Arrangörspodden

Arrangörspodden

Sweden

I Arrangörspodden möter du kulturarrangörer med olika erfarenheter, bakgrunder, arrangörsfilosofier och drivkrafter. Lyssna och lär, inspireras, förfasas och gläds! Arrangörspodden släpps en gång i månaden, med start i juni 2015. Arrangörspodden produceras av Kultur i Väst för att lyfta och synliggöra kulturarrangörernas viktiga arbete och inspirera fler att släppa lös sin inre arrangör!

Episodes

möter Kerstin Johansson i Gullspång #5  

möter Kerstin Johansson i Gullspång #5 by Arrangörspodden

möter Filip Hjelmér på Andralång Comedy #4  

I maj 2014 tog Filip Hjelmér över ansvaret för standupklubben Andralång Comedy, på just Andra Långgatan i Göteborg. Då var han färsk som komiker, men såg att han kunde bidra med att fixa med grafisk formgivning av affischer och annonser och jobba på marknadsföringen. Det ena ledde till det andra och i dag driver han klubben, som är en gratisklubb för nybörjare, men dit kommer även mer etablerade komiker. I månadens Arrangörspodden hör du honom berätta om hur han arbetar som arrangör.

möter arrangörerna bakom Uddevalla Solid Sound #3  

Pontus Blom och Simon Tehyrell är arrangörerna bakom musikfestivalen Uddevalla Solid Sound. Under två sommardagar får besökarna uppleva det absoluta toppskiktet inom svensk musik och även internationella gäster. I Arrangörspodden får du höra dem berätta om hur festivalen startade, om hur den vuxit, om vilka drivkrafter de har och hur de vågat satsa som de har gjort.

möter Iki Gonzalez Magnusson #2  

I det här avsnittet av Arrangörspodden träffar Kultur i Västs Anneli Abrahamsson dj:en, aktivisten och arrangören Iki Gonzalez Magnusson. Hon deltog i sitt första arrangemang 2004 och det var där hon lärde sig grunderna som gör att mycket numera sitter i ryggmärgen. Hon är med och driver kulturföreningen Utopia, som arbetar för att öppna upp så att alla kan besöka eller delta i kulturen. Hon vill bryta normer, få oss att tänka på att vi är olika, men att vi ändå vill kunna göra samma saker.

möter Johan "Redtop" Larsson #1  

I det här avsnittet av Arrangörspodden från Kultur i Väst hör ni en intervju med en av Göteborgs mest erfarna konsertarrangörer, Johan "Redtop" Larsson. Johan startade arrangera konserter redan som tonåring på 80-talet och idag jobbar han på Pustervik i Göteborg.

0:00/0:00
Video player is in betaClose