Bianca & Leone's lyckopodd

Bianca & Leone's lyckopodd

Sweden

Podd om skönhetsideal, kost, psykisk ohälsa, jämställdhet och mycket mer - med kända kvinnor och experter. Podden presenteras av 1,6 & 2,6 miljonerklubben.

Episodes

Spådom, livsbeslut och gudstro - gäst Linda Spåman  

Gäst: Linda Spåman. Bianca och Leone blir spådd av illustratören, konstnären och spåkvinnan Linda Spåman. Hur ser framtiden ut för dem? Vad är deras öde? För att få veta det, måste ni lyssna. Men redan här kan avslöjas att stora beslut måste tas, inte minst av Linda Spåman själv.

 

Hedersvåld, pappafeminism och liberala tankar. Gäster:  Sakine Madon och Joakim Lamotte  

I veckans avsnitt av Bianca & Leones lyckopodd intervjuas den liberala ledarskribenten Sakine Madon och frilansjournalisten Joakim Lamotte –två personer som inte är rädda för att sticka ut hakan i kampen för jämställdhet. De är feminister, men inte klassiska ”vänsterfeminister”.

Hypnos, självhjälp och tough love  

Gäster: Agneta Sjödin och Mia Törnblom. Bianca och Leone gästas av Agneta Sjödin  som kanske är en av Sveriges största "självhjälpsälskare" och Mia Törnblom läxar upp Leone ordentligt.

Våga vara Diva!  

Gäst: Petra Mede. I säsongspremiären av Bianca & Leones lyckopodd intervjuer vi Sveriges mesta diva, Petra Mede. Hur vågar hon ta för sig så mycket? Hur lyckas hon vara både divig och folklig? Och hur ska vi andra gå tillväga för att leva lite mer om divor?

Inbjudan till filmvisning och live-podd  

Välkommen till en exklusiv förhandsvisning av Speglingar som Bianca & Leone håller tillsammans med 2,6 miljonerklubben. Info hittar du i det här klippet!

Herrmode: så här bör killar klä sig!  

Hur ska män klä sig? Vilka missar är vanliga när det kommer till deras skor? Hur ska en kostym sitta? Lotta Lewenhaupt, pionjär inom svensk modejournalistik, är gäst i det här avsnittet av Bianca & Leones lyckopodd och lär ut allt som är värt att veta om herrmode

Nyfiken på Cecilia Hagen  

Gäst: Cecilia Hagen. I detta avsnitt gästas Bianca och Leone av journalisten Cecilia Hagen. En ikon inom svensk journalistik, känd för sitt humoristiska och retliga sätt. Med Cecilia pratar vi om nyfikenhet. Hur blir man nyfiken på andra människor och på livet i stort? Och hur behåller man nyfikenheten livet ut?

Personlig utveckling, Camilla Läckberg och ny karriär  

Är det här jobbet verkligen rätt för mig? Ska jag ägna resten av mitt yrkesverksamma liv åt samma sak? Veckans avnitt av Bianca & Leones lyckopodd handlar om personlig utveckling och att hitta sitt rätta jag i yrkeslivet. Många av oss vill byta jobb - men få vet till vad.

Hår, skam och ludna kroppar - gäster Moa Lundqvist & Dilan Apak  

I veckans avsnitt träffar Bianca och Leone komikerna och P3-profilerna Moa Lundqvist och Dilan Apak. Tillsammans diskuterar det hårets psykologiska betydelse för kvinnors välmående. Både det hår man har på huvudet och det som brukar kallas "generande hårväxt". Vi får ta del av Dilans skam, Biancas fåfänga och Moas håriga 70-tals ideal.

Tvåsamhet, sex och surhetskapital - gäst Liv Strömqvist  

Bianca och Leone Lyckopodd träffar serietecknaren och poddaren Liv Strömqvist för att prata om heterosexuella parrelationer. Hur är liv som flickvän? Blir man lyckligare av att finna bekräftelse någon annanstans än i relationer? Är det bättre att skaffa barn med en kompis? Och vad är surhetskapital?

Onlinefeminism, tjatsex och 68-rörelsen - gäster Åsa Moberg & Ida Östensson  

I det här avsnittet av Bianca & Leones lyckopodd intervjuas journalisten, författaren, debattören Åsa Moberg om feminismen på 70-talet. Vad kämpade man för? Vad bråkade man om? Bianca och Leone träffar också en av dagens mest tongivande feminister, Ida Östensson, som berättar om hur det är att vara feminist idag.

