Bröllopspodden - podcasten för ditt bröllop

Bröllopspodden - podcasten för ditt bröllop

United States

Bröllopspodden inspirerar och ger dig mängder av konkreta tips och råd, direkt från proffsen. I varje avsnitt så får du möta en ny expert, någon som är mästare på det de gör, vare sig det handlar om foto, bröllopskläder, festlokal eller dekor. Inget ämne är för stort och inget är för smått. Bröllopspodden drivs av Lisa Larsson, bröllopskoordinator. Hon började i bröllopsbranschen för snart 13 år sedan som makeupartist och har under tiden utbildat sig både till projektledare och bröllopskoordinator. Men den verkliga utbildningen kommer från alla de hundratals event, bröllop och fester hon har arbetat med. Har du några frågor kring just ditt bröllop, tveka inte att maila till info@brollopspodden.se. Välkommen!

Episodes

Så stylar du bröllopet!  

Den här veckan ska ni få träffa en riktig inspirationskälla till mig - inredningsstylisten, författaren, TV-profilen och bloggerskan Andrea Brodin. I veckans podd pratar vi nämligen om det här med att inreda ett rum för att få den där rätta känslan för just ert bröllop. Vart börjar man och hur kan man tänka kring detaljerna? Vi pratar också om vilka trender som dyker upp både i höst och under nästa år, alltid bra med lite ny inspiration, eller hur?!

Vin, champagne, cider, läsk... Ett helt avsnitt om drycker!  

Den här veckan ska ni åter igen få träffa Anna Edström, sommelier och grundare av Rental Stories. Vi pratar om drycker, både med och utan alkohol. Vad passar till fördrinken och vad kan man ha till? En klassiker är ju champagne eller mousserande, men om man inte gillar det och vill ha något annat, vad kan man ha då? Hur gör man för att drycken ska passa så gott som alla gäster? Och vad kan man bjuda på som inte innehåller alkohol? Helt enkelt ett fullproppat avsnitt. 

Oönskade gäster, lÃ¥nga transportsträckor och kniviga etikettsregler  

Det här avsnittet blir ett kortare frågeavsnitt, det kommer fler frågepoddar under hösten. Men då vi får så mycket frågor så ville jag ta chansen svara på ett par redan i dag. Idag tar vi upp ämnen som vilka man måste bjuda, hur gör man med transport mellan kyrka och festlokal om det är liite för långt att gå, och så får Paul svar på en etikettsfråga!

 

Bröllopsnerver - Sofia & David Del I  

Den här veckan får vi träffa Sofia och David som delar med sig av sin bröllopsresa. När vi spelar in är det lite knappt två månader kvar till bröllopet och David berättar om när han nervöst gick ner på knä och friade till Sofia i NYC. Ni får också höra om hur de hittade drömlokalen och om deras röda tråd för bröllopet som började med ett par skor. Senare i höst kommer ni också få höra hur det gick de där sista två månaderna, och så klart hur blev bröllopet?

Dessert, bröllopstårta, eller?  

Och den här veckan pratar vi om det här med bröllopstårta och hur man kan tänka kring det. När ska den serveras, ska man ha både dessert och tårta? Måste det vara en just en tårta? Måste man ens ha bröllopstårta? Ni får också en liten recap av Bröllopstårtans historia. Visste ni t.ex. att för länge sen så var det gästerna som kom med tårtan (då brödet) som skulle bringa lycka och tur till brudparet? Kanske nåt att börja med igen..

Bröllopspodden goes Vintage  

Den här veckan pratar vi vintage tillsammans med Vintagefabriken. Linda och Lollo brinner verkligen för vintage och driver både blogg, butik och webbutik med samma tema. Vi pratar om hur man kan få med vintagekänslan på bröllopet, vare sig man vill ha med en del detaljer eller om man hellre vill go all in. Dessutom får ni lyssna till "Du är det finaste jag vet" från Your Song Only - få er egen unika sång skriven till er.

Tips från Bröllopskoordinatorn - saker ni inte vill missa!  

Jag vet att jag lovade Vintage Special denna vecka, men det kommer nästa vecka. Den här veckan får ni istället höra när jag berättar fem tips som jag vet många lätt glömmer eller som det är svårt att veta att man ens ska tänka på. Sådant som ibland kan göra hela skillnaden!

Dekorera mera!  

Nu är det äntligen här! Ett helt avsnitt tillägnat fest och bröllopsdekor. Ni får träffa Anna Edström som driver företaget Rental Stories. Anna är också projektledare, sommelier och har jobbat på flertalet bröllop med både bröllopsstyling samt att koordinera mat och dryck.

Att hitta rätt lokal!  

