Bianca & Leone's lyckopodd

Bianca & Leone's lyckopodd

Sweden

Podd om skönhetsideal, kost, psykisk ohälsa, jämställdhet och mycket mer - med kända kvinnor och experter. Podden presenteras av 1,6 & 2,6 miljonerklubben.

Episodes

Leif GW Persson, hämndromaner och våldsamma relationer - Gäster Unni Drougge och Anna Davidsson  

Leone och Bianca träffar feministikonen & författaren Unni Drougge och bloggprofilen Anna "apan satt i granen" Davidsson. Med dem pratar de om våldsamma relationer, den manliga kultureliten, arga transpersoner på twitter och vad som egentligen menas med att skriva en "hämndroman". Bland mycket mycket annat spännande.

Förhandla, pruta och manipulera - gäst Viveca Sten  

I säsongsavslutningen av Bianca och Leones lyckopodd är författaren Viveca Sten gäst. Innan hon gjorde succé med sina böcker hade hon en framgångsrik karriär som jurist och förhandlare. Hur får man billigare mat, lyxigare hotell och sin partner att acceptera en öppen relation? Viveca delar med sig av sina bästa förhandlingsknep.

Långa relationer, sexleksaker och skilsmässor - gäster Linda Lustig och Tina Hagelin  

I det näst sista avsnittet för säsongen träffar Bianca och Leone Linda Lustig som driver Parpodden. I den podden pratar Linda och maken Ola öppet om sina relationsproblem. Hur är det att vara så blottade? Bianca och Leone träffar även Tina Hagelin som har butiken Pistill och hon ger sina bästa tips på hur par kan krydda sitt sexliv.

Modeslavar hemma och borta - gäster Ellinor Bjurström, Emma Elsässer, Jennifer Larsén och Moa Kärnstrand  

Bianca och Leone träffar tre modeller, Ellinor Bjurström, Emma Elsässer och Jennifer Larsén, och frågar dem hur det är att jobba som modell. Hur är det till exempel att leva upp till modebranschens tuffa skönhetsideal? Bianca och Leone träffar även journalisten Moa Kärnstrand som skrivit boken modeslavar - en bok som handlar om kvinnorna som syr våra kläder. 

Näthat, hämndporr och Brad Pitt. Gäst - Ängla Eklund  

I veckans avsnitt pratar Bianca och Leone med Ängla Eklund, verksamhetschef på institutet för juridik och internet. När kan man anmäla en kränkning på nätet? Är det olagligt att näthata? Och vad är hämndporr egentligen?

Jobba utomlands - på gott och ont. Gäster - Olga Ringquist och Julia Randow  

Bianca och Leone gästas av två kvinnor som gör karriär utomlands. I Ryssland och i Dubai. Hur är det att jobba i länder som skiljer sig kulturellt från Sverige? Där män har mer makt och utseendehetsen bland kvinnor är stor. Olga Ringquist jobbar i Ryssland och Julia Randow i mellanöstern.

IS, våldtäkter och förstörda liv - gäst Magda Gad  

magda.docx

I den här veckans avsnitt av Bianca & Leones lyckopodd pratar Leone med krigskorrespondenten Magda Gad. Hon befinner sig just nu i Irak, där hon rapporterar om IS. Hur ser framtiden ut för människor som lever under IS våld? Magda pratar också om hur det är att vara krigskorre och se så fruktansvärda saker som hon gör.

 

Mammarollen, skuldkänslor och att ångra sitt barn - gäster Malin Wollin och Marie Evertsson  

Hur förändras man som människa när ett barn kommer till världen? Varför är mammarollen förknippad med så mycket skuld? Och kan man ångra ett barn? I det h

är avsnittet av Bianca och Leones lyckopodd pratar Bianca och Leone om mammarollen tillsammans med Malin Wollin, författare och krönikör, och Marie Evertsson, docent och lektor i sociologi vid Stockholms universitet.

 

Spådom, livsbeslut och gudstro - gäst Linda Spåman  

Bianca och Leone blir spådd av illustratören, konstnären och spåkvinnan Linda Spåman. Hur ser framtiden ut för dem? Vad är deras öde? För att få veta det, måste ni lyssna. Men redan här kan avslöjas att stora beslut måste tas, inte minst av Linda Spåman själv.

 

Hedersvåld, pappafeminism och liberala tankar - Gäster Sakine Madon och Joakim Lamotte  

I veckans avsnitt av Bianca & Leones lyckopodd intervjuas den liberala ledarskribenten Sakine Madon och frilansjournalisten Joakim Lamotte –två personer som inte är rädda för att sticka ut hakan i kampen för jämställdhet. De är feminister, men inte klassiska ”vänsterfeminister”.

