Brunchrapporten - sänds inte längre

Brunchrapporten - sänds inte längre

Sweden

Osaklig och partisk radio med Henrik Torehammar Ansvarig utgivare: Ylva M Andersson

Episodes

Brunchrapporten 20111230  

I dag sänder vi det sista avsnittet av Brunchrapporten - ever. Det blir en del navelskåderi - Vår bäbis ska dö. /// Vi tittar tillbaka på visionen för "It`s Britney, bitch!" som arbetsnamnet var, och försöker förstå vad det egentligen blev av det här programmet. Bokhoran Johanna Ögren och Expressens kulturskribent Gunilla Brodrej kommer hit och recenserar. /// Dessutom: kondoleanser från våra brunchvänner och en och annan anekdot. /// Avslutningsvis: Henrik Torehammars avskedstal till Brunchrapporten.

Brunchrapporten 20111229  

Nu är det årskrönikornas tid - rekord i antal fallna diktaturer, i valutor som kollapsat, i skuldberg, i vattenmassor, tornadors, kalla och milda vintrar - och då har vi inte ens nämnt - Bin laden, tsunamis eller Amy Winehouse. Kan detta vara ett rekord-nyhets-år? /// Sverigedemokraterna är arga över att skattepengar finasierar en pjäs om dom - var går skillnaden mellan politisk teater och propaganda? /// Och näst sista programmet - vi går till psykologen för att få lära oss säga adjö och få lite closure.

Brunchrapporten 20111228  

Igår kom nya dystra siffror för sosarna. Vi låter dagens gäst sidekick Ulrica Schenström använda sina mad political communication skillz för att lite otippat hjälpa dem. men kommer dom lyssna? /// Aron Etzler tippas bli vänsterpartiets nästa partisekreterare. Detta kommenteras av den nominerade partiledaren Jonas Sjöstedt som: "Han kan bli Vänsterpartiets svar på Per Schlingmann". Komplimang eller förolämpnig? /// Och så rapporterar vi från Kim Jong Ils begravning - det mest absurda - och om det finns något som känns genuint i en diktatorbegravning

Brunchrapporten 20111227  

Annie Lööf gjorde en Sahlin och kom till Saab med en dyrgrip på armen; en Mulberry Bayswater värd cirka 8 000 kronor. Men är det mer okej med lyxväskor om man är blå. Ultraortodoxa judar i Beit Shemes vill ha strikt könssegregering,.Varför då? Vi reder ut med mellanösternkorren Agneta Ramberg. Och Juholts förtroende är hisnande lågt. Men vad är det som avgör vilka politiker vi får förtroende för? Emmy Rasper söker svar i "Politik - vad är det bra för?"

Brunchrapporten 20111223  

Med lite tur kommer tomten imorgon - vi reder ut en gång för alla: var kommer han ifrån? Robin Ohlon har svaret. /// Fredag= nyhetsquiz. Idag ger vi en special edition: ÅRSQUIZ! Henrik utmanar Emmy och Sonja i årets nyheter.

Brunchrapporten 20111222  

Internationella valutafondens chef kallar marknaden schizofren! Har han rätt? Eller är det en annan diagnos som marknaden behöver? Vi stämmer av med ekonomen. /// I söndags lämnade de sista amerikanska soldaterna Irak - men hur går det egentligen till när ett krig tar slut? /// Och igår kablades det dystra beskedet ut om etiopiensvenskarna som dömdes för terrorbrott. Hur tar vi emot den nyheten? Jo, Rapport lättar upp med BAJS för att vi tittare ska ta till oss allvaret.

