Björn & Navid

Björn & Navid

Sweden

Döden, tvivel, vad är maskulinitet och hur funkar egentligen intuition? Kan det goda samtalet skingra det mörker som ibland hotar omsluta oss? I podden Björn & Navid tar vännerna Björn Natthiko Lindeblad och Navid Modiri upp en rad olika existentiella ämnen som önskats av lyssnare över hela landet. I tankeväckande, varma och reflekterande samtal ger de båda sinsemellan olika männen inga färdiga svar, bara inspiration till hur vi alla kan bli bättre på att prata med och lyssna på varandra.

Episodes

Avsnitt 8 - Ångest  

Om dementorer och dimma, om att tjosta eller sucka, en gröngölingshandbok i hur man stöttar någon med ångest, om att gråta bakom solglasögonen när alla andra är glada, om ångest som en färg i känslopaletten, en vänligare tolkning av Nietzsche, om att ha synpunkter på självmord, och, för första gången i världshistorien, en Spotify-spellista på samma tema som pingvinpoddavsnittet! Du hittar spellistan "Bär ditt vemod som en krona" här nedan. Det är en skattkammare av Guds nåde, signerad Navid: https://open.spotify.com/user/navid/playlist/5LMlIA7dahPvjD1Cik2tkz

Avsnitt 7 - Maskulinitet  

Detta avsnitten handlar om maskulinitet. Om gråa hårstrån i skägget, om Jungiansk psykologi, om filmerna Gladiator och Robin Hood, om vuxna män som sover tillsammans, om svårigheten att hitta maskulina förebilder, om mäns omhändertagande förmåga, och om värdet av att tvätta någon annans fötter.

Avsnitt 6 - Balans  

I detta avsnittet handlar det om både Navids och Björns ambivalens inför ordet balans. Om Björns hemliga rockstjärnedrömmar, om Navid som sakta kliver ur garderoben som en hemma-mystomte av rang. Om gråtande skogsmunkslegender, om balansen mellan att låta det hända och att hålla i tyglarna, om effekterna av att inte dricka kaffe, om pundare och asketer, om balans och baluns, om lindansande och lagen om avtagande avkastning. Det är, kort sagt, en solig dag på isflaket. Och just den här gången är det lite mer Albert & Herbert än vanligt.

Avsnitt 5 - Tvivel  

Episod 5 av Pingvinpodden. Den här gången handlar det om tvivel. Om ogenerade kaffestölder, utmattade Walkmans, klämkäck glättighet, kvinnofientliga alkoholister, okuvlig sanningstörst, tibetansk barnuppfostran, kreativ scenskräcksmedicin och den inre tyrannen/recensenten/superegot. Efter 38 minuter och 50 sekunder lägger Björn alla korten på bordet, och avslöjar den smutsiga hemligheten mitt i varje människoliv.

Avsnitt 4 - Ondska  

I podden Björn & Navid tar vännerna Björn Natthiko Lindeblad och Navid Modiri upp en rad olika existentiella ämnen som önskats av lyssnare över hela landet. I tankeväckande, varma och reflekterande samtal ger de båda sinsemellan olika männen inga färdiga svar, bara inspiration till hur vi alla kan bli bättre på att prata med och lyssna på varandra. Detta avsnitt handlar bland annat om Pomperipossa och pedofiler, psykopater och huliganer, Hitlers hund Blondi, Navids nya valp Herman, och Björns intensiva skepsis inför allt som luktar rosa delfiner i gryningen. Navid spekulerar om vad som händer när utomjordingarna slutligen landar, och Björn provpratar fram en teori om ondskans orsaker.

Avsnitt 3 - Tvåsamhet  

I podden Björn & Navid tar vännerna Björn Natthiko Lindeblad och Navid Modiri upp en rad olika existentiella ämnen som önskats av lyssnare över hela landet. I tankeväckande, varma och reflekterande samtal ger de båda sinsemellan olika männen inga färdiga svar, bara inspiration till hur vi alla kan bli bättre på att prata med och lyssna på varandra. Just detta avsnitt handlar om tvåsamhet, eller inte. Björn hissar aspekter av sadomasochism och polyamori, Navid hyllar att inte ta varandra för givna, och tillsammans improviserar dom fram en imponerande räcka exempel på orimliga förväntningar vi kan ha på vår partner.

Avsnitt 2 - Döden  

I podden Björn & Navid tar vännerna Björn Natthiko Lindeblad och Navid Modiri upp en rad olika existentiella ämnen som önskats av lyssnare över hela landet. I tankeväckande, varma och reflekterande samtal ger de båda sinsemellan olika männen inga färdiga svar, bara inspiration till hur vi alla kan bli bättre på att prata med och lyssna på varandra. Detta avsnitt handlar, på våra Facebook-följares begäran, om döden. Vi pratar om hur mycket plats döden får ta, om effekten av att påminna sig om döden och om olika föreställningar kring vad som händer efter döden. Vi vill varna känsliga lyssnare för att vi bitvis slår an en lättsam ton kring döden. Samtalet inkluderar vampyrer, änglar, ghostbusting, en obduktion, ett skelett, en snigel som rider på en mås, tårar i lunchtallriken, Monty Python och en förvånansvärt samstämd liten vissel-truddelutt!

Pilotavsnitt - Intuition  

Björn och Navid pratar om intuition och att lyssna på sin känsla. I podden Björn & Navid tar vännerna Björn Natthiko Lindeblad och Navid Modiri upp en rad olika existentiella ämnen som önskats av lyssnare över hela landet. I tankeväckande, varma och reflekterande samtal ger de båda sinsemellan olika männen inga färdiga svar, bara inspiration till hur vi alla kan bli bättre på att prata med och lyssna på varandra.

0:00/0:00
Video player is in betaClose