Björn & Navid

Björn & Navid

Sweden

Döden, tvivel, vad är maskulinitet och hur funkar egentligen intuition? Kan det goda samtalet skingra det mörker som ibland hotar omsluta oss? I podden Björn & Navid tar vännerna Björn Natthiko Lindeblad och Navid Modiri upp en rad olika existentiella ämnen som önskats av lyssnare över hela landet. I tankeväckande, varma och reflekterande samtal ger de båda sinsemellan olika männen inga färdiga svar, bara inspiration till hur vi alla kan bli bättre på att prata med och lyssna på varandra.

Episodes

Avsnitt 4 - Ondska  

I podden Björn & Navid tar vännerna Björn Natthiko Lindeblad och Navid Modiri upp en rad olika existentiella ämnen som önskats av lyssnare över hela landet. I tankeväckande, varma och reflekterande samtal ger de båda sinsemellan olika männen inga färdiga svar, bara inspiration till hur vi alla kan bli bättre på att prata med och lyssna på varandra. Detta avsnitt handlar bland annat om Pomperipossa och pedofiler, psykopater och huliganer, Hitlers hund Blondi, Navids nya valp Herman, och Björns intensiva skepsis inför allt som luktar rosa delfiner i gryningen. Navid spekulerar om vad som händer när utomjordingarna slutligen landar, och Björn provpratar fram en teori om ondskans orsaker.

Avsnitt 3 - Björn & Navid - Tvåsamhet  

I podden Björn & Navid tar vännerna Björn Natthiko Lindeblad och Navid Modiri upp en rad olika existentiella ämnen som önskats av lyssnare över hela landet. I tankeväckande, varma och reflekterande samtal ger de båda sinsemellan olika männen inga färdiga svar, bara inspiration till hur vi alla kan bli bättre på att prata med och lyssna på varandra. Just detta avsnitt handlar om tvåsamhet, eller inte. Björn hissar aspekter av sadomasochism och polyamori, Navid hyllar att inte ta varandra för givna, och tillsammans improviserar dom fram en imponerande räcka exempel på orimliga förväntningar vi kan ha på vår partner.

Avsnitt 2 - Björn & Navid - Döden  

I podden Björn & Navid tar vännerna Björn Natthiko Lindeblad och Navid Modiri upp en rad olika existentiella ämnen som önskats av lyssnare över hela landet. I tankeväckande, varma och reflekterande samtal ger de båda sinsemellan olika männen inga färdiga svar, bara inspiration till hur vi alla kan bli bättre på att prata med och lyssna på varandra. Detta avsnitt handlar, på våra Facebook-följares begäran, om döden. Vi pratar om hur mycket plats döden får ta, om effekten av att påminna sig om döden och om olika föreställningar kring vad som händer efter döden. Vi vill varna känsliga lyssnare för att vi bitvis slår an en lättsam ton kring döden. Samtalet inkluderar vampyrer, änglar, ghostbusting, en obduktion, ett skelett, en snigel som rider på en mås, tårar i lunchtallriken, Monty Python och en förvånansvärt samstämd liten vissel-truddelutt!

Pilotavsnitt - Björn & Navid - Intuition  

Björn och Navid pratar om intuition och att lyssna på sin känsla. I podden Björn & Navid tar vännerna Björn Natthiko Lindeblad och Navid Modiri upp en rad olika existentiella ämnen som önskats av lyssnare över hela landet. I tankeväckande, varma och reflekterande samtal ger de båda sinsemellan olika männen inga färdiga svar, bara inspiration till hur vi alla kan bli bättre på att prata med och lyssna på varandra.

0:00/0:00
Video player is in betaClose