C More Hockeypodcast

C More Hockeypodcast

Sweden

C More Hockeypodcast

Episodes

#23 Puckat - Fansen har fel  

I Veckan fyller filmen Slap Shot 40 år, hör Tobias Stark om scenerna som faktiskt utspelat sig på riktigt. Fredrik Warg gästar och berättar bland annat om hur man som spelare påverkas i tuffa tider. Han tar oxå upp ämnet där supportrarna är helt fel ute i sina kommentarer.

#22 Puckat - Spelet bakom kulisserna  

Hur ser det ut på spelarmarknaden nu precis innan deadline, hur går det det till när klubbar och agenter söker nya matchningar så här i elfte timmen? Vi tar er med bakom kulisserna. 

Dessutom om märkliga övergångssummor och köpeklubbarnas moder och fader.

Och hur ser formtabellen ut inför slutspurten?? Puckat #22

#21 Puckat - Hockeyn, ett misstag  

Ett specialavsnitt om hockeyns intåg i Sverige. Faktum är att det var ett misstag som låg bakom. Dessutom rankar Mike dom 3 bästa klubbdirektörerna som varit verksamma under hans tid på just den posten.

#20 Puckat - Inga vackra ord han sa i mitt öra  

Därför är det formstarka laget så bra. Ni kanske inte tror det, men den här staden har betydligt äldre hockeyhistoria än vad många känner till. Yngling tar plats i veckans lag och Björns lista handlar om märkliga grejer som hänt u samband med jobbet.

#19 Puckat - De osannolika reglerna  

Tobias Stark ger oss en magisk lista med 3 osannolika regler som tidigare funnits inom Hockeyn.

Vi pratar om streckduellen som fått liv, om varför Mora mycket väl kan fälla ett SHL-lag samt berättar om sviterna som just nu delar ligan. 

Vi ringer även upp defensivspecialisten som helt osannolikt blev hattrick-hjälte.

#18 Puckat - Behind the scenes  

Häng med och möt några av människorna bakom kameran under en hockeysändning. Vilka är dom, vad gör dom, när gick allt åt helvete och hur många behövs det egentligen?

Dessutom gör Mike en tävling av sin lista. Vi plockar fram veckans hetaste lirare i HA såväl som SHL, samt låter historiker Tobias Stark lära oss saker om klubbarna som egentligen inte ville spela hockey.

Det och mycket mer i avsnitt 18.

#17 Puckat - Det tar mer än man tror  

Nya listan! Vi ringer upp någon som vet hur tufft det kan vara att komma tillbaka från ett JVM. Tobias Stark tar oss på djupet om tränarbyten och så tar vi såklart ut veckans lag både i SHL och HockeyAllsvenskan. Där har ni lite av innehållet i #17.

#16 Puckat - Kanadensiska gladiatorer hälsade på  

Vilka spelare och tränare tar plats i julkrubban 2016?? Men #16 är till stora delar signerat Tobias Stark och en härlig djupdykning i mellandagshockeyn, där professorn öppnar dörren historisk skatt.

#15 Puckat - Boken alla Hockeyälskare borde läsa  

Ishockeyn kan frambringa både dom mest fantastiska känslor och drömmar, men oxå bidra till mörka moln och rejäl problematik. I #15 möter vi en kille som så vackert sätter ord både på kärleken och problematiken som kan uppstå när lag svetsas samman och vinnare skiljs från förlorare.

Dessutom med spelarna som stod ut mest i Tre Kronor det gångna veckoslutet, HockeyAllsvenskan och vilka utmaningar som väntar klubben som precis fått ett enormt glädjebesked.

 

#14 Puckat - Helan går  

Historien om när Sverige sjöng Helan går, från prispallen i VM. Förbundskapten Grönborg om Channel One Cup och riktningen för svensk hockey.

SHL och HA har nått halvvägs, här är lagen och spelarna som stått ut mest så här långt. Och så tar vi ut veckans lag i både SHL och HA.

#13 PUCKAT - Collegehockey  

I veckans avsnitt av Puckat reser Mike till USA och träffar sin gamla lagkamrat Brian Wiseman som numer är assisterande tränare för University of Michigan för att snacka collegehockey. Dessutom blir det en intervju med den avgående VD:n för Vita Hästen, Fredrik Jensen.

