Bagklog på P1

Bagklog på P1

Denmark

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler.

Episodes

Bagklog på P1: Niels Hausgaard 2016-10-22  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge sender Bagklog live fra Hjørring med den nordjyske entertainer Niels Hausgaard som gæstevært foran et publikum. Blandt emnerne: Dansk Folkeparti-skandalen - skal de virkelig slippe af sted med at fedte hele ansvaret af på Morten Messerschmidt? Rygeforbuddene herhjemme bliver stadig mere omfattende - hvornår tager de vores kager og vores sprut? Kommuner ELSKER frivillige, viser ny undersøgelse - er frivillige kommunernes svar på au pairs? Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Knud Foldschack 2016-10-15  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er advokaten Knud Foldschack gæstevært. Blandt emnerne: Politiken udgav bogen "Syv år for PET" trods et fogedforbud, og nu har PET politianmeldt tidligere PET-chef Jakob Scharf, forlaget People's Press, journalist Morten Skjoldager, Radio24syv, Politiken og flere boghandlere. Tror medierne, at de bare frit kan vælge, hvilke love de vil overholde, eller er det faktisk vigtigt at udgive bogen af hensyn til ytringsfriheden? Den amerikanske præsidentkandidat, Donald Trump, er i modvind efter offentliggørelsen af seksuelt krænkende udtalelser om kvinder. Nu må han da være færdig - eller hvad? Nu skal Danmark markedsføres gennem trolde. Ja, trolde. Gjøl-trolden fra 1930'erne er nemlig omdrejningspunktet for en stor Hollywood-film, som Visit Denmark nu vil malke for fuld skrue. Er det hurtigt glemt eller fornuftigt tænkt? Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Søren Pind 2016-10-08  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er justitsminister Søren Pind (V) gæstevært. Blandt emnerne: Ny bog om BZerne - var de terrorister? Folketingets åbning - rituelt spild af tid? Bagedyst-mandehørm-Je-suis-Gunnar-Gate-skandalen - har Danmark verdens mindste problemer? Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Ulrik Wilbek 2016-10-01  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er håndbold-ikonet Ulrik Wilbek gæstevært. Blandt emnerne: Dansk Folkeparti satte som sædvanlig dagsordnen, da Martin Henriksen i en debat sagde til en gymnasieelevrådsformand, at man jo ikke kunne være sikker på, at han var rigtig dansk. Hvor dansk er dén kommentar lige, spørger vi - og svaret er "meget". Det engelske landsholds fodboldtræner er lige blevet fyret efter at være blevet afsløret i pengefusk omkring spillerhandler - hvorfor er det, at man ikke kan skrive ordet "sport", uden at ordet "korruption" automatisk dukker op i samme sætning? Så har Anders Fogh Rasmussen skrevet en bog om, hvordan den amerikanske præsident kan blive lidt mere ligesom Anders Fogh - og det lyder jo som en rrrigtig god ide... Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Anne Lise Marstrand-Jørgensen 2016-09-24  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er forfatter og venligboer Anne Lise Marstrand-Jørgensen gæstevært. Blandt emnerne: Nyt parti, Nye Borgerlige, nu er de opstillingsberettigede - udfylder de et hul i dansk politik, eller er de bare hul i hovedet? De anklagede chefredaktører i retten i Se & Hør-sagen - ER de dummere, end politiet tillader? Og fra det kulturelle overdrev: Frøken Jensens Kogebog opsættes som teaterstykke - ER det teaterverdens svar på stegt lever? Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Pernille Vermund 2016-09-17  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er formand og stifter af Nye Borgerlige Pernille Vermund gæstevært. Blandt emnerne: Blå bloks død - alle flirter henover midten, er det på tide et begå medlidenhedsdrab på blokpolitikken? Johanne Schmidt Nielsen går ind for at afskaffe privat ejendomsret, men har købt sig en villa - topmålet af hykleri eller verdens mindste ikke-historie? Ingen gider se danske film, viser nye tal - men livet er vel også deprimerende nok i forvejen? Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Kathrine Lilleør 2016-09-10  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er præst og debattør Kathrine Lilleør gæstevært. Blandt emnerne: En del af folketinget vil legalisere hashen for at hjælpe christianitterne og for at komme hashkriminaliteten til livs - måske skulle vi også legalisere indbrud og spritkørsel, nu vi ER i gang? Alle har en fest med Karina Pedersens opgør med underklassen "Helt Ude i Hampen" - vi undersøger, hvem i debatten, der efterhånden er længst ude i hampen, og konkurrencen er hård! Og så har vi apartheid i gymnasierne: En rektor i en ghettoskole vil samle de få tilbageværende danske elever i samme klasse, og nu falder hele godhedsindustrien over ham - men det ER jo også lettere at skyde budbringeren end at gøre noget ved de reelle, underliggende problemer. Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Jørn Lund 2016-09-03  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er sprogprofessor Jørn Lund gæstevært. Blandt emnerne: 2025-planen - det VAR vel også på tide, at det valg kom? Christiania-skyderierne - er det for sent, at beboerne nu kommer ud af hash-tågerne? Flexitarer og alle andre, der har et navn for deres spisevaner - skal alle vi andre ikke bare lade være med at invitere dem til middag? Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: David Trads 2016-08-27  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er debattøren David Trads gæstevært. Blandt emnerne: Morten Messerschmidt går af - som gruppeformand for to andre partimedlemmer; verdenshistoriens mindste indrømmelse? Ugens skandale i Skat - nu har beløbet, Skat har udbetalt til afsendere af Nigeria-mails om udbytteskat nået 12 milliarder - hvor mange milliarder skal man formøble, før man bliver fyret i den offentlige sektor? Billetterne til fysikeren Stephen Hawkings besøg revet væk - ER han verdens mærkeligste rockstjerne? Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Pia Olsen Dyhr 2016-08-20  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er SF-formand Pia Olsen-Dyhr gæstevært. Blandt emnerne: Folketingets formand Pia Kjærsgård advarede som sagt om knækket - klap i, sagde alle andre; du har selv været med til at skabe problemet. Men var det egentlig ok at skyde budbringeren på den måde? Vi tager til weekendens Gay Pride-parade og undrer os over, hvad der er sket med vores seksualitet, siden det ikke længere er nok at være hetro eller homo - nej, nu skal der over 50 forskellige mærkater til at dække, HVOR spændende og individuel vores seksualitet kan være. Vi tager også til OL - i kommentator-hysteri. OL-værterne skulle tage og bøje den ned og tage en kold afvaskning, skulle de. Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Morten Hesseldahl 2016-08-13  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er det kongelige teaters øverste chef Morten Hesseldal gæstevært. Vi giver Donald Trump en hårtransplantation her på ugen, hvor han antydede at man jo KUNNE myrde Clinton, hvis hun bliver præsident - ER det nu, at hans kampagne bryder helt sammen? Vi skal til OL - i svindel og bedrag - og sker på, hvorfor noget så ligegyldigt som sport alligevel er så storpoltisk betændt. Og så tager vi til globryllup mellem DF og S - ER frierierne mellem de to partier frankensteins monster in the making, eller er det en logisk konsekvens af de to partiers kryben ind mod midten? Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1 - halvårskavalkade: Martin Buch og Rasmus Botoft 2016-08-06  

I fire sommerprogrammer ser Bagklog på P1 ikke på nyhedsUGEN der gik, men nyhedsÅRET, der er gået indtil nu. Det er en stor mundfuld, så til lejligheden har vi ikke én, men TO gæsteværter - og vi har valgt to personer, der biologisk eller åndeligt hænger sammen. I denne uge, hvor vi skal kloge os på halvårets personhistorier, er gæsteværterne komikerparret fra Rytteriet, Martin Buch og Rasmus Botoft. Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1 - halvårskavalkade: James og Adam Price 2016-07-30  

I fire sommerprogrammer ser Bagklog på P1 ikke på nyhedsUGEN der gik, men nyhedsÅRET, der er gået indtil nu. Det er en stor mundfuld, så til lejligheden har vi ikke én, men TO gæsteværter - og vi har valgt to personer, der biologisk eller åndeligt hænger sammen. I denne uge, hvor vi skal tale om halvårets indenlandske nyheder, er gæsteværterne James og Adam Price, kendt for deres madprogrammer, men også for TV-manuskripter, revytekster og meget andet. Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1- halvårskavalkade: Johanne Schmidt-Nielsen og Pernille Skipper 2016-07-23  

I fire sommerprogrammer ser Bagklog på P1 ikke på nyhedsUGEN der gik, men nyhedsÅRET, der er gået indtil nu. Det er en stor mundfuld, så til lejligheden har vi ikke én, men TO gæsteværter - og vi har valgt to personer, der biologisk eller åndeligt hænger sammen. I denne uge, hvor vi skal kloge os på halvårets udenlandske nyheder, er gæsteværterne Enhedslistens åndelige ledere Johanne Schmidt-Nielsen og Pernille Skipper. Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1- halvårskavalkade: Peter og Anders Lund Madsen 2016-07-16  

I fire sommerprogrammer ser Bagklog på P1 ikke på nyhedsUGEN der gik, men nyhedsÅRET, der er gået indtil nu. Det er en stor mundfuld, så til lejligheden har vi ikke én, men TO gæsteværter - og vi har valgt to personer, der biologisk eller åndeligt hænger sammen. I denne uge, hvor vi skal kloge os på halvårets indenlandske nyheder, er gæsteværterne de to radio/tv-personligheder Peter og Anders Lund Madsen. Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Peter Skov Jacobsen 2016-07-09  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen gæstevært. Blandt emnerne: Englands Irakkommission smadrer krigen og Tony Blair - nu ved vi, hvorfor den danske regering ikke vil have en kommission. Kristne asylansøgere mobbes i asylcentrene - hvorfor er kristne i dag verdens mest forfulgte religiøse gruppe? Debatkulturen er efterhånden pilrådden, sådan helt generelt - men måske er det netop MENINGEN, at den skal være det? Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Dennis Nørmark 2016-07-02  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er antropolog og kommentator Dennis Nørmark gæstevært. Blandt emnerne: Brexit-kaos: På en skala fra 99 til 100, hvor latterlige er englænderne lige? Slut med buræg i supermarkederne - gavner det andet end vores egen selvfedme? Roskildefestivalen - Danmarks mest over-eksponerende ikke-begivenhed? Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Mathias Tesfaye 2016-06-25  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er folketingsmedlem Mattias Tesfaye (S) gæstevært. Blandt emnerne: Brexit: Englænderne har stemt sig over på deres egen ø - hvor meget skal de sejle i deres egen sø? Regeringen får en næse af folketinget for at fortie for folketinget, at landbrugspakken var ulovlig - hvor meget har man lov at håne demokratiet? Og så er der EM i bold - og Island er videre til ottendedels-finalen: Kan vi her i Danmark ikke få lov at adoptere det islandske landshold, nu da vores eget ikke virker? Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Jens Christian Grøndal 2016-06-18  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er forfatteren Jens Christian Grøndal gæstevært. Blandt emnerne: Elitemødet på Bornholm - ligegyldig cocktailreception? Orlando-skyderierne - er religion bøssehad sat i system? Russiske EM-hooligans - har Rusland reelt noget med Europa at gøre? Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Susanne Staun 2016-06-11  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er forfatteren Susanne Staun gæstevært. Blandt emnerne: Briterne er ved at stemme sig ud, og det skal danskerne også have lov til, siger nej-partierne - var det det, der var ideen med repræsentativt demokrati? Statens Museum for kunst vil skrive det grimme Neger-ord ud af de gamle kunstværker - politisk korrekthed gået amok? Hillary bliver præsidentkandidat, og på papiret er hun perfekt - hvorfor kan vi så ikke lide hende? Danskprøven til indvandrere: Folk raser over de dumme spørgsmål, man skal svare på for at blive danskere - har de ikke forstået, hvad en eksamen er? Danmarks-kanonen skydes i gang - dannet eller åndet? Vært: Esben Kjær.

0:00/0:00
Video player is in betaClose