Cappelen Damm Bokprat

Cappelen Damm Bokprat

Norway

Podcaster fra Norges største forlag. Samtaler, intervjuer, foredrag og annet spennende innhold fra forlagshuset vårt.

Episodes

Bokprat: Siri Kvamme  

Av og til så skjer det ting i livet som ikke er til å komme forbi. Som setter alt annet i et nytt lys. Det skjer med forfatteren Hanna. Hun går til øyelege, og får beskjed om å ringe Blindeforbundet. Det finnes ingen kur eller behandling for den sykdommen hun har – hun må bare leve med det. Hva skjer med et menneske da? Hvilke valg tar man? Disse spørsmålene er blant de Siri Kvamme stiller i Verden leker gjemsel, hennes fjerde bok. I denne episoden av Bokprat hører dere forfatteren i samtale med redaktør Dan Andersen.

Bokprat: Linn Strømsborg og Marita Hansen  

Linn Strømsborgs nye roman heter "Du dør ikke". Men i Marita Hansens bok "Og hver morgen våkner jeg", så er det noen som faktisk gjør det. Vidar dør. Hovedpersonen i "Du dør ikke" heter Eva - og hun har angst. Mest av alt for å dø. Og Marita skriver om å være den som blir igjen, å finne veien gjennom sorgen og grunner til å selv leve videre. I denne episoden av Bokprat hører du forfatterne i samtale med Anette Garpestad om døden, angsten og håpet.

Bokprat: Mac Barnett  

Mac Barnett en av forfatterne bak den populære bokserien om Miles og Niles, internasjonalt superselgende bøker for unge lesere. Han er en ekstremt kreativ person, som det er mulig å lære seg mye av. I denne episoden av Bokprat hører dere først en samtale mellom Mac Barnett og Ina V. Steinman, og så foredraget Barnett holdt på forlaget hos Cappelen Damm våren 2016.

Bokprat - #Hverdagspsyk  

Hvorfor har vi det ikke bedre når vi har det så godt? Over halvparten av den norske befolkning opplever depresjon, angst og/eller stressrelaterte plager i løpet av livet. Vi sammenligner oss med andre, syns «alle» andre er lykkelige og suksessfulle, mens vi spør oss selv: «hvorfor har ikke jeg det sånn?». I boken #Hverdagspsyk får vi psykologisk innsikt og kunnskap som kan hjelpe oss å håndtere motgang og ha det bedre. For det er egentlig det vi ønsker oss - et liv som vi kan fungere i, hvor vi opplever færre negative tanker, mindre stress, mer glede og økt selvfølelse. Forfatterne Rebekka Egeland og Carina Poulsen – som er psykologer men først og fremst mennesker som alle andre – viser på en tilgjengelig og ekte måte hvordan våre personlige egenskaper spiller seg ut i relasjoner med andre. I denne episoden av Bokprat hører du forfatterne i samtale med hverandre om selvfølelse, angst, depresjon og stress.

Bokprat: Grønn Bonanza  

"Jeg har en utfordring til deg", sier Mia Frogner. "Ta broccolien tilbake. Lukt på frukten, kjenn på avocadoen, løft opp en neve med tørre linser og la dem renne tilbake i boksen. Vær sammen. Pust med magen. Lukt på nybakt brød. Hør at smøret smelter i panna." Det er liten tvil om at det i kokeboken GRØNN BONANZA handler det om ren og skjær matglede. Denne episoden er et LIVE-opptak fra lanseringen av Grønn Bonanza. I denne episoden av Bokprat hører dere Mia Frogner i samtale med Anette Garpestad.

Bokprat - Gardsøl  

Tradisjonene rundt ølbrygging er mange, og boken Gårdsøl - det norske ølet gir et innblikk av hvordan øl påvirket oss både før og nå. Forfatteren har besøkt mange ølbryggere som deler av det de har lært om brygging opp gjennom generasjoner, og som fortsatt brygger etter gamlemetoden. En metode som går på tvers av alt det teorien sier. Men det fungerer utmerket og resultatet blir helt særegent, veldig smakfullt og helt ulikt annet øl. I denne episoden av Bokprat hører dere Lars Marius Garshol i samtale med Anette Garpestad om øl, tradisjoner, oppdagelser forfatteren har gjort seg underveis.

Bokprat - Korall Forlag med besøk av Annette Haaland og S. J. Bolton  

Garantert gode leseopplevelser! Korall forlag er Cappelen Damms nye imprint, og de vil sørge for garantert gode leseopplevelser med oversatte bestselgere innen underholdning og krim. I forbindelse med lanseringen av forlaget fikk de besøk av den svenske brakdebutanten Annette Haaland og den britiske suksessforfatteren S. J. Bolton. I denne episoden av Bokprat hører du Haaland i samtale med Kristin Eick Viuf, og Bolton i samtale med Anette Garpestad.