Att hitta rätt lokal för ditt bröllop kan vara ett av de svåraste stegen i bröllopsplaneringen och något som ibland kan ta lång tid. Jag rekommenderar alltid alla mina brudpar att först börja med att fundera kring de stora dragen för bröllopet, vad är viktigt för just er den här dagen eller helgen? I veckans avsnitt av Bröllopspodden så får ni också träffa Carl-Johan Lie Karlberg från Venuu och han berättar om hur du gör för att med deras hjälp hitta precis den lokalen som ni söker efter.

Snygga övergångar, trixig bordsplacering och bästa morgongåvan!  

Sommarens sista frågepodd där vi bland annat pratar om hur man skapar en snygg övergång! Den här veckan har vi (jag, Lisa, Moriel och Blomman) tagit oss an tre ämnen som vi på Bröllopspodden får in ett gäng frågor om varje vecka. Och det gäller det kära ämnet bordsplacering, och då med en intressant tvist, det handlar också om hur man skapar en snygg övergång från vigsel till fest och sist men absolut inte minst vad är en riktigt grym morgongåva?!

Engagera era bröllopsgäster  

Sommarens frågemaraton börjar närma sig sitt slut, men ännu är det två avsnitt kvar där jag, tillsammans med tre av mina bästa vänner Lisa, Moriel och Blomman svarar på era frågor! Den här veckan har vi fått in en fråga bland annat om hur man kan engagera sina bröllopsgäster. Det är ett brudpar som gjort en hemsida och dom har svårt att få sina bröllopsgäster att gå in och engagera sig lika mycket som de önskar. Vad skulle de kunna göra annorlunda? Och är det ibland så att vi brudpar vill att våra bröllopsgäster ska vara lika engagerade som vi är i vårt bröllop?!

Underhållning förhöjer!  

Sommaren frågemaraton fortsätter och den här veckan handlar det om underhållning som förhöjer! Vi lyfter bland annat en fråga från en brud som gifter sig utomlands och som funderar på om de behöver underhålla sina gäster före bröllopet som börjar senare på dagen. Vi har också fått en fråga från en annan brud som gärna vill ha förslag på lekar och spex som man kan ha både under förmingel och middag. Vi ger er våra bästa tips och idéer tillsammans med en stor portion humor och glädje.

All världens bröllopstraditioner  

Ett avsnitt som jag längtat efter att få spela in och det var så kul! Veckans avsnitt av Bröllopspodden är en fullmatda frågepodd som handlar om alla världens olika bröllopstraditioner. Bland annat så berättar Moriel om sitt syriansk-spanska bröllop. Magiskt! Och vilka är egentligen de svenska traditionerna?

Så skapar ni en personlig och oförglömlig vigsel!  

Dags för sommarens frågemaraton där ni har fått ställa frågorna. Tillsammans med 3 av mina bästa vänner diskuterar vi era frågor och ger er våra bästa tips och idéer. Bröllopsexperterna består av mig och min kollega Lisa samt Maria och Moriel som driver företaget Tvåflorister och tillsammans har vi över 20 års erfarenhet från bröllop.

Destinationsbröllop och drömresor!  

Den här veckan får ni möta bröllopskoordinator och bröllopsreseexperten Anki Moalee som driver Wedding by Moalee. Anki ger er sina absolut bästa tips för hur ni planerar ett bröllop utomlands OCH vart ni ska boka drömresan med stort D. Varning! Det här avsnittet orsakar ett starkt behov av att åka på semester. :)

Fråga Bröllopspodden - planera bra tillsammans!  

Veckans avsnitt är ännu ett härligt frågeavsnitt tillsammans med underbara Louise Ojeda från Right Style. Vi pratar både om hur själva processionen går till, alltså hur går man fram till prästen eller vigselförrättaren vid vigseln. Men det stora ämnet handlar om hur man kan lägga upp planeringen för att planera bra tillsammans.

Det finns inga dåliga väder...  

...bara dåliga kläder! Ja, så brukade det låta hemma hos mig när jag var liten. Och det är samma som gäller för bröllopsdagen. Jag vet att det här är något som många av er funderar och oroar er mycket för. Tänk om det regnar på bröllopsdagen! Men vet ni, den här veckan ger jag er mina bästa tips för hur ni enkelt kan slippa den här oron eller stressen helt. Och det handlar till stora delar om planering.

10 tips för att bli ditt bästa jag på bild!  

I veckans avsnitt av Bröllopspodden bjuder fotografen Sauman Ng Agerberg på sina 10 bästa tips för hur du blir ditt bästa jag framför kameran. Hon delar också med sig av värdefulla knep som du kan ta med dig till din bröllopsfotograf, vare sig det är en vän som fotar eller en professionell fotograf.

Fråga Bröllopspodden - alkoholfria och barnvänliga bröllop!  

Hurra, dags för ännu ett av våra populära frågepoddar – Fråga Bröllopspodden! Den här veckan svara jag och Louise Ojeda på frågor om alkohol eller snarare alkoholfritt samt hur man skapar ett magiskt bröllop även för barnen som är bjudna.

0:00/0:00
Video player is in betaClose