Bli din bästa version

Bli din bästa version

Sweden

Visionen med Bli din bästa version är att träffa Svergies största hjärnor som de mest briljanta entreprenörerna, topp idrottsstjärnor, hälsoexperter, forskare och inflytelserika kändisar för att hjälpa er att låsa upp er inre bästa version. Läs mer på http://kimschoultz.com

Episodes

13. Övervinn Din Rädslor  

Övervinn dina rädslor! Vi alla har rädslor, kan vi övervinna dom så kan vi verkligen utvecklas. Då låter vi inte våra rädslor stoppa oss för något vi vill göra.

12. David Löfman: Att Ge Tillbaka Till Världen & Att följa Sin Passion  

David har volontär arbetat i Sydafrika och Nepal Himalaya. Han åkte ner till Sydafrika redan som 19 åring. David är grundare för Wingsbydavid och Wings foundation. Där han vill involvera människor i välgörenhetsprojekt. Han föreläser om sina erfarenheter och äventyr. Där han även visar bilder och videos från sina resor. David har vunnit en utmärkelse från go-pro från en video han har gjort. Han har medverkat i tv4 nyhetsmorgon, p5 och p4 i Stockholm.

 

Saker vi pratar om idag är vad Davids vision och syfte är, hur det kommer sig att han åkte ner till Sydafrika och volontär jobbade och hur det var att göra det samt om hans tid i Nepal Himalya, vad David tror världen behöver för att må bättre, Vi diskuterar vad David vill förmedla med sina föreläsningar. Vad hans största utmaning och rädsla är bland många andra saker utan vidare introduktion här är David Löfman.

11. Hitta Ditt Varför  

Nytt kort avsnitt ute. Hitta ditt varför då blir det mycket enklare att hitta motivation och inspiration när det är och känns jobbigt.

10. Andreas Öhgren: Personlig Tränare Till NHL Stjärnor & 3D Funktion  

Idag träffar jag Andreas Öhgren som är den revolutionerade personliga tränaren. Han har  skapat träningsformen 3d funktion tillsammans med Seth Roland. Han har tillsammans med Jens Derwinger och Seth Roland  skapat procedos mattan där man har 3 gånger 3 punkter. Där kan man göra flera olika träningsformer. Andreas tränar ett gäng NHL stjärnor bland annat Niklas Bäckström, Gabriel Landeskog och Patric Hörnqvist. Han tränar också alpina stjärnor som Mattias Hargin och Helena Rappaport. Han blev årets PT år 2013. Andreas har själv spelat  hockey det var hans stora passion, han spelade redan som 16 åring i Timrås a-lag. Tyvärr fick han lägga av tidigt i karriären pga. Skador. Han utbildar även personliga tränare i 3d funktion.

 

I dagens avsnitt pratar vi om vad som inspirerade Andreas att bli personlig tränare. Vad diskuterar vad 3d funktion är och hur han lärde sig det. 3d funktion använder alla Andreas klienter och det har gett väl [...]

9. Stephan Eriksson: Futsalspelare om Vanor Utveckling & Mindset  

Idag träffar jag en av mina bästa kompisar, Stephan. Jag har känt honom sen barnsben vi har spelat fotboll, lekt, tävlat och delat massor med upplevelser. Han flyttade till Australien för 3 år sedan. Där han började plugga Sport Managament. Jag hälsade på honom för drygt ett år sedan. Jag blev mind blown av hans förändring. Han hade verkligen utvecklats, Han tog väldigt bra hand om sig själv utan sina föräldrar, han hade koll på sin hälsa vilket var en stor förändring från när jag känt honom tidigare, i Sverige. Han var noga med sin kost och träning, hade även börjat med yoga och meditation. Jag blev väldigt inspirerad av hans förändring och ville själv göra förändring i mitt liv. Så Stephan är en stor del till att jag idag håller på med min podd, coaching och personlig utvekling. Han gav mig några tips inom dessa områden men bara genom att vara med honom så lärde jag mig mycket. Efter det tog jag stora beslut f [...]

8. Ola Lauritzson: GI-metoden & Vision  

Idag träffar jag Ola som är mest känd för att vara en pionjär till GI-metoden. Han är en av Sveriges främsta hälsoentreprenörer. Han blev utsedd 2007 till årets entreprenör. Han driver idag GI-boxen och GI Viktkoll. Han har skrivit 17 böcker där den första och revolutionerade heter gå ner i vikt med GI-metoden han har bland annat skrivit mat och receptböcker. Flera böcker har översatts till europeiska länder.

 

I dagens avsnitt pratar vi om vad som inspirerade Ola till att börja jobba med hälsa, vi pratar om vad GI-metoden är och vilka den är för, hur Ola lärde sig om GI-metoden, vi pratar om Olas böcker och hans entreprenörs resa, Ola rekommenderar bra och nyttig mat som du borde äta och vilken typ av mat du borde undvika, vi pratar även om han största utmaning idag.

