Bearnaise er Dyrenes Konge

Bearnaise er Dyrenes Konge

Denmark

Bearnaise er Dyrenes Konge er madanmeldelse på radio. Forfatteren Martin Kongstad anmelder en restaurant efter 13-skalaen og taler med sin ledsager undervejs.

Episodes

Martin Brygmann - De Unge År  

Martin Brygmann De Unge År.
Hans stemme gik ikke i overgang, han bar briller og var rædselsslagen for piger. Han røg så meget hash, at han ikke kunne huske, hvad han fik til aftensmad i går.
Bearnaise er dyrenes konge og Brygmann tager en tur tilbage til dengang man skulle kigge hver sin vej på bandfotos.
Vi spiser på Brace, Pisserendens nye gourmetrestaurant.

Christina Hagen på Skt. Jørgens i Herning  

"I Jylland ligger små piger ved vestkysten og onanerer i deres senge, mens de tænker på en grim fiskersøn, der kører på scooter."
Forfatteren Christina Hagen har prøvet at bo i København, men hun kunne ikke lide, hvad byen gjorde ved hende, og derfor er hun vendt tilbage til Herning og elsker, at der ikke hele tiden er noget spændende man skal.
Bearnaise er dyrenes konge vender atter københavneriet ryggen og tager til eventbegejstrede Herning for at møde Christina.
Vi spiser på Skt. Jørgens.

Eva Ravnbøl & Bistro 64 Rom  

Eva Ravnbøl – Journalist og Korrespondent, der har boet 30 år i Rom, er dagens gæst i Bearnaise. . Vi spiser på en af Rom's nye Michelin restauranter, Bistro64 - Via Guglielmo Calderin.

Umut Ra Sakarya & Noma i Mexico  

Dansk gastronomis nye stjerne er Umut Ra Sakarya. Som barn løb han og legede i en tyrkisk by, i dag sælger han the flæskestegsandwich to end all flæskestegssandwiches på sin grillbar, Grisen, eller synger I en lille båd der gynger på Guldkroen. Claes Bang er taget til Cannes for at vinde priser og i hans fravær gæsteanmelder Lars Volck Madsen Nomas pop-up restaurant i Mexico.

Årets første asparges  

Aspargeskongen Søren Wiuff har set mesterkokke brænde op, og selv har han arbejdet halvfems timer om ugen, fordi han er så optaget af sine grøntsager, og det kokkene skal bruge dem til. Bearnaise er dyrenes konge går i marken for at finde årets første asparges og bringe dem til mesterkokken Claus Henriksen på Dragsholm Slot.
Ugens anmeldelse er Sea by Kiin Kiin.

Om miljøer og Bevi Bevi  

Om miljøer og Bevi Bevi.

Ud at spise med en Mester Kok - Thomas Herman del. 2  

"Alle retter var mig. Jeg lå på alle tallerkener, og det skulle da være perfekt."
Thomas Herman tabte sutten, da han lagde navn til stjernestedet Herman i Tivoli. Kørvelstilkene blev gransket i uendelighed og kasseret i kilovis, og han kunne tude i afmagt, hvis noget gik galt.
Anden del af interviewet med Thomas Herman.

Ud at spise med en Mesterkok - Thomas Herman  

Ungkokken Thomas Herman drømte om at blive stjernekok på Kong Hans, men det var op ad bakke, når man var udlært fra Børkop Vandmølle og gik til halbal med Haddaway.
Det bliver grænseløst ærligt og helt ned i gryderne, når Bearnaise er dyrenes konge er ude at spise med en mesterkok på Restaurant Kanalen.

Kunsten at koge en fond  

Kunsten at koge en fond - forskellen på sovs og sauce er fond.
Men hvordan koger man den optimale fond? Med eller uden låg?
Hvor længe skal den reducere for at blive bedst? Hvordan holder man på flest mulige aromastoffer? Og hvad med vin i saucen?
Pia Snitkjær har skrevet phd om nedkogning af fond, og jeg forsøger at komme den perfekte fond nærmere.

