Bildradion

Bildradion

Sweden

Podcast om fotografi med Göran Segeholm

Episodes

103: Girls, keep your clothes on  

Med Hannah Goldstein och Göran Segeholm. Om Hannahs förhållande till Francesca Woodman, om att bli äldre och vilja ställa ut, om att känna att det är ”jag mot världen”, om hur mycket vi älskar Mia Engbergs film Belleville Baby och … Läs vidare

Avsnitt 102: Dokumentärt och Svens storhet  

Göran Segeholm, Gunilla Muhr och Susanne Fessé om vad som egentligen är dokumentärt, och en hyllning till en av svensk fotografis intressantaste ”doldisar” (men inte fullt lika dold nu som för en månad sedan) Sven Westerlund.

Avsnitt 100: En definition av kvalitet  

bildradion_100.mp3: Hannah Goldstein och Göran. Feminism, kvotering, kulturministern, hur sanningsenligt bör man besvara frågan ”vad har du på gång?”. Samt om att gräva sin egen grav med ett leende på läpparna.

99: Utveckling på toppen  

Inspelat på scen 2 på Fotomässan i Stockholm: Knut Koivisto och Serkan Günes om att fortsätta utvecklas när andra redan tycker att man är bäst. Göran intervjuar. (Foto: Karl Löweberg)

Avsnitt 98: Motivationsavsnittet  

Göran har svårt med motivationen och söker råd hos sin vän Ana Udovic.  Ana har  erfarenheter som lärt henne och annat om drivkrafter och arbetsglädje.  

Avsnitt 97: Intelligenta bilder och korta projekt  

  Hannah och Göran svarar på en lyssnarfråga: ”Hur ökar man det intellektuella innehållet i bilderna?”

Avsnitt 96: Hannahs flock  

Hannah har börjat plåta småbild, och köper filmen Paradiso (400 ASA) i trepack för tjugofem spänn på det lokala apoteket.

Avsnitt 95: Rätt bok vann  

Bildradion går på baluns och träffar Anna Strand och Matilda Plöjel, vinnare av Svenska fotobokspriset 2014.

Avsnitt 94: Prisa fotoboken!  

På tisdag 28 oktober delar Svenska Fotografernas Förbund ut priset för bästa svenska fotobok 2014. Bildradions Göran Segeholm går igenom bidragen med curatorn Gunilla Muhr och konstvetaren Susanne Fessé, och tar upp fotoböcker som fenomen i största allmänhet. Länkar som … Läs vidare

Avsnitt 93: Med händerna som ögon  

I all tysthet äger en helt nyskapande fotoutställning rum i Stockholms stadsmuseum. Tre dövblinda fotografer ställer ut bilder som det är möjligt att titta på inte bara med ögonen, utan också med händerna. Bildradion har träffat fotograf Rolf Eriksson, blind … Läs vidare

Avsnitt 92: ”I am not a shallow person”  

Hannah och Göran tittar på potentiella julklappar extra tidigt i år. Memory city av Alex Webb och Rebecca Norris Webb samt Jim Goldbergs genombrottsbok Rich and Poor som kommit ut i ny upplaga 30 år efter originalpubliceringen.  

Avsnitt 91: Segerintervjun  

Göran träffar vinnaren i Stockholms fotomaraton, Mattias Persson, och det visar sig att han själv är med på en av bilderna i vinnarkollektionen.  

90: Upp till bevis  

I veckans avsnitt visar Göran sina bilder från Stockholms fotomaraton för Hannah Goldstein, och chockas över hur lite Hannah kan om maratonkultur. Avsnittet är en sorts fortsättning på avsnitt 85. Bilderna dyker också upp i spelaren för dig som lyssnar via … Läs vidare

Avnitt 89: Ett sätt att leva  

Susanne Fessé och Göran Segeholm går på Moderna museets utställning ”Ett sätt att leva” och tänker på Christer Strömholm, Sverige, genier, fotoform-rörelsen, vänsterrörelsen och lite annat smått och gott.

Avsnitt 88: Den talande tomheten  

Sussanne Fessé och Göran Segeholm tar en titt på bilder som bygger på att någonting väsentligt saknas.

Avsnitt 87: Elisabeth Ohlson Wallin – Vad är det vi missar?  

Hannah Goldstein och Göran Segeholm ser Elisabeth Ohlson Wallins utställning ”Ack Sverige, du sköna” på Galleri Kontrast i Stockholm, och kommer ut lätt omskakade. Men kanske inte av rätt skäl.

Avsnitt 86: Bildradion 1.5  

• Kan man patentera vad som helst? • Barn guidar barn på fotoutställning. • Landskronas kulturchef efter den lyckade festivalen: ”Det här är bara början”. • Och så tittar vi in i huvudet på curatorerna för årets Planket-utställning i Stockholm … Läs vidare

Avsnitt 85: Fotomaraton: Inbäddad reporter  

Göran svettas i Stockholms fotomaraton. Gästreporter: Knut Koivisto.

Avsnitt 84: Hundrasjuttiofem  

På sätt och vis kan man säga att fotografin fyller 175 år den 19 augusti 2014, i varje fall om man räknar franska statens friköpande av Louis Daguerres patent som startpunkten. Med anledning av det har jag träffat Iréne Berggren, … Läs vidare

0:00/0:00
Video player is in betaClose