Baglandet

Baglandet

Denmark

Radioreportage fra virkelighedens afkroge i Danmark. Baglandet opsøger stemmer, indtryk og rå fortællinger fra mennesker, der oplever konsekvensen af - og handler på - politiske beslutninger og samfundets udvikling. I redaktionen: Redaktør Rune Sparre Geertsen Anne Pilegård Petersen Karen Straarup Møller Emil Rothstein-Christensen Mikkel Rönnau Mads Petter Kühnel Redaktionen vil meget gerne høre fra dig, hvis du har en idé til en historie. Skriv til baglandet@dr.dk

Episodes

Baglandet: Mænd og deres klubber 2016-07-01  

Kom med ind bag døren i fire meget forskellige mandeklubber. En billardklub for velhavende pensionister nord for København, en rollespilsklub for autister, en kurdisk klub i Ishøj og deres naboer, Bamses bodega. Baglandet sender i denne uge remixprogrammer - historier fra vores reportager rundt om i landet, der taler til hinanden på kryds og tværs. Vært: Emil Rothstein-Christensen.

Baglandet 0

Baglandet remix: Få mig væk herfra 2016-06-30  

At sidde ensom på et skib flere tusind kilometer væk fra familien. At være i fyrrerne og bo på en institution blandt 80 årige. At blive lukket inde på i en celle med tremmer for vinduerne. I Baglandet remix i dag har vi sat tre historier sammen om at være fanget og ønske sig væk. Vært: Emil Rothstein-Christensen.

Baglandet 0

Baglandet remix: Hekse og healere 2016-06-29  

En heks i et kolonihavehus er i gang med at lave en flyvekost. En ældre dame i Charlottenlund udsmykker sin lejlighed med kunst hun får i bytte for at heale. Og i et økosamfund tager de alle åndelige midler i brug for at redde en beboer med kræft. Tre historier om hvordan det spirituelle udfolder sig hjemme hos danskerne tre meget forskellige steder i landet. Vært: Emil Rothstein-Christensen.

Baglandet 0

Baglandet remix: Endestationer 2016-06-28  

En kvinde flytter på hospice og går i gang med at forberede sin begravelse. En ældre mand har købt en af danmarks dyreste ældreboliger og har et par millioner i lommepenge, han skal have brugt inden han dør. Og en ældre kvinde flytter i kollektiv i et økosamfund, for at slippe for sine naboer. Baglandet har samlet tre historier om det sidste hjem, endestationen. Vært: Emil Rothstein-Christensen.

Baglandet 0

Baglandet: Døde sømænd bliver til svævende albatrosser (ugens udvalg) 2016-06-24  

Reportage fra Marstal på Ærø, et sted, hvor havet trænger ind i alle livets forhold. Historier om værftarbejderen, der trods fyreseddel synger for sin kone om morgenen, om sømanden der mistede sin mødom i en havn i Afrika, og om at nå at se en albatros svæve over sit skib. Reporter: Mikkel Rønnau. Vært: Karen Straarup Møller.

Baglandet 0

Baglandet: Døde sømænd bliver til svævende albatrosser 3:3 2016-06-23  

Reportage fra Marstal på Ærø. Når sømændene sejler væk, venter sømandskonerne derhjemme. Deres hverdag med faste job og børn og rengøring er knap så eventyrsfuld, som deres mænd. Så hvorfor vælger de en sømand? Og hvem går egentlig glip af det største øjeblikke i livet? Reporter: Mikkel Rønnau. Vært: Karen Straarup Møller.

Baglandet 0

Baglandet: Døde sømænd bliver til svævende albatrosser 2:3 2016-06-22  

Reportage fra Marstal på Ærø, hvor havet trænger ind i alle livets forhold, og hvor sømænd har en særlig status. I dag skal du høre ægte sømandshistorier. Om at få tæsk af styrmanden og miste sin mødom i en havn i Afrika. Om døde sømænd, der bliver til svævende albatrosser. Reporter: Mikkel Rønnau. Vært: Karen Straarup Møller.

