Episodes

Bonderøven (9:10) 2016-10-20  

Sæson 17. Kastaniegårdens kålhøst og ciderproduktion er gået rigtig godt i år. Filderkraut og rødkål er blevet store og flotte, og der er kommet hele 1000 liter cider ud af 1430 kg æbler. Og på førstesalen er Frank gået i gang med at slå flettepil, som underlag til pudsning, i vindueshvælvingerne.

Bonderøven 2010 (8) 2016-10-17  

Bonderøven skal denne gang hente og save træ til sit griseskur. Hele familien på Kastaniegården kan glæde sig over nye små kyllinger og nyudsprungne roser. Men Frank er også irriteret på en gæsling, der konstant stikker af fra indhegningen. www.dr.dk/bonderoeven Sendt første gang 02.05.10

Bonderøven 2010 (7) 2016-10-16  

Bonderøven får et par ny udrugede moskus-ællinger til gården sammen med nogle flere gæslinger. Cideren hældes på flasker og Frank kommer lidt videre med bedene i sit nye drivhus. Han forærer sig selv egetømmer og får fingrene i nogle flotte kampesten - alt sammen til sit lager af byggematerialer. Den største forandring på gården sidder på Franks hoved: Han har fået ny kasket. www.dr.dk/bonderoeven Sendt første gang 25.04.10

Bonderøven 2010 (6) 2016-10-14  

Bonderøvens nyeste og kæreste værktøj, radrenseren, får endelig lov til at vise, hvad den kan. Først skal den dog males og have nye greb. Og så besøger Frank, sammen med Claude, æblehegnet for at pode træerne om. På marken kommer såmaskinen for alvor på arbejde, for nu skal roerne i jorden. www.dr.dk/bonderoeven Sendt første gang 18.04.10

Bonderøven (8:10) 2016-10-13  

Sæson 17. Efterår på Kastaniegården betyder bl.a., at brugt jord og hestemøg skal fjernes fra mistbænken, og at der kan plukkes tomater i alle mulige faconer og farver i drivhuset. I værkstedet laver Frank et knæ af cypres til bordet i smedjen. Theresa hjælper med at løfte den hånddrevne søjleboremaskine op på bordet, og sammen afprøver de om maskinen virkelig kan bore.

Bonderøven 2010 (5) 2016-10-13  

Bonderøven har fået fingre i endnu et gammelt stykke værktøj: En radrenser. Men skærene er helt slidt ned. Heldigvis kan smeden lave nye jern til ham. Den gamle 4-hjulstrækker er kommet hjem fra autolakerer, så Frank går i gang med at bygge et nyt lad til den. Og så har han fået fingre i en pose ølandshvede, som selvfølgelig bliver sået med "Cyklonen". www.dr.dk/bonderoeven Sendt første gang 11.04.10

Bonderøven 2010 (4) 2016-10-12  

Bonderøven har besluttet sig for, at han i år vil prøve at have bier. Men han vil have nogle helt specielle bistader, han kun har set i Frankrig. Så må han jo lave dem selv. Yderligere to gedekid er kommet til verden, og drivhuset begynder for alvor at tage form - til Franks store tilfredshed. www.dr.dk/bonderoeven Sendt første gang 04.04.10

Bonderøven 2010 (3) 2016-10-11  

Et sikkert forårstegn indfinder sig på Kastaniegården: Årets første gedekid. Selvom der er nok at se til på gården, udnytter Frank det gode vejr til at høste tagrør på en nærliggende sumpeng. Hestebønnerne skal i jorden, og i stuen titter de første grønne toppe op fra forspiringen, så det begynder at haste med at bygge drivhuset. www.dr.dk/bonderoeven Sendt første gang 28.03.10

Bonderøven 2010 (2) 2016-10-09  

Bonderøven tager fat på et af forårets helt store projekter: Det nye drivhus. Frank har fået fingre i en masse glas til drivhuset, hvordan får han det fragtet hjem til Kanstaniegården, uden at det går i stykker? De nye kirsebærtræer skal i jorden, og naboen Claude har fældet et par store popler, som Frank også har planer med. www.dr.dk/bonderoeven

Bonderøven 2010 (1) 2016-10-07  

Bonderøven er tilbage med nye afsnit fra livet på Kastaniegården. En lang vinter går på held og Frank har som sædvanlig en masse nye projekter klar. Beddene i urtehaven skal luges, og lille Johan hjælper med at grave jordskokker ned. Og den store høvl skal gøres klar til forårets store byggeprojekt: Det nye drivhus. www.dr.dk/bonderoeven Sendt første gang 14.03.10

Bonderøven (7:10) 2016-10-06  

Sæson 17. Frank får besøg af en murer, der skal hjælpe med at udbedre frostskader på det nye stuehus. Et forsøg med gemmeærter er slut i planteskolen, og nu skal det afgøres, hvilken sort der skal satses på fremover. Og så bliver både Theresa og fotografen Peter sat på hårdt arbejde, når en gammel esse og en søjleboremaskine skal bakses fra laden til smedjen.

