#DCDW Podcast van Paul de Vries

#DCDW Podcast van Paul de Vries

The Netherlands

#DCDW Podcast is een initiatief van Paul de Vries, oprichter van Nieuweautokopen.nl en de #DCDW - Digital Car Dealer Workshop

Episodes

Internationalisering van de autohandel is momenteel hét thema. Grenzen vervagen en data is overal beschikbaar. Zet je wereld open als dealer, als je dat goed doet, dan is de toekomst rooskleurig.  

Welkom bij weer een nieuwe #DCDW Podcast, mijn gast deze week is Frank Tanke, countrymanager bij Autorola. Franks motto is: ‘of we doen het met passie, of we doen het niet’. Bij Autorola overziet Frank de business-to-businessveilingen en is hij daarnaast onder andere verantwoordelijk voor de ANWB autokoopservice. Frank is zelf alleen actief op LinkedIn, niet op andere social media. Toch heeft hij wel een advies voor dealers over online presentatie. Klopt dat, Frank

Onderbuikgevoel

“Paul, dank je wel. Leuk om hier te mogen zijn. Meestal zijn het echte automensen die bij je aanschuiven, maar dat ben ik niet. Ik heb een passie voor het omgaan met mensen, en ben toevallig in automotive terechtgekomen. Die passie kan ik goed kwijt bij Autorola, want dat is een erg leuk bedrijf met heel verschillende klanten. De ene dag zit ik bij de ANWB aan tafel om over het verkopen van auto’s van particulieren te praten, de volgende dag schuif ik aan bij een grote bank en hebben we het over data. Wat data betreft, daar is voor dealers nog heel wat te winnen. Wat we zien is dat veel autobedrijven bijvoorbeeld inkopen met hun onderbuikgevoel. Om een voorbeeld te noemen: een Opel-dealer die een Golf inkoopt denkt al gauw dat het goed is, want een Golf is courant. Echter, de Volkswagen-dealer zou hem precies kunnen vertellen welke uitvoering snel weg is en welke een potentiële langstaander is. Met andere woorden: de Opel-dealer koopt vast de verkeerde in. Maak je gebruik van data, dat zou je dat niet gebeuren. Nu hebben veel dealers al wel allerlei systemen, bijvoorbeeld voor het online presenteren van auto’s, die een beetje data genereren, maar het overzicht en de écht relevante gegevens ontbreken vaak.”

Tussenstap

“De kunst is om de informatie die we hebben in onze branche op een klantvriendelijke manier, realtime, op een mobiel apparaat te kunnen presenteren. Want data is voor iedereen anders, een fleetowner die moet besluiten over het al dan niet laten doorlopen van enkele leaseauto’s heeft andere informatie nodig dan een particulier die dichtbij huis de juiste occasion zoekt. Wat deze twee voorbeelden wel gemeen hebben: ze willen niet eerst zes handelingen doen voor ze de juiste informatie gepresenteerd krijgen. Met die uitdaging ben ik binnen Autorola dagelijks bezig, zo zijn we op dit moment druk met het ontwikkelen van apps en andere mobiele toepassing. Hoewel… online zijn is nog niet alles, je moet, vind ik, wel goed weten wat je doet. Video bijvoorbeeld, dat is een hele vriendelijke manier om een product te verkopen. Dus daar moeten we in de branche zeker mee aan de slag en ik snap best dat een dealer dat niet in één keer onder de knie heeft, maar met een tussenstap moet het zeker lukken.”

Frank, heel hartelijk dank voor dit gesprek in de #DCDW Podcast. Jouw visie op data en internationaal zakendoen is iets waar dealers hun voordeel mee kunnen doen. Ik hoop je snel nog eens te spreken, en raad ondertussen de luisteraars aan om eens een kijkje te nemen op de site van Autorola als ze dat nog niet gedaan hebben.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nieuweautokopen.nl, Marktplaats, Autodata Nederland, Tevreden.nl,  UnameIT en Bovemij.

Nieuweautokopen.nl is het grootste en meest professionele online platform voor nieuwe auto’s van Nederland. Zowel de particuliere als de zakelijke autokoper kan er terecht voor een nieuwe auto van elk merk. Koop, lease of Private Lease, Nieuweautokopen.nl biedt het aan, inclusief aankoopondersteuning en merkgarantie.

Autodata Nederland levert online oplossingen voor inkopers, occasion managers, handelaren, marketeers en directies in de autobranche. We laten alle stappen op elkaar aansluiten. Van soepel taxeren en inkopen tot modern voorraad beheer. En van adverteren op portals en websites tot management informatie. Kortom alles waarmee uw moderne autobedrijf winstgevend kan groeien.

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Tevreden.nl: Als uw klanten meer zijn dan alleen een rapportcijfer
De doorlopende klanttevredenheidsonderzoeken van autobedrijf.tevreden.nl helpen u exact te bepalen waar eventuele verbeterpunten liggen voor uw dienstverlening. U krijgt real-time inzicht in klantervaringen en weet precies wat klanten van u vinden. Deze reviews kunt u delen op uw eigen website, autobedrijf.tevreden.nl, Opiness.nl en de grotere occasions portals als Marktplaats en Autotrack. Heel belangrijk voor de online vindbaarheid en promotie van uw bedrijf! Enthousiaste klanten zijn dé weg naar het succes! Meer info via autobedrijf.tevreden.nl.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT

Wij zijn Bovemij. Wij helpen bedrijven in de mobiliteitsbranche bij al hun verzekeringen, financieringen en rechtshulp. Onze missie: onze klanten nóg succesvoller laten ondernemen.
Als onderdeel van BOVAG bestaan wij vóór en dóór de mobiliteitsbranche. Anders dan andere partijen vinden wij het dan ook belangrijk om de branche sterk te houden. Bovemij. Samen vooruit!

Er is een wereld te winnen voor dealers. Start voor een paar honderd euro een professionele webshop, met betaallink erin en al. Zet daar je dead stock in, en je genereert omzet.  
Er is een wereld te winnen voor dealers. Start voor een paar honderd euro een professionele webshop, met betaallink erin en al. Zet daar je dead stock in, en je genereert omzet.

Welkom bij de #DCDW Podcast van deze week, dit keer met als gast Rolf Westgeest. Voor Rolf heb ik een zwak, want als jongste autoverkoper destijds op de stand van SsangYong op de AutoRAI maakte Rolf op mij een onuitwisbare indruk. ‘Work hard, play hard’ was hem op het lijf geschreven. Nu is Rolf al tien jaar ondernemer met zijn bedrijf Exportwagen.eu. Ik ben extra blij dat mijn vriend Rolf deze week te gast is in de Podcast, dus Rolf, vertel nog eens wat meer over jezelf en neem ons vooral mee in jouw visie op onze branche.

Internationale handel

“Dank je, Paul. Mooie tijd was dat hè, de AutoRAI met SsangYong… Hoe tijden kunnen veranderen. Goed, om te beginnen even kort over Exportwagen.eu, voor wie dat nog niet kent. Exportwagen.eu is partner van Mobile.de, net als Marktplaats en Nieuweautokopen.nl ook een eBay-bedrijf. Wat wij doen is zorgen dat Nederlandse autobedrijven met een deel van hun voorraad gebruikte auto’s adverteert op Mobile.de en AutoScout24.de. Wij weten welk deel van de voorraad daarvoor interessant is, kunnen BPM omrekenen, prijsvergelijkingen maken en zo zorgen voor meer internationale handel.

Wat ook leuk is om eens te noemen, want ik heb het in eerdere podcasts eigenlijk nooit horen passeren, is WhatsApp. Dat platform wordt in de exportmarkt steeds meer gebruikt om handel te doen onderling. Er zijn bedrijven met een aparte telefoon voor alle WhatsApp-contacten die de hele week rouleert, zodat er altijd snel gereageerd wordt. Ook het snel delen van foto’s en filmpjes gaat heel snel op die manier en zelfs financiële transacties worden via WhatsApp afgewikkeld.”

Webwinkel

“Wat ik opmerkelijk vind, en dan zijn we bij het onderwerp social media beland, is dat mensen als ze iets duurs kopen in het buitenland of via internet, eigenlijk heel goed weten met welke zoektermen ze via Google bij de juiste reviews belanden. Maar reflecteer je dat op hun eigen bedrijf, dan blijkt dat ze niet weten hoe klanten al zoekend op hun website belanden. Ik denk daarom dat het belangrijk is om als dealer of autobedrijf eens te kijken hoe je het zelf zou willen, of hoe je het zelf beleeft, en dat vertalen daar de manier waarop je je klanten bedient. En gebruik dan het social mediaplatform dat het beste bij jou past, of bij jouw klanten. En wees niet bang wat te proberen, niet alles hoeft te lukken.

In dat kader mis ik echt nog de webwinkel bij dealerbedrijven. Een eenvoudige, maar professionele webwinkel kost vijfhonderd euro en als je daar nu eens je overtollige en oude voorraad onderdelen mee op kunt ruimen, wat accessoires aanbiedt of gewoon een collectie leuke goodies van je merk aanbiedt, zul je zien dat het traffic genereert. Qua omzet, maar je wint er ongetwijfeld ook nieuwe klanten mee.”
Rolf, heel hartelijk bedankt dat je vandaag aanwezig was bij deze #DCDW Podcast. Leuk om de luisteraars mee te nemen in jouw wereld van internationale handel. Je tip over een webwinkel is iets wat veel autobedrijven zeker ter harte zouden moeten nemen, goed idee. Nogmaals dank!

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nieuweautokopen.nl, Marktplaats, Autodata Nederland, Tevreden.nl,  UnameIT en Bovemij.

Nieuweautokopen.nl is het grootste en meest professionele online platform voor nieuwe auto’s van Nederland. Zowel de particuliere als de zakelijke autokoper kan er terecht voor een nieuwe auto van elk merk. Koop, lease of Private Lease, Nieuweautokopen.nl biedt het aan, inclusief aankoopondersteuning en merkgarantie.

Autodata Nederland levert online oplossingen voor inkopers, occasion managers, handelaren, marketeers en directies in de autobranche. We laten alle stappen op elkaar aansluiten. Van soepel taxeren en inkopen tot modern voorraad beheer. En van adverteren op portals en websites tot management informatie. Kortom alles waarmee uw moderne autobedrijf winstgevend kan groeien.

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Tevreden.nl: Als uw klanten meer zijn dan alleen een rapportcijfer
De doorlopende klanttevredenheidsonderzoeken van autobedrijf.tevreden.nl helpen u exact te bepalen waar eventuele verbeterpunten li

Data wijst uit dat de doelgroep van nu op een andere manier tot actie moet worden aangezet!  
Data wijst uit dat de doelgroep van nu op een andere manier tot actie moet worden aangezet! 

Welkom bij de #DCDW Podcast van deze week. Bij mij aan tafel zit Tobias Braam, online performance manager bij Marktplaats. Tobias is een gedreven marketeer die zich verdiept in zowel de zakelijke als particuliere gebruiker van Marktplaats. Zelf is hij actief op vrijwel alle social media kanalen die er zijn. Facebook, Instagram en Youtube zijn volgens Tobias onmisbaar voor autobedrijven. Tobias, dank voor je komst, ben ik iets vergeten in deze intro?

Verhalenverteller

“Volgens mij niet, Paul, al kan ik natuurlijk veel meer vertellen over mijn werk bij Marktplaats en mijn mening over de beste manier van online aanwezig zijn voor autobedrijven. Dus laten we maar eens bij dat eerste beginnen, want ik kan me voorstellen dat mijn functietitel niet meteen bij iedereen duidelijk maakt wat ik doe. Als online performance manager ben ik een soort verhalenverteller, die online, zowel op Marktplaats als daarbuiten, vertelt waarom mensen zaken moeten doen op of met Marktplaats.