Brunchrapporten 20111221  

+ Ligger moderaterna bakom Kajsa Bergqvists sexuella läggning? Henke T bollar nyheter med dagens sidekick - Sofia Arkelsten - enligt #stuffmoderaternadid-principen. /// I natt släpptes den kände ryska bloggaren och regimkritikern Aleksej Navalnyj efter 15 dagar i fängelse. Men vem är han? Och hur rolig är hans satir? Rysslandsexperten svarar! /// Martin Schibbye och Johan Persson har dömts för terrorism och illegal inresa av den etiopiska domstolen. Men vad finns det för möjligheter att påverka den Etiopiska regimen nu? Utrikeskorren förklarar. /// Dessutom: Hur mycket feminist är Sofia Arkelsten och vad tycker hon om att den amerikanska leksaksindustrin sexat upp hennes barndoms penntroll?

Brunchrapporten 20111220  

Vad säger vox populi AKA Jan Helin om Fredrik Reinfeldts Jultal och tacos-mys? /// Och denna gång vill vi veta på riktigt: är detta det slutgiltiga slutet på zombie-Saab? /// Det gråts rekordmycket i Nordkorea, vad beror det på? Magnus Bärtås hjälper oss förstå asiens italienare.

Brunchrapporten 20111219  

Kim jong ill är död. Vaclav havel är död. En god och en ond man, kan vi inte bara säga att det går jämt upp? Vi snackar best case, worst case scenario kring Nordkorera - världen får sin första 80-talistdiktator eller kärnvapenkrig. Du vet att du borde gilla Vaclav Havel men Gunnar Bolin förklarar varför. I panelen pratas det om miljöpartiets rekordsiffror, Reinfeldts mystv-framträdanden och republikanernas primärvalsturbulens.

Brunchrapporten 20111212  

+ Vinnaren av Brunchrapportens politiska dokusåpa Swedens next statsminister i somras har kommit för att kräva sitt pris - att få bestämma vad Brunchrapporten ska handla om! Kommer vi bli skoningslös MUF-propaganda nu? /// Ryska valet ifrågasätts så till den grad att Medvedjev skriver på Facebook att man tar kritiken på allvar. Men vad gör Sverige för att hjälpa demokratin? /// Give me five-panelen med Hannes Hervieu och Julia Skott att ta sig an Nobelfesten, Jonas Sjöstedt och Katrin Zytomierskas bloggande om nannies.

Brunchrapporten 20111209  

De 27 länderna kom INTE överens. Och om man ska tro Sarkozy kommer Europa kanske explodera nu. Men - VARFÖR har de möten på nätterna? /// Det är fredag = nyhetsquiz. Idag tävlar Musikhjälpen-producenten Frida Mörstell. Äran och finfina p3-prylar står på spel.

Brunchrapporten 20111208  

Reinfeldt säger att vi står inför ett stup och att vi ska vara oroliga. För vaddå? /// Det pratas om att euron ska klä på sig snygga kläder, sminka sig och bli attraktiv för gubbarna ECB och IMF - förutom att det är en lite sunkig könstereotyp liknelse undrar jag HUR euron ska lycka sminka sig snygg? Alla vet att trötthet och slitenhet inte går att pudra bort. /// På Eu-toppmötet ska det också beslutas om Serbien blir nytt Eu-land. Emmy dejtingcoachar med hjälp av Robin Ohlin./// Hur det står till med demokratin i "världens största demokrati"? Facebookgruppen "Vi hatar Sonja Ghandi." är inte okej enligt indiska regeringen.

Brunchrapporten 20111207  

En iransk man ska betala sju hundra guldpengar för att få skilja sig. Rimligt? Vi tar reda på varför svenska domstoler dömer efter sharia. /// Om euron kraschar har research-Gunnar listat comebackvalutorna - från drachmer till d-mark. /// Nätantifeministerna och svenskans ledare jublar över att genusvetenskapen i Norge inte ska få skattepengar. Men vi ringer och frågar norska veteskapsrådet om det verkligen stämmer att de förklarat genusvetenskapen ovetenskaplig. /// Dessutom paratar vi med Gudrun Schyman som skänker sitt läppstift "Älskling" och en symboliskt bränd tjuga, signerad och allt, till Musikhjälpen i kampen för flickors rätt till utbildning.

