Åsiktskorridoren

Åsiktskorridoren

Sweden

Åsiktskorridoren är Aftonbladet ledarredaktions podcast med uppdrag att vidga vyerna och sätta vårt ljus på politik och samhälle

Episodes

79 - Opionsundersökningsavsnittet  

SCB:s stora opinionsundersökning diskuteras. Vad som Åkesson gjorde i SVT:s debatt på helt rätt sätt - för Sverigedemokraterna. Det är dags för partier att stå för sina åsikter och sluta fega.

78 - Julklappsavsnittet  

Stan mot landet - diskussionen har vaknat till liv igen och reds ut här. Årets julklapp är utsedd gillar panelen den eller inte?

77 - Miljöavsnittet  

Är det Kina som oväntat tar upp stafettpinen om miljön? Det finns ljusglimtar även efter Donald Trumps vinst i presidentvalet i USA.

76 - Donald Trumpavsnittet  

Panelen diskuterar utgången av det valet i USA och det är en lite nere programledare i Fredrik Virtanen som styr samtalet. Kommer det bli så illa i världen nu och hur mycket kan Trump göra som president?

75 - Påveavsnittet  

Påven har varit på besök, Hulta-bulta har kört amazon, Ebba Busch Thor och Kristdemokraterna svajar i mätningar.

74 - Flygplansavsnittet  

Resor för miljoner i lyxklass, Miljöpartiet uppdelat i två grupper, Mona Sahlin i blåsväder igen och ryska krigsfartyg i närheten i Sverige.

73 - Försäkringsavsnittet  

Privatförsäkringens roll delar åsikterna, opinionsmätningarnas betydelse för valresultat och såklart det ständigt återkommande ämnet: Björklunds förehavanden.

72 - Koalitionsavsnittet  

Nobelpriset i litteratur diskuteras. Öppningarna för nya koalitioner i regeringen. Likheten i nyhetsjakten på Trump och Jimmie Åkesson det är några av panelens ämnen denna vecka.

71 - Björklundsavsnittet  

Avgick Jan Björklund precis, organiserat tiggeri i Uppdrag granskning och normkritiksdebatt är några av ämnena panelen guidar dig igenom.

70 - Värnpliktsavsnittet  

Åsiktskorridoren tar sig an den allmänna värnplikten, hur SVT förhåller sig till rasistiska/nazistiska deltagare i program och ordning & reda i Liberalerna.

69 - Brangelinaavsnittet  

Spioner på Gotland, Brad och Angelina skiljer sig, bokmässans Nya Tider och Jan Björklund. Där har ni några av ämnena i veckans åsiktskorridoren.

68 - Riksdagsöppningsavsnittet  

Panelen diskuterar vad som stack ut från riksdagens öppnande. Vad är det som händer på Gotland och vad håller Liberalerna på med egentligen.

Omstartsavsnittet  

Åsiktskorridoren startar säsongen med att titta på härvan med Karolinska, de höjda skatterna och är Sverigedemokraterna ett moderatparti? Delade meningar utlovas

Brexitavsnittet  

#Åsiktskorridoren tar itu med Storbritannien, EU och Almedalen.

66 - Halvtidsavsnittet  

#Åsiktskorridoren tar itu med brexit, pr-konsulter och att mandatperioden är över till hälften.

65 - Slow jam-avsnittet  

#Åsiktskorridoren tar itu med nationalism, fotbolls-EM och uppkäftiga grönisar.

Gazpachoavsnittet  

Gör Sara Skyttedal till partiledare för KD! Vi snackar SCB:s stora partisympatiundersökning och gazpacho.

63 - Tropikavsnittet  

I veckans #Åsiktskorridoren försöker Ulrika Schenström, Anders Lindberg och Ingvar Persson förklara varför politiker ser så dumma ut i hjälm.

62 - Hybridkrigsföringsavsnittet  

Är det ryssarna eller Moderaterna som förstör?

61 - ”Fridolin är en orm”  

Vi tar itu med MP-kongressen, Panama, Trump och Jan Lööf.

0:00/0:00
Video player is in betaClose