marie Serup og blogger Søren Jacobsen Damm fra Ekstra Bladet.

Annejagt 0

Annejagt uge 36, 2016 (1)  

Ugens store samtaleemne har været Karina Pedersens bog “Helt ude i hampen”. Er forfatteren fuld af løgn, er bogen fiktion eller fakta, har den skadet vores billede af kontanthjælpsmodtagere, og hvorfor er det så svært at have en konstruktiv debat om socialpolitik i Danmark? Det er hovedhistorien i første time, hvor vi også skal omkring Folketingets udflugt til den kontroversielle asyllejr på Nauru og se lidt på, hvad der nu skal ske med Christiania efter sidste uges skyderi og rydningen af Pusher Street. I panel er: Forfatter Morten Pape, journalist på Weekendavisen Søren K. Villemoes, politisk kommentator Søs Marie Serup og folketingsmedlem for SF og Nauru-delegat Jacob Mark.

Annejagt 0

Annejagt uge 35, 2016 (2)  

Vi ser på gated communities, der måske er på vej til Danmark, og på dramaet om Karina Pedersen og hendes kritik af underklassen. En kritik, der fik Lisbeth Zornig til at fare i flint på Facebook (utilsigtet bogstavrim) og anklage Pedersen for tiggeri og for at blive knaldet af Herlufsholmdrenge og så spyttet ud. Jamen dog.
Men først skal vi vende et af Danmarks virkelig store problemer, nemlig middelklasseforældres svære afsked med deres børn foran udflytterbussen om morgen. Vi har journalist Nathalie Ostrynski, der har skrevet ugens mest læste, delte og omdiskuterede artikel på Berlingske, med på en telefon.
Panel: Kristian Ditlev Jensen, Jakob Levinsen, Trine Pertou Mach
Kristian Ditlev Jensen. Oversætter og forfatter Jakob Levinsen. Trine Pertou Mach, tidl. MF for SF og nu medlem af bestyrelsen i Mellemfolkelige Samvirke.

Annejagt 0

Annejagt uge 35, 2016 (1)  

"Putin ville eliminere Christiania med indhold på en halv time", skriver Mogens Camre på Facebook, og det er jo én måde at løse problemerne i Fristanden på. Findes der også andre løsninger? Skal hashhandles f.eks. frigives, så milliardomsætningen trækkes ud af de kriminelle bander?
Vi skal også se på Lars Løkkes 2025-plan, der lægger op til, at vi betaler mindre i skat, går senere på pension og så skal de studerende betale noget af deres uddannelse selv. Anders Samuelsen fra LA er ikke tilfreds - mon vi får valg i utide?
Panel: Forfatter og medlem af Konservativt Folkeparti Kristian Ditlev Jensen. Oversætter og forfatter Jakob Levinsen. Trine Pertou Mach, tidl. MF for SF og nu medlem af bestyrelsen i Mellemfolkelige Samvirke.

Annejagt 0

Annejagt uge 34, 2016 (2)  

En gruppe folketingspolitikere skal på studietur til Australiens stærkt omdiskuterede asyllejr i ø-staten Nauru i Stillehavet. Adskillige rapporter dokumenteret massive overgreb på børn og kvinder og generelt kummerlige forhold i den pågældende lejr. Hvis den er helvede på jord, hvorfor så aflægge den et besøg? Det diskuterer vi med SF'eren Jakob Mark, der skal med på turen, som i øvrigt er blevet hemmeligholdt.

Vi skal også runde kulturministerens topmøde på Rødding Højskole og kaste et blik på kulturlivet, der ifølge Marstal er spækket med servile fedterøve. Nå da.
Og endelig kigger vi på skandalen i SKAT. Udenlandske kriminelle har haft et kæmpe sugerør nede i den danske fælleskasse, og det har kostet os 12,3 mia. kr.
Panel: Politisk kommentator Søs Marie Serup Laybourn, forfatter og musiker Henrik Marstal og Jakob Mark fra SF.

