David Skaufjord forklarer alt

David Skaufjord forklarer alt

Norway

David Skaufjord, amatør i alt og mester av intet, utforsker det meste ved hjelp av en ny gjest i hver episode. Med bakgrunn i film og TV, tegneserier, radio, populærpsykologi, komparativ mytologi, teknologi og med en påstått kobling til Illuminati drar han inn mennesker fra periferien av sitt kontaktnettverk og kommer bak kulissene av det meste over en kopp kaffe.

Episodes

Det Andre Teateret med Nils Petter Mørland og Mats Eldøen  

Avtroppende og påtroppende kunstnerisk leder av Det Andre Teateret, Norges eneste teater dedikert til improvisasjon, er i studio for å snakke om impro og entrepenørskap.

Det Norske Filmfeltet med Johan Kaos  

Regissør Johan Kaos har skrevet masteroppgave i filmvitenskap, kalt «Et sosiologisk blikk på det norske filmfeltet». En slags guide for innsidere og outsidere for å orientere seg i bransjen, som han snakker om i denne episoden.

Hip-Hop med Jaa9  

Jaa9 er rapper, og startet karrieren liggende på gulvet med en alt for kort PC-mikrofon. I denne episoden snakker han om sin musikalske reise, hvordan bli fucket med av Christer Falck, hvordan han lager låter, samarbeidet med OnklP, om kunsten og om bransjen.

Å jobbe med humor - med Jon Niklas Rønning.  

Jon Niklas Rønning er stand-up komiker, skuespiller, musiker og tekstforfatter. I podcasten «Rønning» snakker han i tillegg hver uke med etablerte komikere. Denne uken er han på besøk hos David, og forklarer hvordan han arbeider med komedie, hvordan det hele startet, og om arbeide over forskjellige flater.

Gründervirksomhet og podcasting med Robert Shaw  

Verten for podcasten «Inkubatoren», Robert Shaw, snakker gründervirksomhet og podcasting i denne episoden!

Brettspill med Sindre Blicher Larsen  

Etter nominasjonen mener David han kan gjøre hva han vil, og tester ut å spille brettspill på lufta med podcastkollega Sindre Blicher Larsen. De spiller en runde «Anno», kåret til et av verdens 10 beste spill, og kommer på at de burde ha kamera. Resultatet kan du bedømme selv. Eller høre på en av de mer tilgjengelige episodene!

Hva gjør en rekvisitør? Med Eduardo Garcia-Drageseth  

En rekvisitør sitter på 10% av filmbudsjettet, men hva gjør en rekvisitør egentlig? Eduardo Garcia-Drageseth tar oss med bak kulissene, bokstavlig talt, og forteller om jobben, om da han sølte fake portvin på Anker-Hanssen familien, hvorfor hårspray er rekvisitørens beste venn, om å jobbe som telefonselger med Breivik, om å stenge Will Smith ute fra NRK og om hvordan Kim Bodnia nekter å spise crabsticks.

Animert humor med Norske Grønnsaker  

Norske Grønnsaker er en animasjonstrio bestående av Arild Ørnholt, Marius Stene og Jan Petter Aarskog. De lager små satiriske snutter for NRK Satirix, og denne uken snakker de med David om hvordan de jobber frem idéene, hvordan de produserer og hvordan de kom seg inn i statskanalen.

Tegneserier med Ola Olsen Lysgaard  

Ola Olsen Lysgard er serietegner under artistnavnet OlaLys, og står bak stripeseriene «Mørketid» og OK Minus, samt bøker som Haugsson og Super Nok - og logoen til denne podcasten. Han forteller hvordan han lager stripeserier med et minimum av innsats, hvordan han lever livet som serietegner, om den gangen han ble hengt ut i Israel Times og om sine inspirasjonskilder!

Filmhøsten 2016 med Pål Nordseth  

Pål Nordseth fra Filter Film & TV går gjennom kinoprogrammet høsten 2016 sammen med David. Her har du kveldsunderholdningen din frem til jul!