7. Tro På Dig Själv & Våga Fullfölja Dina Idéer  

Tro på dig själv och våga fullfölja din idéer. Så många jag pratar med har bra idéer men vågar inte fullfölja dom! Så tro på dig själv och våga fullfölja dina idéer!

6. Misslyckanden är din vän  

Misslyckanden är din vän så våga att misslyckas!

5. Alexander Erwik: Pr-Man & Festfixare Som Slåss Från Underläge  

Idag träffar jag Alexander Erwik. Han driver event och pr byrån Erwik Communcations. Han har tidigare jobbat som chefredaktör för nöjessiten Finest. Han bestämde sig en dag för att säga upp sig och följa sin dröm och starta eget. Alex har gjort bland annat event för fadimegalan, makeupstore och clear eyes Sweden. Han jobbar som PR agent till bland annat Anna Book och tv profilen Åsa Vesterlund.

I dagens avsnitt pratar vi om hur det kommer sig att Alexander startade eget inom event och pr, Hur han har lärt sig att driva ett framgångsrikt event och pr företag, vi pratar om hur han förbereder sina event, vilket budskap eller känsla som han vill människor ska ta med sig från hans event, vad han har lärt sig om sälj och försäljning under sin karriär. Tyckte det var riktigt kul att få connecta med Alex och höra hans story. Helt enkelt ett jättespännade avsnitt!

4. Dr. Anders Hansen: Hur Träning Stärker Din Hjärna  

Idag träffar jag Dr. Anders Hansen, Anders är en psykiatriker som har skrivit boken Hjärnstark: Hur motion och träning påverkar vår hjärna. Han är med och driver podcasten psykiatrikerna. Han har medverkat som medicinsk expert för tv4s vardagspuls och Malou efter 10 Anders har även medverkat i vetenskapens värld.

 

I dagens avsnitt pratar vi om vilka positivt saker träning med för sig på hjärnan, om vi kan förändra vår hjärna, hur ofta vi ska träna, vi pratar om vi kan vi styra vår hjärna, vilken träning är bäst för hjärnan, kan stress krympa hjärnan, är stress bara negativt ett riktigt spännande och lärorikt avsnitt!

3. Sanne Aronsson: Syfte & Spiritualitet  

Har ni någon gång funderat på vad erat syfte är? Det har jag gjort. I dagens avsnitt träffar jag syftes coachen, entreprenören, föreläsaren och författaren Sanne Aronsson. Sanne bor idag i USA San Fransisco och driver sin business därifrån. Hon har skrivit boken vad vafan ska jag göra med mitt liv. Idag pratar vi om vad som inspirerande Sanne att bli syftes coach. Hur hennes liv var i Sverige innan hon blev syftes coach. Vad som gjorde att hon lämnade allt hon byggt upp i Sverige. Vad Sannes syfte och vision är idag. Vi pratar om hur viktigt det är att ha en mentor både inom business, pivat och inom sport. Vi pratar om vi ska följa vårt syfte eller det vi älskar mest. Hur viktigt det är för Sanne med spiritualitet och hur hon lever sitt liv efter det. Helt enklt ett jätte spännade avsnitt!

2. Heidi Andersen: Kraftfullheten i Meditation Och Mindfulness  

I dagens avsnitt träffar jag mindfulnessläraren, förläsaren och författaren Heidi Andersen. Heidi var bland dom första i Sverige som började med meditations och mindfulness kurser i Sverige för drygt 11 år sen. Hon har skrivit boken mindfulness för föräldrar. Hon har föreläst för bland annat Swedbank, IF och regeringskansliet. I dagens avsnitt pratar vi om vad som inspirerande Heidi till att bli mindfulness och meditaions lärare, när Heidi får jobbiga känslor och tankar hur hon hanterar dessa, hur vårt medvetande ser ut i dagens samhälle, vad är skillnaden på mindfulness och meditation, vi gör även en liten medtitaions övning och pratar om en massa andra spännande saker.

1. Aron Anderson: Gör Dina Hinder Till Din Fördel & Vision  

I första avsnittet träffar jag äventyraren, inspiratören, föreläsaren Aron Anderson. Aron fick cancer när han var 7 år vilket ledde till att han hamnade i rullstoll. Idag är han en äventyrare som har simmat över Ålands hav, han har som första person i rullstol bestigt Mount Kilimanjaro som är över 5000 m, Kebnekaise Sveriges högsta berg och han har skidat i sitski från Antarktis till Sydpoolen som är över 600 km. Aron är en sann inspiration och bevisar att allt är möjligt. Det spelar ingen roll vilka förutsättningar du har, det handlar om vad du gör med dina förutsättningar. Lyssna på ett fantastiskt avsnitt

Intro Bli din bästa version  

Det här är ett intro till podcasten Bli din bästa version…

0:00/0:00
Video player is in betaClose