De online wereld is enorm in beweging, denk maar aan allerlei toepassingen die proberen Google overbodig te maken. Ik zie het nog niet zo snel gebeuren, maar het heeft wel onze aandacht natuurlijk dus ik volg continu waar onze klanten zijn, waar en hoe ze zoeken op internet en hoe ik ze moet benaderen.
Om een voorbeeld te geven van iets waar autodealers hun voordeel mee kunnen doen: ik zie nog te weinig online contentmarketing die inhaakt op de oriëntatiefase die de consument doorloopt. Ik mis de uitleg waarom je als consument, die een aantal automerken aan het overwegen is, juist voor jouw merk moet kiezen. Als je als dealer in dat gat springt, en als enige wel de juiste uitleg geeft online, kun je scoren.”

Adaptive

“Ik vertel niets nieuws als ik meld dat steeds meer websitebezoek, bij Marktplaats zelfs al meer dan de helft, via mobiele apparaten gebeurt dan via de desktop. Websites moeten daarop aangepast zijn, en daar is nog wel een weg te gaan. Vrijwel alle websites zijn al wel geschikt om mobiel te bekijken, maar halen er niet het maximale uit. Dat is het verschil tussen een responsive en een adaptive website. Een responsive site past alleen de grootte aan op het scherm, je ziet dus de site verkleind en soms wat vereenvoudigd, maar in hoofdlijnen hetzelfde als de originele site.

Een adaptive site past zich echt aan, en maakt gebruik van de informatie die de gebruiker van een mobiel apparaat standaard meegeeft, waarvan de locatie natuurlijk de bekendste is. Deze site past ook de inhoud aan op de gebruiker en laat alleen relevante informatie zien op basis van die data. Dat heeft de toekomst, volgens mij zelfs nog meer dan apps. Want ga zelf maar eens na: als je een nieuwe app installeert en je hebt geen hele goede reden om ‘m te blijven gebruiken, zul je hem na drie dagen niet meer openen en verdwijnt hij bij de eerstvolgende opschoonronde in de prullenbak.”

Tobias, hartelijk bedankt dat je je visie op datamarketing en online aanwezig zijn voor autobedrijven met ons wilde delen in deze podcast. Autobedrijven kunnen hier zeker wat van opsteken, want je noemt een paar concrete en eigenlijk heel logische verbeterpunten voor ons dealers. Dank nogmaals!

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nieuweautokopen.nl, Marktplaats, Autodata Nederland, Tevreden.nl,  UnameIT en Bovemij.

Nieuweautokopen.nl is het grootste en meest professionele online platform voor nieuwe auto’s van Nederland. Zowel de particuliere als de zakelijke autokoper kan er terecht voor een nieuwe auto van elk merk. Koop, lease of Private Lease, Nieuweautokopen.nl biedt het aan, inclusief aankoopondersteuning en merkgarantie.

Autodata Nederland levert online oplossingen voor inkopers, occasion managers, handelaren, marketeers en directies in de autobranche. We laten alle stappen op elkaar aansluiten. Van soepel taxeren en inkopen tot modern voorraad beheer. En van adverteren op portals en websites tot management informatie. Kortom alles waarmee uw moderne autobedrijf winstgevend kan groeien.

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Tevreden.nl: Als uw klanten meer zijn dan alleen een rapportcijfer
De doorlopende klanttevredenheidsonderzoeken van autobedrij

Er is een drempel om de showroom binnen te gaan, hoe gastvrij je ook bent!  
Er is een drempel om de showroom binnen te gaan, hoe gastvrij je ook bent. Eerst een persoonlijke videoboodschap is daarom heel effectief: mensen weten dan met wie ze te maken krijgen!

Welkom bij de #DCDW Podcast van deze week met als gast Hendrik Liewes van dealerbedrijf Liewes in Roden. Ik kan Hendrik niet anders omschrijven dan een dealer die er alles aan doet een voorsprong te hebben op zijn concurrenten, ook in de digitale wereld. Onlangs investeerde hij in een nieuwe website en is daarmee bijzonder vooruitstrevend voor een kleine dealer. Hendrik doet aan leadopvolging met videoboodschappen en is actief op Facebook. Hendrik, welkom, vertel nog eens wat meer over je bedrijf?

Videoboodschap

“Dank je, Paul. Even kort over ons bedrijf: we zijn al ruim vijftig jaar Opel-dealer, terwijl het bedrijf al in 1924 is opgericht door mijn overgrootvader. Nog steeds zijn we een echt familiebedrijf, waarin diverse generaties actief zijn. In totaal werken er 15 mensen bij ons. We zijn dus een kleine dealer, en willen dat bewust blijven. Maar wel met de diensten van een groot bedrijf, zodat onze klanten voor alles bij ons terecht kunnen.
Ik doe veel met Facebook, en dat komt ook omdat ik merk dat veel senioren daar actief zijn. En, eerlijk is eerlijk, die vormen een aanzienlijk deel van ons klantenbestand. Verder zijn we natuurlijk actief op Twitter en Youtube. We doen heel veel met video, en dan vooral persoonlijke videoboodschappen. Daar ben ik een jaar of twee geleden mee begonnen en dat bevalt erg goed. Niet alleen omdat ik niet zo’n tekstschrijver ben, maar vooral omdat klanten er erg positief op reageren. Ik kreeg al eens een persoonlijke videoboodschap terug van een klant, waarin hij net zoals ik de nieuwe auto presenteerde een video had gemaakt over zijn inruilauto. Dat is natuurlijk hartstikke leuk maar ook bijzonder effectief, dus ik kan wel zeggen dat ik absoluut auto’s verkoop door middel van video.”

Website

“Onze nieuwe website is uiteraard het visitekaartje van het bedrijf. Omdat de mogelijkheden vanuit de importeur beperkt zijn hebben we ervoor gekozen een eigen site te laten ontwikkelen. Een van de voordelen is dat de site de bezoeker volgt, en mij precies kan vertellen welke pagina’s hij wanneer en hoe vaak bezocht heeft. Spreek ik dan een klant naar aanleiding van een lead, dan weet ik precies in welke zaken hij geïnteresseerd is. Of hij nog andere modellen heeft bekeken, of informatie heeft gezocht over een financiering. Het maakt het gesprek meteen heel concreet en persoonlijk. We doen ook aan call-tracking, dus ook van een klant die belt weten we waar hij vandaan komt.

Ons marketingbudget schuift steeds meer richting online. We houden daarmee rekening met het feit dat je als autobedrijf een hele brede doelgroep hebt: van jongeren rond de 18 tot senioren, iedereen rijdt auto maar niet iedereen leest de krant. Dus je zult je reclame-uitingen moeten verdelen.
Dat is ook meteen mijn tip voor collegadealers: ga met de tijd mee. Ik overweeg bijvoorbeeld sterk om mijn verkoopteam in ploegendienst te laten werken. Dus niet meer van negen tot zes, maar ook een shift van een tot tien uur. Zo’n verkoper is dan vooral online actief met leads direct opvolgen, chats, videoboodschappen… Wen er maar aan, de tijd dat de klant vanzelf naar de showroom kwam, is echt voorbij.”
Hendrik, heel hartelijk bedankt voor dit leuke en inspirerende gesprek in de #DCDW Podcast. Ik denk dat een hoop autobedrijven, ook veel grotere dealers, kunnen leren van jullie moderne en klantgerichte aanpak. Erg leuk, en ik hoop je nog vaak te zien als trouwe deelnemer aan onze seminars en trainingen.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nieuweautokopen.nl, Marktplaats, Autodata Nederland, Tevreden.nltaGGleautoUnameIT en Bovemij.

Nieuweautokopen.nl is het grootste en meest professionele online platform voor nieuwe auto’s van Nederland. Zowel de particuliere als de zakelijke autokoper kan er terecht voor een nieuwe auto van elk merk. Koop, lease of Private Lease, Nieuweautokopen.nl biedt het aan, inclusief aankoopondersteuning en merkgarantie.

Autodata Nederland levert online oplossingen voor inkopers, occasion managers, handelaren, marketeers en directies in de autobranche. We laten alle stappen op elkaar aansluiten. Van soepel taxeren en inkopen tot modern voorraad beheer. En van adverteren op portals en websites tot management informatie. Kortom alles waarmee uw moderne autobedrijf winstgevend kan groeien.

Ventavid: Kost het u moeite om de klant in de showroom te krijgen? Stopt u veel tijd en energie in het opvolgen van uw leads, krijgt u lastig contact met uw klant? Hoe zo

Als de klant bij je binnenkomt moet de conversie honderd procent zijn.  
Als de klant bij je binnenkomt moet de conversie honderd procent zijn.

Welkom bij de #DCDW Podcast van deze week met als gast Marco van Beek van het gelijknamige autobedrijf uit Steenwijkerwold. Ik ken Marco al heel lang en kan wel zeggen dat er weinig ondernemers zijn die zo bedreven zijn in het netwerken als hij. Als uitdaging voor zichzelf ziet Marco data, data en nog eens data. Marco, dank voor je komst, en vertel eens: wat heb je toch met data?

Als de klant bij je binnenkomt moet de conversie honderd procent zijn. Eigenlijk kan alleen de auto tegenvallen, want anders doet de verkoper z’n werk niet goed. Met dit in gedachten kun je je als onafhankelijk autobedrijf absoluut verbeteren.

Keuze

“Leuk dat je daarover begint, Paul. Data, we kunnen er inderdaad heel veel mee, maar het is nu ook een beetje spannend. We moeten echt samen met Europese Commissie optrekken om te zorgen dat data de keuze blijft van de consument. Fabrikanten willen de informatie die door auto’s en hun berijders gegenereerd wordt natuurlijk graag voor zichzelf houden, maar dat is voor het onafhankelijke kanaal natuurlijk niet gunstig. En voor de consument ook niet. Daarom ben ik er, samen met het bestuur van BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven, druk mee bezig om te zorgen dat die data vrij beschikbaar is en blijft.”

Voorstel

“Maar data speelt ook op vele kleinere schaal een ongelofelijk belangrijke rol in het autobedrijf. Sinds enige tijd hebben we een nieuwe website. Die ziet er van de voorkant mooi uit, al zeg ik het zelf, maar voor ons is de achterkant het meest interessante. De hoeveelheid data die we teruggekoppeld krijgen over de bezoekers is indrukwekkend en we kunnen onze acties daar perfect op aanpassen. Neem een klant die ons een e-mail stuurt waarin hij interesse toont voor een auto. We sturen meteen een berichtje terug om te bedanken, en zo snel mogelijk, liefst binnen een paar uur, verrassen we hem met een persoonlijke video van de auto, waarin we direct een voorstel doen waar zijn inruilauto in wordt meegenomen. Dat zorgt voor een flinke conversie.

Social media hebben we op orde, zoals elk autobedrijf dat moet hebben vind ik. Ik zorg dat ik via Twitter laat weten waar ik ben en wat ik doe, gebruik LinkedIn voor mijn netwerk en natuurlijk zijn we als autobedrijf aanwezig op Facebook. Sinds anderhalf jaar hebben we daarvoor een professional aangetrokken die de content maakt en beheert en ik moet zeggen, dat werkt erg goed. Ik weet niet hoeveel conversie het oplevert qua leads, wat ik wel merk is dat waar ik ook kom, er wordt over ons gesproken en men weet waar we voor staan. Dus in dat kader is ons social mediabeleid absoluut succesvol.”

