Åsiktskorridoren

Åsiktskorridoren

Sweden

Åsiktskorridoren är Aftonbladet ledarredaktions podcast med uppdrag att vidga vyerna och sätta vårt ljus på politik och samhälle

Episodes

86 - Liberalavsnittet  

Striden inom Folkpartiet, förlåt Liberalerna, fortsätter och därför klarar sig Jan Björklund kvar. No -go zoner på tapeten efter förslag från Moderaterna. Det och mer i veckans avsnitt.

85 - Lagavsnittet  

SVT-reporter dömd för smuggling - rätt eller fel? Är stöd till lanthandlar en bra väg att gå och Trump fortsätter sitt korståg mot media.

84 - Karlshamnavsnittet  

Hultqvist stötte på problem och Trump skapar problem vad han gör. Panelen guidar er igenom veckans händelser.

83 - Populismavsnittet  

Åsiktskorridoren om populism och svalvågorna av förra veckans utspel från Anna Kinberg Batra fortsätter att spridas.

82 - Kinberg Batraavsnittet  

Anna Kinberg Batra sträcker ut en hand till SD - Annie Lööf ställer inte upp på den alliansen - lever alliansen fortfarande är den stora frågan.

81 - Terroravsnittet  

God jul och gott nytt år önskar Åsiktskorridoren med et avsnitt om effekten av lastbilen i Berlin och rädslan för terrorattacker. Krisen i Miljöpartiet och vad gör "Hulta-Bulta" i Indonesien.

80 - Reinfeldtavsnittet  

Är en staty av Fredrik Reinfeldt en bra idé, samtidigt så har Reinfeldt hamnat i skottgluggen från tidigare partikamrater. Socialdemokraterna måste skaffa en riktig politik om de vill vinna igen.

79 - Opionsundersökningsavsnittet  

SCB:s stora opinionsundersökning diskuteras. Vad som Åkesson gjorde i SVT:s debatt på helt rätt sätt - för Sverigedemokraterna. Det är dags för partier att stå för sina åsikter och sluta fega.

78 - Julklappsavsnittet  

Stan mot landet - diskussionen har vaknat till liv igen och reds ut här. Årets julklapp är utsedd gillar panelen den eller inte?

77 - Miljöavsnittet  

Är det Kina som oväntat tar upp stafettpinen om miljön? Det finns ljusglimtar även efter Donald Trumps vinst i presidentvalet i USA.

76 - Donald Trumpavsnittet  

Panelen diskuterar utgången av det valet i USA och det är en lite nere programledare i Fredrik Virtanen som styr samtalet. Kommer det bli så illa i världen nu och hur mycket kan Trump göra som president?

75 - Påveavsnittet  

Påven har varit på besök, Hulta-bulta har kört amazon, Ebba Busch Thor och Kristdemokraterna svajar i mätningar.

74 - Flygplansavsnittet  

Resor för miljoner i lyxklass, Miljöpartiet uppdelat i två grupper, Mona Sahlin i blåsväder igen och ryska krigsfartyg i närheten i Sverige.

73 - Försäkringsavsnittet  

Privatförsäkringens roll delar åsikterna, opinionsmätningarnas betydelse för valresultat och såklart det ständigt återkommande ämnet: Björklunds förehavanden.

72 - Koalitionsavsnittet  

Nobelpriset i litteratur diskuteras. Öppningarna för nya koalitioner i regeringen. Likheten i nyhetsjakten på Trump och Jimmie Åkesson det är några av panelens ämnen denna vecka.

71 - Björklundsavsnittet  

Avgick Jan Björklund precis, organiserat tiggeri i Uppdrag granskning och normkritiksdebatt är några av ämnena panelen guidar dig igenom.

70 - Värnpliktsavsnittet  

Åsiktskorridoren tar sig an den allmänna värnplikten, hur SVT förhåller sig till rasistiska/nazistiska deltagare i program och ordning & reda i Liberalerna.

69 - Brangelinaavsnittet  

Spioner på Gotland, Brad och Angelina skiljer sig, bokmässans Nya Tider och Jan Björklund. Där har ni några av ämnena i veckans åsiktskorridoren.

68 - Riksdagsöppningsavsnittet  

Panelen diskuterar vad som stack ut från riksdagens öppnande. Vad är det som händer på Gotland och vad håller Liberalerna på med egentligen.

Omstartsavsnittet  

Åsiktskorridoren startar säsongen med att titta på härvan med Karolinska, de höjda skatterna och är Sverigedemokraterna ett moderatparti? Delade meningar utlovas

0:00/0:00
Video player is in betaClose