Bröllopspodden - podcasten för ditt bröllop

Bröllopspodden - podcasten för ditt bröllop

United States

Bröllopspodden inspirerar och ger dig mängder av konkreta tips och råd, direkt från proffsen. I varje avsnitt så får du möta en ny expert, någon som är mästare på det de gör, vare sig det handlar om foto, bröllopskläder, festlokal eller dekor. Inget ämne är för stort och inget är för smått. Bröllopspodden drivs av Lisa Larsson, bröllopskoordinator. Hon började i bröllopsbranschen för snart 13 år sedan som makeupartist och har under tiden utbildat sig både till projektledare och bröllopskoordinator. Men den verkliga utbildningen kommer från alla de hundratals event, bröllop och fester hon har arbetat med. Har du några frågor kring just ditt bröllop, tveka inte att maila till info@brollopspodden.se. Välkommen!

Episodes

Inbjudan klar, men vad behöver vi mer för trycksaker?  

Nu har många av er som gifter er i sommar säkert skickat ut, eller i alla fall påbörjat er inbjudan. Men snart är det dags att också skriva t.ex. vigselprogram, bordsplaceringskarta och placeringskort. Vad ska dessa innehålla, och på vilka olika sätt kan man göra? Ni kanske vill skapa mycket på egen hand för att hålla er budget nere. Linnéa Ahlfont är tillbaka (lyssna gärna på avsnitt #3 av Bröllopspodden från maj 2015 för del1) och hjälper till att reda ut begrepp och ger er sina bästa tips för hur ni gör med alla bröllopets så kallade trycksaker. 

Vi är också stolta och glada över att Bröllopspodden presenteras i samarbete med VANBRUUN.com. Visste du att du hos VANBRUUN kan designa din egen ring? Till lägre priser än i butik och alltid högsta kvalitet!

Gå in på vanbruun.com och begär kostnadsfri offert på just din drömring!

Hur påverkas din relation av bröllopsplaneringen?  

I veckans avsnitt av Bröllopspodden så får ni möta parterapeuten Daniella Gordon, känd från bla SVT:s "Gift vid första ögonkastet". Vi kommer i två avsnitt (del 2 kommer ut 27/4) där vi i första avsnittet pratar om relationen före bröllopet. Hur påverkas er relation av att planera ett bröllop tillsammans? Har du känt av "cold feet"? Eller tycker du och din partner väldigt olika och du vill veta hur ni båda ska kunna njuta av den här tiden fram till er stora dag? Ja, det och mycket mer! 

I del 2 kommer vi fördjupa oss ännu mer i hur man lever lyckliga tillsammans och vad som är nyckeln för ett lyckligt äktenskap. 

Vi är också stolta och glada över att Bröllopspodden presenteras i samarbete med VANBRUUN.com. Visste du att du hos VANBRUUN kan designa din egen ring? Till lägre priser än i butik och alltid högsta kvalitet!

Gå in på vanbruun.com och begär kostnadsfri offert på just din drömring!

Den lätta vägen till en perfekt gästlista, tips på gåvor till brudföljet (och till gästerna) och mycket mycket mer!  

Vårt 100:e avsnitt och det firar vi med ännu en populär frågepodd tillsammans med Fanny Staaf! Vi pratar om gästlistan - måste man bjuda kollegornas plus 1? Vi pratar också om passande gåvor, både till de som varit med och hjälpt till och till gästerna. I vårt återkommande inslag "Rosor & Ranunkler" så ställer vi bland annat dessert vs bröllopstårta mot varandra. Vad skulle du välja? Och som vanligt mycket, mycket mer!

Är du på jakt efter ett smycke till förlovning, vigsel eller morgongåva? Hos VANBRUUN kan du designa din ring helt själv, så gå in på vanbruun.com för att få din kostnadsfria konsultation!

 

Låt din drömklänning bli verklighet - designer Fadi el Khoury berättar hur!  

