Bagklog på P1

Bagklog på P1

Denmark

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler.

Episodes

Bagklog på P1: Lone Hertz 2017-04-22  

Her får travle mennesker at vide, hvad resten af landet snakkede om i den uge, de ikke havde tid til at følge med i. Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. P1 er klog i det daglige, så her giver vi den lige et hak ekstra - som bagkloge.

Bagklog på P1: Per Stig Møller 2017-04-15  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er den tidligere konservative udenrigsminister og partiformand Per Stig Møller gæstevært i en særlig påskeudgave, hvor det er ham, der vælger de historier, der er oppe i tiden, som han vil tale om. Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Mimi Jakobsen 2017-04-08  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er eks-partileder Mimi Jacobsen (CD) gæstevært. Blandt emnerne: Næse til Esben Lunde Larsen - reduceres regeringens ministre til DF's stråmænd én for én? Nu ved vi endelig, hvad minister for offentlig innovation Sophie Løhde skal lave: Hun skal afbureaukratisere - bare mærkeligt, hvordan den ide forekommer underligt bekendt? Kun 1 ud af 8 direktører er topledere - ER svaret mon virkelig flere au pair-piger, som Dansk Industri foreslår? Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Dan Rachlin 2017-04-01  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er DG og debattør Dan Rachlin gæstevært. Blandt emnerne: Lars Løkke besøger Trump - så de kan udveksle erfaringer om at være bovlamme statsledere, der ikke kan få noget igennem? Over and out for Uber - godt vi fik bremset fremskridtet? Liberal Alliance vil forbyde børn uden mæslinge-vaccinationer i børnehaverne - hvor liberalt er dét lige? Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Inger Støjberg live fra Skive 2017-03-25  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er integrationsminister Inger Støjberg (V) gæstevært i en udsendelse med et live publikum direkte fra Skive, hvor hun er valgt. Blandt emnerne: Det politiske danmarkskort er mere polariseret end nogensinde tidligere, viser ny stor undersøgelse af folketingsvalget 2015 - er det vælgerne, der er dumme? Bankers hvidvaskning - hvorfor bliver vi ved med at finde os i de banker? Ungdomspolitikere har lige lavet et charter for god opførsel for at mindske politikerleden - hvor megen lede føler rigtige politikere mon ved ungdomspolitikere, og har de fat i noget? Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Christian Nissen 2017-03-18  

Her får travle mennesker at vide, hvad resten af landet snakkede om i den uge, de ikke havde tid til at følge med i. Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. P1 er klog i det daglige, så her giver vi den lige et hak ekstra - som bagkloge.

