De Stakkars Nyhetene

De Stakkars Nyhetene

Norway

Podcast by De stakkars nyhetene

Episodes

De stakkars nyhetene - november 2015 S01E12  

November, 2015. Børge Brende sender signaler til Russland og vi tolker hvorvidt han egentlig sender dem til Putin eller Akersgaten. I mellomtiden prøver politikere å bli enig om Uber er en berikelse eller en verkebyll. Gjestene vår denne gangen er Kristin Clemet, som blant annet snakker om danske nyheter, og Geir Mo, som tar et øyeblikk for å minnes Olof Palme. Medvirkende: Erik Aarebrot, Frank Aarebrot, Geir Mo og Kristin Clemet. Produsent: She-Fah Szetu Thumbnailbilde av Elekes Andor (https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Protest_against_Uber_-_Budapest,_2016.01.18_(2).JPG)

De stakkars nyhetene - oktober 2015 S01E11  

Oktober, 2015. Hva er makt? Og hvordan ser det ut? Vi analyserer Arbeiderpartiet sine forhandlinger om maktposisjoner i Bergen og Oslo etter valget. Og vi ser på en annen type makt når vi snakker om Telenor sin mannsdominerte lekegrind. I tillegg har vi snakket med Nasubi, som overlevde verdens drøyeste realityshow og hvordan det påvirket hans syn på medier. Og vi har snakket med Sophie Elise Isachsen om hennes medievaner. Medvirkende: Erik Aarebrot, Frank Aarebrot, Harry Solvang, Nasubi og Sophie Elise Isachsen. Produsent: She-Fah Szetu Thumbnailbilde av Tore Sætre (commons.wikimedia.org/wiki/File%3ASi…e_(174810).jpg)

De stakkars nyhetene - september 2015 S01E10  

September, 2015. Vi hopper bukk over valget! I steden ser vi på bildet av Alan Kurdi. Og diskuterer hva i all verden det var Volkswagen tenkte på når de laget “utslippsfrie” biler. Ellers har Erik vært på besøk hos Ingvar Ambjørnsen i Hamburg og hørt hvordan det er å få sendt bunker med avisene i posten. Mens Tine Nordgreen snakker om hvordan nyheter kan fungere som avveksling. Medvirkende: Erik Aarebrot, Frank Aarebrot, Ingvar Ambjørnsen og Tine Nordgreen. Produsent: She-Fah Szetu Thumbnailbilde av Freedom House (https://www.flickr.com/photos/syriafreedom/)

De stakkars nyhetene - august 2015 S01E09  

August, 2015. August er oppstartstid og vi tar turen innom norsk politikks fadderuke, Arendalsuka. Men er det egentlig en nyhet? Anders Anundsen laget “informasjonsvideo” og vi benytter anledningen til å diskutere FrPs elsk/hat-forhold til mediene og om Anundsen har rett eller ikke. Henrik Hylland Uhlving gikk til hypnotisør for å komme seg ut av Facebook-tåken og Linda Eide snakker om den ekteskapelige nyhetsstunden. I tillegg, vi åpner Pandoras boks; hva er lytterenes ønskenyheter fra september 2015? Medvirkende: Erik Aarebrot, Frank Aarebrot, Henrik Hylland Uhlving, Linda Eide og She-Fah Szetu. Produsent: She-Fah Szetu Thumbnailbilde av Arendalsuka (https://www.flickr.com/photos/arendalsuka/)

