Bröllopspodden - podcasten för ditt bröllop

Bröllopspodden - podcasten för ditt bröllop

United States

Bröllopspodden inspirerar och ger dig mängder av konkreta tips och råd, direkt från proffsen. I varje avsnitt så får du möta en ny expert, någon som är mästare på det de gör, vare sig det handlar om foto, bröllopskläder, festlokal eller dekor. Inget ämne är för stort och inget är för smått. Bröllopspodden drivs av Lisa Larsson, bröllopskoordinator. Hon började i bröllopsbranschen för snart 13 år sedan som makeupartist och har under tiden utbildat sig både till projektledare och bröllopskoordinator. Men den verkliga utbildningen kommer från alla de hundratals event, bröllop och fester hon har arbetat med. Har du några frågor kring just ditt bröllop, tveka inte att maila till info@brollopspodden.se. Välkommen!

Episodes

Det här måste du ha i sminkväskan på bröllopsdagen!  

Ett superhärligt avsnitt om makeup och lite hårstyling! Helt enkelt hur ni gör er freaking faboulus på bröllopsdagen. Vi pratar också med makeupartisten Gabriella Elio som sminkat i över 15 år och har hela somrarna fullbokade med brudar och tärnor. Hon ger er sina bästa tips för både vad alla blivande brudar bör ha i sin sminkväska, när bör man boka en MUA för bröllopet och kan man lika gärna lägga sin egen makeup? 

Och dessutom så har vi ett superhärligt erbjudande åt er från dom som skapat vår nya introlåt - One Perfect Song! 500:- rabatt får ni till och med 31 juli 2017, in å lyssna för vilken kod ni ska använda. 

Vill ni ställa frågor till oss på Bröllopspodden så mailar ni till info@brollopspodden.se!

Allt du behöver veta om blommorna på bröllopsdagen!  

Temat för den här veckan i Bröllopspodden med Lisa & Fanny är "Allt du behöver veta om blommorna till bröllopsdagen". Vi svarar på en lyssnarfråga om det här med att kasta brudbuketten på bröllopet. Vad är det och när ska man ha med det? 

Dessutom så har vi med en florist som svarar på de viktigaste frågorna när det gäller både brudbukett och vilka blommor som funkar att plocka själv ute i naturen. Du vill ju inte råka använda blommor som luktar kattpiss eller som vissnar efter 15 minuter. 

Och som alltid så har vi med favoriten "Rosor & Ranunkler". 

 

 

Hjälp, bröllopsdagen är HÄR!  

Nu är märks det verkligen att bröllopssäsongen är här! Så i veckans avsnitt så ger Lisa och Fanny er sina absolut bästa sista minuten tips. Allt från hur man bäst lägger upp schemat för dagen till vad man bör ha med sig i sitt "Emergency kit" som Fanny kallar det, eller "Akutväskan" som Lisa kallar det. Och så klart mycket, mycket mer!

Älskar ni vår nya jingel lika mycket som vi gör? Den är skapad av teamet bakom sajten One Perfect Song som skapar unik och personlig musik för er och era gäster!. In och skapa din egen alldeles egna låt idag, jag lovar det är enkelt och blir såå bra!

Ni hittar all info ni behöver på www.oneperfectsong.se

"Det här hade jag gjort annorlunda!"  

Äntligen är NYA Bröllopspodden med Lisa & Fanny här! I varje vecka så kommer vi lyfta ett nytt tema som jag och Fanny diskuterar - allt för att ger er så mycket inspiration till ert eget bröllop som det bara går. Vi har också med en ny lyssnarfråga i varje avsnitt. Den här veckan handlar det om det här med att låta gästerna betala för sitt eget boende. Dessutom så berättar Lisa om saker som hon hade gjort annorlunda på sitt eget bröllop. Fanny, som ännu har sitt bröllop framför sig, berättar om hennes måsten. Och i inslaget Rosor & Ranunkler så bjuder vi bla på vår syn på det här med att ses (eller inte ses) före vigseln. 

Och sist men inte minst så får vi höra vad bloggerskan och inredningsstylisten Emma Melin skulle gjort annorlunda på sitt bröllop!

Vi hoppas att ni gillar nya konceptet och vår nya jingel som är skapad av fantastiskt duktiga Siri och Johan från One Perfect Song. Vill du ha en alldeles egen och unik sång till bröllopet så ska du absolut besöka deras hemsida www.oneperfectsong.se

 

Kändisringar, karat och bling bling!  

