De 6 hatte

De 6 hatte

Denmark

Hver lørdag tager et panel af iværksætter-helte og pengefolk – fra ZYB-stifter Tommy Ahlers til Seed Capital-partner Ulla Brockenhuus Schack – en iværksætter og dennes forretningsidé under kærlig behandling og hjælper den videre på vækstvejen.

Episodes

De 6 Hatte - Brickshare  

Junaid Ahmad og Brickshare giver alle mulighed for at blive spekulanter på ejendomsmarkedet ved at udbyde boliger i små andele af 1000 kroner. En spændende idé, men også én, der har konkurrenter uden for landets grænser. Sunstones Jimmy Fussing Nielsen, Birgit Aaby og Martin Thorborg kigger nærmere på konceptet og kommer med gode råd.

De 6 Hatte - RenRen  

Anne Lis Toft og RenRen har lavet en deleøkonomisk platform, der bygger bro mellem rengøringsarbejdere og dem, der skal have fjernet snavset i forbindelse med udlejning af boliger og feriehuse. Det går super godt i Spanien, men er lidt opad bakke i Danmark. Så hvad skal der fokuseres på? Frank Rasmussen, Martin Ferro-Thomsen og Patrick Lund er i panelet.

De 6 Hatte - GoTipster  

Simon Evers tager fastfood til helt nye højder med GoTipster, der giver brugerne mulighed for at hente take-away fra restauranter i Michelin-klassen. Spørgsmålet er naturligvis, om den type af restauranter har lyst til at sælge mad ud af bagdøren - og om folk er villige til at betale meget mere for fastfood. Det kigger Jesper Buch, Morten Wagner og Mogens Bjerre nærmere på og giver gode råd til den unge iværksætter.

De 6 Hatte - Burger-iværksætteri  

Særprogram. Kan en burger være gastronomisk finkultur? Det mener stadig flere burgerrestauranter, der med kendte kokke i ryggen vil stille sig på skuldrende af den danske Michelin-bølge og bringe kvalitetsmad ud til det bredere publikum. Halifax, Juicy, Jagger og Gasolin Grill er i studiet.

De 6 Hatte - Farmlog  

Margit Skovbjerg og Farmlog bringer for alvor teknologien ind i de danske stalde med deres app, der både holder styr på bestand, foder, sygdomme, medicin osv. Men hvordan bliver det for alvor internationalt? Iværksætterne og investorerne Birgit Aaby, Tommy Andersen og Jimmy Fussing Nielsen er i panelet.

De 6 Hatte møder Millionærklubben – Børnotering af iværksættere  

Anders Kanberg har taget iværksættere med i studiet hos Pernille Enggaard til en snak om børsnotering af iværksættere i denne særudgave af Millionærklubben.

Danske start up virksomheder vælger børsnotering i Sverige fremfor Danmark. Hvordan kan vi ændre det? I studiet serieiværksætter Martin Ferro-Thomsen, Anders Kanberg, vært på iværksætterprogrammet "De 6 Hatte", og på telefonen erhvervsminister Brian Mikkelsen.Millionærklubben sender hverdage fra 9-10 og kan også findes på podcast: http://www.radio24syv.dk/programmer/millionaerklubben/.

De 6 Hatte - Bookbites  

Lasse Nyrup og Bookbites vil have børn til at læse mere og bedre, når de nu alligevel bruger så mange timer ved skærmen. En smuk mission, men er det også en god forretning? Jesper Buch, Morten Wagner og Mogens Bjerre er i panelet.

De 6 Hatte - Iværksætternes selvforståelse  

Særprogram: Hvad er en iværksætter? Hvad har en frisør, en håndværker og et startup hos Rainmaking til fælles ud over et CVR-nummer? "Ivækst"-partnerne repræsenteret ved Peter Kofler fra Ivækst, adm. dir. Karsten Mølgaard fra ASE, partner og SMV-ansvarlig Jesper Møller Langvad fra PwC samt SMV-direktør Monica Diaz fra Codan diskuterer, hvordan vi finder det bedste afsæt til at hjælpe alle former for iværksættere.

De 6 Hatte - Joblicate  

Jonas Dørken og Joblicate giver arbejdsgivere mulighed for at se en lille film med potentielle ansøgere, inden de hiver dem til samtale. Det kan potentielt spare en masse tid, spørgsmålet er naturligvis, hvordan man gør det til en rigtig stor forretning. Det har Tommy Ahlers, Ulla Brockenhuus-Schack og Jesper Buch en stribe gode forslag til.