Tänk dig att få sätta dig tillsammans med en designer som tar fram din drömklänning, en klänning som du kanske till och med från början inte ens kunnat drömma om. Att den sedan handsys efter dina mått och med franska spetsar och vackert sidentyg.. Aaahh.. Fadi el Khoury är en äkta couturekung som brinner för hantverket och sitt skapande. Fadi ger dig också väldigt många bra tips för hur du kan tänka när du är på jakt efter just din drömklänning! 

Vi är också så tacksamma och glada över att I Do Bröllospodden sponsras av VANBRUUN - ringar och smycken på nätet. Gå in på www.vanbruun.com för att hitta just din favorit!

Gå också in på vår hemsida www.idoperfetweddnigs.se för att se foton från Fadi och hans senaste kollektion!

Frågepodd med Lisa & Fanny - sociala medier och otraditionella bröllop!  

I Bröllopspodden den här veckan så kör jag och Fanny Staaf en rejäl frågepodd! Vi svarar på frågor om hur man kan tänka kring det här med sociala medier. Hur får man sina vänner att lägga undan sina mobiler och ägna sig helt åt bröllopsfesten? Och vad behöver man tänka på om man vill ha ett senare bröllop, ett kvällsbröllop? Och den här veckan har vi också ett nytt inslag som vi kallar för "Rosor & Ranunkler" där jag och Fanny måste välja mellan två härliga alternativ. T.ex kör vi "Runda bord vs Långbord" och jag tror att vårt svar överraskar. Det här avsnittet får ni helt enkelt inte missa!

Vi är också så tacksamma och glada över att I Do Bröllospodden sponsras av VANBRUUN - ringar och smycken på nätet. Gå in på www.vanbruun.com för att hitta just din favorit!

Gå också in på vår hemsida www.idoperfetweddnigs.se!

Från storslagna bröllop i Australien till detaljrika bröllop i Sverige!  

Den här veckan träffar jag bröllopskoordinatorn och bröllopsstylisten Fanny Staaf. Hon började sin karriär i Australien för att sedan flytta till New York. Hon berättar om stora bröllop och ger sina bästa tips för både planering och styling!

Vi är också så tacksamma och glada över att I Do Bröllospodden sponsras av VANBRUUN - ringar och smycken på nätet. Gå in på www.vanbruun.com för att hitta just din favorit!

Att ha en plan B och älska den!  

I Do Bröllopspodden med Lisa Larsson - nytt avsnitt varje vecka!

Idag tänkte jag ta upp ett kärt ämne som gäller alla er som funderar på att ha någon del av ert bröllop utomhus. Det kanske är vigseln, förmingel eller så vill ni ha möjligheten för era gäster att kunna gå ut och ta en nypa frisk luft under eller efter middagen och festen. Och ni vet ju alla att i detta avlånga land måste vi planera för ett par droppar regn. Så ni behöver planera för en plan B, en plan B som ni älskar lika mycket som plan A. 

Har man inte möjligheten att ha ett tak att vara under så behöver man kanske hyra in ett tält. Så jag tänkte idag ge er mina bäst tips kring just det här med tält på bröllop! 

Vi är också oerhört glada över vår nya sponsor VANBRUUN. Gå in på vanbruun.com för att hitta din favorit bland tusentals diamanter, ringar och smycken!

High heel, low heel or no heel?  

Vilka skor ska du ha till bröllopet? Kommer du vilja ha höga klackar eller kommer du välja en sko utan? Och har du, precis som Anna och Ida från Heelow, haft problem att hitta en sko utan klack som är både snygg och skön? I veckans avsnitt så pratar vi skomode och ger er tips för hur ni kan planera för att slippa ömma fötter och fortfarande känna er som allra snyggast på er bröllopsdag. Vare sig ni vill ha låga eller höga klackar. Ida och Anna kommer också med ett par riktigt grymma bröllopstips utifrån personlig erfarenhet, som jag lovar att ni inte vill missa. 

Häpnadsväckande entréer och magiska exits!  

I det här avsnittet så ger jag er mina fem absoluta favoriter när det kommer till entréer och exits för både vigsel och fest! Jag tror aldrig att det varit så populärt som det är nu att ha sin vigsel utomhus och då tycker jag det är så kul att lägga extra krut på hur ni gör entré, exit eller både och. Men det här gäller så klart er som har en inomhusvigsel, och alla kyrkbröllop också.

