Bagklog på P1

Bagklog på P1

Denmark

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler.

Episodes

Bagklog på P1: Sebastian Klein 2017-02-18  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter - I denne uge er TV-personligheden og dyrevennen Sebastian Klein - der kloger sig på ugens begivenheder. Men i denne uge gør vi noget anderledes: Her er det Sebastian Klein, der vælger nyheder og tendenser, der optager ham lige nu - altså ikke bare i denne uge, men i denne tid. Han er blandt andet optaget af fake news, arternes uddøen og det nye verdenshav - af plastic. Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Alfred Josefsen 2017-02-11  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er tidligere direktør for Irma, Alfred Josefsen, gæstevært. Blandt emnerne: Ny taxa-lov - over-and-out for Uber og den reelt frie konkurrence? Nyt boligskattesystem - er det endnu engang københavnerne der skal betale for provinsen? Nyt sagsanlæg fra Spillerforeningen mod DBU - hvad med om landsholdet prøvede at vinde på BANEN i stedet for? Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Finn Nørbygaard 2017-02-04  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er entertaineren Finn Nørbygaard gæstevært. Blandt emnerne: Skolevalg - danske elever er mere blå end Harald Blåtand - er venstrefløjen kun for gamle mennesker? SAS flager ud - så kan det måske være, at deres priser begynder at passe til serviceniveauet? Danskernes madvaner kortlagt, og vi aner ikke, hvad vi propper i hovedet - så meget for nyt nordisk køkken? Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Villy Søvndal 2017-01-28  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er tidligere SF-formand og udenrigsminister Villy Søvndal gæstevært. Blandt emnerne: Trumps første uge som præsident - "han bliver anderledes, når han først er præsident", sagde vi alle sammen; Og det var rigtigt, han blev værre. "Politiskolen" var navnet på en amerikansk komedie i 1980erne - nu har den danske regering genindspillet den, i en meget sjovere version. Og så er verden slet ikke så slem, som den ser ud, siger Villy Søvndal - hør ham diskutere dét synspunkt live med Mogens Lykketoft. Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Hella Joof 2017-01-21  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er Hella Joof gæstevært. Blandt emnerne: Politiet fordobler indtægterne fra fartbøder på et år - landevejsrøveri ved højlys dag? Nu er Trump præsident - ER manden gal? Skolevand til børnene i folkeskolen - Danmarkshistoriens mest åndsvage ide? Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Jonatan Spang 2017-01-14  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er standup-komikeren Jonatan Spang gæstevært. Blandt emnerne: Obama siger farvel - den mest ligegyldige præsident i mands minde? Johannes Langkildes kones hest - det var da godt, hun ikke var elefant-domptør? Trumps tisselege - hvor længe går der, før han helt bogstaveligt skider på Det Hvide Hus? Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Søren Espersen 2017-01-07  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er Dansk Folkepartis udenrigsordfører Søren Espersen gæstevært. Blandt emnerne: Nytårstalerne - var statsministerens tale ENDNU mere indholdsløs end dronningens? Regeringen vil øge hastighederne på "sikre" landeveje, hvilket ifølge trafikforskerne giver flere døde - men det ER vel kun en rimelig pris at betale for at komme et par minutter hurtigere frem? Og i anledning af 500-års-jubilæet for Reformationen ser vi på, om ham Luther ikke er lidt opreklameret. Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: "At Tænke Sig" fra dagbladet Politiken 2016-12-31  

Bagklog på P1 er til daglig stedet, hvor Esben Kjær og en kendt, skiftende gæstevært kloger sig på ugen, der gik - men her nytårsaftens-dag er det TO kendte gæsteværter, der kloger sig på HALVÅRET der gik. Med til at fyre nyhedsraketten af er bagmændene bag dagbladet Politikens satiriske "At Tænke Sig"-bagside, Ole Rasmussen og Gorm Vølver. Vi rammer Skat, Europol, BZerne, Henrik Qvortrup, dræberklovnene, kongehuset og MANGE flere nyheder fra halvåret der gik. Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Julespecial med Mette Blomsterberg og Timm Vladimir 2016-12-24  

