C More Hockeypodcast

C More Hockeypodcast

Sweden

C More Hockeypodcast

Episodes

#12 Puckat - Agenter då och nu  

I veckans avsnitt tittar vi närmare på agenterna. Vilken roll spelar de inom svensk ishockey idag, och hur har den rollen sett ut historiskt?
Joakim Persson, en av Sveriges främsta agenter, gästar och ger sin bild av den moderna agentverksamheten.
Tobias Stark ger en historisk inblick i agenternas roll, där det faktiskt var förbundet som var först ute på marknaden...

# 12 PUCKAT - Vad är en hockeyklubb?  

I veckans avsnitt av Puckat diskuterar vi vad som egentligen gör en hockeyklubb? Vita Hästens VD Fredrik Jensen ger sin bild av hur det är att leva och arbeta i en förening där alla fokuserar på resultat - och journalisten Daniel Enestubbe från Smålandsposten ger sin syn på två småländska elitlag - Tingsryd och Växjö.

#10 PUCKAT - Niclas Hävelid  

I ett lite försenat avsnitt 10 av Puckat snackar vi med Niclas Hävelid. Vi går igenom hans karriär som innehöll såväl VM- som OS-guld, och ett lång NHL-sejour med Stanley Cup-final som grädde på moset.

Idag jobbar Niclas med talangutveckling i LHC och är assisterande tränare för J18-landslaget. Det blir mycket snack om vad som egentligen väger tyngst; talang eller karaktär?

#9 Puckat - Från HV till HV  

I Puckat #9 får podden besök av HV71:s stjärna Pär Arlbrandt som vunnit den interna poängligan åtta år i rad, och troligtvis kommer göra det även i år. Men vägen dit har inte varit spikrak och vi pratar mycket om hans tid i Hockeyallsvenskan och talangutveckling i allmänhet. Tobias Stark ger sin syn på utveckling och talang från ett historiskt perspektiv.

#8 Puckat - Europas bästa liga  

#8 sammanfattar veckan i SHL och HockeyAllsvenskan - samt tar ett rejält grepp om SDHL. Vilka är lagen och stjärnorna som står ut på damsidan, riktigt kul att lära sig lite nya namn och om hur damernas hockeyvardag kan se ut? Dessutom gästas vi av en spelare som är invald i Hall of Fame.

#7 Puckat - Vi kramades länge efter det samtalet  

Puckat #7 pratar med spelaren som vid 30 års ålder ska debutera i Tre kronor och hur den långa vägen dit har varit, ett mycket lyssningsvärt samtal. Vi belyser ett av svensk hockeys allra mest laddade hockeyderbyn. Dessutom tar vi fram lagen värda att risa och rosa från veckans SHL och HockeyAllsvenskan. Ja och så tar ju Mike som vanligt ut veckans hetaste spelare från HockeyAllsvenskan.

#6 Puckat - Feedbackhysteri  

#6 med Mike Helber som blivit kär, med en inblick i feedbackhysterin kring dagens hockeyspelare samt att vi gästas av en amerikansk NHL-expert. Självklart dyker även vår historiska fantom Tobias Stark upp i Puckat som vanligt.

#5 Puckat - Inifrån NHL-campen  

Puckat #5. Hör ynglingen som är på väg att spela sig in i NHL. Vad är skillnaderna mot SHL och hur tänker man egentligen när man plötsligt skrinnar in med världsstjärnor? 

Tobias Stark förklarar hur KGB och Armén påverkade ishockeyn.

Mike får en black out men tar även som vanligt ut veckans främsta i HockeyAllsvenskan. Vi tittar såklart till SHL där det finns lag och spelare att lyfta, men även frågetecken i säsongsupptakten.

#4 Puckat - Med Björn Oldeen och Mike Helber  

"Man känner tomhet, besvikelse och skam" Hör om hur det är att som tränare tvingas lämna sitt jobb. Dessutom om den enda domaren hittills som helt undkommit kritik och varför det var så. Vi tittar även till SHL´s och HockeyAllsvenskans ljusglimtar och orosmoln. Avslutningsvis tar Mike ut veckans bästa spelare i HockeyAllsvenskan.

#3 Puckat - Med Mike Helber och Björn Oldeen  

Vi ringer upp nr 7, Mike tar ut veckans 6 bästa i HockeyAllsvenskan och Professorn berättar om hur vi börjat hylla våra sporthjältar.

#2 Puckat - Med Björn Oldeen & Mike Helber  

#2, Mike är på plats i Toronto så vi tar tempen på World Cup, gör nedslag i HA och SHL samt pratar om det underliggande spelet bakom Summit Series och passarens ansvar vid tacklingssituationer.

#1 Puckat - Mike Helber och Björn Oldeen i ny förpackning  

#1 Puckat. En Podcast om Hockey, vilket ju verkar helt.. Puckat.
Nya riktlinjerna kring disciplinära ärenden i SHL, Lagen som står ut i SHL respektive HockeyAllsvenskan samt allt i ett nytt format.

(Yes vi jobbar vidare på ljudkvalitén)

72. C Mores Hockeypodcast - Därför ska SHL-nykomlingarna betala 6 milj kr  

Varför är det bara SHL-nykomlingarna som betalar för den fallskärm som lag som faller ur får? Mike förklarar tanken.

Dessutom tittar vi till finallagen, samt känner på semifinalduellerna och debriefar efter Modo-Leksand.

71. C Mores Hockeypodcast - Juniorernas bonussystem  

Match 7 mellan MoDo och Leksand, Semifinalduellerna samt en djupdykning i det avtal som alla juniorer i SHL spelar efter. Hör vad som påverkar deras lön och vad en genomsnittlig junior tjänar egentligen.

70. C Mores Hockeypodcast - Hade Mike rätt?  

Ett avsnitt matat med tankar kring SM-slutspelet, Kvalet till SHL och Kvalserien till HockeyAllsvenskan. Dessutom kollar vi om Mikes tabell-teori stämde.

69. C Mores Hockeypodcast - Jag skulle vara orolig  

Vilka fans har anledning att vara oroliga inför säsongsavslutningen? Vi tar ett grepp om kvartsfinaler och direktkval samt pratar retstickor och slutspelets hörnspelare.

68. C Mores Hockeypodcast - Avgörande lägen  

Den HockeyAllsvenska finalen står och väger - en 5:e avgörande match väntar, Slutspelsserien ska få en vinnare och SM-slutspelet står för dörren. Samt hör om spelet bakom kulisserna kring Mikes omtalade lönegenomgång

67. C Mores Hockeypodcast - Låt pengarna sippra nedåt  

Därför menar Mike att Leksand vinner slutspelsserien, så här rankar vi Tingsryd och AIK inför den HockeyAllsvenska finalen och hör Björns förslag till SHL för att få ett välmående hockeysverige.

66. C Mores Hockeypodcast - Jag som flådde huggormen  

#66 om kardinalfelet i serieupplägget, om stiltjen när transferfönstret stängde och så går vi på djupet i en VM-hjältes karriärer. Tex med avslöjandet om vad som egentligen hände under Leif Boorks ökända huggormsläger.

65. C Mores Hockeypodcast - Stjärnspelare på väg in  

Bara några dagar återstår innan transferfönstret stänger 15 feb, vilka lag bör förstärka och vad ska dom plocka in? Mike tjurar ur på "kraven" som ställs för att spela i SHL. Samt vilka är HockeyAllsvenskans mest intressanta juniorer?

0:00/0:00
Video player is in betaClose