Bröllopspodden - podcasten för ditt bröllop

Bröllopspodden - podcasten för ditt bröllop

United States

Bröllopspodden inspirerar och ger dig mängder av konkreta tips och råd, direkt från proffsen. I varje avsnitt så får du möta en ny expert, någon som är mästare på det de gör, vare sig det handlar om foto, bröllopskläder, festlokal eller dekor. Inget ämne är för stort och inget är för smått. Bröllopspodden drivs av Lisa Larsson, bröllopskoordinator. Hon började i bröllopsbranschen för snart 13 år sedan som makeupartist och har under tiden utbildat sig både till projektledare och bröllopskoordinator. Men den verkliga utbildningen kommer från alla de hundratals event, bröllop och fester hon har arbetat med. Har du några frågor kring just ditt bröllop, tveka inte att maila till info@brollopspodden.se. Välkommen!

Episodes

"Man får ha rökmaskin och Sledgehammer om man vill"  

Äntligen får jag dela avsnittet med Sofia "PT-Fia" och Kim Ståhl när de berättar om deras bröllop i Stjärnsund i somras. I det här avsnittet får ni ALLA detaljer som frieriet med Kims mamma och pappa i buskarna och firande i dagarna 3. Ni får också höra om en otroligt speciell utomhusvigsel. Om vad som hände när himlen plötsligt öppnade sig under minglet och så klart om den fantastiska bröllopsfesten i Smedjan. 

Kika också in på www.brollopspodden.se så får ni också se vackra foton från bröllopet!

Väldigt ledsen för något dålig ljudkvalitet denna vecka! Första gången med nya studion och jag hade inte fått allt under kontroll. Hoppas ni står ut och att ni älskar det här avsnittet lika mycket som jag. 

Bröllopsmardröm, auktion och kärlek i ett Orangerie! Blivande brudpar del 2  

Minns ni brudparet Sofia och David som vi pratade med för ett tag sedan? Lyssna HÄR om ni vill höra det igen (från den 21/9). Då var det 3 månader kvar till bröllopsdagen och vi pratade bland annat om hur Sofia lyckades knipa drömklänningen för mer än 70% rabatt. Sofia och David skapade sitt bröllopstema utifrån Sofias orange bröllopsskor. Given festlokal blev då ett gammalt Orangerie i Bergianska trädgården.

Nu tar jag reda på hur gick det sen? Blev allt så som de tänkt? Hur gick planeringen de sista månaderna? Hör också om bröllopsmardrömmen när Sofia provar sin bröllopsklänning på bröllopsdagen efter att den varit hos skräddaren. Som hon alltså inte provat innan hon står där på hotellrummet och David väntar i lobbyn... Ja, vad som hände får ni höra i veckans avsnitt!

Gå in på www.brollopspodden.se för att se fler vackra foton från bröllopet!

Skapa magiska inbjudningskort!  

Inbjudningskort. Bröllopshäfte. Vigselprogram. Detaljer som skiljer sig från allt annat ni sett tidigare. Handskrivna kuvert. Kalligrafi. Sidenband färgade för hand. Trycksaker man minns. Trycksaker som era gäster kommer rama in för att de är så vackra. Det skapar Elin Wallmander från Elins Art Studio. Och henne har jag fått chansen att intervjua den här veckan. Hon kommer med så otroligt många unika tips och idéer. Idéer som jag lovar att ni inte hört någon annanstans och som kommer göra att just ert bröllop blir lite mer personligt och unikt. Blir du nyfiken på att se mer efter du lyssnat på podden, gå till www.bröllopspodden.se för foton och länkar!

Bästa toastmastern!  

Den här veckan kör vi Nyårsspecial med Bröllopspodden! Tillsammans med Fredrik af Klerker svarar vi på era frågor som den här veckan lyfter både toastmasterns roll och hur man skapar den bästa bordsplaceringen för att lyfta festen. Er toastmaster har en viktigt uppgift, men vad är det egentligen han, hon eller dom ska göra? Vad gör en bra toastmaster grym?! Det och som vanligt mycket mer svarar vi på i veckans nyårsspecial!

Magiska ögonblick - Julspecial  

Veckans avsnitt är ett riktigt härligt avsnitt fyllt med våra bästa tips på hur ni skapar dom där magiska ögonblicken på ert bröllop! Varmt välkomna till Bröllopspodden Julspecial. Den här gången poddar jag tillsammans med min kollega, bästa vän och vapendragare Lisa Seigerud. Ja, vi heter båda två Lisa. Enkelt och bra, haha. 

Vi kommer bland annat ge heta tips för alla er som kör vinterbröllop men först har vi valt att lista våra topp 3 favoriter all times för bröllop. Sådant som gör ert bröllop något utöver det vanliga - lite extra magiskt helt enkelt.

Så skapar du bästa feststämningen!  

Frågepodd med Fredrik af Klerker från Stiljournalen! Och vi ska prata om hur man skapar ett roligt bröllop med engagerade gäster, behöver man ha lekar och tipsrunda? Och hur får man igång festen efter en lång middag? Dessutom så har vi fått en fråga från en lyssnare som gäller det här med +1 på inbjudan. Hur gör man om man får en fråga från en av sina gäster om han eller hon får ta med sig en "+1" på ert bröllop? Det och så klart mycket mycket mer!

Knepen för blomstermagi!  

I veckans avsnitt så får ni träffa bröllopsfloristen och floral designer Linnéa "The Wild Rose" Bergqvist. Tillsammans med sina brudpar så skapar hon äkta blomstermagi och då även bröllopsmagi. 

För om ni bara visste hur mycket man kan skapa med just blommor och annat dött material som torra kvistar eller grenar. Massor! Linnéa berättar om sommarens brudpar och ger er bästa tipsen för hur ni kan skapa blomstermagi även på egen hand. 

Fredrik och Lisa svarar på era frågor - bröllopsstil, klädkoder och fluga!  

Fredrik och jag svarar idag på hur du kan hitta din egna stil som brud och brudgum! Dagens första fråga handlar om en blivande brud som upptäckt att hon helt plötsligt tittar på kläder i en helt annan stil än det hon brukar kika på. Kommer hon känna sig "fel" när hon väl står där på bröllopsdagen? Och vad kommer hennes blivande tycka? Hur gör man för att hitta både sitt vackraste jag och i en stil som man känner sig bekväm med? Och vad tycker Fredrik om klädkoden "Sommarfin"? Bra eller dålig?

Magiskt skärgårdsbröllop!  

Åh, den här veckan ska ni få höra om ett helt magiskt bröllop! Det är Nadia och Johan som valt att gifta sig på Nadias barndomsö utan varken vatten, el eller toalett. Ett äkta skärgårdsbröllop. Det blev en bröllopsplanering med mycket logistik, letande på loppisar och med hel del hjälp från vänner och familj. Nadia ger sina bästa tips, inte bara för hur ni planerar ett skärgårdsbröllop utan också hur man med liten budget, kort om tid och med typ 100 utmaningar lyckas skapa både en bröllopsplanering med pirr och en magiskt härlig bröllopsdag.

Så löser du transporten på bästa sätt!  

Hur löser man transport mellan vigsel/fest och från festen och hem på bästa sätt för sina gäster? Vilka alternativ finns och hur ser man även till att gästerna har kul under tiden. Det klurar jag och Fredrik af Klerker på i veckans avsnitt. Dessutom så tar vi upp ämnet om hur man gör om man blir bjuden på en person bröllop, och inte vill bjuda denne till sitt eget. Och slutligen, måste man dansa bröllopsval? 

Livslång kärlek!  

Hur får man kärleken att hålla hela livet och hur känns det att ha varit gifta i över 40 år? Det tar vi reda på i dagens avsnitt när ni får träffa ja, inga mindre än mina föräldrar. Dom har varit gifta i 42 år och träffades redan när de var 15 år. Så vill du höra hemligheten till livslång kärlek så är det bara att trycka på play. 

Skapa inomhus utomhus och det här ska du INTE ta upp i ett tal!  