Marco, hartelijk dank voor je komst naar de #DCDW Podcast. Ik denk dat de wijze waarop jij bepaalde zaken hebt geregeld in je autobedrijf een voorbeeld kan zijn voor andere bedrijven. Leuk dat je dit met ons wilde delen, en als collega’s meer willen weten mogen ze je altijd bellen, toch?

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nieuweautokopen.nl, Marktplaats, Autodata Nederland, Tevreden.nltaGGleautoUnameIT en Bovemij.

Nieuweautokopen.nl is het grootste en meest professionele online platform voor nieuwe auto’s van Nederland. Zowel de particuliere als de zakelijke autokoper kan er terecht voor een nieuwe auto van elk merk. Koop, lease of Private Lease, Nieuweautokopen.nl biedt het aan, inclusief aankoopondersteuning en merkgarantie.

Autodata Nederland levert online oplossingen voor inkopers, occasion managers, handelaren, marketeers en directies in de autobranche. We laten alle stappen op elkaar aansluiten. Van soepel taxeren en inkopen tot modern voorraad beheer. En van adverteren op portals en websites tot management informatie. Kortom alles waarmee uw moderne autobedrijf winstgevend kan groeien.

TaGGleAuto creëert video’s in seconden welke geautomatiseerd worden toegevoegd aan uw advertenties. De kracht van taGGleAuto ook ervaren? Vraag nu de gratis proefmaand aan op taGGleAuto.nl. Ruim 2000 autobedrijven gingen u voor!

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Tevreden.nl: Als uw klanten meer zijn dan alleen een rapportcijfer
De doorlopende klanttevredenheidsonderzoeken van autobedrijf.tevreden.nl helpen u exact te bepalen waar eve

Een auto online zetten, kan iedereen. Daarna wordt het lastig. Veel dealers, als de auto te weinig belangstelling krijgt, grijpen te snel naar de prijs om leads te genereren. Dat kan anders.  
Een auto online zetten, kan iedereen. Daarna wordt het lastig. Veel dealers, als de auto te weinig belangstelling krijgt, grijpen te snel naar de prijs om leads te genereren. Dat kan anders.

Welkom bij aflevering 19 van #DCDW Podcast. Ik ben Paul de Vries en spreek vandaag met Robert Brouwer van Autodata Nederland. Robert studeerde marketing en economie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en werkt nu al weer zes jaar voor Autodata. Dat bedrijf, voortgekomen uit het taxatiesysteem ATS uit de jaren negentig, werd gestart door zijn vader. Volgens Robert zouden dealers meer geld moeten investeren in hun eigen website. Robert, licht dat eens toe en wat doet Autodata eigenlijk?

Data

Robert: “De kern van Autodata is het makkelijker maken van het in- en verkoopproces voor autobedrijven. We zijn goed in occasiontaxeersystemen, voorraadbeheer en alles wat er komt kijken bij de marketing van gebruikte en nieuwe voorraadauto’s. Dealers kennen ons van Wheelerdelta en Autoscan, producten die helpen bij hun salesproces. Wheelerdelta is sinds kort door het gebruik van eigen software zeer flexibel. We kunnen snel schakelen en het pakket afstemmen op de wensen van de gebruiker. Maar ook kunnen advertenties van auto’s veel beter afgestemd worden op de specifieke eigenschappen van juist die auto. Daarover gesproken, een nieuwe voorraadauto of occasion online zetten, dat kan inmiddels iedereen. Maar daarna wordt het lastig. We zien dat veel dealers, als de auto te weinig belangstelling krijgt, te snel naar de prijs grijpen als middel om leads te genereren. Dat kan anders. Denk aan het aanpassen van je advertentie, bijvoorbeeld op basis van data. Als onze data vertellen dat een auto een bepaalde doelgroep aanspreekt, moet je je advertentie richten op die doelgroep.”

Inkoper

“Ik ben gelukkig niet de enige die vindt dat de eigen website het belangrijkste portal is van een autobedrijf, omdat de leads die daarvandaan komen de meest interessante leads zijn. De site moet dus zowel het visitekaartje zijn van het bedrijf, maar ook van de auto die erop aangeboden wordt. In dat kader ben ik van mening dat de inkoper de juiste persoon is om de advertentie van een auto op te stellen. Dus niet de verkoper of een marketeer. Waarom? Hij weet als geen ander waarom juist die auto interessant is. Niet alleen qua prijs, maar vooral vanwege bepaalde opties. Bovendien is het belangrijk om nog veel transparanter te zijn online. Bijvoorbeeld door het innamerapport standaard erbij te presenteren. En tot slot: presenteer de opties in je advertentie niet volgens de gebruikelijke, alfabetische ‘abs-airco-automaat-methode’, maar zet de belangrijkste opties van juist die auto bovenaan.”

Dank voor dit interview, Robert, leuk dat je je kennis en kunde met ons wilde delen. Met name jouw visie op de rol van de inkoper bij het online presenteren van auto’s vind ik interessant. Meer informatie over Autodata natuurlijk via de website, maar ook op LinkedIn of bel Robert op 06-15895984.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nieuweautokopen.nl, Marktplaats, Autodata Nederland, Tevreden.nltaGGleautoUnameIT en Bovemij.

Nieuweautokopen.nl is het grootste en meest professionele online platform voor nieuwe auto’s van Nederland. Zowel de particuliere als de zakelijke autokoper kan er terecht voor een nieuwe auto van elk merk. Koop, lease of Private Lease, Nieuweautokopen.nl biedt het aan, inclusief aankoopondersteuning en merkgarantie.

Autodata Nederland levert online oplossingen voor inkopers, occasion managers, handelaren, marketeers en directies in de autobranche. We laten alle stappen op elkaar aansluiten. Van soepel taxeren en inkopen tot modern voorraad beheer. En van adverteren op portals en websites tot management informatie. Kortom alles waarmee uw moderne autobedrijf winstgevend kan groeien.

TaGGleAuto creëert video’s in seconden welke geautomatiseerd worden toegevoegd aan uw advertenties. De kracht van taGGleAuto ook ervaren? Vraag nu de gratis proefmaand aan op taGGleAuto.nl. Ruim 2000 autobedrijven gingen u voor!

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Tevreden.nl: Als uw klanten meer zijn dan alleen een rapportcijfer
De doorlopende klanttevredenheidsonderzoeken van autobedrijf.tevreden.nl helpen u exact te b

Wees eerlijk in je advertentietekst. Consumenten komen er toch wel achter dat het een geïmporteerde occasion is. Verkoop 'm met behulp van je vrije tekst, niet dat standaard optielijstje.  
Wees eerlijk in je advertentietekst. Consumenten komen er toch wel achter dat het een geïmporteerde occasion is. Verkoop 'm met behulp van je vrije tekst, niet dat standaard optielijstje.

Welkom bij de #DCDW Podcast van deze week met als gast Rico van der Vies, productmanager bij RDC. Hij leeft volgens drie regels: doen wat je zegt, zeggen wat je denkt en behandel een ander zoals je zelf behandeld wilt worden. Rico wil het vandaag met ons hebben over zijn heilige geloof dat mensen het verschil maken. Een man met een missie... Rico, welkom, ben ik iets vergeten?

Opknippen

"Dank je Paul, nee, helemaal niets! Laat ik maar beginnen met iets meer te vertellen over mijn werk bij RDC. Ik ben als productmanager verantwoordelijk voor de reactieve producten, dus de producten die dingen mogelijk maken voor autobedrijven zoals het occasionbeheersysteem OBS. Daarover gesproken, OBS is in de loop der jaren een echte managementtool geworden waar veel data uit te genereren is. Bijvoorbeeld het aantal leads op een advertentie van een auto. Kijk, het aantal stadagen weten is leuk, maar zegt dat wel echt iets over de populariteit van die occasion? Of over jouw aanbod? Ik denk het niet.

Pak je het aantal leads, dan levert dat interessantere informatie op. Zoom nog eens kritisch in op een advertentie waar weinig leads op komen, en check of de foto's goed zijn en de opties kloppen. En draai het eens om: als je gebeld wordt over een auto waar veel leads op zijn, weet je dat het niet om de prijs draait. Met dit soort data zouden autobedrijven meer moeten doen vind ik. In dat kader: ik heb er wel eens voor gepleit om als dealer je online voorraad auto's op te knippen en te verdelen over de verkopers. Die zijn dan verantwoordelijk voor het adverteren en worden beloond op basis van het aantal leads op zo'n auto. Ik denk dat je dan de kwaliteit van de advertenties enorm omhoog zult zien gaan."

Identiteit

"Wat me opvalt is dat nog veel te veel autobedrijven vooral bezig zijn met het zenden van informatie. Ze gaan niet de dialoog aan met hun klanten, maar vertellen vooral hun eigen verhaal. En vaak ontbreekt dan ook nog de essentie: waarom zou de klant juist bij hen een auto moeten kopen? Het past bij de manier waarop de klant op afstand wordt behandeld. Die wordt niet altijd serieus genomen, terwijl er direct een verkoper wordt vrijgemaakt wanneer een klant fysiek de showroom binnenstapt. Op dat gebied kunnen dealers echt nog een enorme slag maken. En dat doe je onder andere door je bedrijf ook als merk te presenteren. Stern, mijn vorige werkgever, doet dat heel goed vind ik. Doordat de Stern groep een echte multimerkendealer is, ontleen je aan één of een paar merken niet zo makkelijk je identiteit. Dat doet Stern dus wel aan hun eigen naam. Heel knap!

Rico, hartelijk dank voor je komst naar de #DCDW Podcast. We hebben een groot aantal onderwerpen besproken, zoals leads, de rol van de verkoper, de autokoper op afstand, social media... Onze luisteraars kunnen er zeer zeker weer het een en ander van oppikken. Nogmaals dank en ik spreek je snel weer.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nieuweautokopen.nl, Marktplaats, Autodata Nederland, Tevreden.nltaGGleautoUnameIT en Bovemij.

Nieuweautokopen.nl is het grootste en meest professionele online platform voor nieuwe auto’s van Nederland. Zowel de particuliere als de zakelijke autokoper kan er terecht voor een nieuwe auto van elk merk. Koop, lease of Private Lease, Nieuweautokopen.nl biedt het aan, inclusief aankoopondersteuning en merkgarantie.

Autodata Nederland levert online oplossingen voor inkopers, occasion managers, handelaren, marketeers en directies in de autobranche. We laten alle stappen op elkaar aansluiten. Van soepel taxeren en inkopen tot modern voorraad beheer. En van adverteren op portals en websites tot management informatie. Kortom alles waarmee uw moderne autobedrijf winstgevend kan groeien.

TaGGleAuto creëert video’s in seconden welke geautomatiseerd worden toegevoegd aan uw advertenties. De kracht van taGGleAuto ook ervaren? Vraag nu de gratis proefmaand aan op taGGleAuto.nl. Ruim 2000 autobedrijven gingen u voor!

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Tevreden.nl: Als uw klanten meer zijn dan alleen een rapportcijfer

Om als autobedrijf succesvolle marketing in te zetten, moet je focussen. Je kunt nooit op alle plaatsen succesvol zijn. Kies er een paar en zorg dat je daar heel goed aanwezig bent.  
Om als autobedrijf succesvolle marketing in te zetten, moet je focussen. Je kunt nooit op alle plaatsen succesvol zijn. Kies er een paar en zorg dat je daar heel goed aanwezig bent

Welkom bij weer een nieuwe #DCDW podcast met deze keer bij mij aan tafel Arjan Roor van de VKV Groep. Arjan is marketingmanager en samen met DTC Media verantwoordelijk voor de uitrol van een van de mooiste en meest innovatieve dealerwebsite van Nederland. Arjan heeft een uitgesproken mening over het adverteren op Facebook door dealers en experimenteert met wat wel werkt en wat niet werkt. Ontbreekt er nog iets aan deze introductie, Arjan?