Regi med Patrik Syversen  

Patrik Syversen har laget et halvt dusin spillefilmer, både i Norge og USA. Filmografien strekker seg fra smale produksjoner skutt på en uke med et knippe venner, til store og kommersielt tunge produksjoner - her forteller han om forskjellen og likheten mellom jobbene, hva han ser på som fellesnevneren i sin filmografi, hvorfor og hvordan han ønsker å fortelle historier - og mye annet!

Scientologi med Rasmus C. Lossius  

Rasmus Lossius er informasjonssjef for den Norske scientologikirken. I denne episoden blir han invitert med for å forklare om religionen, hva som gjør scientologi til en kirke, om grunnlegger og science-fictionforfatter L. Ron Hubbard, om scientologenes syn på psykiatri, hvorfor de har et tomt kontor og en badstu i kirken, om kontroversen rundt og kritikken av religionen i media, avrusningsprogrammet deres Narconon, synet på ånd, etterliv og liv på andre planeter og mye mer.

Dramatikk med Siri Senje  

Siri Senje er dramatiker, manusforfatter og regissør. Hun er én av to landet med doktorgrad i manus, hun har satt opp over 40 teaterstykker, undervist ved teaterhøgskolen og Westerdals, startet Norsk Dramatikkfestival, skrevet bøker, spillefilmer og TV-serier og sittet som manuskonsulent i Norsk Filminstitutt (NFI) i flere omganger. Vi snakker om drama, prossess, kunst og håndverk, manusets status i Norge, om å være i sonen og om mye, mye annet.

Å lage TV-serie med Espen P.A. Lervaag  

Espen P.A. Lervaag har skrevet og spiller hovedrollen i TV2 & Rubiconserien «Maniac», som nå får amerikansk remake med Jonah Hill og Emma Stone. I denne episoden tar han oss gjennom prossessen og forteller hvordan man lager TV-serie, fra A-Å!

Forlag med Pål Stokka  

Pål Stokka er forelegger i Vendetta forlag - med bakgrunn som journalist i Dagbladet, musikkredaktør i Plan B, en eller annen uspesifisert stilling i MySpace og guttegjengmedlem i Reprise. Vi snakker om forlagsbransjen - og diverse annet!

Redaktørjobben med Geir Kamsvåg  

Geir Kamsvåg er redaktør i tidsskriftet Cinema (tidl: Film & Kino). Han har mangeårig bakgrunn som journalist, og startet i sin tid Filmmagasinet. Her snakker han om journalisme og redaktørjobben, om å starte et magasin, og om tendenser og utfordringer i trykkmediet - samt å drikke med Fidel Castro og Boris Yeltsin.

Trening med Finn-Tore Bjørnsand og Per Øyvind Tovsen  

Vi prater om trening, ernæring, hormoner, trender og tåpeligheter. Med Finn-Tore Bjørnsand og Per Øyvind Tovsen fra Muskelklinikken.

Rollespill med Andreas Hadsel Opsvik og Rune Håkonsen spesial  

Vi spiller Dungeons&Dragons! Andreas og Rune, begge veteraner fra Filmpolitiet, setter seg ned med David og en pose 20-sidete terninger for en fantasyutflukt. Langt morsommere enn den elendige sesongstarten til Game of Thrones!

Tech og investering med Emil Økstad  

Hva beveger seg på teknologifronten, hva har livets rett og hvordan selger man det? Emil Økstad jobber med å kommersialisere teknologi fra NTU og diverse konsulentselskaper. I tillegg er han medskaper av onlinemagasinet og podcasten «Trondheimtech».

Journalistikk og nett med Pål Nordseth  

Pål Nordseth sa opp en trygg jobb i Dagbladet for å drive nettstedet Filter Film og TV. Vi snakker om endringer i mediabransjen, clickbaiting, content marketing og om integritet i pressen - og hvordan man får seg jobb i bransjen.

0:00/0:00
Video player is in betaClose