#12 Puckat - Agenter då och nu  

I veckans avsnitt tittar vi närmare på agenterna. Vilken roll spelar de inom svensk ishockey idag, och hur har den rollen sett ut historiskt?
Joakim Persson, en av Sveriges främsta agenter, gästar och ger sin bild av den moderna agentverksamheten.
Tobias Stark ger en historisk inblick i agenternas roll, där det faktiskt var förbundet som var först ute på marknaden...

# 11 PUCKAT - Vad är en hockeyklubb?  

I veckans avsnitt av Puckat diskuterar vi vad som egentligen gör en hockeyklubb? Vita Hästens VD Fredrik Jensen ger sin bild av hur det är att leva och arbeta i en förening där alla fokuserar på resultat - och journalisten Daniel Enestubbe från Smålandsposten ger sin syn på två småländska elitlag - Tingsryd och Växjö.

#10 PUCKAT - Niclas Hävelid  

I ett lite försenat avsnitt 10 av Puckat snackar vi med Niclas Hävelid. Vi går igenom hans karriär som innehöll såväl VM- som OS-guld, och ett lång NHL-sejour med Stanley Cup-final som grädde på moset.

Idag jobbar Niclas med talangutveckling i LHC och är assisterande tränare för J18-landslaget. Det blir mycket snack om vad som egentligen väger tyngst; talang eller karaktär?

#9 Puckat - Från HV till HV  

I Puckat #9 får podden besök av HV71:s stjärna Pär Arlbrandt som vunnit den interna poängligan åtta år i rad, och troligtvis kommer göra det även i år. Men vägen dit har inte varit spikrak och vi pratar mycket om hans tid i Hockeyallsvenskan och talangutveckling i allmänhet. Tobias Stark ger sin syn på utveckling och talang från ett historiskt perspektiv.

#8 Puckat - Europas bästa liga  

#8 sammanfattar veckan i SHL och HockeyAllsvenskan - samt tar ett rejält grepp om SDHL. Vilka är lagen och stjärnorna som står ut på damsidan, riktigt kul att lära sig lite nya namn och om hur damernas hockeyvardag kan se ut? Dessutom gästas vi av en spelare som är invald i Hall of Fame.

#7 Puckat - Vi kramades länge efter det samtalet  

Puckat #7 pratar med spelaren som vid 30 års ålder ska debutera i Tre kronor och hur den långa vägen dit har varit, ett mycket lyssningsvärt samtal. Vi belyser ett av svensk hockeys allra mest laddade hockeyderbyn. Dessutom tar vi fram lagen värda att risa och rosa från veckans SHL och HockeyAllsvenskan. Ja och så tar ju Mike som vanligt ut veckans hetaste spelare från HockeyAllsvenskan.

#6 Puckat - Feedbackhysteri  

#6 med Mike Helber som blivit kär, med en inblick i feedbackhysterin kring dagens hockeyspelare samt att vi gästas av en amerikansk NHL-expert. Självklart dyker även vår historiska fantom Tobias Stark upp i Puckat som vanligt.

#5 Puckat - Inifrån NHL-campen  

Puckat #5. Hör ynglingen som är på väg att spela sig in i NHL. Vad är skillnaderna mot SHL och hur tänker man egentligen när man plötsligt skrinnar in med världsstjärnor? 

Tobias Stark förklarar hur KGB och Armén påverkade ishockeyn.

Mike får en black out men tar även som vanligt ut veckans främsta i HockeyAllsvenskan. Vi tittar såklart till SHL där det finns lag och spelare att lyfta, men även frågetecken i säsongsupptakten.

#4 Puckat - Med Björn Oldeen och Mike Helber  

"Man känner tomhet, besvikelse och skam" Hör om hur det är att som tränare tvingas lämna sitt jobb. Dessutom om den enda domaren hittills som helt undkommit kritik och varför det var så. Vi tittar även till SHL´s och HockeyAllsvenskans ljusglimtar och orosmoln. Avslutningsvis tar Mike ut veckans bästa spelare i HockeyAllsvenskan.

0:00/0:00
Video player is in betaClose