De 6 Hatte - Hoods  

Susanne Sandsbjerg og "Hoods" hjælper dig med at dyrke dit lokalsamfund, hvad enten du vil finde en kæreste, låne en kop sukker eller afholde et træf for vordende mødre. Iværksætteren beskriver det selv som "CraigsList to the next level". Men kan det også blive en god forretning? Birgit Aaby, Jimmy Fussing Nielsen og Tommy Andersen kigger på den idé.

De 6 Hatte - Plant Jammer  

Michael Haase og Plant Jammer er klar til at digitalisere kogebogen og samtidig styrke kreativiteten blandt køkkenskriverne. Tommy Ahlers, Jesper Buch og Ulla Brockenhuus-Schack hjælper iværksætteren med at folde idéen ud.

De 6 Hatte - Pinstriped  

Pinstriped adresserer de mange mennesker, der ofte føler, at de spilder tiden, når de går til møde. Iværksætter Thomas Sugar har med resten af Pinstriped udviklet et system, der skal sikre højere kvalitet og bedre mødekultur i både små og store virksomheder. Frank Rasmussen, Jimmy Fussing Nielsen og Tine Thygesen er i panelet.

De 6 Hatte - PlinthIt  

Josefine Østerby og PlinthIt har opfundet en ny form for parasol-holder, der er langt mere stabil, selvom den vejer mindre. Men skal det være en volumen- eller designvirksomhed? Skal produktet sælges i Jem&Fix eller i Illums Bolighus? Jonathan Løw og Mogens Bjerre er i panelet.

De 6 Hatte - SponsorDanmark  

Iværksætter Carlo de Silva og SponsorDanmark har en vision om at give også de små erhvervsdrivende adgang til diverse vip-arrangementer og lounger i sportsklubber og kulturinstitutioner - uden at skulle finde den helt store tegnebog frem. Birgit Aaby, Morten Strunge og Ulrik Jørring er panelisterne, der kigger på denne idé og giver gode råd til den videre færd.

De 6 Hatte - Gurubogen  

Særprogram: Hvad kan iværksættere bruge rollemodeller til? Med afsæt i Jonathan Løws "Gurubogen" diskuterer vi behovet for og værdien af, at dygtige iværksættere stiller sig op på en skammel til inspiration for andre. Panelister er denne gang således tre af de medvirkende "guruer": Thor Angelo, Paavo Beckmann og Herle Jarlgaard Hansen

De 6 Hatte - Særprogram fra Slush  

Særprogram om om Nordeuropas største iværksætter-event, "Slush" i Helsinki. Vi bringer reportager fra eventet og giver gode råd til, hvordan du som iværksætter kan få fuldt udbytte af sådanne arrangementer.

De 6 Hatte - Treetime  

Asger Teglgaard Jørgensen og resten og Treetime er i studiet med idéen om, at nu også juletræet er noget, der skal købes på nettet. Stjernepanelet bestående af Tommy Andersen, Tommy Ahlers og Morten Wagner vurderer, om vi er klar til at droppe juletræsfældningen og i stedet få hygge leveret lige til døren. Og de besvarer også spørgsmålet, hvad skal virksomheden lave resten af året?

De 6 Hatte - Den Gyldne Hat  

Årets vinder af "Den Gyldne Hat" - TooGoodToGO - er i studiet og besvarer på spørgsmål fra lytterne. På kun godt et år har det unge team udviklet en fantastisk virksomhed, der både skaber mere forretning hos restauranter, bagere og andre madproducenter - og bekæmper madspil på et større plan.

De 6 Hatte - JetClean  

Renseri eller softwareudvikler? Arash Rahimi og JetClean har udviklet et system, der gør det muligt for kunderne at bestille rens og vask hjemme fra privaten. Spørgsmålet er, hvordan en servicevirksomhed bliver til en skalerbar software/logistik-forretning. Superpanelisterne Tine Thygesen, Frank Rasmussen og Jimmy Fussing Nielsen hjælper iværksætteren ud over rampen.

Jimmy Maymann  

Anders Kanberg taler med Jimmy Maymann, President of Content & Consumer Brands hos AOL.

0:00/0:00
Video player is in betaClose