Bagklog på P1: Keld Heick 2017-03-11  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er musikeren Keld Heick gæstevært. Blandt emnerne: Regeringens første 100 dage - aldrig har så mange skyldt så få så lidt? Kvindernes kampdag - hvorfor bruger feministerne al tiden på at slås med sig selv? MGP og Melodi Grand Prix - hvorfor synger de alle sammen den samme sang? Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Frank Hvam 2017-03-04  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er komikeren Frank Hvam gæstevært. Blandt emnerne: Brunskjorterne fra det nye ungdomshus gik endnu engang amok i gaderne på tiårsjubilæet for lukningen af det gamle - tid til at lukke Ungdomshus nummer to også? Mandlige skuespillere tjener 41 procent mere end kvinderne - Danmarks mest sexistiske branche? De ældre bliver længere på arbejdsmarkedet - først gad de ikke passe deres børnebørn, nu kan de ikke... Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Margrethe Vestager 2017-02-25  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er EU-kommissær Margrethe Vestager gæstevært. Blandt emnerne: Krisen i PostNord - et symptom på enden på velfærdsstaten som vi kender den? Gyldne håndtryk til uduelige offentlige chefer - hvordan får vi andre et job med høj løn og intet ansvar? Ruslands cyberkrig - er der snart nogen i Vesten, der gider gøre noget? Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Sebastian Klein 2017-02-18  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter - I denne uge er TV-personligheden og dyrevennen Sebastian Klein - der kloger sig på ugens begivenheder. Men i denne uge gør vi noget anderledes: Her er det Sebastian Klein, der vælger nyheder og tendenser, der optager ham lige nu - altså ikke bare i denne uge, men i denne tid. Han er blandt andet optaget af fake news, arternes uddøen og det nye verdenshav - af plastic. Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Alfred Josefsen 2017-02-11  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er tidligere direktør for Irma, Alfred Josefsen, gæstevært. Blandt emnerne: Ny taxa-lov - over-and-out for Uber og den reelt frie konkurrence? Nyt boligskattesystem - er det endnu engang københavnerne der skal betale for provinsen? Nyt sagsanlæg fra Spillerforeningen mod DBU - hvad med om landsholdet prøvede at vinde på BANEN i stedet for? Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Finn Nørbygaard 2017-02-04  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er entertaineren Finn Nørbygaard gæstevært. Blandt emnerne: Skolevalg - danske elever er mere blå end Harald Blåtand - er venstrefløjen kun for gamle mennesker? SAS flager ud - så kan det måske være, at deres priser begynder at passe til serviceniveauet? Danskernes madvaner kortlagt, og vi aner ikke, hvad vi propper i hovedet - så meget for nyt nordisk køkken? Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Villy Søvndal 2017-01-28  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er tidligere SF-formand og udenrigsminister Villy Søvndal gæstevært. Blandt emnerne: Trumps første uge som præsident - "han bliver anderledes, når han først er præsident", sagde vi alle sammen; Og det var rigtigt, han blev værre. "Politiskolen" var navnet på en amerikansk komedie i 1980erne - nu har den danske regering genindspillet den, i en meget sjovere version. Og så er verden slet ikke så slem, som den ser ud, siger Villy Søvndal - hør ham diskutere dét synspunkt live med Mogens Lykketoft. Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Hella Joof 2017-01-21  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er Hella Joof gæstevært. Blandt emnerne: Politiet fordobler indtægterne fra fartbøder på et år - landevejsrøveri ved højlys dag? Nu er Trump præsident - ER manden gal? Skolevand til børnene i folkeskolen - Danmarkshistoriens mest åndsvage ide? Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Jonatan Spang 2017-01-14  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er standup-komikeren Jonatan Spang gæstevært. Blandt emnerne: Obama siger farvel - den mest ligegyldige præsident i mands minde? Johannes Langkildes kones hest - det var da godt, hun ikke var elefant-domptør? Trumps tisselege - hvor længe går der, før han helt bogstaveligt skider på Det Hvide Hus? Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Søren Espersen 2017-01-07  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er Dansk Folkepartis udenrigsordfører Søren Espersen gæstevært. Blandt emnerne: Nytårstalerne - var statsministerens tale ENDNU mere indholdsløs end dronningens? Regeringen vil øge hastighederne på "sikre" landeveje, hvilket ifølge trafikforskerne giver flere døde - men det ER vel kun en rimelig pris at betale for at komme et par minutter hurtigere frem? Og i anledning af 500-års-jubilæet for Reformationen ser vi på, om ham Luther ikke er lidt opreklameret. Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: "At Tænke Sig" fra dagbladet Politiken 2016-12-31  

Bagklog på P1 er til daglig stedet, hvor Esben Kjær og en kendt, skiftende gæstevært kloger sig på ugen, der gik - men her nytårsaftens-dag er det TO kendte gæsteværter, der kloger sig på HALVÅRET der gik. Med til at fyre nyhedsraketten af er bagmændene bag dagbladet Politikens satiriske "At Tænke Sig"-bagside, Ole Rasmussen og Gorm Vølver. Vi rammer Skat, Europol, BZerne, Henrik Qvortrup, dræberklovnene, kongehuset og MANGE flere nyheder fra halvåret der gik. Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Julespecial med Mette Blomsterberg og Timm Vladimir 2016-12-24  

Bagklog på P1 er til daglig stedet, hvor Esben Kjær og en kendt, skiftende gæstevært kloger sig på ugen, der gik - men her juleaftensdag er det TO kendte gæsteværter, der kloger sig på HALVÅRET der gik. Med til at bage rævekager er Mette Blomsterberg og Timm Vladimir fra Den Store Bagedyst. Vi tilsætter hævemiddel til OL, Stjernekrigen, Svinkløv Badehotel, Danmarks-kanon og mange flere af de sidste seks måneders nyheder. Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1: Lars Mikkelsen 2016-12-17  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er skuespilleren Lars Mikkelsen gæstevært. Blandt emnerne: Danmarks-kanon offentliggjort - er der bare en enkelt eller to af de her værdier, der IKKE også passer på resten af den civiliserede verden? Ny Star Wars-film igen-igen - begynder vi snart at ønske serien ud i en fjern, fjern galakse? Uddannelsesloftet - regeringens hidtil mest udannede beslutning? Vært: Esben Kjær.

Bagklog på P1 i Sønderborg: Tom Buk-Swienty 2016-12-10  

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er Bagklog flyttet til Sønderborg Slot, hvor forfatteren til en række historiske bøger om blandt andet krigen i 1864, Tom Buk-Swienty er gæstevært. Blandt emnerne: Politisk selvmord for åben mikrofon: DF's Kenneth Christensen Berth vil skyde flygtningene, K's Brian Mikkelsen synes at bankerne bliver mobbet, og ældreminister Thyra Frank aner ikke hvad hun laver for rullende kameraer. Europol-aftalen - det betaler sig åbenbart at stemme nej? Danske folkeskoler stormer frem i PISA-målingerne - begynder "verdens bedste folkeskole" endelig så småt at leve op til sit navn? Vært: Esben Kjær.

0:00/0:00
Video player is in betaClose