Cappelen Damm Bokprat

Cappelen Damm Bokprat

Norway

Podcaster fra Norges største forlag. Samtaler, intervjuer, foredrag og annet spennende innhold fra forlagshuset vårt.

Episodes

Bokprat: Gudny Ingebjørg Hagen om Fest og feiring  

Gudny Ingebjørg Hagen er for mange kjent som forfatteren bak fortellingene om blånisser og rødnisser, Jul i Blåfjell og flere andre julekalendere. Hun har definert julen for en hel generasjon. Sammen med prosjektleder Ane Ramm og illustratør Malgorzata Piotrowska står hun nå bak det Brageprisvinnende barnebokverket Fest og feiring, hvor vi blir kjent med høytidene hanukka, id, vesak, divali og vår egen jul. I denne episoden av Bokprat hører du Gudny Ingebjørg Hagen i samtale med Ane Ramm om idéen og prosessen frem til det som skulle bli Fest og feiring. Les mer om bokverket her: https://www.cappelendamm.no/cappelendamm/search/search.action?query=fest+og+feiring

Bokprat: Tor Bomann-Larsen  

Tor Bomann-Larsen har med sine bøker om Haakon & Maud skrevet det mest omfattende norske biografiverket noensinne. Med Hjemlandet har han kommet til bind VII, og vi har kommet til de dramatiske siste årene av andre verdenskrig. Denne episoden av Bokprat er et opptak av arrangementet Lunsjpausen hos Cappelen Damm 9. november 2016. Du hører forfatteren i samtale med redaktør Anders Heger.

Bokprat: Thorbjørn Egner  

Thorbjørn Egner er en forfatter som har en helt egen plass i hjertene til flere generasjoner av boklesere. I 2016 er det 70 år siden Karius og Baktus hadde premiere som radioteater - For å så bli en kjempebestselger som bok. Og julen 2016 kommer endelig den etterlengtede filmversjonen av Dyrene i Hakkebakkeskogen - til glede for store og små. Denne episoden av Bokprat er et opptak fra arrangementet Lunsjpausen hos Cappelen Damm 16. november 2016. Du hører redaktør og biograf Anders Heger i samtale med Thorbjøn Egners sønn Bjørn Egner.

Bokprat: Selvledelse med Tom Karp  

Tom Karp kan kalle seg både eks-spesialsoldat, tidligere toppidrettsutøver, toppleder og lederutvikler, småbruker, familiemann, forsker, forfatter og professor. Med en så mangslungen karrierevei er det kanskje ikke så rart at han på et tidspunkt begynte å interessere seg for selvledelse som fag. Og i høst er han aktuell med selvledelsesboken Til meg selv. I denne episoden av Bokprat snakker Karp om sin siste bok sammen med professor Bent Sofus Tranøy og høyskolelektor Ketil Raknes.

Bokprat: Marit Slagsvold  

Marit Slagsvold er sosiolog og gestaltterapeut, og bruker modig erfaringer fra eget liv i sin ferske bok om relasjoner: Jeg blir til i møte med deg. I denne episoden av Bokprat hører dere Marit Slagsvold i samtale med NRK-veteran Kai Sibbern om muligheter og utfordringer ved å leve sammen - i parforhold, i familien og i samfunnet. Samtalen er et opptak av arrangementet Lunsjpausen hos Cappelen Damm 2. November.

Bokprat: Vigdis Hjorth  

Bokhøsten 2016 har i stor grad handlet om Vigdis Hjorth og hennes roman Arv og miljø. Romanen dreier rundt et klassisk arveoppgjør, der to sommerhytter på Hvaler står sentralt. To døtre skal arve hyttene. En datter og en sønn har delvis har brutt med familien, men melder seg på i arvetvisten. Historien som avsløres setter voldsomme krefter i sving i familien og er tidvis rystende lesning. Denne episoden av Bokprat er et opptak av en samtale mellom Vigdis Hjorth og Kaja Schjerven Mollerin, som foregikk i Cappelen Damm-huset 2. November 2016.

Bokprat: Poesifest spesial  

Cappelen Damm og Flamme forlag inviterer til Poesifest lørdag 19. november2016! Vi feirer de gode og kloke ordene i alle tenkelige former. I denne episoden av Bokprat hører du Nils-Øyvind Haagensen, John Erik Riley, Kjersti Bjørkmo, Casper André Lugg, Audun Mortensen og Anette Garpestad, i samtaler og med opplesninger.