Annejagt 0

Annejagt uge 34, 2016 (1)  

Burkini eller bikini? Reaktionært eller progressivt? Efter at en kvinde er blevet bedt om at tage sin burkini af på en fransk strand, raser debatten - og vi raser med! For er det frihed at dække sig til? Eller er det undertrykkelse?
Vi ser også på justitsminister Søren Pind meldinger om, at højrefløjens krigeriske retorik kan afføde terror. Har han ret i det? Og hvorfor kommer hans melding nu?
Endelig skal vi lave lidt analyse på Joe & The Juices nyreligiøse rekrutteringsvideo - selvfed eller selvironisk? Juiiiice your attitude.
Panel: Antropolog Dennis Nørmark, politisk kommentator Søs Marie Serup Laybourn og forfatter og musiker Henrik Marstal.

Annejagt 0

Annejagt uge 33, 2016 (2)  

Vi skal endevende Berlingskes interview med Pia Kjærsgaard, der mener, at Danmark er ved at knække midt over. Vi polariseres i en storbyelite og en provins, og mens provinsen degenererer i dårlig integration, kriminalitet og arbejdsløshed, spiser de intellektuelle i København tofu og stemmer på Alternativet. Hvad mener panelet om den udmelding? Og så kommernetop fra Pia Kjærsgaard, der dels har baseret sin politiske karriere på et os og dem - og så i øvrigt er formand for Folketinget og burde være en samlende figur? Hun nævner også i interviewet, at der er for mange unge og erfaringsløse politikere i Folketinget; har hun en pointe? Og hvis det er rigtigt, at politik ikke længere er et kald, men en karriere, hvad får det så af betydning?
Endelig har vi tidligere kåret Ugens Overprivilegerede Stakkel med afsæt i Politikens mange eksempler på folk, der har ondt af sig selv, selv om det ikke er en pind synd for dem. Vi har besluttet at sadle om og kårer fremover Ugens Mest Hæmningsløse Citat. I sidste uge gik prisen til Uffe Elbæk for hans reaktion på prisen for en 30-timers arbejdsuge, nemlig at den vil koste 130 mia. kr: “Det gør ikke noget indtryk på mig. Ærligt talt.”
Panel: Folketingsmedlem for Venstre Jakob Engel-Schmidt, forfatter Katrine Marie Guldager, teaterchef Jon Stephensen samt blogger Søren Jacobsen Damm.

Annejagt 0

Annejagt uge 33, 2016 (1)  

Folketingsmedlem for Venstre Jakob Engel-Schmidt, forfatter Katrine Marie Guldager, teaterchef Jon Stephensen samt blogger Søren Jacobsen Damm diskuterer virakken omkring Medina og hendes flygtninge-engagement. Hvorfor provokerer det så meget, at en kunstner udviser engagement, og hvorfor det er blevet et skældsord at være humanist?
Tilsviningen af hende har affødt endnu en debat om tonen-i-debatten, og en mandlig underviser har på Berlingske erklæret sig selv som “internet-kriger” og sammenligner blandt andet venligboere med tyskerpiger. Han mener i øvrigt, at vi er tæt på borgerkrig.
Fra borgerkrig til feminisme, for bortset fra debatter om flygtninge ender debatter om feminisme altid i ævl og kævl og krig. Senest har Politikens Ditte Giese ønsket at uddele et mindelegal indstiftet i hendes mors navn, og det har skabt voldsom debat, fordi hun havde skrevet mænd og kvinder i et Facebookopslag og ikke taget højde for transkønnede og non-binære. Det lyder som en lille ting, men i feminismens mikrokosmos er den stor, og Rasmus Brygger skriver efterfølgende på sin blog på eb.dk, at feminister står i vejen for feminismen. Og får så at vide, at han ikke kan blande sig i feminismedebatten, fordi han er mand.

