David Skaufjord forklarer alt

David Skaufjord forklarer alt

Norway

David Skaufjord, amatør i alt og mester av intet, utforsker det meste ved hjelp av en ny gjest i hver episode. Med bakgrunn i film og TV, tegneserier, radio, populærpsykologi, komparativ mytologi, teknologi og med en påstått kobling til Illuminati drar han inn mennesker fra periferien av sitt kontaktnettverk og kommer bak kulissene av det meste over en kopp kaffe.

Episodes

Satire med 5080  

5080 lagde falske nyheter før det ble kult. Humorkollektivet, som leverer satire under Satiriks-fanen på NRK, består av Markus Gaupås Johansen, Stig Morten Lorentzen Waage og Sturle Vik Pedersen. I denne episoden forteller de hvordan de jobber, betydningen av en god overskrift, hvordan man gjør reportasje til humor og hvordan man får humoren sin ut på eteren.

Å lage dataspill med Are Sundnes (fra Hyper Games)  

Are Sundnes er kreativ leder for Hyper Games, et lite Oslobasert spillselskap som blant annet står bak spillene "Eggggg - The Platform Puker" og "Hokus Pokus, Albert Åberg". Han forteller om hvordan han havnet i spillbransjen, hvordan han kombinerte egenskaper for å finne sin posisjon, hvordan man jobber i team og hvordan løpet er fra idé til finansiering, utvikling og distribusjon.

Tegneserier med Jens K. Styve  

Jens K. Styve lager serien "Dunce" i Dagbladet, og var med å starte serieforlaget Jippi på 90-tallet. Denne uken er han på Oslo Comix Expo, og kommer innom studioet for å snakke om arbeidet sitt - som inkluderer to romaner og en haug med egenproduserte serier.

Tegneserier med John Jamtli  

Mannen bak DASS, superheltserien om den svarteboksvingende presten, kommer i studio og snakker om dette prosjektet, samt de kommende tegneseriene "Norges Ninjakommandør" og "Sabotør".

Å skrive barnebok med Aleksander Kirkwood Brown  

Forfatter Aleksander Kirkwood Brown forteller om hvordan han, sammen med illustratør Andreas Iversen, har laget bøkene om den paranormale eventyreren Edward Rubicon. Bonus: David oppdager halvveis i episoden at Aleksander har skrevet den nye Askeladdenfilmen.

Å skrive barnebok med Aleksander Kirkland Brown  

Forfatter Aleksander Kirkland Brown forteller om hvordan han, sammen med illustratør Andreas Iversen, har laget bøkene om den paranormale eventyreren Edward Rubicon. Bonus: David oppdager halvveis i episoden at Aleksander har skrevet den nye Askeladdenfilmen.

Min irriterende favorittepisode av Star Trek, med Anders Fagerholt  

David snakker med manuskollega og sci-fi entusiast Anders Fagerholt, om hva som utgjør god eller dårlig science fiction, med Star Trek: Voyager-episoden "Blink of an eye" (s06e12) som kasus. Et romskip strander i bane rundt en planet, hvor tiden går 1000 ganger fortere enn i romskipet. Mannskapet blir sett på som guder, men står maktesløse. Episoden kan ses på Netflix, men blir rimelig godt oppsummert i episoden - og byr på det beste og det verste av science fiction på TV.

Å lage musikk med Lenny Kittilsen  

Lenny Kittilsen sjonglerer solokarriere som musiker med dagjobb som komponist. I denne episoden snakker han om kreativitet innenfor og utenfor faste rammer, forskjellen på bestillingsverk og fri fantasi, hvordan han oversetter byråkratiske bestillinger til melodier, og om å putte sjela i arbeidet uansett om man er nybakt trebarnsfar eller ikke.

Marvelrollespill  

Rollespillepisode, Marvel edition! Vi prøver oss på superheltsjangeren, med spilleder Lars Solbakken (redaktør for Empirix.no) og med/motspiller Sindre Blicher Larsen (Blicher Show, Power Monster).

Radiogründing med Geir Osnes  

Geir Osnes er mannen bak Både Og, produksjonsselskapet hvor denne podcasten spilles inn, og et par dusin andre kreative bedrifter. I Denne episoden snakker han om sin kjærlighet til lyd, hvordan man starter og drifter en kreativ bedrift og om hvordan tidene har forandret seg fra 80-tallet til nå.

Demoscenen med Bent Stamnes og Remi Pedersen  

To medlemmer av subkulturen "demoscenen" forklarer dette datamiljøet og kulturutrykket, og fremveksten på 90-tallet. Musikk: Jugi / Complex

Fake news med Harald Klungtveit  

Harald Klungtveit er redaktør i Filter Nyheter, med 10 års fartstid som journalist i Dagbladet. Her setter han seg ned med David og snakker om fake news-fenomenet, om det amerikanske valget og det kommende norske.

Vi spiller Munchausen - med Egil Aslak Hagerup og Stian Presthus  

Humorforfatter Egil Aslak Hagerup og programleder, regissør og improvisatør Stian Presthus spiller improspillet Baron Von Munchausen med David mens de konsumerer en sixpack. Lær deg det artige spillet her!

Å lage dataspill med Mattis Folkestad  

Spillet «Milkmaid of the Milky Way» er skrevet, designet, programmert, tegnet og komponert av spillskaper Mattis Folkestad - og det etter arbeidstid. Han forteller om prosessen i ukens episode

E-sport med Erling Rostvåg  

Alt om e-sport med Erling Rostvåg, som er Liga- og turneringsansvarlig for e-sport hos Gamer.no!

YouTube med Helle Aakesen  

Helle Aakesen er YouTuber - og jobber i United Screens med bygging av YouTubekanaler. Vi snakker om innhold, bygging av kanaler, programleding, kapitalisering, publikumskommunikasjon, trender og mer!

Publisering med Egil Aslak Aursand Hagerup  

Egil Aslak Hagerup er forfatter, og jobber med publisering i NRK. I denne episoden snakker han om å publisere, i alle flater!

TV og web med Stian Presthus  

Stian Presthus er regissør og programleder, i tillegg til å være Norgesmester i teatersport. Her snakker han om å jobbe foran og bak kamera, og overgangen fra klassisk TV til webformatet.

Kaffe og gründing med Jørgen Hansrud  

Barista og kaffebrenner Jørgen Hansrud er tilbake, for å snakke om kaffe og oppstarten av et brenneri!

0:00/0:00
Video player is in betaClose