Bonderøven (6:10) 2016-09-29  

Sæson 17. Så er der høsttid på Kastaniegården, hvor arbejdet på markerne foregår med le og segl. I køkkenhaven er det tid til at se, om det virker at lade bønner bruge solsikker som klatrestativ. Og så har Frank besøg af en murer, der skal lære ham den svære kunst at kaste kalkmørtel på de tagrør, som bruges til beklædning på 1. etagens skillevægge.

Bonderøven (5:10) 2016-09-22  

Sæson 17. På Kastaniegården er Frank udfordret af indvendig pudsning både med kalkmørtel og ler. Turen går til Randers, hvor han besøger den sidste håndværker, der laver måtter af tagrør til at beklæde skillevægge med. Og på gårdspladsen hjælper en murer med at lave to nye skorstenspiber, som senere skal løftes op på plads på det nye stuehus.

Bonderøven (4:10) 2016-09-15  

Sæson 17. På Kastaniegården får Frank besøg af åmanden, der skal beskære grøden i åen, så vandet fortsat kan løbe frit. Det mobile tærskeværk kommer i brug på marken, og i køkkenhaven bliver der set nærmere på, hvordan man dyrker filterkraut, broccoli og pak choi. Indendørs, i det nye stuehus, er tiden kommet til at oppudse indvendige skillevægge.

Bonderøven (3:10) 2016-09-08  

Sæson 17. Kastaniegårdens ribsbuske har både røde og hvide bær, og Alma hjælper til som smagsdommer for at finde ud af, hvilken slags der er bedst. Frank kæmper med at holde løbeænderne i haven, hvor de skal spise sneglene. Og så forlades Kastaniegården for at overvære kalkbrændingen på Middelaldercentret ved Nykøbing Falster.

Bonderøven (2:10) 2016-09-01  

Sæson 17. Efter tomatplanterne er blevet knebet, tager Frank til Middelaldercentret i Nykøbing Falster for at følge et projekt med at brænde kalk i en åben ovn, som på toppen forsegles med grangrene og ler. Hjemme på Kastaniegården har Frank god nytte af sine løbe-ællinger, de spiser nemlig sneglene i køkkenhaven. I stueetagen høvles og skrues de sidste gulvbrædder på plads, med god hjælp af Alma.

Bonderøven (1:10) 2016-08-25  

Sæson 17. Der er liv og glade dage på Kastaniegården. 11 ællinger er blevet udruget, de 9 af en skruk høne, og 2 af en løbeand. Kalven Peter går på græsmarken og brøler, fordi den er blevet skilt fra sin mor et kort øjeblik, idet Frank er begyndt at malke Leonora, mens hun står i stalden. Johan og Alma hjælper med at plukke jordbær i køkkenhaven. Og i stuehuset arbejder Frank med at lægge gulv af fyrrebrædder, han har hentet på et nedrivningsprojekt.

Bonderøven (10:10) 2016-03-17  

Sæson 16. Kastaniegårdens nye tomatdrivhus skal være færdigt nu, så både Theresa og Alma må hjælpe med at lægge drivhusplastik henover skelettet. På førstesalen i stuehuset er Frank i fuld gang med at montere træfiberplader, som bliver den færdige overflade på de fleste af væggene. Og i køkkenhaven får solsikkeplanterne en helt ny funktion - de skal være klatrestativer for bønnerne.

Bonderøven (9:10) 2016-03-03  

Sæson 16. På Kastaniegården har Frank travlt med udplantning i både drivhus og køkkenhave. Han satser han på at få bedre kål, så udover at plante kålplanterne dybt, tildækkes bedet med insektnet, i håbet om at holde kålsommerfuglene ude. En poppelstamme skal blive til dejtrug, og det kræver både hammer, mejsel og økse. Og så får koen og den lille tyrekalv serveret nyslået kløvergræs.

Bonderøven (8:10) 2016-02-25  

Sæson 16. Der sker fremskridt i det nye stuehus. I stuen lægger Frank træfiberisolering oven på muslingeskallerne, og ude i bryggerset hjælper Alma med at lægge rivenet ud for at gøre klar til gulvvarme. I år har Frank besluttet sig for, at kåldyrkningen i køkkenhaven skal lykkes, så han må tage væk fra Kastaniegården for at høste ny viden. Og så har koen Leonora fået en tyrekalv, hvilket betyder, at Frank nu kæmper med kalven om Leonoras mælk.

0:00/0:00
Video player is in betaClose