 

Bästa morgongåvan till honom!  

I veckans avsnitt av I Do - Bröllopspodden så är min käre poddgäst Fredrik af Klercker tillbaka och vi svarar på era frågor. Första frågan handlar om vilka trycksaker man bör ha med på bröllopet, och vilka man kan helt enkelt skippa. Sedan undrar Cilla om man måste skicka ut tackkort och om var och ett måste vara personligt? Slutligen så ger vi er dom bästa tipsen på morgongåvan till honom! Fredrik har idéer som ingen annan och jag lovar att ni aldrig hört om dessa gåvor någon annanstans innan. 

Den här veckan har vi också en kampanj där de 100 första som köper vårt nya planeringsverktyg "Stora Bröllopspaketet" får 100:- rabatt! Läs mer och boka HÄR!

 

Bästa sättet att förbereda er för mässtider!  

Den här veckan bjuder Lisa och Lisa på sina absolut bästa tips för hur ni maxar ert besök på bröllopsmässorna? Och så klart en hel del annat smått och gott. Vårt nya namn till exempel och vår nya sajt. Välkomna in på I Do - Perfect Weddings

Fånga bröllopsdagen - Ida & Jakobs bröllop  

Veckans avsnitt är speciellt på så många sätt. Ni ska få träffa Ida och Jakob som gifte sig i somras med temat glitter och glamour! Ida är en lyssnare som jag träffade för drygt ett år sedan på Bröllopsfeber i Stockholm. Ida och Jakob var då mitt uppe i planeringen av bröllopet när Idas mamma gick bort i cancer, bara veckor före bröllopet skulle ske. Länge funderade Ida på att ställa in, men valde istället att gå på hennes mammas önskan och köra ändå. Det blev en dag sprängfylld av kärlek med alla nära och kära! Lyssna på deras fantastiskt fina berättelse om allt från ett magiskt frieri till en magisk bröllopsdag, en dag då Idas mamma var fullt närvarande. 

Gå också in på www.brollopspodden.se för att se en bildregn från Ida & Jakobs bröllopsdag!

Fråga Bröllopspodden är tillbaka!  

Fråga Bröllopspodden är tillbaka med nya färska frågor! Den här veckan har vi bland annat fått in en fråga som gäller det här med hur man skriver i inbjudan att man önskar sig pengar till bröllopsresa i present. Och hur kan man göra om man hittat den perfekta lokalen men inte alls gillar färgerna och stilen? Vi berättar hur du med enkla medel kan förändra, förbättra och framförallt hur ni kan tänka när ni ska börja lägga upp en plan för att integrera er egen stil i den festlokal ni valt. 

Slutligen så tipsar vi om en kunglig exit från vigseln, kanske den passar er perfekt! 

Vi är glada för alla frågor vi får och vill du också ha svar på just din fråga, ja då mailar du till info@brollopspodden.se! Och blev du nyfiken på vårt nya koncept med "Bröllopsplanering Online" maila då till samma adress och märk brevet med "online". 

"Man får ha rökmaskin och Sledgehammer om man vill"  

Äntligen får jag dela avsnittet med Sofia "PT-Fia" och Kim Ståhl när de berättar om deras bröllop i Stjärnsund i somras. I det här avsnittet får ni ALLA detaljer som frieriet med Kims mamma och pappa i buskarna och firande i dagarna 3. Ni får också höra om en otroligt speciell utomhusvigsel. Om vad som hände när himlen plötsligt öppnade sig under minglet och så klart om den fantastiska bröllopsfesten i Smedjan. 

Kika också in på www.brollopspodden.se så får ni också se vackra foton från bröllopet!

Väldigt ledsen för något dålig ljudkvalitet denna vecka! Första gången med nya studion och jag hade inte fått allt under kontroll. Hoppas ni står ut och att ni älskar det här avsnittet lika mycket som jag. 

