Bagklog på P1

Bagklog på P1

Denmark

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler.

Episodes

Bagklog på P1: Frank Jensen 2017-08-19  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er Københavns overborgmester Frank Jensen (S) gæstevært. Blandt emnerne: Donald Trump begår sin hidtil mest utrolige bedrift: Han undlader at tage afstand fra nazisme - ER bunden nået nu? Copenhagen Pride med dens flamboyante floats og divaer med dillere - hvor er alle de almindelige bøsser og lesbiske henne? Liberal Alliance opgiver topskattelettelser, Anders Samuelsens stålsatte blik var tydeligvis ikke af rustfrit stål - kan man sige det samme om Liberal Alliances politiske fremtid? Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Anne Dorthe Michelsen 2017-08-12  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er sangeren Anne Dorte Michelsen gæstevært. Blandt emnerne: Bandekrigen - en gylden mulighed for politikerne til at vise formålsløs handlekraft efter at have sparet politiet halvt ihjel? Prins Henrik er skør og skal begraves i tavshed når han ikke vil begraves med dronningen, mener royalisterne - men så er der vel mange i det danske samfund, der skal ties ihjel? Kvinde-EM-triumf og FCK-fodboldvold - som københavnerklubbens hjernedøde fans viste, så KAN herrefodbold noget, som kvindefodbold ikke kan... Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Adam Holm 2017-08-05  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er TV-personlighed og debattør Adam Holm gæstevært. Blandt emnerne: Dansk EM-triumf - er livet STADIG for kort til kvindefodbold? Og er livet for kort til danske kvinder i det hele taget, som radioværten René Fredensborg hævder i et eksplosivt debatindlæg? Og har Prins Henrik endegyldigt begravet sig selv med sin beslutning ikke at ville stedes til hvile ved siden af dronningen? Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: 2017 med søskende-øjne: Mette Bock og Anders Samuelsen 2017-07-29  

Normalt er Bagklog på P1 stedet, hvor Esben Kjær kloger sig på ugen der gik sammen med en kendt, skiftende gæstevært. Men i tre uger i juli kloger han sig på hele 2017 indtil nu - sammen med to gæsteværter, der endda er søskende. I denne uge med de to minister-søskende fra Liberal Alliance, kultur- og kirkeminister Mette Bock og udenrigsminister Anders Samuelsen. Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: 2017 med søskende-øjne: Brødrene Olsen 2017-07-22  

Normalt er Bagklog på P1 stedet, hvor Esben Kjær kloger sig på ugen der gik sammen med en kendt, skiftende gæstevært. Men i tre uger i juli kloger han sig på hele 2017 indtil nu - sammen med to gæsteværter, der endda er søskende. I denne uge musikbrødrene Jørgen og Noller, bedre kendt som Brødrene Olsen. Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: 2017 med søskende-øjne: Lasse og Martin Spang Olsen 2017-07-15  

Normalt er Bagklog på P1 stedet, hvor Esben Kjær kloger sig på ugen der gik sammen med en kendt, skiftende gæstevært. Men i tre uger i juli kloger han sig på hele 2017 indtil nu - sammen med to gæsteværter, der endda er søskende. I denne uge film- og stunt-brødrene Lasse og Martin Spang Olsen. Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Anne-Grethe Bjarup Riis 2017-07-08  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er skuespiller og instruktør Anne-Grethe Bjarup Riis gæstevært. Blandt emnerne: Festival-voldtægter og sex-chikane: Hvor kommer alle de stenaldermænd fra? Ulven kommer, den har fået unger - og den skal skydes: Hvorfor er voksne mænd bange for disse nuttede, lodne dyr? Antallet af flygtninge over Middelhavet eksploderer, EU holder møder - er der flere gode løsninger tilbage, som vi rent faktisk kan holde ud? Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Ole Stephensen 2017-07-01  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er tv-personligheden Ole Stephensen gæstevært. Blandt emnerne: Tyskerne giver kirken pligt til at vie homoseksuelle, og danske politikere kræver det samme af den danske folkekirke - for det ER jo helt ligegyldigt hvad der står i den dér Bibel..? Berlingske giver ikke-anmeldere lov til at anmelde kultur i avisen - skulle vi ikke outsource opgaven til Kina, nu vi er i gang? Curling-forældrene curler for børnene på Roskilde-festivalen - men er der nogensinde nogle, der har set en curlingforælder i virkeligheden? Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Brian Holm 2017-06-24  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er cykeldirektør Brian Holm gæstevært. Blandt emnerne: Slip militæret løs i danske gader, siger nogle politikere nu - hvorfor ER det, at danske politikere tænder på mænd i uniform? Trafikministeren vil tage de københavnske S-toge fra DSB og sende driften i udbud - fremragende idé, siger vi; navnlig hvis driften gives til PostNord. Tal så man kan forstå det, siger folketingets formand til politikerne - pas på, hvad du ønsker dig, siger VI bare. Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Katrine Marie Guldager 2017-06-17  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er forfatteren Katrine Marie Guldager gæstevært. Blandt emnerne: Deltagerne på Folkemødet på Bornholm -måske ville vi gøre Danmark en tjeneste, hvis vi gjorde som Australien og forhindrede denne horde af uproduktive mennesker i at nå fastlandet? Krig i Danmarks ghettoer - ja, svaret er HELT klart flere projektmagere og velmenende pædagoger.. Overmaling af statuer er den seneste dille som samfundsprovokation - kan man måle et samfunds kreativitet på, hvor ubegavede dets aktivister er? Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Andreas Bo 2017-06-10  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er standup-komikeren Andreas Bo gæstevært. Blandt emnerne: Det britiske valg - er der ingen grænser for britiske politikeres evne til at gøre sig selv til grin? Unge mennesker får mobilstress i skolen og kan ikke lære noget, på grund af deres telefon - er der da sket ingen grænser for, hvor idiotiske problemer vi kan have her i den vestlige verden? Nu skal pirat-kopister, der downloader ulovlige film, politi-anmeldes - godt, der aldrig er nogen hjemme hos politiet, for ellers ville der ikke være mange danskere tilbage, der ikke skulle i spjældet, eller hvad? Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Merete Pryds Helle 2017-06-03  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er forfatteren Merete Pryds Helle gæstevært. Blandt emnerne: Den kunstmalede røde græsplæne i Århus - kunne din femårige datter osse ha' lavet dén? Efter Trumps Europa-besøg siger Merkel nu, at Europa er alene hjemme - er vi danskere klar til Merkel som leder af den frie verden? Så røg blasfemi-paragraffen - hvilken religiøs tekst skal vi brænde af først? Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Rune Lykkeberg 2017-05-27  