Hypnos, självhjälp och tough love - Gäster Agneta Sjödin och Mia Törnblom  

Bianca och Leone gästas av Agneta Sjödin  som kanske är en av Sveriges största "självhjälpsälskare" och Mia Törnblom läxar upp Leone ordentligt.

Våga vara Diva! - Gäst Petra Mede.  

I säsongspremiären av Bianca & Leones lyckopodd intervjuer vi Sveriges mesta diva, Petra Mede. Hur vågar hon ta för sig så mycket? Hur lyckas hon vara både divig och folklig? Och hur ska vi andra gå tillväga för att leva lite mer om divor?

Inbjudan till filmvisning och live-podd  

Välkommen till en exklusiv förhandsvisning av Speglingar som Bianca & Leone håller tillsammans med 2,6 miljonerklubben. Info hittar du i det här klippet!

Herrmode: så här bör killar klä sig!  

Hur ska män klä sig? Vilka missar är vanliga när det kommer till deras skor? Hur ska en kostym sitta? Lotta Lewenhaupt, pionjär inom svensk modejournalistik, är gäst i det här avsnittet av Bianca & Leones lyckopodd och lär ut allt som är värt att veta om herrmode

Nyfiken på Cecilia Hagen  

Gäst: Cecilia Hagen. I detta avsnitt gästas Bianca och Leone av journalisten Cecilia Hagen. En ikon inom svensk journalistik, känd för sitt humoristiska och retliga sätt. Med Cecilia pratar vi om nyfikenhet. Hur blir man nyfiken på andra människor och på livet i stort? Och hur behåller man nyfikenheten livet ut?

Personlig utveckling, Camilla Läckberg och ny karriär  

Är det här jobbet verkligen rätt för mig? Ska jag ägna resten av mitt yrkesverksamma liv åt samma sak? Veckans avnitt av Bianca & Leones lyckopodd handlar om personlig utveckling och att hitta sitt rätta jag i yrkeslivet. Många av oss vill byta jobb - men få vet till vad.

Hår, skam och ludna kroppar - gäster Moa Lundqvist & Dilan Apak  

I veckans avsnitt träffar Bianca och Leone komikerna och P3-profilerna Moa Lundqvist och Dilan Apak. Tillsammans diskuterar det hårets psykologiska betydelse för kvinnors välmående. Både det hår man har på huvudet och det som brukar kallas "generande hårväxt". Vi får ta del av Dilans skam, Biancas fåfänga och Moas håriga 70-tals ideal.

Tvåsamhet, sex och surhetskapital - gäst Liv Strömqvist  

Bianca och Leone Lyckopodd träffar serietecknaren och poddaren Liv Strömqvist för att prata om heterosexuella parrelationer. Hur är liv som flickvän? Blir man lyckligare av att finna bekräftelse någon annanstans än i relationer? Är det bättre att skaffa barn med en kompis? Och vad är surhetskapital?

Onlinefeminism, tjatsex och 68-rörelsen - gäster Åsa Moberg & Ida Östensson  

I det här avsnittet av Bianca & Leones lyckopodd intervjuas journalisten, författaren, debattören Åsa Moberg om feminismen på 70-talet. Vad kämpade man för? Vad bråkade man om? Bianca och Leone träffar också en av dagens mest tongivande feminister, Ida Östensson, som berättar om hur det är att vara feminist idag.

PK feminism, tjatsex och 68-rörelsen - gäster Åsa Moberg & Ida Östensson  

I det här avsnittet av Bianca & Leones lyckopodd intervjuas journalisten, författaren, debattören Åsa Moberg om feminismen på 70-talet. Vad kämpade man för? Vad bråkade man om? Bianca och Leone träffar också en av dagens mest tongivande feminister, Ida Östensson, som berättar om hur det är att vara feminist idag.

Jetsetliv, trendspaning och nya Berlin - gäster Tobias Bestelid & Hannah Arnhög  

Undersökningar har visat att den konsumtion som gör oss lyckligast är den när vi köper upplevelser, som t.ex. resor. Vi bjuder på ett reseavsnitt med två riktiga proffs: Tobias Bestelid, chefredaktör för resemagasinet Vagabond och globetrottern och musikproducenten Hannah Arnhög som ger oss sina allra bästa tips.

0:00/0:00
Video player is in betaClose