Gezicht

“Dankjewel Paul, je weet het weer prima te verwoorden. Inderdaad, de nieuwe website is op dit moment wel echt een ding voor ons. Toen ik negen jaar geleden begon bij VKV was er een site, maar die was vooral bedoeld om de klant van informatie te voorzien. Eigenlijk alleen zenden dus. Dat is natuurlijk enorm veranderd de afgelopen jaren. De website is daarom nieuw ontworpen, volledig doorontwikkeld qua navigatie en helemaal aangepast op tablets en smartphones, want daar komt meer dan de helft van het bezoek vandaan.

Daarvoor hebben we aan de hand van cijfers uitgevonden welke informatie bezoekers van onze site op een mobiel apparaat het meeste bekijken. Die info is nu meteen te zien, de minder relevante zaken zijn naar de achtergrond geschoven. En wat we nu ook doen: we geven onze medewerkers een gezicht op de site. Niet alleen de verkopers, maar bijvoorbeeld ook de servicemanagers. Daarnaast zijn we aan het experimenteren met dynamische content, dus informatie die wordt aangepast op de bezoeker. Daarmee zijn we de eerste binnen de automobielbranche voor zover ik weet.”

Imagomedium

“Facebook is echt een advertentiekanaal voor ons geworden het afgelopen jaar. Niet alleen voor sales, ook aftersales. We behalen er goede resultaten mee. Het leuke van adverteren op Facebook vind ik dat het direct heel zichtbaar is. Ons product, mooie auto’s, leent zich er ontzettend goed voor. Om die reden zijn we ook gestart met Instagram, maar dat zien we echt als imagomedium. Wij kiezen bewust voor een aantal kanalen om onze marketingboodschappen te verspreiden en niet allemaal, je kunt nooit overal succesvol zijn.

Dat zie je ook terug in onze marketingmix: het grootste gedeelte van het budget geven we uit aan online, dus onze website, de portals en social media. Ook doen we nog behoorlijk wat direct mail naar prospects, want ook dat werkt goed. En natuurlijk nog wat buitenreclame en klassiek adverteren, vooral om de mensen te bereiken die ons nog niet kennen.”

Arjan, heel hartelijk dank dat je de luisteraars van deze #DCDW Podcast een kijkje in de marketingkeuken van de VKV Groep hebt willen geven. Interessant, en zeker iets waar andere dealers iets aan kunnen hebben. Succes met je experimenten, en nogmaals dank voor dit gesprek.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nieuweautokopen.nl, Marktplaats, Autodata Nederland, Tevreden.nltaGGleautoUnameIT en Bovemij.

Nieuweautokopen.nl is het grootste en meest professionele online platform voor nieuwe auto’s van Nederland. Zowel de particuliere als de zakelijke autokoper kan er terecht voor een nieuwe auto van elk merk. Koop, lease of Private Lease, Nieuweautokopen.nl biedt het aan, inclusief aankoopondersteuning en merkgarantie.

Autodata Nederland levert online oplossingen voor inkopers, occasion managers, handelaren, marketeers en directies in de autobranche. We laten alle stappen op elkaar aansluiten. Van soepel taxeren en inkopen tot modern voorraad beheer. En van adverteren op portals en websites tot management informatie. Kortom alles waarmee uw moderne autobedrijf winstgevend kan groeien.

TaGGleAuto creëert video’s in seconden welke geautomatiseerd worden toegevoegd aan uw advertenties. De kracht van taGGleAuto ook ervaren? Vraag nu de gratis proefmaand aan op taGGleAuto.nl. Ruim 2000 autobedrijven gingen u voor!

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Tevreden.nl: Als uw klanten meer zijn dan alleen een rapportcijfer
De doorlopende klanttevredenheidsonderzoeken van autobedrijf.tevreden.nl helpen u exact te bepalen waar eventuele verbeterpunten liggen voor uw dienstverlening. U krijgt real-time inz

Glenn Pasch op de #DCDW - Digital Car Dealer Workshop  

Onlangs was Glenn Pasch, CEO van PCG bij ons op bezoek bij de #DCDW om dealers en autobedrijven bij te praten over de nieuwste inzichten in de online automotive. Termen als Zero Engagement(ZEP) en CEP Cost per Engagement passeren de revue. Luister nu naar deze integrale opname in het engels van Glenn Pasch

 

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nieuweautokopen.nl, Marktplaats, Autodata Nederland, Tevreden.nltaGGleautoUnameIT en Bovemij.

Nieuweautokopen.nl is het grootste en meest professionele online platform voor nieuwe auto’s van Nederland. Zowel de particuliere als de zakelijke autokoper kan er terecht voor een nieuwe auto van elk merk. Koop, lease of Private Lease, Nieuweautokopen.nl biedt het aan, inclusief aankoopondersteuning en merkgarantie.

Autodata Nederland levert online oplossingen voor inkopers, occasion managers, handelaren, marketeers en directies in de autobranche. We laten alle stappen op elkaar aansluiten. Van soepel taxeren en inkopen tot modern voorraad beheer. En van adverteren op portals en websites tot management informatie. Kortom alles waarmee uw moderne autobedrijf winstgevend kan groeien.

TaGGleAuto creëert video’s in seconden welke geautomatiseerd worden toegevoegd aan uw advertenties. De kracht van taGGleAuto ook ervaren? Vraag nu de gratis proefmaand aan op taGGleAuto.nl. Ruim 2000 autobedrijven gingen u voor!

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Tevreden.nl: Als uw klanten meer zijn dan alleen een rapportcijfer
De doorlopende klanttevredenheidsonderzoeken van autobedrijf.tevreden.nl helpen u exact te bepalen waar eventuele verbeterpunten liggen voor uw dienstverlening. U krijgt real-time inzicht in klantervaringen en weet precies wat klanten van u vinden. Deze reviews kunt u delen op uw eigen website, autobedrijf.tevreden.nl, Opiness.nl en de grotere occasions portals als Marktplaats en Autotrack. Heel belangrijk voor de online vindbaarheid en promotie van uw bedrijf! Enthousiaste klanten zijn dé weg naar het succes! Meer info via autobedrijf.tevreden.nl.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT

Wij zijn Bovemij. Wij helpen bedrijven in de mobiliteitsbranche bij al hun verzekeringen, financieringen en rechtshulp. Onze missie: onze klanten nóg succesvoller laten ondernemen.
Als onderdeel van BOVAG bestaan wij vóór en dóór de mobiliteitsbranche. Anders dan andere partijen vinden wij het dan ook belangrijk om de branche sterk te houden. Bovemij. Samen vooruit!

 

 

Investeer als dealer in je eigen naam, die is uniek en vertegenwoordigt je identiteit. Knok voor je eigen dealernaam, want dat ben jij!  
Investeer als dealer in je eigen naam, die is uniek en vertegenwoordigt je identiteit. Knok voor je eigen dealernaam, want dat ben jij!

Welkom bij de #DCDW Podcast van deze week met bij mij aan tafel Bas Oude Luttikhuis van Dealerdirect. Naast autofanaat is Bas directeur van Dealerdirect, bij het grote publiek bekend van ikwilvanmijnautoaf.nl. Inderdaad, van die irritante radioreclame... Bas is actief op elk social mediaplatform van betekenis en zorgde ervoor dat een website die auto's inkoop de normaalste zaak van de wereld is. Bas, wat ben ik vergeten in deze intro?

Herkenning

"Paul, ik ben er verlegen van, helemaal goed. Dank je. We zitten natuurlijk aardig op een lijn met onze fascinatie voor de ontwikkelingen in online automotive. Jij startte vanuit je dealerbedrijf met de online verkoop van auto's, ik met de inkoop. Dat is nu al weer ruim tien jaar geleden. In het begin vroegen we auto's te koop om de voorraad in ons eigen dealerbedrijf aan te vullen, maar er was zoveel animo voor dat we de stroom eigenlijk niet aan konden en al gauw bemiddelaar werden. Zo is ikwilvanmijnautoaf.nl ontstaan, inmiddels aangevuld met diverse andere sites waaronder ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl.

Over onze marketing: iedereen kent inderdaad onze radioreclame. Die zenden we niet uit met de illusie dat iemand die de reclame hoort direct achter z'n computer duikt om z'n auto bij ons aan te melden. Het gaat puur om de herkenning. Want als iemand later eens gaat kijken op internet en onze naam in het rijtje met resultaten op Google tegenkomt, ook al staan we niet bovenaan, maakt de herkenning dat hij toch naar onze site zal gaan. En dat terwijl we niet het meeste betaald hebben aan Google om bovenaan de zoekresultaten te verschijnen."

Sterren

"Iedereen kent ikwilvanmijnautoaf.nl. Toch hebben we dat niet aan social media te danken. Een paar jaar geleden had ik echt het idee dat social media een soort heilige graal was op het gebied van marketing. We maakten mensen vrij, investeerden geld en produceerden veel content. Maar toen we na een jaar die beslissing evalueerden, viel het effect van die inspanningen toch tegen. Natuurlijk is het lastig je winst qua naamsbekendheid te meten, maar het aantal nieuwe klanten dat we via de kanalen kregen, was minimaal. Daarom geloof ik toch meer in gericht adverteren, zoals ik aan het begin van het gesprek al vertelde.

Overigens neemt dat niet weg dat we Twitter en Facebook nu helemaal links laten liggen. Wordt er over je gepraat, dan zul je moeten reageren. Maar zwaar inzetten op alleen zenden, dat doen we niet. Zo hebben we ook ons reviewbeleid hervormd. Toegegeven, tot een paar jaar geleden werden we niet heel erg positief beoordeeld door veel klanten. Natuurlijk, de waarde van een auto valt vaak tegen, maar toch. Door mensen die ons maar twee of drie sterren gaven te vragen wat we beter hadden kunnen doen, konden we hun ervaring ombuigen en er zelf van leren. Met als resultaat dat we nu veel betere beoordelingen krijgen op de reviewwebsites."

Bas, ontzettend bedankt dat je de luisteraars van de #DCDW Podcast wilde meenemen in de online inkoopwereld van Dealerdirect. Ik denk dat je bovendien een paar waardevolle tips en ervaringen hebt gedeeld. Je bent net als ik erg actief op LinkedIn, dus als mensen met je in contact willen komen ben je makkelijk te vinden op dit kanaal. En natuurlijk via je website.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nieuweautokopen.nl, Marktplaats, Autodata Nederland, Tevreden.nltaGGleautoUnameIT en Bovemij.

Nieuweautokopen.nl is het grootste en meest professionele online platform voor nieuwe auto’s van Nederland. Zowel de particuliere als de zakelijke autokoper kan er terecht voor een nieuwe auto van elk merk. Koop, lease of Private Lease, Nieuweautokopen.nl biedt het aan, inclusief aankoopondersteuning en merkgarantie.

Autodata Nederland levert online oplossingen voor inkopers, occasion managers, handelaren, marketeers en directies in de autobranche. We laten alle stappen op elkaar aansluiten. Van soepel taxeren en inkopen tot modern voorraad beheer. En van adverteren op portals en websites tot management informatie. Kortom alles waarmee uw moderne autobedrijf winstgevend kan groeien.

