BBpodd

BBpodd

Sweden

BBpodd är en podcast där det pratas om allting runt IFK Göteborg! BB står för BaraBlåvitt, och det är givetvis Blåvitt som är i totalt fokus - även om resten av fotbollsvärlden också ibland hamnar i skottgluggen. Programledare är Jocke och Patrik, som varje vecka gästas av olika profiler med mer eller mindre blåvittanknytning. Allt från spelare, tränare och supportrar till komiker, artister och andra intressanta personer. Inriktningen på snacket varierar stort. Seriösare matchanalyser och anekdoter blandas med sågningar och mer urspårade resonemang där det är rejält högt i tak. Oftast med en stor portion humor inblandat!

Episodes

110 – 2017: Alf Westerberg  

IFK Göteborgs nye huvudtränare Alf Westerberg är gäst i veckans BBpodd. Han berättar om hur han vill se laget spela fotboll på kort sikt, och hur det skulle se ut om han själv skulle få bygga nytt från grunden. - Jag förespråkar ett offensivt passningsorienterat spel med ett väldigt strukturerat försvarsspel så högt upp i planen som möjligt, säger han i veckans avsnitt. Vi pratar också om hans goda erfarenheter av att integrera yngre spelare till A-lag, och hur han ser på sin egen framtid i Blåvitt.

BBpodd 0

109 – 2017: Vem är Torbjörn Nilsson  

Veckans avsnitt av BBpodd handlar om fotbollsspelaren Torbjörn Nilsson, och är lite av en "crash course" i en viktig bit blåvit historia! Torbjörn berättar om höjdpunkter och tyngre perioder från hans lite annorlunda spelarkarriär, med tonvikten på sejourerna i i IFK Göteborg.

BBpodd 0

108 – 2017: Hold my beer  

Rasmus Forsström från Supporterklubben Änglarna är gäst i veckans BBpodd. Han är, precis som de andra i programmet kritisk till lagets insats i den senaste matchen och vill se ett mycket modigare Blåvitt i de kommande matcherna. Samtidigt vill man ge de nya tränarna mer tid att bygga sitt spel. - De har bara haft två veckor på sig att revolutionera IFK Göteborg, säger Patrik Glimberg.

BBpodd 0

107 – 2017: Torbjörn Nilsson  

Blåvitts nyblivne assisterande tränare Torbjörn Nilsson är gäst i veckans BBpodd. Programmet riktar in sig på Torbjörns gärningar och filosofier som tränare (spelarkarriären avhandlas i ett senare avsnitt). Vi pratar naturligvis en hel del om hur han tillsammans med huvudtränaren Alf Westerberg vill förändra hur laget skall spela och träna.

BBpodd 0

106 – 2017: Oh My God  

En bedrövlig säsongsinledning ledde till att IFK Göteborgs tränare Jörgen Lennartsson till slut fick sparken från sitt uppdrag. Veckans BBpodd fokuserar givetvis mycket på detta, men också hur man skall ta snabba steg tillbaka mot toppen.

BBpodd 0

105 – 2017: Marcus Berg  

Den före detta blåvite skyttekungen Marcus Berg skrev nyligen på ett tvåårskontrakt med asiatiska storklubben Al Ain FC i Förenade Arabemiraten, men redan nu planerar han för hemkomsten till Göteborg. - Att komma hem till Blåvitt & ta ett SM-guld hade varit drömmen och den känns mer och mer realistisk, säger han i veckans BBpodd.

BBpodd 0

104 – 2017: Carpool Podd  

Tv-konceptet från The Late Show "Carpool Karaoke" där olika kändisar åker bil och sjunger tillsammans med programledaren James Corden har blivit en stor succé världen över. Nu gör den blåvita podcasten BBpodd sin egen variant av programformen när man tar med blåvittspelaren August Erlingmark och två andra gäster på åkturer i bilen i Göteborg.

BBpodd 0

103 – 2017: Niclas Alexandersson #2  

IFK Göteborgs ungdomsakademi har haft svårt att leverera toppspelare till A-laget i den takt som supportrar och klubbledning vill. Förre storspelaren Niclas Alexandersson, nu tongivande på Änglagårdsskolan, tycker att man bör titta på vägar för att underlätta övergången mellan U-lag och A-lag. - Jag har pratat med Jörgen (Lennartsson) om att steget är för stort idag och att vi behöver någon sorts mellansteg som tex en samarbetsklubb, säger han i veckans avsnitt av BBpodd.

BBpodd 0

102 – 2017: Niclas Alexandersson #1  

Niclas Alexandersson var inte känd som någon bråkstake på planen, däremot verkar han dra till sig en hel del stök och våldsamma situationer. I veckans BBpodd berättar han om hur han under karriären har råkat hamna mitt i en rad uppmärksammade bråk på fotbollsplanen. Niclas berättar givetvis även om karriärens höjdpunkter, som när han tunnlade Milans Paulo Maldini i och gjorde mål en Champions League-match på Ullevi.

BBpodd 0

101 – 2017: Dalmatinerna  

I U21-EMs premiärmatch fick IFK Göteborgs supertalang Pontus Dahlberg stå tillbaka till förmån för J-Södras Anton Cajtoft. Veckans BBpodd har fokus på turneringen i Polen, och åsikterna kring målvaktsvalet är samstämmiga i programmet: – In med Pontus!

