Bokstavsbarnpodden

Bokstavsbarnpodden

Sweden

Föreningen Bokstavsbarns podd om psykisk hälsa. Vi hoppas kunna sprida kunskap och förståelse kring superkrafterna ADHD, Asperger och övriga NPF-diagnoser.

Episodes

9. Uppföljning Daniel Agestad - ADHD, kaffe, räkningar och renovering  

I första avsnittet var Daniel Agestad gäst i podden. Nu är det dags för uppföljning och vi kombinerade en hel dag med renovering, mycket kaffe drickande och en inspelning av ett uppföljningsavsnitt! Betalar han räkningarna? Hur har det gått med renoveringen sen sist och mycket mer! 

8. Gäst Jakob - Anhörig till Simon med Asperger  

I avsnitt 8 bjuder vi in Jakob. Jakob har känt Simon i 10 år och vi pratar om hur det varit att umgås med Simon när han var 14 år och nu när Simon är 24 år gammal. Hur påverkar Asperger en vänskaps relation? Gör den ens det?

7. Vardagsrutiner  

Simon, Camilla och Jimmy pratar om vikten av vardagsrutiner efter att ha ringt upp Felicia för att be om idéer till vad vi skulle prata om! 

6. Rastlöshet och Kung över livet galan  

I detta avsnitt samtalar Jimmy, Simon och Camilla om Rastlöshet. Hur kommer det sig egentligen att man kan bli så rastlös att man får fysiskt ont i kroppen? 

5. Gäst Jill Carlberg Söderlund - Asperger och Autismspektrumtillstånd  

I det 5e avsnittet av bokstavsbarnpodden intervjuar Camilla, Simon och Jimmy Jill Carlberg Söderlund. Jill är en av dom första kvinnorna i Sverige som fick diagnosen Asperger. Vi pratar bland annat om att det byter namn till Autismspektrumtillstånd, Sociala koder, Har man empati när man har asperger? Sociala koder och mycket mer. 

4. Gäst Emil Häggbom - ADHD, Missbruk, kriminalitet och meditation  

Emil Häggbom Intervjuas av Jimmy Holmström, Simon Persson och Camilla Lundqvist. Vi pratar om Emils tunga missbruk, kriminalitet och hur meditation fungerar bättre än medicin för honom. 

3. Gäst Angelica Ogland - ADHD, tillfriskna från missbruk och vad som fungerar  

I det tredje avsnittet intervjuas Angelica Ogland av Simon Persson och Jimmy Holmström. Vi pratar om missbruk och hur hon tog sig ur det, Medicinering, rutiner och att vara mamma! Avsnittet är inspelat den 9e Januari 2015. 

2. Vardagsprat, Julafton och Neurotypiker  

I det andra avsnittet pratar Camilla, Simon och Jimmy om vardagliga saker. Hur det fungerar kring julen och hur man gör för att förstå neurotypiker. God jul önskar vi på Bokstavsbarn

1. Premiäravsnitt: Gäst Daniel Agestad  

Premiäravsnitt av Bokstavsbarnpodden. Dagens gäst är Daniel Agestad, som pratar om sitt liv med ADHD och att få diagnos i vuxen ålder.

0:00/0:00
Video player is in betaClose