De stakkars nyhetene - juli 2015 S01E08  

Juli, 2015. Juli er tid for agurker og dermed også for litt ettertenksomme nyheter. Så det var kanskje naturlig at det ble viet mye oppmerksomhet til Jonas Gahr Støre sitt besøk til Sarons dal for å snakke om sin kristne tro. De stakkars nyhetene gjør denne porten vid og høy nok til også å snakke om hva som er grensene for mellom det private og det offentlige for politikere. Sommerredaksjonene hadde også tid å vie til etterrettelighet blant bloggere. Og heldigvis kommer blogging bare på tredjeplassen over Frank sine minst foretrukne samtaleemner. Vi bruker anledningen til å analysere hva som forskjellene mellom blogging, anmeldelsesjournalistikk og “content marketing”. Dessuten slår vi et slag for damp-radioen. Våre gjestestemmer er Kåre Willoch og Fredrik Saroea som snakker om de to mest dramatiske dagene i norsk historie de siste 100 årene, 9. April 1940 og 22. Juli 2011. Medvirkende: Erik Aarebrot, Frank Aarebrot, Fredrik Saroea og Kåre Willoch. Produsent: She Fah Szetu Thumbnailbilde av Anonymous Account (https://www.flickr.com/photos/anonymouscollective/)

De stakkars nyhetene - juni 2015 S01E07  

Juni, 2015. TRUMP! Trump! Trump! Vanskelig å komme utenom Trump i juni 2015 når han lanserte kampanjen sin med brask og bram. Det var ikke så altfor mange som hadde tippet på at den kampanjen skulle gå hele veien. Og det er naturligvis utgangspunktet for vår samtale om all things Trump. Av mer lokale skandaler ble det i juni også slått fast at Robin Schaefer hadde varslerstatus i forbindelse med Monica-saken. Vi diskuterer organisasjonskultur i politiet. Vi får ta del i Elisabeth Ivarsflaten sine morgenritualer med kaffe og papiravis, mens Kjetil Rommetveit forteller om hvordan det var å se 2004-invasjonen av Irak i en leilighet i Berlin med to irakere. Medvirkende: Elisabeth Iversflaten, Erik Aarebrot, Frank Aarebrot og Kjetil Rommetveit. Produsent: She Fah Szetu Thumbnailbilde av BostonJerry (https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Donald_Trump_hair_from_above_and_behind.jpg)

De stakkars nyhetene - mai 2015 S01E06  

Mai, 2015. Lykke til med sjøeventyrene, ønsket Per Sandberg fra talerstolen på FrPs landmøte. Vi bruker det som brekkstang til å snakke om hvor drøy politikere kan være i sin ordbruk. Trump kommer naturligvis inn i diskusjonen. Ola Borten Moe fikk også sin skjerv med omtale i media når han startet sitt eget oljeselskap. Er det ok at en tidligere olje- og energiminister starter sitt eget oljefirma? Og hva kan egentlig politikere gjøre med livene sine etter endte politisk karriere? I våre faste innslag om medievaner står Håkon Tveit frem som avisabonnent, mens Kristine Jørgensen forklarer oss sitt hel-digitale forbruk. Medvirkende: Erik Aarebrot, Frank Aarebrot, Håkon Tveit og Kristine Jørgensen. Produsent: She Fah Szetu Thumbnailbilde av Irish Defence Forces (https://www.flickr.com/people/dfmagazine/)

De stakkars nyhetene - april 2015 S01E05  

April, 2015. Atomavtale mellom Iran og USA markerte et nytt vendepunkt i amerikansk utenrikspolitikk. Vi diskuterer hvilke implikasjoner denne avtalen har, med linjer helt tilbake til freden i Westfalen. I Nepal rammet jordskjelvet voldsomt og forårsaket nesten 9000 drepte, 22000 skadede og 3,5 millioner hjemløse. Vi diskuterer hvordan naturkatastrofer huskes i media. Renate Nedregård forteller litt om hvordan kriser i nyhetene oppleves fra innsiden av en mediebedrift, mens Stig Christiansen forteller oss hvorfor han foretrekker NRK fremfor TV2. Medvirkende: Erik Aarebrot, Frank Aarebrot, Renate Nedregård og Stig Christiansen. Produsent: She Fah Szetu Thumbnail-bilde av Krish Dulal (commons.wikimedia.org/wiki/User:Krish_Dulal)

De stakkars nyhetene - mars 2015 S01E04  

Mars, 2015. Veldig mange norske passasjerer strandet verden rundt når Norwegian sine piloter gikk til streik. Og dermed tapetserte fagforeningssaker nyhetene i mars. Vi diskuterer sosial dumping og hva som bestemmer hvilke nyheter som får mest spalteplass. Så hadde Arbeiderpartiet oppslutning på meningsmålingene på over 40 %. Og det var de naturligvis glad for, men hva så? Vi diskuterer et hjertebarn, som ofte blir stemoderlig behandlet, meningsmålingen. Hilde Sandvik forteller oss om når hun velger digitalt og når hun velger papir, mens Jens Elmelund Kjeldsen forteller at han for tiden våkner opp og starter nyhetsdøgnet med The Donald. Medvirkende: Erik Aarebrot, Frank Aarebrot, Hilde Sandvik og Jens Elmelund Kjeldsen. Produsent: She Fah Szetu Thumbnail-bilde av Bruno Geiger Airplane Pictures and Collection(www.flickr.com/photos/brunogeiger/)

De stakkars nyhetene - februar 2015 S01E03  

Februar, 2015. Per Sandberg fyrte avgårde en breiside mot KrF når han gav dem skylden for å skape fremmedkrigere fra Norge. Deretter ble møter med pressen både tidlig og sent for å presisere og raffinere budskapet. Vi diskuterer FrP sin mediestrategi og hvorvidt de evner å unngå den såkalte “SV-fellen”. I sosiale medier var den mest delte saken at Storbritannia innfører bøtlegging for røyking i bilen med barn tilstede. Er dette overformynderi? Og ikke minst, kvalifiserer dette til statusen som nyhet? Og hva er verdien av internett-avstemninger? Vi diskuterer grensene mellom privatlivets fred og farene ved barneforgiftning. Så hører vi også med Fredrik Rysjedal, som erklærer sin lidenskap for Ekko og Dagsnytt 18, og Ingrid Müftüoglu, som minnes hvordan foreldrene hennes snakket om Berlinmurens fall. Medvirkende: Erik Aarebrot, Fredrik Rysjedal, Frank Aarebrot og Ingrid Müftüoglu. Produsent: She Fah Szetu Thumbnail av Enkhtuvshin(https://www.flickr.com/people/lum1neuz/)

De stakkars nyhetene - januar 2015 S01E02  

Januar, 2015. Den 7. januar tok 2 menn seg inn i redaksjonslokalene til Charlie Hebdo, drepte 11 mennesker og skadet ytterligere 11. I dagene som fulgte var media fylt til randen av sjokk, politijakt og opprop om solidaritet med Charlie. Vi tar et steg tilbake og diskuterer hvordan denne typen kriser dekkes i media. I mer hjemlige forhold så dukket Norges mest profilerte dissident opp igjen, rett og slett fordi han ble sluppet ut av fengsel. Med sin blotte eksistens i norsk offentlighet skapte Mulla Krekar furore, blant annet om hvor han burde, kunne, skulle få bosette seg, i og med at han fremdeles utgjør en fare for rikets sikkerhet. Vi diskuterer blant annet Justisdepartementet sin medie-strategi. I tillegg har vi med Jill Walker Rettberg som forteller om opplevelsen av ikke å nå frem til sine kjære midt i vår tids største krise, mens Sasha Altermark husker følelsen sin første TV-sendte krig. Medvirkende: Erik Aarebrot, Frank Aarebrot, Jill Walker Rettberg og Sasha Altermark. Produsent: She Fah Szetu Thumbnail-bilde av Adrien Fauth (www.flickr.com/people/adrien-fauth/)

De stakkars nyhetene - Hva er dette? S01E01  

I De stakkars nyhetene snakker Erik og Frank om gamle nyheter. I denne første episoden forklarer vi hva som er tanken bak, samt om teknologi, politikk og ritualer. I tillegg hører vi litt fra Maike, om hvordan hun opplevde nyhetene som ung, og vi har med en høytlesning fra ”The Outpost” av Somerset Maugham. Medvirkende: Erik Aarebrot, Frank Aarebrot og Maike Flick Produsent: She Fah Szetu Episode thumbnail av Thom Sanders (https://www.flickr.com/people/forzagaribaldi/)

0:00/0:00
Video player is in betaClose