Den här veckan så ska vi prata ringar och diamanter. Och inte vilka ringar som helst, nej utan vi kikar närmare på både kungligheternas och kändisars ringar. Bland allt bling bling så får vi också svar på vad som egentligen menas med karat och hur kan man få en större diamant till ett bättre pris? 

Och det finns en hel del att tänka på när ni letar både efter er förlovningsring och vigselring. Med mig har jag experten och diamantexperten Victor Halvarsson från VANBRUUN.  

På vår hemsida www.idoperfectweddings.se så hittar ni också foton på alla de ringar vi pratar om i podden. Gå även in på www.vanbruun.com för att kika på fantastiskt vackra ringar!

 

Frågepodd! Bröllopsresan - när ska man åka och vart?  

Ny frågepodd med Fanny Staaf och vi tar upp allt från det här med planeringen kring bröllopsresa till frysta desserter. Och vad ger vi för råd kring midsommarbröllop eller bröllop på speciella högtider? I "Rosor & Ranunkler" så tar vi upp både bröllopshemsida, tal på middagen och ska man helst ha en eller två "toastmastrar"? 

Vi kommer fortsätta ta upp era frågor så maila gärna in till info@idoperfectweddings.se och märk mailet med "Fråga". 

 

 

Så sätter du alla detaljer till bröllopsfesten!  

Denna vecka har vi ägnat ett helt avsnitt åt alla detaljer som du kan frossa i för både vigsel men kanske framförallt för bröllopsfesten. Tillsammans med Pauline och Frida från Myperfectday.se så bjuder de på mängder av tips. Dom berättar också om deras senaste nyheter och vad som är riktigt hett just nu. Och inte nog med det, Frida och Pauline har också ett riktigt grymt erbjudande till er på www.myperfectday.se - ni får 15% på HELA varukorgen när ni handlar! SÅ in och shoppa loss bland bröllopsdetaljer, men passa även på att shoppa till födelsedagskalaset, babyshower eller andra roliga event på ingång. 

En av anledningarna till att jag älskar vår samarbetspartner Vanbruun.com är deras känsla för lyx, klass och fantastiska service! Nu kan du äntligen köpa din drömring till ett pris som ofta är betydligt lägre än i butik eller ha råd med en större och bättre sten. Och inte nog med det, du hittar också armband, örhängen och halsband. Perfekt som present till det där speciella tillfället, som morgongåva eller kanske pushpresent?!

Gå in på www.vanbruun.com och välj bland alla vackra ringar och smycken. Jag lovar att du kommer hitta just din favorit att tipsa din älskling om!

 

Receptet på djup och evig kärlek med Daniella Gordon!  

Den här veckan får ni åter igen träffa samtalsterapeuten och artisten Daniella Gordon. I detta avsnitt så fortsätter vi prata relationer och vad som händer efter att man är gift. När är det bäst att gifta sig egentligen? Och vilka ingredienser behövs för att ni båda ska leva lyckliga tillsammans för resten av era liv?

Vi är också stolta och glada över att Bröllopspodden presenteras i samarbete med VANBRUUN.com. Visste du att du hos VANBRUUN kan designa din egen ring? Till lägre priser än i butik och alltid högsta kvalitet!

Gå in på vanbruun.com och begär kostnadsfri offert på just din drömring!

Inbjudan klar, men vad behöver vi mer för trycksaker?  

Nu har många av er som gifter er i sommar säkert skickat ut, eller i alla fall påbörjat er inbjudan. Men snart är det dags att också skriva t.ex. vigselprogram, bordsplaceringskarta och placeringskort. Vad ska dessa innehålla, och på vilka olika sätt kan man göra? Ni kanske vill skapa mycket på egen hand för att hålla er budget nere. Linnéa Ahlfont är tillbaka (lyssna gärna på avsnitt #3 av Bröllopspodden från maj 2015 för del1) och hjälper till att reda ut begrepp och ger er sina bästa tips för hur ni gör med alla bröllopets så kallade trycksaker. 

Vi är också stolta och glada över att Bröllopspodden presenteras i samarbete med VANBRUUN.com. Visste du att du hos VANBRUUN kan designa din egen ring? Till lägre priser än i butik och alltid högsta kvalitet!

Gå in på vanbruun.com och begär kostnadsfri offert på just din drömring!

Hur påverkas din relation av bröllopsplaneringen?  

I veckans avsnitt av Bröllopspodden så får ni möta parterapeuten Daniella Gordon, känd från bla SVT:s "Gift vid första ögonkastet". Vi kommer i två avsnitt (del 2 kommer ut 27/4) där vi i första avsnittet pratar om relationen före bröllopet. Hur påverkas er relation av att planera ett bröllop tillsammans? Har du känt av "cold feet"? Eller tycker du och din partner väldigt olika och du vill veta hur ni båda ska kunna njuta av den här tiden fram till er stora dag? Ja, det och mycket mer! 

I del 2 kommer vi fördjupa oss ännu mer i hur man lever lyckliga tillsammans och vad som är nyckeln för ett lyckligt äktenskap. 

Vi är också stolta och glada över att Bröllopspodden presenteras i samarbete med VANBRUUN.com. Visste du att du hos VANBRUUN kan designa din egen ring? Till lägre priser än i butik och alltid högsta kvalitet!

Gå in på vanbruun.com och begär kostnadsfri offert på just din drömring!

Den lätta vägen till en perfekt gästlista, tips på gåvor till brudföljet (och till gästerna) och mycket mycket mer!  

Vårt 100:e avsnitt och det firar vi med ännu en populär frågepodd tillsammans med Fanny Staaf! Vi pratar om gästlistan - måste man bjuda kollegornas plus 1? Vi pratar också om passande gåvor, både till de som varit med och hjälpt till och till gästerna. I vårt återkommande inslag "Rosor & Ranunkler" så ställer vi bland annat dessert vs bröllopstårta mot varandra. Vad skulle du välja? Och som vanligt mycket, mycket mer!

Är du på jakt efter ett smycke till förlovning, vigsel eller morgongåva? Hos VANBRUUN kan du designa din ring helt själv, så gå in på vanbruun.com för att få din kostnadsfria konsultation!

 

Låt din drömklänning bli verklighet - designer Fadi el Khoury berättar hur!  

Tänk dig att få sätta dig tillsammans med en designer som tar fram din drömklänning, en klänning som du kanske till och med från början inte ens kunnat drömma om. Att den sedan handsys efter dina mått och med franska spetsar och vackert sidentyg.. Aaahh.. Fadi el Khoury är en äkta couturekung som brinner för hantverket och sitt skapande. Fadi ger dig också väldigt många bra tips för hur du kan tänka när du är på jakt efter just din drömklänning! 

Vi är också så tacksamma och glada över att I Do Bröllospodden sponsras av VANBRUUN - ringar och smycken på nätet. Gå in på www.vanbruun.com för att hitta just din favorit!

Gå också in på vår hemsida www.idoperfetweddnigs.se för att se foton från Fadi och hans senaste kollektion!

Frågepodd med Lisa & Fanny - sociala medier och otraditionella bröllop!  

I Bröllopspodden den här veckan så kör jag och Fanny Staaf en rejäl frågepodd! Vi svarar på frågor om hur man kan tänka kring det här med sociala medier. Hur får man sina vänner att lägga undan sina mobiler och ägna sig helt åt bröllopsfesten? Och vad behöver man tänka på om man vill ha ett senare bröllop, ett kvällsbröllop? Och den här veckan har vi också ett nytt inslag som vi kallar för "Rosor & Ranunkler" där jag och Fanny måste välja mellan två härliga alternativ. T.ex kör vi "Runda bord vs Långbord" och jag tror att vårt svar överraskar. Det här avsnittet får ni helt enkelt inte missa!

Vi är också så tacksamma och glada över att I Do Bröllospodden sponsras av VANBRUUN - ringar och smycken på nätet. Gå in på www.vanbruun.com för att hitta just din favorit!

Gå också in på vår hemsida www.idoperfetweddnigs.se!

Från storslagna bröllop i Australien till detaljrika bröllop i Sverige!  

Den här veckan träffar jag bröllopskoordinatorn och bröllopsstylisten Fanny Staaf. Hon började sin karriär i Australien för att sedan flytta till New York. Hon berättar om stora bröllop och ger sina bästa tips för både planering och styling!

Vi är också så tacksamma och glada över att I Do Bröllospodden sponsras av VANBRUUN - ringar och smycken på nätet. Gå in på www.vanbruun.com för att hitta just din favorit!

Att ha en plan B och älska den!  

I Do Bröllopspodden med Lisa Larsson - nytt avsnitt varje vecka!

Idag tänkte jag ta upp ett kärt ämne som gäller alla er som funderar på att ha någon del av ert bröllop utomhus. Det kanske är vigseln, förmingel eller så vill ni ha möjligheten för era gäster att kunna gå ut och ta en nypa frisk luft under eller efter middagen och festen. Och ni vet ju alla att i detta avlånga land måste vi planera för ett par droppar regn. Så ni behöver planera för en plan B, en plan B som ni älskar lika mycket som plan A. 

Har man inte möjligheten att ha ett tak att vara under så behöver man kanske hyra in ett tält. Så jag tänkte idag ge er mina bäst tips kring just det här med tält på bröllop! 

Vi är också oerhört glada över vår nya sponsor VANBRUUN. Gå in på vanbruun.com för att hitta din favorit bland tusentals diamanter, ringar och smycken!

High heel, low heel or no heel?  

Vilka skor ska du ha till bröllopet? Kommer du vilja ha höga klackar eller kommer du välja en sko utan? Och har du, precis som Anna och Ida från Heelow, haft problem att hitta en sko utan klack som är både snygg och skön? I veckans avsnitt så pratar vi skomode och ger er tips för hur ni kan planera för att slippa ömma fötter och fortfarande känna er som allra snyggast på er bröllopsdag. Vare sig ni vill ha låga eller höga klackar. Ida och Anna kommer också med ett par riktigt grymma bröllopstips utifrån personlig erfarenhet, som jag lovar att ni inte vill missa. 

Häpnadsväckande entréer och magiska exits!  

I det här avsnittet så ger jag er mina fem absoluta favoriter när det kommer till entréer och exits för både vigsel och fest! Jag tror aldrig att det varit så populärt som det är nu att ha sin vigsel utomhus och då tycker jag det är så kul att lägga extra krut på hur ni gör entré, exit eller både och. Men det här gäller så klart er som har en inomhusvigsel, och alla kyrkbröllop också.

 

Bästa morgongåvan till honom!  

I veckans avsnitt av I Do - Bröllopspodden så är min käre poddgäst Fredrik af Klercker tillbaka och vi svarar på era frågor. Första frågan handlar om vilka trycksaker man bör ha med på bröllopet, och vilka man kan helt enkelt skippa. Sedan undrar Cilla om man måste skicka ut tackkort och om var och ett måste vara personligt? Slutligen så ger vi er dom bästa tipsen på morgongåvan till honom! Fredrik har idéer som ingen annan och jag lovar att ni aldrig hört om dessa gåvor någon annanstans innan. 

Den här veckan har vi också en kampanj där de 100 första som köper vårt nya planeringsverktyg "Stora Bröllopspaketet" får 100:- rabatt! Läs mer och boka HÄR!

 

Bästa sättet att förbereda er för mässtider!  

Den här veckan bjuder Lisa och Lisa på sina absolut bästa tips för hur ni maxar ert besök på bröllopsmässorna? Och så klart en hel del annat smått och gott. Vårt nya namn till exempel och vår nya sajt. Välkomna in på I Do - Perfect Weddings

Fånga bröllopsdagen - Ida & Jakobs bröllop  

Veckans avsnitt är speciellt på så många sätt. Ni ska få träffa Ida och Jakob som gifte sig i somras med temat glitter och glamour! Ida är en lyssnare som jag träffade för drygt ett år sedan på Bröllopsfeber i Stockholm. Ida och Jakob var då mitt uppe i planeringen av bröllopet när Idas mamma gick bort i cancer, bara veckor före bröllopet skulle ske. Länge funderade Ida på att ställa in, men valde istället att gå på hennes mammas önskan och köra ändå. Det blev en dag sprängfylld av kärlek med alla nära och kära! Lyssna på deras fantastiskt fina berättelse om allt från ett magiskt frieri till en magisk bröllopsdag, en dag då Idas mamma var fullt närvarande. 

Gå också in på www.brollopspodden.se för att se en bildregn från Ida & Jakobs bröllopsdag!

0:00/0:00
Video player is in betaClose