Damerne fra Rom - del 2  

Bearnaise guider sammen med damerne, lytterne igennem det italienske liv og køkken på godt og ondt.

Damerne fra Rom  

Bearnaise guider sammen med dagens gæst, lytterne igennem det italienske køkken på godt og ondt.

Restaurant Domestic i Århus  

Mise en place special I. Hvad sker der på en gourmet restaurant før gæsterne kommer? En dag på restaurant Domestic i Århus. Råber de ad kokkeeleven? Hvordan laver man creme fraiche? Kan de fire ejere leve af det? Hvad sagde banken? Jeg spiser på en anden komet i Århus: Gastromé. Kan de forsvare deres Michelinstjerne? Radio 24syv lørdag efter Dronningens Nytårstale.

Året der gik del 2  

Året der gik i Bearnaise, sendes inde fra Røde Claus på Gl. Mønt. Vi skal kåre årets ti bedste retter - og den værste, høre en fantastisk mailkorrespondance mellem Søde-Jan og Vesterhærgeren, finde den bedste nytårschampagne til under 400.- og høre hvor godt det er gået Claes Bang. Bisse kommer og synger et par sange.

Året der gik del 1  

Året der gik i Bearnaise, sendes inde fra Røde Claus på Gl. Mønt. Vi skal kåre årets ti bedste retter - og den værste, høre en fantastisk mailkorrespondance mellem Søde-Jan og Vesterhærgeren, finde den bedste nytårschampagne til under 400.- og høre hvor godt det er gået Claes Bang. Bisse kommer og synger et par sange.

Misen Groth  

I 1985 blev jeg kæreste med sangerinden Misen, men som jeg forstod det, ville hun gerne have en mand med styr på sit liv. Vi har ikke talt sammen siden. Nu har Misen Groth udgivet både en bog og et album, og vi mødes for første gang i tredive år og spiser på Mielcke og Hurtigkarl, som jeg i parentes bemærket ikke forstod, da jeg spiste der for fire år siden.

Fenar Ahmad  

Brun mands styrke. ”Vi smadrer alt det med at være ofre. Vi er med Zlatan, vi laver helte.” Fenar Ahmad er filminstruktør, og den 19. januar brager han gennem med sin anden spillefilm, Underverden. Fenar er en del af Holdet, et kunstnerkollektiv, som manifesterede sig med Sivas signatursang d.a.u.d.a, og fik succes hver for sig og sammen. Altid sammen. Vi spiser Michelinmad på Clou.

Christina Copty  

Er han narcissist? Tre ud af hundrede mænd er det. Hvordan ved du, at din date er narcissist? Hvad taler han om og hvordan siger han det? Hvilke konsekvenser vil det få at blive kæreste med ham? Christina Copty har prøvet det selv og nu hjælper hun primært kvinder med at komme ud af forhold med narcissistiske mænd. Vi taler det hele igennem og spiser på Nørrebro Bryghus.

Ole Nielsen  

Sandheden om Jomfru Ane Gade. Når Ole Nielsen ikke tog mod publikum på en af sine barer, spillede han poker med de tunge drenge, og hans kone vidste, at pengene altid lå i venstre forlomme. Bearnaise er dyrenes konge er taget til Aalborg for at hænge med en gammel bykonge og få alle tricks.
Maden er fra Applaus.

Mindeudsendelse om Jan Sonnergaard  

Særlig Mindeudsendelse om Søde-Jan (Sonnergaard) i Bearnaise er Dyrenes Konge.

Bente Scavenius  

Godsejerdatter Bente Scavenius var i hvid skjorte og en nydelig cardigan den dag, hun skulle hjem til Poul Borum.
Han åbnede døren i lange underbukser og netundertrøje.
Vi taler om de mennesker hun mødte i København, om kunst og karriere med omveje. Vi spiser på The Market.

0:00/0:00
Video player is in betaClose