Bokcirkeln i Lundströms bokradio

Bokcirkeln i Lundströms bokradio

Sweden

Programmet sänds från 2012 i Lundströms bokradio. Inbjudna gäster läser och diskuterar böcker tillsammans. Ansvarig utgivare: Mattias Hermansson

Episodes

Bokcirkeln läser Ulf Lundells debutroman "Jack" - del 3  

Den tredje och sista delen av romanen "Jack", tillika den tredje och sista delen av denna omgångs bokcirkel med Plura Jonsson och Fredrik Virtanen Dagens bokcirkel handlar om den tredje och sista delen av romanen. Och Jack är vår hjälte, på väg att ge ut sin första platta. Han plågas allt mer av den roman han borde sätta sig och skriva, men inte alltid får så mycket skrivet på. Han dricker knappast mindre än förut. Och har inte lika kul när han dricker. Gänget löses upp - kompisen Harald blir tung missbrukare och dör 27 år gammal i en rulltrappa och Linnea och Jonny gör slut, men fortsätter att strula. Ekonomin består av kravbrev. Och kvinnorna blir inte enklare, även om relationerna blir djupare. Särskilt med romanens Marlena som Jack är tillsammans med den heta sommaren 1975, en sommar som kulminerar i en omfattande och blöt kräftskiva.

Bokcirkeln läser Ulf Lundells debutroman "Jack" - del 2  

Den här gången är det en dagboksdel vi läser: om kvinnor och kompisar och ett kollektiv i Skärblacka utanför Norrköping och sura besök hos morsan och farsan i Värmdö och längtan efter Sonja. Ja, det är alltså del 2 - eller "Bok II", som den heter i Ulf Lundells debutroman "Jack" - som avhandlas i veckans avsnitt av Bokcirkeln.Precis som i förra programmet är nu artisten, konstnären, TV-kocken, författaren och sångaren i Eldkvarn, Plura Jonsson den ene bokcirkeldeltagaren. Journalisten, krönikören och programledaren Fredrik Virtanen - den andre bokcirkeldeltagaren.Bokcirkelledare är som alltid Marie Lundström.

Bokcirkeln läser Ulf Lundells debutroman "Jack" - del 1  

Den 4:e april 1976 utkom Ulf Lundells "Jack" för första gången. Det är nu 40 år sedan. Så vad passar väl bättre än att låta Bokcirkeln läsa "Jack"!? Bokcirkeldeltagare är Plura Jonsson, som oftast ses bakom gitarr och mikrofon i gruppen Eldkvarn - men som också har setts laga mat i TV-program. Och så är han ju konstnär, såklart! Och har skrivit både kokböcker och en självbiografi.Fredrik Virtanen är journalist, krönikör och TV-programledare oftast hos Aftonbladet, men programleder ibland även här på Sveriges Radio - dessutom är han en erkänd Lundell-man. Märkligt nog har han hittills aldrig läst "Jack". Men skrivit själv har han gjort - bortsett från 2000 krönikor och 3000 artiklar i "Bladet" ligger han också bakom två böcker.

Återstoden av dagen av Kazuo Ishiguro – del 3  

Välkommen till den tredje och sista bokcirkelträffen i läsningen av "Återstoden av dagen"! Butler Stevens kommer att träffa Miss Kenton, och vad händer då? OBS! SPOILERVARNING! Butler Stevens ger sig ut på den engelska landsbygden för att träffa Miss Kenton och han gör sig alldeles egna fantasier om vad Miss Kenton egentligen har sagt honom i de brev hon har skickat. Stevens blir mer och mer övertygad om att Miss Kenton på ett värdigt sätt förklarar sin kärlek till den numer bilburne butlern Stevens. Frågan nu är: hur ska det gå för Stevens och Miss Kenton till slut?

Återstoden av dagen av Kazuo Ishiguro – del 2  

Butler Stevens tutar på i lånad bil på semesterresan genom den engelska landsbygden. Hur ska det gå med Miss Kenton? Och de där mötena i Darlington Hall på 20-talet, påverkar det Stevens värdighet? Bokcirkeln med Vanna och Göran Rosenberg.Läsanvisningar hittar du HÄR!

