Bibliotekspodden

Bibliotekspodden

Sweden

Två bibliotekarier på Stadsbiblioteket i Halmstad poddar om litteraturen, läsningen och livet. Ibland smyger det in en gäst. Vi som poddar heter Elisabeth Skog och Jeanette Malm

Episodes

Gäst i studion - Nina Hemmingsson!  

Vi pratar om hjärtan med slapp form, om utställningen "Livet, ditt as" om Pixiböcker för vuxna, om väskkontroller och om konsten. Samt lite om nagellacket Trophy wife.

Höstens alla roliga projekt!  

Vi ska göra så mycket roligt på bibblan i höst: högläsning för vuxna, lyrikcirkel, EKOdagen, Höstens böcker och en hel massa annat. Här får du ett axplock.

Böcker om universitetsvärlden - en egen genre  

Plötsligt skriver alla om högre studier, doktorander, professorer och klassresor. Vi guidar i böcker om och från universitetsvärlden.

Patti Smith - poeten, artisten, människan  

Bibliotekspodden tillber Patti Smith. Det borde alla andra också göra, så här kommer ett avsnitt lovebombing av världens finaste, coolaste Patti.

Mitt namn är Lucy Barton - en riktigt bra bok  

Förra veckan utsåg vi Mödrarnas söndag till årets bästa bok. Nu säger vi nogt att den platsen är hotad. Varför är "Mitt namn är Lucy Barton" så himla bra? Lyssna !

Mödrarnas söndag - årets bästa bok?  

Vi, och många med oss, har läst en alldeles underbar roman av Graham Swift. I det här avsnittet pratar vi om läsupplevelsen Mödrarnas söndag.

Hur mådde egentligen Lucy Jordan?  

Vi analyserar Marianne Faithfulls legendariska sång om den desperata hemmafrun Lucy Jordan.

Birgitta Ohlsson  

Birgitta Ohlsson by Bibliotekspodden

Bob Dylan, örats poesi.  

Med hjälp expertis i form av Håkan Olsson analyserar vi ett axplock av Dylans låttexter och berättar om höjdpunkter från vår läsecirkel om nobelpristagaren.

Syskon i litteraturen!  

Vi pratar om syskonrelationer i litteraturen. Många goda lästips utlovas!

Gäst i studion – Kristina Blomquist  

Vad gör en chef för Kulturförvaltningen? Vad är kultur? Varför är det viktigt?

Vi gillar Danmark!  

Plötsligt kom vi på att vi båda hade läst så många bra, danska böcker de senaste åren. Vi gör en djupdykning och hittar guldkorn.

Fridolin-special  

Dessvärre blev Gustav Fridolin försenad och ställde in den planerade podden när han besökte Halmstad. Vi var taggade och bestämde att spela in ändå – så här kommer ett Fridolinavsnitt utan huvudpersonen själv närvarande. Foto på Gustav Fridolin: Johan Schiff / Miljöpartiet de gröna

Sommarläsning  

Bibliotekariernas bästa tips för vad, hur och när du läser bäst under semestern. Är hängmattan så bra? Funkar det att sitta på kafé och läsa? Måste man läsa klassiker om man inte vill?

Gäst i studion - Maria Källsson  

Bok- och biblioteksmässans VD Maria Källsson berättar om stormen runt mässans beslut att låta Nya tider medverka. Hur gick diskussionen? Var det rätt eller fel beslut?

Gäst i studion - Anna Jansson!  

Anna Jansson skriver Gotlandsdeckare med Maria Wern i huvudrollen. Vi pratar om skrivande, fantasi och om att vara sjuksköterska med blodskräck.

Gäst i podden - gatuhunden Arthur och husse Mikael Lindnord!  

Multisportaren Mikael Lindnord om mötet i Ecuadors djungel som förändrat hela hans liv.

Podden möter pressen - intervju med och av Hanna Jedvik  

Hanna Jedvik från Kultur i Västs tidning Noll27 kom till podden för att prata med oss om bibliotekspoddar. Så klart spelade vi in vårt samtal och passade på att få lite proffstips från en riktig radioreporter!

Vårens böcker  

Vårens nyheter i sammandrag, nogsamt utvalda av Skog och Malm!

Gäst i podden - Majgull Axelsson!  

Vi pratar om fantasi, om författande och inte minst om att önska sig en hund i födelsedagspresent och besvikelsen när presenten visar sig vara ett dragspel med tillhörande korrespondentkurs.

0:00/0:00
Video player is in betaClose