Bokprat - Torbjørn Færøvik  

Torbjørn Færøvik er en forfatter kjent for sine kunnskaper, sin åpenhet og nysgjerrighet – egenskaper han har brukt for å skrive noen av de mest populære reiseskildringene som er utgitt i Norge – og oversatt til mange språk. Han er den eneste forfatteren som har vunnet Bragepris for tre av sine utgivelser – en bragd i seg selv. I sin tiende bok tar han turen med Orientekspressen, på den lengste togreisen noensinne. Han reiser fra London i vest til Samarkand i øst, 8000 kilometer gjennom tolv land og tjueto byer. Han gir oss møtene med menneskene, kulturene, tradisjonene og historien. Denne episoden av Bokprat er et opptak av arrangementet Lunsjpausen 12. Oktober 2016, hvor Torbjørn Færøvik holdt foredrag om sin vårreise med Orientekspressen.

Bokprat - Selma Lønning Aarø  

I april 1897 kunne man lese i Verdens Gang at Knut Hamsun anmeldte forfatteren Anna Munch til politiet og forlangte hennes mentale tilstand undersøkt. Hvem var hun, og hvorfor skjedde dette? I romanen ”Hennes løgnaktige ytre” forteller Selma Lønning Aarø historien om Anna Munch og hennes besettelse for Knut Hamsun. Denne episoden av Bokprat er et opptak av arrangementet Lunsjpausen 26. Oktober 2016. Dere hører Selma Lønning Aarø i samtale med kunsthistoriker Tommy Sørbø.

Bokprat: Tine Solheim  

Tine Solheim har hatt en lang karriere i motebransjen i inn- og utland og har jobbet med blant andre Yves Saint Laurent og Per Spook. Hun har designet og laget klær i bortimot 20 år, har hatt stor suksess som forfatter av sy- og strikkebøker og har også vært dommer i Det store symesterskapet på NRK. I sin syvende bok, Strikkede skatter, har Tine Solheim hentet inspirasjon fra vår tekstile kulturskatt, og gir oss oppskrifter på alt fra jakker og kjoler, til pannebånd og pulsvarmere. I denne episoden av Bokprat hører dere Tine Solheim i samtale med redaktør Kaja Marie Lereng Kvernbakken om livet som designer, inspirasjon og strikking.

Bokprat: Cornelius Jakhelln  

Cornelius Jakhelln debuterte i 2001 med diktsamlingen Gebura Muse, og har siden den gang utgitt en rekke diktsamlinger og en roman. I perioden 1994-1997, skrev han en rekke dikt med umiskjennelig kraft og styrke. Disse diktene er nå utgitt i samlingen Kulden er de andre. I denne samlingen finner vi dikt som kretser rundt ungdomstid, utenforskap og å søke identitet i et mer og mer ekstremt tankegods og miljø. I denne episoden av Bokprat hører dere forfatteren i samtale med redaktør Steffen Sørum, om ungdomstid, mørke tanker og mulige veier til radikalisering.

Bokprat: Siri Kvamme  

Av og til så skjer det ting i livet som ikke er til å komme forbi. Som setter alt annet i et nytt lys. Det skjer med forfatteren Hanna. Hun går til øyelege, og får beskjed om å ringe Blindeforbundet. Det finnes ingen kur eller behandling for den sykdommen hun har – hun må bare leve med det. Hva skjer med et menneske da? Hvilke valg tar man? Disse spørsmålene er blant de Siri Kvamme stiller i Verden leker gjemsel, hennes fjerde bok. I denne episoden av Bokprat hører dere forfatteren i samtale med redaktør Dan Andersen.

Bokprat: Linn Strømsborg og Marita Hansen  

Linn Strømsborgs nye roman heter "Du dør ikke". Men i Marita Hansens bok "Og hver morgen våkner jeg", så er det noen som faktisk gjør det. Vidar dør. Hovedpersonen i "Du dør ikke" heter Eva - og hun har angst. Mest av alt for å dø. Og Marita skriver om å være den som blir igjen, å finne veien gjennom sorgen og grunner til å selv leve videre. I denne episoden av Bokprat hører du forfatterne i samtale med Anette Garpestad om døden, angsten og håpet.

Bokprat: Mac Barnett  

Mac Barnett en av forfatterne bak den populære bokserien om Miles og Niles, internasjonalt superselgende bøker for unge lesere. Han er en ekstremt kreativ person, som det er mulig å lære seg mye av. I denne episoden av Bokprat hører dere først en samtale mellom Mac Barnett og Ina V. Steinman, og så foredraget Barnett holdt på forlaget hos Cappelen Damm våren 2016.