Återstoden av dagen av Kazuo Ishiguro – del 1  

Den här gången läser vi Kazuo Ishiguros genombrottsroman "Återstoden av dagen" från 1990, som blev film 1993 och blev åttafaldigt nominerad till Oscar-statyer. Med i cirkeln sitter för första gången en familjekonstellation - Vanna och Göran Rosenberg, som båda numer kan titulera sig författare.Här hittar du läsanvisningar Programledare: Marie Lundström.

Glaskupan av Sylvia Plath – del 3  

Hör författarna Nina Lekander och Qaisar Mahmood om slutet på Sylvia Plaths klassiker. Hör författarna Nina Lekander och Qaisar Mahmood om slutet på Sylvia Plaths klassiker. Programledare: Marie Lundström

Glaskupan av Sylvia Plath – del 2  

Hur ska det går för Esther Greenwood i Glaskupan av Sylvia Plath. Författarna Nina Lekander och Qaisar Mahmood brottas med frågan i romanens intensiva mittparti, vi har läst kapitel 8 - 13. Hur ska det går för Esther Greenwood? Huvudperson i Glaskupan av Sylvia Plath. Författarna Nina Lekander och Qaisar Mahmood brottas med frågan och bokcirklar i romanens intensiva mittparti, vi har läst kapitel 8 - 13. Programledare: Marie Lundström

Glaskupan av Sylvia Plath – del 1  

Slå följe med tonårsflickan Esther och följ hennes glamorösa och intensiva gratisätarmånad i New York 1953. Läs t o m kapitel sju, tillsammans med författarna Qaisar Mahmood och Nina Lekander. Slå följe med tonårsflickan Esther och följ hennes glamorösa och intensiva gratisätarmånad i New York 1953. Läs t o m kapitel sju, tillsammans med författarna Qaisar Mahmood och Nina Lekander. Programledare: Marie Lundström.

Idioten – del 2  

Dostojevskij retar upp Bokcirkelns Yvonne Hirdman. Det är ordet "hånfull" ställer till det. Daniel Boyacioglu menar däremot att Hirdman borde pröva att underkasta sig Dostojevskijs språk. Var med när vi läser andra delen av romanen Idioten. Programledare: Marie Lundström.

Idioten - del 2  

Stämningen är hög och meningarna delade, när författarna Daniel Boyacioglu och Yvonne Hirdman läser andra delen av Fjodor Dostojevskijs Idioten tillsammans med programledare Marie Lundström.

Idioten – del 1  

Mot Sankt Petersburg! Det blir ryskt 1800-tal i den här bokcirkel. Var med när poeten Daniel Boyacioglu och historieprofessor Yvonne Hirdman följer i Furst Myskjins fotspår. Välkommen in i Dostojevskijs romanvärld: Möt de två skönheterna som dominerar societetslivet i Sankt Petersburg, Aglaja och Nastassia Fillipovna. Bekanta dig med alla världsmän som snurrar i kärlekskarusellen kring kvinnorna, säg hej till färgstarke general Jepantjin och den mystiske huvudpersonen Furst Myskjin. Tills idag har vi läst den första delen av Fjodor Dostojevskijs Idioten. Programledare: Marie Lundström.

Nalle Puh – del 3  

Översvämning hotar Nasse och Nalle Puh. Hör hur vår Bokcirkel med författarna Frida Nilsson och Lars Gustafsson tolkar naturkatastrofen i sjumilaskogen. Hör också hur de med stor entusiasm gör om slutet på A.A. Milnes mästerverk, Nalle Puh. Programledare: Marie Lundström.

Nalle Puh – del 2  

Sjumilaskogen har fått två nya invånare, och Kanin rasar mot nykomlingarna. Är hans vrede ett uttryck av svartsjuka, eller ren främlingsfientlighet? Hör Lars Gustafsson och Frida Nilsson i bokcirkeln om. Nalle Puh. Programledare Marie Lundström.