BBpodd 0

100 – 2017: David Boo Wiklander  

På söndag spelar IFK Göteborg en svår bortamatch mot kamratkollegorna från Norrköping. Med i blåvitts startelva finns med största sannolikhet försvararen David Boo Wiklander som tog guld med "Peking" så sent som 2015. Mittbacken vill givetvis hjälpa tränaren Jörgen Lennartsson att hitta svagheter hos de forna lagkamraterna. - Jag vet vilka matcher Norrköping har har problem i och vlket typ av spel de inte gillar, säger han i veckans avsnitt av BBpodd.

BBpodd 0

99 – 2017: Breaking Bad Aura  

IFK Göteborg tog en riktigt tung seger med 0-4 borta mot GIF Sundsvall i måndags. Utanför truppen & kvar hemma i Göteborg fanns det offensiva nyförvärvet Sebastian Ohlsson. Många supportrar ville dessutom gärna se yngre spelare som August Erlingmark eller Lawson Sabbah få speltid när Blåvitt nu var i ledningen med flera mål. I veckans BBpodd diskuteras just dessa frågor ur olika perspektiv. Andra ämnen i programmet är Sundsvallstränarens "livsfarliga" look, att blåvittsupportrarna behöver en riktig urladdning på Gamla Ullevis läktare mot Elfsborg - & en oväntad anekdot om Anders Svenssons mamma.

BBpodd 0

98 – 2017: Engvall Uncut  

Gustav Engvall, 21, och IFK Göteborg gick skilda vägar förra sommaren. Fram till nu har ingen av parterna velat gå in på detaljer i den uppmärksammade övergången till Championship-klubben Bristol City. Men i podcasten BBpodd på GT.se ger Gustav Engvall nu sin version av uppbrottet från Blåvitt – och riktar skarpa anklagelser mot sportchefen Mats Gren. – Han har betett sig väldigt illa mot mig, ljugit och fått mig att må väldigt dåligt, säger Engvall i BBpodd.

BBpodd 0

97 – 2017: "Avgå"  

Efter IFK Göteborgs svidande 4-0 förlust mot BK Häcken i tisdags restes högljudda krav på tränaren Jörgen Lennartssons avgång. Veckans BBpodd är oroade över avsaknaden av röda trådar, både på planen men också i hela föreningen. - Det framstår som att IFK Göteborg inte har en aning om vad man sysslar med, säger Patrik Glimberg i programmet.

BBpodd 0

96 – 2017: E D Fest  

IFK Göteborg möter Hammarby på onsdag på Gamla Ullevi, och bortalagets stora stjärna heter Jiloan Hamad. Han kunde dock lika gärna ha spelat i den blåvita tröjan i stället. - Det var nära att jag hamnade i Blåvitt men närheten till familjen avgjorde till Stockholms fördel, säger han i BBpodd.

BBpodd 0

95 – 2017: Fotbollsmördare  

Under matchen mellan IFK Göteborg och AFC United visade stora delar av publiken på Gamla Ullevi ett enormt missnöje med motståndarklubben, både verbalt och genom budskap på banderoller. I veckans BBpodd får vi reda på varför supportersverige så unisont hatar den allsvenska nykomlingen från Eskilstuna. - De har köpt sig företräde till "VIP-kön", säger Joakim Hanäs.

BBpodd 0

94 – 2017: Mikael Boman Rebranded  

Vissa kan gå hur långt som helst för att vinna och psyka sina motståndare. Mikael Boman berättar i BBpodd om hur AIK tog det ett steg för långt när han mötte dem med Halmstad BK. - När vi kom ut före matchen hade någon gjort nummer två i mittcirkeln, säger han i programmet.

BBpodd 0

93 – 2017: Plusmeny  

Fotbollsallsvenskan 2017 rivstartade i helgen när IFK Göteborg tog emot Malmö FF inför nästan 35000 åskådare på Nya Ullevi. Vill man ha riktigt bra koll på Blåvitt och verkligen lära känna spelare, tränare och andra profiler runt klubben bör man lyssna på BBpodd som är en podcast med IFK i fokus. - Lyssnar du på oss en gång i veckan så blir du uppdaterad om vad som händer både framför och bakom kulisserna på ett lättsamt och underhållande sätt, säger Patrik Glimberg som är en av programledarna.

BBpodd 0

92 – 2017: Danskjävlar  

På lördag möts IFK Göteborg och Malmö FF i den allsvenska premiären inför ett fullsatt Ullevi. Blåvitts mittfältare Sebastian Eriksson tror att det kommer bli en hård och brutal drabbning, med massor av närkamper. - Vi skall inte släppa förbi en jävel, säger han i BBpodd.

BBpodd 0

91 – 2017: Mix Diskerud  

Årets allsvenska premiärmatch mellan IFK Göteborg och Malmö FF 1:e april kommer bli en stenhård kamp mellan lag och supportrar på ett fullsatt Nya Ullevi. Blåvitts nyförvärv Mix Diskerud är dock beredd på det mesta efter att ha spelat matcher under helt galna förhållanden med USAs landslag. - Publiken kastade påsar med avföring mot oss på bortaplan, berättar han i BBpodd.

BBpodd 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose