Blått snack

Blått snack

Sweden

Blått snack bjuder på allt som är värt att veta om MFF. Möt supportrar, spelare, gamla hjältar och andra med ett himmelsblått hjärta i den ledande MFF podden. Skånesports Ole Törner och Retro FM:s Hasse Strandberg bjuder på en skön resa i MFF:s allra innersta.

Episodes

Blått snack - avsnitt 37  

Han är lillebror i den legendariska Andersson dynastin men nu är det han som bestämmer som sportchef i MFF. Möt spelaren, sportchefen och tränaren Daniel Andersson i avsnitt 37 av Blått snack.
Det blir en tur till Italien och sedan får ni veta destinationen för MFF:s träningsläger 2017 (och det blir vare sig Dubai eller Florida). Vi får också Dannes funderingar kring den omdiskuterade försäljningen av Vidar Örn Kjartansson. Varmt välkommen till avsnitt 37 av Blått snack. Ciceroner är som vanligt Retro FM:s Hasse Strandberg och Skånesports Ole Törner.

Blått snack - avsnitt 36  

Han är Lundakillen som tog över efter backlegenden Krister Kristensson i himmelsblått. Han spelade 480 matcher i MFF och var med vid den legendariska matchen på Olympiastadion i München 1979. Möt Kent Jönsson i avsnitt 36 av Blått snack.
Vi tar oss via Lunds BOIS till MFF med en av himmelsblått mest kända fast ändå okända spelare. Från omklädningsrummet på stadion till Europacupmatcherna på 70-talet och en match i Paraguays djungler till Vångavallen där karriären avslutades i TFF får du vara med om en fantastisk fotbollsresa i Blått snack med Kent "Kebab" Jönsson. Ciceroner i avsnitt 36 är som vanligt Retro FM:s Hasse Strandberg och Skånesports Ole Törner.

Blått snack - avsnitt 35  

Han agerade allsångsledare på Stortorget i Malmö när guldet bärgades 2004. Han älskar sitt Oxie och 2016 leder han årets upplaga av de himmelsblå styrkorna tillsammans med Allan Kuhn. I avsnitt 35 möter du MFF:s assiterande tränare Olof Persson.
Det blir snack om hösten guldåret 2004 jämfört med den allsvenska hösten 2016. Vi tar en tur till Österrike när Olof som 21 åring spelade i FC TIrol under Joachim Löw och det blir tankar kring Olofs tränarfilosofi och mycket mycket mer. Varmt välkommen till avsnitt 35 av Blått Snack. Ciceroner som vanligt Retro FM:s Hasse Strandberg och Skånesports Ole Törner. 

Blått snack - avsnitt 34  

I det 34:e avsnittet möter du killen från Hälsingland som trots att han hunnit fylla 78 fortsätter träna lag på elitnivå. Under åren 1981-1986 var han både assiterande och huvudtränare i MFF. Möt Tord Grip.
Följ med på Tords resa i himmelsblått när Hans Cavalli Björkman erbjöd honom jobb i MFF via ett vykort. Det blir en utflykt till Kosovo och en till guldåret '94 som assisterande tränare till Tommy Svensson. Hans Strandberg, Retro FM och Ole Törner, Skånesport, försöker beta av en 60 årig fotbollskarriär på 40 minuter. Häng med i avsnitt 34 av Blått Snack!

Blått snack - avsnitt 33  

Två Malmö grabbar som följt MFF sedan barnsben och en f.d MFF spelare, numera expertkommentator i TV. I 33:e avsnittet möter du musikern & poeten Jacques Werup, författaren Torbjörn Flygt och Anders Andersson.
Det blir bl.a. snack om varför man inte kan gå på fotboll i sånn rockadjävul, om Torbjörn Flygts förhållande till hymnen och om Jacques Werups framfart på fotbollsplanen på Österlen. Ciceroner är som vanligt Retro FM:s Hasse Strandberg och Skånesports Ole Törner. Blått snack är gott snack, varmt välkommen till avsnitt 33!

Blått snack - avsnitt 32  

Via Alnö, GIF Sundsvall, AIK, GIF Sundsvall till MFF. I avsnitt 32 av Blått snack möter vi en skön norrlänning med stor passion för rock. Möt Andreas Yngvesson.
I avsnitt 32 gästar Blått snack Swedbank Stadion när ordinarie studion är på 32.000 mila service. En skön norrlänning med nummer 21 på ryggen i himmelsblått. Vi får reda på smeknamn på lagkompisarna i guldlaget 2004. Det blir snack om "Antes" törstiga bil, om yrkeskarriären efter fotbollen och mycket mycket mer.  Andreas Yngvesson är veckans gäst och ciceroner är som vanligt Skånesports Ole Törner och Retro FM:s Hasse Strandberg.