TaGGleAuto creëert video’s in seconden welke geautomatiseerd worden toegevoegd aan uw advertenties. De kracht van taGGleAuto ook ervaren? Vraag nu de gratis proefmaand aan op taGGleAuto.nl. Ruim 2000 autobedrijven gingen u voor!

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaats

Autobedrijven hebben een enorme kennis van techniek, waarmee ze op Facebook leuke dingen kunnen doen. Maar een goede marketeer is nodig om het om te zetten in een krachtig kanaal!  

Welkom bij weer een nieuwe #DCDW Podcast met deze week als gast Roy Roelofs van Autosociaal. Autosociaal maakt apps voor automotivebedrijven en heeft diverse grote bedrijven als klant. Roy is een echte marketeer en heeft ondanks zijn jonge leeftijd al veel kennis van online automotive. Een ideale gast dus om eens mee bij te praten. Roy, welkom, ontbreekt er nog iets aan deze introductie?

Kansen

“Dank je, Paul, je kondigt me uitstekend aan, niets aan toe te voegen. Hoewel, jong… Ik ben 27, maar… En Autosociaal bestaat ook al weer tweeënhalf jaar. Wat we doen is de klant en het autobedrijf dichter bij elkaar brengen door middel van een app. Die wordt helemaal vormgegeven in de huisstijl van het autobedrijf, eigenlijk is alleen de software echt van ons. De app is een communicatiemiddel in de breedste zin van het woord tussen klant en autobedrijf, waarbij we gebruikmaken van data en de combinatie van app en web.

Op het moment van ons gesprek gaat weer een nieuwe functionaliteit live: het benaderen van de klant via de app en opvolging via internet. Dat laatste kan heel gericht en is daardoor buitengewoon effectief. Het geeft aan hoeveel kansen er liggen in klantbenadering door automotivebedrijven, en die kansen blijven nog veel te vaak liggen. Door consumenten te benaderen op het juiste moment en met de juiste boodschap, kun je als dealer meer rendement op je marketinginvesteringen halen.”

Vimeo

“Het lijkt misschien vanzelfsprekend om je op Youtube te richten als je iets met video wilt doen, maar wij hebben gekozen voor Vimeo. Misschien niet de meest logische keuze als het gaat om vindbaarheid via Google, maar Vimeo heeft wel voordelen. Het is een videokanaal dat vergelijkbaar is met Youtube, maar biedt meer mogelijkheden tot personaliseren van je kanaal biedt. Ook is er meer data beschikbaar om je bereik te kunnen meten en dergelijke.
Facebook doen we natuurlijk ook, waarbij mijn tip voor dealers is om je bij elk bericht dat je plaatst eerst af te vragen in welke mate het interessant is voor je klanten. Laat je inspireren door de ontwikkelingen die er spelen op mobiliteitsgebied, zowel op korte als lange termijn. Je mag best eens om iets vragen, maar dat moet in verhouding zijn met het geven wat je doet via je social mediakanalen. Het doel is immers interactie, maar om dat te bereiken moet je wel bereid zijn om te investeren.”

Roy, dank voor je komst naar de #DCDW Podcast. Leuk dat je de luisteraars hebt willen meenemen in de wereld van Autosociaal en je visie hebt gegeven op social media voor het autobedrijf. Succes met je onderneming en nogmaals bedankt.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nieuweautokopen.nl, Marktplaats, Autodata Nederland, Tevreden.nltaGGleautoUnameIT en Bovemij.

Nieuweautokopen.nl is het grootste en meest professionele online platform voor nieuwe auto’s van Nederland. Zowel de particuliere als de zakelijke autokoper kan er terecht voor een nieuwe auto van elk merk. Koop, lease of Private Lease, Nieuweautokopen.nl biedt het aan, inclusief aankoopondersteuning en merkgarantie.

Autodata Nederland levert online oplossingen voor inkopers, occasion managers, handelaren, marketeers en directies in de autobranche. We laten alle stappen op elkaar aansluiten. Van soepel taxeren en inkopen tot modern voorraad beheer. En van adverteren op portals en websites tot management informatie. Kortom alles waarmee uw moderne autobedrijf winstgevend kan groeien.

TaGGleAuto creëert video’s in seconden welke geautomatiseerd worden toegevoegd aan uw advertenties. De kracht van taGGleAuto ook ervaren? Vraag nu de gratis proefmaand aan op taGGleAuto.nl. Ruim 2000 autobedrijven gingen u voor!

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Tevreden.nl: Als uw klanten meer zijn dan alleen een rapportcijfer
De doorlopende klanttevredenheidsonderzoeken van autobedrijf.tevreden.nl helpen u exact te bepalen waar eventuele verbeterpunten liggen voor uw dienstverlening. U krijgt real-time inzicht in klantervaringen en weet precies wat klanten van u vinden. Deze reviews kunt u delen op uw eigen website, autobedrijf.tevreden.nl, Opiness.nl en de grotere occasions portals als Marktplaats en Autotrack. Heel belangrijk voor de online vindbaarheid en promotie van uw bedrijf! En

Veel autobedrijven verdiepen zich in de nieuwste autotechniek, maar niet in de nieuwste communicatietechniek. En juist daarmee kun je je onderscheiden en klanten winnen.  
Veel autobedrijven verdiepen zich in de nieuwste autotechniek, maar niet in de nieuwste communicatietechniek. En juist daarmee kun je je onderscheiden en klanten winnen.

Welkom bij de #DCDW Podcast van deze week met als gast Michel van Roon van CRM Automotive Retail. Michel omschrijft zichzelf als een informatiejunk die alles leest en luistert wat er maar te vinden is over onze branche. Naast CRM beheert Michel ook de retailformule voor gebruikte auto's Cars&Joy, omdat de occasion nu eenmaal in zijn bloed zit. Dealers zouden volgens Michel meer aan strategie moeten denken dan ze nu doen en gebruiken nog veel te weinig video om te communiceren met de klant, dus dit wordt vast een interessante podcast.

Bullshit

"Dat denk ik ook, Paul. Dank voor je introductie. Leuk hè, wat we hebben meegemaakt de afgelopen twintig jaar in onze branche. Kijk naar de ontwikkeling van CRM Automotive Retail: we begonnen als CRM Used Car Management en zijn inmiddels gegroeid naar een breder bedrijf in retailondersteuning van autobedrijven. Het voelt weer echt als een startup nu. We konden natuurlijk ook niet om de digitalisering heen, en de branche is veel concreter geworden. De bullshit is eruit. Je ziet het aan verkopers: een verkoper die geen toegevoegde waarde heeft scoort gewoon onder gemiddeld, of misschien net aan gemiddeld. Tegelijkertijd zijn er jongens en meiden die echt heel goed scoren. Die het passief wachten op een klant niet kennen en proactief overal op af gaan. Als verkoopleider, zeker als je al wat langer meedraait, is het best wel lastig om dit soort verkopers goed te coachen want je moet hun taal spreken. Ik zie in dat kader nog teveel managers die meer aandacht voor de cijfers hebben dan voor de vloer. Dus daar kunnen we ons als branche echt in verbeteren."

Gratis apk

"Facebook is een prachtig medium, omdat je de klanten die je volgen eigenlijk ongegeneerd kunt bestoken met boodschappen. Oké, met mate natuurlijk, maar toch. En ook de advertentiemogelijkheden zijn erg goed, want heel nauwkeurig lokaal inzetbaar. Maar vlak ook YouTube niet uit. YouTube is ernstig onderschat, want het wordt nog nauwelijks ingezet. Ja, voor een geautomatiseerd occasionfilmpje. Maar video is ook buitengewoon geschikt voor het verkoopproces, bijvoorbeeld om cognitieve dissonantie te voorkomen. Dat is de twijfel die soms ontstaat bij de klant voor of vlak na de koop, en die kun je als verkoper met een filmpje heel makkelijk ombuigen. Denk je eens in: je hebt als klant net je handtekening gezet onder het koopcontract en thuisgekomen krijg je een e-mail van de directie van het autobedrijf, die je in een filmpje bedankt voor je aankoop en laat zien dat het proces van bestellen en/of rijklaar maken in gang is gezet.

Tuurlijk, als autobedrijf verplicht je jezelf daarmee natuurlijk wel om het ook echt goed te doen, maar je hebt er ook een klant bij die zijn leven lang fan van je blijft omdat hij begrijpt wat je doet. In dat kader: leg maar eens in een filmpje uit waarom jij geen gratis apk aanbiedt, gewoon omdat het niet kan. Met in je achterhoofd de vraag waarom de klant juist wel bij jou moet kopen. Wedden dat de klanten bij je in de rij staan om die paar tientjes voor de keuring te mogen betalen?"

Michel, hartelijk dank voor je bijdrage aan deze podcast, ik denk dat je de luisteraars een interessant stuk van je kennis en kunde hebt kunnen meegeven. Je bent uiteraard te vinden op LinkedIn en je websites voor heb die meer willen weten.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nieuweautokopen.nl, Marktplaats, Autodata Nederland, Tevreden.nltaGGleautoUnameIT en Bovemij.

Nieuweautokopen.nl is het grootste en meest professionele online platform voor nieuwe auto’s van Nederland. Zowel de particuliere als de zakelijke autokoper kan er terecht voor een nieuwe auto van elk merk. Koop, lease of Private Lease, Nieuweautokopen.nl biedt het aan, inclusief aankoopondersteuning en merkgarantie.

Autodata Nederland levert online oplossingen voor inkopers, occasion managers, handelaren, marketeers en directies in de autobranche. We laten alle stappen op elkaar aansluiten. Van soepel taxeren en inkopen tot modern voorraad beheer. En van adverteren op portals en websites tot management informatie. Kortom alles waarmee uw moderne autobedrijf winstgevend kan groeien.

TaGGleAuto creëert video’s in seconden welke geautomatiseerd worden toegevoegd aan uw advertenties. De kracht van taGGleAuto ook ervaren? Vraag nu de gratis proefmaand aan op taGGleAuto.nl. Ruim 2000 autobedrijven gingen u voor!

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites

Een video maken kost meer tijd. Maar het is ook veel effectiever: 75 tot 80 procent van de klanten reageert meteen!  
Een video maken kost meer tijd. Maar het is ook veel effectiever: 75 tot 80 procent van de klanten reageert meteen.

Welkom bij de #DCDW Podcast van deze week. Vandaag spreek ik met Kees Oldenhage van VentaVid, een service waarmee je via een app op je smartphone online een persoonlijke videoboodschap aan je klanten kunt sturen. Kees vindt dat dealers meer aandacht zouden moeten besteden aan de portals zoals Marktplaats, want in feite doen we allemaal hetzelfde en moet je je dus onderscheiden om op te vallen in de massa. Bijvoorbeeld met een persoonlijke video. Toch, Kees?

Effectief

"Klopt helemaal. Een kleine tien jaar geleden begon ik als autoverkoper al te pionieren met video. Dat was nog best lastig, want met mijn Nokia kon ik niet filmen en YouTube had nog niet van HD gehoord. Ik merkte al meteen dat het maken van een video veel tijd kostte en dat het eerlijk gezegd weinig opleverde. Sterker nog, hoewel ik bij elke occasion online een échte video plaatste, dus niet zo'n aan elkaar geplakte fotoserie, verkocht ik er geen auto extra door. Tot ik als reactie op een vraag van een klant een persoonlijke videoboodschap opnam en terugstuurde. Die klant stond een kwartier later met een grote glimlach in de showroom. Dat werkte dus, en zo is VentaVid ontstaan. Eerst voor eigen gebruik, en nu is de app beschikbaar voor iedereen die snel en effectief videoboodschappen wil maken. Zeker als je in de boodschap een call to action verwerkt, bijvoorbeeld de klant op een concreet tijdstip uitnodigt in je showroom, is de respons enorm. Het geeft bovendien aan dat de kern van je videoboodschap niet de auto is, want daar is al genoeg informatie over te vinden op internet. Het gaat om de persoon die 'm verkoopt, dus presenteer vooral jezelf in de video."