Normalt vælger Esben Kjær ugens historier ud til kærlig behandling af Bagklogs kendte, skiftende gæsteværter. Men i denne Kristi Himmelfarts-udgave af Bagklog har chefredaktør på Information Rune Lykkeberg selv valgt de historier, han vil tale om - ikke fra ugen der gik, men de historier, der er oppe i tiden. Det vil sige Skat, Trump, krammeri og meget andet. Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Mik Schack 2017-05-20  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er tusindkunstneren Mik Schack gæstevært. Blandt emnerne: Skattekommissionen - så er det atter sylte-tid på Christiansborg? Danmark har både rekord i unge-druk og i hvor let det er at få fat i sprut - tid til at få et systembolag? Trump fyrer FBI-chefen - er vi vidne til en ny rekord, i hvor hurtigt man kan blive Nixon? Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Lars Aslan Rasmussen 2017-05-13  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er den socialdemokratiske folketingspolitiker Lars Aslan Rasmussen gæstevært. Blandt emnerne: Fransk præsidentvalg - venstrefløjen er ikke død, den lugter bare sådan? Vandscooter-massakren i Københavns Havn - så kom der lig på bordet, og det ER som bekendt det, der skal til, før politikerne og politiet begynder at tage de problemer, andre har peget på i årevis alvorligt. FBI-chefen kom for tæt på præsidenten, så nu fyrer Donald Trump ham - ER USA i dag verdens største bananrepublik? Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Martin Krasnik 2017-05-06  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er Weekendavisens chefredaktør Martin Krasnik gæstevært. Blandt emnerne: Fransk præsidentvalg - er 40 procent af vælgerne skøre? Løkkes disruption-råd - et plejehjem for udtjente lobbyister? Hadprædikant-listen - hvilke DANSKERE skal på den? Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Suzanne Brøgger 2017-04-29  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er forfatteren Suzanne Brøgger gæstevært. Blandt emnerne: Blasfemi-paragraffen - skal den endelig dø? Den offentlige debat domineres af veluddannede mænd - og det ER måske ikke så unaturligt? Fransk præsidentvalg - skønheden mod udyret? Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Lone Hertz 2017-04-22  

Her får travle mennesker at vide, hvad resten af landet snakkede om i den uge, de ikke havde tid til at følge med i. Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. P1 er klog i det daglige, så her giver vi den lige et hak ekstra - som bagkloge.

Bagklog på P1: Per Stig Møller 2017-04-15  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er den tidligere konservative udenrigsminister og partiformand Per Stig Møller gæstevært i en særlig påskeudgave, hvor det er ham, der vælger de historier, der er oppe i tiden, som han vil tale om. Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Mimi Jakobsen 2017-04-08  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er eks-partileder Mimi Jacobsen (CD) gæstevært. Blandt emnerne: Næse til Esben Lunde Larsen - reduceres regeringens ministre til DF's stråmænd én for én? Nu ved vi endelig, hvad minister for offentlig innovation Sophie Løhde skal lave: Hun skal afbureaukratisere - bare mærkeligt, hvordan den ide forekommer underligt bekendt? Kun 1 ud af 8 direktører er topledere - ER svaret mon virkelig flere au pair-piger, som Dansk Industri foreslår? Vært: Esben Kjær.

0:00/0:00
Video player is in betaClose