Nalle Puh – del 1  

Följ med in i Sjumilaskogen! Vi ger oss in i A.A. Milnes barnboksklassiker Nalle Puh, tillsammans med författarna Frida Nilsson och Lars Gustafsson. Var med när Nalle Puh fastnar i dörrhålet hos hans kompis Kanin, letar efter åsnan Iors förlorade svans, och tillsammans med Nasse försöker fånga en heffaklump. Programledare: Marie Lundström.

Spionen som kom in från kylan – del 3  

Varför dödar romanhjälten Alec Leamas en östtysk vakt? Finns det goda och onda människor? Och vad är det egentligen som händer vid Berlinmuren, i slutet av boken? Författarna Kerstin Ekman och Christoffer Carlsson har en hel del att reda ut i den avslutande delen av bokcirkeln. För första gången i bokcirkelns historia läser vi en agentroman - John Le Carrés Spionen som kom in från kylan. Följ med in i kalla krigets känslostämning och underrättelsetjänsternas skuggvärld, tillsammans med författarna Kerstin Ekman och Christoffer Carlsson. Läsplan del 3 Läs ut boken, slarva inte med rättegången - så går vi mål!

Spionen som kom in från kylan, del 3  

Varför dödar romanhjälten Alec Leamas en östtysk vakt? Finns det goda och onda människor? Och vad är det egentligen som händer vid Berlinmuren, i slutet av boken? Författarna Kerstin Ekman och Christoffer Carlsson har en hel del att reda ut i den avslutande delen av bokcirkeln. För första gången i bokcirkelns historia läser vi en agentroman – John Le Carrés Spionen som kom in från kylan. Följ med in i kalla krigets känslostämning och underrättelsetjänsternas skuggvärld, tillsammans med författarna Kerstin Ekman och Christoffer Carlsson. Läsplan del 3: Läs ut boken, slarva inte med rättegången - så går vi mål!

Spionen som kom in från kylan – del 2  

– Den blir mer och mer tragisk. Det säger författaren Kerstin Ekman om utvecklingen av boken Spionen som kom in från kylan. – I den här delen blir man lite förvirrad, erkänner författaren Christoffer Carlsson. Följ med till tidigt 60-tal, det kalla kriget, och romanhjälten Alec Leamas hemliga uppdrag på andra sidan järnridån. För första gången i bokcirkelns historia läser vi en agentroman - John Le Carrés Spionen som kom in från kylan. Följ med in i kalla krigets känslostämning och underrättelsetjänsternas skuggvärld, tillsammans med författarna Kerstin Ekman och Christoffer Carlsson. Läsplan del 2 Läs fram till kapitel 15, Välkommen till festen! Slutorden lyder: Allt är i sin ordning.

Spionen som kom in från kylan, del 2  

- Den blir mer och mer tragisk. Det säger författaren Kerstin Ekman om utvecklingen av boken Spionen som kom in från kylan. - I den här delen blir man lite förvirrad, erkänner författaren Christoffer Carlsson.Följ med till tidigt 60-tal, det kalla kriget, och romanhjälten Alec Leamas hemliga uppdrag på andra sidan järnridån. För första gången i bokcirkelns historia läser vi en agentroman – John Le Carrés Spionen som kom in från kylan. Följ med in i kalla krigets känslostämning och underrättelsetjänsternas skuggvärld, tillsammans med författarna Kerstin Ekman och Christoffer Carlsson. Läsplan del 2 Läs fram till kapitel 15, Välkommen till festen! Slutorden lyder: Allt är i sin ordning.

Spionen som kom in från kylan – del 1  

För första gången i bokcirkelns historia läser vi en agentroman – John Le Carrés Spionen som kom in från kylan. Följ med in i kalla krigets känslostämning och underrättelsetjänsternas skuggvärld, tillsammans med författarna Kerstin Ekman och Christoffer Carlsson.  Läsplan del 1 Läs fram till kapitel 8, Le Mirage! Slutorden lyder: Firman betalar.

0:00/0:00
Video player is in betaClose