Crimetimepodden!

Crimetimepodden!

Sweden

Sveriges nya deckarfestival i Podcast-version! Möt dina favoritförfattare i personliga samtal. Alla avsnitt är inspelade under Crimetime Gotland 2015. Här finns även Books & Dreams podcastarkiv.

Episodes

Crimetimepodden: Håkan Nesser  

Möt Håkan Nesser i ett samtal in på livet om sin produktiva författarresa, nya boken Elva dagar i Berlin, livet på Gotland, miljöer och karaktärer. I samtal med Helena von Zweigbergk.

Crimetimepodden: Belinda Bauer  

Möt brittiska thrillerförfattaren Belinda Bauer i stor intervju om hur hon skapat sin egen stil och varför hon är mer intresserad av det mänskliga psyket än själva brotten. I samtal med Carina Nunstedt (på engelska).

Crimetimepodden: Viveca Sten  

Ett personligt möte med deckardrottningen Viveca Sten från Crimetime Gotland 2015. I samtal med Josefine Sundström, inspelat på Wisby Strand.

Crimetime-podden: Karin Wahlberg  

Möt populära deckarförfattaren Karin Wahlberg i samtal med moderator Josefine Sundström. Inspelat i Almedalsbiblioteket under deckarfestivalen Crimetime Gotland 2015.

Crimetime-podden: "Best Of Deckarpodden" med Sofie Sarenbrant & Emelie Schepp  

"Best of deckarpodden" med deckarförfattarna Emelie Schepp och Sofie Sarenbrant. En unik inblick i livet som deckarförfattare! Inspelat i Almedalsbiblioteket under Crimetime Gotland 2015.

Crimetime-podden: Alex Marwood  

Möt brittiska stjärnskottet Alex Marwood, som rönt stora framgångar med debuten Onda flickor och skräckromanen Granne med döden. I samtal med bloggaren och skräckförfattaren Helena Dahlgren.

Författarsamtalet - Per Holknekt  

Entreprenören Per Holknekts liv har minst sagt varit en bergochdalbana, med lika många toppar som bottnar. I nya biografin Per Holknekt 1960-2014, skriven med Markus Lutterman, får vi följa med från ungdomens skateboardäventyr i Kalifornien till alkoholism och hemlöshet. Samtalet är inspelat på Books & Dreams författarkväll i Göteborg den 26 september 2014.

Författarsamtalet – Viveca Lärn  

Hör underbara Viveca Lärn berätta om sin relation till karaktärerna i den populära serien om det fiktiva västkustsamhället Saltön. Samtalet är inspelat på Books & Dreams stora författarkväll i Göteborg den 27 september 2014.

B&D – Författarsamtalet – Pamela Andersson  

En vecka efter att journalisten och chefredaktören Pamela Andersson föll ihop i joggingspåret fick hon reda på att hon hade en hjärntumör som inte gick att operera bort. Nu är hon aktuell med boken Jag ska inte dö idag, som handlar om hennes kamp genom hopp och förtvivlan. Hör hennes samtal med Carina Nunstedt från Books & Dreams författarkväll den 16 september.

B&D – Författarsamtalet – Jenny Rogneby  

Jenny Rogneby arbetar idag som brottsutredare på Citypolisen, men har tidigare varit musikalartist och en gång varit förband åt Michael Jackson. Nu är hon aktuell med sin debutroman "Leona – tärningen är kastad", en omtalad thriller om en sjuårig flicka som begår ett bankrån. Intervjun är inspelad under Books & Dreams stora författarkväll på Musikaliska i Stockholm den 16 september 2014.

Podcastmaraton - Lars Kepler  

Succéduon Lars Kepler (makarna Alexander & Alexandra Ahndoril) är aktuella med kommande thrillern Stalker – den femte delen i serien om Joona Linna.

Podcastmaraton - Pamela Andersson  

Pamela Andersson är chefredaktör på ToppHälsa, och även aktuell med boken Jag ska inte dö idag, som handlar om hennes kamp mot cancern.

Podcastmaraton - Jens Lapidus  

Snabba cash-författaren Jens Lapidus är aktuell med nya boken VIP-rummet.

Podcastmaraton – Louise Boije Af Gennäs  

Louise Boije af Gennäs är aktuell med romanen Folk av en främmande stam – den tredje delen i trilogin om en grupp vänner under 2000-talets första årtionde.

Podcast #11: Elizabeth George  

Podcast #11: Elizabeth George by Crimetimepodden!

Podcast #10: Cecilia Samartin  

Books & Dreams Chefredaktör träffar författaren Cecilia samartin som berättar om författarskapet och längtan tillbaka till barndomens Kuba.

Podcast #9 Helena von Zweigbergk  

Lyssna på Helena von Zweigbergk, författaren som hyllats för sina starka relationsromaner med hög igenkänningsfaktor. Ett samtal om livet, författarskapet och nya boken Än klappar hjärtan, direktsänt från Bokmässan den 28 september.

Podcast #8 Jo Nesbø  

Podcast #8 Jo Nesbø by Crimetimepodden!

#7 Cheryl Strayed  

Oprah och Nick Hornby har höjt den till skyarna och boken fick New York Times recensent att gråta. Vild är den sanna berättelsen om en ung kvinna som förlorar både sin mamma och sig själv. Hon flyr med hjälp av sex och heroin, men en tuff vandring blir hennes räddning. Lyssna på samtalet när Carina Nunstedt träffade författaren Cheryl Strayed i hemstaden Portland.

Podcast #6 Katerina Janouch  

Carina Nunstedt äter lunch med den produktiva författaren Katerina Janouch, aktuell med Nattsländan (Piratförlaget), den sjätte delen i den populära romanserien om barnmorskan Cecilia Lund. Ett samtal om uppbrott i vardagen, lyckopress och bekräftelse.

0:00/0:00
Video player is in betaClose