Coltings Nakna Sanning

Coltings Nakna Sanning

Sweden

Triatleten, entreprenören, författaren, debattören, och hälsokonnessören Jonas Colting ger sin syn på aktuella frågor inom träning, hälsa, kost och livsstil.

Episodes

121. Om semester och återhämtning  

I semestertempo avhandlar vi ämnet semester och återhämtning. Varför har vi semester? Varför behöver vi återhämtning? Vad är semester? Vad innebär återhämtning?

120. Fråga Jonas och teamet. Colting Simmar Gotland  

Vi besvarar era frågor efter att äventyret Colting Simmar Gotland nått sitt slut.

119. Ett dygn kvar av Colting Simmar Gotland  

Vad tänker Jonas på med ett dygn kvar av det här otroligt hårda projektet som nu pågått i tre veckor? Varför gör han det? Vad har varit tuffast?

118. Colting Simmar Gotland -Fråga Jonas  

Vi ger en uppdatering av läget kring projektet Colting Simmar Gotland. Jonas svarar på lyssnarnas frågor om allt som rör projektet, dess genomförande och syfte. Vi förbannar kung Bore.

117. Colting Simmar Gotland - Första veckan  

I avsnitt 117 summerar vi första veckan av Colting simmar gotland.

116. Inför Colting simmar gotland  

Vi samlar ihop oss efter Borås Triathlon och Borås SwimRun. Vi förbereder oss för Gotlandssimningen

115. Om ingenting  

Mitt i Event-arrangörs kaoset hann vi inte med mer än ett uppsnack

114. Simning och Open water  

Vi reder ut vad man behöver vara rädd för i sjöar och hav. Eller vad man inte behöver vara rädd för.

113. Tio hälsomyter  

Vi krossar tio aktuella hälsomyter

112. Din första triathlon/swimrun  

Vad ska du tänka på inför ditt första lopp? Utrustning, förberedelser, energi? Hur gör man? Vad gör man? När gör man det?

111. Ovanligt vanligt. Onormalt normalt.  

Vad är det egentligen som är normalt?

110. Träning och sociala medier  

Ett avsnitt om träning och sociala medier

109. Den skenande övervikten  

Avsnittet tar upp Folkhälsomyndighetens skräckinjagande rapport om hälsotillståndet i vårt land.

108. Nordenskiöldsloppet  

22 mil skidåkning i trakterna kring Jokkmokk som var så mycket vinter att jag med råge klarar mig till nyår nu! Det var vinter extra allt. Det var skidåkning all inclusive. Det var Sixten Jernberg i kvadrat och Juha Mieto i kubik. Det var norr om polcirkeln, bokstavligt och bildligt. Det var stakande, vallande, diagonalande, plogande, vurpande, snorande och istappar i näshåren. Det var renskav och samekåtor. Det var järvar och jojkande. Det var pannlampa, vätskebälte och underställ doftandes av hormoner, Tajgan och blåbärssoppa. Det var ett jävla äventyr helt enkelt! Och i det här avsnittet håller vi inte tillbaka utan ger er the Full Monty!PS; det är inte jag på bilden, jag körde ju i löparshorts ovanpå långa cykelbyxor och vann också cykelbyx-/löparshortsklassen. Överlägset!Till yttermera visso tar vi...

107. Självbild och självkänsla  
Vi pratar kring självkänsla och självbild och hur svårt det kan vara att leva upp till bilden av sig själv och den bild man vill att andra ska ha av en. Och hur sociala medier styr den processen. Naket, privat, avklätt.Naturligtvis blir det skidsnack och dessutom undrar vi varför jag var på Aftonbladets nöjessidor i förra veckan!


106. Fabian Bolin  

Fabian Bolin är skådespelare och grundare av WarOnCancer. I det här avsnittet berättar han om sin resa och sin vision.

105. Magnus Norman  

Efter ett långt uppsnack pratar vi med föredetta tennisproffset Magnus Norman om livet efter tennisen och hans väg mot sin första Ironman.

104. Att leva sig frisk från diabetes typ 2  

Om diabetes och livsstil, diabetes och korttidsfasta, familjeliv, barn och vad man egentligen skulle ta med sig till Robinsonön.

103. Anders Hansen - Hjärnstark  

Vilken kroppsdel lider mest av brist på motion? Svaret är hjärnan! Vilken kroppsdel är det som påverkas mest och bäst av motion? Svaret är hjärnan! Vad är det bästa sättet att bli smartare och mer kreativ? Svaret är genom att springa och motionera mer!I avsnitt 103 av podden så har vi förmånen att träffa författaren till en av de mest intressanta böcker som vi läst på senaste tiden. Anders Hansen, överläkare och psykiatriker, har skrivit boken Hjärnstark som just handlar om hur makalöst viktigt det är för hjärna och vårt psykiska välmående med motion! Oerhört intressant på så många olika plan.

102. Internationella kvinnodagen  

Vårt avsnitt om kvinnor och jämställdhet. Framför allt i relation till motion, idrott och hälsa. Inspelat på Internationella Kvinnodagen.

0:00/0:00
Video player is in betaClose