PK feminism, tjatsex och 68-rörelsen - gäster Åsa Moberg & Ida Östensson  

I det här avsnittet av Bianca & Leones lyckopodd intervjuas journalisten, författaren, debattören Åsa Moberg om feminismen på 70-talet. Vad kämpade man för? Vad bråkade man om? Bianca och Leone träffar också en av dagens mest tongivande feminister, Ida Östensson, som berättar om hur det är att vara feminist idag.

Jetsetliv, trendspaning och nya Berlin - gäster Tobias Bestelid & Hannah Arnhög  

Undersökningar har visat att den konsumtion som gör oss lyckligast är den när vi köper upplevelser, som t.ex. resor. Vi bjuder på ett reseavsnitt med två riktiga proffs: Tobias Bestelid, chefredaktör för resemagasinet Vagabond och globetrottern och musikproducenten Hannah Arnhög som ger oss sina allra bästa tips.

Stephen King,  skräckfilmer och nörderi - gäst Helena Dahlgren  

I veckans avsnitt av Bianca & Leones lyckopodd pratar vi om skräck tillsammans med författaren och skräckfantasten Helena Dahlgren. Vi talar om alltifrån de bästa skräckfilmerna till varför man ens vill grotta ner sig i död och andra hemskheter.

Lycka, piller och positivt tänkande - gäster Lena Flyckt och Katarina Blom  

Veckans avsnitt av Bianca & Leones lyckopodd handlar om lycka. Detta oändligt stora och svåra ämne. Gäster i programmet är psykiatriker Lena Flyckt och psykolog Katarina Blom. Tillsammans med dem pratar Bianca och Leone om alltifrån varför kvinnor ältar mer än män till om antidepressiva tabletter är något att ha.

Otrohet, svek och detektiver - gäster Jane Andersson och Kim Andersson  

I veckans avsnitt av Bianca & Leones lyckopodd pratar vi otrohet. Är män generellt mer otrogna än kvinnor? Och vad driver männen till att vara det? Går det att förlåta sveket? Hur går man i så fall vidare? Gäster i programmet är Jane Andersson som driver Den kvinnliga detektivbyrån och legitimerad psykoterapeut Kim Andersson.

Vår historia – kvinnohistoria - gäster Eva Helen Ulvros & Eva Bonde  

I säsongspremiären av Lyckopodden träffar Bianca och Leone Eva Helen Ulvros som är professor i historia vid Lunds universitet samt författare till en rad böcker. Vi träffar också grundaren och chefredaktören för tidningen Historiskan Eva Bonde. Tillsammans med ”Evorna” pratar de kvinnohistoria. Något som tyvärr är bortglömt i de flesta historieböcker. 

Indiska kvinnor, rättigheter och övergrepp - Gäster: Parul Sharma, Harriet Gillberg och Charlotte Bohman.  

I säsongsavslutningen av Lyckopodden får vi besök av Parul Sharma, människorättsjurist på advokatbyrån Vinge, och tillsammans med henne diskuterar vi läget för kvinnor i Indien. Indien är ett av världens farligaste länder för kvinnor, många har nog kunnat läsa om brutala mord och våldtäkter på indiska kvinnor. Vi får också besök av Harriet Gillberg, styrelseledarmot på 1,6 miljonerklubben och Charlotte Boman, generalsekreterare för Hand in Hand, för att lära oss mer om det spännande projektet de nu startar för att främja indiska kvinnors hälsa. Ett projekt som verkligen behövs.

Ren och fräsch – i kropp och mun - gäster Filippa Salomonsson, Birgitta Söder och Linda Hjort  

Lyckopodden pratar renlighet med hälsoprofilen Filippa Salomonsson, professor Birgitta Söder och Philips Sonic Care marknadschef Linda Hjorth! Hur får man en ren insida? Och vilka hälsoeffekter ger ett ren kropp? Munnen, hur får man en ren och fräsch mun egentligen? Och kan man rädda sitt liv bara genom att borsta tänderna?

Näthat och nät-detox - gäst Alexandra "Kissie" Nilsson  

Vad får kvinnor utstå i sociala medier och på nätet? Vidriga ord och direkta hot är en vardag för många, inte minst för Alexandra "Kissie" Nilsson som blev superkänd redan som 16-åring. Alexandra är gäst i programmet och berättar om hatet och hotet, och hur hon ändå lyckats hantera allt.

0:00/0:00
Video player is in betaClose