Blått snack - avsnitt 31  

Han är skyttekungen med den karaktäristiska målgesten och med en egen sång baserad på Jesus Christ Superstar. Via Hovås, Västra Frölunda IF, Duisburg, Nürnberg, Örebro till MFF. Göteborgare i grunden men himmelsblå i hjärtat, möt Niklas Skoog.
Det blir snack hur man vinner skytteligan trots man åker ur allsvenskan. vad en bakdel kan betyda på planen  och om tomheten efter fotbollskarriären är över. Möt en "go gubbe" i avsnitt 31 av Blått snack. Möt Niklas Skoog. Ciceroner i den himmelsblå världen är som vanligt Retro FM:s Hasse Strandberg och Skånesports Ole Törner.

Blått snack - avsnitt 30  

Sedan 2009 är han en viktig del i staben kring MFF:s A-trupp och han hjälper såväl spelare som ledare med det mentala arbetet under säsongen. Möt MFF:s idrottspsykolog Sverker Fryklund i Blått Snack.
Sverker berättar hur han jobbar med truppen och ledarstaben under året. Det blir snack om arbetet med skadade spelare och inte minst, i ljuset av lagkollapsen mot Landskrona BOIS, hur man kommer  tillbaka efter en storförlust. Detta och mycket mer i det trettionde avsnittet av podden Blått Snack. Som vanligt är det Ole Törner, Skånesport, och Hasse Strandberg, Retro FM, som är dina ciceroner i den himmelsblå världen.

Blått snack - avsnitt 29  

Från en blygsam start har MFF i samhället växt till en organisation som når långt utanför Malmös gränser och varje år engagerar tusentals människor.  MFF legenden Staffan Tapper och Tommy "Rörläggaren" Larsson berättar om konceptet i 29 avsnittet av Blått snack.
Fotboll mot rasisim, närverksklubbarna, fotbollsskolor, akademierna, sommarfotboll, rundvandringarna på Swedbank och Karriärakademin är alla delar av det som är MFF i samhället. Hör Staffan Tapper och Tommy LArsson berätta om MFF i samhället. Dessutom avslöjar Staffan Tapper om när han var på casting .... till vad får du reda på om du lyssnar på Blått snack, avsnitt 29. CIceroner är som vanligt Skånesports Ole Törner och Retro FM:s Hasse Strandberg.

Blått snack - avsnitt 28  

Han är Angeredskillen som i slutet av sin karriär var med och tog guldet med MFF 2010. Möt en göteborgare med ett stort himmelsblått hjärta, möt Jeffrey Aubynn.
Det blir snack om vad Jeffrey söker i de ungdomar han är med och fostrar till framtiden A-lags spelare, om kärleken till Malmö och om tiden som proffs i Bayern München  och om när han drog HIF:s Markus Lantz i örat. Ciceroner i den himmelsblå världen är som vanligt Retro FM:s Hasse Strandberg och Skånesports Ole Törner. Välkommen till avsnitt 28 av Blått snack!

Blått snack - avsnitt 27  

I avsnitt 27 av Blått snack möter du allsvenskans vassaste armbågar. Markus Rosenberg bjuder på sin himmelsblå resa via MFF, HBK, Ajax, Werder Bremen och WBA. Ställ dig i givakt och rätta dig i leden och lyssna på kapten Rosenbergs story.
Det blir bl.a. snack om Champions League, konstgräs, tränartyper och om framtiden efter fotbollen. Ciceroner i den himmelsblå världen är som vanligt Skånesports Ole Törner och Retro FM:s Hasse Strandberg.

Blått snack - avsnitt 26  

En såg Nottingham Forrest matchen på TV och den andra spelade den legendariska matchen på plats i München. När den ene lämnade himmelsblått tog den andre över. I avsnitt 26 av Blått snack möter du två målvaktslegender: Janne Möller och Jonnie Fedel.
Det blir snacka om vem som var bäst målvakt i EM, målvaktsträning då och nu och vilka tjuvknep som funkar bäst i straffsituationer. Ciceroner i den himmelsblå världen är som vanligt Retro FM:s Hasse Strandberg och Skånesports Ole Törner. 

