Backstageprat

Backstageprat

Norway

Komiker og tekstforfatter Yngve Skomsvoll blir med komikere på jobb. De snakker om kveldens forestilling, om livet som komiker og andre ting man prater om backstage. Komikeren vurderer egne vitser og publikum gir respons. I Backstageprat får du høre begge deler.

Episodes

Backstageprat med Ørjan Burøe del 2  

Ørjan Burøe spiller sin nye enmannsforestilling "Fordommer" og snakker omsjalusi, lystløgner, syriske flyktninger, standup-karriére, blogging og selvsagt også litt om fordommer.

Backstageprat med Ørjan Burøe del 1  

Ørjan Burøe spiller sin nye enmannsforestilling "Fordommer" og snakker omsjalusi, lystløgner, syriske flyktninger, standup-karriére, blogging og selvsagt også litt om fordommer.  

Backstageprat med Pernille Sørensen  

Pernille Sørensen forteller om hvordan hun havnet i humorbransjen, hvilke skriverutiner hun har, om å få jobb som fast paneldeltaker i Nytt på nytt, og om hvordan hun og Dagfinn får kabalen til å gå opp når en av dem spiller forestilling og den andre holder fortet.

Backstageprat med Joachim Skage  

Joachim Skage gjør en gig på Ila fengsel og forvaringsanstalt. Det er ikke hverdagskost, tenker du kanskje. Det er det ikke heller. Hvordan funker det å gjøre standup i et fengsel? Blir man litt ekstra nervøs av det? Og blir det noe respons eller vanker det stirreblikk?  

Backstageprat med Bård Tufte Johansen  

Bård Tufte Johansen tester materiale til Feelgoods Humorgalla og fortellerhvordan han jobber med standup-tekster, om å være paneldeltakeri humorprogrammer og hvordan han ser for seg programlederrollen i Nytt på nyt

Backstageprat med Espen Thoresen  

Espen Thoresen gjør en klubbjobb i Horten og snakker med Yngve om sitt forhold til standup, om radiokarriéren, om tiden som flymekaniker og om radiodokumentarer.

Backstageprat på Nykommerkveld  

Yngve ble med på Nykommerkveld på Josefine og spurte de ferske standup'erne hvorfor de prøver seg på standup, hva de synes er morsomt selv og om de har noen planer for en karriére innen humorfaget.

Backstageprat med Trine Lise Olsen  

Trine Lise Olsen kommer rett fra en firmajobb for å gjøre standup på Latter sammen med Jonas Bergland, Henrik Overaa Bjørnson, Magnus Ravneberg og Yngve. Hun forteller om Stand Up Nord, "verdens nordligste standup-klubb", om da hun var med på det Jackass-inspirerte programmet Judas på TVNorge, om da hun vant Den Norske Humor på NRK, om soloforestillingen Æ har rett og om å vokse opp i den lille bygda Indre Billefjord. Komikerne går gjennom hva de skal snakke om på scenen og etter showet evaluerer Trine Lise hva som funket av det nye materialet.

Backstageprat med Jonas Rønning  

Jonas Rønning er konferansier på Latter i høstferien og snakker med Yngve om pionértiden i norsk standup, om Hønefossrevyen, Romerike folkehøgskole, rollen i Okkupert sesong 2, om å være med på Nytt på nytt, om hvordan en vanlig arbeidsdag ser ut for Jonas og om en forretningsidé han har lyst til å realisere.

Backstageprat med Magnus Ravneberg  

Magnus Ravneberg om hva kveldens show Latterkamp går ut på, om angst og hvorfor han tok en pause fra standup, om da han jobbet i politiet og om å lage sin egen tannkrem. Og under showet får Magnus 15 minutter på seg på å skrive en flunkandes ny standup-tekst om kongefamilien og Donald Trump.

Backstageprat med Sigrid Bonde Tusvik  

Sigrid Bonde Tusvik møter Yngve før en fysioterapitime og forteller om opptrening etter fødselsskaden, om streng oppdragelse på Nordstrand på 80-tallet, om en oppvekst med mye krangling, om da hun fant ut at hun var morsom, om at det hun liker best med standup-miljøet er at alle baksnakker hverandre, om hva som er grunnsteinen i hennes humorkarriére og om at hun og Lisa blir stressa hvis de ikke angrer.

Backstageprat med The Dogs del 2  

Kristopher Schau forteller om turnélivet når The Dogs og Kvelertak skal på turné i Skandinavia i høst. Han deler bok- og TV-serietips. Forteller om da han gjorde standup (tre ganger) der sluttnummeret var et forsøk på å skape en ny pandemi ved hjelp av drikking av eget blod. Om Team Antonsen og om å ta hevn. Og han forteller – i detalj – hva han skal gjøre dagen etter releasekonserten.

Backstageprat med The Dogs del 1  

Kristopher Schau sitt band The Dogs har releasekonsert på Rockefeller for sitt nye album, Live at Big Dipper. Det er mye som skal på plass før konserten, blant annet noen glassmalerier, en catwalk og noe lyseffekter, men Kristopher slipper å sjaue fordi han sitter backstage og prater om alt sammen på en viss podkast.

Backstageprat med Åsleik Engmark  

Åsleik Engmark om å sette opp egen forestilling på Fringe-festivalen i Edinburgh og om hans første soloshow i 1995. Og Henrik Overaa Bjørnson og Yngve oppsummerer årets festival.

Backstageprat med Dagfinn Lyngbø  

Dagfinn Lyngbø forteller om hvordan showet "Supersmud" ble til fra idé til ferdig forestilling, om debuten og standup'ens barndom i Norge, om den nye generasjonen komikere og om da han og Jon Schau kjørte rundt i Trondheim i en buss fra Hells Angels.

Backstageprat med Lisa Tønne  

Lisa Tønne snakker om dødsangst, frykt for å bli avslørt, adopsjon, parterapi og lavt blodsukker – og kommenterer folk som passerer forbi restaurantvinduet.Og mye mer, eller? Tror det.

Backstageprat med Lisa Tønne  

Lisa Tønne snakker om dødsangst, frykt for å bli avslørt, adopsjon, parterapi og lavt blodsukker – og kommenterer folk som passerer forbi restaurantvinduet.Og mye mer, eller? Tror det.

Backstageprat med Henrik Fladseth  

Henrik Fladseth snakker om oppveksten på Oslos beste østkant, om alle gangene han ble sendt til rektor og om mobbehumor i skolegården. Han beskriver hvordan han jobber frem materiale og prosessen rundt sketsjeprogrammet han er med på å lage. Og røper en gammel familiehemmelighet som nylig kom for dagen, i en backstageprat som ikke foregår backstage, men på en italiensk restaurant på Majorstua.

Backstageprat med André Jerman  

André Jerman tar en kaffe med Yngve på hytta si og snakker om oppveksten på Frogner, alle utdannelsene han ikke har fullført, om å gjøre standup på engelsk, om å være jødisk komiker og om TV-serien Nobel der André gjør en seriøs rolle.

0:00/0:00
Video player is in betaClose