Bröllopsmardröm, auktion och kärlek i ett Orangerie! Blivande brudpar del 2  

Minns ni brudparet Sofia och David som vi pratade med för ett tag sedan? Lyssna HÄR om ni vill höra det igen (från den 21/9). Då var det 3 månader kvar till bröllopsdagen och vi pratade bland annat om hur Sofia lyckades knipa drömklänningen för mer än 70% rabatt. Sofia och David skapade sitt bröllopstema utifrån Sofias orange bröllopsskor. Given festlokal blev då ett gammalt Orangerie i Bergianska trädgården.

Nu tar jag reda på hur gick det sen? Blev allt så som de tänkt? Hur gick planeringen de sista månaderna? Hör också om bröllopsmardrömmen när Sofia provar sin bröllopsklänning på bröllopsdagen efter att den varit hos skräddaren. Som hon alltså inte provat innan hon står där på hotellrummet och David väntar i lobbyn... Ja, vad som hände får ni höra i veckans avsnitt!

Gå in på www.brollopspodden.se för att se fler vackra foton från bröllopet!

Skapa magiska inbjudningskort!  

Inbjudningskort. Bröllopshäfte. Vigselprogram. Detaljer som skiljer sig från allt annat ni sett tidigare. Handskrivna kuvert. Kalligrafi. Sidenband färgade för hand. Trycksaker man minns. Trycksaker som era gäster kommer rama in för att de är så vackra. Det skapar Elin Wallmander från Elins Art Studio. Och henne har jag fått chansen att intervjua den här veckan. Hon kommer med så otroligt många unika tips och idéer. Idéer som jag lovar att ni inte hört någon annanstans och som kommer göra att just ert bröllop blir lite mer personligt och unikt. Blir du nyfiken på att se mer efter du lyssnat på podden, gå till www.bröllopspodden.se för foton och länkar!

Bästa toastmastern!  

Den här veckan kör vi Nyårsspecial med Bröllopspodden! Tillsammans med Fredrik af Klerker svarar vi på era frågor som den här veckan lyfter både toastmasterns roll och hur man skapar den bästa bordsplaceringen för att lyfta festen. Er toastmaster har en viktigt uppgift, men vad är det egentligen han, hon eller dom ska göra? Vad gör en bra toastmaster grym?! Det och som vanligt mycket mer svarar vi på i veckans nyårsspecial!

Magiska ögonblick - Julspecial  

Veckans avsnitt är ett riktigt härligt avsnitt fyllt med våra bästa tips på hur ni skapar dom där magiska ögonblicken på ert bröllop! Varmt välkomna till Bröllopspodden Julspecial. Den här gången poddar jag tillsammans med min kollega, bästa vän och vapendragare Lisa Seigerud. Ja, vi heter båda två Lisa. Enkelt och bra, haha. 

Vi kommer bland annat ge heta tips för alla er som kör vinterbröllop men först har vi valt att lista våra topp 3 favoriter all times för bröllop. Sådant som gör ert bröllop något utöver det vanliga - lite extra magiskt helt enkelt.

Så skapar du bästa feststämningen!  

Frågepodd med Fredrik af Klerker från Stiljournalen! Och vi ska prata om hur man skapar ett roligt bröllop med engagerade gäster, behöver man ha lekar och tipsrunda? Och hur får man igång festen efter en lång middag? Dessutom så har vi fått en fråga från en lyssnare som gäller det här med +1 på inbjudan. Hur gör man om man får en fråga från en av sina gäster om han eller hon får ta med sig en "+1" på ert bröllop? Det och så klart mycket mycket mer!

Knepen för blomstermagi!  

I veckans avsnitt så får ni träffa bröllopsfloristen och floral designer Linnéa "The Wild Rose" Bergqvist. Tillsammans med sina brudpar så skapar hon äkta blomstermagi och då även bröllopsmagi. 

För om ni bara visste hur mycket man kan skapa med just blommor och annat dött material som torra kvistar eller grenar. Massor! Linnéa berättar om sommarens brudpar och ger er bästa tipsen för hur ni kan skapa blomstermagi även på egen hand. 

0:00/0:00
Video player is in betaClose