Nytt inslag i Bröllopspodden, en helt ny frågepodd tillsammans med Fredrik af Klerker från Stiljournalen. Vi svarar på era frågor och den här veckan är det utomhusvigsel som gäller. Hur får man en skönare känsla både före och under vigseln och vad gör man om det är kasst väder? Och sen svarar Fredrik på vad man absolut INTE bör ta upp under ett tal. Hope you like!

Stora bröllopspeppen!  

Nytt avsnitt fyllt med bröllopspepp! Jag ger er mina bästa start-up tips och vad som är viktigast att börja med när man sätter igång med bröllopsplaneringen. Och så har vi en nyhet att berätta!

Så stylar du bröllopet!  

Den här veckan ska ni få träffa en riktig inspirationskälla till mig - inredningsstylisten, författaren, TV-profilen och bloggerskan Andrea Brodin. I veckans podd pratar vi nämligen om det här med att inreda ett rum för att få den där rätta känslan för just ert bröllop. Vart börjar man och hur kan man tänka kring detaljerna? Vi pratar också om vilka trender som dyker upp både i höst och under nästa år, alltid bra med lite ny inspiration, eller hur?!

Vin, champagne, cider, läsk... Ett helt avsnitt om drycker!  

Den här veckan ska ni åter igen få träffa Anna Edström, sommelier och grundare av Rental Stories. Vi pratar om drycker, både med och utan alkohol. Vad passar till fördrinken och vad kan man ha till? En klassiker är ju champagne eller mousserande, men om man inte gillar det och vill ha något annat, vad kan man ha då? Hur gör man för att drycken ska passa så gott som alla gäster? Och vad kan man bjuda på som inte innehåller alkohol? Helt enkelt ett fullproppat avsnitt. 

Oönskade gäster, långa transportsträckor och kniviga etikettsregler  

Det här avsnittet blir ett kortare frågeavsnitt, det kommer fler frågepoddar under hösten. Men då vi får så mycket frågor så ville jag ta chansen svara på ett par redan i dag. Idag tar vi upp ämnen som vilka man måste bjuda, hur gör man med transport mellan kyrka och festlokal om det är liite för långt att gå, och så får Paul svar på en etikettsfråga!

 

Bröllopsnerver - Sofia & David Del I  

Den här veckan får vi träffa Sofia och David som delar med sig av sin bröllopsresa. När vi spelar in är det lite knappt två månader kvar till bröllopet och David berättar om när han nervöst gick ner på knä och friade till Sofia i NYC. Ni får också höra om hur de hittade drömlokalen och om deras röda tråd för bröllopet som började med ett par skor. Senare i höst kommer ni också få höra hur det gick de där sista två månaderna, och så klart hur blev bröllopet?

Dessert, bröllopstårta, eller?  

Och den här veckan pratar vi om det här med bröllopstårta och hur man kan tänka kring det. När ska den serveras, ska man ha både dessert och tårta? Måste det vara en just en tårta? Måste man ens ha bröllopstårta? Ni får också en liten recap av Bröllopstårtans historia. Visste ni t.ex. att för länge sen så var det gästerna som kom med tårtan (då brödet) som skulle bringa lycka och tur till brudparet? Kanske nåt att börja med igen..

Bröllopspodden goes Vintage  

Den här veckan pratar vi vintage tillsammans med Vintagefabriken. Linda och Lollo brinner verkligen för vintage och driver både blogg, butik och webbutik med samma tema. Vi pratar om hur man kan få med vintagekänslan på bröllopet, vare sig man vill ha med en del detaljer eller om man hellre vill go all in. Dessutom får ni lyssna till "Du är det finaste jag vet" från Your Song Only - få er egen unika sång skriven till er.

Tips från Bröllopskoordinatorn - saker ni inte vill missa!  

Jag vet att jag lovade Vintage Special denna vecka, men det kommer nästa vecka. Den här veckan får ni istället höra när jag berättar fem tips som jag vet många lätt glömmer eller som det är svårt att veta att man ens ska tänka på. Sådant som ibland kan göra hela skillnaden!

0:00/0:00
Video player is in betaClose