Bagklog på P1 er til daglig stedet, hvor Esben Kjær og en kendt, skiftende gæstevært kloger sig på ugen, der gik - men her juleaftensdag er det TO kendte gæsteværter, der kloger sig på HALVÅRET der gik. Med til at bage rævekager er Mette Blomsterberg og Timm Vladimir fra Den Store Bagedyst. Vi tilsætter hævemiddel til OL, Stjernekrigen, Svinkløv Badehotel, Danmarks-kanon og mange flere af de sidste seks måneders nyheder. Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Lars Mikkelsen 2016-12-17  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er skuespilleren Lars Mikkelsen gæstevært. Blandt emnerne: Danmarks-kanon offentliggjort - er der bare en enkelt eller to af de her værdier, der IKKE også passer på resten af den civiliserede verden? Ny Star Wars-film igen-igen - begynder vi snart at ønske serien ud i en fjern, fjern galakse? Uddannelsesloftet - regeringens hidtil mest udannede beslutning? Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1 i Sønderborg: Tom Buk-Swienty 2016-12-10  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er Bagklog flyttet til Sønderborg Slot, hvor forfatteren til en række historiske bøger om blandt andet krigen i 1864, Tom Buk-Swienty er gæstevært. Blandt emnerne: Politisk selvmord for åben mikrofon: DF's Kenneth Christensen Berth vil skyde flygtningene, K's Brian Mikkelsen synes at bankerne bliver mobbet, og ældreminister Thyra Frank aner ikke hvad hun laver for rullende kameraer. Europol-aftalen - det betaler sig åbenbart at stemme nej? Danske folkeskoler stormer frem i PISA-målingerne - begynder "verdens bedste folkeskole" endelig så småt at leve op til sit navn? Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Ib Michael 2016-12-03  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er forfatteren Ib Michael gæstevært. Blandt emnerne: Regeringsdannelse: Har Liberal Alliance solgt sin sjæl for ingenting? Og svaret er ja. Ny rekord i julekalendre på TV og radio - er det mediefolk eller bare folk i almindelighed , der ikke har nogen smag? Først kom udenrigsminister Kristian Jensen med bogen "I Danmarks Tjeneste"; nu er Mogens Lykketoft klar med bogen "I verdens tjeneste" - hvor opblæst har man lov at være? Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Lizette Risgaard 2016-11-26  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er LO-formand Lizette Risgaard gæstevært. Blandt emnerne: Regeringsdannelsen - hvor ulækkert er det, at der skulle en ministerbil til at køre Anders Samuelsen ned fra det træ, han var klatret helt op i toppen af? Se & Hør-dommen: Henrik Qvortrup fik tre måneder i spjældet - så er han tilbage i sit job på Radio 24syv. Forbrydelse betaler sig, eller hvad? DR3-programmet Prinsesserne fra Blokken rydder sendefladen - endelig har TV-folkene fundet en formel for fattigdomsporno, som overklassen af gymnasielærere kan se, uden at holde sig selv for næsen. Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Rane Willerslev 2016-11-19  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er socialantropologen Rane Willerslev gæstevært. Blandt emnerne: F-ordet breder sig udover det hele herhjemme - fatter danskerne slet ikke, hvad det er, de siger? Lige i tid til det kronprinselige kobberbryllup viser en ny meningsmåling, at syv ud af ti bakker op om kongehuset - findes der en socialantropologisk forklaring, der giver mening? Julekoncerter - hvor går den gode smag hen, når det er jul? Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Özlem Cekic 2016-11-12  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er eks-politikeren Özlem Cekic gæstevært. Blandt emnerne: Trump - er vælgerne blevet vanvittige? Leonard Cohen er død - VAR han indtørrede akademikeres svar på Barry White? Og i "Gæstens Kæphest" forklarer forfatteren Carsten Jensen til Özlem Cekic, hvad der er i vejen med menneskeheden. Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Morten Sabroe 2016-11-05  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er forfatteren Morten Sabroe gæstevært. Blandt emnerne: Pia Kjærsgaard er i stiv modvind efter at have kaldt EU en rotterede - er folketingets formand værdig til posten, når hun beskriver en demokratisk institution med ord, der passer bedre på hendes eget partis EU-svindel? Pave Frans på forsoningsbesøg - katolikker er sjovere; var det på tide, at vi blev lidt mere katolske? Og så prøver vi her lige før USA-valget at se, om der rent faktisk eksisterer gode grunde til at stemme på Trump. Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Jesper Christensen 2016-10-29  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er skuespilleren Jesper Christensen gæstevært. Blandt emnerne: DF-skandalen: "Morten er en kreativ sjæl", siger Pia Kjærsgaard - og "kreativ" kan man vist også kalde partiets krisehåndtering. Dronningen udtaler, at man ikke er dansk, bare fordi man bor i landet i mange år -hvor mange i hendes egen husstand er hun mon ude efter? Man kan ikke være politimand eller skolelærer, hvis man køber sig til sex med prostituerede, siger Mette Frederiksen (S) - men man kan altså godt være S-partiformand, hvis man håner folk, der sætter deres børn i privatskole, og derefter selv gør det samme? Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Niels Hausgaard 2016-10-22  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge sender Bagklog live fra Hjørring med den nordjyske entertainer Niels Hausgaard som gæstevært foran et publikum. Blandt emnerne: Dansk Folkeparti-skandalen - skal de virkelig slippe af sted med at fedte hele ansvaret af på Morten Messerschmidt? Rygeforbuddene herhjemme bliver stadig mere omfattende - hvornår tager de vores kager og vores sprut? Kommuner ELSKER frivillige, viser ny undersøgelse - er frivillige kommunernes svar på au pairs? Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Knud Foldschack 2016-10-15  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er advokaten Knud Foldschack gæstevært. Blandt emnerne: Politiken udgav bogen "Syv år for PET" trods et fogedforbud, og nu har PET politianmeldt tidligere PET-chef Jakob Scharf, forlaget People's Press, journalist Morten Skjoldager, Radio24syv, Politiken og flere boghandlere. Tror medierne, at de bare frit kan vælge, hvilke love de vil overholde, eller er det faktisk vigtigt at udgive bogen af hensyn til ytringsfriheden? Den amerikanske præsidentkandidat, Donald Trump, er i modvind efter offentliggørelsen af seksuelt krænkende udtalelser om kvinder. Nu må han da være færdig - eller hvad? Nu skal Danmark markedsføres gennem trolde. Ja, trolde. Gjøl-trolden fra 1930'erne er nemlig omdrejningspunktet for en stor Hollywood-film, som Visit Denmark nu vil malke for fuld skrue. Er det hurtigt glemt eller fornuftigt tænkt? Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Søren Pind 2016-10-08  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er justitsminister Søren Pind (V) gæstevært. Blandt emnerne: Ny bog om BZerne - var de terrorister? Folketingets åbning - rituelt spild af tid? Bagedyst-mandehørm-Je-suis-Gunnar-Gate-skandalen - har Danmark verdens mindste problemer? Vært: Esben Kjær.

0:00/0:00
Video player is in betaClose