Bokprat: Rå vare  

Når det gjelder restauranter I Oslo så har Bjørn Tore Furset ofte en finger med I spillet. Han gikk fra å være kokk på Lofoten fiskerestaurant, til å ta over restauranten for så å bygge opp det som skulle bli Furset gruppen. Sammen med kollega Marianne Nygård-Hansen har han nå samlet sin visjon mellom to permer i kokeboken Rå vare. De har tatt turen rundt til noen av de mest profilerte restaurantene og utfordret kokkene til å jobbe med årstidenes beste råvarer. I boken finner vi bidrag fra kjøkkensjefene på følgende restauranter: Ekebergrestauranten, Argent Restaurant, Maaemo, Festningen Restaurant, Lofoten Fiskerestaurant, Sabaki, Grilleriet, Tjuvholmen Sjømagasin, Fursetgruppen Catering og nyåpnede Grand Café. I denne episoden av Bokprat hører dere Bjørn Tore Furset og Marianne Nygård-Hansen i samtale med Anette Garpestad.

Bokprat - Korall Forlag med besøk av Annette Haaland og S. J. Bolton  

Garantert gode leseopplevelser! Korall forlag er Cappelen Damms nye imprint, og de vil sørge for garantert gode leseopplevelser med oversatte bestselgere innen underholdning og krim. I forbindelse med lanseringen av forlaget fikk de besøk av den svenske brakdebutanten Annette Haaland og den britiske suksessforfatteren S. J. Bolton. I denne episoden av Bokprat hører du Haaland i samtale med Kristin Eick Viuf, og Bolton i samtale med Anette Garpestad.

Bokprat - GRØT  

Grøt er som et bestemorsfang, som en dialekt fra Telemark som gjør oss myke I hodet, så myk, mild og og lun. Grøt er barndom. Det er farmors kjøkken, respatex og tyllgardiner og hennes hvite strikkejakke. Grøt er tidlige morgener og sen kveldsmat. Grøt er mat vi lengter hjem til. Dette står å lese på baksiden av boken Grøt på ville veier – en oppskriftsbok med 76 oppskrifter på akkurat det: GRØT. Men hvorfor grøt? I denne episoden av Bokprat har vi fått med oss to av forfatterne bak bokprosjektet inn i studio for en prat; Sunniva Dring og Ann Kristin Wang. Dere hører dem i samtale med Anette Garpestad.

Bokprat - Ole Kristian Ellingsen og Odd Petter Magnussen  

Å miste et barn er noe av det frykteligste vi kan forestille oss. Hva gjør det med oss som etterlatte? Og hva gjør det med oss å leve med at den som er ansvarlig for dødsfallet slipper unna med det ustraffet? Ole Kristian Ellingsen utforsker dette utenkelige i romanen Endetid, en roman han skrev etter en rekke samtaler med Odd Petter Magnussen, faren til Martine Magnussen. Martine-saken pågår fortsatt, den er ikke avsluttet. Hvordan er det å leve med at din datters død ikke får konsekvenser for gjerningsmannen? I denne episoden hører dere Ole Kristian Ellingsen og Odd Petter Magnussen i samtale med Anette Garpestad.

Bokprat: Benedicte Kroneberg Meyer  

Benedikte Meyer Kroneberg er høsten 2016 aktuell med sin femte roman - Dette er helt nødvendig. I denne episoden av Bokprat hører dere forfatteren i samtale med redaktør Dan Andersen om skriving, romanene og litteraturen.

Bokprat: Mariangela Di Fiore - Mitt Italia  

Bli med på Mariangela Di Fiores kulinariske reise fra sør til nord i Italia! Vi har tidligere fått være med inn på kjøkkenet til Mariangelas napolitanske bestemor. Denne gangen gir hun oss en innføring i alle aspekter av det som kalles italiensk mat i boken Mitt Italia - en kulinarisk reise. I denne episoden av Bokprat snakker hun om reisen, regionene, menneskene hun møtte på sin reise. Du hører henne i samtale med Anette Garpestad.

Bokprat: Gro Dahle & Svein Nyhus  

Gro Dahle og Svein Nyhus deler livene sine med hverandre, både i det daglige og i kreative prosesser. Sammen har de laget en rekke prisbelønte og viktige bildebøker. Årets bok heter Blekkspruten, og tar for seg temaet incest. I denne episoden av Bokprat snakker de sammen om hvordan de jobber sammen, og prosessen frem mot ferdig bok.