Blått snack - avsnitt 25  

Han är Lommakillen som är med och letar fram framtidens MFF stjärnor och som tränar föreningens U17 lag. I avsnitt 25 tittar vi på den himmelsblå framtiden genom Andreas Georgsons ögon.
Det blir snack om ledarskap, talanger, engagerade föräldrar och om den himmelsblå vägen med MFF:s scoutingansvarige i ungdomssektionen, Andreas Georgson. Ciceroner i den himmelsblå världen är Retro FM:s Hasse Strandberg och Skånesports Ole Törner

Blått snack - avsnitt 24  

Han är pingisspelaren som blev ordförande i världens finaste fotbollsförening. Möt MFF:s  ordförande Håkan Jeppsson i avsnitt 24 av Blått snack.
Håkan berättar om allt från pingiskarriären på elitnivå, framtiden för Swedbank och Stadionområdet och så får vi reda på ett tungt namn som ville komma till föreningen inför årets allsvenska säsong..... . Ciceroner på den himmelsblå resan är som vanligt Retro FM:s Hasse Strandberg och Skånesports Ole Törner.

Blått snack - avsnitt 23  

Han är mannen som kläckte idén till Nätverket och är en av dem som personligen petade in pengar för att rädda MFF under de svåra åren. I avsnitt 23 av Blått snack möter du entreprenören och snickarsonen från Klippan, Erling Pålsson.
Det blir snack om Swedbank Stadion, Nätverket, konstgräs, Alonso Alves och mycket mycket mer. Varmt välkommen till ännu ett avsnitt av Blått Snack. Ciceroner i den himmelsblå världen heter som vanligt Ole Törner och Hasse Strandberg.

Blått snack - avsnitt  22  

Han är känd för den klassiska segergesten i snödrivan på Stadion i samband med kvartsfinalen i Europacupen mot Krakow. Bob Houghton kallade honom för returkungen. Möt MFF legenden Tore Cervin.
Det blir en himmelsblå resa via Lydia Marathon, till MFF, Toronto, Limhamn och HIF. Härliga berättelser om Egon "Todde" Jönsson och Bob Houghton, julfirande med Börje Salming och mycket mycket mer. Varmt välkommen till avsnitt 22 av Blått snack där du möter Tore Cervin. Ciceroner i den himmelsblå världen är Retro FM:s Hasse Strandberg och Skånesports Ole Törner.

Blått snack - avsnitt 21  

Han är Angeredskillen som lirat i en klubb med annan blå nyans och som sedan i våras fått en egen ramsa efter den beryktade knallskottsincidenten på Ullevi när han kastade hörnflaggan som ett spjut mot motståndarklacken. I Blått snack möter du Tobias Sana.
Det blir snack om kost, kärleken till fotboll & till ett år gamla dottern och om uppväxten i Angered. Möt en "go gubbe" i avsnitt 21 av Blått snack, möt Tobias Sana. Ciceroner i den himmelsblå världen heter som vanligt Hasse Strandberg och Ole Törner.

Blått snack - avsnitt tjugo  

Möt legenderna som varit med och format MFF under de senaste 70 åren. Avsnitt tjugo är ett "Best Of" avsnitt med det bästa från de första tjugo avsnitten.
Håll till godo i hängmattan med godbitar från avsnitt ett till tjugo. Du möter MFF legender som Krister Kristensson, Mats "Masse" Magnusson, Jonas Therna, Hans Cavalli Björkman, Hasse Mattisson och många många fler. Ciceroner i den himelsblå världen som vanligt Retro FM:s Hasse Strandberg och Skånesports Ole Törner.

Blått snack - avsnitt nitton  

Han såg sin första MFF match på Stadion när MFF spöade Hammarby med 5-0
Han är en av de riktiga Baraborna på MFF:s kansli och MFF:are sedan barnsben. 
Möt MFF:s försäljningschef Magnus Svensson.
Det blir snack om framtiden för Nätverket, klubbstolar, erfarenheter från Europaspelet, hårdrock och Lakans café får ett eget avsnitt i Blått snacks nittonde avsnitt. Ciceroner i den himmelsblå världen är som vanligt Retro FM:s Hasse Strandberg och Skånesports Ole Törner. Varmt välkommen till Sveriges ledande MFF podd, Blått snack!

Blått snack - avsnitt arton  

Han är född i samma stad som Loreen vann Eurovision för Sverige 2012, Baku i Azerbajdzjan. Moderklubben heter BK Forward och Örebro är hemstaden. Till MFF kom han 2008 och han var med om både två SM Guld och Champions League kval i himmelsblått. i avsnitt arton möter du MFF:s forne mittfälstgeneral och lagkapten Jiloan Hamad.
Den numera Tysklandsbaserade Jiloan berättar om livet i Bundesliga klubben Hoffenheim, om framtiden efter fotbollen, kärleken till Kurdistan och mycket  mycket mer. Välkomna till ännu ett avsnitt av Skånes ledande MFF podd, Blått snack, avsnitt arton. Ciceroner i den himmelsblå världen är Skånesports Ole Törner och Retro FM:s Hasse Strandberg.

0:00/0:00
Video player is in betaClose