David Skaufjord forklarer alt

David Skaufjord forklarer alt

Norway

David Skaufjord, amatør i alt og mester av intet, utforsker det meste ved hjelp av en ny gjest i hver episode. Med bakgrunn i film og TV, tegneserier, radio, populærpsykologi, komparativ mytologi, teknologi og med en påstått kobling til Illuminati drar han inn mennesker fra periferien av sitt kontaktnettverk og kommer bak kulissene av det meste over en kopp kaffe.

Episodes

E-sport med Erling Rostvåg  

Alt om e-sport med Erling Rostvåg, som er Liga- og turneringsansvarlig for e-sport hos Gamer.no!

YouTube med Helle Aakesen  

Helle Aakesen er YouTuber - og jobber i United Screens med bygging av YouTubekanaler. Vi snakker om innhold, bygging av kanaler, programleding, kapitalisering, publikumskommunikasjon, trender og mer!

Publisering med Egil Aslak Aursand Hagerup  

Egil Aslak Hagerup er forfatter, og jobber med publisering i NRK. I denne episoden snakker han om å publisere, i alle flater!

TV og web med Stian Presthus  

Stian Presthus er regissør og programleder, i tillegg til å være Norgesmester i teatersport. Her snakker han om å jobbe foran og bak kamera, og overgangen fra klassisk TV til webformatet.

Kaffe og gründing med Jørgen Hansrud  

Barista og kaffebrenner Jørgen Hansrud er tilbake, for å snakke om kaffe og oppstarten av et brenneri!

Hva gjør en filmprodusent - med Frederick Howard  

Filmprodusent Frederick Howard tar oss med bak kulissene i faget sitt denne uke - med en merittliste som inkluderer Kaptein Sabeltann, Unge Fleksnes, Julekongen og Amors Baller.

Visesang med Fredrik Hovland  

Fredrik Hovland er visesanger og snart klar med sitt første album. David inviterte ham til studioet for en prat om musikken og livet hans - og fikk en rekke låter på kjøpet!

Det Andre Teateret med Nils Petter Mørland og Mats Eldøen  

Avtroppende og påtroppende kunstnerisk leder av Det Andre Teateret, Norges eneste teater dedikert til improvisasjon, er i studio for å snakke om impro og entrepenørskap.

Det Norske Filmfeltet med Johan Kaos  

Regissør Johan Kaos har skrevet masteroppgave i filmvitenskap, kalt «Et sosiologisk blikk på det norske filmfeltet». En slags guide for innsidere og outsidere for å orientere seg i bransjen, som han snakker om i denne episoden.

Hip-Hop med Jaa9  

Jaa9 er rapper, og startet karrieren liggende på gulvet med en alt for kort PC-mikrofon. I denne episoden snakker han om sin musikalske reise, hvordan bli fucket med av Christer Falck, hvordan han lager låter, samarbeidet med OnklP, om kunsten og om bransjen.

Å jobbe med humor - med Jon Niklas Rønning.  

Jon Niklas Rønning er stand-up komiker, skuespiller, musiker og tekstforfatter. I podcasten «Rønning» snakker han i tillegg hver uke med etablerte komikere. Denne uken er han på besøk hos David, og forklarer hvordan han arbeider med komedie, hvordan det hele startet, og om arbeide over forskjellige flater.

Gründervirksomhet og podcasting med Robert Shaw  

Verten for podcasten «Inkubatoren», Robert Shaw, snakker gründervirksomhet og podcasting i denne episoden!

Brettspill med Sindre Blicher Larsen  

Etter nominasjonen mener David han kan gjøre hva han vil, og tester ut å spille brettspill på lufta med podcastkollega Sindre Blicher Larsen. De spiller en runde «Anno», kåret til et av verdens 10 beste spill, og kommer på at de burde ha kamera. Resultatet kan du bedømme selv. Eller høre på en av de mer tilgjengelige episodene!

Hva gjør en rekvisitør? Med Eduardo Garcia-Drageseth  

En rekvisitør sitter på 10% av filmbudsjettet, men hva gjør en rekvisitør egentlig? Eduardo Garcia-Drageseth tar oss med bak kulissene, bokstavlig talt, og forteller om jobben, om da han sølte fake portvin på Anker-Hanssen familien, hvorfor hårspray er rekvisitørens beste venn, om å jobbe som telefonselger med Breivik, om å stenge Will Smith ute fra NRK og om hvordan Kim Bodnia nekter å spise crabsticks.

Animert humor med Norske Grønnsaker  

Norske Grønnsaker er en animasjonstrio bestående av Arild Ørnholt, Marius Stene og Jan Petter Aarskog. De lager små satiriske snutter for NRK Satirix, og denne uken snakker de med David om hvordan de jobber frem idéene, hvordan de produserer og hvordan de kom seg inn i statskanalen.

Tegneserier med Ola Olsen Lysgaard  

Ola Olsen Lysgard er serietegner under artistnavnet OlaLys, og står bak stripeseriene «Mørketid» og OK Minus, samt bøker som Haugsson og Super Nok - og logoen til denne podcasten. Han forteller hvordan han lager stripeserier med et minimum av innsats, hvordan han lever livet som serietegner, om den gangen han ble hengt ut i Israel Times og om sine inspirasjonskilder!

Filmhøsten 2016 med Pål Nordseth  

Pål Nordseth fra Filter Film & TV går gjennom kinoprogrammet høsten 2016 sammen med David. Her har du kveldsunderholdningen din frem til jul!

Regi med Patrik Syversen  

Patrik Syversen har laget et halvt dusin spillefilmer, både i Norge og USA. Filmografien strekker seg fra smale produksjoner skutt på en uke med et knippe venner, til store og kommersielt tunge produksjoner - her forteller han om forskjellen og likheten mellom jobbene, hva han ser på som fellesnevneren i sin filmografi, hvorfor og hvordan han ønsker å fortelle historier - og mye annet!

Scientologi med Rasmus C. Lossius  

Rasmus Lossius er informasjonssjef for den Norske scientologikirken. I denne episoden blir han invitert med for å forklare om religionen, hva som gjør scientologi til en kirke, om grunnlegger og science-fictionforfatter L. Ron Hubbard, om scientologenes syn på psykiatri, hvorfor de har et tomt kontor og en badstu i kirken, om kontroversen rundt og kritikken av religionen i media, avrusningsprogrammet deres Narconon, synet på ånd, etterliv og liv på andre planeter og mye mer.

Dramatikk med Siri Senje  

Siri Senje er dramatiker, manusforfatter og regissør. Hun er én av to landet med doktorgrad i manus, hun har satt opp over 40 teaterstykker, undervist ved teaterhøgskolen og Westerdals, startet Norsk Dramatikkfestival, skrevet bøker, spillefilmer og TV-serier og sittet som manuskonsulent i Norsk Filminstitutt (NFI) i flere omganger. Vi snakker om drama, prossess, kunst og håndverk, manusets status i Norge, om å være i sonen og om mye, mye annet.

0:00/0:00
Video player is in betaClose