Annejagt 0

Annejagt uge 32, 2016 (2)  

"Det gør ikke indtryk på mig. Ærligt talt," sagde Alternativets leder Uffe Elbæk, da Finansministeriet fortalte ham, at hans forslag om en 30 timers-arbejdsuge ville koste 130 mia. kr. Vi debatterer i anden time af Annejagt, om Elbæks forslag har gang på jord? Som bekendt gik verden ikke under, da vi gik fra en arbejdsuge på 44 timer til en på 37. Vi runder også et OL-foto, der viser en tysk volleyballspiller i bikini og en egyptisk i burkini. Mangfoldighed eller undertrykkelse?
Panel er fortsat: EU-parlamentariker Morten Messerschmidt, blogger Geeti Amiri og Trine Pertou Mach, der sidder i bestyrelsen for Mellemfolkeligt Samvirke.

Annejagt 0

Annejagt uge 32, 2016 (1)  

Agurketiden plejer at byde på koldskålstest, billeder af nøgenløb på Roskilde og kåringer af Bedste Strand, Bedste Is og Bedste Bryster. Men sommeren i år var anderledes. Vi tager et kig på en sommer, der bøder på terror, kupforsøg og Brexit. Vi vender også en række af de politiske prøveballoner, der blev sendt op, f.eks. morgenmad i skolerne, og så kigger vi på kongehusets særdeles varme forhold til Lego - har vi mon et kongehus, der er reklamesøjle for en legetøjsproducent? Panel er: EU-parlamentariker Morten Messerschmidt, blogger Geeti Amiri og Trine Pertou Mach, der sidder i bestyrelsen for Mellemfolkeligt Samvirke.

Annejagt 0

Annejagt uge 26, 2016 (2)  

Hvem er jægeren, og hvem er byttet? Det er spørgsmålet når Anne Sophia Hermansen går i studiet i debatprogrammet Annejagt. Hvis der er nogen som har sine meningers mod, så er det debattøren og bloggeren Anne Sophia Hermansen. Man ved aldrig hvor man har hende, og bedst som man tror at man har regnet hende ud, siger hun det stik modsatte. Lyt med når hun drager på jagt efter sandheden om rødt og blåt, reaktionært og progressivt og vores velfærdssamfund, der er blevet en hæveautomat. Anne Sophia Hermansen

Annejagt 0

Annejagt uge 26, 2016 (1)  

Hvem er jægeren, og hvem er byttet? Det er spørgsmålet når Anne Sophia Hermansen går i studiet i debatprogrammet Annejagt. Hvis der er nogen som har sine meningers mod, så er det debattøren og bloggeren Anne Sophia Hermansen. Man ved aldrig hvor man har hende, og bedst som man tror at man har regnet hende ud, siger hun det stik modsatte. Lyt med når hun drager på jagt efter sandheden om rødt og blåt, reaktionært og progressivt og vores velfærdssamfund, der er blevet en hæveautomat. Anne Sophia Hermansen

Annejagt 0

Annejagt uge 25, 2016 (2)  

Briterne forlader EU. Hvad er det udtryk for - og hvad kommer det til at betyde? Selv er jeg gået fra at være supereuropæer til superligeglad og videre til at være mere og mere skeptisk overfor ansigtsløst EU-bureaukrati og manglende evne til at løse udfordringer med miljø, flygtninge og immigration. Så jeg forstår faktisk godt briterne. Men vi skal også se på Mai Mercado og hashboderne, kvinder i ledelse, og så skal naturligvis også kåre ugens overpriviligerede stakkel. Anne Sophia Hermansen

Annejagt 0

Annejagt uge 25, 2016 (1)  

Hvem er jægeren, og hvem er byttet? Det er spørgsmålet når Anne Sophia Hermansen går i studiet i debatprogrammet Annejagt. Hvis der er nogen som har sine meningers mod, så er det debattøren og bloggeren Anne Sophia Hermansen. Man ved aldrig hvor man har hende, og bedst som man tror at man har regnet hende ud, siger hun det stik modsatte. Lyt med når hun drager på jagt efter sandheden om rødt og blåt, reaktionært og progressivt og vores velfærdssamfund, der er blevet en hæveautomat. Anne Sophia Hermansen

Annejagt 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose