Bagklog på P1

Bagklog på P1

Denmark

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler.

Episodes

Bagklog på P1: Brian Holm 2017-06-24  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er cykeldirektør Brian Holm gæstevært. Blandt emnerne: Slip militæret løs i danske gader, siger nogle politikere nu - hvorfor ER det, at danske politikere tænder på mænd i uniform? Trafikministeren vil tage de københavnske S-toge fra DSB og sende driften i udbud - fremragende idé, siger vi; navnlig hvis driften gives til PostNord. Tal så man kan forstå det, siger folketingets formand til politikerne - pas på, hvad du ønsker dig, siger VI bare. Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Katrine Marie Guldager 2017-06-17  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er forfatteren Katrine Marie Guldager gæstevært. Blandt emnerne: Deltagerne på Folkemødet på Bornholm -måske ville vi gøre Danmark en tjeneste, hvis vi gjorde som Australien og forhindrede denne horde af uproduktive mennesker i at nå fastlandet? Krig i Danmarks ghettoer - ja, svaret er HELT klart flere projektmagere og velmenende pædagoger.. Overmaling af statuer er den seneste dille som samfundsprovokation - kan man måle et samfunds kreativitet på, hvor ubegavede dets aktivister er? Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Andreas Bo 2017-06-10  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er standup-komikeren Andreas Bo gæstevært. Blandt emnerne: Det britiske valg - er der ingen grænser for britiske politikeres evne til at gøre sig selv til grin? Unge mennesker får mobilstress i skolen og kan ikke lære noget, på grund af deres telefon - er der da sket ingen grænser for, hvor idiotiske problemer vi kan have her i den vestlige verden? Nu skal pirat-kopister, der downloader ulovlige film, politi-anmeldes - godt, der aldrig er nogen hjemme hos politiet, for ellers ville der ikke være mange danskere tilbage, der ikke skulle i spjældet, eller hvad? Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Merete Pryds Helle 2017-06-03  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er forfatteren Merete Pryds Helle gæstevært. Blandt emnerne: Den kunstmalede røde græsplæne i Århus - kunne din femårige datter osse ha' lavet dén? Efter Trumps Europa-besøg siger Merkel nu, at Europa er alene hjemme - er vi danskere klar til Merkel som leder af den frie verden? Så røg blasfemi-paragraffen - hvilken religiøs tekst skal vi brænde af først? Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Rune Lykkeberg 2017-05-27  

Normalt vælger Esben Kjær ugens historier ud til kærlig behandling af Bagklogs kendte, skiftende gæsteværter. Men i denne Kristi Himmelfarts-udgave af Bagklog har chefredaktør på Information Rune Lykkeberg selv valgt de historier, han vil tale om - ikke fra ugen der gik, men de historier, der er oppe i tiden. Det vil sige Skat, Trump, krammeri og meget andet. Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Mik Schack 2017-05-20  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er tusindkunstneren Mik Schack gæstevært. Blandt emnerne: Skattekommissionen - så er det atter sylte-tid på Christiansborg? Danmark har både rekord i unge-druk og i hvor let det er at få fat i sprut - tid til at få et systembolag? Trump fyrer FBI-chefen - er vi vidne til en ny rekord, i hvor hurtigt man kan blive Nixon? Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Lars Aslan Rasmussen 2017-05-13  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er den socialdemokratiske folketingspolitiker Lars Aslan Rasmussen gæstevært. Blandt emnerne: Fransk præsidentvalg - venstrefløjen er ikke død, den lugter bare sådan? Vandscooter-massakren i Københavns Havn - så kom der lig på bordet, og det ER som bekendt det, der skal til, før politikerne og politiet begynder at tage de problemer, andre har peget på i årevis alvorligt. FBI-chefen kom for tæt på præsidenten, så nu fyrer Donald Trump ham - ER USA i dag verdens største bananrepublik? Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Martin Krasnik 2017-05-06  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er Weekendavisens chefredaktør Martin Krasnik gæstevært. Blandt emnerne: Fransk præsidentvalg - er 40 procent af vælgerne skøre? Løkkes disruption-råd - et plejehjem for udtjente lobbyister? Hadprædikant-listen - hvilke DANSKERE skal på den? Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Suzanne Brøgger 2017-04-29  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er forfatteren Suzanne Brøgger gæstevært. Blandt emnerne: Blasfemi-paragraffen - skal den endelig dø? Den offentlige debat domineres af veluddannede mænd - og det ER måske ikke så unaturligt? Fransk præsidentvalg - skønheden mod udyret? Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Lone Hertz 2017-04-22  

Her får travle mennesker at vide, hvad resten af landet snakkede om i den uge, de ikke havde tid til at følge med i. Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. P1 er klog i det daglige, så her giver vi den lige et hak ekstra - som bagkloge.

Bagklog på P1: Per Stig Møller 2017-04-15  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er den tidligere konservative udenrigsminister og partiformand Per Stig Møller gæstevært i en særlig påskeudgave, hvor det er ham, der vælger de historier, der er oppe i tiden, som han vil tale om. Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Mimi Jakobsen 2017-04-08  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er eks-partileder Mimi Jacobsen (CD) gæstevært. Blandt emnerne: Næse til Esben Lunde Larsen - reduceres regeringens ministre til DF's stråmænd én for én? Nu ved vi endelig, hvad minister for offentlig innovation Sophie Løhde skal lave: Hun skal afbureaukratisere - bare mærkeligt, hvordan den ide forekommer underligt bekendt? Kun 1 ud af 8 direktører er topledere - ER svaret mon virkelig flere au pair-piger, som Dansk Industri foreslår? Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Dan Rachlin 2017-04-01  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er DG og debattør Dan Rachlin gæstevært. Blandt emnerne: Lars Løkke besøger Trump - så de kan udveksle erfaringer om at være bovlamme statsledere, der ikke kan få noget igennem? Over and out for Uber - godt vi fik bremset fremskridtet? Liberal Alliance vil forbyde børn uden mæslinge-vaccinationer i børnehaverne - hvor liberalt er dét lige? Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Inger Støjberg live fra Skive 2017-03-25  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er integrationsminister Inger Støjberg (V) gæstevært i en udsendelse med et live publikum direkte fra Skive, hvor hun er valgt. Blandt emnerne: Det politiske danmarkskort er mere polariseret end nogensinde tidligere, viser ny stor undersøgelse af folketingsvalget 2015 - er det vælgerne, der er dumme? Bankers hvidvaskning - hvorfor bliver vi ved med at finde os i de banker? Ungdomspolitikere har lige lavet et charter for god opførsel for at mindske politikerleden - hvor megen lede føler rigtige politikere mon ved ungdomspolitikere, og har de fat i noget? Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Christian Nissen 2017-03-18  

Her får travle mennesker at vide, hvad resten af landet snakkede om i den uge, de ikke havde tid til at følge med i. Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. P1 er klog i det daglige, så her giver vi den lige et hak ekstra - som bagkloge.

Bagklog på P1: Keld Heick 2017-03-11  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er musikeren Keld Heick gæstevært. Blandt emnerne: Regeringens første 100 dage - aldrig har så mange skyldt så få så lidt? Kvindernes kampdag - hvorfor bruger feministerne al tiden på at slås med sig selv? MGP og Melodi Grand Prix - hvorfor synger de alle sammen den samme sang? Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Frank Hvam 2017-03-04  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er komikeren Frank Hvam gæstevært. Blandt emnerne: Brunskjorterne fra det nye ungdomshus gik endnu engang amok i gaderne på tiårsjubilæet for lukningen af det gamle - tid til at lukke Ungdomshus nummer to også? Mandlige skuespillere tjener 41 procent mere end kvinderne - Danmarks mest sexistiske branche? De ældre bliver længere på arbejdsmarkedet - først gad de ikke passe deres børnebørn, nu kan de ikke... Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Margrethe Vestager 2017-02-25  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er EU-kommissær Margrethe Vestager gæstevært. Blandt emnerne: Krisen i PostNord - et symptom på enden på velfærdsstaten som vi kender den? Gyldne håndtryk til uduelige offentlige chefer - hvordan får vi andre et job med høj løn og intet ansvar? Ruslands cyberkrig - er der snart nogen i Vesten, der gider gøre noget? Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Sebastian Klein 2017-02-18  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter - I denne uge er TV-personligheden og dyrevennen Sebastian Klein - der kloger sig på ugens begivenheder. Men i denne uge gør vi noget anderledes: Her er det Sebastian Klein, der vælger nyheder og tendenser, der optager ham lige nu - altså ikke bare i denne uge, men i denne tid. Han er blandt andet optaget af fake news, arternes uddøen og det nye verdenshav - af plastic. Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Alfred Josefsen 2017-02-11  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er tidligere direktør for Irma, Alfred Josefsen, gæstevært. Blandt emnerne: Ny taxa-lov - over-and-out for Uber og den reelt frie konkurrence? Nyt boligskattesystem - er det endnu engang københavnerne der skal betale for provinsen? Nyt sagsanlæg fra Spillerforeningen mod DBU - hvad med om landsholdet prøvede at vinde på BANEN i stedet for? Vært: Esben Kjær.

0:00/0:00
Video player is in betaClose