Bokcirkeln i Lundströms bokradio

Bokcirkeln i Lundströms bokradio

Sweden

Programmet sänds från 2012 i Lundströms bokradio. Inbjudna gäster läser och diskuterar böcker tillsammans. Ansvarig utgivare: Mattias Hermansson

Episodes

Bokcirkeln läser Ernest Hemingways "Den gamle och havet" - del 2  

Bokcirkeldeltagare: Mikael Niemi och Jessica Schiefauer. Bokcirkelledare: Marie Lundström. Vi läser från sidan 48, fram till slutet.

Bokcirkeln läser Ernest Hemingways bok "Den gamle och havet" - del 1  

Ny omgång bokcirkeldiskussioner kring Hemingways "Den gamle och havet. Bokcirkeldeltagare är författarna Mikael Niemi och Jessica Schiefauer.

Bokcirkeln läser Henrik Tikkanens bok "Mariegatan 26 Kronohagen" - del 3  

Vi kastar oss in i Tikkanens universum tillsammans med Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg och den forne finansministern Kjell-Olof Feldt

Bokcirkeln läser Märta Tikkanens bok "Århundradets kärlekssaga" - del 2  

Till idag har den forne finansministern Kjell-Olof Feldt och Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg läst färdig Märta Tikkanens klassiker "Århundradets kärlekssaga"

Bokcirkeln läser Märta Tikkanens bok "Århundradets kärlekssaga" - del 1  

Aftonbladet kulturchef Åsa Linderborg och den forne finansministern Kjell-Olof Feldt frågar sig bland annat vad som gör att man stannar kvar, fast att man vet att man borde gå.

Bokcirkeln läser Ulf Lundells debutroman "Jack" - del 3  

Den tredje och sista delen av romanen "Jack", tillika den tredje och sista delen av denna omgångs bokcirkel med Plura Jonsson och Fredrik Virtanen

Bokcirkeln läser Ulf Lundells debutroman "Jack" - del 2  

Den här gången är det en dagboksdel vi läser: om kvinnor och kompisar och ett kollektiv i Skärblacka utanför Norrköping och sura besök hos morsan och farsan i Värmdö och längtan efter Sonja.

Bokcirkeln läser Ulf Lundells debutroman "Jack" - del 1  

Den 4:e april 1976 utkom Ulf Lundells "Jack" för första gången. Det är nu 40 år sedan. Så vad passar väl bättre än att låta Bokcirkeln läsa "Jack"!?

Återstoden av dagen av Kazuo Ishiguro – del 3  

Välkommen till den tredje och sista bokcirkelträffen i läsningen av "Återstoden av dagen"! Butler Stevens kommer att träffa Miss Kenton, och vad händer då? OBS! SPOILERVARNING!

Återstoden av dagen av Kazuo Ishiguro – del 2  

Butler Stevens tutar på i lånad bil på semesterresan genom den engelska landsbygden. Hur ska det gå med Miss Kenton? Och de där mötena i Darlington Hall på 20-talet, påverkar det Stevens värdighet?

Återstoden av dagen av Kazuo Ishiguro – del 1  

Den här gången läser vi Kazuo Ishiguros genombrottsroman "Återstoden av dagen" från 1990, som blev film 1993 och blev åttafaldigt nominerad till Oscar-statyer.

Glaskupan av Sylvia Plath – del 3  

Hör författarna Nina Lekander och Qaisar Mahmood om slutet på Sylvia Plaths klassiker.

Glaskupan av Sylvia Plath – del 2  

Hur ska det går för Esther Greenwood i Glaskupan av Sylvia Plath. Författarna Nina Lekander och Qaisar Mahmood brottas med frågan i romanens intensiva mittparti, vi har läst kapitel 8 - 13.

Glaskupan av Sylvia Plath – del 1  

Slå följe med tonårsflickan Esther och följ hennes glamorösa och intensiva gratisätarmånad i New York 1953. Läs t o m kapitel sju, tillsammans med författarna Qaisar Mahmood och Nina Lekander.

Idioten – del 2  

Dostojevskij retar upp Bokcirkelns Yvonne Hirdman. Det är ordet "hånfull" ställer till det. Daniel Boyacioglu menar däremot att Hirdman borde pröva att underkasta sig Dostojevskijs språk. Var med när vi läser andra delen av romanen Idioten.

Idioten - del 2  

Stämningen är hög och meningarna delade, när författarna Daniel Boyacioglu och Yvonne Hirdman läser andra delen av Fjodor Dostojevskijs Idioten tillsammans med programledare Marie Lundström.

Idioten – del 1  

Mot Sankt Petersburg! Det blir ryskt 1800-tal i den här bokcirkel. Var med när poeten Daniel Boyacioglu och historieprofessor Yvonne Hirdman följer i Furst Myskjins fotspår.

Nalle Puh – del 3  

Översvämning hotar Nasse och Nalle Puh. Hör hur vår Bokcirkel med författarna Frida Nilsson och Lars Gustafsson tolkar naturkatastrofen i sjumilaskogen. Hör också hur de med stor entusiasm gör om slutet på A.A. Milnes mästerverk, Nalle Puh.

Nalle Puh – del 2  

Sjumilaskogen har fått två nya invånare, och Kanin rasar mot nykomlingarna. Är hans vrede ett uttryck av svartsjuka, eller ren främlingsfientlighet? Hör Lars Gustafsson och Frida Nilsson i bokcirkeln om. Nalle Puh.

0:00/0:00
Video player is in betaClose