Coltings Nakna Sanning

Coltings Nakna Sanning

Sweden

Triatleten, entreprenören, författaren, debattören, och hälsokonnessören Jonas Colting ger sin syn på aktuella frågor inom träning, hälsa, kost och livsstil.

Episodes

113. Tio hälsomyter  

Vi krossar tio aktuella hälsomyter

112. Din första triathlon/swimrun  

Vad ska du tänka på inför ditt första lopp? Utrustning, förberedelser, energi? Hur gör man? Vad gör man? När gör man det?

111. Ovanligt vanligt. Onormalt normalt.  

Vad är det egentligen som är normalt?

110. Träning och sociala medier  

Ett avsnitt om träning och sociala medier

109. Den skenande övervikten  

Avsnittet tar upp Folkhälsomyndighetens skräckinjagande rapport om hälsotillståndet i vårt land.

108. Nordensköldsloppet  

Vi pratar och pratar. Vi pratar om nästa äventyr, vi pratar om förra äventyret. Och dricker vin

107. Självbild och självkänsla  
Vi pratar kring självkänsla och självbild och hur svårt det kan vara att leva upp till bilden av sig själv och den bild man vill att andra ska ha av en. Och hur sociala medier styr den processen. Naket, privat, avklätt.Naturligtvis blir det skidsnack och dessutom undrar vi varför jag var på Aftonbladets nöjessidor i förra veckan!


106. Fabian Bolin  

Fabian Bolin är skådespelare och grundare av WarOnCancer. I det här avsnittet berättar han om sin resa och sin vision.

105. Magnus Norman  

Efter ett långt uppsnack pratar vi med föredetta tennisproffset Magnus Norman om livet efter tennisen och hans väg mot sin första Ironman.

104. Att leva sig frisk från diabetes typ 2  

Om diabetes och livsstil, diabetes och korttidsfasta, familjeliv, barn och vad man egentligen skulle ta med sig till Robinsonön.

103. Anders Hansen - Hjärnstark  

Vilken kroppsdel lider mest av brist på motion? Svaret är hjärnan! Vilken kroppsdel är det som påverkas mest och bäst av motion? Svaret är hjärnan! Vad är det bästa sättet att bli smartare och mer kreativ? Svaret är genom att springa och motionera mer!I avsnitt 103 av podden så har vi förmånen att träffa författaren till en av de mest intressanta böcker som vi läst på senaste tiden. Anders Hansen, överläkare och psykiatriker, har skrivit boken Hjärnstark som just handlar om hur makalöst viktigt det är för hjärna och vårt psykiska välmående med motion! Oerhört intressant på så många olika plan.

102. Internationella kvinnodagen  

Vårt avsnitt om kvinnor och jämställdhet. Framför allt i relation till motion, idrott och hälsa. Inspelat på Internationella Kvinnodagen.

101. Colting simmar Gotland  

Ett poddavsnitt där vi presenterar mitt stora sommarprojekt; Colting Runt Gotland. Och inte i segelbåt. Simmandes! Helt och halvt stört. Uppenbarligen är kvoten för det självåsamkade lidandet ännu ej bräddfyllt. Bring kyla. Bring vågor. Bring raukar och varpa. Bring it. Lyssna för när. Lyssna för hur. Lyssna för varför! Långt uppsnack som andas fästvalla, blåbärssoppa och långa dagars stakande mot mål. Lite naket bjuder vi nog också på. Witness the fitness.

100. Ni frågar, Jonas svarar  

Podden firar tresiffrigt and a century! Äntligen är det dags med intervju och frågelåda med MIG. Vi firar 100 med ett självförhärligande och självcentrerat avsnitt! Ungefär som vanligt men nu med en god ursäkt. Hör mig, älska mig, som Pedro Almodovar möjligen skulle ha sagt. Vi hör er och älskar er iallafall! Tack för de första 100 avsnitten! The beat goes on:)

98. Förkylning o sjukdom. Hur man håller sig frisk!  

Nu lever vi i riktiga Alkogel-tider! Februari är Vabruari. Men måste det verkligen vara så? Är det rimligt att man blir sjuk i tid och otid? Nej, naturligtvis finns det mängder av massor som man kan göra kring träning, mat, livsstil och rent proaktiva åtgärder när man känner snoret krypa på! Vi ger i poddens aktuella avsnitt the low-down kring förkylningar och sjukdom och hur man håller sig frisk. Till yttermera visso avhandlas emojis, längdskidåkningens mysterier samt det ännu större mysteriet kring att förstå allting som behöver servas i ett hus. Det ni! Ett tumultariskt och på senkvällsframkallade endorfiner avhandlat avsnitt. Missa absolut inte.

97. Fetmaepidemin, individen eller samhällets ansvar?  

Vi pratar om eskalerande fetma i samhället (och för all del, världen) och pratar om vems ansvaret egentligen är. Mitt? Ditt? Arbetsgivarens? Samhällets? Ingens? Detta är under alla omständigheter en oerhört aktuell och angelägen fråga och vi har SJÄLVKLART en åsikt i frågan. Gött uppsnack bjuder vi dessutom på. Bonus!

96. Mellanmjölksträningen  

Vi pratar om hur man tränar smart, effektivt och prestationsinriktat genom att undvika den typiska motionärsfällan; mellanmjölksträningen! Vi undrar också varför de flesta mjukvarubaserade träningsdagböckerna är så otympliga och fyrkantiga och är i vanlig ordning tumultariska i vårt uppsnack. Bör inte missas!

95. Rörelse varje dag  

Rörelse Varje Dag 2017! Ska det vara så svårt att förstå? Som att borsta tänderna! Som att duscha! Som att gå på toaletten! Rörelse borde betraktas som en lika nödvändig del av hygien som all annan inre och yttre hygien! Det mänskliga djuret behöver rörelse och syre för att inte bli sjukt och olyckligt. Naturligtvis! Om de självklarheterna och rationaliseringen bakom vår hashtag #rörelsevarjedag17 handlar veckans podd om. Vi kryddar med ett lokalt förankrat och ett långt om länge uppsnack. I vanlig ordning alltså!

94. Om stress och utmattningssyndrom  

En av vår samtids stora farsoter; stress! Och ett av vårt moderna samhälles största utmaningar; utmattningssyndrom! Friskt debatterade och uppmärksammade i media men vad är egentligen roten till de här problemen? Vad är stress och hur påverkar det oss? Och framförallt; hur kan vi skydda oss, motverka och förebygga det? Ackompanjerade av skånska vinterstormvindar tar vi ett djupt kvällssamtal om det här. Ett annat problem, om än inte med samma dignitet, är den synnerligt förfulande belysning som plågar vårt svenska folk i offentliga omklädningsrum. Vi manar till folkuppror över Förfulningskommittéens sammansvärjning att dränka oss i den här Landstingsbelysningen! Rekordlångt uppsnack, till glädje för både er och oss. Som en långfilm, fast bättre!

0:00/0:00
Video player is in betaClose