de Volkskrant

de Volkskrant

The Netherlands

Podcast by de Volkskrant

Episodes

Qatar: een WK over de ruggen van arbeiders  

'Het rijkste land van de wereld, wie wil daar nou niet werken?' Met die gedachte gaat arbeiders naar Qatar, om te helpen bij de opbouw van het WK voetbal in 2022. Maar de omstandigheden zijn er onmenselijk slecht. Zo slecht, dat vakbondsvereniging FNV de FIFA er nu zelfs voor aanklaagt. Schrijver Daan Heerma van Voss praat erover met sportverslaggevers Willem Feenstra en Mark Misérus

Oorlogsfotografie: werken waar de kogels vliegen  

Is oorlogsfotografie te gevaarlijk geworden? Wat maak je mee? Hoe schat je risico's in? Daarover gaat schrijver Daan Heerma van Voss in gesprek met fotograaf Guus Dubbelman, chef buitenlandredactie Alex Burghoorn en chef fotoredactie Veronique Smedts.

China: censuur en plassende kinderen in winkelcentra  

Schrijver Daan Heerma van Voss hoort van correspondente Marije Vlaskamp wat hij kan verwachten als hij voor een maand afreist.

Ieder1: is zo'n parade voor diversiteit niet een veel te makkelijk gebaar?  

De nieuwe beweging Ieder1 wil mensen verbinden door zondag een parade door Amsterdam te organiseren. Filmmaker Beri Shalmashi weigert deel te nemen aan dit feestje en gaat liever de confrontatie aan. Want: is zo'n parade voor diversiteit niet een veel te makkelijk gebaar? Beri sprak met Hesdy Lonwijk, filmmaker en een van de krachten achter Ieder1, en Nasrdin Dchar, acteur en frontman van de beweging.

In Een Gay Club Kun Je Pas Echt Jezelf Zijn  - De Volkskrant  

Vrijheid, geborgenheid, jezelf kunnen zijn, dat is wat in Orlando geweld werd aangedaan. Een gay club is vaak meer dan alleen een plek om uit te gaan. Deze mensen vertellen waarom

Het Plein Spreekt  

Van protestplein met bloedvergieten tot toeristische trekpleister van Kiev; het Maidanplein kent een bewogen geschiedenis met miljoenen bezoekers. Maar hoe zou het zijn als het plein zelf een personage is? Dat zie je in deze video, gemaakt door Dikla Zeidler en Bahram Sadeghi.

'Moed is het lef hebben om te sterven'  

De zware bergetappe is een metafoor geworden voor alles wat kankerpatiënten moeten doorstaan. Ten onrechte, schreef redacteur Ellen de Visser eerder in een indrukwekkend artikel. Ze kreeg honderden reacties van patiënten, artsen en nabestaanden. Wie afstapt is geen loser. Lees het originele stuk over de zwager van de Visser: http://s.vk.nl/tb1a5-a4265950

Volkskrant Radio: beluister de beste albums van 2015  

Pinguin Radio en de Volkskrant slaan de handen ineen voor een maandelijkse radio-uitzending. Deze editie selecteert de muziekredactie van de Volkskrant de beste albums van 2015. Iedere eerste maandag van de maand tussen 20:00 en 22:00 uur is Volkskrant Radio live te beluisteren bij Pinguin Radio en een dag later terug te vinden op Volkskrant.nl/volkskrantradio.

de Volkskrant - Podcast #1  

Een podcast over podcasts met Micha Wertheim, Marten Minkema en Angela Wals. Lees hier het bijbehorende artikel: http://www.volkskrant.nl/podcast Rss Feed: http://feeds.soundcloud.com/users/soundcloud:users:193722706/sounds.rss iTunes: https://itun.es/nl/oLsV_.c

Vonk Podcast - de Volkskrant  

Aankondig voor de Vonk podcast van de Volkskrant, beschikbaar vanaf 24 december. Te gast zijn Micha Wertheim en Marten Minkema met een podcast over podcasts.

0:00/0:00
Video player is in betaClose