Coltings Nakna Sanning

Coltings Nakna Sanning

Sweden

Triatleten, entreprenören, författaren, debattören, och hälsokonnessören Jonas Colting ger sin syn på aktuella frågor inom träning, hälsa, kost och livsstil.

Episodes

94. Om stress och utmattningssyndrom  

En av vår samtids stora farsoter; stress! Och ett av vårt moderna samhälles största utmaningar; utmattningssyndrom! Friskt debatterade och uppmärksammade i media men vad är egentligen roten till de här problemen? Vad är stress och hur påverkar det oss? Och framförallt; hur kan vi skydda oss, motverka och förebygga det? Ackompanjerade av skånska vinterstormvindar tar vi ett djupt kvällssamtal om det här. Ett annat problem, om än inte med samma dignitet, är den synnerligt förfulande belysning som plågar vårt svenska folk i offentliga omklädningsrum. Vi manar till folkuppror över Förfulningskommittéens sammansvärjning att dränka oss i den här Landstingsbelysningen! Rekordlångt uppsnack, till glädje för både er och oss. Som en långfilm, fast bättre!

93. Ditt bästa träningsår  

Med friska krafter, ny ansats och med lungor och ben välfyllda av norsk fjälluftsskidåkning så tar vi ett fast grepp om det nya året! Vi vill att NI ska få ert bästa träningsår 2017! Vi kommer med tipsen, knepen, attityden och hashtaggen #rörelsevarjedag17 som en inspiration för att göra det kommande året till det bästa hittills.

92. Nyårskavalkad 2016  

Se nu till att lyssna på det sista poddavsnittet för året! Lämpligt nog inriktat på mål och löften för 2017 samt de bästa minnena från 2016. Jonas kör en Rain Man över sin egna statistik och vi drar en dräpande replik till alla rabiata köttmotståndare. Nu skiter vi i det här och tar sikte mot 2017! Onward, upward and forward. Stort TACK till er som gillar oss och lyssnar! Nu gör vi som vanligt på grund av nyår: dricker sprit, hånglar runt och knivar någon.

91. Lyssnarnas egna erfarenheter  

Ni har väl inte missat det senaste på podden? Aktuellt just nu är det fantastiska avsnittet där ni lyssnare delar med er av era erfarenhet och av era framgångshistorier. Det är också avsnittet som sätter en liten punkt för det mat-och-hälsa-tema som vi kört under hösten. Jonas bjuder till yttermera visso på sina allra bästa och mesta shopping- och resetips. Survival from the trenches. Spektakulärt! Vi pratar också God Jul, Chris Rea och vilken den bästa tomtefilmen är.

90. Så här ska man äta! Måltidsförslag från Jonas och Niklas  

Funderar du på vad du ska äta nu i mellandagarna när vardagen mellan högtidernas festätande blir högst påtaglig?Jag och Niklas kör ett avokadodopat och grönkålssprudlande avsnitt med just det här temat: Så här ska du äta – Måltidstips! Konkreta och handfasta råd från barriärerna! Missa inte!

89. Den ketogena kosten  

Det är djupt ohälsosamt att äta mycket socker och kolhydrater. En samlad expertis är rörande överens om att det är hälsosamt att äta mycket mindre av sådana livsmedel. Men om mindre är bättre, varför skulle inte nästintill total avhållsamhet vara ännu bättre? Det finns ju trots allt no such thing as ”essentiella sockerarter”! Och ja, det finns en hel del forskning som stöder den logiska tesen att om mindre andel socker/kolhydrater är bättre så kanske ingenting alls är allra bäst! Ketogen kost är det nya svarta! Inte bara visar den på enastående lovande resultat för fysisk prestation (det är mer logiskt att förlita sig på +50000 kilokalorier tillgängligt fett än ömkliga 2500 kilokalorier lagrade kolhydrater!) över hela gränssnittet av prestanda från ultralångt till kraftsport. Den ketogena kosten visar också på häpnadsväckande mediciniska effekter! Man använder sedan länge den ketogena kosten som behandling för epileptiker. Man har inte förstått varför det fungerade, bara ATT det fungerade! Nu vet man att det finns mängder av kognitiva fördelar samt skydd mot mängder av neurodegenerativa processer (Alzheimer, Parkinsons etc). Självklart är den ketogena kosten superb för alla med diabetes typ-2 och den visar också lovande resultat i behandling och förebyggande av cancer. Vi tycker den ketogena kosten är oerhört intressant! Hoppas ni gör likaså. Även om vi ligger ngt efter i rapporteringen kring avsnittet:)

88. Den politiserade maten-varför vi ska äta kött.  

Jag hoppas att ni lyssnar och att ni inte missat uppgörelsen med den ideologiskt och politiskt färgade maten samt maten som dåligt samvete. Inte minst gäller det ju kött och köttätande! Vi gillar ju kött! Vi hyllar köttätandet! Och är naturligtvis skarpt kritiska till vegansk retorik som sätter griller i huvudet på framförallt unga lättledda individer. Så, återigen, tar vi kampen och argumentationen för köttet och det naturliga ätandet!

Presentation av Colting Borssén Coaching  

Denna podd innehåller information om vår coachingtjänst. För er som är intresserade av Colting Borssén Coaching är detta ett kort specialprogram om vår produkt. En unik och omfattande online coaching med program för Ironman, 1/2 Ironman och Swimrun.

82. Att inte dö, om risk och sannolikhet  

Inte bara täcker vi in det i sanning djuplodande ämnet med liv, död, dödlighet och risker. Vi har dessutom ett vidlyftigt samtal om Bob Dylan, Therese Johaug, Nobelpris i allmänhet och doping i synnerhet. Live and direct from Karlstad en regnig vardagsmorgon mitt i livet. Missa på egen risk!

81. Hawaii Ironman med Elin och Yoga-Jona  

Lyssna på vårt kokosdoftande och solsmekta poddavsnitt från Hawaii där vi sammanfattar Elins äventyr under Ironman World Championships! Alla vedermödor. Alla toppar. Alla dalar. All smärta. All oro. All trötthet. Alla höjdare. Och alla känslor! Gästar podden för en trekant av samtal gör också @yogajona Jona Dahlqvist, en Ironmanveteran som nu gjorde sin tredje start på Hawaii. Jona har dessutom ett unikt perspektiv då hon är yogainstruktör och tränar lika mycket yoga som triathlon. En högst intressant kombination! Jag får knappt en syl i vädret när tjejerna kommer igång :) Lyssna själva!

0:00/0:00
Video player is in betaClose