Bokprat - #Hverdagspsyk  

Hvorfor har vi det ikke bedre når vi har det så godt? Over halvparten av den norske befolkning opplever depresjon, angst og/eller stressrelaterte plager i løpet av livet. Vi sammenligner oss med andre, syns «alle» andre er lykkelige og suksessfulle, mens vi spør oss selv: «hvorfor har ikke jeg det sånn?». I boken #Hverdagspsyk får vi psykologisk innsikt og kunnskap som kan hjelpe oss å håndtere motgang og ha det bedre. For det er egentlig det vi ønsker oss - et liv som vi kan fungere i, hvor vi opplever færre negative tanker, mindre stress, mer glede og økt selvfølelse. Forfatterne Rebekka Egeland og Carina Poulsen – som er psykologer men først og fremst mennesker som alle andre – viser på en tilgjengelig og ekte måte hvordan våre personlige egenskaper spiller seg ut i relasjoner med andre. I denne episoden av Bokprat hører du forfatterne i samtale med hverandre om selvfølelse, angst, depresjon og stress.

Bokprat: Grønn Bonanza  

"Jeg har en utfordring til deg", sier Mia Frogner. "Ta broccolien tilbake. Lukt på frukten, kjenn på avocadoen, løft opp en neve med tørre linser og la dem renne tilbake i boksen. Vær sammen. Pust med magen. Lukt på nybakt brød. Hør at smøret smelter i panna." Det er liten tvil om at det i kokeboken GRØNN BONANZA handler det om ren og skjær matglede. Denne episoden er et LIVE-opptak fra lanseringen av Grønn Bonanza. I denne episoden av Bokprat hører dere Mia Frogner i samtale med Anette Garpestad.

Bokprat - Gardsøl  

Tradisjonene rundt ølbrygging er mange, og boken Gårdsøl - det norske ølet gir et innblikk av hvordan øl påvirket oss både før og nå. Forfatteren har besøkt mange ølbryggere som deler av det de har lært om brygging opp gjennom generasjoner, og som fortsatt brygger etter gamlemetoden. En metode som går på tvers av alt det teorien sier. Men det fungerer utmerket og resultatet blir helt særegent, veldig smakfullt og helt ulikt annet øl. I denne episoden av Bokprat hører dere Lars Marius Garshol i samtale med Anette Garpestad om øl, tradisjoner, oppdagelser forfatteren har gjort seg underveis.

Bokprat - Korall Forlag med besøk av Annette Haaland og S. J. Bolton  

Garantert gode leseopplevelser! Korall forlag er Cappelen Damms nye imprint, og de vil sørge for garantert gode leseopplevelser med oversatte bestselgere innen underholdning og krim. I forbindelse med lanseringen av forlaget fikk de besøk av den svenske brakdebutanten Annette Haaland og den britiske suksessforfatteren S. J. Bolton. I denne episoden av Bokprat hører du Haaland i samtale med Kristin Eick Viuf, og Bolton i samtale med Anette Garpestad.

Bokprat: Rå vare  

Når det gjelder restauranter I Oslo så har Bjørn Tore Furset ofte en finger med I spillet. Han gikk fra å være kokk på Lofoten fiskerestaurant, til å ta over restauranten for så å bygge opp det som skulle bli Furset gruppen. Sammen med kollega Marianne Nygård-Hansen har han nå samlet sin visjon mellom to permer i kokeboken Rå vare. De har tatt turen rundt til noen av de mest profilerte restaurantene og utfordret kokkene til å jobbe med årstidenes beste råvarer. I boken finner vi bidrag fra kjøkkensjefene på følgende restauranter: Ekebergrestauranten, Argent Restaurant, Maaemo, Festningen Restaurant, Lofoten Fiskerestaurant, Sabaki, Grilleriet, Tjuvholmen Sjømagasin, Fursetgruppen Catering og nyåpnede Grand Café. I denne episoden av Bokprat hører dere Bjørn Tore Furset og Marianne Nygård-Hansen i samtale med Anette Garpestad.

Bokprat - Korall Forlag med besøk av Annette Haaland og S. J. Bolton  

Garantert gode leseopplevelser! Korall forlag er Cappelen Damms nye imprint, og de vil sørge for garantert gode leseopplevelser med oversatte bestselgere innen underholdning og krim. I forbindelse med lanseringen av forlaget fikk de besøk av den svenske brakdebutanten Annette Haaland og den britiske suksessforfatteren S. J. Bolton. I denne episoden av Bokprat hører du Haaland i samtale med Kristin Eick Viuf, og Bolton i samtale med Anette Garpestad.

0:00/0:00
Video player is in betaClose