Bokprat: Audrey Carlan - Calendar Girl  

Audrey Carlans erotic romance bookseries Calendar Girl is now making its way around the globe. It has already made it BIG in Norway, searing to the top of the charts with both book one and two in the series. In this episode of Bokprat you will hear a talk about the series, about the success, about writing, about going on journeys in different ways, and YES, of course about sex…. Audrey Carlan is interviewed by Anette Garpestad. Denne episoden av Bokprat foregår på engelsk.

Bokprat: Amerikansk Valgkamp  

Den amerikanske valgkampen er i full gang, og det er lett å la seg fascinere av alt som skjer. Men hva er det som kan løfte noen opp til å bli verdens mektigste menneske, mens andre faller sammen og etterlates som evige tapere? Dette spør Hallvard Notaker seg i dokumentaren Amerikansk valgkamp – Image, penger og moderne politikk. I denne episoden av Bokprat har Notaker fått med seg to valgkampeksperter for en prat om mange av aspektene rundt valgkampen i USA. Gjestene er Bente Kalsnes, som er stipendiat i medievitenskap ved Universitetet i Oslo hvor hun blant annet arbeider med bruken av sosiale medier i valgkamp. Hun har også dekket spørsmål om politikk og teknologi som journalist og driver sin egen blogg. Og Ketil Raknes, høyskolelektor ved Høyskolen Kristiania hvor han underviser i PR og samfunnspåvirkning. Han er tidligere statssekretær for SV og kommunikasjonsrådgiver.

Bokprat: Arne & Carlos  

Det har gått 6 år siden strikkeboken Julekuler slo inn over landet som en farsott, og så spredte seg til resten av verden. Arne & Carlos gikk fra å være navn som motekjennere nikket anerkjennende til, til å være folkekjære kjendiser i magasinpressen og på TV. Siden den gang har det så å si kommet kreative bøker fra disse to årlig, med alt fra påskepynt og setesdalsstrikk, til scrap booking og hageinspirert hekling. I år er det altså Fugler det handler om. Litt etter samme lest som julekuler, skal vi med enkle grep kunne trylle frem de mest finurlige små pipiper, til glede for store og små kreatører. Men hvor kommer det fra, alt dette kreative? Hva er det som driver Arne & Carlos? Hva er det som fører til denne begeistringen for form, farge og håndarbeid? Det er det denne episoden av Bokprat skal handle om. Du hører Arne & Carlos i samtale med Anette Garpestad.

Bokprat: Listelykke  

Vi tror vi trenger så mange ting. Men det vi egentlig trenger er rom og tid til å puste. Alt vi trenger, er mindre av alt. Og gode lister. Vi tror vi trenger så mange ting. Men det vi egentlig trenger er rom og tid til å puste. Alt vi trenger, er mindre av alt. Og gode lister. Gunn Beate Reinton Rulnes har funnet metoder for oss som har lyst til å ta grep. Men hvordan startet det hele, når hun villig innrømmer at barnerommet i oppveksten var mer KAOS enn Marie Kondo? I denne episoden av Bokprat hører dere Anette Garpestad i samtale med forfatteren.

Bokprat: Dag Øistein Endsjø  

«Who wants to live forever?» sang Freddy Mercury. Med denne udødelige sangstrofen fra 1980-tallet som lydspor, går religionshistoriker Dag Øistein Endsjø på jakt etter evig liv. Dokumentaren "Udødelighetens historie" viser hvordan troen på evig liv har utviklet seg, gjennom vitnesbyrd, guddommelige mirakler og gjør-det-selv-oppskrifter. I denne episoden av Bokprat hører dere forfatteren i samtale med redaktør Erik Møller Solheim.

Bokprat: Lars Saabye Christensen og Johan Harstad  

Lars Saabye Christensen og Johan Harstad har begge skrevet store romaner – både i faktisk og overført betydning - med handling i aksen mellom Norge og USA. Lars Saabye Christensens Magnet og Johan Harstads Max, Mischa og tetoffensiven. På Litteraturfestivalen på Lillehammer i mai 2016 ledet forlegger og forfatter John Erik Riley en samtale med de to om akkurat disse to romanene. Vi ville gjerne gi disse tre anledning til å fortsette og utvide denne samtalen, og inviterte dem inn i studio for å ta opp tråden. I denne episoden av Bokprat hører dere forfatterne i samtale om bøkene, USA, kunsten, litteraturen og en hel del annet.

0:00/0:00
Video player is in betaClose