Baglandet 0

Baglandet: Døde sømænd bliver til svævende albatrosser 1:3 2016-06-21  

Reportage fra Marstal på Ærø, hvor havet trænger ind i alle livets forhold. På Marstal værft er over halvdelen af arbejderne blevet sagt op på grund af faldende oliepriser og konkurrencen fra udlandet. Men vi er altså på Sydfyn, og her skal der meget til at ødelægge hyggen og det gode humør hos de gamle værftsarbejdere. Reporter: Mikkel Rønnau. Vært: Karen Straarup.

Baglandet 0

Baglandet: Kolde øl vs. soyamælk (ugens udvalg) 2016-06-17  

Mød hekse, hipstere og gamle værftsarbejdere i kolonihaveforeningen HF 200 på Amager. Et stille generationsopgør er i gang i landets kolonihaver. De gamle cecilrygende og øldrikkende arbejdere flytter ud, og de unge børnefamilier med hang til økologi flytter ind. Det skaber løbende småkonflikter omkring, hvor meget man skal engagere sig i fællesskabet. Reporter: Mads Petter Kühnel. Vært: Emil Rothstein-Christensen.

Baglandet 0

Baglandet: Kolde øl vs. soyamælk 3:3 2016-06-16  

I foreningen HF 200 går man op i sin have. Og andres. For regler siger, at man skal dyrke sin have, men de nye, unge indflyttere har ofte ikke tid. Baglandet fortæller historier om livet i kolonihaveforeningen HF 200 på Amager, hvor et generationsskifte er i gang. Reporter: Mads Petter Kühnel. Vært: Emil Rothstein-Christensen.

Baglandet 0

Baglandet: Kolde øl vs. soyamælk 2:3 2016-06-15  

En kvinde afslører, at hun er heks og har en flyvekost i sit kolonihavehus. En mand, der ellers aldrig har interesseret sig for blomster, planter stedmoderblomster i sin have, fordi han er ved at miste synet. Baglandet fortæller historier om livet i kolonihaveforeningen HF 200 på Amager, hvor et generationsskifte er i gang. Reporter: Mads Petter Kühnel. Vært: Emil Rothstein-Christensen.

Baglandet 0

Baglandet: Kolde øl vs. soyamælk 1:3 2016-06-14  

Der er et stille generationsopgør i gang i landets kolonihaver. De gamle cecilrygende og øldrikkende arbejdere flytter ud, og de unge børnefamilier med hang til økologi flytter ind. Det skaber løbende småkonflikter omkring hvor meget, man skal engagere sig i fællesskabet. Baglandet fortæller historier om livet i kolonihaveforeningen HF 200 på Amager. Reporter: Mads Petter Kühnel. Vært: Emil Rothstein-Christensen.

Baglandet 0

Baglandet: Pensionistparadiset (ugens udvalg) 2016-06-10  

Hvordan er hverdagen blandt nogle af de mest velhavende pensionister i Danmark? Strandlund i Charlottenlund nord for København er blevet kaldt oldekolle på 1. klasse. Selv kalder beboerne det et paradis. Strandlund ligger blandt millionvillaer på Strandvejen, har udsigt over Øresund og ligger kun få skridt fra stranden. Reporter: Emil Rothstein-Christensen. Vært: Karen Straarup.

Baglandet 0

Baglandet: Pensionistparadiset 3:3 2016-06-09  

Med udsigt over Øresund og kun få skridt til stranden er det Danmarks måske bedste og dyreste beliggenhed for ældreboliger. Reporter Emil Rothstein-Christensen bliver i dag inviteret indenfor i hjemmene og hører om healingmassage, om at bruge et par millioner i lommepenge, inden livet slutter, og om at ønske sig at dø i julegave. Vært: Karen Straarup.

Baglandet 0

Baglandet: Pensionistparadiset 2:3 2016-06-08  

I billardklubben på Strandlund bliver der drukket skarpe og fortalt røverhistorier. Strandlunds mænd har det godt, for 80% af beboerne er efter sigende enlige kvinder. Baglandet besøger denne uge det lille pensionistparadis Strandlund i landets rigeste kommune, Gentofte, et sted der er kaldt "oldekolde på 1. klasse". Reporter: Emil Rothstein-Christensen. Vært: Karen Straarup.

Baglandet 0

Baglandet: Pensionistparadiset 1:3 2016-06-07  

Nord for København, lige ud til vandet ved siden af Charlottenlund Fort, ligger et lille pensionistparadis: Strandlund. Det er blevet kaldt oldekolde på 1. klasse og ligger i blandt landets dyreste boliger. Spørgsmålet er, hvor meget penge betyder for det gode ældreliv. Reporter Emil Rothstein-Christensen tog til Strandlund nogle dage for at finde ud af det. Vært: Karen Straarup.

Baglandet 0

Baglandet: Hjemmelavede våben og duft af syrener (udvalg) 2016-06-03  

Mød den hårde kerne af de allermest kriminelle unge. Baglandet har fulgt hverdagen på den sikrede døgninstitution Stevnsfortet på Sydsjælland, en slags varetægsfængsel for unge, hvor 40 ansatte passer på maks 15 unge mellem 12 og 17 år. Det er dem, politikerne taler om, når de taler om at unge kriminelle skal straffes hårdere. Reportere: Karen Straarup og Anne Pilegaard Petersen. Vært: Emil Rothstein-Christensen.

Baglandet 0

Baglandet: Hjemmelavede våben og duft af syrener 3:3 2016-06-02  

Reportage fra en sikret døgninstitution for unge. Mikkel og Martin på 16 år har savet tremmerne til deres vindue over. Men de er ikke helt sikre på, om de vil stikke af, hvis de kunne. Til hvad? Baglandet følger hverdagen på Stevnsfortet, en slags varetægtsfængsel for unge, hvor 40 ansatte passer på maks 15 unge. Fredag aften er ikke som udenfor i friheden. Ingen fest, ingen hash. Men der er pizza, Station 2 i TV og tid til at tænke over livet. Reportere: Karen Straarup og Anne Pilegaard Petersen. Vært: Emil Rothstein-Christensen.

Baglandet 0

Baglandet: Hjemmelavede våben og duft af syrener 2:3 2016-06-01  

Reportage fra en sikret døgninstitution for unge. Martin på 16 år var ude at flyve første gang for nogle måneder siden, og han elskede det. Selvom han lå i en lægehelikopter med et stiksår i hjertet, på vej til Rigshospitalet. Han ved, at det er farligt at være kriminel, men det er også fedt, siger han. Baglandet følger hverdagen på Stevnsfortet på Sydsjælland, en slags varetægtsfængsel for unge, hvor 40 ansatte passer på maks 15 hardcore kriminelle unge. I afsnit to kommer vi tættere på de unges historier. Reportere: Karen Straarup og Anne Pilegaard Petersen. Vært: Emil Rothstein-Christensen.

Baglandet 0

Baglandet: Hjemmelavede våben og duft af syrener 1:3 2016-05-31  

Reportage fra en sikret døgninstitution for unge. En samling af konfiskerede, hjemmelavede våben ligger på et bord. Glasskår med håndtag, spidse, bøjede gafler. De er lavet af unge mellem 12 og 17 år, der har boet på Stevnsfortet, en slags varetægtsfængsel for unge på Sydsjælland. De er del af "den hårde kerne", der har begået så farlig kriminalitet, at de bor på otte sikrede døgninstitutioner rundt om i landet med tremmer for vinduerne og aflåst dør om natten. Det er dem, politikerne taler om, når de taler om at unge kriminelle skal straffes hårdere. Baglandet følger hverdagen på stevnsfortet, hvor 40 ansatte passer på maks 15 unge. Målet er at få de unge til, for måske første gang i deres liv, at stole på en voksen, mens de venter på en dom. Reportere: Karen Straarup og Anne Pilegaard Petersen. Vært: Emil Rothstein-Christensen.

Baglandet 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose