Bio Radio

Bio Radio

Denmark

Bio Radio er et tilbud til studerende på bioanalytikeruddannelsen og andre interesserede. Disse podcast er ment som et supplement til undervisningen. Al materiale tilhører Bioanalytikeruddannelsen på University College Sjælland. Materiale kan benyttes til andre formål ved henvendelse til Kim Blanksø Pedersen eller Katrine Balsløw Dester.

Episodes

DNA sekvensering  

Vi har været omkring DNA, PCR, CRISPR og meget andet. Nu er vi endelig nået til DNA sekvensering. Hør her hvornår det første humane genom blev sekvenseret, og hvorfor det blev det.

Bio Radio 0

Real-Time PCR/qPCR  

I denne podcast fortæller Katrine og Kim om qPCR. Hvad er forskellen på PCR og qPCR, hvad er farver, hvad kan man bruge det til og meget mere. Få svar på det hele ved at lytte til denne podcast

Bio Radio 0

Interview med UCSJ's rektor Camilla Wang  

Hør Camilla Wang fortælle om hendes visioner for UCSJ, hvorfor hun ikke er blevet gymnasielærer og hvorfor hun synes, at bioanalyse lyder som serbokroatisk.

Bio Radio 0

Statistik 1.0  

Er sandsynligheden for at få en Nobel pris højere, hvis man spiser chokolade? Er det farligere at køre på cykel på en cykelsti fremfor på vejen? Og kan man leve længere, hvis man jævnligt går på museum? I denne podcast får du svar på disse spørgsmål, og lærer mere om, hvordan du rent faktisk kan bruge statistik.

Bio Radio 0

Det Adaptive og Innate Immunforsvar  

I denne podcast fortæller Katrine og Kim om det adaptive (også kendt som det specifikke) og det innate (også kendt som det uspecifikke) immunforsvar. Her er første del af forklaringen på, hvorfor og hvordan vaccinationer virker.

Bio Radio 0

Lægemiddelafprøvning  

En lidt anderledes podcast krydret med røverhistorier om lægemidler gennem tiden.

Bio Radio 0

Kulhydrater  

Bio Radio 0

Etik  

Endnu en gang er Tina Elley med i studiet. Denne gang er det for at diskutere etik og etiske dilemmaer med Kim og Katrine.

Bio Radio 0

T-lymfocytten  

Denne podcast handler om T-lymfocytterne eller T-cellerne, som de også kaldes. Katrine og Kim vil snakke om de cytotoksiske T-celler kan dræbe cancerceller og virusinficerede celler, om hjælper T-celler, der kan aktivere og stimulere en lang række af de andre celler i immunsystemet og endelig de regulatoriske T-celler, som dæmper immunsvaret, så det ikke går amok. Et lille kuriosum der også bliver omtalt er NK-T-cellerne.

Bio Radio 0

B-lymfocytten  

I denne podcast fortæller vi om B-lymfocytterne eller B-cellerne som de også kaldes. Så her er noget om antistoffer, om somatisk hypermutation og memory celler. Der vil også være noget om hvorfor antistoffer gør bakterier til det rene lagkage for makrofagerne.

Bio Radio 0

Statistik 1.0  

Hvordan vælger man den rette statistiske test til sine data? Og hvad er det egentlig man tester, når man laver en hypotesetest? Få svar på dette og meget mere i denne simple podcast om anvendelse af statistik.

Bio Radio 0

Kloning – Ikke et men tre forskellige begreber!  

I denne Podcast er Lektor Thomas Lausten i studiet for at hjælpe os med forstå forskellene på DNA-kloning, embryonal kloning og reproduktiv kloning. Han kommer også ind på stamceller – både de totipotente, pluripotente og de inducerede stamceller. Så lyt til podcasten og lær mere om et af de hotteste områder i den biomedicinske forskning i dag

Bio Radio 0

Why is English the Language of Science?  

In this podcast we discuss the reasons for English being the primary language of science and the benefits and disadvantages of this. And why everyone knows the name Heisenberg.

Bio Radio 0

CRISPR/Cas9  

Listen to this Podcast and learn more about the CRISPR/Cas 9 system. CRISPR/Cas is the new gene editing system. So the future might be without inheritable disease and cancer because of this. Til danske lyttere er her en artikel fra Berlingske om brugen af CRISPR: http://www.b.dk/nationalt/danske-forskere-jubler-arvelige-sygdomme-kan-klippes-ud-af-dna

Bio Radio 0

Blodet  

En meget stor del af en bioanalytikers arbejde starter med en blodprøve. Derfor gennemgår vi i denne podcast blodets sammensætning og nogle af de mange funktioner blodet og dets komponenter har.

Bio Radio 0

Hvide blodlegemer - leukocytter  

Hør denne podcast med Katrine og Kim og bliv introduceret til de hvide blodlegemer. Lidt en tilsnigelse, for der snakkes også om celletyper, der findes ude i vævet. Hør om Kupffer og Langerhans celler, hør om Natural Killer Cells og Clint Eastwood.

Bio Radio 0

Leveren og pancreas  

I podcasten “Fordøjelsen” snakker vi om den “ydre” del af fordøjelsessystemet, og her kommer så den “indre” del. Nemlig to meget vigtige organer i vores krop; leveren og pancreas.

Bio Radio 0

Fordøjelsens anatomi og funktion  

Her gennemgås den “ydre” del af fordøjelsens anatomi og funktioner. For flere detaljer om den aktive fordøjelse, skal du lytte til podcasten “Absorption”. Denne podcast er desuden en overbygning på den allerede eksisterende podcast “Fordøjelsen”.

Bio Radio 0

Absorption  

I denne podcast taler Katrine og Kim om absorptionen af næringsstoffer i mave/tarmsystemet. Lyt til det hvis du vil vide mere om kulhydrater, protein og fedt. Samtidig er her en stensikker opskrift på hvordan man taber sig

Bio Radio 0

RNA  

Har du allerede styr på mRNA, miRNA, piRNa m.fl. er denne podcast en lille brush-up. Har du ikke helt fået fat i alle de forskellige typer RNA, har du til gengæld muligheden for at få en introduktion til dem nu!

Bio Radio 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose