Coltings Nakna Sanning

Coltings Nakna Sanning

Sweden

Triatleten, entreprenören, författaren, debattören, och hälsokonnessören Jonas Colting ger sin syn på aktuella frågor inom träning, hälsa, kost och livsstil.

Episodes

90. Så här ska man äta! Måltidsförslag från Jonas och Niklas  

Funderar du på vad du ska äta nu i mellandagarna när vardagen mellan högtidernas festätande blir högst påtaglig?Jag och Niklas kör ett avokadodopat och grönkålssprudlande avsnitt med just det här temat: Så här ska du äta – Måltidstips! Konkreta och handfasta råd från barriärerna! Missa inte!

89. Den ketogena kosten  

Det är djupt ohälsosamt att äta mycket socker och kolhydrater. En samlad expertis är rörande överens om att det är hälsosamt att äta mycket mindre av sådana livsmedel. Men om mindre är bättre, varför skulle inte nästintill total avhållsamhet vara ännu bättre? Det finns ju trots allt no such thing as ”essentiella sockerarter”! Och ja, det finns en hel del forskning som stöder den logiska tesen att om mindre andel socker/kolhydrater är bättre så kanske ingenting alls är allra bäst! Ketogen kost är det nya svarta! Inte bara visar den på enastående lovande resultat för fysisk prestation (det är mer logiskt att förlita sig på +50000 kilokalorier tillgängligt fett än ömkliga 2500 kilokalorier lagrade kolhydrater!) över hela gränssnittet av prestanda från ultralångt till kraftsport. Den ketogena kosten visar också på häpnadsväckande mediciniska effekter! Man använder sedan länge den ketogena kosten som behandling för epileptiker. Man har inte förstått varför det fungerade, bara ATT det fungerade! Nu vet man att det finns mängder av kognitiva fördelar samt skydd mot mängder av neurodegenerativa processer (Alzheimer, Parkinsons etc). Självklart är den ketogena kosten superb för alla med diabetes typ-2 och den visar också lovande resultat i behandling och förebyggande av cancer. Vi tycker den ketogena kosten är oerhört intressant! Hoppas ni gör likaså. Även om vi ligger ngt efter i rapporteringen kring avsnittet:)

88. Den politiserade maten-varför vi ska äta kött.  

Jag hoppas att ni lyssnar och att ni inte missat uppgörelsen med den ideologiskt och politiskt färgade maten samt maten som dåligt samvete. Inte minst gäller det ju kött och köttätande! Vi gillar ju kött! Vi hyllar köttätandet! Och är naturligtvis skarpt kritiska till vegansk retorik som sätter griller i huvudet på framförallt unga lättledda individer. Så, återigen, tar vi kampen och argumentationen för köttet och det naturliga ätandet!

Presentation av Colting Borssén Coaching  

Denna podd innehåller information om vår coachingtjänst. För er som är intresserade av Colting Borssén Coaching är detta ett kort specialprogram om vår produkt. En unik och omfattande online coaching med program för Ironman, 1/2 Ironman och Swimrun.

82. Att inte dö, om risk och sannolikhet  

Inte bara täcker vi in det i sanning djuplodande ämnet med liv, död, dödlighet och risker. Vi har dessutom ett vidlyftigt samtal om Bob Dylan, Therese Johaug, Nobelpris i allmänhet och doping i synnerhet. Live and direct from Karlstad en regnig vardagsmorgon mitt i livet. Missa på egen risk!

81. Hawaii Ironman med Elin och Yoga-Jona  

Lyssna på vårt kokosdoftande och solsmekta poddavsnitt från Hawaii där vi sammanfattar Elins äventyr under Ironman World Championships! Alla vedermödor. Alla toppar. Alla dalar. All smärta. All oro. All trötthet. Alla höjdare. Och alla känslor! Gästar podden för en trekant av samtal gör också @yogajona Jona Dahlqvist, en Ironmanveteran som nu gjorde sin tredje start på Hawaii. Jona har dessutom ett unikt perspektiv då hon är yogainstruktör och tränar lika mycket yoga som triathlon. En högst intressant kombination! Jag får knappt en syl i vädret när tjejerna kommer igång :) Lyssna själva!

80. Mark Allen  

Mark Allen är sexfaldig vinnare av Hawaii Ironman och en gång utsedd till ”fittest man in the world” av Outside Magazine. Men mer än att bara vara en fantastisk atlet och pionjär i en ny idrottsgren så har Mark Allen också blivit en förebild när det gäller att kombinera fysisk, mental och känslomässig styrka. I sin bok ”Fit Soul, Fit Body” pratar han om nycklarna till långsiktig hälsa och lycka. Både till kropp och själ. Det är bland annat det som dagens poddavsnitt bjuder på utöver de självklara frågorna kring triathlon och prestation! Möt Mark Allen, en av Jonas få idoler!

79. Integration genom motion - del två  

Integration genom motion. Vi åker till asylboendet i Himle och springer tillsammans. Inte bara för att bli starka i kroppen utan också för att bli starka i själen.

77. Ska man fetmaoperera överviktiga barn?  

Vi ber om ursäkt för en något sämre ljudkvalitet i det här avsnittet, speciellt precis i början och under den sista halvtimmen. Vi testade ny inspelningsutrustning i det här avsnittet. Med anledning av den färska studien på fetmaopererade barn som visar att var femte patient två år efteråt lider av depression och var sjunde av självmordstankar så var vi tvungna att ta ett grepp om ämnet och ställa frågan; Ska man fetmaoperera överviktiga barn överhuvudtaget? Vårt svar på den nästintill retoriskt ställda frågan är NEJ, FÖR HELVETE INTE! Och med det svaret så återstår alla frågetecken. Vad gör man då? Varför finns problemet från första början? Varför blir det värre? Vems är skulden? Hur löser man det? We´re not holding back! Men den grekiska övärldens kvällning som backdrop så ryggar vi inte tillbaka för att kritisera ointresserade och oengagerade föräldrar, en fullständigt havererad vårdapparat av felinformerande auktoriteter (se gårdagens post) och ett absurt normaliserande av den sämsta maten. För en sak vet vi säkert och det är att det i alla fall inte är barnets fel att det är överviktigt! Coltings Nakna Sanning #77 är långt och intensivt och kräver ett visst mått av svalka!

0:00/0:00
Video player is in betaClose