Aftersales

"Om als autobedrijf succesvol met video aan de slag te gaan is het belangrijk dat je een plan hebt, een proces. Dat begint al met de juiste middelen, zoals een stabiele Wi-Fi-verbinding en goede smartphones. Daarnaast moet je gaan meten, dus na het publiceren of versturen van de video gaan kijken wat er gebeurt en hoe de respons is. En beperk je niet alleen tot de verkoop van nieuwe en gebruikte auto's: ook voor aftersales is video een prachtig middel. Bijvoorbeeld om de klant op de hoogte te houden van een reparatie aan zijn auto, of de jaarlijkse onderhoudsbeurt. De monteur constateert een gebrek, maakt snel een korte video waarin hij uitlegt waarom het gerepareerd moet worden en de serviceadviseur stuurt het filmpje door naar de klant. Je zult zien dat je zo'n reparatie dat veel sneller verkoopt. De klant ziet wat er aan de hand is en zal minder snel geneigd zijn de reparatie uit te stellen.
En tot slot: bedenk dat video ook op social media zeer effectief is. Het klinkt cliché, maar je moet als autobedrijf zijn waar je klant is. Dat is natuurlijk Facebook, maar ook YouTube. Wees vindbaar en zorg dat je opvalt."
Kees, heel hartelijk dank voor je bijdrage aan deze interessante podcast. Uiteraard is alle informatie over VentaVid te vinden op de website, net zoals jouw contactgegevens. Veel succes met alles en tot ziens.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nieuweautokopen.nl, Marktplaats, Autodata Nederland, Tevreden.nltaGGleautoUnameIT en Bovemij.

Nieuweautokopen.nl is het grootste en meest professionele online platform voor nieuwe auto’s van Nederland. Zowel de particuliere als de zakelijke autokoper kan er terecht voor een nieuwe auto van elk merk. Koop, lease of Private Lease, Nieuweautokopen.nl biedt het aan, inclusief aankoopondersteuning en merkgarantie.

Autodata Nederland levert online oplossingen voor inkopers, occasion managers, handelaren, marketeers en directies in de autobranche. We laten alle stappen op elkaar aansluiten. Van soepel taxeren en inkopen tot modern voorraad beheer. En van adverteren op portals en websites tot management informatie. Kortom alles waarmee uw moderne autobedrijf winstgevend kan groeien.

Ventavid: Kost het u moeite om de klant in de showroom te krijgen? Stopt u veel tijd en energie in het opvolgen van uw leads, krijgt u lastig contact met uw klant? Hoe zou het zijn als dit makkelijker gaat? u minder tijd kwijt bent met bellen en meer klanten aantrekt naar uw showroom? Door gebruik van een persoonlijke videoboodschap kunt u het vertrouwen van de klant winnen en op een onderscheidende manier de klant overtuigen. Resultaat: meer klanten naar uw showroom. Meer informatie op Ventavid.nl

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site gep

Digital Car Dealer Workshop #DCDW op 30 november 2016  

Op 30-11-2016 organiseerde wij een #DCDW, De Digital Car Dealer Workshop bij Van der Valk in Houten. Sprekers waren Glenn Pasch, Frans de Hoyer en ondergetekende!

Mijn eigen presentatie ging over het belang van de call lead in het autobedrijf van 2017 met cijfers van o.a. Google, eBay, Marktplaats en CallRevu.

Dit is de audioversie van de presentatie, in de notes vind je ook de link en handouts hiervan.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nieuweautokopen.nl, Marktplaats, Autodata Nederland, Tevreden.nltaGGleautoUnameIT en Bovemij.

Nieuweautokopen.nl is het grootste en meest professionele online platform voor nieuwe auto’s van Nederland. Zowel de particuliere als de zakelijke autokoper kan er terecht voor een nieuwe auto van elk merk. Koop, lease of Private Lease, Nieuweautokopen.nl biedt het aan, inclusief aankoopondersteuning en merkgarantie.

Autodata Nederland levert online oplossingen voor inkopers, occasion managers, handelaren, marketeers en directies in de autobranche. We laten alle stappen op elkaar aansluiten. Van soepel taxeren en inkopen tot modern voorraad beheer. En van adverteren op portals en websites tot management informatie. Kortom alles waarmee uw moderne autobedrijf winstgevend kan groeien.

TaGGleAuto creëert video’s in seconden welke geautomatiseerd worden toegevoegd aan uw advertenties. De kracht van taGGleAuto ook ervaren? Vraag nu de gratis proefmaand aan op taGGleAuto.nl. Ruim 2000 autobedrijven gingen u voor!

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Tevreden.nl: Als uw klanten meer zijn dan alleen een rapportcijfer
De doorlopende klanttevredenheidsonderzoeken van autobedrijf.tevreden.nl helpen u exact te bepalen waar eventuele verbeterpunten liggen voor uw dienstverlening. U krijgt real-time inzicht in klantervaringen en weet precies wat klanten van u vinden. Deze reviews kunt u delen op uw eigen website, autobedrijf.tevreden.nl, Opiness.nl en de grotere occasions portals als Marktplaats en Autotrack. Heel belangrijk voor de online vindbaarheid en promotie van uw bedrijf! Enthousiaste klanten zijn dé weg naar het succes! Meer info via autobedrijf.tevreden.nl.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT

Wij zijn Bovemij. Wij helpen bedrijven in de mobiliteitsbranche bij al hun verzekeringen, financieringen en rechtshulp. Onze missie: onze klanten nóg succesvoller laten ondernemen.
Als onderdeel van BOVAG bestaan wij vóór en dóór de mobiliteitsbranche. Anders dan andere partijen vinden wij het dan ook belangrijk om de branche sterk te houden. Bovemij. Samen vooruit!

Des te persoonlijker de boodschap, des te beter de conversie van de lead!  
Des te persoonlijker de boodschap, des te beter de conversie van de lead!

Welkom bij de #DCDW Podcast met als gast Remco Schoenmaker van Wassink Autogroep. Remco is manager business development bij Wassink en zijn motto is dat je moet zijn daar waar je klanten zijn, ook als dat Facebook is. Data is volgens Remco leidend bij de opvolging van leads, en ook vindt hij dat er meer aandacht moet zijn voor opleiding en coaching van verkopers binnen onze branche. Remco, ben ik iets vergeten in deze intro?

Dagstart

"Nee hoor Paul, je was erg volledig. De dingen die je noemt zijn inderdaad mijn speerpunten, die natuurlijk passen bij de visie die we binnen Wassink Autogroep hebben. Wat ik nog kan toevoegen is de in mijn ogen onlosmakelijk met elkaar verbonden combinatie van marketing, IT en communicatie: die drie vakgebieden zijn nodig om klanten persoonlijk aan te spreken en juist dat persoonlijke verhoogt weer de kans op succesvolle conversie van een lead.
Om die reden vinden we data ook zo belangrijk als het om leadopvolging gaat. We analyseren permanent waarom de ene lead wel en de andere niet converteert. Meten is weten. Verkopers volgen bij ons zelf hun leads op die ze via het leadmanagementsysteem LEF aangeleverd krijgen. Binnen twee uur is de regel, en als dat niet lukt komt zo'n lead vanzelf naar boven en pakt iemand anders 'm op. Sinds enige tijd werken we met een dagstart. Dat is een gefundeerde berekening van het aantal leads dat er nodig is om uiteindelijk de verkoopdoelstellingen te halen. Het is als het ware de salesfunnel teruggerekend: hoeveel leads zijn er nodig om een aantal afspraken te genereren, die dan weer leiden tot offertes en orders. Zo weten de verkopers hoeveel orders er uit de leads die we hebben verwacht kunnen worden."

Zondag

"De meest gemaakte fout bij het opvolgen van online sales is volgens mij het niet serieus nemen van de lead. En dat kan ook door omstandigheden, zoals een lead die op een druk moment de showroom binnenstapt terwijl de verkoper net een auto moet afleveren. Immers, waarschijnlijk jaagt de concurrentie ook al op deze lead dus elk ogenblik dat je 'm vrij laat, kan de concurrent toeslaan. Snel opvolgen is daarom van levensbelang. Ook bijvoorbeeld op zondag, wanneer de klant op de bank met z'n tablet een auto bekijkt. Stuur 'm direct een persoonlijk e-mailtje met dank voor de interesse en de vraag of je mag bellen. Direct, of liever maandag. Dat werkt echt.

Tot slot nog even over social media, want dat is natuurlijk niet meer weg te denken als het gaat om online aanwezig zijn. Facebook is in mijn optiek dominant momenteel, en het leuke is: adverteren via Facebook is relatief onbekend en heel erg goedkoop, zeker in vergelijking met bijvoorbeeld Google. Dus dat moet je als autobedrijf zeker doen als je online wilt scoren."

Remco, dank voor dit interessante gesprek en de mogelijkheid om een kijkje in de keuken te nemen van de leadopvolging bij Wassink. Graag tot een volgende keer!

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nieuweautokopen.nl, Marktplaats, Autodata Nederland, Tevreden.nltaGGleautoUnameIT en Bovemij.

Nieuweautokopen.nl is het grootste en meest professionele online platform voor nieuwe auto’s van Nederland. Zowel de particuliere als de zakelijke autokoper kan er terecht voor een nieuwe auto van elk merk. Koop, lease of Private Lease, Nieuweautokopen.nl biedt het aan, inclusief aankoopondersteuning en merkgarantie.

Autodata Nederland levert online oplossingen voor inkopers, occasion managers, handelaren, marketeers en directies in de autobranche. We laten alle stappen op elkaar aansluiten. Van soepel taxeren en inkopen tot modern voorraad beheer. En van adverteren op portals en websites tot management informatie. Kortom alles waarmee uw moderne autobedrijf winstgevend kan groeien.

TaGGleAuto creëert video’s in seconden welke geautomatiseerd worden toegevoegd aan uw advertenties. De kracht van taGGleAuto ook ervaren? Vraag nu de gratis proefmaand aan op taGGleAuto.nl. Ruim 2000 autobedrijven gingen u voor!

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Tevreden.nl: Als uw klanten meer zijn dan alleen een rapportcijfer
De doorlopende klanttevredenheidsonderzoeken van autobedrijf.tevreden.nl helpen u exact te bepalen w

Als autobedrijven duidelijker laten zien waarom de klant juist bij hen moet zijn, dan wordt de prijs van ondergeschikt belang!  
Als autobedrijven duidelijker laten zien waarom de klant juist bij hen moet zijn, dan wordt de prijs van ondergeschikt belang!

Welkom bij de #DCDW Podcast. Deze week bij mij aan tafel Frank Ruygrok van Carsom en AutoTrack. Frank maakte een aantal jaar geleden de overstap van BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven naar de online kant van automotive, eerst bij AutoTrack en recent werd hij het gezicht Carsom. Online, social media en video zijn onderwerpen waar Frank graag over praat vanuit zijn functie, dus dit wordt vast een interessante podcast. Maar eerst even over Carsom: dat is behoorlijk veranderd de afgelopen maanden, toch Frank?

