David Skaufjord forklarer alt

David Skaufjord forklarer alt

Norway

David Skaufjord, amatør i alt og mester av intet, utforsker det meste ved hjelp av en ny gjest i hver episode. Med bakgrunn i film og TV, tegneserier, radio, populærpsykologi, komparativ mytologi, teknologi og med en påstått kobling til Illuminati drar han inn mennesker fra periferien av sitt kontaktnettverk og kommer bak kulissene av det meste over en kopp kaffe.

Episodes

Å skrive barnebok med Aleksander Kirkland Brown  

Forfatter Aleksander Kirkland Brown forteller om hvordan han, sammen med illustratør Andreas Iversen, har laget bøkene om den paranormale eventyreren Edward Rubicon. Bonus: David oppdager halvveis i episoden at Aleksander har skrevet den nye Askeladdenfilmen.

Min irriterende favorittepisode av Star Trek, med Anders Fagerholt  

David snakker med manuskollega og sci-fi entusiast Anders Fagerholt, om hva som utgjør god eller dårlig science fiction, med Star Trek: Voyager-episoden "Blink of an eye" (s06e12) som kasus. Et romskip strander i bane rundt en planet, hvor tiden går 1000 ganger fortere enn i romskipet. Mannskapet blir sett på som guder, men står maktesløse. Episoden kan ses på Netflix, men blir rimelig godt oppsummert i episoden - og byr på det beste og det verste av science fiction på TV.

Å lage musikk med Lenny Kittelsen  

Lenny Kittelsen sjonglerer solokarriere som musiker med dagjobb som komponist. I denne episoden snakker han om kreativitet innenfor og utenfor faste rammer, forskjellen på bestillingsverk og fri fantasi, hvordan han oversetter byråkratiske bestillinger til melodier, og om å putte sjela i arbeidet uansett om man er nybakt trebarnsfar eller ikke.

Marvelrollespill  

Rollespillepisode, Marvel edition! Vi prøver oss på superheltsjangeren, med spilleder Lars Solbakken (redaktør for Empirix.no) og med/motspiller Sindre Blicher Larsen (Blicher Show, Power Monster).

Radiogründing med Geir Osnes  

Geir Osnes er mannen bak Både Og, produksjonsselskapet hvor denne podcasten spilles inn, og et par dusin andre kreative bedrifter. I Denne episoden snakker han om sin kjærlighet til lyd, hvordan man starter og drifter en kreativ bedrift og om hvordan tidene har forandret seg fra 80-tallet til nå.

Demoscenen med Bent Stamnes og Remi Pedersen  

To medlemmer av subkulturen "demoscenen" forklarer dette datamiljøet og kulturutrykket, og fremveksten på 90-tallet. Musikk: Jugi / Complex

Fake news med Harald Klungtveit  

Harald Klungtveit er redaktør i Filter Nyheter, med 10 års fartstid som journalist i Dagbladet. Her setter han seg ned med David og snakker om fake news-fenomenet, om det amerikanske valget og det kommende norske.

Vi spiller Munchausen - med Egil Aslak Hagerup og Stian Presthus  

Humorforfatter Egil Aslak Hagerup og programleder, regissør og improvisatør Stian Presthus spiller improspillet Baron Von Munchausen med David mens de konsumerer en sixpack. Lær deg det artige spillet her!

Å lage dataspill med Mattis Folkestad  

Spillet «Milkmaid of the Milky Way» er skrevet, designet, programmert, tegnet og komponert av spillskaper Mattis Folkestad - og det etter arbeidstid. Han forteller om prosessen i ukens episode

E-sport med Erling Rostvåg  

Alt om e-sport med Erling Rostvåg, som er Liga- og turneringsansvarlig for e-sport hos Gamer.no!

YouTube med Helle Aakesen  

Helle Aakesen er YouTuber - og jobber i United Screens med bygging av YouTubekanaler. Vi snakker om innhold, bygging av kanaler, programleding, kapitalisering, publikumskommunikasjon, trender og mer!

Publisering med Egil Aslak Aursand Hagerup  

Egil Aslak Hagerup er forfatter, og jobber med publisering i NRK. I denne episoden snakker han om å publisere, i alle flater!

TV og web med Stian Presthus  

Stian Presthus er regissør og programleder, i tillegg til å være Norgesmester i teatersport. Her snakker han om å jobbe foran og bak kamera, og overgangen fra klassisk TV til webformatet.

Kaffe og gründing med Jørgen Hansrud  

Barista og kaffebrenner Jørgen Hansrud er tilbake, for å snakke om kaffe og oppstarten av et brenneri!

Hva gjør en filmprodusent - med Frederick Howard  

Filmprodusent Frederick Howard tar oss med bak kulissene i faget sitt denne uke - med en merittliste som inkluderer Kaptein Sabeltann, Unge Fleksnes, Julekongen og Amors Baller.

Visesang med Fredrik Hovland  

Fredrik Hovland er visesanger og snart klar med sitt første album. David inviterte ham til studioet for en prat om musikken og livet hans - og fikk en rekke låter på kjøpet!

Det Andre Teateret med Nils Petter Mørland og Mats Eldøen  

Avtroppende og påtroppende kunstnerisk leder av Det Andre Teateret, Norges eneste teater dedikert til improvisasjon, er i studio for å snakke om impro og entrepenørskap.

Det Norske Filmfeltet med Johan Kaos  

Regissør Johan Kaos har skrevet masteroppgave i filmvitenskap, kalt «Et sosiologisk blikk på det norske filmfeltet». En slags guide for innsidere og outsidere for å orientere seg i bransjen, som han snakker om i denne episoden.

Hip-Hop med Jaa9  

Jaa9 er rapper, og startet karrieren liggende på gulvet med en alt for kort PC-mikrofon. I denne episoden snakker han om sin musikalske reise, hvordan bli fucket med av Christer Falck, hvordan han lager låter, samarbeidet med OnklP, om kunsten og om bransjen.

0:00/0:00
Video player is in betaClose