Bokpodden

Bokpodden

Sweden

En podcast från Bokhora.se om böcker.

Episodes

Mat  

I sommarens sista podd är det mat som gäller. Finns det plats för fler kokböcker i hyllorna? Vi blir hungriga på allt det som huvudpersonerna käkar. Medverkar gör bland annat matskribenten Jens Linder och författaren Kristina Sandberg.

Bokpodden 0

Lite av varje  

Mitt i sommaren laddar vi podden med lite av varje. Det blir recensioner, somriga lästips och besök hos en författare som läser helt sjukt mycket - häng med hem till Linda Skugge.

Bokpodden 0

Noveller  

Till dig som gillar att läsa noveller och till dig som aldrig gett dig i kast med dem. Vi hyllar novellen och tipsar om de allra bästa.

Bokpodden 0

Norrland  

Detta avsnitt tillägnar vi Norrland. Vi läser böcker från Norrland och om Norrland. Dessutom pratar vi med norrländska författare.

Bokpodden 0

Lästips!  

I det här avsnittet bjuder vi på en hel hög med lästips för alla åldrar. God spis!

Bokpodden 0

Serier  

Den här gången handlar det om serier. Bland annat träffar vi serietecknaren Lina Neidestam. Dessutom fortsätter vår förläggarserie.

Bokpodden 0

Bra och dåligt  

Vad händer om man påstår sig ha koll på vad som är bra och dålig litteratur? I veckans podd hör ni litteraturkritikern Jonas Thente och bloggaren Ingerun Sjösvärd. Dessutom blir storheterna Knausgård och Gardell både risade och rosade.

Bokpodden 0

Om översättningar  

Får en översättare någonsin cred och hur i helsike säger man punschrulle på tyska? Denna gång radar vi upp översättningarna som vi aldrig skulle klara oss utan. Dessutom möter vi författaren och översättaren Yukiko Duke och i förlagsserien berättar formgivaren Anna Winberg om konsten att göra schyssta bokomslag.

Bokpodden 0

Den stora skräcken  

I Bokhorornas påskpodd handlar det om allt som skrämmer. Allt från Spöket Laban och Dracula till Maria Svelands "Hatet" avhandlas. I förlagsserien möter du den här gången en redaktör. God lyssning och glad påsk!

Bokpodden 0

Deckardags  

Följ med Bokpodden till litteraturens mörka hörn. I det här avsnittet handlar det om deckare. Gästar gör DN:s Lotta Olsson och debutanten Jesper Weithz. Dessutom synas Jobs bok och Doktor Glas i sömmarna.

Bokpodden 0

Klassikerna  

Ett avsnitt om böckerna man bara "ska" ha läst. Vi får besök av P1:s Marie Lundström som pratar om Strindberg och andra. Dessutom kommer Susanna Romanus från Norstedts och berättar om förläggarrollen.

Bokpodden 0

Från Kulturhusets scen om Gatsby, Green och Grjasnowa  

Från en scen på Kulturhuset, inför publik och med vår nya bokhora Åsa Sandoval pratar vi om Const Literary Preview, Gatsby och John Green. Dessutom träffar vi Olga Grjasnowa.

Bokpodden 0

Julklappstips med Bia Sigge  

Det lackar mot jul och vad kan då vara bättre än ett helt gäng boktips som kan bli finfina julklappar? Johanna K och Johanna L tar hjälp av Bia Sigge från Pocketshop.

Bokpodden 0

Manshat 5000 och en intervju med Jeanette Winterson  

Johannorna och Jessica pratar om män som breder ut sig och bjuder på en intervju med författaren Jeanette Winterson.

Bokpodden 0

Deckarundret som kom av sig och en massa fantasy.  

Johannorna och Jessica pratar om det svenska deckarundret som kom av sig, får en hel del sagt om fantasy och tar upp ännu en klassiker.

Bokpodden 0

Några priser, men mest ungdoms- och vuxenlitteratur.  

Johannorna och Jessica tar upp såväl Nobelpriset som Augustpriset, pratar med författaren Cilla Naumann om ungdoms - och vuxenlitteratur, recenserar J K Rowlings nya roman och tar upp ännu en klassiker.

Bokpodden 0

Lite gammalt, lite nytt, lite sossar, lite sex.  

Johannorna och Jessica tar upp sossetrenden, pratar om erotisk litteratur, recenserar "Sång till den storm som ska komma" och väljer ut en klassiker.

Bokpodden 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose