Big 5 med Nils og Harald

Big 5 med Nils og Harald

Norway

Podcast by Big 5 med Nils Brenna og Harald Eia

Episodes

Sånn Er Du  

Big 5 med Nils og Harald skifter til "Sånn er du". Første episode kommer 8. januar, kl 10.00 på P2.

Agnes Kittelsen  

Agnes Kittelsen. Venner av henne sier hun er kompleks - er hun det? Hvorfor ble hun så rasende på kokken og servitøren på et hotell? Hun snakker også ensomhet man kan føle sammen med andre. Og om at det MÅ være ryddig når man skal jobbe.

Linnéa Myhre  

Linnea Myhre. Vi får svar på: Er hun så sint og plaget som mange skal ha det til? Er det en utvikling? Er hun arrogant? Kan man gå bort til henne på fest og snakke med henne? Hvordan skal man forholde seg til en person som er "nede"? Og hva er det som driver henne? Pluss pluss!

Bjarte Tjøstheim  

Bjarte Tjøstheim. Endelig får vi resultatene til den tredje i Radioresepsjonen. HVOR ulik er Bjarte brødrene Sagen? Hvordan er det å være så nevrotisk som Bjarte er? Og så kommer faktisk Bjarte med en slags indirekte oppfordring til Tore og Steinar. Han ber om at det er noe de skal slutte med. Pluss mye mer.

Espen Eckbo  

Espen Eckbo banker forsiktig på og kommer inn. Vi snakker om hans skepsis til andre mennesker, om hvordan han hver dag står i dusjen og kjenner etter om det kommer «uvær» eller om det blir en lystig dag. Espen forteller også at han forventer å bli forstått bare i kraft av det han utstråler. Hehe. Og så vil han bli bedt på fest – men ikke komme. Pluss pluss!

Linn Skåber  

Linn Skåber setter ny rekord på en av faktorene – hvilken? Vi snakker også om den lille krangelen Linn og Harald hadde i offentligheten i fjor. Er det fortsatt bittert? Så får vi høre hvorfor Linn og familien bestilte utsikt mot bakgården og ikke mot havet når de var på ferie. Og hva var grunnen til at en hel familie med romfolk fikk være hjemme i leiligheten hennes mens hun selv var borte. I tillegg får vi høre at det er en ting Linn setter høyere enn kjærligheten. Hva da? Pluss pluss.

Steinar Sagen  

Steinar Sagen kommer og endelig får vi svaret på dette: Hva er egentlig forskjellen på brødrene Sagen? Og likhetene da. Steinar tenker sitt om Tore ("Jeg har tekt at han tøffer seg"), om ting han kanskje mener broren kunne endre litt. Men er det å håpe for mye? Er forskjellene FOR store til at endring/justering vil kunne skje? Ja - på noen områder så. Men hvilke? Og så skal vi selvsagt snakke om ting som er helt Steinar-unike.

Synnøve Skarbø  

Synnøve Skarbø, som blant annet er tvangsrydder, har tatt personlighetstest. Sitater fra podcasten: «E e autist?!», «E e tilbakeståande?!», «Alt e gjer, handlar om å få komt me heim igjen og være aleine», «Eg lengtar etter morfin» og «No får e spiseforstyrrelsesgruppa på nakken». Synnøve virker så blid, lett og utadvendt – men er hun det? Og hvordan er det å være mamma når man er så opptatt av rydding? Pluss pluss.

Hans Olav Brenner  

Gjest: Hans Olav Brenner – som har tatt personlighetstest. Han har hatt mange idealer om hvordan han er – men har skjønt at det ikke helt er sånn. Er han opptatt av klimatrusselen? Hvorfor var han opptatt av å få alle i seng på skoletur til Tyskland? Han hadde mange venninner da han var yngre – hvorfor det? Og hva er det ved ham som får ham til å skjelle ut en ansatt på McDonald’s OG be om å få snakke med sjefen hennes?

Sigrid Sollund  

Sigrid Sollund, programleder i Dagsnytt 18 og nyhetene i NRK, har tatt personlighetstest. Er hun typen som er i helspenn eller mer laid back? Hvorfor er «Ulv ulv» en av hennes favoritthistorier? Hva sa hun da en kollega fant kjæresten sin i seng med en annen? Hun har også en egenskap som også spioner bør ha, ifølge henne selv. Hvilken? Pluss pluss!

Fredrik Skavlan  

Fredrik Skavlan har personlighetstest, og han tror han kanskje er introvert. Er han det? Hva er det som driver ham de gangene han fyrer seg opp? Er han empatisk? Er han kranglete? Og i hvilken sammenheng mente han at vi måtte få flere lensmenn på veiene? Pluss pluss!

Ane Dahl Torp  

Ane Dahl Torp har tatt personlighetstest. Her er svarene. Hvorfor hadde ikke Harald turt være kjæresten hennes? Er hun varm eller kald? Tror hun at hun er bedre enn andre? Hvem var det hun skjelte ut og hvorfor? Pluss pluss!

Erlend Loe  

Hva kan være med på å forklare Erlend Loes forfatterskap/forfatterstil/drivkrefter? Vi fant også litt mer indre jubel enn – fordomsfulle som vi er – trodde på forhånd. Et annet grunnleggende spørsmål vi drøfter: Plages eller kjedes han av sosiale lag? Og – er han en uambisiøs fyr eller en som vil være BEST? Pluss pluss.

Marie Simonsen  

Ukas gjest er Dagbladets Marie Simonsen, en sterk stemme i mange politiske saker og hyllet av mange, men hun har også blitt kalt – ja: både det ene og det andre, som man sier. Hva er det som forklarer hennes engasjement? Og hvordan står hun i stridene? Hun klarte også å få det hun omtaler som Norges tauseste mann, Prepple i DumDum Boys, til å snakke. Hvordan klarte hun det? Hun kan også avsløre et par politikere som er hevngjerrige og som «ikke kommer over ting». Pluss pluss!

Tore Sagen  

Gjest: Tore Sagen. Du får blant annet svaret på dette: Plages han i sosiale sammenhenger? Han kan være ganske hard, men er han egentlig varm? Og hvilket enkeltord som Tore ikke har tenkt på før oppsummerer ganske presist hvordan han føler seg? Pluss pluss.

Åsne Seierstad  

Denne uka er det Åsne Seierstad som har tatt personlighetstest. Ja - hvem er hun, egentlig, denne Åsne Seierstad? Hva er det som driver henne? Er det jakten på spenning? Eller kanskje det er andre ting? Og hva med følelser - hva kan de brukes til i journalistikken? Og hva var det bokhandleren i Kabul låste inn i skapet, og som Åsne reagerte så veldig på? Og mere til.

Jon Almaas  

Harald Eia og Nils Brenna har laget en podkast der de i samarbeid med psykolog Rolf Marvin Bøe Lindgren personlighetstester folk vi synes det er interessant å finne mer ut av. Gjesten tar testen - og får for første gang resultatene i studio. Så snakkes det om de tydeligste funnene. Først ut er Jon Almaas. Er han en gladlaks? Liker han å få folk på besøk? Og masse mere.

0:00/0:00
Video player is in betaClose