BBpodd

BBpodd

Sweden

BBpodd är en podcast där det pratas om allting runt IFK Göteborg! BB står för BaraBlåvitt, och det är givetvis Blåvitt som är i totalt fokus - även om resten av fotbollsvärlden också ibland hamnar i skottgluggen. Programledare är Jocke och Patrik, som varje vecka gästas av olika profiler med mer eller mindre blåvittanknytning. Allt från spelare, tränare och supportrar till komiker, artister och andra intressanta personer. Inriktningen på snacket varierar stort. Seriösare matchanalyser och anekdoter blandas med sågningar och mer urspårade resonemang där det är rejält högt i tak. Oftast med en stor portion humor inblandat!

Episodes

82 – 2016: Pontus Dahlberg  

Blåvitts 17-åring Pontus Dahlberg räknas som Sveriges största målvaktstalang. Hittills har det blivit ett fåtal matcher i A-laget, men nu känner sig superlöftet mogen att ta nästa steg. – Jag är redo för Allsvenskan både mentalt och fysiskt, säger han i BBpodd.

BBpodd 0

81 – 2016: På Spåret  

Christiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic, Neymar och Alexis Sanchez är världsspelare med enorm talang. Men gemensamt för dem är också att de har byggt upp sina kroppar till rena "fotbollsmaskiner" som är perfekt tränade för att prestera på planen. I veckans BBpodd ifrågasätter vi varför inga allsvenska och i synnerhet blåvita spelare har en liknande fysik.

BBpodd 0

80 – 2016 Sam Larsson  

När Sam Larsson flyttades upp till IFK Göteborgs A-lag var Håkan Mild stenhård sportchef i föreningen, något som kunde ta sig uttryck i rent brutala träningspass som fortfarande sätter sina spår. – Håkan stod bara och skrek på mig, säger Sam i det senaste avsnittet av BBpodd.

BBpodd 0

79 – 2016: Cheap Thrills  

Vid det förra årsmötet beslutades att IFK Göteborg skall ha en offentlig rambudget. Detta innebär att man bland annat kommer kunna se hur mycket pengar som behöver komma in genom spelarförsäljningar, samt vilka lönekostnader man räknar med. Blåvitts kassör Jakob Andreasson är orolig att det kan påverka konkurrenskraften på transfermarknaden. – Detta kan ställa till det för föreningen, säger han i det senaste avsnittet av BBpodd.

BBpodd 0

78 – 2016: Fredrik Risp  

Tidigare blåvittspelaren Fredrik Risp arbetar i dagsläget som framgångsrik spelaragent. I veckans avsnitt av BBpodd öppnar han dock för en kommande karriär som sportchef i IFK Göteborg. – Det hade varit ett otroligt stimulerande jobb, säger han när han får frågan om han vill ha Mats Grens arbete i framtiden.

BBpodd 0

77 – 2016: Stopp  

När Gustav Engvall såldes från Blåvitt till Bristol pratades det om övergångssummor i storleksordningen 25 miljoner kronor, vilket ansågs som en mycket bra försäljning för klubben. Nu pekar i stället mycket på att stora delar av pengarna kan ha försvunnit på vägen.

BBpodd 0

76 – 2016: Hjalmar Jonsson  

Den blåvite backlegendaren Hjalmar Jonsson gjorde i måndags sin sista hemmamatch på Gamla Ullevi efter 15 år i föreningen. Det var dock långt ifrån säkert att det skulle bli en så lång sejour i Göteborg, då det har funnits både anbud från USA och intresse från klubbar i England längs vägen.

BBpodd 0

75 – 2016: Tifo  

I matchen mot AIK hyllade den blåvita klacken och publiken Gamla Ullevis 100-åriga historia med ett mäktigt tifo över nästan hela arenan. En enorm flagga över hela den ena kortsidan, 5300 mindre flaggor på båda långsidorna, nästan 1 mil tyg, 220 liter färg och mellan 3-4000 sammanlagda arbetstimmar gick åt för det historiska tifot som kostade upp emot 200 000kr att tillverka.

BBpodd 0

74 – 2016: Stefan Selakovic  

Stefan Selakovic var hetlevrad på planen under sin fotbollskarriär. – Jag höll på med trashtalk konstant, säger han i veckans BBpodd. Han berättar också om sina "dubbla personligheter", bråket under match med Nordin Gerzic och varför han inte tålde vissa domare.