Details

"Dat klopt Paul. Carsom is een aantal jaar geleden opgezet als online service voor het aanvragen van offertes voor onderhoud en reparatie. Het was heel vrijblijvend, zowel voor de consument als het autobedrijf. We zagen sommige ondernemers er zeer goed op inspelen en mooi klussen uit halen, maar ook bedrijven die veel offertes maakten maar er zelden werk uit haalden. Dat vrijblijvende is er nu uit, Carsom slaat de offertestap voortaan over. We richten ons op tachtig procent van het werk, vooral onderhoud, en berekenen direct online de prijs voor de consument. Die kan dan direct de afspraak boeken bij een van de deelnemende autobedrijven.

Wat leuk is om te zien, nu we een week of zes bezig zijn met het nieuwe Carsom, is op basis van welke factoren de klant een garage kiest. Dat is in de meeste gevallen niet de prijs, maar wel de plaats en de beschikbaarheid. Kleine details, zoals het aanbieden van een leenfiets, geven soms ook de doorslag. Pas je die kennis toe op je hele presentatie van je bedrijf, zowel online als offline, dan zie je dus dat je minder op prijs hoeft te concurreren, en meer op redenen om de auto juist bij jouw bedrijf aan te bieden voor onderhoud."

Facetime

"Dat brengt me op video, want zoals je in de inleiding al zei Paul, vind ik dat een erg interessant onderwerp. Naar mijn mening doen autobedrijven nog veel te weinig met bewegend beeld. Goed, je ziet inmiddels wel steeds meer dealers die bijvoorbeeld van hun gebruikte auto's een video aanbieden, maar ook dat is vaak beperkt tot een filmpje met wat aan elkaar geplakte foto's. Mij overtuig je daar niet mee. Want neem nu eens Facetime als voorbeeld: zelfs via Whatsapp kunnen we binnenkort met elkaar bellen met beeld erbij.

Als we dat nu eens zouden inzetten bij onderhoud en reparatie. Klant zit in spanning op z'n werk te wachten op een telefoontje over zijn auto, hoe mooi is het als dan de chef werkplaats belt en met live beeld erbij laat zien wat er gerepareerd of vervangen is? Het kost even tijd, maar ik denk echt dat daar voor autobedrijven een wereld mee te winnen is. Want de wereld verandert, kijk alleen al maar naar online. Wat dat betreft sta ik nog wel eens verbaasd over het aantal mensen binnen autobedrijven dat daar verstand van heeft, en/of serieus mee bezig is. Dat aantal is echt te laag als je kijkt naar het belang van een goede online presentatie, zodat je de klant naar je toetrekt."

Frank, heel hartelijk bedankt voor dit gesprek en de tips die je de luisteraars meegeeft. Ik adviseer iedereen die dat nog niet gedaan heeft om even op de nieuwe site van Carsom te kijken, bovendien staan daar jouw contactgegevens voor hen die meer willen weten. Nogmaals dank en veel succes!

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nieuweautokopen.nl, Marktplaats, Autodata Nederland, Tevreden.nltaGGleauto en UnameIT.

Nieuweautokopen.nl is het grootste en meest professionele online platform voor nieuwe auto’s van Nederland. Zowel de particuliere als de zakelijke autokoper kan er terecht voor een nieuwe auto van elk merk. Koop, lease of Private Lease, Nieuweautokopen.nl biedt het aan, inclusief aankoopondersteuning en merkgarantie.

Autodata Nederland levert online oplossingen voor inkopers, occasion managers, handelaren, marketeers en directies in de autobranche. We laten alle stappen op elkaar aansluiten. Van soepel taxeren en inkopen tot modern voorraad beheer. En van adverteren op portals en websites tot management informatie. Kortom alles waarmee uw moderne autobedrijf winstgevend kan groeien.

TaGGleAuto creëert video’s in seconden welke geautomatiseerd worden toegevoegd aan uw advertenties. De kracht van taGGleAuto ook ervaren? Vraag nu de gratis proefmaand aan op taGGleAuto.nl. Ruim 2000 autobedrijven gingen u voor!

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats i

Als autobedrijf moet je continu bezig zijn met wat je wilt doen met de consument: welke informatie heb ik, hoe start ik de dialoog en wat is de vervolgstap?  
Als autobedrijf moet je continu bezig zijn met wat je wilt doen met de consument: welke informatie heb ik, hoe start ik de dialoog en wat is de vervolgstap?"

Deze week in de #DCDW Podcast is mijn gast Michiel Aker van Marktplaats. Hij is manager business development en was de eerste die twee jaar gelden een rol zag voor Nieuweautokopen.nl binnen eBay. De uitdaging binnen automotive zit volgens Michiel in het matchen van online en offline, en het gebruik van de juiste data. Michiel, ben ik iets vergeten in deze introductie?

Funshopper

"Mooi verhaal Paul, weinig aan toe te voegen. Hoewel, het woord data klinkt misschien wat plastisch, want het gaat natuurlijk gewoon om de informatie over de consument. En om daar maar meteen op in te haken: we kunnen nog veel meer en veel slimmer met die data gaan werken dan we nu doen. We meten ontzettend veel en daar kunnen we meer mee doen. Denk aan een mailtje dat je als autobedrijf krijgt via Marktplaats met een bieding op een auto. Als je weet dat de klant al weken op zoek is en twee modellen, waaronder de jouwe, vergelijkt, zet dat een bod in een ander daglicht dan de funshopper die zomaar wat rondkijkt, of een handelaar die veertig biedingen in een uur doet. Met call tracking gebeurt dat eigenlijk al met telefonische leads. Je krijgt vooraf te horen waar deze vandaan komt en dat biedt je de mogelijkheid adequaat te reageren, maar geeft je ook inzicht in de opvolging van leads en het succes van je advertenties. Want hoe meer je vooraf al weet van je klant, des te groter de kans dat adequate opvolging van een lead leidt tot conversie."

Relatie

"Al langere tijd volg ik de manier waar op men in de Verenigde Staten omgaat met leads, klantcontacten en informatie en wat me opvalt is dat de situatie daar steeds beter toepasbaar is op de Nederlandse markt. Amerika loopt voor, maar we kunnen de tips en tricks eigenlijk direct op onze markt toepassen. Dat brengt me bij de klantrelatie. Die is echt aan het veranderen, kijk maar eens naar de portals. Hun rol wordt breder, want ze gaan ook de consument begeleiden bij het maken van de juiste keuze in plaats van alleen maar advertenties tonen. Als autobedrijf moet je daarbij aanhaken en ook je klanten op een breder vlak gaan bedienen. Social media als Facebook en Whatsapp helpen daar natuurlijk bij, maar om die juist in te zetten vraagt wel een verandering van denken en dat is best wel spannend. En denk ook eens aan je plaatselijke of regionale rol. Binding met klanten uit je eigen omgeving is naar mijn idee belangrijker en waardevoller dan ooit."

Michiel, dank voor dit interessante gesprek. We kunnen natuurlijk nog uren doorgaan over de mogelijkheden die Marktplaats biedt en de rol van informatie bij het opvolgen van leads, maar als luisteraars daar meer over willen weten kunnen ze jou benaderen via LinkedIn, Marktplaats en de diverse evenementen waar je aanwezig bent. Nogmaals dank!

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nieuweautokopen.nl, Marktplaats, Autodata Nederland, Tevreden.nltaGGleauto en UnameIT.

Nieuweautokopen.nl is het grootste en meest professionele online platform voor nieuwe auto’s van Nederland. Zowel de particuliere als de zakelijke autokoper kan er terecht voor een nieuwe auto van elk merk. Koop, lease of Private Lease, Nieuweautokopen.nl biedt het aan, inclusief aankoopondersteuning en merkgarantie.

Autodata Nederland levert online oplossingen voor inkopers, occasion managers, handelaren, marketeers en directies in de autobranche. We laten alle stappen op elkaar aansluiten. Van soepel taxeren en inkopen tot modern voorraad beheer. En van adverteren op portals en websites tot management informatie. Kortom alles waarmee uw moderne autobedrijf winstgevend kan groeien.

Ventavid: Kost het u moeite om de klant in de showroom te krijgen? Stopt u veel tijd en energie in het opvolgen van uw leads, krijgt u lastig contact met uw klant? Hoe zou het zijn als dit makkelijker gaat? u minder tijd kwijt bent met bellen en meer klanten aantrekt naar uw showroom? Door gebruik van een persoonlijke videoboodschap kunt u het vertrouwen van de klant winnen en op een onderscheidende manier de klant overtuigen. Resultaat: meer klanten naar uw showroom. Meer informatie op Ventavid.nl

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Tevreden.nl: Als uw klanten meer zijn dan alleen een

Kwaliteit van schadeherstel is door de particuliere klant niet te beoordelen, maar de geleverde service wel. Daar moet je als schadebedrijf juist in excelleren.  
"Kwaliteit van schadeherstel is door de particuliere klant niet te beoordelen, maar de geleverde service wel. Daar moet je als schadebedrijf juist in excelleren."

Welkom bij de #DCDW Podcast van deze week met als gast Mark van Laar van Fixico. Samen met zijn compagnon heeft Mark, een echte ondernemer, de schadebranche veroverd met de online vergelijkingswebsite voor autoschade Fixico. Volgens Mark mag social media niet ontbreken in het autobedrijf, omdat het je een gezicht geeft en je waardevolle data oplevert. En wat betreft schadeherstel: is de klant van nu nog wel geïnteresseerd in merkerkend schadeherstel? Mark, neem ons eens mee in jouw wereld...

Vakmannen

"Dank je, Paul. Leuk dat ik in deze podcast vanuit 'mijn' branche, autoschadeherstel, mijn visie op online mag geven. Je moet je voorstellen dat de schadebranche op dat gebied wat achterloopt ten opzichte van automotive algemeen. Schadebedrijven bieden een mooi product en er werken echte vakmannen, maar van oudsher is het zich verplaatsen in de consument niet hun sterkste punt. Opdrachten voor schadeherstel kwamen vooral vanuit verzekeraars en de bedrijven hadden weinig ervaring in het communiceren met consumenten. Maar de wereld verandert, de gestuurde schade neemt af van zestig procent een paar jaar geleden naar ongeveer de helft nu, en als je dan bedenkt dat de totale autoschademarkt in Nederland ongeveer een miljard omzet heeft per jaar, dan is er dus een markt van vijfhonderd miljoen te ontginnen."

Beoordelingen

Met Fixico spelen we daar op in. Een interessant gegeven uit onze branche, waar ook andere bedrijven binnen de automotivebranche wat aan kunnen hebben, is dat de kwaliteit van het werk voor de gemiddelde consument moeilijk te beoordelen is. Als de auto na een schadereparatie weer glimt, is het al snel goed. Het heeft dus niet zoveel zin om de klant te vragen het werk op kwaliteit te beoordelen: veel tastbaarder is service. Als die goed is, dus snelle en gemakkelijke service waarbij de klant echt ontzorgd wordt, ook al gaat het om een klein deukje, dan is de kans groot dat de klant terugkomt. Fixico zorgt dus dat het voor de aangesloten bedrijven heel makkelijk is om de klant die service te laten beoordelen en dat werkt goed horen we van onze klanten. Mijn tip voor andere bedrijven binnen de branche is dus om de mogelijkheid tot het plaatsen van een review door klanten zo makkelijk mogelijk te maken."

Mark, erg interessant om eens vanuit jouw invalshoek te horen hoe bedrijven in een specifieke tak van automotive ervoor zorgen zo transparant en effectief mogelijk met de klant in contact te komen. Op je website zijn uiteraard je contactgegevens te vinden voor wie meer wil weten. Hartelijk bedankt voor dit interessante gesprek.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nieuweautokopen.nl, Marktplaats, Autodata Nederland, Tevreden.nltaGGleauto en UnameIT.

Nieuweautokopen.nl is het grootste en meest professionele online platform voor nieuwe auto’s van Nederland. Zowel de particuliere als de zakelijke autokoper kan er terecht voor een nieuwe auto van elk merk. Koop, lease of Private Lease, Nieuweautokopen.nl biedt het aan, inclusief aankoopondersteuning en merkgarantie.

Autodata Nederland levert online oplossingen voor inkopers, occasion managers, handelaren, marketeers en directies in de autobranche. We laten alle stappen op elkaar aansluiten. Van soepel taxeren en inkopen tot modern voorraad beheer. En van adverteren op portals en websites tot management informatie. Kortom alles waarmee uw moderne autobedrijf winstgevend kan groeien.

Ventavid: Kost het u moeite om de klant in de showroom te krijgen? Stopt u veel tijd en energie in het opvolgen van uw leads, krijgt u lastig contact met uw klant? Hoe zou het zijn als dit makkelijker gaat? u minder tijd kwijt bent met bellen en meer klanten aantrekt naar uw showroom? Door gebruik van een persoonlijke videoboodschap kunt u het vertrouwen van de klant winnen en op een onderscheidende manier de klant overtuigen. Resultaat: meer klanten naar uw showroom. Meer informatie op Ventavid.nl

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Tevreden.nl: Als uw klanten meer zijn dan alleen een rapportcijfer
De doorlopende klanttevredenheidsonderzoeken van autobedrijf.tevreden.nl helpen u exact te bepalen waar eventuele verbeterpunten liggen voor uw die

Facebook heeft een enorme inhaalslag gemaakt met doelgroepgericht adverteren. Google heeft er een serieuze concurrent bij.  
Facebook heeft een enorme inhaalslag gemaakt met doelgroepgericht adverteren. Google heeft er een serieuze concurrent bij.

Deze week in de #DCDW Podcast Wilbert Philippo van InfoTrade, LeaseTrader en LeaseVergelijker. Wilbert is een echte ondernemer en laat zien dat gewoon doen vaak ook loont. Wilbert was overigens de eerste partner van Nieuweautokopen.nl in 2005. Wilbert gebruikt op twee na alle social mediakanalen en is vooral enthousiast over het gebruik van Youtube voor autobedrijven. Zijn grootste uitdaging is het anders laten inzetten van online door autobedrijven, want met simpel je voorraad online zetten ben je er nog niet. Toch, Wilbert?

Mobiel

"Inderdaad Paul. Ik probeer al vijftien jaar vooruit te lopen in de ontwikkelingen online, en dat is ook de basis voor LeaseTrader en LeaseVergelijker geweest, waarmee we leaseaanbieders vergelijken maar ook een soort marktplaats zijn voor de overname van lopende autoleasecontracten. De laatste tijd overigens ook op het gebied van private lease, een opkomende markt.

Wat ik zie is dat dealers online nog heel erg gefocust zijn op conversie, dus die laatste klik. Logisch, maar branding van je merk en je bedrijf is net zo belangrijk. En zorg voor een goede website die responsive is en de mobiele gebruiker perfect opvangt. Deze maand is er een belangrijk omslagpunt: Google zal meer dan vijftig procent van alle zoekopdrachten doorverwijzen naar een mobiele site, dus de bezoeker die de zoekopdracht heeft gegeven deed dat vanaf een smartphone - dus geen tablet. En als je weet dat de conversie bij mobiel gebruik heel hoog is, snap je dat ik autobedrijven adviseer hun mobiele aanwezigheid goed voor elkaar te hebben. Je site, maar ook je vindbaarheid en je advertenties."

Video

"Vaak krijg ik van autobedrijven de vraag of ze het beheer en de analyse van hun Google Adwords-campagnes zelf moeten doen of beter kunnen uitbesteden. Laat ik duidelijk zijn: alleen als je iemand in huis hebt die het leuk vind en er verstand van heeft, kun je het zelf doen. Want Adwords inzetten heeft alleen zin als je het consequent en nauwkeurig analyseert en bijstuurt. In alle andere gevallen: uitbesteden. Bedenk ook dat wij bijvoorbeeld elf Adwords-specialisten in huis hebben die allen een andere discipline beheersen, want Adwords is zo complex en breed dat niemand meer alle facetten van dit medium onder de knie heeft.

Facebook

Overigens heeft Google er met Facebook een serieuze concurrent bij gekregen. Social media, en dan vooral Facebook, hebben een enorme slag gemaakt de afgelopen jaren op het gebied van adverteren. Dat kan heel doelgroepgericht en het resultaat is uitstekend meetbaar. Bijvoorbeeld met video, waar Youtube natuurlijk marktleider in is maar op Facebook ook steeds meer mee kan. We zien echt dat het goed inzetten van video op deze kanalen een positief effect heeft bij een campagne. Je naam, product en dienst landen heel goed met behulp van video."

Wilbert, heel erg bedankt voor je handige tips waar autobedrijven hun voordeel mee kunnen doen. Je websites zijn ongetwijfeld bekend en via de sites ben je bereikbaar. Nogmaals dank, ook voor de jarenlange samenwerking die wij al hebben.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nieuweautokopen.nl, Marktplaats, Autodata Nederland, Tevreden.nltaGGleauto en UnameIT.

Nieuweautokopen.nl is het grootste en meest professionele online platform voor nieuwe auto’s van Nederland. Zowel de particuliere als de zakelijke autokoper kan er terecht voor een nieuwe auto van elk merk. Koop, lease of Private Lease, Nieuweautokopen.nl biedt het aan, inclusief aankoopondersteuning en merkgarantie.

Autodata Nederland levert online oplossingen voor inkopers, occasion managers, handelaren, marketeers en directies in de autobranche. We laten alle stappen op elkaar aansluiten. Van soepel taxeren en inkopen tot modern voorraad beheer. En van adverteren op portals en websites tot management informatie. Kortom alles waarmee uw moderne autobedrijf winstgevend kan groeien.

Ventavid: Kost het u moeite om de klant in de showroom te krijgen? Stopt u veel tijd en energie in het opvolgen van uw leads, krijgt u lastig contact met uw klant? Hoe zou het zijn als dit makkelijker gaat? u minder tijd kwijt bent met bellen en meer klanten aantrekt naar uw showroom? Door gebruik van een persoonlijke videoboodschap kunt u het vertrouwen van de klant winnen en op een onderscheidende manier de klant overtuigen. Resultaat: meer klanten naar uw showroom. Meer informatie op Ventavid.nl

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en

“Zolang er een factuurrelatie is, mag je zonder te vragen je klant een e-mailnieuwsbrief sturen."  
“Zolang er een factuurrelatie is, mag je zonder te vragen je klant een e-mailnieuwsbrief sturen."

Welkom bij de #DCDW Podcast met als gast Frans de Hoyer van GW Management. Frans is iemand die denkt in kansen en is ondernemer geworden in een tijd dat nog niemand van het woord 'startup' had gehoord. Hij begon 25 jaar geleden in de branche als autoverkoper. Nu is hij dé specialist op het gebied van e-mail binnen automotive. Frans, welkom, ben ik iets vergeten in deze introductie?

Nieuwsbrief

"Dank je Paul, je was heel volledig. Leuk dat je e-mail noemt, want dat is inderdaad een van de dingen waar ik dealers mee help. Om daar maar meteen op in te haken: we hebben in onze branche de afgelopen twintig jaar e-mail zien worden tot wat het is. Maar de fout is te blijven hangen in de klassieke benadering. Ik geloof nog steeds in e-mail, maar dan moet je het wel goed doen. Nieuwsbrieven bijvoorbeeld: het is een perfect middel om elf keer per jaar extra in contact te komen met je klant. En omdat auto emotie is, bereik je echt wel wat mits je de juiste content en techniek ervoor inzet. Ik hoor van dealers dat klanten reageren op de inhoud van de nieuwsbrief, en dat het gewaardeerd wordt. Wij bereiken gemiddeld een percentage van 35 procent dat de nieuwsbrief opent, en dat is heel hoog vergeleken met andere branches."

Tip

"Ik hoor nog wel eens dat dealers bang zijn dat hun nieuwsbrief als spam gezien wordt of dat ze de wet overtreden als ze het e-mailadres van een klant toevoegen aan de verzendlijst. Voor hen heb ik een tip: zolang je een factuurrelatie hebt met iemand, hoef je niet expliciet om toestemming te vragen een nieuwsbrief te versturen. In andere gevallen moet je wel voorzichtig zijn natuurlijk. En zorg ervoor dat het e-mailadres waarvandaan je de nieuwsbrief verzendt, herkenbaar is voor de klant en ook gebruikt kan worden voor een reactie. Mensen zijn gewend op 'reply' te klikken, dus zorg dat antwoorden op je e-mail gelezen worden door je verkopers.

Nog meer tips

Nog een tip: zorg dat je nieuwsbrief responsive is, dus gelezen kan worden op desktop en mobiel. Al bijna de helft van alle nieuwsbrieven wordt mobiel gelezen en dat percentage stijgt, dus ook daar kun je niet meer omheen. Zorg dus ook dat je als dealer weet wat er gebeurt met je nieuwsbrief, dus let op je KPI's. Wie leest hem, wanneer en waar. Pas daar je content op aan, dat maakt je e-mails interessanter. En schoon je bestand op, dus verwijder e-mailadressen van mensen die je nieuwsbrief nooit openen.

Social Media

Tot slot social media: er zijn twee platforms waarop je als dealer actief moet zijn. LinkedIn, puur om je netwerk te vergroten, en Facebook. Vind elkaar leuk - als jij het bedrijf waar je klant werkt een like geeft, krijg je er geheid eentje terug. Zo simpel is het, je wordt elkaars fan."

Frans, dank voor je interessante beschouwing en al je tips en tricks over e-mailnieuwsbrieven. Ik weet zeker dat onze luisteraars hier wat van opgestoken hebben.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nieuweautokopen.nl, Marktplaats, Autodata Nederland, Tevreden.nltaGGleauto en UnameIT.

Nieuweautokopen.nl is het grootste en meest professionele online platform voor nieuwe auto’s van Nederland. Zowel de particuliere als de zakelijke autokoper kan er terecht voor een nieuwe auto van elk merk. Koop, lease of Private Lease, Nieuweautokopen.nl biedt het aan, inclusief aankoopondersteuning en merkgarantie.

Autodata Nederland levert online oplossingen voor inkopers, occasion managers, handelaren, marketeers en directies in de autobranche. We laten alle stappen op elkaar aansluiten. Van soepel taxeren en inkopen tot modern voorraad beheer. En van adverteren op portals en websites tot management informatie. Kortom alles waarmee uw moderne autobedrijf winstgevend kan groeien.

TaGGleAuto creëert video’s in seconden welke geautomatiseerd worden toegevoegd aan uw advertenties. De kracht van taGGleAuto ook ervaren? Vraag nu de gratis proefmaand aan op taGGleAuto.nl. Ruim 2000 autobedrijven gingen u voor!

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Tevreden.nl: Als uw klanten meer zijn dan alleen een rapportcijfer
De doorlopende klanttevredenheidsonderzoeken van autobedrijf.tevreden.nl helpen u exact te bepalen waar eventuele verbeterpunten liggen voor uw dienstverlening. U krijgt real-time

0:00/0:00
Video player is in betaClose