Bostadspodden

Bostadspodden

Sweden

En podd för dig som gillar bostadsmarknaden. Vi diskuterar budgivningar, statistik, mäklare, trender, sälj- och köptips och bostadsmarknaden generellt.

Episodes

Avsnitt 26 - Intervju med Mary Starck, försäljningschef på Bonava  

Vi pratar med Mary Starck som är försäljningschef på Bonava om hur man som bostadsköpare ska tänka kring nyproduktion. För- och nackdelar, hur processen ser ut och sånt där :) Lyssna!

Avsnitt 25 - Renoveringsbonanza, sorgligt besked och lyssnarfrågor  

Det här avsnittet så pratar vi om våra renoveringar och lärdomar från att ha köpt två riktigt sunkiga renoveringsobjekt :) Vi pratar också om bostadspoddens framtid och tar upp ett par lyssnarfrågor, en om förhandsbud och en om omvärderingar i syfte att lägga om lån.

Avsnitt 24 - Intervju med Paulina "Förvaringsdrottningen" Draganja, författare, bloggare, föreläsare och förvaringsexpert  

I det här avsnittet så intervjuar vi Paulina Draganja, även känd som Förvaringsdrottningen. Hon är förutom expert på förvaring även författare, bloggare och föreläsare, och kommer med många tips på hur man ska tänka kring förvaring i sin bostad. Och hur man får ett bättre liv.

Avsnitt 23 - Bostadspriser som skenar, förtydliganden om uppskov och en fråga  

Denna gång passar vi på att förtydliga ett par saker från avsnitt 21 angående uppskov innan tar en lyssnarfråga och sen pratar tempen på bostadsmarknaden just nu.

Avsnitt 22 - Intervju med Erik Olsson, VD på Erik Olsson Fastighetsförmedling  

I det här avsnittet så intervjuar vi Erik Olsson, fastighetsmäklare, vd för och ägare av Erik Olsson Fastighetsförmedling, ordförande i Bättre Bolån, ordförande i FMF, ledamot i Hemnet och allmän storkändis. Lyssna på Erik prata om bostadsmarknaden, digitaliseringen vi står inför i vår bransch och smarta tips till alla mäklarstudenter.

Avsnitt 21 - Är det smart att skjuta upp vinstskatten vid bostadsförsäljning?  

Detta avsnitt så svarar vi på två lyssnarfrågor, en fråga om hurvida det är smart att skjuta upp vinstskatten vid försäljning av en bostad och sen en fråga vad man ska göra när man hindras från att besiktiga eventuella fuktskador. Kluriga grejer!

Avsnitt 20 - Intervju med Tor Borg, Chefsekonom på SBAB  

I det här avsnittet intervjuar vi Tor Borg, Chefsekonom på SBAB. Vi pratar om Sveriges ekonomi, framtida ränteförändringar, hur banker sätter ränta och hur det amerikanska presidentvalet kan påverka svenska bostadsmarknaden. Lyssna, det är tokintressant, lovar!

Avsnitt 19 - Vad händer med bostadsmarknaden nu efter sommaren?  

Ett avsnitt där vi försöker oss på en uppdatering av både våra egna bostadssituationer och bostadsmarknaden generellt efter sommaren. Vad hände efter amorteringskravet? Har bostadsmarknaden kommit igång igen?

Avsnitt 18 - Bostadsjuridik med Christian Hägglund från Stance  

I det här avsnittet pratar vi bostadsjuridik med Christian Hägglund från Stance. Vi pratar om fallet där en medlem i en bostadsrättsförening rev en bärande vägg och vad man ska tänka på i ett juridiskt perspektiv när man köper en bostad.

Avsnitt 17 - Sälja först eller köpa först? Svårt! Vad är bäst?  

I det här avsnittet pratar vi om svårigheten med om man ska sälja först eller om man ska köpa först. Å ena sidan är det rätt trevligt att veta vad man får för sin egen bostad innan man köper en ny, men å andra sidan kan det ju bli rätt stressigt om man inte har någonstans att bo och inget som passar dyker upp på marknaden? 

Avsnitt 16 - Homestaging och homestyling med Lisa Kerstinsdotter från Sober  

I det 16:e avsnittet av bostadspodden pratar vi med Lisa Kerstinsdotter från Sober om homestaging, homestyling och hur man ska inreda vid försäljning av en bostad.

Avsnitt 15 - Stora förändringar på bostadsmarknaden och rivning av bärande väggar  

Vad är det som händer på bostadsmarknaden? Väldigt många objekt ute och fallande priser? Är det nu jag ska passa på att köpa en bostad? Kalle och Jossa snackar om det senaste från bostadsmarknaden. Dessutom, hur funkar det här med att riva bärande väggar utan styrelsens tillstånd om man bor i en bostadsrättsförening? Inte okej va?

Avsnitt 14 - Besiktningar med Johanna Lindström från Anticimex  

Det här avsnittet pratar vi med Johanna Lindström från Anticimex om besiktningar. Hur funkar det med besiktningar, när görs dom och vad ska man tänka på? Vad kan hon berätta för roliga och knasiga besiktningshistorier? Allt detta i avsnitt 14 av bostadspodden.

Avsnitt 13 - Fejkbud, fejkbilder och fejkplanritningar  

I avsnitt 13 av bostadspodden är temat fejk. Fejk, fejk, fejk. Vi pratar om fejkade bud, fejkade bilder och en fejkad planritning. Men först kör vi en uppdatering av läget på bostadsmarknaden, är det nu bubblan spricker eller vad är det som händer egentligen?

Avsnitt 12 - Intervju med Sebastian Wickert, VD på Hittamäklare  

I avsnitt 12 av bostadspodden pratar vi med Sebastian Wickert,VD på Hittamäklare, om mäklarval, mäklararvoden, toppmäklare ochframtiden.

Avsnitt 11 - Bostadsmarknaden, amorteringskrav och budgivningsknep  

I det här avsnittet så pratar vi om hur bostadsmarknaden går just nu, vad som egentligen är det senaste med amorteringskravet och så slänger vi in lite inkomna budgivningsknep på slutet.

Avsnitt 10 - Budgivningsstrategier med Martin Palacios  

Denna gång blir det ett temaavsnitt om budgivning och budgivningsstrategier. Hur ska man tänka när man budar på en bostad? Med oss i studion har vi denna gång Martin Palacios som till vardags hjälper företag med just strategiarbete.

Avsnitt 9 - Intervju med Claudia Wörmann, boendeekonom  

I det här avsnittet intervjuar vi och ställer frågor till Claudia Wörmann, boendeekonom.

Avsnitt 8 - Starten på bostadsåret och Booli-affären  

Det här avsnittet så pratar vi om starten på bostadsåret 2016 - har bubblan spruckit än eller? - och om Booli-affären, vad var det som hände mellan SBAB och Booli egentligen?

Avsnitt 7 - Intervju med Niklas Berntzon, VD på ESNY  

I avsnitt sju av bostadspodden intervjuar vi Niklas Berntzon, Sveriges bäst säljande mäklare och VD på Eklund Stockholm New York (ESNY).

0:00/0:00
Video player is in betaClose