Brunchrapporten 20111206  

Politikens Brangelina - radarparet som blivit ett fransktyskt amalgam: MerkOzy. Vi vet att kändisar blir bättre i par - men blir politiker det? Putin behöll makten i fejkade val som utlöst stora protester - men vad består egentligen den ryska oppositionben av? Och så får Cecilia Uddén skit av DNs ledarsida - igen. Denna gång för att gulla med antidemokratiska salafister. Vi låter vår stjärna tala ut!

Brunchrapporten 20111205  

Det har varit val i Ryssland och President Medvedev och premiärminister Putins parti enade Ryssland får behålla sin majoritet. Och det pratas om valfusk i samband med valet. Vi undrar - hur valfuskar man på bästa sätt? /// Politiker gör fel ibland. Det kan handla om slarv med kvitton, skattepengar eller slarv med livet. Men vilka misstag är de allvarligaste att begå - för en politiker? Emmy reder ut. /// Och efter 12 kommer Henrik Torehmmar hit med sin Give me 5 panel. De ska med bara fem ord analysera om Juholt blivit ett mobboffer, varför Tyskland inte ska hjälpa sina eu-vänner, och varför rekordmånga vill söka till Big Brother.

Brunchrapporten 20111202  

Idag ska vi prata om en rykande het bock, som - trots att destruktiviteten börjar bli en årlig ritual - ändå blir en medial händelse: Björn Rosengren. /// Amnesty vill att afrikanska stater ska passa på att gripa George Bush för krigsförbrytelser när han hälsar på. Det kanske inte är korrekt etikett? - Vi kollar om de har ett case i "Folkrättsskolan" med Mark Klamberg. /// Och så är det dags att utmana dagens sidekick Lena Resborn i nyhetsquizzet.

Brunchrapporten 20111201  

Schweiz har beställt JAS-plan från Sverige. Men om vi bara kan sälja vapen till andra länder som också saknar erfarenhet av krig - borde vi då inte get out of the vapen business? /// Reseracher-Gunnar presenterar dom konstigaste vapennamnen. /// Researcher-Hanna plockar upp veckans #fails; Italien sätter kanadensisk lärare på ministerpost, Ronald Wayne kunde varit stenrik och Salafisterna tänker lite tokigt. /// Och så ska vi utnyttja den samlade hbt-kompetensen i studion för att gayutvärdera dagens nyheter!

Brunchrapporten 20111130  

Brevik bedöms lida av paranoid schizofreni - och alla verkar vara besvikna över detta. Allt från offer, media, aftonbladets krönikörer till Brevik själv.///Idag gör Storbritannien nåt det inte gjort på 30 år. Masstrejkar! Vi ringer upp vår brittiska vän James Savage och frågar vad som lett fram till detta trendbrott.///Och så ska vi prata om Sveriges Radios toppenhöga förtroende hos er lyssnare. Emmy är dock tveksam till om det här är nåt att fira.

MultiTrack -> Namnlös SR P3 2011-11-29 1200  

"Knapptryckarkompaniet" - är det en film med Janne Loffe Karlsson? Eller en korrekt beskrivning av Sveriges riksdag? Statsvetaren förklarar.Efter sverigdemokraten som vill använda n-ordet gör vi en guide, hur bemöter man n-ordetkramarna. Och politikernas nya favoritsvar - "Jag vill inte recensera" - vi förklarar vad det betyder och hur journalister ska få ett svar i alla fall.

Brunchrapporten 20111128  

Idag är det parlamentsval i Egypten. Vad skulle Henrik röstat på om han var egyptier? /// Inför klimatmötet ska vi ta reda på vems fel det är att vi slutat bry oss om växthuseffekten - climategate eller miljörörelsen? /// Och så håller Emmy i panelen - Julia och Parisa tar sig ann Åkesson och Reinfeldt, stormen och färgen rosa!

0:00/0:00
Video player is in betaClose