Bio Radio

Bio Radio

Denmark

Bio Radio er et tilbud til studerende på bioanalytikeruddannelsen og andre interesserede. Disse podcast er ment som et supplement til undervisningen. Al materiale tilhører Bioanalytikeruddannelsen på University College Sjælland. Materiale kan benyttes til andre formål ved henvendelse til Kim Blanksø Pedersen eller Katrine Balsløw Dester.

Episodes

Histologi  

I denne episode af BioRadio fortæller Annika, Charlotte og Kim om histologi. Hvad er fixering og hvordan kvalitetssikrer man sine prøver? Hør det og meget mere.

Bio Radio 0

Forskning på Bioanalytikeruddannelsen  

Hvorfor er dine undervisere i laboratoriet i tide og utide. Hvorfor står der forskning i undervisernes kalender?Hør Marianne fortælle om forskning på UCSJ i almindelighed og i Center for Sygepleje og Bioanalyse i særdeleshed. Lær at Frascati er andet end Italiensk hvidvin. Endelig fortæller Kim om sit forskningsprojekt. Her kan man så blive klogere på celle frit DNA og mikro RNA

Bio Radio 0

Alzheimers sygdom  

Premiere på "Syg med Bio". Katrine og Kim fortæller om Alzheimers sygdom. Her kommer forklaringen på navnet, hvorfor patienter med Down's syndrom har stor risiko for at få Alzheimers og noget om hypoteserne bag mekanismen bag sygdomsudviklingen. Her kommer information om hvad man kan gøre for at forebygge Alzheimers sygdom og hvad man ikke skal gøre

Bio Radio 0

Kronisk Obstruktiv Lungesygdom (KOL)  

Kronisk Obstruktiv Lungesygdom hvad er det? Vi siger det kun en gang, derefter er det KOL. Det prøver vi at forklare i denne podcast. Igen går det ud over rygerne, for rygning er den største risiko faktor når det drejer sig om KOL. Der er andre risikofaktorer og dem kommer vi også ind på.

Bio Radio 0

Interview med overlæge og laboratoriechef i Vejle, Ivan Brandslund  

Hør Ivan Brandslund fortælle om laboratoriet, hvor der ikke er behov for elektrisk lys, og om hvordan vi skal bruge gener i fremtidens diagnosticering og medicinering.

Bio Radio 0

DNA sekvensering  

Vi har været omkring DNA, PCR, CRISPR og meget andet. Nu er vi endelig nået til DNA sekvensering. Hør her hvornår det første humane genom blev sekvenseret, og hvorfor det blev det.

Bio Radio 0

Real-Time PCR/qPCR  

I denne podcast fortæller Katrine og Kim om qPCR. Hvad er forskellen på PCR og qPCR, hvad er farver, hvad kan man bruge det til og meget mere. Få svar på det hele ved at lytte til denne podcast

Bio Radio 0

Interview med UCSJ's rektor Camilla Wang  

Hør Camilla Wang fortælle om hendes visioner for UCSJ, hvorfor hun ikke er blevet gymnasielærer og hvorfor hun synes, at bioanalyse lyder som serbokroatisk.

Bio Radio 0

Statistik 1.0  

Er sandsynligheden for at få en Nobel pris højere, hvis man spiser chokolade? Er det farligere at køre på cykel på en cykelsti fremfor på vejen? Og kan man leve længere, hvis man jævnligt går på museum? I denne podcast får du svar på disse spørgsmål, og lærer mere om, hvordan du rent faktisk kan bruge statistik.

Bio Radio 0

Det Adaptive og Innate Immunforsvar  

I denne podcast fortæller Katrine og Kim om det adaptive (også kendt som det specifikke) og det innate (også kendt som det uspecifikke) immunforsvar. Her er første del af forklaringen på, hvorfor og hvordan vaccinationer virker.

Bio Radio 0

Lægemiddelafprøvning  

En lidt anderledes podcast krydret med røverhistorier om lægemidler gennem tiden.

Bio Radio 0

Kulhydrater  

Bio Radio 0

Etik  

Endnu en gang er Tina Elley med i studiet. Denne gang er det for at diskutere etik og etiske dilemmaer med Kim og Katrine.

Bio Radio 0

T-lymfocytten  

Denne podcast handler om T-lymfocytterne eller T-cellerne, som de også kaldes. Katrine og Kim vil snakke om de cytotoksiske T-celler kan dræbe cancerceller og virusinficerede celler, om hjælper T-celler, der kan aktivere og stimulere en lang række af de andre celler i immunsystemet og endelig de regulatoriske T-celler, som dæmper immunsvaret, så det ikke går amok. Et lille kuriosum der også bliver omtalt er NK-T-cellerne.

Bio Radio 0

B-lymfocytten  

I denne podcast fortæller vi om B-lymfocytterne eller B-cellerne som de også kaldes. Så her er noget om antistoffer, om somatisk hypermutation og memory celler. Der vil også være noget om hvorfor antistoffer gør bakterier til det rene lagkage for makrofagerne.

Bio Radio 0

Statistik 1.0  

Hvordan vælger man den rette statistiske test til sine data? Og hvad er det egentlig man tester, når man laver en hypotesetest? Få svar på dette og meget mere i denne simple podcast om anvendelse af statistik.

Bio Radio 0

Kloning – Ikke et men tre forskellige begreber!  

I denne Podcast er Lektor Thomas Lausten i studiet for at hjælpe os med forstå forskellene på DNA-kloning, embryonal kloning og reproduktiv kloning. Han kommer også ind på stamceller – både de totipotente, pluripotente og de inducerede stamceller. Så lyt til podcasten og lær mere om et af de hotteste områder i den biomedicinske forskning i dag

Bio Radio 0

Why is English the Language of Science?  

In this podcast we discuss the reasons for English being the primary language of science and the benefits and disadvantages of this. And why everyone knows the name Heisenberg.

Bio Radio 0

CRISPR/Cas9  

Listen to this Podcast and learn more about the CRISPR/Cas 9 system. CRISPR/Cas is the new gene editing system. So the future might be without inheritable disease and cancer because of this. Til danske lyttere er her en artikel fra Berlingske om brugen af CRISPR: http://www.b.dk/nationalt/danske-forskere-jubler-arvelige-sygdomme-kan-klippes-ud-af-dna

Bio Radio 0

Blodet  

En meget stor del af en bioanalytikers arbejde starter med en blodprøve. Derfor gennemgår vi i denne podcast blodets sammensætning og nogle af de mange funktioner blodet og dets komponenter har.

Bio Radio 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose