Beijer och Broströms bryderier

Beijer och Broströms bryderier

Sweden

Varje onsdag under våren diskuterar Sandra Beijer och Gustav Broström olika stora ämnen som rör livet.

Episodes

15. Så hanterar du din existentiella ångest  

I säsongens sista avsnitt diskuterar Gustav och Sandra en fråga som handlar om hur man blir av med, eller i alla fall hanterar sin existentiella ångest. Varför ser allt så mörkt ut? Kommer jorden gå under? Vad ska vi ta oss till?

14. Våra bästa romantiska komedier  

Efter musikavsnittet hörde lyssnarna av sig och ville veta vilka som är Gustavs och Sandras favoritfilmer. I det här avsnittet listar de sina bästa romcoms!

13. Hur hinner alla andra göra så mycket?  

Veckans lyssnare förstår inte hur hennes kompisar hinner med allting. Gustav och Sandra kommer med tips kring hur man optimerar vardagen. 

12. Hur blir man bra på växter?  

Veckans lyssnarfråga är inskickade av en person som vill börja pyssla med växter. Hur börjar man? Hur gör man för att de ska leva länge? Och vad är det för ekar som Gustav har hemma?

11. Våra bästa musiktips!  

Lyssnarfrågan denna vecka handlar om musik, så Gustav och Sandra tipsar om var sin grym låt i de olika genrerna gammalt, nytt, snabbt och långsamt. 

10. Hur hanterar man sorg?  

Hur hanterar man sorg? Och hur ska man göra om ens vänner bara tassar runt på tå? Gustav berättar om när hans mamma gick bort för två år sedan och tillsammans med Sandra ger han de bästa tipsen på hur man tillsammans orkar sig igenom det svåra. 

9. Hur packar man inför en resa?  

Hur packar man smartast inför en resa? Ska man trycka ner så mycket som möjligt? Ska man lägga olika outfits i ziplock-påsar? Måste man resa i cashmere? Och hur gör man för att bli uppgraderad?

8. Måste man älska sin familj?  

Den här veckan har Gustav och Sandra fått in en fråga från en tjej som undrar om man måste tycka om sin familj. Både Gustav och Sandra berättar om problem de upplevt i sina respektive familjekonstellationer och kommer med tips och råd inför hur man kan få komplicerade relationer att fungera. 

7. De bästa Stockholmstipsen  

Som nyinflyttad stockholmare kan det vara svårt att veta vilka ställen man ska gå till. Sandra och Gustav tipsar om sina bästa barer, restauranger, nattklubbar och utflykter! Dessutom får vi veta om Sandra är en riktig "New yorker"... 

6. Världens bästa lifehacks  

Vad har tvätta BH:n i duschen, måla sina nycklar och fotografera sin garderobsbiljett gemensamt? Jo, samtliga är lifehacks. I dagens avsnitt bjussar Sandra och Gustav på sina bästa lifehacks!

5. Hur byter man stil?  

Hur byter man stil på bästa sätt? Är det okej att bara ha svarta kläder? Hur bygger man en garderob? Och hur vänjer man sig vid vita byxor? Sandra berättar om när hon hade stilen ”Manga-rave” och Gustav tar oss igenom sina stilar.

4. Hjälp! Jag har bråkat med min bästis!  

Är det nyttigt att bråka med vänner? Vad definieras som ett bråk? Och vad är egentligen en bästis? Sandra och Gustav har olika syn på alla tre frågorna. 

3. Hur anordnar man en lyckad fest?  

Hur fixar man en lyckad fest? Ska man bjuda på japanmix och bubbel? Måste man bjuda på allt? Och när ska man ha tabasco i ölen? 

2. Hur kommer man på vad man vill bli?  

Ibland känns det som om alla förutom en själv vet exakt vad de ska bli när de blir stora. Hur gör man för att hitta sin grej? Sandra och Gustav berättar hur de gjorde och kommer med sina bästa tips. 

1. Hur skaffar man nya kompisar?  

Att det är lätt att ta sina kompisar för givet är något som veckans lyssnare har fått erfara sen hon flyttade till en annan stad. Hur gör man för att skaffa nya polare? Sandra och Gustav guidar. 

0:00/0:00
Video player is in betaClose