BBpodd 0

73 – 2016: Cavanis Kids  

IFK Göteborgs "supertalang" Patrik Karlsson Lagemyr dras med en mystisk skada som läkarna inte riktigt förstår sig på. - Det känns faktiskt åt helvete och just idag kan jag inte gå på foten, säger han på telefon i det senaste avsnitet av BBpodd.

BBpodd 0

72 – 2016: "Sabah Larsson"  

IFK Göteborgs danske mittfältsstjärna Mads Albaek är avstängd i den kommande hemmamatchen mot Gefle, då passar han på att göra supportrarna sällskap på klacksektionen eller "Kommandobryggan" som den kallas! – Mads hörde av sig och frågade om han kunde stå i klacken mor Gefle, säger "capon" Robert Börjesson i veckans avsnitt av BBpodd.

BBpodd 0

71 – 2016: Scott Jamiesons Instalikes  

I den senaste hemmamatchen fick Blåvitts Sebastian Eriksson utstå en del burop från den egna publiken. Anledningen till detta var inte bara missnöje mot mittfältarens insats på planen, utan även vissa uttalanden han gjorde efter den avbrutna matchen mot Malmö. - Seb reagerar med hjärtat snarare än hjärnan, säger Patrik Glimberg i det senaste avsnittet av BBpodd.

BBpodd 0

70 – 2016: Balaclava  

Mike Sahlenius, säkerhetschef i IFK Göteborg tycker inte att man handgripligen skall tillrättavisa personer på en fotbollsläktare som agerar på sätt man inte gillar. – Beteendet kan leda till våld, säger han i senaste avsnittet av BBpodd.

BBpodd 0

69 – 2016: Mads Albaek  

Efter bortaförlusten mot Malmö höjdes flera röster för att dansken Mads Albaek borde ta över lagkaptensbindeln i Blåvitt. Mittfältsstjärnan tycker dock inte att det spelar någon större roll vem som egentligen bär bindeln under matcherna. - Vi skall ha många ledare i Blåvitt och det är viktigt att flera spelare tar sitt ansvar, säger han i veckans avsnitt av BBpodd.

BBpodd 0

68 – 2016: Vem är IFK Göteborg  

- Man har misslyckats med att lyssna på folk, säger Andreas Johansson som har det svåra uppdraget från Blåvitts styrelse att formulera föreningens identitet. Han tycker att det är viktigt att man flyttar sig in i 2017 med en tydlighet i vad klubbmärket betyder, och även att bilden av föreningen uppdateras i linje med nya krav och nya supportrar.

BBpodd 0

67 – 2016: Rätt man på rätt plats  

När IFK Göteborg föll på målsnöret i playoffmatchen till Europa Leagues gruppspel missade man en nästan livsnödvändig möjlighet att tjäna massor av välbehövliga miljoner. Dessutom gjorde man det på ett slutkört och panikslaget sätt - Man slarvar bort 40 miljoner kronor - det är under all kritik, säger Hampus Jaksch i veckans avsnitt av BBpodd

BBpodd 0

66 – 2016: Billy Nordström  

På torsdag spelar IFK Göteborg Playoff till Europa League mot Qarabag från Azerbadjan. En match som är extremt viktig för hur klubbens framtid ser ut både sportsligt och ekonomiskt, och som kan leda till möten med tex Zlatan Ibrahimovics Manchester United och Celta Vigo med John Guidetti. - Detta är Blåvitts viktigaste match sedan kvalet mot Västra frölunda 2002, säger Patrik Glimberg i veckans avsnitt av BBpodd

BBpodd 0

65 – 2016: Spontan med Hysén  

Blåvita anfallsstjärnan Tobias Hysén är mycket nöjd och glad över lagkamraternas insats i Europa League-kvalet mot HJK Helsingfors. - HJK kändes trötta och egentligen var det inget snack, säger han i veckans avsnitt av BBpodd som är inspelat direkt efter matchen.

BBpodd 0

64 – 2016: Highway to Hellsinki  

IFK Göteborg förlorade det första mötet med HJK Helsingfors med 1-2, framför allt på grund av två extremt svaga ageranden vid baklängesmålen. Framför allt var försvarsinsatsen vid Helsingfors andra mål katastrofal enligt veckans BBpodd.

BBpodd 0

63 – 2016: Sex, drugs & Pontus Wernbloom  

I det senaste avsnittet av BBpodd avslöjar vi vad som egentligen hände runt Blåvitt i den walesiska natten under Europa League-resan till Llandudno. Vi tar också reda på exakt vilken blåvit upplevelse som gav känslan av en "high five with a chair i ansiktet".

BBpodd 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose